Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Βοήθεια! μας καταπιέζουν!

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2009/10/31

Η αντιγραφή είναι ελεύθερη, αρκεί κάθε αντίγραφο να συνοδεύεται από αναφορά στο πρωτότυπο.

Τα ποσοστά στο παραπάνω… «πιτογράφημα» (pie-chart, αμέ, ή όπως λέμε και στα ελληνικά, «πάι τσάρτ») βασίζονται στις συντηρητικότερες εκτιμήσεις που μπόρεσα να βρω.  Ξεκίνησα με 11,262,500 νοματαίους ως πληθυσμό της χώρας, αριθμό που αναφέρει η Βικιπαίδεια ως εκτίμηση για το 2009 βάσει των 10,964,020 της απογραφής του 2001.  (Η Βικιπαίδεια δεν διευκρινίζει αν την εκτίμηση αυτή την κάνει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ή κάποιος άλλος.) Για το ποσοστό των ελληνορθόδοξων χρησιμοποίησα τη χαμηλότερη εκτίμηση του βρήκα, ήτοι 96% του πληθυσμού.  Έπειτα υπολόγισα 170,000 μουσουλμάνους, 50,000 παλαιοημερολογίτες, 50,000 μάρτυρες του Ιεχωβά, 50,000 καθολικούς, και τους υπόλοιπους 130,500 τους καταμέτρησα ως «Άλλο».  Στο τέλος έκανα μία γενναία διόρθωση των ποσοστών προσθέτοντας 1,200,000 μετανάστες, εκ των οποίων θεώρησα 1,000,000 μουσουλμάνους (αυτή είναι η εκτίμηση για τους Αλβανούς μετανάστες, νόμιμους και μη,) και τους υπόλοιπους 200,000 τους προσμέτρησα στην κατηγορία «Άλλο».  Οι τελικοί αριθμοί έχουν ως εξής:

Πραγματικός πληθυσμός 12,462,500 100.00%
Χριστιανοί ορθόδοξοι 10,812,000 86.76%
Μουσουλμάνοι 1,170,000 9.39%
Παλαιοημερολογίτες 50,000 0.40%
Μάρτυρες του Ιεχωβά 50,000 0.40%
Καθολικοί 50,000 0.40%
Άλλες θρησκείες 330,500 2.65%
Σύνολο μη-χριστιανών ορθόδοξων 1,650,500 13.24%

Φυσικά στον καθορισμό των αριθμητικών μεγεθών μεγάλο ρόλο έπαιξε η μέθοδος της αναλυτικής οσφρήσεως των ονύχων, αλλά τέλος πάντων περί γελοιογραφίας πρόκειται, και όχι περί αναφοράς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αν τυχόν σας φαίνεται ότι το μερίδιο των ελληνορθόδοξων παραπέμπει σε pacman που καταβροχθίζει τα υπόλοιπα μερίδια, η ομοιότητα είναι εσκεμμένη.

Το δημιούργημά μου βασίστηκε στο παρακάτω «πιτογράφημα» που βρήκα μέσω lolgod και προέρχεται από κάποιο «Alas! a Blog!» (amptoons.com), με ποσοστά του προφανώς αφορούν τις ΗΠΑ, …

christian_oppression_pie

…και το οποίο με τη σειρά του βασίστηκε στο παρακάτω παλαιότερο «πιτογράφημα» που γενικώς κυκλοφορεί στα διαδίχτυα και του οποίου ο δημιουργός είναι άγνωστος:

r_1228782114_oppressedchristians-300x224Ένα άλλο ενδιαφέρον που προέκυψε κατά τη διάρκεια της έρευνας για το άρθρο είναι η ετυμολογία της λέξης πίτα σύμφωνα με το λεξικό Τεγόπουλου-Φυτράκη: [<μσν. πίτα, ιταλ. pitta < λατιν. picta < ελλ. πηκτή].  Ο Τριανταφυλλίδης τα λέει κάπως διαφορετικά: [μσν. πίτα (στη νέα σημ.) < αρχ. (αττ. διάλ.) πίττα παράλλ. τ. του πίσσα (η σημ. από τα διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνταν΄)· πίτ(α) -ούλα]

Προς διευκόλυνση των μηχανών αναζήτησης:

Βοήθεια! Μας καταπιέζουν! Ελληνορθόδοξοι, Μουσουλμάνοι, Παλαιοημερολογίτες, Μάρτυρες του Ιεχωβά, Καθολικοί, Άλλο.

Copyright © 2009 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

18 Σχόλια to “Βοήθεια! μας καταπιέζουν!”

 1. wo ai ni said

  Μια απορία: γιατί στο τρίτο γράφημα οι Εβραίοι ταξινομούνται ξεχωριστά; Θεωρείται αλήθεια ξεχωριστή θρησκεία;

 2. Οι Εβραίοι ταξινομούνται ξεχωριστά όχι μόνο στο τρίτο γράφημα, αλλά και στο δεύτερο. Εγώ δεν τους ταξινόμησα ξεχωριστά στο δικό μου γιατί σύμφωνα με τις πηγές που μπόρεσα να βρώ στην Ελλάδα απαριθμούν μόλις 5,000 άτομα, (φρόντισαν γι’ αυτό οι Γερμανοί Ναζί και οι δικοί μας καταδότες στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο,) κι έτσι το μερίδιό τους θα ήταν τόσο λεπτό στην πίτα μου που δεν θα φαινόντουσαν. Σκέψου ότι οι Καθολικοί είναι δεκαπλάσιοι και μόλις φαίνονται.

  Φυσικά και είναι ξεχωριστή θρησκεία, η απάντηση είναι τόσο κατηγορηματική που αναρωτιέμαι μήπως δεν καταλαβαίνω την ερώτησή σου, ή μήπως εσύ παρεξηγείς τι εστί Εβραίος. Αν δεν τους φανταζόσουν ως ξεχωριστή θρησκεία, τότε ως τμήμα ποιάς θρησκείας τους φανταζόσουν;

 3. An-Lu said

  Interesting…

 4. An-Lu said

  ΥΓ Οι 3 επισκεπτες σου από το AZ είναι η αφεντιά μου φυσικά ;-)

 5. Ωου μαϊ φρίγκιν γκάντ, δηλαδή όταν μου λέει ότι με επισκέπτονται από εξωπραγματικές τοποθεσίες όπως το Αζερμπαϊτζάν δεν με κοροϊδεύει, έχω πράγματι επισκέπτες από το Αζερμπαϊτζάν! Αν – φρίγκιν – μπιλίβαμπωλ! Δηλαδή υπάρχει περίπτωση και οι 4 επισκέψεις από τις Νήσους Σολομώντα να είναι αληθινές! Πω-πω, έχω γίνει παγκόσμια φίρμα!

 6. vildanden said

  Μήπως σε διαβάζουν από καμιά off-shore της Αλληλεγύης;

 7. «Έπειτα υπολόγισα 170,000 μουσουλμάνους, 50,000 παλαιοημερολογίτες, 50,000 μάρτυρες του Ιεχωβά, 50,000 καθολικούς,…»

  Πώς υπολόγισες αυτούς τους αριθμούς; Αποκλειστικά οσμιζόμενος τα νύχια σου; Δεν μπορεί, κάποιες πηγές θα είχες!

 8. Ψάχνοντας στα διαδίχτυα είχα βρει κάποια άρθρα και εργασίες που καμία απολύτως αξιοπιστία δεν είχαν, και γι’ αυτό αποφάσισα να μην αναφερθώ σε αυτά. Απλώς εξήγαγα κάποιους αριθμούς στους οποίους κάμποσες αφερέγγυες πηγές φαινόντουσαν λίγο πολύ να συμφωνούν. Τώρα που προσπάθησα να ξαναβρώ εκείνα τα άρθρα για να σου δώσω απάντηση, δεν κατάφερα να βρω τα ίδια, παρά βρήκα άλλα, εξίσου αναξιόπιστα, που αναφέρουν διαφορετικούς αριθμούς:

  Ελευθεροτυπία Κυριακάτικη 2004-01-18 «Είσαι Ελληνας, άρα είσαι ορθόδοξος»:

  Η «στατιστική» κατά τους Αμερικανούς που επικαλούνται επίσημα στοιχεία είναι η ακόλουθη: το 97% των Ελλήνων είναι ορθόδοξοι χριστιανοί. Ακολουθούν: παλαιοημερολογίτες (800 χιλ.), μουσουλμάνοι (98 χιλ.), μάρτυρες του Ιεχωβά (50 χιλ.), Καθολικοί (50 χιλ.), Προτεστάντες (30 χιλ.), Μορμόνοι (500), Σαϊεντολόγοι (300)…

  Livepedia «Ελλάδα»:

  Η Διεθνής Εκθεση 2005 για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες που συντάσσει κάθε έτος το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει: «Περίπου 97% των πολιτών αυτοπροσδιορίζονται, τουλάχιστον κατ’ όνομα, ως Ελληνορθόδοξοι. Υπάρχουν περίπου 500.000-800.000 παλαιοημερολογίτες σε ολόκληρη τη χώρα – υπερ-συντηρητικοί Ορθόδοξοι, οι οποίοι χρησιμοποιούν το Ιουλιανό ημερολόγιο και είναι αφοσιωμένοι στις παραδοσιακές Ελληνορθόδοξες πρακτικές. Η κυβέρνηση δεν τηρεί στατιστικά στοιχεία για τις θρησκευτικές ομάδες. Κατά τη διάρκεια των απογραφών πληθυσμού, οι κάτοικοι δεν ερωτώνται για το θρησκευτικό τους πιστεύω. Οι αρχές υπολογίζουν ότι η Τουρκόφωνη Μουσουλμανική κοινότητα αριθμεί 98.000 άτομα, αλλά, άλλοι υπολογίζουν ότι ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 140.000 άτομα. Τα περισσότερα χριστιανικά μη-Ορθοδόξα δόγματα συναπαρτίζονται κατά κύριο λόγο από γηγενείς Έλληνες. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αναφέρουν ότι έχουν 30.000 περίπου ενεργά μέλη και 50.000 άτομα που έχουν προσχωρήσει στην πίστη. Οι Καθολικοί υπολογίζονται σε 50.000. Οι Προτεστάντες, συμπεριλαμβανόμενων των Ευαγγελιστών, είναι 30.000, και οι οπαδοί της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων της Τελευταίας Ημέρας (Μορμόνοι) 300. Οι Σαϊεντολόγοι ισχυρίζονται ότι έχουν 500 ενεργά εγγεγραμμένα μέλη. Η από αιώνων υπάρχουσα Εβραϊκή κοινότητα αριθμεί περίπου 5.000 πιστούς, από τους οποίους 2.000 υπολογίζεται ότι διαμένουν στη Θεσσαλονίκη. Περίπου 250 μέλη της κοινότητας των Μπαχάϊ είναι διασκορπισμένα στην χώρα, τα περισσότερα των οποίων δεν είναι πολίτες ελληνικής καταγωγής. Η αρχαία Ελληνική Θρησκεία του Δωδεκαθέου έχει περίπου 2.000 μέλη.

  Με άλλα λόγια δεν έχουμε δημογραφικά στοιχεία για τη χώρα μας, και περιμένουμε να τα μάθουμε από τις ετήσιες εκθέσεις που συντάσσουν Αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες προς πληροφόρηση του κογκρέσου τους. Και εις ανώτερα.

  Όπως και να’ χει το θέμα, το έργο είναι βασισμένο σε ένα excel spreadsheet και έχω κάνει χρήση layers στο paint shop pro, πράγμα που σημαίνει ότι αν μπορέσουμε να βρούμε καλύτερους αριθμούς, μπορώ να το διορθώσω σχετικά εύκολα.

 9. Vildanden, δεν ξέρω αν με διαβάζουν οι off-shore της αλληλεγγύης… δεν βλέπω πολλές επισκέψεις από τα κράτη εκείνα στα οποία συνηθίζονται οι παράκτιες. Από τον Ιανουάριο του 2009 που άρχισα να χρησιμοποιώ αυτό τον μετρητή έχω μία επίσκεψη όλη κι όλη από τον Παναμά, μία από τις Σεϊχέλες, μία από κάποια χώρα που ονομάζεται «Μακάο» και δεν ήξερα καν πως υπάρχει, μία από τις Νήσους Καϊμαν (όπως λέμε και στα ελληνικά, από τα Κάιμαν Άιλαντς,) και μία από το Βατικανό. Δεν έχω καθόλου επισκέψεις από Μπαχάμες, Βερμούδα, Βρετανικές Παρθένες Νήσους και Γιβραλτάρ.

