Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Περιαυτολογίες

Μία φορά σε ένα από τα ταξίδια μου ανάμεσα σε Μήλο και Αθήνα πέσαμε σε μεγάλη κακοκαιρία, και το πλοίο κινδύνευε να βουλιάξει. Ο πλοίαρχος πρόσταξε να κατέβει εντελώς το πανί και να πεταχτεί μέρος του φορτίου στη θάλασσα.

Όλοι οι ναύτες τράβαγαν κουπί, ενώ εμείς οι επιβάτες αδειάζαμε μανιωδώς νερά απ’ το σκάφος. Ένας από τους ναύτες που έτυχε να έχει ακουστά για ‘μένα άρχισε να πείθει τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος πως είχαν φέρει την οργή των θεών επάνω τους δεχόμενοι να με πάρουν σαν επιβάτη. Θα με πέταγαν στη θάλασσα μαζί με το εμπόρευμα, και έπρεπε να σκεφτώ κάτι καλό να πω, και μάλιστα γρήγορα.

Τους είπα το εξής: «Και τι γίνεται με όλα τα άλλα καράβια που πλέουν αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο πέλαγος και παλεύουν με τούτη την κακοκαιρία; λέτε στο καθένα απ’ αυτά να επιβαίνει ο Διαγόρας ο Μήλιος;»

 


 

Δεν πρέπει να συγχέεται ο Διαγόρας ο Ρόδιος με τον Διαγόρα το Μήλιο. Ο μεν ήταν Ολυμπιονίκης και πατέρας Ολυμπιονικών. Ο δε ήταν φιλόσοφος, και αναγνωρίζεται ως ο πρώτος δηλωμένος Άθεος στην ιστορία του δυτικού κόσμου.

Σε καμία περίπτωση δεν διεκδικώ το αλάνθαστο. Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα ή κάτι ασαφές στα όσα γράφω, σας παρακαλώ μη διστάσετε να μου το υποδείξετε, θα θεωρήσω πως μου κάνετε χάρη.

Για το εικονίδιο που έχω επιλέξει για τη διαδικτυακή μου προσωπικότητα διαβάστε εδώ: https://diagoras.wordpress.com/2007/07/07/bye_albert/

Διατηρώ και ένα ιστολόγιο στα αγγλικά, όπου αναρτώ (αραιά και που) άρθρα που δεν έχουν ενδιαφέρον μόνο για Έλληνες:  http://diagorasofmelos.wordpress.com/

 


 

Διατηρώ επίσης και προφίλ στο facebook. Όποιος βρίσκει ενδιαφέρον το ιστολόγιό μου μπορεί να με προσθέσει ελεύθερα ως «φίλο»: http://www.facebook.com/people/Diagoras-O-Milios/1061783116?

Diagoras O Milios's Facebook Profile

 


 

Αν χρησιμοποιείτε το twitter, θα με βρείτε στη διεύθυνση http://twitter.com/diagorasblog.

 


 

Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου σε προσωπική, ένας-προς-έναν βάση, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου έχει ως εξής: Το τμήμα μετά το «παπάκι» είναι gmail.com ενώ το τμήμα πριν το παπάκι είναι diagoras.milios.

Σημείωση απαραίτητη για λειψόμυαλους: το γεγονός ότι δημοσιεύω τη διεύθυνση του email μου δεν συνεπάγεται ότι σας παραχωρώ το δικαίωμα να τη χρησιμοποιήσετε με όποιον τρόπο θέλετε. Η δημοσίευση της διεύθυνσης γίνεται για να καταστεί δυνατή η προσωπική επικοινωνία με τους αναγνώστες μου, και όχι για να με βάλετε στην όποια «λίστα» σας.

Copyright © Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης