Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Βοήθεια! μας καταπιέζουν!

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2009/10/31

Η αντιγραφή είναι ελεύθερη, αρκεί κάθε αντίγραφο να συνοδεύεται από αναφορά στο πρωτότυπο.

Τα ποσοστά στο παραπάνω… «πιτογράφημα» (pie-chart, αμέ, ή όπως λέμε και στα ελληνικά, «πάι τσάρτ») βασίζονται στις συντηρητικότερες εκτιμήσεις που μπόρεσα να βρω.  Ξεκίνησα με 11,262,500 νοματαίους ως πληθυσμό της χώρας, αριθμό που αναφέρει η Βικιπαίδεια ως εκτίμηση για το 2009 βάσει των 10,964,020 της απογραφής του 2001.  (Η Βικιπαίδεια δεν διευκρινίζει αν την εκτίμηση αυτή την κάνει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ή κάποιος άλλος.) Για το ποσοστό των ελληνορθόδοξων χρησιμοποίησα τη χαμηλότερη εκτίμηση του βρήκα, ήτοι 96% του πληθυσμού.  Έπειτα υπολόγισα 170,000 μουσουλμάνους, 50,000 παλαιοημερολογίτες, 50,000 μάρτυρες του Ιεχωβά, 50,000 καθολικούς, και τους υπόλοιπους 130,500 τους καταμέτρησα ως «Άλλο».  Στο τέλος έκανα μία γενναία διόρθωση των ποσοστών προσθέτοντας 1,200,000 μετανάστες, εκ των οποίων θεώρησα 1,000,000 μουσουλμάνους (αυτή είναι η εκτίμηση για τους Αλβανούς μετανάστες, νόμιμους και μη,) και τους υπόλοιπους 200,000 τους προσμέτρησα στην κατηγορία «Άλλο».  Οι τελικοί αριθμοί έχουν ως εξής:

Πραγματικός πληθυσμός 12,462,500 100.00%
Χριστιανοί ορθόδοξοι 10,812,000 86.76%
Μουσουλμάνοι 1,170,000 9.39%
Παλαιοημερολογίτες 50,000 0.40%
Μάρτυρες του Ιεχωβά 50,000 0.40%
Καθολικοί 50,000 0.40%
Άλλες θρησκείες 330,500 2.65%
Σύνολο μη-χριστιανών ορθόδοξων 1,650,500 13.24%

Φυσικά στον καθορισμό των αριθμητικών μεγεθών μεγάλο ρόλο έπαιξε η μέθοδος της αναλυτικής οσφρήσεως των ονύχων, αλλά τέλος πάντων περί γελοιογραφίας πρόκειται, και όχι περί αναφοράς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αν τυχόν σας φαίνεται ότι το μερίδιο των ελληνορθόδοξων παραπέμπει σε pacman που καταβροχθίζει τα υπόλοιπα μερίδια, η ομοιότητα είναι εσκεμμένη.

Το δημιούργημά μου βασίστηκε στο παρακάτω «πιτογράφημα» που βρήκα μέσω lolgod και προέρχεται από κάποιο «Alas! a Blog!» (amptoons.com), με ποσοστά του προφανώς αφορούν τις ΗΠΑ, …

christian_oppression_pie

…και το οποίο με τη σειρά του βασίστηκε στο παρακάτω παλαιότερο «πιτογράφημα» που γενικώς κυκλοφορεί στα διαδίχτυα και του οποίου ο δημιουργός είναι άγνωστος:

r_1228782114_oppressedchristians-300x224Ένα άλλο ενδιαφέρον που προέκυψε κατά τη διάρκεια της έρευνας για το άρθρο είναι η ετυμολογία της λέξης πίτα σύμφωνα με το λεξικό Τεγόπουλου-Φυτράκη: [<μσν. πίτα, ιταλ. pitta < λατιν. picta < ελλ. πηκτή].  Ο Τριανταφυλλίδης τα λέει κάπως διαφορετικά: [μσν. πίτα (στη νέα σημ.) < αρχ. (αττ. διάλ.) πίττα παράλλ. τ. του πίσσα (η σημ. από τα διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνταν΄)· πίτ(α) -ούλα]

Προς διευκόλυνση των μηχανών αναζήτησης:

Βοήθεια! Μας καταπιέζουν! Ελληνορθόδοξοι, Μουσουλμάνοι, Παλαιοημερολογίτες, Μάρτυρες του Ιεχωβά, Καθολικοί, Άλλο.

Copyright © 2009 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

19 Σχόλια to “Βοήθεια! μας καταπιέζουν!”

  1. wo ai ni said

    Μια απορία: γιατί στο τρίτο γράφημα οι Εβραίοι ταξινομούνται ξεχωριστά; Θεωρείται αλήθεια ξεχωριστή θρησκεία;

  2. Οι Εβραίοι ταξινομούνται ξεχωριστά όχι μόνο στο τρίτο γράφημα, αλλά και στο δεύτερο. Εγώ δεν τους ταξινόμησα ξεχωριστά στο δικό μου γιατί σύμφωνα με τις πηγές που μπόρεσα να βρώ στην Ελλάδα απαριθμούν μόλις 5,000 άτομα, (φρόντισαν γι’ αυτό οι Γερμανοί Ναζί και οι δικοί μας καταδότες στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο,) κι έτσι το μερίδιό τους θα ήταν τόσο λεπτό στην πίτα μου που δεν θα φαινόντουσαν. Σκέψου ότι οι Καθολικοί είναι δεκαπλάσιοι και μόλις φαίνονται.

    Φυσικά και είναι ξεχωριστή θρησκεία, η απάντηση είναι τόσο κατηγορηματική που αναρωτιέμαι μήπως δεν καταλαβαίνω την ερώτησή σου, ή μήπως εσύ παρεξηγείς τι εστί Εβραίος. Αν δεν τους φανταζόσουν ως ξεχωριστή θρησκεία, τότε ως τμήμα ποιάς θρησκείας τους φανταζόσουν;

  3. An-Lu said

    Interesting…

  4. An-Lu said

    ΥΓ Οι 3 επισκεπτες σου από το AZ είναι η αφεντιά μου φυσικά ;-)

  5. Ωου μαϊ φρίγκιν γκάντ, δηλαδή όταν μου λέει ότι με επισκέπτονται από εξωπραγματικές τοποθεσίες όπως το Αζερμπαϊτζάν δεν με κοροϊδεύει, έχω πράγματι επισκέπτες από το Αζερμπαϊτζάν! Αν – φρίγκιν – μπιλίβαμπωλ! Δηλαδή υπάρχει περίπτωση και οι 4 επισκέψεις από τις Νήσους Σολομώντα να είναι αληθινές! Πω-πω, έχω γίνει παγκόσμια φίρμα!

  6. vildanden said

    Μήπως σε διαβάζουν από καμιά off-shore της Αλληλεγύης;

  7. «Έπειτα υπολόγισα 170,000 μουσουλμάνους, 50,000 παλαιοημερολογίτες, 50,000 μάρτυρες του Ιεχωβά, 50,000 καθολικούς,…»

    Πώς υπολόγισες αυτούς τους αριθμούς; Αποκλειστικά οσμιζόμενος τα νύχια σου; Δεν μπορεί, κάποιες πηγές θα είχες!

  8. Ψάχνοντας στα διαδίχτυα είχα βρει κάποια άρθρα και εργασίες που καμία απολύτως αξιοπιστία δεν είχαν, και γι’ αυτό αποφάσισα να μην αναφερθώ σε αυτά. Απλώς εξήγαγα κάποιους αριθμούς στους οποίους κάμποσες αφερέγγυες πηγές φαινόντουσαν λίγο πολύ να συμφωνούν. Τώρα που προσπάθησα να ξαναβρώ εκείνα τα άρθρα για να σου δώσω απάντηση, δεν κατάφερα να βρω τα ίδια, παρά βρήκα άλλα, εξίσου αναξιόπιστα, που αναφέρουν διαφορετικούς αριθμούς:

    Ελευθεροτυπία Κυριακάτικη 2004-01-18 «Είσαι Ελληνας, άρα είσαι ορθόδοξος»:

    Η «στατιστική» κατά τους Αμερικανούς που επικαλούνται επίσημα στοιχεία είναι η ακόλουθη: το 97% των Ελλήνων είναι ορθόδοξοι χριστιανοί. Ακολουθούν: παλαιοημερολογίτες (800 χιλ.), μουσουλμάνοι (98 χιλ.), μάρτυρες του Ιεχωβά (50 χιλ.), Καθολικοί (50 χιλ.), Προτεστάντες (30 χιλ.), Μορμόνοι (500), Σαϊεντολόγοι (300)…

