Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Διάγραμμα Βενν για τον Ιησού Χριστό

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2009/11/07

Τα διαγράμματα Βενν επινοήθηκαν γύρω στο 1880 από τον Τζον Βενν (John Venn).  Χρησιμοποιούνται σε πολλούς τομείς, όπως: θεωρία των συνόλων, πιθανότητες, λογική, στατιστική, και πληροφορική.  (Περισσότερα στην αγγλόφωνη Βικιπαίδεια: Venn Diagram.)  Γενικά, θα πρέπει να είναι γνωστά σε όλους όσους έχουν ακολουθήσει κάποια επιστημονική κατεύθυνση.

Το παρακάτω διάγραμμα Βενν το είδα πρόσφατα στα αγγλικά και είχα σκοπό μια από αυτές τις μέρες να το μεταφράσω στα ελληνικά. Μόλις σήμερα είδα πως κάποιος στο facebook με πρόλαβε, αλλά επειδή το δικό του έργο πάσχει από διάφορες απόψεις, αποφάσισα τελικά να ξεπετάξω τη δική μου έκδοση στα γρήγορα.

Κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζω το Διάγραμμα Βενν του Ιησού Χριστού.

jesus_venn

Η αντιγραφή είναι ελεύθερη

Τα κείμενα που περιέχονται στην εικόνα, προς διευκόλυνση των μηχανών αναζήτησης:

Ιησούς Χριστός – Ζόμπι – Φράνκεσταϊν – Δράκουλας – Αναστήθηκε από τους νεκρούς – Οι ντόπιοι τον φοβούνται και τον σέβονται – Μετατρέπει ανθρώπους σε άβουλα τσιράκια

Την απόπειρα που έχει ήδη γίνει για μετάφραση του έργου στα Ελληνικά την έχω δει δημοσιευμένη στο facebook, χωρίς όμως καμία αναφορά προέλευσης: Skevos Idonis’s Photos – Religion part 4 – Photo 120 of 120

Το αγγλικό πρωτότυπο το έχω συναντήσει στο lolgod, αλλά επίσης και εδώ και εδώ, καμία όμως από όλες αυτές τις πηγές δεν διεκδικεί την πατρότητά του, ούτε αναφέρει δημιουργό.

Copyright © 2009 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

8 Σχόλια to “Διάγραμμα Βενν για τον Ιησού Χριστό”

  1. Μια μικρή επεξήγηση για τους διάφορους που σίγουρα θα σκεφτούν «α, τους παλιανθρώπους, κοίτα, κοροϊδεύουν το χριστό»:

    Θεωρούμε ότι στον κόσμο αυτό δεν υπάρχει τίποτα που να είναι υπεράνω σάτιρας. Εσείς οι χριστιανοί και διάφοροι άλλοι θρησκόπληκτοι μπορεί να θεωρείτε κάποιες έννοιες ως «ιερές» και κατά συνέπεια υπεράνω σάτιρας, και δικαίωμά σας. Αυτό σημαίνει ότι εσείς αφαιρείτε από τους εαυτούς σας το δικαίωμα να σατιρίσετε τις έννοιες που είναι ιερές για εσάς, δεν σημαίνει όμως ότι έχετε το παραμικρό δικαίωμα να μας πείτε εμάς τι θα κάνουμε με αυτές τις έννοιες. Προφανώς και οι έννοιες αυτές για εμάς δεν είναι ιερές, κι έτσι αποτελούν φυσιολογικότατα αντικείμενα σάτιρας. Αν δεν σας αρέσει αυτό, τι να κάνουμε, λυπόμαστε, έτσι είναι η ζωή, σκληρή και άδικη.

    Και αν κάποιος πει «μα, γιατί τόση προκατάληψη; γιατί τα βάζετε ειδικά με τον Χριστό; γιατί δεν τα βάζετε με τον Μωάμεθ ή με τον Βούδα;» η απάντηση είναι επίσης απλή:

    Στην Ελλάδα όπου ζούμε, δεν είναι ο σύλλογος των θαυμαστών του Μωάμεθ και του Βούδα που μας κάθονται στο σβέρκο, είναι ο σύλλογος των θαυμαστών του Χριστού. Πάψτε λοιπόν να μας κάθεστε στο σβέρκο, και αναπόφευκτα η διάθεσή μας να σας χλευάσουμε αργά ή γρήγορα θα μας φύγει.

  2. vildanden said

    Πολύ καλό, αλλά μπορείς να προσθέσεις κι άλλα πράγματα:

    «Είναι ντυμένος στα λευκά»: Χριστός, Μούμια
    «Αναστήθηκε από τους νεκρούς»: Μούμια, John Locke
    «Οι ντόπιοι τον σέβονται και τον φοβούνται»: John Locke

  3. Χαχα πολύ ωραίο. Εγώ αν είχα να διαλέξω θα διάλεγα τον δράκουλα πάντως (οι πολλές ταινίες φταίνε) :p. Μ’αρέσει που βάζεις κι εξήγηση στο σχόλιο βρε Διαγόρα. Τραγικό δεν είναι να χρειάζεται να πεις τα αυτονόητα ξανά και ξανά και ξανά;; Ααααχ….

  4. Ε, Vildanden, φτιάξε λοιπόν κι εσύ μία άλλη έκδοση του διαγράμματος! Εγώ θα τα κάνω όλα;

    Ιοκάστη, τι να κάνουμε, η ζωή μας είναι μία τραγωδία.

  5. Δηλαδή, ο Χριστός είναι «τρία στην συσκευασία του ενός» !

  6. […] PDRTJS_settings_353897_post_708 = { "id" : "353897", "unique_id" : "wp-post-708", "title" : "", "item_id" : "_post_708", "permalink" : "http%3A%2F%2Fthehumanual.wordpress.com%2F2009%2F11%2F11%2F708%2F" } Διάγραμμα Βενν για τον Ιησού Χριστό Δημοσιεύθηκε ΕΔΩ […]

  7. CPU (Common People Unite) said

    Φαντάσου Διαγόρα τι θα σκέφτηκαν όλοι οι μεγάλοι αρχαιοέλληνες (φιλόσοφοι,αστρονόμοι,μαθηματικοί,γιατροί κτλ)όταν τους είπαν την ιστορία του Χριστού (Θαύματα,Ανάσταση κτλ)!!!Πρέπει να πέθαναν στο γέλιο γι’αυτό τους κάψανε όλους ζωντανούς…

  8. Wo Ai Ni said

    Καλά, αυτό δεν χρειάζεται να το φανταστούμε, γιατί πράγματι έγινε: όταν ο Παύλος πήγε στον Άρειο Πάγο στην Αθήνα και οι Επικούρειοι με τους Στοϊκούς (αυτή είναι η σωστή γραφή) άκουσαν περί αναστάσεως νεκρών (γιατί τότε έδιναν πολλή σημασία στην ύλη και πίστευαν ότι η ψυχή αποσυντίθεται μετά το θάνατο μαζί με το σώμα), άρχισαν να μιλάνε, να γελάνε, άλλοι τον έλεγαν «σπερμολόγο» και άλλοι είπαν «Θα σε ακούσουμε ξανά αργότερα» (ευγενικά, δηλαδή: «Άδειασέ μας τη γωνιά!»). Το αποτέλεσμα ήταν να πιστέψουν ελάχιστοι Αθηναίοι, μεταξύ των οποίων, ο Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης (προστάτης άγιος της Αθήνας) και μία γυναίκα ονόματι Δάμαρις. Για… περισσότερες πληροφορίες, Πράξεις των Αποστόλων, κεφάλαιο ΙΖ.

    Βεβαίως βεβαίως, η σημερινή πραγματικότητα αναιρεί αυτά τα γεγονότα: αν ήξεραν εκείνοι οι φιλόσοφοι ότι τώρα η Αθήνα πιστεύει σε αυτόν τον αναστημένο και ότι σε εκείνο το σημείο που δίδαξε ο «σπερμολόγος» έχουμε δρόμο με το όνομά του, θα τράβαγαν τα μαλλιά τους!

Σχολιάστε