  Α! έχω όμως 69 επισκέψεις από «άγνωστη τοποθεσία – δορυφορικός παροχέας»! Ίσως να είναι αυτοί!

 10. Shipwrecked Frontier Pioneer said

  Διαγόρα,
  είμαι αρκετά κουρασμένος αυτή τη στιγμή και μπορεί να κάνω λάθος, αλλά πού είναι οι άθεοι/αγνωστικιστές/κλπ στο γράφημα; Μη μου πεις ότι ανήκουμε στο «άλλες θρησκείες».
  :P

 11. Ναι, SFP, εκεί ανήκουμε. Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο μερίδιο δεν το ονόμασα «άλλες θρησκείες» παρά απλώς «άλλοι».

 12. Abravanel said

  Τα ξένα γραφήματα βασίζονται σε δεδομένα των ΗΠΑ όπου ο Ιουδαϊσμός είναι δεύτερη σε μέγεθος θρησκεία μετά τον Χριστιανισμό. Για αυτό τον λόγο στο τρίτο γράφημα εμφανίζονται.

 13. omadeon said

  Διαγόρα ένα φρέσκο βίδεο από την αλματώδη αύξηση των αθέων – άθρησκων στη Νέα Υόρκη. Μιλάνε πλέον για 1 εκατομμύριο! (μέσω… Al Jazeera)

 14. κουκαράτσας said

  καταπιέζονται οι δύσμοιροι – όπως και στην γείτονα εδώ -> http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1070725&lngDtrID=245

 15. Κουκαράτσας, σε ευχαριστώ πολύ για την είδηση, έγραψα ξεχωριστό άρθρο: BBC News: Ιταλία: οι «εσταυρωμένοι» στα σχολεία απαγορεύτηκαν

 16. Αντίοχος Αχαρνεύς said

  Φίλτατε Διαγόρα Μήλιε, οφείλω να σημειώσω κάποια πράγματα, τα οποία αφορούν την θρησκευτική κατάσταση στην Ελλάδα, όσον αφορά την παρατιθεμένη εκ μέρους σου στατιστική.
  Κατ’ αρχάς, οι μουσουλμάνοι είναι περισσότεροι των υπολογιζομένων.
  Σου σημειώνω τις χώρες από τις οποίες ήλθαν τα τελευταία έτη στην Ελλάδα:
  Αλβανία(με το 70% μουσουλμάνους), Βουλγαρία(με το 10% μουσουλμάνους), Σουδάν, Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο, Δυτική Σαχάρα καί όλες εν γένει τις Αφρικανικές χώρες,
  Συρία, Λίβανο, Ιορδανία, Παλαιστίνη, Ιράκ, Ιράν, Τουρκία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, τα κράτη της Αραβικής χερσονήσου(Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Ομάν, Κατάρ, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα),
  Μπανγκλαντές, Ινδία(έχει περίπου 100-150 εκατομμύρια μουοσουλμάνους σε έναν πληθυσμός περίπου 1 δισεκατομμυρίου), Σρι Λάνκα, Ινδονησία καί όλη την σχετική περιοχή της Ασίας, ενώ οφείλω να προσθέσω από τον Καύκασο το Αζαερμπαϊτζάν.
  Καί ακόμα, θα πρέπει να συνυπολογισθούν καί οι προερχόμενοι από την Κεντρική Ασία μουσουλμάνοι(Καζακστάν κ.λ.π.).
  Άρα, οι μουσουλμάνοι που ήλθαν στην Ελλάδα είναι άνω του εκατομμυρίου ίσως καί άνω των 2 εκατομμυρίων.
  Αντιστοίχως, οι χριστιανικές ομάδες θα έλεγα ότι είναι φθίνουσες. Καί αυτό τόσον από άποψη δημογραφίας όσον καί από άποψη θρησκευτικών αναζητήσεων.
  Διαμαρτυρομένους πάντως καί Ρωμαιοκαθολικούς θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τους ελθόντες από την Δύση τα προηγούμενα έτη όπως Γερμανούς κ.λ.π.
  Λόγου χάριν οι Ρωμαιοκαθολικοί, ποτέ δεν ήσαν περισσότεροι από τους κατοίκους της Σύρου, της Τήνου, της Κερκύρας καί μερικών άλλων περιοχών, αναφερόμενοι στους Ελληνικής καταγωγής. Όλοι οι άλλοι είναι ξένοι.
  Για τους παλαιοημερολογίτες θα έλεγα ότι υπερτιμώνται αριθμητικώς. Αν από το 800.000 αφαιρέσετε τα δύο τελευταία μηδενικά, θα βρείτε πιστεύω την αλήθεια.
  Ακόμα, ο Ιουδαϊσμός, ασχέτως κρατών, οφείλει να καταγράφεται χωριστά διότι είναι μία χωριστή θρησκεία.
  Δηλαδή, κατ’ εμέ ο σωστός πίνακας θα ήταν:
  α) είτε κατά θρησκείες
  β) είτε κατά θρησκευτικές ομάδες
  Π.χ.
  Χριστιανοί-όλοι μαζί(ορθόδοξοι, παλαιοημερολογίτες, ιεχωβάδες, ρωμαιοκαθολικοί κ.λ.π.)
  Μουσουλμάνοι
  Ιουδαίοι
  Δωδεκαθεϊστές
  Βουδιστές
  Άλλες θρησκείες
  Άθεοι
  Άθρησκοι
  Αγνωστικιστές

  Είτε κατά ομάδες

  Ορθόδοξοι χριστιανοί
  Μουσουλμάνοι σουννίτες
  Μουσσουλμάνοι σιίτες
  Ρωμαιοκαθολικοί
  Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά
  Ρωμαιοκαθολικοί
  Δωδεκαθεϊστές
  Βουδιστές
  κ.λ.π.
  Άθεοι
  Άθρησκοι
  Αγνωστικιστές

  Ακόμα, οι παλαιοημερολογίτες δεν είναι χωριστή θρησκεία ώστε να καταγράφονται ως τέτοιοι, αλλά είναι μία ομάδα ορθοδόξων χριστιανών, οι οποίοι αρνούνται την ημερολογιακή μεταρρύθμιση καί θεωρούν ότι πρέπει να επιστρέψει η Ελλάδα στο ημερολόγιο του Ιουλίου Καίσαρα ή «Ιουλιανό» ημερολόγιο.
  Άρα, θα πρέπει να συνυπολογίζονται στα πλαίσια του υπολοίπου ορθοδόξου χριστιανισμού.

  Ωστόσο, αυτοί οι οποίοι είναι ενδιαφέρον να υπολογισθούν είναι οι Ενωτικοί, οι ξενικώς καλούμενοι από τους ορθοδόξους ιερείς ως «ουνίτες».
  Συνοπτικώς, η ιστορία τους έχει ως εξής:
  Το 1.054μ.α.χ.χ. ο έως τότε ενιαίος χριστιανισμός διεσπάσθη καί δημιουργήθηκαν ο Δυτικός χριστιανισμός ή Ρωμαιοκαθολικισμός καί ο Ανατολικός χριστιανισμός ή Ορθοδοξία.
  Στους επομένους αιώνες, έγιναν προσπάθειες επανένωσης.
  Έτσι, το 1.438-1.439μ.α.χ.χ., εν όψει του επερχομένου οθωμανικού κινδύνου, έγινε μία σύνοδος στις πόλεις Φερράρα καί Φλωρεντία της Ιταλίας για να επανενωθούν οι δύο εκκλησίες. Η σύνοδος απέτυχε διότι οι αποφάσεις απαιτούσαν ομοφωνία καί ο μητροπολίτης Μάκρος Ευγενικός αρνήθηκε να υπογράψει την ένωση των εκκλησιών. Ουσιαστικώς, η σύνοδος απέτυχε.
  Όμως, μία ομάδα ορθοδόξων χριστιανών, ακολουθούσα την πλειοψηφία των υπολοίπων, απεδέχθη την ένωση των εκκλησιών καί δήλωσε ότι παραμένουν χριστιανοί ορθόδοξοι, αλλά αναγνωρίζουν ως αρχηγό τους τον Πάπα της Ρώμης.
  Αυτοί είναι οι λεγόμενοι «ενωτικοί» ή ξενικώς καλούμενοι «ουνίτες». Είναι μία ενδιαφέρουσα καταγραφή, να δούμε πόσοι είναι αυτοί στην Ελλάδα.