    Livepedia «Ελλάδα»:

    Η Διεθνής Εκθεση 2005 για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες που συντάσσει κάθε έτος το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει: «Περίπου 97% των πολιτών αυτοπροσδιορίζονται, τουλάχιστον κατ’ όνομα, ως Ελληνορθόδοξοι. Υπάρχουν περίπου 500.000-800.000 παλαιοημερολογίτες σε ολόκληρη τη χώρα – υπερ-συντηρητικοί Ορθόδοξοι, οι οποίοι χρησιμοποιούν το Ιουλιανό ημερολόγιο και είναι αφοσιωμένοι στις παραδοσιακές Ελληνορθόδοξες πρακτικές. Η κυβέρνηση δεν τηρεί στατιστικά στοιχεία για τις θρησκευτικές ομάδες. Κατά τη διάρκεια των απογραφών πληθυσμού, οι κάτοικοι δεν ερωτώνται για το θρησκευτικό τους πιστεύω. Οι αρχές υπολογίζουν ότι η Τουρκόφωνη Μουσουλμανική κοινότητα αριθμεί 98.000 άτομα, αλλά, άλλοι υπολογίζουν ότι ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 140.000 άτομα. Τα περισσότερα χριστιανικά μη-Ορθοδόξα δόγματα συναπαρτίζονται κατά κύριο λόγο από γηγενείς Έλληνες. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αναφέρουν ότι έχουν 30.000 περίπου ενεργά μέλη και 50.000 άτομα που έχουν προσχωρήσει στην πίστη. Οι Καθολικοί υπολογίζονται σε 50.000. Οι Προτεστάντες, συμπεριλαμβανόμενων των Ευαγγελιστών, είναι 30.000, και οι οπαδοί της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων της Τελευταίας Ημέρας (Μορμόνοι) 300. Οι Σαϊεντολόγοι ισχυρίζονται ότι έχουν 500 ενεργά εγγεγραμμένα μέλη. Η από αιώνων υπάρχουσα Εβραϊκή κοινότητα αριθμεί περίπου 5.000 πιστούς, από τους οποίους 2.000 υπολογίζεται ότι διαμένουν στη Θεσσαλονίκη. Περίπου 250 μέλη της κοινότητας των Μπαχάϊ είναι διασκορπισμένα στην χώρα, τα περισσότερα των οποίων δεν είναι πολίτες ελληνικής καταγωγής. Η αρχαία Ελληνική Θρησκεία του Δωδεκαθέου έχει περίπου 2.000 μέλη.

    Με άλλα λόγια δεν έχουμε δημογραφικά στοιχεία για τη χώρα μας, και περιμένουμε να τα μάθουμε από τις ετήσιες εκθέσεις που συντάσσουν Αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες προς πληροφόρηση του κογκρέσου τους. Και εις ανώτερα.

    Όπως και να’ χει το θέμα, το έργο είναι βασισμένο σε ένα excel spreadsheet και έχω κάνει χρήση layers στο paint shop pro, πράγμα που σημαίνει ότι αν μπορέσουμε να βρούμε καλύτερους αριθμούς, μπορώ να το διορθώσω σχετικά εύκολα.

  9. Vildanden, δεν ξέρω αν με διαβάζουν οι off-shore της αλληλεγγύης… δεν βλέπω πολλές επισκέψεις από τα κράτη εκείνα στα οποία συνηθίζονται οι παράκτιες. Από τον Ιανουάριο του 2009 που άρχισα να χρησιμοποιώ αυτό τον μετρητή έχω μία επίσκεψη όλη κι όλη από τον Παναμά, μία από τις Σεϊχέλες, μία από κάποια χώρα που ονομάζεται «Μακάο» και δεν ήξερα καν πως υπάρχει, μία από τις Νήσους Καϊμαν (όπως λέμε και στα ελληνικά, από τα Κάιμαν Άιλαντς,) και μία από το Βατικανό. Δεν έχω καθόλου επισκέψεις από Μπαχάμες, Βερμούδα, Βρετανικές Παρθένες Νήσους και Γιβραλτάρ.

    Α! έχω όμως 69 επισκέψεις από «άγνωστη τοποθεσία – δορυφορικός παροχέας»! Ίσως να είναι αυτοί!

  10. Shipwrecked Frontier Pioneer said

    Διαγόρα,
    είμαι αρκετά κουρασμένος αυτή τη στιγμή και μπορεί να κάνω λάθος, αλλά πού είναι οι άθεοι/αγνωστικιστές/κλπ στο γράφημα; Μη μου πεις ότι ανήκουμε στο «άλλες θρησκείες».
    :P

  11. Ναι, SFP, εκεί ανήκουμε. Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο μερίδιο δεν το ονόμασα «άλλες θρησκείες» παρά απλώς «άλλοι».

  12. Abravanel said

    Τα ξένα γραφήματα βασίζονται σε δεδομένα των ΗΠΑ όπου ο Ιουδαϊσμός είναι δεύτερη σε μέγεθος θρησκεία μετά τον Χριστιανισμό. Για αυτό τον λόγο στο τρίτο γράφημα εμφανίζονται.

  13. omadeon said

    Διαγόρα ένα φρέσκο βίδεο από την αλματώδη αύξηση των αθέων – άθρησκων στη Νέα Υόρκη. Μιλάνε πλέον για 1 εκατομμύριο! (μέσω… Al Jazeera)

  14. κουκαράτσας said

    καταπιέζονται οι δύσμοιροι – όπως και στην γείτονα εδώ -> http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1070725&lngDtrID=245

  15. Κουκαράτσας, σε ευχαριστώ πολύ για την είδηση, έγραψα ξεχωριστό άρθρο: BBC News: Ιταλία: οι «εσταυρωμένοι» στα σχολεία απαγορεύτηκαν

  16. Αντίοχος Αχαρνεύς said

    Φίλτατε Διαγόρα Μήλιε, οφείλω να σημειώσω κάποια πράγματα, τα οποία αφορούν την θρησκευτική κατάσταση στην Ελλάδα, όσον αφορά την παρατιθεμένη εκ μέρους σου στατιστική.
    Κατ’ αρχάς, οι μουσουλμάνοι είναι περισσότεροι των υπολογιζομένων.
    Σου σημειώνω τις χώρες από τις οποίες ήλθαν τα τελευταία έτη στην Ελλάδα:
    Αλβανία(με το 70% μουσουλμάνους), Βουλγαρία(με το 10% μουσουλμάνους), Σουδάν, Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο, Δυτική Σαχάρα καί όλες εν γένει τις Αφρικανικές χώρες,
    Συρία, Λίβανο, Ιορδανία, Παλαιστίνη, Ιράκ, Ιράν, Τουρκία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, τα κράτη της Αραβικής χερσονήσου(Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Ομάν, Κατάρ, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα),
    Μπανγκλαντές, Ινδία(έχει περίπου 100-150 εκατομμύρια μουοσουλμάνους σε έναν πληθυσμός περίπου 1 δισεκατομμυρίου), Σρι Λάνκα, Ινδονησία καί όλη την σχετική περιοχή της Ασίας, ενώ οφείλω να προσθέσω από τον Καύκασο το Αζαερμπαϊτζάν.
    Καί ακόμα, θα πρέπει να συνυπολογισθούν καί οι προερχόμενοι από την Κεντρική Ασία μουσουλμάνοι(Καζακστάν κ.λ.π.).
    Άρα, οι μουσουλμάνοι που ήλθαν στην Ελλάδα είναι άνω του εκατομμυρίου ίσως καί άνω των 2 εκατομμυρίων.
    Αντιστοίχως, οι χριστιανικές ομάδες θα έλεγα ότι είναι φθίνουσες. Καί αυτό τόσον από άποψη δημογραφίας όσον καί από άποψη θρησκευτικών αναζητήσεων.
    Διαμαρτυρομένους πάντως καί Ρωμαιοκαθολικούς θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τους ελθόντες από την Δύση τα προηγούμενα έτη όπως Γερμανούς κ.λ.π.
    Λόγου χάριν οι Ρωμαιοκαθολικοί, ποτέ δεν ήσαν περισσότεροι από τους κατοίκους της Σύρου, της Τήνου, της Κερκύρας καί μερικών άλλων περιοχών, αναφερόμενοι στους Ελληνικής καταγωγής. Όλοι οι άλλοι είναι ξένοι.
    Για τους παλαιοημερολογίτες θα έλεγα ότι υπερτιμώνται αριθμητικώς. Αν από το 800.000 αφαιρέσετε τα δύο τελευταία μηδενικά, θα βρείτε πιστεύω την αλήθεια.
    Ακόμα, ο Ιουδαϊσμός, ασχέτως κρατών, οφείλει να καταγράφεται χωριστά διότι είναι μία χωριστή θρησκεία.
    Δηλαδή, κατ’ εμέ ο σωστός πίνακας θα ήταν:
    α) είτε κατά θρησκείες
    β) είτε κατά θρησκευτικές ομάδες
    Π.χ.
    Χριστιανοί-όλοι μαζί(ορθόδοξοι, παλαιοημερολογίτες, ιεχωβάδες, ρωμαιοκαθολικοί κ.λ.π.)
    Μουσουλμάνοι
    Ιουδαίοι
    Δωδεκαθεϊστές
    Βουδιστές
    Άλλες θρησκείες
    Άθεοι
    Άθρησκοι
    Αγνωστικιστές

    Είτε κατά ομάδες

    Ορθόδοξοι χριστιανοί
    Μουσουλμάνοι σουννίτες
    Μουσσουλμάνοι σιίτες
    Ρωμαιοκαθολικοί
    Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά
    Ρωμαιοκαθολικοί
    Δωδεκαθεϊστές
    Βουδιστές
    κ.λ.π.
    Άθεοι
    Άθρησκοι
    Αγνωστικιστές

    Ακόμα, οι παλαιοημερολογίτες δεν είναι χωριστή θρησκεία ώστε να καταγράφονται ως τέτοιοι, αλλά είναι μία ομάδα ορθοδόξων χριστιανών, οι οποίοι αρνούνται την ημερολογιακή μεταρρύθμιση καί θεωρούν ότι πρέπει να επιστρέψει η Ελλάδα στο ημερολόγιο του Ιουλίου Καίσαρα ή «Ιουλιανό» ημερολόγιο.
    Άρα, θα πρέπει να συνυπολογίζονται στα πλαίσια του υπολοίπου ορθοδόξου χριστιανισμού.

    Ωστόσο, αυτοί οι οποίοι είναι ενδιαφέρον να υπολογισθούν είναι οι Ενωτικοί, οι ξενικώς καλούμενοι από τους ορθοδόξους ιερείς ως «ουνίτες».
    Συνοπτικώς, η ιστορία τους έχει ως εξής:
    Το 1.054μ.α.χ.χ. ο έως τότε ενιαίος χριστιανισμός διεσπάσθη καί δημιουργήθηκαν ο Δυτικός χριστιανισμός ή Ρωμαιοκαθολικισμός καί ο Ανατολικός χριστιανισμός ή Ορθοδοξία.
    Στους επομένους αιώνες, έγιναν προσπάθειες επανένωσης.
    Έτσι, το 1.438-1.439μ.α.χ.χ., εν όψει του επερχομένου οθωμανικού κινδύνου, έγινε μία σύνοδος στις πόλεις Φερράρα καί Φλωρεντία της Ιταλίας για να επανενωθούν οι δύο εκκλησίες. Η σύνοδος απέτυχε διότι οι αποφάσεις απαιτούσαν ομοφωνία καί ο μητροπολίτης Μάκρος Ευγενικός αρνήθηκε να υπογράψει την ένωση των εκκλησιών. Ουσιαστικώς, η σύνοδος απέτυχε.
    Όμως, μία ομάδα ορθοδόξων χριστιανών, ακολουθούσα την πλειοψηφία των υπολοίπων, απεδέχθη την ένωση των εκκλησιών καί δήλωσε ότι παραμένουν χριστιανοί ορθόδοξοι, αλλά αναγνωρίζουν ως αρχηγό τους τον Πάπα της Ρώμης.
    Αυτοί είναι οι λεγόμενοι «ενωτικοί» ή ξενικώς καλούμενοι «ουνίτες». Είναι μία ενδιαφέρουσα καταγραφή, να δούμε πόσοι είναι αυτοί στην Ελλάδα.

    Τέλος, όσον αφορά τους Έλληνες δωδεκαθεϊστές, θεωρώ ότι δεν είναι μόνον 2.000 άνθρωποι. Αυτό είναι εξόχως υποτιμητικό αριθμητικώς καί κοινωνικώς αντιεπιστημονικό. Καλό είναι να συστήσει κάποιος στους συντάκτες της συγκεκριμένης έκθεσης της Αμερικάνικης πρεσβείας, ότι θα πρέπει να ψάξουν εμβριθεστέρως κάποια πράγματα.
    Σκεφθείτε ότι η ίδια η Εκκλησία της Ελλάδας συνέστησε ειδικές επιτροπές για την διάδοση του «νεοειδωλατρισμού» στην Ελλάδα, όπως ονομάζει την επανεμφάνιση του Ελληνικού Δωδεκαθέου. Πιστεύει οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος ότι ολόκληρος κρατικός μηχανισμός, δεδομένης της ισχύος της Εκκλησίας της Ελλάδας, θα οργάνωνε σχετικές επιτροπές απλώς καί μόνον για δύο χιλιάδες(2.000) ανθρώπους, οι οποίοι σε έναν πληθυσμό της τάξης των 11 εκατομμυρίων είναι ζήτημα αν αντιπροσωπεύουν το ένα εξάκις χιλιοστό περίπου; Μήπως λοιπόν οφείλουν να σοβαρευθούν ορισμένοι ως προς αυτούς τους αριθμούς; Διότι είναι καί το άλλο γεγονός.
    Για πείτε μου, ποιός ο λόγος της οργάνωσης από την Εταιρεία Ορθοδόξων Σπουδών στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 25-27 Μα’ί’ου 2.003μ.α.χ.χ. ειδικού συνεδρίου με τον τίτλο «Νεοειδωλολατρία-Υποτίμηση της Παλαιάς Διαθήκς-Αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων», αν απλώς ομιλούμε για μόλις 2.000 ανθρώπους; Τόση μεγάλη δύναμη καί τόσον πανικό προκαλούν 2.000 άνθρωποι; Ή αντιθέτως έκοψαν λόγου χάριν μερικά μηδενικά από αυτόν τον αριθμό για να μην τρομάξει η Εκκλησία;
    Αλλά πέραν αυτού, καλό θα είναι να μας απαντήσουν οι κύριοι των Ηνωμένων Πολιτειών με ποιό δικαίωμα υποβάλλουν εκθέσεις για τα συμβαίνοντα στο έδαφος της χώρας μας; Μήπως πρέπει να αρχίσουν καί οι Ελληνικές κυβερνήσεις να υποβάλλουν διεθνείς εκθέσεις για τις ελευθερίες στις Η.Π.Α.΄ως προς τις διάφορες μειονότητες, όπως προς τους αυτόχθονες; Διότι έχουν ξεπεράσει τα νόμιμα όρια.

    Με εξαίρετη τιμή

  17. Αγαπητέ Αντίοχε Αχαρνεύ, σε ευχαριστώ πολύ για όλες αυτές τις σκέψεις που κατέθεσες, εκτιμώ την έκταση του σχολίου σου και το γεγονός ότι είναι γραμμένο σε σωστά (αν και ολίγον τι παλαιάς κοπής) ελληνικά.

    Κατ’ αρχήν, να πω ότι δεν έχει νόημα να κάνω την παραμικρή αλλαγή στα ποσοστά αν δεν πέσουν πρώτα στα χέρια μας κάποιες έγκυρες στατιστικές. Τα ποσοστά που έχω χρησιμοποιήσει προέρχονται από κάποιες αποσπασματικές στατιστικές και εν συνεχεία έχουν μαγειρευτεί για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες του γραφήματος, και στη διαδικασία του μαγειρέματος έχω υποπέσει κι εγώ στο αμάρτημα της διόρθωσης ενός ποσοστού μόνο και μόνο επειδή ο επίσημος αριθμός «δεν μου φαινόταν» σωστός, δηλαδή έχω μειώσει τον αριθμό των παλαιοημερολογιτών από 500.000 σε 50.000, πράγμα βέβαια αυθαίρετο. Το να συνεχίσω να κάνω αλλαγές βάσει εικασιών και μαθηματικών καφενείου θα ήταν μάλλον άτοπο. Το 2011 θα γίνει υποθέτω η επόμενη απογραφή, ελπίζω να συμπεριλάβουν κάποιες ερωτήσεις για τη θρησκεία του καθενός ώστε να διαφωτιστούμε. Αλλιώς, ας ελπίσουμε πως κάποια εταιρεία δημοσκοπήσεων θα μπει στον κόπο.

    Τώρα, στα επί μέρους ζητήματα: το να παραθέτεις τον κατάλογο των μουσουλμανικών χωρών από τις οποίες έχουμε δεχθεί μετανάστες και να αναφέρεις τον πληθυσμό της κάθε μιας για να συμπεράνεις από αυτό τον αριθμό των μουσουλμάνων που έχουν μεταναστεύσει στη χώρα μας είναι μία από τις απλούστερες λογικές πλάνες, η λεγόμενη «non sequitur» (ανακολουθία). Είναι σα να λέμε ότι ο Μήτσος έχασε το πορτοφόλι του, και ο Μήτσος είναι εκατομμυριούχος, άρα ο Μήτσος πρέπει να έχασε τουλάχιστον, ε, τρία εκατομμύρια στο χαμένο πορτοφόλι.

    Αντιστοίχως είναι ανακόλουθες και οι εικασίες σου για τους δωδεκαθεϊστές: το να λες ότι η χ.ο. εκκλησία ασχολείται τόσο πολύ με δαύτους, άρα δεν μπορεί παρά να αριθμούν περισσότερους από 2000 είναι υποκειμενικό και αυθαίρετο, γιατί μπορείς να αντικαταστήσεις το 2000 με κάποιον άλλο τυχαίο αριθμό και πάντα θα βρεις κάποιον τριγύρω σου που θα εξακολουθεί να βρίσκει την πρόταση αυτή ορθή.

    Όσο αφορά τους παλαιοημερολογίτες, πολύ λίγα πράγματα γνωρίζω για αυτούς, αλλά από τη Βικιπαίδεια μαθαίνω ότι «αποσχίσθηκαν από την ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος το 1924», οπότε φαντάζομαι έχει τόσο νόημα να τους ξεχωρίσουμε από τους ορθόδοξους όσο και το να ξεχωρίζουμε τους καθολικούς.

    Επίσης οι Εβραίοι βεβαίως και θα έπρεπε να έχουν τη δική τους ξεχωριστή φέτα στο γράφημα, αλλά στο σχόλιο #2 έχω ήδη εξηγήσει τους πρακτικούς λόγους για τους οποίους αυτό δεν συμβαίνει.

    Όσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, πες μου εσύ σε παρακαλώ ποιους νόμους επικαλείσαι βάσει των οποίων «έχουν ξεπεράσει τα νόμιμα όρια» με το να «υποβάλλουν εκθέσεις για τα συμβαίνοντα στο έδαφος της χώρας μας». Πες μας δηλαδή αν θες γιατί κόπτεσαι, τι είναι αυτό που σε ενοχλεί, τι θα καλυτέρευε στον κόσμο αν ήταν αλλιώς, και προπάντων γιατί εσύ θεωρείς ότι το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ δεν νομιμοποιείται στο να ερευνά και να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στην κάθε μια χώρα ανά τον κόσμο, να θέτει το απόσταγμα αυτών των ερευνών στη διάθεση του κογκρέσσου των ΗΠΑ υπό τη μορφή ετησίων εκθέσεων, και να τις διαθέτει μάλιστα ελεύθερα προς όποιον κάτοικο του πλανήτη ενδιαφέρεται, σκαμπάζει δυο λέξεις αγγλικά, και έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

  18. […] PDRTJS_settings_353897_post_715 = { "id" : "353897", "unique_id" : "wp-post-715", "title" : "%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91+%CE%A0%CE%99%CE%95%CE%A3%CE%97", "item_id" : "_post_715", "permalink" : "http%3A%2F%2Fthehumanual.wordpress.com%2F2009%2F11%2F11%2F%25ce%25ba%25ce%25b1%25cf%2584%25ce%25b1-%25cf%2580%25ce%25b9%25ce%25b5%25cf%2583%25ce%25b7%2F" } Βοήθεια! μας καταπιέζουν! Δημοσιεύθηκε ΕΔΩ […]

  19. Φίλτατε Διαγόρα Μήλιε, προς απάντησίν σου, επισημαίνω τα κάτωθι χρήσιμα καί κρίσιμα στοιχεία.

    (*1) Βάσει της στατιστικής πληθυσμού 2.011μ.α.χ.χ. η Ελλάδα πλέον αριθμεί 10.815.197 κατοίκους, εξ ών μέγα μέρος είναι αλλοεθνείς. Σχετικώς, παραθέτω καί τα σχετικά στοιχεία.

    Ο «Ελεύθερος Τύπος», την 1η Αυγούστου 2.012μ.α.χ.χ., στο σχετικό άρθρο του, αναφέρει ότι κατά την Ελληνική Στατιστική Αρχή(ΕΛ.ΣΤΑΤ.), οι αλλοεθνείς είναι περί τις 850.000 ή περί το 8,58% καί άρα οι Έλληνες, επαγωγικώς περί τα 9.053.268 κατοίκους.
    Όμως, αν κάποιος μελετήσει ενδελεχώς τα ετήσια στοιχεία των πινάκων των ετών 1990μ.α.χ.χ., 1.991μ.α.χ.χ., 1.992μ.α.χ.χ., 1.993μ.α.χ.χ., 1.994μ.α.χ.χ., 1.995μ.α.χ.χ., 1.996μ.α.χ.χ., 1.997μ.α.χ.χ., όπως καί των επομένων ετών, θα διαπιστώσεις τα κάτωθι σημαντικά δεδομένα.
    Έτος/Έτη Νόμιμοι μετανάστες/Νόμιμες μετανάστριες Λαθρομετανάστες/Λαθρομετανάστριες
    1.990μ.α.χ.χ. 53.808(26.511 Άνδρες-27.297 Γυναίκες) 88.559(49.793 Άνδρες-38.766 Γυναίκες)
    1.991μ.α.χ.χ. 50.363(23.645 Άνδρες-26.718 Γυναίκες) 95.799(52.752 Άνδρες-43.047 Γυναίκες)
    1.992μ.α.χ.χ. 50.655(22.617 Άνδρες-28.038 Γυναίκες) 98.827(52.750 Άνδρες-46.077 Γυναίκες)
    1.992μ.α.χ.χ. 48.213(22.017 Άνδρες-26.196 Γυναίκες) 100.557(52.042 Άνδρες-48.515 Γυναίκες)
    1.993μ.α.χ.χ. 46.524(20.954 Άνδρες-25.570 Γυναίκες) 104.069(53.142 Άνδρες-50.927 Γυναίκες)
    1.994μ.α.χ.χ. 48.986(21.792 Άνδρες-27.194 Γυναίκες) 104.767(52.811 Άνδρες-51.956 Γυναίκες)
    1.995μ.α.χ.χ. 49.426(21.736 Άνδρες-27.690 Γυναίκες) 106.027(52.797 Άνδρες-53.230 Γυναίκες)
    1.996μ.α.χ.χ. 39.197(16.571 Άνδρες-22.626 Γυναίκες) 118.734(58.393 Άνδρες-60.341 Γυναίκες)
    1.997μ.α.χ.χ.(σύνολο) 165.528
    1.999-2.003μ.α.χ.χ.(σύνολο) 586.044
    2.005μ.α.χ.χ.(σύνολο) 604.215
    2.006μ.α.χ.χ.(σύνολο) 695.979
    Μάλιστα, αθροιζόμενα τα επί μέρους σύνολοα των νομίμων μεταναστών-μεταναστριών καί των λαθρομεταστών/λαθρομεταναστριών, θα διαπιστώσει ότι τα επί μέρους σύνολα των νομίμων μεταναστών/μεταναστριών της περιόδου 1.990-1.997μ.α.χ.χ. αθροίζονται σε 387.202 καί των λαθρομεταναστών/λαθρομεταναστριών της περιόδου
    1.990-1.997μ.α.χ.χ. αθροίζονται σε 714.379 καί άρα το γενικό σύνολό τους αθροίζεται σε 1.103.581 κατοίκους εν Ελλάδι ή στο
    11,44% του συνολικού πληθυσμού, ενώ οι νόμιμοι μετανάστες/νόμιμες μετανάστριες ανέρχονται στο 3,91% καί άρα οι λαθρομετανάστες/λαθρομετανάστριες ανέρχονται στο 7,53% του συνολικού πληθυσμού.
    Επομένως, οι προσπάθειες αποσιώπησης των νεταγενεστέρων πινάκων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον πίνακα του 1.997μ.α.χ.χ., ο οποίος απλώς αθροίζει τους εισελθόντες το 1.996μ.α.χ.χ. καί προσθέτει έναν ελάχιστον αριθμό εισελθόντων, δεν συνάδουν, ούτε με τον παρεχόμενο αριθμό της περιόδου 1.999-2.003μ.α.χ.χ. ούτε με τους πίνακες των ετών 2.005μ.α.χ.χ. καί 2.006μ.α.χ.χ., όπως διαπιστώνουμε καί βάσει των προσφάτων στοιχείων. Άρα, μόνον υπό το πρίσμα της αθροιστικής εξέτασης των συγκεκριμένων στοιχείων, όπως ανέλυσα προηγουμένως, μπορούμε να δούμε το θέμα όπως είναι καί να το λύσουμε, καθώς ο αρθμός του περίπου 1.100.000 αλλοεθνών εν Ελλάδι, αντιπροσωπεύει την αντικειμενική πραγματικότητα, της καθημερινότητάς μας, ότι δηλαδή περί το ένα ένατο του πληθυσμού είναι αλλοεθνείς.
    Μόνον έτσι κατανοούμε καί το σημερινό πρωτοσέλιδο των 150.000 μουσουλμάνων της Αττικής στην «Ελεύθερη Ώρα» για ισλαμικό τέμενος.
    Καί συμπληρωματικώς σημειώνω κάτι ακόμα ενδιαφέρον. Εφ’ όσον οι αλλοεθνείς οι εισελθόντες/εισελθούσες εν Ελλάδι την περίοδο 1.990-1.997μ.α.χ.χ., κατεγράφησαν αθροιστικώς σε 1.103.581 ανθρώπους, τότε εφ’ όσον αποδεχθούμε ότι ο ρυθμός τους παρέμεινε σταθερός καί δεν αυξήθηκε, ως λογικό επακόλουθο, τεκμαίρεται ότι προσετέθησαν ακόμα 2.207.162 αλλοεθνείς ή άλλο 22,88% καί άρα το συνολικό άθροισμά τους έπεται ότι είναι 3.310.743 κάτοικοι ή 34,32% του συνολικού πληθυσμού της χώρας με λογικό επακόλουθο οι Έλληνες/Ελληνίδες να είναι μόλις 6.592.525 κάτοικοι ή το 65,68% του συνολικού εν Ελλάδι πληθυσμού(!!!!). Μάλιστα, κατανοούμε ότι κατά μέσον όρον εισέρχονται καθημερινώς 422,93 αλλοεθνείς εν Ελλάδι(!!!!), νομίμως ή λαθραίως(!!!!). Άρα, κατανοούμε ότι η αντίληψη κάποιων για την ύπαρξη περίπου τριών καί ήμισυ εκατομμυρίων αλλοεθνών εν ΕΛλάδι, πράγματι μπορεί να τεκμηριωθεί με τέτοια δεδομένα, όσον καί αν κάποιους τους ενοχλεί.
    Καί προσέξατε τώρα, τον συνδυασμό της επιμονής μου για την συγκεκριμένη τεκμηρίωσή μου ότι οι Έλληνες κάτοικοι είναι 6.592.525 όσον καί αν ορισμένοι διαφωνούν.
    Την Κυριακή, ημέρα Ηλίου, 17η Ιουνίου 2.012μ.α.χ.χ., κατά τις βουλευτικές εκλογές, βάσει των επισήμων στοιχείων του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημοσίας Διοίκησης καί Αποκέντρωσης, έχουμε τα κάτωθι στοιχεία.
    (1) Αριθμός εγγεγραμμένων εκλογέων: 9.952.570(100%)
    (2) Αριθμός ψηφισάντων/ψηφισασών εκλογέων: 6.217.371(62,47%)
    (3) Αριθμός Ακύρων/Λευκών ψηφοδελτίων: 98.530(0,99%)
    Πηγή:http://ekloges.ypes.gr/v2012b/public/index.html#
    Αλλά εδώ, προκύπτει ένα μείζον ερώτημα: μεταξύ των 9.952.570 εγγεγραμμένων πολιτών καί των 6.217.371
    ψηφισάντων πολιτών/ψηφισασών πολιτίδων, προκύπτει μία μείζων διαφορά 3.735.199 πολιτών/πολιτίδων(!!!!). Άρα, επ’ αυτών απαιτούνται μείζονες καί σαφέστατες απαντήσεις(!!!!). :smt018 :smt018 :smt018 :smt018 :smt018
    Τα λευκά καί άκυρα ψηφοδέλτια, δεν συνυπολογίζονται, διότι μετέσχαν των εκλογών. :smt018 :smt018 :smt018 :smt018 :smt018
    http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=8&t=121145
    Καί πάμε στον επόμενο αντιρατσιστικό μύθο. Τα προηγούμενα στοιχεία, συνδυαζόμενα με τα στοιχεία των εν Ελλάδι ανέργων, μας οδηγούν σε κάποια εύλογα συμπεράσματα.
    Νοικοκυριά πλήρως ανενεργά(κιανένα μέλος τους δεν εργάζεται, ηλικίας έως των 60 ετών)
    Απρίλιος-Ιούνιος 2.009μ.α.χ.χ.: 576.733
    Ιανουάριος-Μάρτιος 2.012μ.α.χ.χ.:1.272.985
    Άρα, επί μίας σχεδόν τριετίας έχουμε τον υπερδιπλασιασμό των ανέργων.
    Άνεργοι ηλικίας 18-60 ετών
    Ιανουάριος-Μάρτιος 2.012μ.α.χ.χ.: 1.026.244 ή 16,9% της συγκεκριμένης ομάδας.
    Ανήλικοι σε οικογένειες πλήρως ανενεργές(κανείς εκ των γονέων ή άλλων ενηλίκων μελών τους δεν εργάζεται)
    Ιανουάριος-Μάρτιος 2.009μ.α.χ.χ.: 86.195 ή 4,79%
    Ιανουάριος-Μάρτιος 2.012μ.α.χ.χ.: 246.741 ή 13,7%
    Εδώ έχουμε υπερδιπλασιασμό της παιδικής-νεανικής εξαθλίωσης.
    Οικονομικώς ανενεργές οικογένειες(όλα τα ενήλικα μέλη της είναι άνεργα)
    Ιανουάριος-Μάρτιος 2.009μ.α.χ.χ.: 192.000 οικογένειες
    Ιανουάριος-Μάρτιος 2.012μ.α.χ.χ.: 424.000 οικογένειες
    Υπερδιπλασιασμός των οικονομικώς ανενεργών οικογενειών.
    Απειλούμενες ομάδες
    (α) Άνεργες γυναίκες 40%
    (β) Μονογονεϊκές οικογένειες-με τουλάχιστον ένα τέκνο, 33,4%
    (γ) Νοικοκυριά με έναν ενήλικο ηλικίας άνω του εξηκοστού πέμπτου έτους(65+), 30,1%
    (δ) Νοικοκυριά με τρεις ή περισσοτέρους ενήλικες καί εξαρτώμενα τέκνα, 29,3%
    (ε) Μοναχικές γυναίκες, 27,7%
    (στ) Ανήλικοι 0-17 ετών, 23%
    Άτομα διαμένοντα σε ανενεργά οικονομικώς νοικοκυριά(χωρίς κανένα εργαζόμενο μέλος)
    2.000μ.α.χ.χ.:685.236 ή 6,68%
    2.001μ.α.χ.χ.:670.640 ή 6,12%
    2.002μ.α.χ.χ.:671.575 ή 6,13%
    2.003μ.α.χ.χ.:639.878 ή 5,84%
    2.004μ.α.χ.χ.:642.144 ή 5,86%
    2.005μ.α.χ.χ.:624.593 ή 5,70%
    2.006μ.α.χ.χ.:570.637 ή 5,20%
    2.007μ.α.χ.χ.:560.766 ή 5,11%
    2.008μ.α.χ.χ.:526.125 ή 4,80%
    2.009μ.α.χ.χ.:608.310 ή 5,55$
    2.010μ.α.χ.χ.:749.513 ή 6,84%
    2.011μ.α.χ.χ.:1.013.546 ή 10,23%
    Πηγή: ΕΛ.ΣΤΑΤ.
    Χρήσιμη σημείωση: Το ποσοστό της ανεργίας, καθορίζεται βάσει του πληθυσμού της χώρας.
    Έτσι, ο πληθυσμός της Ελλάδας κατά την απογραφή πληθυσμού 1.991μ.α.χ.χ. ήταν 10.264.156 κάτοικοι, το 2.001μ.α.χ.χ. ήταν 10.964.020 κάτοικοι καί τέλος το 2.011μ.α.χ.χ. ήταν 9.903.268 κάτοικοι. Άρα, κατανοούμε ότι βάσει αυτών των δεδομένων η ανεργία εκρήγνυται προϊόντος του χρόνου, συνδυαζομένη με την δημογραφική συρρίκνωση καί την παρουσία των αλλοεθνών εν Ελλάδι.
    Μακροχρόνιοι άνεργοι
    Ιανουάριος-Μάρτιος 2.009μ.α.χ.χ.: 261.864
    Ιανουάριος-Μάρυιος 2.012μ.α.χ.χ.: 632.481
    ‘Ετσι, βλέπουμε ότι η μακροχρόνια ανεργία εν Ελλάδι υπερδιπλασιάστηκε εντός τριετίας.
    Αναλογία μακροχρονίων ανέργων επί του συνόλου των ανέργων
    2.009μ.α.χ.χ.: 261.864 μακροχρόνιοι άνεργοι/608.310 άνεργοι ή 43,05% του συνόλου.
    2.012μ.α.χ.χ.: 632.481μακροχρόνιοι άνεργοι/1.089.000 άνεργοι ή 58,08% του συνόλου.
    Καί δεν είναι μόνον ο υπερδιπλασιασμός της μακροχρόνιας ανεργίας, αλλά καί η αύξηση της αναλογίας της επί του συνόλου των ανέργων, από περίπου τα δύο πέμπτα στα περίπου τρία πέμπτα, το οποίο συνεπάγεται μία εκτόξευσή της κατά 34,91% στο σύνολο των ανέργων!!!! Δηλαδή, ουσιαστικώς προϊόντος του χρόνου, η μακροχρόνια ανεργία ταυτίζεται με την εν γένει ανεργία!!!!
    Καί έρχομαι στο επίμαχο θέμα, το επιχείρημα των «αντιρατσιστών», ότι οι «λαθρεποικιστές» κατά τον Φιλοκλή Ασημάκη, δεν εργάζονται σε εργασίες των Ελλήνων, αλλά ότι ασχολούνται με άλλες εργασίες. Ας δούμε συγκριτικώς τους αριθμούς ανέργων καί λαθρομεταναστών, χάριν επιβεβαίωσης ή διάψευσης των συγκεκριμένων θέσεων.
    Αλλοεθνείς εν Ελλάδι
    1.999-2.003μ.α.χ.χ.(σύνολο) 586.044
    2.005μ.α.χ.χ.(σύνολο) 604.215
    2.006μ.α.χ.χ.(σύνολο) 695.979
    Άνεργοι εν Ελλάδι
    2.000μ.α.χ.χ.: 685.236 ή 6,68%
    2.001μ.α.χ.χ.:670.640 ή 6,12%
    2.002μ.α.χ.χ.:671.575 ή 6,13%
    2.003μ.α.χ.χ.:639.878 ή 5,84%
    2.004μ.α.χ.χ.:642.144 ή 5,86%
    2.005μ.α.χ.χ.:624.593 ή 5,70%
    2.006μ.α.χ.χ.:570.637 ή 5,20%
    Άρα, έχουμε καί λέμε το εξής ωμό, κυνικό καί ανάλγητο επιχείρημά μας.
    2.006μ.α.χ.χ.
    Αλλοεθνείς εν Ελλάδι: 695.979
    Άνεργοι Έλληνες/άνεργες Ελληνίδες: 570.637
    Αλλοεθνείς-Άνεργοι εν Ελλάδι: 695.979-570.637=125.342 Έλληνες θα ήσαν μόνον οι άνεργοι, εφ’ όσον απουσίαζαν οι αλλοεθνείς!!!!
    Άρα, ποιός ψεύδεται βάσει αυτών των στοιχείων; Όποιος υποστηρίζει ότι οι αλλοεθνείς «λαθρεποικιστές» κατά τον Φιλοκλή Ασημάκη, αφαιρούν εργασίες από τους Έλληνες καί τις Ελληνίδες καί άρα επιδεινώνουν την οικονομική κατάστασή μας ή αντιθέτως ψεύδονται οι υποστηρικτές/υποστηρίκτριες των «λαθρεποικιστών» κατά τον Φιλοκλή Ασημάκη, αρνούμενοι/αρνούμενες
    την συγκεκριμένη πραγματικότητα;
    Όλα ανεξαιρέτως τα στοιχεία προέρχονται από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. καί όσον αφορά του παρόντος δημοσιεύματός μου, τα μη αναδημοσιευόμενα από το προηγούμενο μήνυμά μου, προέρχονται από την εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», σελίδα 17, Πέμπτη 9 Αυγούστου 2.012μ.α.χ.χ., άρθρο του δημοσιογράφου Μάκη Ντόβολου, με υπέρτιτλο «Η φρίκη της ύφεσης σε αριθμού» καί με τίτλο «Χωρίς εργαζόμενο 424.000 οικογένειες»
    Άρα, πλέον αφυπνισθείτε διότι το ιδεολόγημά σας κατέρρευσε.
    ημοσίευση: 19 Δεκ. 2012, 17:48
    Πλήρης εικόνα για πρώτη φορά
    Σχεδόν τρία εκατομμύρια οι συνταξιούχοι, στα 2,3 δισ. οι μηνιαίες καταβολές
    Ο Γιάννης Βρούτσης με τον διοικητή του ΙΚΑ Ρ.Σπυρόπουλο (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
    Αθήνα
    Τον ακριβή αριθμό όλων των συνταξιούχων καθώς και των ποσών που καταβάλλουν κάθε μήνα στους ασφαλισμένους οι φορείς κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ΗΔIΚΑ ΑΕ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).
    Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 91 διαφορετικά Ταμεία και τομείς κύριας και επικουρικής σύνταξης, τα ασφαλιστικά ταμεία καταβάλλουν σε 2.952.082 δικαιούχους 4.328.548 συντάξεις, που αντιστοιχούν σε καταβολές 2,3 δισ. ευρώ ευρώ το μήνα.
    Με τον τρόπο αυτό για πρώτη φορά υπάρχει πλήρης και σαφής εικόνα για το πλήθος των συνταξιούχων σε επίπεδο επικράτειας, ενώ από τις διασταυρώσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες αποκτάται για πρώτη φορά εμπεριστατωμένη εικόνα για το σύνολο των συντάξεων που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος και ικανότητα αποτελεσματικού ελέγχου των διπλοσυνταξιούχων.
    Ο υπουργός ενημερώθηκε από το διευθύνοντα σύμβουλο, Χρήστο Χαλάρη, και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για το έργο της συγκέντρωσης των συντάξεων από το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την προσπάθεια τους στο εγχείρημα.
    Επίσης, η ΗΔΙΚΑ είναι έτοιμη να διασυνδεθεί από την 1η Ιανουαρίου με την κεντρική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών για τις ληξιαρχικές μεταβολές στο πλαίσιο του δικτύου Αριάδνη.
    Θα λαμβάνει περιοδικά πληροφόρηση για ληξιαρχικές πράξεις που εκδίδονται στην Επικράτεια, θα προχωρεί σε άμεση αναστολή των συντάξεων όταν παύουν να πληρούνται οι προϋποθέσεις και θα ενημερώνει τα αρμόδια ταμεία για την οριστική διακοπή.
    * Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου λήγει οριστικά η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ. Η παράλειψη της απογραφής συνεπάγεται αναστολή της καταβολής της σύνταξης.
    Newsroom ΔΟΛ
    Πηγή:http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231227423
    Άρα, πλέον έχουμε καί λέμε βάσει των επιμάχων δεδομένων.
    (Α)
    (1)Συνταξιούχοι της Ελλάδας: 2.952.082
    (2)Συνολικός πληθυσμός της Ελλάδας(απογραφή 2.011μ.α.χ.χ.): 9.903.268 κάτοικοι
    (3)Ποσοστό επί τοίς εκατόν των συνταξιούχων προς τον συνολικό πληθυσμό της Ελλάδας: 29,81%
    (Β)
    (1)Συνταξιούχοι της Ελλάδας: 2.952.082
    (2)Αριθμός παρεχομένων συντάξεων: 4.328.548
    (3)Αναλογία παρεχομένων συντάξεων ανά Έλληνα ή Ελληνίδα συνταξιούχο: 1,47 σύνταξη ανά συνταξιούχο
    (Γ)
    (1)Συνταξιούχοι της Ελλάδας: 2.952.082
    (2)Αριθμός ασφαλιστικών ταμείων: 91
    (3)Μέσος όρος ασφαλισμένων ανά ασφαλιστικό ταμείο: 32.440,46 ή κάθε ασφαλιστικό ταμείο αριθμούν 32.440 καί κάθε δεύτερο ασφαλιστικό ταμείο 32.441
    (Δ)
    (1)Συνταξιούχοι της Ελλάδας: 2.952.082
    (2)Απαιτούμενα χρήματα για τις συντάξεις: 2.300.000.000 ευρώ μηνιαίως
    (3)Μέση κατά κεφαλήν χρηματοδότηση για κάθε συνταξιούχο της Ελλάδας: 779,11 ευρώ μηνιαίως
    Άρα, πλέον κατανοείτε ότι πλέον θα πρέπει να τεθεί καί το θέμα της άρδην αλλαγής του ισχύοντος ασφαλιστικού συστήματος, με την καθιέρωση της συνταξιοδότησης αποκλειστικώς προς τους πολίτες τους έχοντες τη σύνταξη ως μοναδικό μέσον οικονομικής επιβίωσής τους καί στερουμένων εναλλακτικών εισοδημάτων, όπως ενοικίων, ομολόγων, συναλλάγματος, ρέπος, μετοχών, ξένων νομισμάτων κ.λ.π.
    Ελλαδιστάν κοντά στη νομιμοποίηση πάνω απο 150.000 μεταναστών 23/08/13 – 12:38
    Τελικά η ελληνόφωνη πολιτική ηγεσία επιλέγει να προχωρήσει σε περαιτέρω πληθυσμιακή αλλοίωση της χώρας. Αποφασισμένος να προχωρήσει στη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε 150.000 μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα πάνω από 10 χρόνια, έχουν κάνει οικογένεια και έχουν παιδιά, είναι ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.
    Ήδη το θέμα το έχει συζητήσει με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και έχει ενημερώσει το Μαξίμου.
    Συγκεκριμένα, οι μετανάστες που έχουν υποβάλει από χρόνια τα χαρτιά τους στην αρμόδια αρχή, έχουν ελεγχθεί και απομένει το τελικό στάδιο νομιμοποίησής τους ανέρχονται σε 152.409. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αναλυτικά κατά έτος οι μετανάστες που έχουν όλες τις προϋποθέσεις νομιμοποίησης είναι:
    8.945 το 2006, 5.590 το 2007, 6.664 το 2008, 5.217 το 2009, 16.810 το 2010, 18.445 το 2011, 60.120 το 2012 και 30.618 το 2013.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λεωνίδας Γρηγοράκος έχει σημαία τις θέσεις του αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το μεταναστευτικό. Eλπίζουμε τουλάχιστον όσοι νομιμοποιηθούν να ενσωματωθούν κανονικά και να μην δημιουργήσουν προβλήματα ασφαλείας.
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
    Πηγή:http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CE%B1%CF%80%CE%BF-150000-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΚΥΡΙΑΚΗ, 18 Αυγούστου 2013
    Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ,
    τεύχος 1773 στις 15 Αυγούστου 2013
    Το Ποντίκι
    Μεταναστευτική «βόμβα»
    Ο… «συγχρονισμός» ανέκαθεν αποτελούσε μία από τις αδυναμίες της ελληνικής πολιτικής και κοινωνίας. Εξ ου και η φράση που πριν από χρόνια έκανε θραύση στα ανέκδοτα: «Ας συγχρονιστούμε λίγο, γιατί… δεν μας βλέπω καλά».
    Δυστυχώς για τον Αντώνη Σαμαρά, τα σοβαρά επεισόδια στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα σημειώθηκαν 48 ώρες μετά την «πανηγυρική» συνάντησή του με τον Μπάρακ Ομπάμα.
    Χάθηκε έτσι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Έλληνα πρωθυπουργό να ρωτήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο για τους λόγους που τον ώθησαν να προωθήσει τη νομιμοποίηση 11 εκατομμυρίων μεταναστών, οι οποίοι ζουν παράνομα στις ΗΠΑ. Μια ενέργεια υψηλού πολιτικού ρίσκου, που μπορεί να συνάντησε σωρεία αντιδράσεων από τη σκληροπυρηνική πλευρά των Ρεπουμπλικανών, αλλά εντούτοις πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία (68 υπέρ έναντι 32 κατά στη Γερουσία) και υπολογίζεται ότι θα συνεισφέρει στην περαιτέρω ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.
    Έτσι και οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά δεν θα έμπαιναν στη διαδικασία να διαρρεύσουν στον κυριακάτικο Τύπο πως στο πλαίσιο του… «Ανένδοτου» (γιατί όχι και… «Ανέκδοτου»), που ετοιμάζεται να κηρύξει από τον Σεπτέμβριο η Ν.Δ. στη Χρυσή Αυγή – με απώτερο σκοπό την επιστροφή των «απολωλότων» ψηφοφόρων της – είναι και ο διωγμός, από τα πάτρια εδάφη, τουλάχιστον «500.000 λαθρομεταναστών»!
    Όχι τυχαία, αφού το μεταναστευτικό και η οικονομική κρίση είναι οι δύο βασικές αιτίες της «εκτόξευσης» του νεοναζιστικού κόμματος στις εκλογές και τις δημοσκοπήσεις.
    Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριο του 2013 ο τότε υφυπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο αριθμός των νόμιμων μεταναστών – υπηκόων τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε.) στην Ελλάδα ανέρχεται σε 537.237 άτομα. Σχεδόν ίσος είναι ο αριθμός (577.900) των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών που συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία μεταξύ των ετών 2008-2012.
    Όσον αφορά τον αριθμό των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα χωρίς να διαθέτουν άδεια παραμονής, η απάντηση του Αθανασίου ήταν πως «η ελληνική πολιτεία δεν διαθέτει τους μηχανισμούς για την ακριβή καταγραφή τους»… Ανεπίσημοι και πρόχειροι υπολογισμοί ανεβάζουν τον αριθμό των λαθρομεταναστών που ζουν αυτή την περίοδο στην Ελλάδα στο 1,5 εκατομμύριο.
    Διεθνής διαπόμπευση
    Τα όσα συνέβησαν το Σάββατο το βράδυ στην Αμυγδαλέζα δεν αποτελούν πλέον είδηση. Οι συνθήκες διαβίωσης των 5.457 αλλοδαπών (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για τον «Ξένιο Δία») στα επτά Κέντρα Κράτησης που λειτουργούν στη χώρα – καθώς και όσων παραμένουν επί μήνες στοιβαγμένοι στα κρατητήρια των τοπικών τμημάτων και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών περιμένοντας τη σειρά τους – έχουν επανειλημμένα καταγραφεί από Διεθνείς Οργανισμούς για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
    Αναρίθμητες είναι οι εκθέσεις των επιτρόπων και τα δημοσιεύματα που διαπομπεύουν την Ελλάδα παρομοιάζοντας τα Κέντρα Προαναχωρησιακής Κράτησης Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ. με «ευρωπαϊκά Γκουαντάναμο».
    Επεισόδια ανάλογα με αυτά του περασμένου Σαββάτου είχαν επαναληφθεί τον περασμένο Απρίλιο στην Κόρινθο, όταν, μεταξύ των κρατουμένων, είχε διαρρεύσει η πληροφορία για «παράταση της κράτησής τους» από οκτώ σε δώδεκα μήνες.
    Άγριες συμπλοκές, που είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό δεκάδων κρατουμένων και δύο αστυνομικών, καθώς και τη σχεδόν ολοσχερή καταστροφή δύο κτηρίων εξαιτίας πυρκαγιάς, σημειώθηκαν τον Νοέμβριο του 2012 και στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Κομοτηνή.
    Κέντρα – πυριτιδαποθήκες
    Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων – που συχνά πέφτουν θύματα κακοποίησης από τους άπειρους και ανεκπαίδευτους αστυνομικούς στους οποίους έχει ανατεθεί η φύλαξή τους –, οι επιδημίες που θερίζουν και, κυρίως, το άγνωστο μέλλον έχουν μετατρέψει τα κέντρα κράτησης σε «πυριτιδαποθήκες» που κατά διαστήματα «αναφλέγονται» και εκρήγνυνται.
    Το αρχικό πλάνο, που είχε καταρτίσει τον Απρίλιο του 2012 ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προέβλεπε την κράτηση των αλλοδαπών για έξι μήνες στα κέντρα κράτησης και στη συνέχεια την επαναπροώθησή τους στις χώρες καταγωγής. Μόνο που οι οργανωτές του πλάνου δεν είχαν υπολογίσει την απροθυμία των περισσότερων κρατών να δεχθούν πίσω τους υπηκόους τους.
    Παράλληλα, σημαντική καθυστέρηση παρατηρείται στην ταυτοποίηση των στοιχείων όσων συλλαμβάνονται, καθώς και στην αποδοχή ή απόρριψη αυτών που αιτούνται πολιτικό άσυλο.
    Επιπλέον, όλο και σπανιότερα βλέπουν το «φως της δημοσιότητας» οι απόπειρες αυτοκτονίας κρατουμένων: ανθρώπων απελπισμένων που, βλέποντας το όνειρό τους για μια καλύτερη ζωή να μετατρέπεται σε εφιάλτη, ζητούν απεγνωσμένα να επιστρέψουν πίσω, ούτως ώστε, όπως λένε, «να πεθάνουν στις πατρίδες τους». Ακόμη κι αυτό, όμως, φαντάζει αβέβαιο.
    Εν μέσω όλων αυτών, ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν πλέον ανοικτά την ανησυχία τους σχετικά με ακραίες φωνές που αναπτύσσονται μεταξύ των αλλοδαπών, που παρακινούν τους υπόλοιπους σε μια γενική εξέγερση με απρόβλεπτες συνέπειες.
    Στο πλαίσιο αυτό, βεβαίως, δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν στο μεταναστευτικό μια πολιτική «ευκαιρία»: Η Χρυσή Αυγή ήδη την άρπαξε «από τα μαλλιά», η Ν.Δ. ήδη ποντάρει στο πιο δύσκολο και ευαίσθητο θέμα για να πάρει πίσω ό,τι έχασε προς τα (ακρο)δεξιά της, ενώ η Αριστερά αντιδρά μόνο ιδεολογικά και χωρίς κάποιο σχέδιο και όλοι μαζί τρέχουν πίσω από το πρόβλημα, το οποίο εν τω μεταξύ παίρνει όλο και πιο εκρηκτικές διαστάσεις.
    Μέχρι να κάνει «μπουμ» και να τρέχουμε…
    Πηγή:http://www.topontiki.gr/article/57084/Metanasteutiki-bomba

    Επομένως, το 1.115.137 νομίμων καί παρανόμων αλλοεθνών εν Ελλάδι, αντιστοιχεί στο 11,26% του συνολικού εν Ελλάδι πληθυσμού.

    Καί αυτό λοιπόν το 1.115.137 αλλοεθνείς καταγράφονταν το 2.013μ.α.χ.χ., ενώ συναρτωμένου με τις περίπου 850.000 ελθούσες εν Ελλάδι των λαθρομεταναστών το 2.014-2.016μ.α.χ.χ., κατανοούμε ότι πλέον ομιλούμε περί σχεδόν δύο(2) εκατομμυρίων λαθρομεταναστών εν Ελλάδι, πλείστοι εκ των οποίων είναι μουσουλμάνοι. Άρα, πρέπει να να βλέπουμε την ωμή, κυνική καί ανάλγητη πραγματικότητα.

    (*2) Περί του αριθμού των Ελλήνων Δωδεκαθεϊστών, εφ’ όσον επιθυμείς ασφαλείς πηγές, καλλίστως μπορείς να μάθεις, εκ των ιδίων, διερευνώντας μέσω απλουστάτων μεθόδων. Λόγου χάριν, η Ελληνική Εταιρεία Αρχαιοφίλων(Αθήνα), το Ιδεοθέατρον-Αθηνά Υγίεια(Αθήνα), το Ύπατον Συμβούλιον Ελλήνων Εθνικών(Αθήνα), η Ασκληπιγένεια, το Κοινόν Αχαιών(Πάτρα), η Λάβρυς, το Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων Ιερόν Σωματείον-ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ.(Αθήνα), η Τετρακτύς(Θεσσαλονίκη), καθώς καί άλλες ομάδες, υπάρχουν καί μπορούν ανά πάσα στιγμή να σε πληροφορήσουν περί του αριθμού των μελών τους καί να τα αθροίσεις. Μάλιστα, το Ύπατον Συμβούλιον Ελλήνων Εθνικών καί η Ελληνική Εταιρεία Αρχαιοφίλων είναι πανελλαδικές ομάδες καί απλώς εδρεύουν εν Αθήναις, ενώ οι άλλες απλώς είναι τοπικές, όπου επισημαίνω πόλεις. Άρα, εδώ μπορείς να διερευνήσεις καί διαδικτυακώς το θέμα. Επίσης, εννοείται ότι ο κατάλογος των ομάδων είναι όλως ενδεικτικός.

    (*3) Φίλτατε Διαγόρα, είναι άλλον η αποχώρηση των παλαιοημερολογιτών εκ της ευρυτέρας Εκκλησίας της Ελλάδος, εκ της περιπτώσεως των Ρωμαιοκαθολικών.
    Το 1.054μ.α.χ.χ., στις 20 Ιουλίου, το σχίσμα, όπως λέγεται, της Δυτικής Καθολικής Εκκλησίας εκ της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, προεκλήθη επί τη βάσει των κάτωθι μειζόνων ενδοθρησκευτικών διαμαχών:
    (α) Θέση των Καθολικών περί εκπορεύσεως του «Αγίου Πνεύματος» πέραν του Πατρός καί εκ του Υιού, ενώ οι Ορθόδοξοι αποδέχονται την εκπόρευσιν μόνον εκ του Πατρός,
    (β) Θέση των Καθολικών περί του Παπικού Πρωτείου, ως κυριαρχικού, έναντι του αποδεχομένου ως τιμητικού των Ορθοδόξων,
    (γ) Θέση των Καθολικών περί αγαμίας των κληρικών, αποδεχομένου του γάμου των κληρικών εκ των Ορθοδόξων,
    (δ) Θέση των Καθολικών περί καθιερώσεως της «όστιας» καί όχι της μετοχής στο «αίμα καί στο σώμα του Χριστού», δηλαδή στον άρτο καί στον οίνο, ως δέχονται οι Ορθόδοξοι,
    (ε) Θέση των Καθολικών περί του εκκλησιαστικού ηγέτου ως μεγίστου αρχιερέως, απορριπτομένου εκ των Ορθοδόξων, επιλεγόντων το συνοδικό σύστημα με «πρώτον μεταξύ ίσων»(primus inter pares) του εκάστοτε θρησκευτικού ηγέτου.
    Εδώ λοιπόν, πρέπει να κατανοήσουμε, ότι επί του προκειμένου, οι «παλαιοημερολογίτες», αποδέχονται όλες τις Ορθόδοξες Χριστιανικές θέσεις καί τσυτοχρόνως κατηγορούν την ορθόδοξον Εκκλησίαν της Ελλάδος, ότι με την αποδοχήν προ δεκαετιών της ημερολογιακής μεταρρυθμίσεως, ουσιαστικώς προσεχώρησεν στην «αποστασία», δηλαδή πλέον δεν είναι «ορθόδοξοι» αλλά είναι «ψευδορθόδοξοι» καί ουσιαστικώς είναι Καθολικοί. Άρα, οι παλαιοημερολογίτες, είναι οι ακραίοι ορθόδοξοι χριστιανοί. Αυτό πρέπει να κατανοηθεί.
    Άρα, μη θεωρείς ως απαύγασμα της σοφίας την Βικιπαίδεια, όταν έχει τόσο μεγάλα ιστορικά λάθη.

    (*4) Από την εποχή της συνθήκης της Βεστφαλίας, το 1.648μ.α.χ.χ., οπότε πλέον έληξε ο Τριακονταετής Πόλεμος των ετών 1.618-1.648μ.α.χ.χ., θεσπίσθηκε η αρχή «Cuius regnum, eius religio», δηλαδή «Όποιου το κράτος, αυτού καί η θρησκεία», βάσει της οποίας, ο εκάστοτε ηγεμόνας δικαιούται να πιστεύει όποιαν θρησκείαν επιθυμεί καί ο λαός απλώς τηρεί την θρησκείαν του ηγεμόνος του. Ταυτοχρόνως, θεσπίσθηκε το απόλυτον απαράβατον επί του εσωτερικού των κρατών, βάσει του οποίου, κάθε κράτος, πράττει ό,τι επιθυμεί, καλόν ή κακόν, εντός των ορίων του, ενώ τα λοιπά κράτη, απλώς υποχρεούνται να το σέβονται, ως παθητικοί θεατές. Ως εκ τούτου, κατανοούμε ότι με την δημοσίευσιν των επιμάχων εκθέσεων, η εκάστοτε κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, παραβιάζει μίαν σειράν κανόνων Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου, καλής γειτονίας, καλής συμπεριφοράς κ.λ.π., ισχύοντας επί 368 συναπτά έτη. Ως εκ τούτου, αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει, καθώς κάτι τέτοιο θα δώσει το εναρκτήριον λάκτισμα περί γενικής αναταραχής καί θα γίνει ο πυροκροτητής ενός ενδεχομένου Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Εξ άλλου, δεν δικαιούνται καί να ομιλούν περί αυτών, όταν υποστηρίζουν καταπιεστικά πολιτεύματα καί καταπιεστικές κυβερνήσεις, καταπιεστικά κράτη, καταπιέζουν μειονότητες, χρηματοδοτούν ακόμα καί ακραία θρησκευτικά κινήματα, όπως οι Εβραίοι Σιωνιστές, το καθεστώς των Ουκρανών, την Αλβανία η οποία καταπιέζει τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες κ.λ.π.
    Επομένως, εν ολίγοις, άχρηστες ηθικολογίες τέλος. Τα συμπεράσματα δικά σου.-

Σχολιάστε