Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Ένα ιστολόγιο… πραγματικό εύρημα

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2009/11/07

Λοιπόν, στις ιστοπεριπλανήσεις μου σήμερα ανακάλυψα ένα ιστολόγιο που είναι πραγματικό εύρημα, και θα ήθελα να το μοιραστώ με τους αναγνώστες μου.  Φέρει τον τίτλο «Toxotis», (θα είναι φαίνεται αγγλομαθής η ιδιοκτήτρια,) και για την ακρίβεια πρόκειται για όχι μόνο ένα, παρά για μία ολόκληρη ομοβροντία ιστολογίων, γιατί απ’ ότι φαίνεται η «Τοξότισσα» τα παίρνει πολύ στα σοβαρά τα ζητήματα που την αποσχολούν, κι έτσι έχει ξεκινήσει ένα ξεχωριστό ιστολόγιο για το καθένα.

Προσέξτε θεματολογία:

Θεωρία συνωμοσίας για τους λαμπτήρες φθορισμού συνδυασμένη με αντισημιτισμό (η συνταγή που πάντα πετυχαίνει): «Το ύποπτο ξύπνημα τού Ισραήλ για την τοξικότητα των λαμπτήρων “οικονομίας”» (παρακαλώ, αν καταλάβει κανείς τι ακριβώς είναι αυτό που προσάπτει στο Ισραήλ το συγκεκριμένο άρθρο ας μου πει κι εμένα, γιατί εγώ δεν έβγαλα νόημα.)

Άρθρο «φτιάξ’ το μόνος σου» με θέματα «τρία σε ένα»: Οργόνη, κρύσταλλοι, και θεωρία συνωμοσίας των chemtrails (παρανόηση των contrails, ορατών ουρών που προκαλεί η συμπύκνωση υδρατμών στο διάβα των αεροπλάνων): «Αν εχετε αγανακτησει μετα απο 11 χρονια συστηματικου ψεκασματος των ουρανων μας με χημικα και οχι μονον, απο τα αθορυβα υπερηχητικα Boeing και απο τα Orbs ηλεκτρικης αντιβαρυτητος. Τοτε φτιαξτε ενα CB (ChemBuster). Εχει ακτινα δρασεως 20 χλμ και ενα ανα νομο ειναι το ελαχιστο.» Το άρθρο έχει μάλιστα και σχολιαστή που προτείνει κάποιες βελτιώσεις στο κατασκεύασμα και δηλώνει με σοβαρότατο ύφος «μπορούμε να δημιουργήσουμε ικανή δράση με αχτίνα περίπου 7 ΧΛΜ ( τα 20 χλμ είναι υπερβολή )». Εδώ: «Το απόλυτο αντίμετρο στο χημικό ψέκασμα των ουρανών».

Ολόκηρο το σύμπλεγμα των θεωριών συνωμοσίας γύρω από τα chemtrails: προφανώς ένα ζήτημα τέτοιας βαρύτητας και πολυπλοκότητας έχριζε δικού του ιστολογίου: «Chemtrails…» Παραπέμπει και σε ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών με τίτλο «Chemtrails – «χημικές ουρές»» την οποία έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής 406 ελαφρόμυαλοι!  (Η παραπομπή γίνεται με σύνθημα «Για να μάθουμε «το γιατί» – Υπέγραψε [sic] την επιστολή!»)

Αμφισβήτηση των κλιματικών αλλαγών: «ο μύθος της θεωρίας θερμοκηπίου», «ο μύθος της τρύπας του όζοντος», «η πιθανή επερχόμενη ψύξη» κλπ. σε ξεχωριστό ιστολόγιο, προφανώς λόγω της σοβαρότητας του αντικειμένου: «Κλιματικές Αλλαγές»

Ρέικι, εναλλακτικά γιατροσόφια και ενεργειακά μαντζούνια: «το Ρέικι ως πνευματικό μονοπάτι & ως ολιστική θεραπευτική μέθοδος» με τη φράση-κλειδί: «Μα πάνω απ’ όλα το Ρέικι είναι Αγάπη…» (σας θυμίζει τίποτα;) κι αυτό σε ξεχωριστό ιστολόγιο: «ReikiLove ….αγάπη στα χρώματα του Ρεϊκι»

Γεωμαντεία: βεβαίως βεβαίως, η «Τοξότισσα» έχει ασχοληθεί επίσης και με αυτό το αντικείμενο, και διαθέτει συλλογή από εικόνες που εκθέτουν τη σπουδαία έρευνα που έχει διενεργήσει σε αυτό τον τομέα: «Γεωμαντία [sic] στη Θεσσαλονίκη – Geomantie -Thessaloniki»

Εσχατολογία – καταστροφολογία αλλά με μία ενδιαφέρουσα καμπή: όχι με αντίχριστους και έξι έξι έξι, αλλά με τη μαμά φύση που θα πάρει εκδίκηση, και μάλιστα πολύ σύντομα:  «2012 – η φύση ενεργοποιεί τη συνειδησιακή αλλαγή!»

Αλλά μέσα σε όλα, τσουπ και χριστιανικές πνευματικές αναζητήσεις: Συνομιλία ανάμεσα στον κτηματία Νικόλαο Μοτοβίλωφ και τον Άγιο Σεραφείμ του Σαρώφ «Το Φως το Αγίου Πνεύματος – Η Απόκτηση Του Αγίου Πνεύματος»

…και φυσικά ένα πλήθος από εξαιρετικά ψυχαγωγικούς συνδέσμους προς οτιδήποτε καραφλό μπορεί να διανοηθεί κανείς, όπως το eamb.gr «Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Β’» με άρθρα όπως «Μακεδονικό 2: Πρέπει να τελειώνει η «πλάκα» με το Μακεδονικό Ζήτημα. Βαρδαρία και τέλος. Οι μάσκες έπεσαν. Αποκαλύφθηκε το εβραϊκό σχέδιο εις βάρος της Μακεδονίας».

Καλή διασκέδαση!

Είμαι επίσης βέβαιος πως η «Τοξότισσα» ασχολείται και με τα ζώδια, και το γεγονός ότι στα ιστολόγιά της δεν συνάντησα την παραμικρή μνεία σε αυτά (πέρα από την επιλογή του ονόματός  της) δεν μπορεί παρά να οφείλεται στο οτι η Τοξοτισσα έχει να καταπιαστεί με πολύ πιο σημαντικά θέματα.  (Βέβαια, πως να γράφουμε για ζώδια τη στιγμή που έχουμε να γράψουμε για τα ερπετοειδή που ελέγχουν την τύχη της ανθρωπότητας.)

Στην «Τοξότισσα» εγώ δεν έχω να πω κάτι, απλά θα την παραπέμψω στις αστρολογικές μου προβλέψεις για το ζώδιό της, και θα της αφιερώσω το παρακάτω βιντεάκι από το YouTube:

Sprinkler Rainbow Conspiracy – Συνωμοσία ουράνιων τόξων ψεκαστήρων κήπων

Το πρωτότυπο (όπως λέμε και στα ελληνικά, το ορίτζιναλ)

Υπάρχει και πολύ ωραίο remix:

(Κι άλλη ηχητική επένδυση εδώ)

Και, ως θεωρία συνωμοσίας που σέβεται τον εαυτό της, έχει επίσης και υποστηρικτές που την επιβεβαιώνουν:

Copyright © 2009 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

77 Σχόλια to “Ένα ιστολόγιο… πραγματικό εύρημα”

  1. BioLogos said

    New Age epic fail (made in GR)

    Διαγόρα πέτυχες διάνα την αδυναμία μου…τα σαβουροδημοσιεύματα και μπλογκζ περί θεωριών συνωμοσίας,ψευδοεπιστήμες και απόλα έχει ο μπαξές.Η άβυσσος της ηλιθιότητας.Καλό κουράγιο στις καταδύσεις και προσοχή κατά την αποσυμπίεση.

  2. σε πολλά άρθρα του υπάρχουν τέτοιες υπερβολές, αλλά δεν μπορούμε να μην του αναγνωρίσουμε τον αγώνα ενάντια στα εμβόλια για την γρίπη και γενικά για την βλαβερότητά τους και τις δήθεν οικολογικές λάμπες που πολεμούν την χολέρα με πανούκλα. Μερικά Blogs θέλουν προσοχή στην ανάγνωσή τους και ξεκαθάρισμα της φύρας από το στάρι

  3. cyrus said

    Τζίζας! Ωραία ήταν όλα, αλλά αυτό το «αθορυβα υπερηχητικα Boeing» πραγματικά με τσάκισε…

  4. Παιδιά, ακόμα και τα ζητήματα που τουλάχιστον στην επιγραμματική τους μορφή έχουν κάποια ελάχιστη έστω επαφή με την πραγματικότητα, όπως τα εμβόλια για τη γρίπη, τα όποια αρνητικά χαρακτηριστικά των λαμπτήρων φθορισμού, (γιατί περί λαμπτήρων φθορισμού πρόκειται, δεν είναι καμία καινούργια εφεύρεση,) η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κλπ. λαμβάνουν εξωπραγματικές διαστάσεις και γίνονται εξαμβλωματικές θεωρίες συνωμοσίας στα χέρια των κατάλληλων ανθρώπων. Που να μάθαιναν όλοι αυτοί οι αστοιχείωτοι για ακόμα πιο επικίνδυνα πράγματα στην καθημερινή μας ζωή, όπως οι καταλύτες στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων. Ειλικρινά τους λυπάμαι γιατί ολόκληρη η ζωή τους πρέπει να είναι μία ατελείωτη κρίση φόβου, πικρίας, υποχονδρίας και σύγχυσης.

    Ναι, Cyrus, τα «αθόρυβα υπερηχητικά Boeing» σου προκαλούν τόση θυμηδία που περνάνε σχεδόν απαρατήρητα τα «Orbs ηλεκτρικης αντιβαρυτητος» που ακολουθούν.

  5. Η κυρία πάντως, ως toxotis55, ρυπαίνει και το TVXS (Τιβι Χωρίς Συναίσθηση; ΤιΒι Χωρίς Συνεση; ΤιΒι Χωρίς Σκέψη;) με τοξικά επίπεδα βλακείας και ηλιθιότητας που φτάνουν σε επικίνδυνα επίπεδα, όπως : αντιεμβολιαστική υστερία ενάντια στο εμβόλιο για τον ιό της γρίππης των χοίρων και όλα τα άλλα εμβόλια.

  6. Όσο για το εμβόλιο κατά της γρίππης των χοίρων, σύμφωνα με αναφoρές από τη σουηδία πιθανόν (ΠΙΘΑΝΟΝ) να προκάλεσε τέσσερεις θανάτους στο ένα εκατομμύριο δόσεις.
    Φαίνεται άθλιο, αλλά στην Ελλάδα έχουμε τουλάχιστον εκατό θανάτους ανά εκατομμύριο ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ (όχι μόνο επιβατών) λόγω τροχαίων ατυχημάτων.
    Συνεπώς, κάθε κύριος και κυρία που θεωρεί το εμβόλιο κατά της νέας γρίππης επικίνδυνο, θα πρέπει να κλειστεί στο σπιτάκι του και να χρησιμοποιεί μόνο το Πεζώ Δύο Αμόλυβδο και καταλυτικό για να πάει οπουδήποτε καθώς οι πιθανότητες να σκοτωθεί σε τροχαίο είναι εικοσιπέντε φορές παραπάνω από αυτές που θεωρεί ήδη απαράδεκτες.
    Εγώ προσωπικά θα εμβολιαστώ. Όχι για μένα, αλλά για τους ηλικιωμένους γονείς μου και την έγκυο αδερφή μου. Δεν θέλω να τους κουβαλήσω τη νέα γρίππη και να ρισκάρω τη ζωή τους ή τη ζωή του αγέννητου παιδιού της αδερφής μου.

  7. cyrus said

    Διαγόρα, το θέμα είναι ότι τα ορμπς αντιβαρυτικής παπάρας είναι πλάσματα της φαντασίας, ενώ οι επιθετικοί προσδιορισμοί στα φσσστ! μπόινγκ! αποτελούν βιασμό του θεμελιώδους υποστρώματος της λογικής.

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΙΑΣΜΟ!!!

  8. Θανάσης said

    Πολύ ενδιαφέροντα και τα ιστολόγια που παρακολουθεί η «Τοξότις» [sic]

  9. Διαγόρα, για τα chemtrails υπάρχει και αερώτημα βουλευτή του Συνασπισμού!

  10. Ωχ! Νάτα μας! Βέβαια, με όλη τη ζάλη των chemtrails ανά τον πλανήτη ήταν φυσικό κι επόμενο αυτή η γελοία θεωρία συνωμοσίας να φτάσει μέχρι και στα κοινοβούλια των πιο υπανάπτυκτων (όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στον εγκέφαλο) χωρών του πλανήτη, και το Ελλαδιστάν δίνει για άλλη μια φορά το «παρών» ανάμεσά τους.

    (Να φανταστώ πως το «αερώτημα» είναι εσκεμμένο και όχι τυπογραφικό λάθος; Εκπληκτικό!)

  11. BioLogos said

    Διαγόρα,

    Ανά καιρούς διαβάζω αναφορές για ανθρώπους που σκοτώθηκαν επειδή στραβοκατάπιαν κόκκαλο από κοτόπουλο. Αυτό δεν είναι ένδειξη μιας συνομωσίας της παγκόσμιας νέας τάξης πραγμάτων, που μέσω της κατανάλωσης κοτόπουλων θέλει να καταστρέψει όσους τα τρώνε?Τι δεν μας λέει ο ΠΟΥ για τα κοτόπουλα με τα αιχμηρά κόκκαλα?Πώς οι επιστήμονες υπό τον έλεγχο των Ιλουμινάτι, παράγουν γενετικά τροποποιημένα κοτόπουλα με οστά από ανοξείδωτο χάλυβα?Πώς εμπλέκονται οι βρωμερές και σκοτεινές φαρμακοβιομηχανίες στα μυστικά σχέδια?
    Αντισταθείτε.Μην τρώτε κοτόπουλα.

    Vegan power
    (λολ)

    ΥΓ.Πιστεύω το έχω να δημιουργήσω ένα generator για urban legends-hoaxes-θεωρίες συνωμοσίας,να κολλήσω και μερικές διαφημίσεις στο σάϊτ και να βγάζω μεροκάματο χάρη στους «ψαγμένους» που έχουν κάψει όλο τον εγκέφαλό τους.Στην τελική πρόκειται για μοναχικά περιθωριοποιημένα άτομα που το παράκαναν με το ιντερνέτς.

  12. Ω, ναι! μία αυτόματη γεννήτρια περιαστικών μύθων και θεωριών συνωμοσίας θα ήταν μία έξοχη ιδέα! Φρόντισε μόνο κάθε ιστορία που κατασκευάζει και σερβίρει να τη σώνει κιόλας και κάπου, μαζί με ημερομηνία δημιουργίας, έτσι ώστε όταν αργότερα θα συναντάς άτομα που θα την έχουν χάψει και θα την έχουν ανάγει σε τρόπο ζωής να μπορείς να ανατρέξεις στη σωσμένη ιστορία για να τους δείξεις από που ξεκίνησαν όλα. (Όχι πως αυτό θα τους κάνει να αλλάξουν γνώμη στο παραμικρό, βέβαια.)

  13. Θεά! Θεά!

    Άντε και με το καλό και στα ουράνια τόξα!

    Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο Όμηρος Σίμπσον:

    Reptilians που πιλοτάρουν αθόρυβα υπερηχητικά Boeing! Γεα!

    Να την προσλάβει πάραυτα ο David Icke ο αρχιρεπτιλαδόρος! (Σιγά μην βάλω λινκ στον απατεώνα).

  14. Μου αρέσει πάρα πολύ η κριτική σας και ειδικά όταν επιλέγετε κείμενα που δεν είναι δικά μου αλλά αναδημοσιεύσεις… και τα «φίλτρα» που χρησιμοποιείται για να αισθανθείτε την ορθολογιστική σας ανωτερότητα :)

    Σας εύχομαι να περνάτε καλά με την επιλεκτική κριτική σας γιατί εγώ ειλικρινά γέλασα, με τα σχόλια σας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως ένα μπλογκ που από τους φίλους του -που παρακολουθούν την πορεία του και δεν είναι «ευκαιριακοί κομήτες»- θεωρείται «αφυπιστικό» που προωθεί την «αφοβία», από τους «σκληροπυρηνικούς ορθολογιστές» που αρνούνται την ύπαρξη ενός μέρους του ίδιου του εγκεφάλου τους, καταλήγει «συνωμοσιολογικό»…

    Πάντως αφού έστω άξιζε την «τιμή» μιας ανάρτησης και κατάφερε να σας κάνει να γελάσετε… τι άλλο θέλω…

    :) :)

    Καλή σας συνέχεια κύριοι
    Βίκυ Χρυσού

  15. Καλή σου συνέχεια κι εσένα, Τοξότισσα! C-:=

  16. BioLogos said

    Βάστα βρε Τοξότισσα-Βίκυ.

    Αν αναδημοσιεύσεις κάτι σημαίνει τί?Ότι βρίσκεσαι στο απυρόβλητο ή ότι δεν συμφωνείς με αυτό που αναδημοσιεύεις?Βοήθησέ με να καταλάβω δηλαδής.
    Δηλαδή αν δεν πιστεύω σε Νιού Έητζ χαζομάρες αυτομάτως είμαι ένας «σκληροπυρηνικός ορθολογιστής»?Το λαμβάνω σαν κομπλιμέντο πάντως.

    Φιλικά
    Βιολόγος

  17. http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,id=89977132
    και νομίζω υπάρχει και νεότερη

  18. BioLogos said

    (Συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου)

    Ο συνεπιστήμονας και φίλος Vagelford έχει απομυθοποιήσει άψογα μέχρι τελικής πτώσεως το θέμα των αεροψεκασμών, του HAARP και της παράνοιας του περιαστικού αυτού μύθου.

    Προσοχή,είναι τίγκα στην εξίσωση.:P

  19. AATON said

    Εμένα μου ήρθε ναυτία απο το γελοίο και απαξιωτικό ύφος, και του κατόχου της σελίδας, και των κάποιων σχολιαστών.
    Αν δεν σου αρέσει κάποιο blog αγαπητέ, δεν το διαβάζεις και πάς παρακάτω. Δεν του αφιερώνεις ολόκληρη ανάρτηση γράφοντας μίδρους.
    Το να λοιδωρείς όμως τον κάτοχό του, δεν σε τιμά σε καμία περίπτωση.
    Για μένα και δίκιο να είχες, το έχασες για πάντα.
    Εκεί που θα σε διάβαζα, έστω απο περιέργεια, τώρα δεν θέλω να σπαταλήσω καν τον χρόνο μου στο Site σου ούτε λεπτό παραπάνω μετά την αποστολή του σχολίου μου, κατόπιν που σε διάβασα πώς σχολιάζεις και για το ξιπασμένο υφάκι που βγάζεις πρός τα έξω.
    Άλο κριτική, και άλο προσπάθεια εξευτελισμού κάποιου, και με δήθεν γλώσσα επιπέδου. Να την κάνω τι; επίδειξη γνώσεων κάνεις; Κάνε, να δούμε πόσο μακρυά θα σε πάνε. Νομίζω πως ξεπέρασες τα όρια και δεν έχεις ούτε εσυ ούτε κανένας άλλος το δικαίωμα αυτό.
    Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι πως, όλοι κι όλοι που σχολιάζουν εδώ μέσα, είστε 4-5 άτομα. Αλήθεια, γιατί; μήπως να το σκεφτείς λιγάκι;

  20. Ιδού η διάνοια του κυρίου Φώτη Κουβέλη:
    http://www.kouvelis.gr/ASP_Erotiseis/Erotisi_Template.asp?ID=789

    Ούτε εγώ ήθελα να το πιστέψω…

  21. Stazybro, σε ευχαριστώ πολύ για την κατάθεση των συνδέσμων.

    Στο άρθρο της Ελευθεροτυπίας διαβάζω:

    Η περιέργεια των κατοίκων της Λάρισας για τις «απρόσκλητες» ουρές οδήγησαν τη βουλευτή του ΣΥΝ Ασημίνα Ξηροτύρη στις 20-11-2006 να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μεταφορών. Ερώτησε τέσσερα πράγματα:
    -Τις προκαλούν αεροσκάφη της μετεωρολογικής υπηρεσίας;
    -Πρόκειται για πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας;
    -Είναι πρόγραμμα με οξείδια αλουμινίου και βαρίου για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου;
    -Ή πρόκειται για μελέτη από το σύστημα παρακολούθησης (HAARP);

    Μπράβο, Ασημίνα, και εις ανώτερα. Μην ξεχάσεις να δεις και τα βιντεάκια που παρέθεσα και να καταθέσεις ερώτηση στη Βουλή για τα ουράνια τόξα στους ψεκαστήρες των κήπων.

    Όσο για τον Κουβέλη, ας παραθέσω εδώ το κείμενο της ερώτησής του, η οποία ας σημειωθεί προέρχεται από τον ίδιο τον ιστότοπό του «kouvelis.gr», δηλαδή δε ντρέπεται για το περιεχόμενό της:

    Ερώτηση της 5/2/2007
    Προς τούς κ.κ. Υπουργούς • Μεταφορών και Επικοινωνιών • ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. • Εθνικής Άμυνας • Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
    Θέμα: «Αεροψεκασμοί πάνω από την Αθήνα»
    Πολίτες διαμαρτύρονται ότι παρατηρείται το φαινόμενο αεροσκάφη (πολιτικής ή πολεμικής αεροπορίας) συχνά να πραγματοποιούν αεροψεκασμούς πάνω από την Αθήνα αλλά και πάνω από άλλες πόλεις, χωρίς να είναι γνωστό γιατί προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, ποιο είναι το περιεχόμενο των υλικών με τα οποία ψεκάζουν και ποιο σκοπό εξυπηρετούν οι αεροψεκασμοί αυτοί.
    Επειδή από την παρατήρηση αυτών των φαινόμενων δημιουργείται ανησυχία στους πολίτες για πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και την υποβάθμιση της ποιότητας του περιβάλλοντος.
    Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
    • Πραγματοποιούνται αεροψεκασμοί;
    • Από ποιους φορείς και για ποιο λόγο πραγματοποιούνται και εάν το περιεχόμενο αυτών εμπεριέχει κινδύνους για τους κατοίκους και το περιβάλλον.

    Ο ερωτών βουλευτής,
    Φώτης Κουβέλης

  22. elfstone said

    AATON, έχεις μπερδέψει μερικά πράγματα. Κριτική κάνει κάποιος σε θέματα άξια κριτικής. Σε όργια φαντασιοπληξίας και ασχετοσύνης δε κάνεις κριτική γιατί κινδυνεύεις να σε δει κάποιος να τα παίρνεις στα σοβαρά. Ακόμα κι αν πάρεις αυτό το ρίσκο, ποιο το νόημα της κριτικής αν αυτή δεν έχει καμιά ελπίδα να γίνει κατανοητή; Κάθε εξήγηση ή διόρθωση είναι μάταιη όταν μπορεί να αντικρουστεί από μια στιγμιαία ουρανοκατέβατη θεωρία συνωμοσίας!
    Η γελοιοποίηση όχι μόνο ΔΕΝ ξεπερνάει τα όρια, αλλά επιβάλλεται την στιγμή που απευθύνεται σε άτομα που διαδίδουν επικίνδυνες ηλιθιότητες. Αυτό θα έπρεπε να σε απασχολεί κι όχι το πόσο ευγενικοί είμαστε. Άλλωστε δεν υπάρχει ευγενικός τρόπος να χαρακτηρίσεις τις σαχλαμάρες.

  23. Θα ήθελα να πω ένα γεια στην παρέα. Με παρέπεμψε σε εσάς εδώ η φίλη μου η Τοξότις για να διαβάσω αυτά που της σέρνετε.
    Η γνώμη μου όπως ήδη μάλλον το μυριστήκατε είναι ότι πέρα από την πραγματικότητα της πανεπιστιμιακής καφετέριας, υπάρχει και η πραγματικότητα αυτών που φτιάχνουν τις καφετέριες και τις πλασάρουν. Βρίσκω τα θέματα που αναλύει η αγαπητή φίλη Τοξότις αρκετά σημαντικά και αλληλεσυνδεόμενα σε μια άλλη πραγματικότητα που τελικά ρίχνη τα διάφορα επιλεγμένα συστατικά μέσα στον φραπέ ή και στο καλαμάκι ακόμα που θα γίνει ο μεσάζοντας της «γεύσης».
    Ο εννοών νοείτο. Οι αρκετοί και διάφοροι επιστήμονες που παράτησαν τον φραπέ και έγιναν φυτοφάγοι και ερευνητές έχουν και λένε διάφορα και πρέπει και έχουν το δικαίωμα να ακουστούν.
    Σε μια κοινωνία δηλαδή που θέλει να λέγεται δημοκρατική και αντιρατσιστική ή όχι; Κάποιες «παρέες» κλειδώνονται σε αυτά που τους δίδαξε ο κάποιος πρύτανης ή το χειρότερο ο κάποιος γαλονάς αλλά κάποιες άλλες ξέρουν ότι ο κόσμος δεν τελειώνει εκεί που η κάποια διαταγή αρχίζει όποια και να είναι η πηγή της. Αλλά εντάξει, απλές γνώμες και τίποτα προσωπικό φυσικά.
    Αλλά μου αρέσει να τα λέω όποτε νομίζω ότι εκεί είναι το θέμα.
    Τώρα αν σας πω το ποιός και με τι ασχολούμαι προσωπικά;
    Ε, τι να πω ξέρω Ελλάδα… Σας αφήνω μονάχα το λινκ στην υπογραφή μου για να ξεκαρδιστήτε. χαχαχαχα! Επειδή αναφέρατε και το 2012 δηλαδή όχι τίποτα άλλο. :-)
    Χαιρετώ σας δεν πιστεύω ότι θα τα ξαναπούμε αλλά και ποιός ξέρει…
    Νάστε καλά!

  24. AATON said

    elfstone, σε γέλασαν μου φαίνεται ή κάπου στα μάθανε παντελώς λάθος. Χτές μπήκες στην blogόσφαιρα, μού ‘γινες και γνώστης κάνοντάς μου αναλύσεις του κώλου.

    Η Βίκυ Χρυσού για να ξεκινήσω ευγενικά, γράφει επώνυμα, εσύ ανώνυμα, οπότε κλείστο απ’ εξαρχής. (και μην μου πείς πως κι εγώ γράφω ανώνυμα, γελιέσαι).

    Το να ειρωνεύεσαι λοιπόν εκ του ασφαλούς κάποιον δεν το έχεις το δικαίωμα. Και σαν ανώνυμος; ούτε καν να τον κριτικάρεις.
    Επικίνδυνες ηλιθιότητες (αν και είπα δεν θα το κάνω, που σημαίνει ότι εκτός απο περίεργος ήθελα να είμαι και αντικειμενικός) διάβασα ένα κάρο εδώ μέσα, σε κάθε θέμα σας και στα περί αθείας σας εν γένει.

    Χθεσινά παιδάκια σας κόβω, που προσπαθείτε να κάνετε ντόρο γύρω απο τα blog και τις ανυπαρξίες σας, γράφοντας ότι παπαριά του ‘ρθει του καθ’ ένα στο κεφάλι, και παραθέτοντας σαν απόδειξη όποιο χαζολίνκ συναντάει εδώ κι εκεί, χωρίς ποτέ δική του γνώμη.
    Τα δικά σας λίνκ και οι δικές σας πηγές, είναι όλα σωστά, των άλλων είναι ηλιθιότητες.. σώπα ρε φίλε.

    Επειδή μου μυρίζει πολύ χωριατίλα εδώ μέσα, και μάλιστα αστικής φύσεως, (η χειρότερη όλων δηλαδή) θα παρακαλέσω εγώ και εν ονόματι της φίλης μου Β. Χρυσού, να αφαιρεθεί αμέσως αυτή η ανάρτηση, και να της ζητήσετε συγνώμη, κάτι που η ίδια δεν καταδέχτηκε καν να ζητήσει.

    Αντιγράψατε ένα κείμενο αυτούσιο, δίχως την άδεια του συγγραφέα του ιστολογίου. Και δεν το κάνατε σαν συμπαράσταση, αλά για να τον εξευτελίσετε.

    Δεν σας τιμά καθόλου, και εσύ ο κάτοχος της σελίδας, να πάς να αλάξεις ψευδώνυμο. Ο «Διαγόρας ο Μήλιος» ήταν σοφός, όχι φτηνός υβριστής και ξιπασμένος μωρός. Βάλε κανένα ψευδώνυμο όπως: «ο Αφανής Bloger»

    Αυτά τα ολίγα, γιατί μαζί σας θεωρώ άσκοπο να είναι κανείς ευγενικός, και μέχρι τώρα, δεν με αναγνωρίζω απ την τόση ευγένεια..

  25. Γουάου, ήρθε η στρατιά της new age αλα Ελληνικά για να σε σωφρονίσει, Διαγόρα…

  26. elfstone said

    Χαχα… ανάμεσα στα πολλά που δεν έχεις καταλάβει είναι και η φύση του διαδικτύου. Ειρωνεύομαι «εκ του ασφαλούς»; Ασφάλεια από τι; Αν γράψω δηλαδή το όνομά μου τι θα κάνεις, θα στείλεις άτομα να με δείρουν ή θα μου κάνεις μήνυση; Εφόσον η κυρία Χρυσού θέτει τις απόψεις της σε κοινή θέα στο διαδίκτυο, θα πρέπει να υποστεί κάθε ανώνυμη κριτική και χλεύη. Κι αν σ’αρέσει!! (γιατί είμαστε και παιδάκια, να μην ξεχνιόμαστε ;))

  27. Ναι, είδες, Πιγκουΐνα; ήλθαν οι «επώνυμοι» να την πουν στους «ανώνυμους».

    λένε διάφορα και πρέπει και έχουν το δικαίωμα να ακουστούν.
    Σε μια κοινωνία δηλαδή που θέλει να λέγεται δημοκρατική και αντιρατσιστική ή όχι;

    Mind-in-peace, κανείς από εμάς δεν είπε πως η Τοξότισσα δεν έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει. Τόσο η Τοξότισσα, όσο κι ο «Αατον», όσο κι εσύ έχετε δικαίωμα να λέτε ό,τι θέλετε. Κι εμείς έχουμε δικαίωμα να σας δείχνουμε με το δάχτυλο και να γελάμε. Αντιθέτως εσείς φαίνεται να λέτε ότι εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε αυτό. Τη λαϊκή ρήση με τη μάντρα την ξέρεις; (Τίποτε προσωπικό όμως, σε διαβεβαιώνω.)

    Οι παρομοιώσεις σου με τους πρυτάνεις και τους φραπέδες είναι άστοχες γιατί κατ’αρχήν βασίζονται σε εικασίες περί του ποιοί είμαστε, τι σπουδές έχουμε κάνει, και τι πίνουμε, εικασίες εξαιρετικά παρακινδυνευμένες τη στιγμή που δεν ξέρεις απολύτως τίποτε για εμάς. Αλλά είναι επίσης άστοχες διότι αν συγκρίνουμε την Ακαδημία με τα εξωακαδημαϊκά και παρακαδημαϊκά πηγαδάκια, τότε τα πηγαδάκια αυτά προφανώς και είναι οι άξιοι αποδέκτες του χαρακτηρισμού «καφετέριες». Αν εσύ, ή οποιοσδήποτε άλλος, αμφισβητείτε κάποια από αυτά που σας δίδαξε η Ακαδημία, χρησιμοποιήστε τις μεθόδους της Ακαδημίας για να τη βγάλετε λάθος. Τελειώστε κατ’ αρχήν τις σπουδές σας, (αντί να τις αποφύγετε ή να τις παρατήσετε στη μέση επειδή η Ακαδημία είναι δήθεν σάπια,) κάντε καμιά επιστημονική έρευνα, δημοσιεύστε καμιά εργασία που να δείχνει πως κάποια από τις γελοίες δοξασίες σας έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, και μετά τα λέμε.

    Τέλος πάντων, σε ευχαριστούμε για το σύνδεσμο, αλλά δεν βγάζει τόσο γέλιο όσο τα ιστολόγια της Τοξότισσας. Να’ σαι καλά κι εσύ!

  28. zaphod said

    Η ελευθερία της έκφρασης δουλεύει προς ολες τις κατευθύνσεις. Εχει δικαιωμα η καθε τοξοτισα, ζυγός, παρθένος ή περίπου παρθένος να λέει ότι της κατέβει στο κεφάλι και ότι της ανέβει στα πόδια.

    Εχουμε επίσης το δημοκρατικότατο δικαίωμα να θεωρούμε κάποιες γνώμες τουλάχιστον αστείες. Καλές ειναι οι θεωρίες συνομωσίας, αλλά για να γίνουν μέρος της πραγματικότητας χρειάζονται και κάποιες αποδείξεις. Αλλιώς κυνηγάμε εκ νέου την τσαγιέρα του Ράσελ, στα σύννεφα αυτή τη φορα.

    Αν «υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από τις αποδείξεις», τότε μπείτε στο σάκκο!

  29. BioLogos said

    @AATON

    Όλα αυτά στα μάθανε στη σχολή ντετέκτιβ βρε τσακάλι?

  30. AATON said

    *** elfstone,
    Κριτική ναι, χλεύη όχι. Εκεί είναι η διαφωνία μας.
    Με την (καλόπιστη εννοείται πάντοτε) κριτική, ανοίγεται και εποικοδομητικός διάλογος, ώσπου στο τέλος βγαίνει κάποιο συμπέρασμα. Είτε αποδεικνύοντας στον συνομιλητή μας το λάθος του, είτε μας αποδεικνύει αυτός το δικό μας.
    Με την χλεύη φίλε, το μόνο που αποκομίζεις είναι τίποτε μπινελίκια και μερικά γαμοσταυρίδια.
    Το κέρδος σου όμως δεν βλέπω πουθενά, και δεν μιλάμε για υλικό κέρδος μα ηθικό.
    Γνώση πάντως ή νέους φίλους, δεν σου προσφέρει η χλεύη, και ουσιαστικά απολύτως τίποτε το καλό δεν σου προσφέρει..
    Οπότε γιατί την προτιμάς;
    Και το ότι αναφέρομαι σε σένα πάρτο ως τυχαίο γεγονός, δεν είναι προσωπική επίθεση, στην ουσία «τα λέω στην πεθερά να τ’ ακούει η νύφη». Άλλωστε δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις, ούτε έχουμε να χωρίσουμε τίποτε οι δυό μας. Όταν όμως κάποιος καταφέρεται εναντίον δικού μου φίλου ή φίλης μου προσβάλοντάς τον βάναυσα και άδικα πάνω απ’ όλα, τότε να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι θα πάρω το μέρος του, ο ίδιος ο πάπας να είναι απο την άλη μεριά.