  Τέλος, όσον αφορά τους Έλληνες δωδεκαθεϊστές, θεωρώ ότι δεν είναι μόνον 2.000 άνθρωποι. Αυτό είναι εξόχως υποτιμητικό αριθμητικώς καί κοινωνικώς αντιεπιστημονικό. Καλό είναι να συστήσει κάποιος στους συντάκτες της συγκεκριμένης έκθεσης της Αμερικάνικης πρεσβείας, ότι θα πρέπει να ψάξουν εμβριθεστέρως κάποια πράγματα.
  Σκεφθείτε ότι η ίδια η Εκκλησία της Ελλάδας συνέστησε ειδικές επιτροπές για την διάδοση του «νεοειδωλατρισμού» στην Ελλάδα, όπως ονομάζει την επανεμφάνιση του Ελληνικού Δωδεκαθέου. Πιστεύει οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος ότι ολόκληρος κρατικός μηχανισμός, δεδομένης της ισχύος της Εκκλησίας της Ελλάδας, θα οργάνωνε σχετικές επιτροπές απλώς καί μόνον για δύο χιλιάδες(2.000) ανθρώπους, οι οποίοι σε έναν πληθυσμό της τάξης των 11 εκατομμυρίων είναι ζήτημα αν αντιπροσωπεύουν το ένα εξάκις χιλιοστό περίπου; Μήπως λοιπόν οφείλουν να σοβαρευθούν ορισμένοι ως προς αυτούς τους αριθμούς; Διότι είναι καί το άλλο γεγονός.
  Για πείτε μου, ποιός ο λόγος της οργάνωσης από την Εταιρεία Ορθοδόξων Σπουδών στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 25-27 Μα’ί’ου 2.003μ.α.χ.χ. ειδικού συνεδρίου με τον τίτλο «Νεοειδωλολατρία-Υποτίμηση της Παλαιάς Διαθήκς-Αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων», αν απλώς ομιλούμε για μόλις 2.000 ανθρώπους; Τόση μεγάλη δύναμη καί τόσον πανικό προκαλούν 2.000 άνθρωποι; Ή αντιθέτως έκοψαν λόγου χάριν μερικά μηδενικά από αυτόν τον αριθμό για να μην τρομάξει η Εκκλησία;
  Αλλά πέραν αυτού, καλό θα είναι να μας απαντήσουν οι κύριοι των Ηνωμένων Πολιτειών με ποιό δικαίωμα υποβάλλουν εκθέσεις για τα συμβαίνοντα στο έδαφος της χώρας μας; Μήπως πρέπει να αρχίσουν καί οι Ελληνικές κυβερνήσεις να υποβάλλουν διεθνείς εκθέσεις για τις ελευθερίες στις Η.Π.Α.΄ως προς τις διάφορες μειονότητες, όπως προς τους αυτόχθονες; Διότι έχουν ξεπεράσει τα νόμιμα όρια.

  Με εξαίρετη τιμή

 17. Αγαπητέ Αντίοχε Αχαρνεύ, σε ευχαριστώ πολύ για όλες αυτές τις σκέψεις που κατέθεσες, εκτιμώ την έκταση του σχολίου σου και το γεγονός ότι είναι γραμμένο σε σωστά (αν και ολίγον τι παλαιάς κοπής) ελληνικά.

  Κατ’ αρχήν, να πω ότι δεν έχει νόημα να κάνω την παραμικρή αλλαγή στα ποσοστά αν δεν πέσουν πρώτα στα χέρια μας κάποιες έγκυρες στατιστικές. Τα ποσοστά που έχω χρησιμοποιήσει προέρχονται από κάποιες αποσπασματικές στατιστικές και εν συνεχεία έχουν μαγειρευτεί για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες του γραφήματος, και στη διαδικασία του μαγειρέματος έχω υποπέσει κι εγώ στο αμάρτημα της διόρθωσης ενός ποσοστού μόνο και μόνο επειδή ο επίσημος αριθμός «δεν μου φαινόταν» σωστός, δηλαδή έχω μειώσει τον αριθμό των παλαιοημερολογιτών από 500.000 σε 50.000, πράγμα βέβαια αυθαίρετο. Το να συνεχίσω να κάνω αλλαγές βάσει εικασιών και μαθηματικών καφενείου θα ήταν μάλλον άτοπο. Το 2011 θα γίνει υποθέτω η επόμενη απογραφή, ελπίζω να συμπεριλάβουν κάποιες ερωτήσεις για τη θρησκεία του καθενός ώστε να διαφωτιστούμε. Αλλιώς, ας ελπίσουμε πως κάποια εταιρεία δημοσκοπήσεων θα μπει στον κόπο.