    *** zaphod,
    Τοξότισσα υπογράφει η Κυρία, και δεν αναφέρει πουθενά για παρθενιές. Το «περίπου παρθένος» τίνος ψευδώνυμο είναι; μάλλον κάποια γνωστή σου; πετυχημένο πές της, προτότυπο θα το έλεγα.

  31. AATON said

    BioLogos, το τι μου μάθανε, ποιοί και πού, δεν σε αφορά. Εσένα πές μας τι σου μάθανε στο σπίτι σου αυτοί που σε μεγάλωσαν.. ??
    Και πού ‘σαι, μην κουράζεσαι, κάνει μπάμ απο μακρυά η ανατροφή σου.

  32. Και πάμε τώρα στο ζήτημα περί επωνυμίας εναντίον ψευδωνυμίας στην ιστολογόσφαιρα. (Γιατί περί ψευδωνυμίας πρόκειται, και όχι ανωνυμίας, αν και η διαφορά δεν χρήζει ανάλυσης στην παρούσα στιγμή.)

    Η Βίκυ Χρυσού […] γράφει επώνυμα, εσύ ανώνυμα, οπότε κλείστο απ’ εξαρχής. [sic]

    Το να ειρωνεύεσαι λοιπόν εκ του ασφαλούς κάποιον δεν το έχεις το δικαίωμα. Και σαν ανώνυμος; ούτε καν να τον κριτικάρεις.

    Φαίνεται πως έχεις την εντύπωση, αγαπητέ Άατον, πως το να γράφεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος επώνυμα σου εξασφαλίζει αυτομάτως κάποια ηθική ή επιχειρηματολογική ανωτερότητα έναντι όσων συνδιαλέγονται μαζί σου ψευδώνυμα. Νομίζεις πως η επωνυμία είναι ένα μαγικό κουμπάκι που κουβαλάς στην τσέπη σου, και το πατάς και αυτομάτως κερδίζεις. Και προσπαθείς να εξαργυρώσεις το πλεονέκτημα που νομίζεις πως σου δίνει η επωνυμία με το να την επιδεικνύεις σε εμάς, τους ψευδώνυμους, και να διεκδικείς από εμάς την ανωτερότητα που νομίζεις πως σου εξασφαλίζει απέναντί μας. Τρίχες κατσαρές, φίλτατε.

    Γελάστηκες οικτρά αν νομίζεις πως το να γράφεις επώνυμα εσύ ή ο οποιοσδήποτε, αλλάζει το παραμικρό στην ορθότητα των γραφόμενων, στη λογική τους αρτιότητα ή στην ηθική τους αξία. Αν αυτά που λες είναι μπούρδες, δεν πρόκειται να μεταμορφωθούν σε σοφίες επειδή τα έγραψες επώνυμα. Γελάστηκες επίσης οικτρά αν νομίζεις πως το να γράφεις επώνυμα σου εξασφαλίζει αυτομάτως το απυρόβλητο, ή πως σε καθιστά υπεράνω κριτικής από οποιονδήποτε δεν τυγχάνει να γράφει επίσης επώνυμα.

    Καλώς ή κακώς, το διαδίκτυο καθιστά την ψευδώνυμη δραστηριότητα όχι απλώς εφικτή, αλλά και ενδεικνυόμενη. Εσύ και κάποιοι άλλοι είτε δεν το έχετε πιάσει αυτό, είτε έχετε κάποιους άλλους λόγους για τους οποίους προτιμάτε την επώνυμη δραστηριότητα. Όπως και να’ χει το θέμα, δικαίωμά σας. Για τους περισσότερους εξ ημών όμως τα πράγματα έχουν αλλιώς. Δεν είναι ανάγκη να κάτσουμε να συζητήσουμε αν και κατά πόσο η ψευδωνυμία είναι μία καλή ή κακή επιλογή, αρκεί απλά να κοιτάξουμε γύρω μας για να διαπιστώσουμε ότι το 99% περίπου των χρηστών του διαδικτύου χρησιμοποιούν ψευδώνυμα, και να συμπεράνουμε ότι είναι μία επιλογή εκ των πραγμάτων εξαιρετικά δημοφιλής. Τώρα, αν εσείς οι ελάχιστοι «επώνυμοι» έχετε την εντύπωση ότι η (καθ όλους τους υπόλοιπους ανεπιθύμητη) επιλογή της επωνυμίας σας βάζει σε κάποια σφαίρα «ανέγγιχτων» όπου κριτική μπορούν να ασκήσουν σε εσάς μόνο το 1% των χρηστών που συμμερίζονται την επιλογή της επωνυμίας, είστε γελασμένοι. Κριτική έχουμε δικαίωμα να ασκούμε, επώνυμα ή ψευδώνυμα ή ακόμα και ανώνυμα, και θα την ασκούμε, προς οποιονδήποτε γουστάρουμε, επώνυμο ή όχι.

    Αν δεν αντέχεις να βλέπεις να ασκείται κριτική στις ιδέες σου, μία μόνο λύση υπάρχει, να μην τις δημοσιεύεις. Άπαξ και τις δημοσιεύσεις, θα γίνουν αντικείμενο κριτικής, και αν είναι γελοίες, θα γίνουν αντικείμενο λοιδορίας. Είναι νομοτελειακό αυτό. Όποιος δεν γουστάρει, ας μου κλάψει ένα ποτάμι. (Αφού ζεις στον Καναδά θα την καταλάβεις την έκφραση.)

    Για λόγους πληρότητας να αναφέρω και μία ακόμα πτυχή της υπόθεσης «επωνυμία»: Εκτός από εισαγγελείς σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων, κανένας φυσιολογικός χρήστης του διαδικτύου δεν μπαίνει στον κόπο να διαπιστώσει αν κάποιος που ισχυρίζεται πως γράφει επώνυμα το κάνει αυτό χρησιμοποιώντας την πραγματική του ταυτότητα, ή αν επιδίδεται σε πλαστοπροσωπία. Αυτό συμβαίνει επειδή πολύ απλά δεν έχει καν σημασία το αν κάποιος γράφει επώνυμα ή όχι. Αν όμως ήταν να προσδίδουμε την παραμικρή σημασία στην επωνυμία, τότε θα ήταν σχετικά εύκολο για τον κάθε ζαβολιάρη εκεί έξω (και υπάρχουν μπόλικοι από αυτούς) να εφεύρει ή να σφετεριστεί κάποιο όνομα (π.χ. Χαράλαμπος Παπαφλώρος) και να το παίζει έτσι επώνυμος. Άρα, καλά κάνουμε και δεν προσάπτουμε καμία ιδιαίτερη σημασία στην επωνυμία.

  33. ellinaki said

    Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί ένα κοινό υπόβαθρο διαλόγου με άτομο που παραλογίζεται εξ’ορισμού, άρα δεν έχει νόημα και οποιοσδήποτε περεταίρω διάλογος. Η Τοξότισσα και οι φαν της επιλέγουν να ζουν στη χώρα των θαυμάτων και φυσικά τους βολεύει κάτι τέτοιο. Δεν απαιτεί ούτε σοβαρή μελέτη, ούτε κόπο, απλά μασημένη τροφή.

    Οποιαδήποτε απόπειρα να αναδειχτεί η ανοησία της φαντασίας τους, λαμβάνεται από αυτούς ως προσωπική επίθεση. Και εκεί είναι που ξεκινάνε οι παραλογισμοί.

  34. Abravanel said

    Σε πρόλαβα! (και ζητώ συγνώμη για την αυτο-αναφορά αλλά προέρχεται από τους φίλους της)

    Κοίτα το κλειδί είναι αυτό:

    Η Βίκυ Χρυσού είναι φωτογράφος-γραφίστας και αυτόκλητη ερευνήτρια. Έζησε για πολλά χρόνια και σπούδασε στη Γερμανία. Μετά από ολιγοετείς σπουδές νομικής και κοινωνικο-παιδαγωγικής, αποφάσισε να στραφεί στο design εντύπου και στην ψηφιακή-καλλιτεχνική επεξεργασία εικόνας. Ασχολείται με τη μελέτη ποικίλων επιστημονικών και μεταφυσικών θεμάτων.

    Πως έλεγαν γυναικολόγος αρχιτέκτονας; Κάπως έτσι.

    υγ. Απογοητεύτηκα για το Φ.Κουβέλη, τον είχα σε εκτίμηση.

  35. BioLogos said

    @Abravanel

    Έχω μια απορία.Πώς γίνεται κάποιος αυτόκλητος ερευνητής?»Ερευνώντας» στο google?
    Aν διαβάζει η Τοξότης, αφιερωμένο από τη Γερμανία: «Wenn man keine Ahnung hat: einfach mal die Fresse halten!»

    ΥΓ.Το †demotivational poster† στο ποστ σου ήταν όλα τα λεφτά.Εύγε.

  36. Abravanel said

    Ολη η τιμή ανήκει στο katsovrako – αν κάνει κανείς κλικ στην εικόνα θα βρεθεί στην ανάρτηση του, (μακάρι να είχα τις ευρηματικότητα του) αλλά χαίρομαι που για τη συμφωνία μας επί του θέματος.

  37. AATON said

    *** Διαγόρα,
    Το ότι ζω Καναδά, δεν σημαίνει πώς δεν γνωρίζω καλά Ελληνικά, μη γελιέσαι. Μιλάω περισσότερες γλώσσες από σένα, και δίχως να υπολογίζω τα Ποντιακά. :)

    θα σου πρότεινα δε, να μην διαστρεβλώνεις έννοιες και καταστάσεις (και που έχεις μεγάλο ταλέντο ομολογώ σ’ αυτό).
    Ανωνυμία η ψευδωνυμία, πες το όπως θέλεις, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η μόνη διαφορά βρίσκεται εδώ:

    1. Αν για παράδειγμα με προσβάλλεις προσωπικά και επώνυμα με το πραγματικό σου όνομα, θα σου έρθει μια μήνυση από μένα μέσω του δικηγορικού γραφείου που πληρώνω με το μήνα πάγια (είδες ο Καναδάς; ), που θα ‘ναι όλη δική σου και θα απορείς τι σε βρήκε εν αιθρία. Καλά ως εδώ;

    2. Η ανω-ψευδω-νυμία τώρα τι κάνει.
    Βασικά τίποτε, απλά, θα με αναγκάσεις να πάω σε εισαγγελέα να διατάξει στον διαχειριστή της πλατφόρμας που χρησιμοποιείς και στον πάροχο του IP σου να του δώσουν τα πραγματικά σου στοιχεία και τα υπόλοιπα, τα ίδια, τα ξέρεις.

    Στην ουσία δηλαδή μου δυσκολεύεις αρκετά τη ζωή μέχρι να σε βρω και να σε καθίσω στο σκαμνί τυλιγμένο σε μια κόλλα χαρτί, τίποτε παραπάνω. Απλά θέμα χρόνου. Δεν με εμποδίζεις όμως, σε καμία περίπτωση, το να βρεθείς κατηγορούμενος αν πράγματι θελήσω να σε βρω.
    Αρκεί να έχει διαπραχθεί αξιόποινη πράξη όπως σωστά επισημαίνεις. Αξιόποινη πράξη είναι και η προσβολή, κι ο διασυρμός κάποιου ονόματος/φυσικού προσώπου, ακόμη και η προσπάθεια και μόνο εξευτελισμού του.

    Θα μπορούσε φυσικά (όπως πολύ σωστά γράφεις και που όντως συμβαίνει) να γράφει κάποιος δήθεν επώνυμα, μα στην ουσία να χρησιμοποιεί ψεύτικα στοιχεία. Και αυτό σωστό. Οπότε η λύση βρίσκεται πάλι για την παράγραφο 2. που προανέφερα. Συμφωνείς;

    Από την στιγμή που κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να γράφει την γνώμη του, από την στιγμή που δεν προσβάλει κάποιον προσωπικά ούτε θίγει κάποιους κανόνες δικαίου, τότε δεν έχεις το δικαίωμα να του απαγορεύσεις να την εκφράσει, με οποιονδήποτε τρόπο (προφορικό ή έντυπο). Το να λοιδορείς – προσβάλλεις εσύ το άτομο αυτό, επειδή απλά διαφωνείς με την γνώμη του, διασύροντας το με οποιονδήποτε τρόπο (προφορικό ή έντυπο) αποτελεί ποινικό αδίκημα.
    Και στην περίπτωσή σου, δεν χρειάζονται καν μάρτυρες, υπάρχει το ίδιο το κείμενο εδώ μέσα σαν αυτεπάγγελτη απόδειξη, και που αν η Βίκυ Χρυσού ήθελε να ασχοληθεί μαζί σου λίγο σοβαρά, θα είχες (πίστεψέ με) πολύ μεγάλο πρόβλημα. Τότε θα έχανες αυτόματα και το υπεροπτικό υφάκι σου. Ρώτα κάποιον δικηγόρο και πες μου αν και κατά πόσο έχω άδικο.

    Διαβάζω συχνά για μηνύσεις εναντίων blogger, και που η συχνότητα αυξάνεται μέρα με τη μέρα, και ανησυχώ. Και βλέπω πως το φαινόμενο αυτό, έχει τόσο μεγάλη έκταση ΜΟΝΟ στην Ελλάδα, πουθενά αλλού δεν πέφτουν τόσες μηνύσεις σε bloggers. Δεν σου λέει τίποτε αυτό; Εμένα ναι, και θα σου πώ τι μου λέει.

    α) Στην Ελλάδα, στην χώρα της υπερβολής και του παραλόγου, ότι κι αν κάνετε το κάνετε με υπερβολή, χωρίς να γνωρίζετε οι περισσότεροι που είναι τα όρια και πότε τα ξεπεράσατε.
    β) Ασχολείστε πάντα όψιμα με κάποια πράγματα, σηκώνοντας αμέσως παντιέρες ημιμάθειας και άναρθρες κραυγές, και που άλλοι στον κόσμο ασχολούνται μ’ αυτά τα ίδια διπλάσια και τριπλάσια χρόνια από σας, κρατώντας όμως πάντοτε χαμηλούς τόνους, ακολουθώντας κανόνες δεοντολογίας και ηθικής και κινούμενοι ευπρεπώς.
    γ) Αποφεύγετε εποικοδομητικούς διαλόγους, προτιμώντας να επιτίθεστε αναίτια φραστικά στον άλλο για την δημιουργία άσκοπων εντάσεων, είτε προς επίδειξη, είτε από άγνοια, είτε από έλλειψη γνώσεων και επιχειρημάτων.

    Όλο αυτό το σεντόνι φίλτατε (που εμένα μου θυμίζει ανάρτηση από μόνο του) στο γράφω πάντοτε με καλή θέληση, και με απώτερο σκοπό να υπάρξει εποικοδομητική συζήτηση πάνω σε ένα θέμα, στο οποίο εμφανώς διαφωνούμε και «εμείς» και «εσείς». Αυτό όμως δεν είναι ανάγκη να μας κάνει να αναλωθούμε σε βρισιές και προσβολές.

    *** BioLogos
    Auch da liegs Du falsch mein freund.
    Das zittat: “Wenn man keine Ahnung hat: einfach mal die Fresse halten!” ist voellig richtig, nur das gilt auch fuer Dich. Glaubst Du nicht ettwa? Wenn Du ein kenner bist, beweiss es das sie unrecht hatt, anstad laut herum zum schreien, und nicht mit diesem art und weisse wi Du es gerade machst.
    Und wie gessagt, ich kann mehrere sprachen als Du, lass es besser, und schreib lieber griechish.

  38. Αατον, μέχρι πριν από λίγο ήταν όλα καλά κι ωραία, αλλά με το προηγούμενο σχόλιό σου με φλόμωσες με μαλακίες, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ συνιστούν απειλές ότι θα μου κάνεις μήνυση. (Τα περί καλής θέλησης και περί απώτερου σκοπού να υπάρξει εποικοδομητική συζήτηση ακούγονται γελοία μπροστά στις απειλές «με μαγκιόρικο ύφος» που προηγούνται.)

    Εμένα λοιπόν τώρα τυγχάνει να μου είναι πιο εύκολο να δείξω πόσο μεγάλες μαλακίες ήταν αυτά που έγραψες προκαλώντας σε να τα υλοποιήσεις, παρά μπαίνοντας στον κόπο να σου τα κάνω λιανά, κι έτσι περιμένω λοιπόν να μου κάνεις μήνυση, πανηλίθιε φαντασμένε λελέ του κώλου, άει σιχτήρ από ‘δω, λεχρίτη. (Το βρισίδι βέβαια αναγκαίο για να έχεις κάτι να βασίσεις τη μήνυση, καθότι μέχρι στιγμής δεν είχαμε βρίσει κανέναν, τουλάχιστον όχι άμεσα.)

    Α, και που ‘σαι, εννοείται ότι το μόνο που περιμένω να λάβω από την αφεντιά σου από εδώ και πέρα θα είναι κάποιο δικόγραφο, έτσι; μην τύχει να δω κανένα σχόλιο στο ιστολόγιο!

  39. Ωωωω, ζούμε μεγάλες στιγμές!! Διαγόρα δεν θυμάμαι αν σε έχω ξανακούσει (/διαβάσει) να βρίζεις!!!! Την έχουν δει κάπως με τις μηνύσεις όλοι πάντως. Θεωρώ πως όταν κάποιος δημοσιοποιεί τις απόψεις του αυτόματα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για την κριτική, την ειρωνεία, την σάτιρα, τα πάντα. Μόνο με την συκοφαντική δυσφήμιση διαφωνώ κάθετα αλλά δεν νομίζω πως έγινε κάτι τέτοιο εδώ…

    Ευτυχώς κύριε Αατον που δεν γίνεται αυτό που λέτε στην ελλάδα (και στις περισσότερες χώρες εδώ που τα λέμε) γιατί τότε ο κάθε εύθικτος θα πετούσε μια μήνυση και θα είχαμε μια «ωραιότατη» λογοκρισία στα πάντα – που ήδη προσπαθούν να το κάνουν αυτό αλλά ευτυχώς μερικοί υπερασπίζονται το δικαίωμα στην σάτιρα (που αγγίζει τα όρια του χλευασμού πολύ συχνά)…

    Όσο για την επωνυμία και τα ψευδώνυμα, θεωρείτε πως έχει καμία ουσιαστική διαφορά για τον αναγνώστη το αν υπάρχει ψευδώνυμο ή αληθινό όνομα; Δεν νομίζω πάντως, μου φαίνεται πως μόνο για τις μηνύσεις έχει νόημα…

    Επίσης κύριε Αατον μου δώσατε έντονα την εντύπωση πως θέλατε να αποδείξετε κάτι με τα σχόλιά σας, αυτά τα μιλάω πιο πολλές γλώσσες, και ζω στον Καναδά, κι εσείς στην ελλάδα είστε έτσι και μπλα μπλα μπλα μου θυμίζουν αγοράκια που θέλουν να μετρήσουν διάφορα να δουν ποιος είναι πιο «καλός»… Α και μην βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα για τις ηλικίες που κυκλοφορούν εδώ μέσα, ούτε για το που ζει ο καθένας

    Τέλος στην ελλάδα αν ισχύει αυτό που λέτε με τις μηνύσεις οφείλεται μάλλον στο ότι οι ελληνάρες είναι πολύ παρεξηγησιάρηδες και δεν αντέχουν την κριτική και γενικά να διαφωνεί ο άλλος μαζί τους (κοίτα να δεις που τελικά και άτομα που ζουν στο εξωτερικό και κατηγορούν την ελλάδα για διάφορα μερικές χαρακτηριστικές συμπεριφορές ελληναράδων τις έχουν!!)

    Καληνύχτα σε όλους :)

  40. AATON said

    Επέτρεψέ μου να σου πώ απλά λοιπόν, το μουνί της μανούλας σου, και στα αρχίδια μου κι αν πέθανε.
    Τώρα κάνε μου ΕΣΥ μύνηση πουτανόσπερμα που θα με βρίσεις χθεσινέ πεταμένε γαμόσταυρε, και πάρε φόρα να μου κλάσεις μια μάντρα αρχίδια.

    Περιμένω λοιπόν το δικό σου εξώδικο ξεκολιάρα αδερφή του ελέους.
    Και.. Ιοκάστη, πάρε καμιά πίπα πρίν εκφέρεις γνώμε για μένα.
    Αντίο σας άθεες λουλούδες, πολύχάρηκα την ανταλλαγή απόψεων μαζί σας. Και το πότε και που θα σχολιάζω, θα το αποφασίσω εγω, κι όχι εσυ πουστράλα απο τη Μήλο.

  41. AATON said

    Μουνόπανo μη σe πάρω σβάρνα και δεν ξέρεiς που να κρυφτείς κωλόπαιδο που μέχρι χτές σου πηδάγα τη μαμά και μου κρυφοκοιτάζες με ορθάνοιχτα ματάκια, σήμερα την είδες άντρας; Οι ναύτες που πηδάγαμε την είδαν καπετάνιοι; Πές ρε την αλήθεια, δεν σου θυμίζω κάποιο πολύ συγγενικό σου πρόσωπο; Μήπως τον μπαμπά σου; Είδες; το ήξερα.. Παιδί μου.

    Και αν δεν σου αρέσει λεχρίτη χλιμίντζουρα αλλοπαρμένε να στα χώνουν κλείσε την κωλοφυλλάδα σου παλιομαλάκα και πάνε να δουλέψεις κανέναν άλλο, άνεργε, δεν ανήκουμε όλοι στην λεχριτοπαρέα σου ούτε στο ξιπασμένο υποεπίπεδό σου. Και δεν είμαστε όλοι απο το μαλακιστάν το κωλοχώρι σου. Όταν εσυ βρίζεις και λοιδωρείς άλλους είναι καλά, όταν στα χώνουν πονάει η κωλοτρυπίδα σου; κακώς, μαθημένη τη βλέπω, θα πρεπε να ναι συνηθισμένη στα παλούκια. Ξαναπροσπάθησε να τα χωνέψεις. Απλά μην το σκέφτεσαι.
    ΟΥΣΤ ΛΟΥΓΚΡΑ που θα βρίσεις ατιμώρητα άλλους νομίζοντας θα σου περάσει παλιαδέρφω, που την είδες και φιλόσοφη απο τη μήλο.

    Μου πετάχτηκε και η ανύπαρκτη τσουτσού του πουθενά, να μου την πεί..ποιός; Μια, που δεν την ξέρει ούτε η μάννα της, σάλτα καρύκωσε καμία κάλτσα και φτιάξε κανένα φαγητό, γιατί σπίτι σου βρώμισε το στόμα σας απο την πείνα, που την είδες κι εσυ blogger με γνώμη χτεσινή μανδάμ μην πάρω ανάποδες και φάς κανένα μπινελίκι νυχτιάτικα, καλά μένω ήρεμος και σου μιλάω ευγενικά, κι ας μην το αξίζεις. Μαγκιές σε κανέναν λελέ της παρέας σου, εγώ είμαι της πολύ παλιάς σχολής και τα φεμινιστικά δεν τα καταλαβαίνω. Μάζεψε λοιπόν τη γλώσσα σου, κι αμόλα απο μπροστά μου. Όταν μάθαινα εγώ τη ζωή νεαρά κορασίς, εσυ ακόμη φόραγες πάμπερς κι ας είσαι σήμερα 60 μαίων, οπότε άσε τι είπα και τι εννοούσα, και για το πόσες γλώσσες κατέχω η όχι. Εσυ πόσες μιλάς σπουδαγμένη νεαρά;

    Πού σαι τσίφτη μήλιε; την μύνηση περιμένω, ανυπομονώ να τη διαβάσω, αλλιώς με τον κηδεμόνα σου, δηλαδή τη μ α μ ά..
    Και είπαμε, χαλαρά ρε μαλάκα, χαλαρά. Μη μου πάθεις τίποτε καρδιακό, αφού εγγεφαλικό δεν πρόκειται να πάθεις, γιατί δεν έχεις μυαλό.

    (και θα παρακαλέσω απαντήσεις επιπέδου, όχι βρισιές και κακά λογάκια σαν τον αλήτη τον ΑΑΤΟΝ, γιατί πιπέρι..) που θα μου πείς τι θα κάνω, παλιομαλάκα. Ρε το τσογλάνι, πάει να με νευριάσει ρε.. αμ δε, θα μείνω ήρεμος και θα σε σκάσω, με επίπεδο και δίχως να σε βρίσω ρε, κι ας με έβρισες απρόκλητα εσυ πρώτος..
    Είδες πόσο ευγενικός είμαι; έλα, πές κάτι να σε σινιάρω λίγο γιατί δεν κρατιέμαι να στα χώσω κατά πώς σου αρμόζει, hehe!

    (Υ.Γ. Οι φίλοι και ο άμαχος πληθυσμός να αποσύρονται ταχέως)

  42. Νικο μου,Νίκο μου,Νίκο…
    Πόσο εύκολα έπεσε η μάσκα της συναλλαγής και του δίκαιου προφητικού μένους.
    Η ποιότητά σου φαίνεται από τα λεγόμενά σου και από τον τρόπο που διάλεξες να υβρίζεις.
    Νικο μου, Νίκο μου, Νικο, πρέπει να μάθεις να βρίζεις με στύλ.

    Υποθέτω ότι τη στιγμή της γέννησής σου συνδεόσουν μέσω ομφαλίου λώρου με μία πτωχή πλήν πολυμήχανον κυρία, η οποία ασκούσε την επι τιμή ευκαιρίας την επαγγελματική πολυανδρία. Τα κατοικίδια τα οποία εν τέλει έφτασε να φιλοξενεί στη μήτρα της ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβανόντουσαν τα εκλεκτά είδη ναϊσσέρια, σπειροχαίτη, χλαμύδιον και βάκιλος Ντυκρέ σε βοήθησαν να αναπτύξεις την ειδικού μεγέθους και ειδικών ικανοτήτων διάνοιά σου. Οι ειδικές ικανότητές σου σε έκαναν να απορίψεις τις μωρίες της συμβατικής επιστήμης και να ακολουθήσεις πιο αντισυμβατικά μονοπάτια: να καταναλώνεις την γνώση αφού αυτή έχει επεξεργαστεί την πλήρη πεπτική επεξεργασία, και όχι μόνο: να γλείφεις και την τελευταία ικμάδα που βγαίνει από την έξοδο του τελικού προϊόντος της πεπτικής διαδικασίας κάθε έγκριτου αυτόφωτου και αυτοαποκαλούμενου αναζητητή της γνώσης.

  43. @αατον πήγαιναν τα παραπάνω.
    Φιλική προτροπή: Σε συμβουλεύω να μεταβείς σε μέρος με ρομαντικά χαμηλό φωτισμό ή πάρκο, όπου μπορείς να γίνεις το επίκεντρο της προσοχής μιας συντροφιάς συνειδητοποιημένων και ενεργών αρρένων εραστών του ισχυρού φύλου και να διακριθείς ως δεκτικός, παθητικός παρτεναίρ.

  44. ellinaki said

    @ AATON

    Masterpiece ωριμότητας!

  45. BioLogos said

    lol

    Aπλά έπος.

  46. BioLogos said

    Εσείς του Νιού Έητζ δεν ήξερα ότι έχετε πλευρά β ανθυπολοστρόμου…κάνε κανά ρέικι και ασάνα αατον.

  47. LoL Πιγκουΐνα, τι στυλ! τι ύφος! τι πρόζα! τι επιλογή λέξεων! Ακόμα γελάω!

    Λοιπόν, το ξεφτιλίσαμε τελείως, αλλά δεν πειράζει. Ας γίνεται κι αυτό καμιά φορά.

    Αατον, παρ’ ο,τι σου πέταξα το γάντι προκαλώντας σε να μην ξανασχολιάσεις εδώ παρά αν τολμάς να κάνεις εκείνη τη μήνυση για την οποία απείλησες, φυσικά δεν τόλμησες. Αντιθέτως, σε έτρωγε το χέρι σου, δεν άντεχες να κάτσεις στ’ αυγά σου, κι έτσι ξανασχολίασες. Πέρα από το ποιος μπορεί να βρίσει πιο πολύ, (στο οποίο σε παραδέχομαι, βρίζεις πιο αισχρά, συγχαρητήρια, τα πρωτεία δικά σου,) είδαμε επίσης ότι είσαι το είδος του ατόμου που πετά λόγια του αέρα πίσω από τα οποία δεν τολμά να σταθεί και να τα κάνει πράξη.

    Σε είδαμε επίσης να με προκαλείς εμένα να σου κάνω μήνυση, τη στιγμή που εγώ ουδέποτε απείλησα με κάτι τέτοιο, αντιθέτως ούτε καν τα σχόλιά σου θα σβήσω, πράγμα βέβαια που δεν περιμένω από εσένα να κατανοήσεις. (Ιοκάστη πες μου μόνο αν συμφωνείς με αυτό, γιατί σε πήραν κι εσένα τα σκάγια σε κάποιο σημείο. Αν όχι, θα βρω κάποιον τρόπο να τα βολέψω τα πράγματα.)

    Και αφότου έγραψες το πρώτο σχόλιο συνέχισες να βράζεις στο ζουμί σου, και δεν άντεξες και έγραψες και δεύτερο, μακρινάρι μάλιστα. Ξέρεις, η διαφορά ανάμεσά μας είναι ότι εγώ είμαι νηφάλιος και άνετος, ενώ εσύ αυτή τη στιγμή «βρίσκεσαι μέσα σε έναν κόσμο πόνου». Πρέπει να το κοιτάξεις αυτό, στην ηλικία που είσαι κινδυνεύεις να πάθεις τίποτα.

    Α, και κάτι ακόμα: το να συνεχίσεις να αφήνεις σχόλια εδώ είναι ποταπό, καθότι κάθε σχόλιό σου δημοσιεύεται υπό την ανοχή μου, ανοχή από την οποία έχεις ήδη κάνει υπερανάληψη με τα δύο προηγούμενα σχόλιά σου. Θα σε κόψω όποια στιγμή αποφασίσω εγώ ότι γουστάρω να σε κόψω, και σε συμβουλεύω να μην βάλεις καν τον εαυτό σου σε αυτή τη θέση.

  48. Χαχαχα, κλασσικός!!! Στην πρώτη ευκαιρία που θα ξεμείνει από επιχειρήματα θα αρχίσει τα καντήλια, μιλάμε για τρελό επίπεδο!! Ο κάθε κομπλεξικός τα βγάζει στο ίντερνετ όλα και νομίζει ότι έτσι γίνεται κι άντρας.

    «Και.. Ιοκάστη, πάρε καμιά πίπα πρίν εκφέρεις γνώμε για μένα.»

    Αυτό κάνεις κι εσύ πριν εκφέρεις γνώμη για τους άλλους; Ή δεν σου παίρνει καμία ποτέ πίπες και το έχεις απωθημένο και το χρησιμοποιείς για βρισιά;

    «Μου πετάχτηκε και η ανύπαρκτη τσουτσού του πουθενά, να μου την πεί..ποιός; Μια, που δεν την ξέρει ούτε η μάννα της,»

    Χαχαχα, δηλαδή μόνο διάσημοι καταδέχεσαι να ασκούν κριτική σ’αυτά που λες; Βασικά εγώ δεν έχω κανένα κόλλημα με το να είμαι διάσημη, νομίζεις ότι με προσβάλεις έτσι; Προφανώς άλλοι έχουν τα κολλήματα… Πόσο προβληματικός μπορεί να είσαι που ενοχλείσαι με το παραμικρό; Ούτε σε έβρισα ούτε σου μίλησα άσχημα, κι αν πρόσεξες σ’όλη την προηγούμενη συζήτηση δεν είχα σχολιάσει ούτε λοιδορήσει την Τοξότισσα. Τα περί μηνύσεων σχολίασα απλά γιατί διαφωνώ (και είπα να το εκφράσω μιας και υποτίθεται πως έχουμε ελευθερία λόγου – που από ό,τι καταλαβαίνω δεν σ’αρέσει καθόλου) και έκανα μια μικρή παρατήρηση την οποία φρόντισες να επιβεβαιώσεις περίτρανα… Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος απλά θα απαντούσε με επιχειρήματα, εσύ άνοιξες τον βόθρο σου, συγχαρητήρια!!

    «που την είδες κι εσυ blogger με γνώμη χτεσινή μανδάμ μην πάρω ανάποδες και φάς κανένα μπινελίκι νυχτιάτικα, καλά μένω ήρεμος και σου μιλάω ευγενικά, κι ας μην το αξίζεις»

    Αυτό είναι το ευγενικά σου;; Ουάου.. Δηλαδή το δικό μου σχόλιο ήταν αγενές και το δικό σου ευγενικό; Μμμμμ… Μάλλον όμως την χτεσινή γνώμη την έχεις εσύ, μη πω του προηγούμενου αιώνα, γιατί προφανέστατα στην δική μας περίπτωση μου ρίχνεις άπειρα χρόνια…

    «Μαγκιές σε κανέναν λελέ της παρέας σου, εγώ είμαι της πολύ παλιάς σχολής και τα φεμινιστικά δεν τα καταλαβαίνω.»

    Φαίνεται… Αλλά κοίτα να δεις, επειδή εσύ παρεξηγείσαι στο τσακ και θες να πουλάς μαγκιές στους άλλους (ανάγκη για επιβεβαίωση;) δεν πάει να πει πως το κάνουν όλοι αυτό… Το να έχει κανείς ένα ιστολόγιο και να κάνει σχόλια δεν είναι μαγκιά, δεν μπορώ να καταλάβω πως την έχεις δει έτσι (=δεν πήγα να πουλήσω μαγκιά, την γνώμη μου είπα αλλά ο καθένας κρίνει εξ’ιδίων τα αλλότρια)…

    «Όταν μάθαινα εγώ τη ζωή νεαρά κορασίς, εσυ ακόμη φόραγες πάμπερς»

    Μπα όπως το κόβω μάλλον δεν είχα γεννηθεί καν γιατί μου φαίνεσαι αρκετά μεγάλος για να είμαι ειλικρινής – και βασικά ελπίζω να μην συγχύζεσαι σοβαρά γιατί αφενός εγώ δεν σε παίρνω στα σοβαρά και ψοφάω στα γέλια μ’αυτά που γράφεις και αφετέρου δεν θα ήθελα να πάθεις και τίποτα, από μια ηλικία και μετά πρέπει να προσέχουμε τα νεύρα μας…

    «Εσυ πόσες μιλάς σπουδαγμένη νεαρά;»

    Χαχα, μετά είχα άδικο; Δεν έχω όμως εγώ κάτι να βγάλω να μετρήσουμε, σόρυ, η φύση βλέπεις…

    Πάντως αυτό το «εγώ θα κρίνω τους άλλους και θα μιλάω όπως γουστάρω αλλά κριτική δεν δέχομαι» δεν το καταλαβαίνω, να τους χαίρεστε τους φίλους σας κυρία Τοξότισσα. Να πω εδώ πως η δική της συμπεριφορά μου φάνηκε εξαιρετική, η ίδια δεν έκανε καμία καφρίλα όπως ο Αατον και αντιμετώπισε την ειρωνική σάτιρα εδώ με ένα πολύ κόσμιο σχόλιο – σε αντίθεση με τους υποστηρικτές της οι οποίο με κάνουν να αλλάζω γνώμη βέβαια σιγά σιγά…

  49. ΘΒ said

    Πρώτα να πω μια καλημέρα σε όλους.
    Χαίρομαι που είστε ζωντανοί και δεν έχει γίνει κανείς από εσάς κοπριά για κυπαρισσόμηλα.
    Επίσης χαίρομαι που πέρασε η στριμόκωλη περίοδος και ξανάρχισαν η γνωστή παράθεση σοφισμάτων.

    Όπως και να έχει μη το παίρνετε πάνω σας αυτό, καθώς η πιθανότητα να αποφύγουμε εις το διηνεκές τόσο το στριμοκώλιασμα όσο και την κομποστοποίηση μας είναι ανύπαρκτη.

    Η κληρονομική θνητότης βλέπετε :)

    Τώρα για το παρόν θέμα θα υπενθυμίσω ότι όταν ο αείμνηστος Batcic έκανε απαξιωτικές κρίσεις για τον καθηγητή Ζερεφό και υποστήριζε ότι δεν υπάρχει απόδειξη για την θεωρία του θερμοκηπίου, τηρούσες σιγή, Διαγόρα.

    Εν πάση περιπτώσει χαίρομαι που δεν σταματάς να δημιουργείς εχθρούς :)

  50. AATON said

    Διαγόρα, σκάσε και μη βγάζεις άχνα λεβέντη μου. Ακόμη και στον γραπτό λόγο βρωμάει η ανάσα σου. Απλά βγάλε το σκασμό παιδί μου, κατέβασε το κεφάλι και τα αφτιά σου, και παραδέξου πως είσαι μίζερη κότα.

    Ιοκάστη, είπαμε, άραξε στα κιλά σου και άσε τους άντρες να καυγαδίζουν δίχως την ανυπαρξία σου ανάμεσά μας. Σε παρακαλώ, κάνε πιο πέρα, μιλάς πολύ για γυναίκα.

  51. Εντάξει, αυτό ήταν.

    Δεν έχει άλλο Άατον από εδώ και πέρα σε τούτο το ιστολόγιο.

    Φινίτο λα μούζικα, πασάτο λα φιέστα.

    (Για να το κάνω πιο λιανό: τα μηνύματα του Άατον από εδώ και πέρα θα διαγράφονται.)

    (Αλλαγή ύφους τώρα.)

    Θου Βου, άνθρωπέ μου! Καλώς ήλθες! Χαίρομαι κι εγώ που βλέπω πως είσαι ακόμα μαζί μας στον κόσμο τούτο, κι ας είν’ και μάταιος!

    Εσύ όμως γιατί χαίρεσαι που δεν σταματώ να δημιουργώ εχθρούς; Γιατί τόση χαιρεκακία; Τι σου έκανα; (LoL!) Και πες μου ειλικρινά, δεν νιώθεις κάποια αλληλεγγύη τέλος πάντων που οι συγκεκριμένοι νεοαποκτηθέντες εχθροί μου είναι αιρετικοί νεοεποχίτες (νεοταξικοί δίχως αμφιβολία) που έχουν παραστρατήσει από το δρόμο του θεού και παρασύρουν και άλλους;

  52. zaphod said

    @Κον Αατον

    Εχετε μηπως καποια συγγενεια με γνωστο αοιδο μηνυσομανη που εχει το χαριτωμενο παρατσουκλι «ο ακατονομαστος»;

    Επισης πως υπερασπιζεστε με τοσο σθενος την τοξοτισα, ζυγο, (σχεδον) παρθενα (αμα το εξηγησεις το αστειο το χαλασες. Ο άλλος πρεπει να το πιασει μονος του) κτλ κτλ που ειναι γυναικα;

    Αυτη δεν μιλάει πολύ (για γυναικα παντα) δηλαδής;

  53. psyche said

    και εσύ μιλάς πολύ και λες μαλακίες, αλλά δε σου είπε κανείς να σκάσεις! Είσαι αγενής, κουτός κ χαζοβιόλης! Αυτά περί γυναικών να τα πεις στην τοξότησα (έχει φανεί κυρία από τα γραφόμενα της) που είσαι και φαν της, να δει την άποψη σου για της γυναίκες!

    ΥΓ: Έχω λιώσει στο χάχανο!

  54. Γιατρός Του Ικα said

    Θ.Β. που σαι ρε ψυχή;Μας είχαν λείψει τα θανατολάγνα σχόλιά σου.Χαίρομαι(;) όμως γιατί βλέπω ότι είσαι ακόμη σε φόρμα.Βέβαια στο ζήτημα της διαφοροποίησης ανάμεσα στην επιστημονική διαφωνία και στις ψευδοεπιστημονικές παπαρδέλες θες ακόμη λίγη δουλειά αλλά μη ζητάμε και θαύματα,ειδικά εμείς οι επιστημονιστές-ορθολογιστές.

    ΑΑΤΟΝ ζεις σε μιά χώρα που εξ επαγωγής (από την γείτονα χώρα) η ευαισθησία του πολίτη προστατεύεται απ’τα δικαστήρια.Εδώ στας Ευρώπας χρησιμοποιούμε άλλες διαδικασίες.Τις ονομάζουμε συνοπτικά ενηλικίωση.Δοκίμασέ τις.Θα δεις τον κόσμο με άλλη ματιά.

    Τα μπινελίκια σου είναι σοβαρή ένδειξη ότι δεν πέρασες ακόμη απ’αυτό το στάδιο.

  55. ΘΒ said

    Nα προσθέσω και μιά ακόμα «θεωρία συνωμοσίας» την οποία, όμως, είχε προβλέψει ο Τζόρτζ Όργουελ

    http://redskywarning.blogspot.com/2009/11/healthlink.html

    Διαγόρα, πέρα απο το εμβόλιο πες μου ότι θα βάλεις και τσιπάκι στο γιόκα σου να κάνω την φαλάκρα μου μπούκλες :)

    Για τους νεοεποχίτες, σκέψου ότι τους περισσότερους από δαύτους τους νομίζεις για συμμάχους καθώς , όπως κι η δική σου σοφιστικέ συνομοταξία, θεωρούν την ορθόδοξη χριστιανοσύνη σαν ανάξια λόγου, τρέ μπανάλ για το τρέντυ, ευρωλιγούρικο στυλάκι τους.

    Προτιμούν το wiccan, gothic, ψευτοχιπποειδές στυλάκι τύπου ρασταφάριανς.

  56. psyche said

    ΘΒ είπε: Προτιμούν το wiccan, gothic, ψευτοχιπποειδές στυλάκι τύπου ρασταφάριανς.

    Και πασταφάριανς μη σου πω!

  57. zaphod said

    και Σουβλα(κι)φάριανς!
    Μην ξεχνάμε την δικιά μας θρησκεία!!

    (το σπαμ της μέρας)

    +Σουβλόγησον+

  58. Γιατρός Του Ικα said

    Εμ,τι νόμιζες Θ.Β.;Ότι θα είχατε μόνο εσείς μιά ζωή το μονοπώλιο στα τσιπάκια;Άσε να βάλει και κάνας άλλος βρε (Μεγάλε) αδελφέ.

    ΥΓ:Το «οι Χριστιανοταλιμπάν θα αρχίσουν να κόπτονται για την ελευθερία του ατόμου» είναι μέσα στα παράδοξα σημάδια που θα προηγηθούν της αποκάλυψης;

  59. Έρεβος said

    @AATON
    Πόσο επιβεβαιώνεις τον Φρόϋντ… Αυτά παθαίνει όποιος δεν τον έπαιζαν τα άλλα παιδιά όταν ήταν μικρός.

  60. FrapDigo said

    Δεν είμαι σίγουρος ποιό είδος ανθρώπου θέλει και επικροτεί να τον υποστηρίζουν έτσι οι φίλοι του. Γιατί αυτό ισχυρίστηκε πως έκανε ο κ. AATON παραπάνω: Υπερασπίστηκε τη φίλη του, από το post του Διαγόρα. Δεν σηκώνει να πει κανείς τίποτα άλλο, ας διαβάσει κανείς το post και τα σχόλια που ακολούθησαν.

    Όσο για την προσωπική μου άποψη (κι ας μη με ξέρει κανείς), θα μπορούσα να υποβάλλω ένα τεστ στους φίλους μου: Να διαδώσω αρλουμπολογίες και να δω ποιοι θα με υποστηρίξουν. Επειδή οι φίλοι μου είναι πρώτοι μάγκες, είμαι σίγουρος πως όλοι θα με έκραζαν.

    Από τη στιγμή που κάποιος σηκώνει κείμενα στο διαδίκτυο, σε κοινή θέα (τα blogs μπορεί να είναι και private), πρέπει να είναι έτοιμος να δεχθεί κάθε είδους κριτική. Ειδικά ρε γαμώτο όταν υπάρχει ένα post που κάνει λόγο για ερπετοειδή που ελέγχουν την τύχη της ανθρωπότητας! FUCK! (Ναι, αυτό ήταν το αγαπημένο μου).

    Το άρθρο, εν ολίγοις, ερμηνεύει τα κακά του κόσμου με τη θεωρία των ερπετοειδών συνωμοτών. Και έχει και δικλίδα ασφαλείας: «Οι περισσότεροι «λογικοί» άνθρωποι αντιδρούν σε αυτές τις τοποθετήσεις με άρνηση και γελοιοποίηση, μολονότι υπάρχουν ντοκουμέντα, ευρήματα, αποδείξεις και πειστήρια… « Οπότε, σε περίπτωση που νιώσει κανείς «δυσπιστία», ή «κύλιση στο δάπεδο και σπασμούς γέλιου», ξέρει πως είναι τα συμπτώματα πνευματικής τύφλωσης.

    Κλασικό μοτίβο Λιακόπουλου και λοιπών! Οι μόνες αποδείξεις που προβάλλονται, τελικά, δεν είναι αποδείξεις, αλλά υποθέσεις! Όπως υπόθεση ήταν και η επίπεδη Γη: αυτή η θεωρία εξηγούσε, με τα τότε δεδομένα, τα φαινόμενα. Αντικαταστάθηκε, όμως, από άλλη, γιατί υπήρχαν πραγματικές αποδείξεις που επιβεβαίωναν την υπόθεση της σφαιρικής Γης (βλ. Ερατοσθένης στην Αίγυπτο, η αγαπημένη μου).

    Όχι τίποτα άλλο, αλλά εγώ, την αιτία για τα κακά του κόσμου την εντοπίζω στην απληστία, τους εθνικισμούς, τον φανατισμό και την πίστη στην υστεροφημία. Αν τίθεται θέμα ερπετοειδών, θέλω να το ξέρω και να είμαι σίγουρος, γιατί τότε αλλάζει εντελώς ο τρόπος αντιμετώπισης. Γίνεται πιο πρακτικός και πιο θεαματικός: περιλαμβάνει uzi (ή κάνα φιδοφάρμακο ξέρω ‘γω, αλλά προτιμώ το άλλο είναι η αλήθεια).

    Αλλά θέλω να είμαι σίγουρος, έτσι; Γιατί αν με συλλάβει κάνας πολισμάν, και εγώ του πώ ότι το μαραφέτι το θέλω γιατί πολεμάω τους ερπετοειδείς κρυφούς ηγέτες… μπορεί να με βάλει μέσα επειδή ξέρω πολλά. Ή τουλάχιστον έτσι θα πω με σιγουριά στους κυρίους με τα άσπρα.

  61. Διαγόρα, διαφωνώ με την απόφασή σου να κόψεις το βήμα έκφρασης στον ΑΑΤΟΝ. Μπορείς να κόψεις τα σχόλια από το ~30 και κάτω και να ανοίξεις νέο ποστ το οποίο θα σημάνεις ως «18+» και θα αφήσεις τον διάλογο να ξεχυθεί. Αυτό επιτάσσει η δεοντολογία. :-|

    ΘΒ! Που χάθηκες και πέσαμε στα σκληρά; Ελα, και εχω φλομώσει στα υποκατάστατα!

  62. Κοίτα, Κόμη, μη νομίζεις ότι το έκανα αλόγιστα. Το ζύγισα. Και σκέφτηκα ότι αν ο τύπος έλεγε το παραμικρό που να μπορεί να θεωρηθεί ως επιχείρημα, θέση ή γνώμη, θα είχε καλώς. Αλλά το μόνο που έκανε ο τύπος ήταν να βρίζει για τρία σχόλια στη σειρά. Ε, λυπάμαι, αλλά τρία αρκούν για να πέσει κόψιμο, και νομίζω πως τρία σχόλια τέτοιου είδους είναι κατά τρία πιο πολλά απ’ όσα θα ανεχόταν ο μέσος ιστολόγος στη θέση μου. Κάνω λάθος;

    Α, και κάτι άλλο: παιδιά, σας παρακαλώ μη ζητάτε συγγνώμη για τη δήθεν κατάχρηση του χώρου, ξεφτιλίζετε την έννοια της κατάχρησης. Η κατάχρηση είναι σοβαρό πράγμα και χρειάζεται πολύ κόπο για να την κατορθώσει κανείς. Δεν έχει βρεθεί άτομο μέχρι στιγμής που να έχει καταφέρει να κάνει κατάχρηση του χώρου εδώ, παρ΄ότι στο πτυελοδοχείο φιλοξενούνται διάφορες τραβηγμένες περιπτώσεις!

  63. tropikosss said

    Κι ο Χριστός;..Κι ο Χριστός τί έκανε με τα ερπετοειδή;

  64. tropikosss said

    Αα..ΑΑΤΟΝ νομικά είσαι σκράπας..οπότε μπούλα..

  65. Comte de Toulouse

    βρε κόμη δεν γίνεται όμως να συμβαίνει αυτό για τον κάθε κομπλεξικό που θέλει να αποδείξει εδώ ότι κάποιος είναι απλά βρίζοντας. Αφού δεν έλεγε τίποτα ο άνθρωπος στο τέλος, βόθρος σκέτος – ας πάει να κάνει γυμναστική για να βγάζει τα νεύρα του…

    ΘΒ γεια σου!!!!!!!

    Χαίρομαι που σε διαβάζω ξανά (σοβαρά το λέω), καλά είσαι;

  66. avonidas said

    @ Διαγόρας:

    Ω, ναι! μία αυτόματη γεννήτρια περιαστικών μύθων και θεωριών συνωμοσίας θα ήταν μία έξοχη ιδέα! Φρόντισε μόνο κάθε ιστορία που κατασκευάζει και σερβίρει να τη σώνει κιόλας και κάπου, μαζί με ημερομηνία δημιουργίας, έτσι ώστε όταν αργότερα θα συναντάς άτομα που θα την έχουν χάψει και θα την έχουν ανάγει σε τρόπο ζωής να μπορείς να ανατρέξεις στη σωσμένη ιστορία για να τους δείξεις από που ξεκίνησαν όλα.

    Περιττόν! Το έχει ήδη κάνει ο Ουμπέρτο Έκο στο «Εκκρεμές του Φουκώ», με τον «Αμπουλάφια» – τον υπολογιστή που του βάζεις αποσπάσματα συνωμοσιολογικών φράσεων και αυτός «διατυπώνει στην τύχη», δηλαδή τα συνδυάζει όπως λάχει και σου ξεφουρνίζει μια Θεωρία Συνωμοσίας.

    Με τους σημερινούς δε επεξεργαστές, μπορείς να έχεις εκατομμύρια θεωρίες συνωμοσίας σε λίγα λεπτά – αρκετές για να κρατήσουν απασχολημένους όλους τους σεληνιασμένους του πλανήτη για χρόνια. Μάλιστα, κάπου άκουσα ότι υπάρχει ένα μυστικό κονγκλάβιο Κινεζοσιωνομασόνων Ερπετοειδών από το χαμένο οροπέδιο της Λενγκ, που έχουν σκαρώσει εναν τέτοιο κβαντικό υπερυπολογιστή και διοχετεύουν καθημερινά στο ίντερνετς 100 TB κάλπικες θεωρίες συνωμοσίας, για να τραβήξουν την προσοχή μας από την πραγματική συνωμοσία. Γρηγορείτε!

    (Επίσης, «οι Ναΐτες έχουν πάντα σχέση»…)

  67. Pygoskelis Rationalis said

    @avonidas: Και για κάτι πιο διαδικτυακό, κοιτάξτε εδώ:

    Και ιδού μια εκπληκτική αποκάλυψη για την τοξότισσα (τι, όλο τα ίδια και τα ίδια θα γράφει;)

    «The local tax office is a front for the evil works of the lesbian cabal. It’s part of a national chain of illegal racketeering outlets, whose final aim is to eliminate Orthodoxy and the Greek Civilization. They’ve already claimed victims – everyone from George Karatzaferis to Anthimos, bishop of Thessaloniki have been caught out. Only Adonis Georgiadis has seen through the scam, which is why the Reptoids, in cahoots with the lesbian cabal, is trying to destroy the traditional family with a view to putting an end to Adonis Georgiadis. »
    Δεν έχω καιρό να μεταφράσω, με παρακολουθούν…
    :P

  68. Το λίνκ που ξέχασα:
    http://www.alchemica.co.uk/conspire/truth.cgi

  69. Το σωστό λίνκ (επιτέλους!) με κλίκ στο ψευδώνυμό μου και η αλήθεια για τον ένδοξο αγώνα της Τοξότισσας, όπως την έκλεψαν οι πράκτορες μου (George Soros, your dollars at work!)

    «Obviously the Reptilians is carrying out a covert war against the armies of Thymios Papanikolaou in Mykonos. Very soon George Soros, who is currently only supplying weapons to the Reptilians, will join in. Christos Yannaras has a number of nuclear devices hidden in subterranean Athens which George Soros is trying to steal to help win the war and mongrelize and bastardize the Greeks. We must help Vicky Chryssou to stop them, or we are all doomed! «

  70. BioLogos said

    Σκατά με πρόλαβε ο Έκο…

  71. LOL, βέβαια ο Έκο είναι διάφορα πράγματα, όπως μεσαιωνολόγος (ιστορικός του μεσαίωνα), σημειολόγος (ειδικός σημειολογίας), φιλόσοφος, κριτικός, και συγγραφέας, ένα πράγμα που δεν είναι πάντως είναι προγραμματιστής.

    Οπότε μην πτοείσαι, Βιολόγε, το πεδίο ανοίγεται μπροστά σου λαμπρό, και έχεις μάλιστα και το αναγκαίο φιλοσοφικό / ιδεολογικό υπόβαθρο έτοιμο, και μάλιστα από παγκοσμίου φήμης ειδικό.

    Η γεννήτρια προς την οποία μας παρέπεμψε η Πιγκουΐνα είναι εντελώς πρωτόγονη, είμαι σίγουρος πως θα μπορέσεις πολύ εύκολα να φτιάξεις κάτι καλύτερο. Αν θες βοήθεια, συμβουλή, κλπ. τη διεύθυνση του email μου την ξέρεις.

  72. BioLogos said

    Καλά κι εγώ με το ζόρι παλεύω στο matlab αλλά η ιδέα καταχωρήθηκε,θα την προωθήσω σε φίλους ελευθερομασόνους επιστήμονες με τους οποίους ετοιμάζουμε «κάτι» στα ιντεργουέμπζ και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί.
    Δεν είναι κακή ιδέα καθόλου και ευχαριστώ και για την εθελούσια προσφορά σε περίπτωση εγκεφαλοκαταιγίδας στο μέλλον.

    Apropos, τα βιβλία του Έκο τα βαριέμαι αφάνταστα.

  73. Μήπως το DADA engine μπορεί να κάνει δουλίτσα σα βάση για γεννήτρια συνωμοσιολογικών θεωριών;
    (μου βάζετε ιδέες…)

    http://dev.null.org/dadaengine/

  74. Πυγοσκελής ο Ερευνητής said

    Η κυριόλα πάντως συνεχίζει την παραπληροφόρηση και τα ψέματα, αναπαράγοντας το παραλήρημα της υστερικής Desiree Jennings, η οποία ισχυρίζεται ψευδώς ότι έπαθε δυστονία, ενώ στην πραγματικότητα, τα συμπτώματά της δεν έχουν καμμία σχέση με την αληθινή δυστονία και είναι ψυχοσωματικά
    τα ψυχοσωματικά κάποτε λεγόντουσαν «υστερία» και ο Φρόυντ πρότεινε ένα συγκεκριμένο φάρμακο σε φυσιολογικό μέγεθος και επαναλαμβανόμενη δόση, το οποίο θα βοηθούσε όχι μόνο την Desiree αλλά πιθανώς και την Τοξότισσα…
    Κυρία Τοξότισσα, πρίν μου κάνετε μήνυση, φροντίστε να λάβετε πρώτα επαρκή δόση του φαρμάκου που προτείνει ο Φρόυντ. Μην ανησυχείτε, είναι φυσικό, οικολογικό, δεν ρυπαίνει το περιβάλλον, γενικώς δεν περιέχει τοξικά (ειδικά αν το βρείτε και βιολογικό) και δεν έχει εν γένει επικίνδυνες παρενέργειες.
    Η αλήθεια για την Desiree από αληθινούς νευρολόγους:

    http://scienceblogs.com/insolence/2009/11/dystonia_from_a_flu_vaccine.php
    http://www.theness.com/neurologicablog/?p=1152

  75. Πιγκουΐνα, γιατί δεν δοκιμάζεις να τα γράψεις αυτά σε σχόλιο στο ιστολόγιο της Τοξότισσας να δεις τι τύχη θα έχει το σχόλιό σου;

  76. V P X said

    Αυτό το σχόλιο μεταφέρθηκε στο πτυελοδοχείο γιατί παρέβαινε τους όρους χρήσης.

  77. V P X said

    Αυτό το σχόλιο μεταφέρθηκε στο πτυελοδοχείο επειδή παρέβαινε τους όρους χρήσης.

Σχολιάστε