  Τώρα, στα επί μέρους ζητήματα: το να παραθέτεις τον κατάλογο των μουσουλμανικών χωρών από τις οποίες έχουμε δεχθεί μετανάστες και να αναφέρεις τον πληθυσμό της κάθε μιας για να συμπεράνεις από αυτό τον αριθμό των μουσουλμάνων που έχουν μεταναστεύσει στη χώρα μας είναι μία από τις απλούστερες λογικές πλάνες, η λεγόμενη «non sequitur» (ανακολουθία). Είναι σα να λέμε ότι ο Μήτσος έχασε το πορτοφόλι του, και ο Μήτσος είναι εκατομμυριούχος, άρα ο Μήτσος πρέπει να έχασε τουλάχιστον, ε, τρία εκατομμύρια στο χαμένο πορτοφόλι.

  Αντιστοίχως είναι ανακόλουθες και οι εικασίες σου για τους δωδεκαθεϊστές: το να λες ότι η χ.ο. εκκλησία ασχολείται τόσο πολύ με δαύτους, άρα δεν μπορεί παρά να αριθμούν περισσότερους από 2000 είναι υποκειμενικό και αυθαίρετο, γιατί μπορείς να αντικαταστήσεις το 2000 με κάποιον άλλο τυχαίο αριθμό και πάντα θα βρεις κάποιον τριγύρω σου που θα εξακολουθεί να βρίσκει την πρόταση αυτή ορθή.

  Όσο αφορά τους παλαιοημερολογίτες, πολύ λίγα πράγματα γνωρίζω για αυτούς, αλλά από τη Βικιπαίδεια μαθαίνω ότι «αποσχίσθηκαν από την ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος το 1924», οπότε φαντάζομαι έχει τόσο νόημα να τους ξεχωρίσουμε από τους ορθόδοξους όσο και το να ξεχωρίζουμε τους καθολικούς.

  Επίσης οι Εβραίοι βεβαίως και θα έπρεπε να έχουν τη δική τους ξεχωριστή φέτα στο γράφημα, αλλά στο σχόλιο #2 έχω ήδη εξηγήσει τους πρακτικούς λόγους για τους οποίους αυτό δεν συμβαίνει.

  Όσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, πες μου εσύ σε παρακαλώ ποιους νόμους επικαλείσαι βάσει των οποίων «έχουν ξεπεράσει τα νόμιμα όρια» με το να «υποβάλλουν εκθέσεις για τα συμβαίνοντα στο έδαφος της χώρας μας». Πες μας δηλαδή αν θες γιατί κόπτεσαι, τι είναι αυτό που σε ενοχλεί, τι θα καλυτέρευε στον κόσμο αν ήταν αλλιώς, και προπάντων γιατί εσύ θεωρείς ότι το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ δεν νομιμοποιείται στο να ερευνά και να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στην κάθε μια χώρα ανά τον κόσμο, να θέτει το απόσταγμα αυτών των ερευνών στη διάθεση του κογκρέσσου των ΗΠΑ υπό τη μορφή ετησίων εκθέσεων, και να τις διαθέτει μάλιστα ελεύθερα προς όποιον κάτοικο του πλανήτη ενδιαφέρεται, σκαμπάζει δυο λέξεις αγγλικά, και έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

 18. […] PDRTJS_settings_353897_post_715 = { "id" : "353897", "unique_id" : "wp-post-715", "title" : "%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91+%CE%A0%CE%99%CE%95%CE%A3%CE%97", "item_id" : "_post_715", "permalink" : "http%3A%2F%2Fthehumanual.wordpress.com%2F2009%2F11%2F11%2F%25ce%25ba%25ce%25b1%25cf%2584%25ce%25b1-%25cf%2580%25ce%25b9%25ce%25b5%25cf%2583%25ce%25b7%2F" } Βοήθεια! μας καταπιέζουν! Δημοσιεύθηκε ΕΔΩ […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: