Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

2η έκδοση της Αγίας Γραφής με προειδοποιητικό αυτοκόλλητο

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2007/10/23

Μετά από συζήτηση που έλαβε χώρα στα σχόλια του αρχικού άρθρου και κάποια μικρή διαδικτυακή έρευνα που διεξήγαγα επί του αντικειμένου αποφάσισα να αντικαταστήσω τις λέξεις «χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ» με τις λέξεις «κατανάλωση αλκοόλ» καθώς απ’οτι φαίνεται πουθενά στην Αγία Γραφή δεν γίνεται λόγος για ναρκωτικά. (Ας αγνοήσουμε το τι πρέπει να έπαιρναν αυτοί που την έγραψαν για να βγει έτσι όπως βγήκε.)

Η εικόνα bible_warning_gr9.jpg καταργείται λοιπόν, και τη θέση της παίρνει η νέα έκδοση bible_warning_gr10.jpg, κι έτσι τώρα μπορούμε πλέον να πούμε με βεβαιότητα πως το κάθε ένα από αυτά για τα οποία μας προειδοποιεί η παράγραφος «Σήμανση Περιεχομένου» του αυτοκόλλητου βρίσκεται πράγματι στις σελίδες της Αγίας Γραφής. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι αναφορές είναι όχι μία αλλά πολλές, ενώ σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις οι αναφορές είναι σαφείς, δεν χρειάζονται κανενός είδους ερμηνεία για να προκύψουν, και δεν είναι αμφισβητήσιμες. Να το χαίρεστε το ιερό σας βιβλίο, αγαπητοί χριστιανοί.

Copyright © 2007 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

43 Σχόλια προς “2η έκδοση της Αγίας Γραφής με προειδοποιητικό αυτοκόλλητο”

 1. Ευχαριστώ (δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους Χριστιανούς)… Η αλήθεια είναι μία. Και αυτή είναι η αγάπη, αγαπητέ μου. Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα. Είτε είσαι Χριστιανός είτε όχι.

 2. ο_Ο

 3. leo said

  ηθελα να σχολιασω αυτο που ειπε ο ΘΟΥ ΒΟΥ σε σχεσημε την αγαπη και το ποσο και καλα «πρωτογονοι» ηταν οι Αρχαιοι Ελληνες.
  Κανεις δεν ανεφερε το Επικουρο, που ιδρυσε την πρωτη σχολη στην οποια μπορουσαν να πηγαινουν ΟΛΟΙ, οπως ΓΥΝΑΙΚΕΣ,ΣΚΛΑΒΟΙ κτλπ. Βλεπουμε κατ τεοιο στο Βυζαντιο?
  Ποιος νομιζετε οτι εκλεισε αυτην τη σχολη?(για να το αναφερω σαφως το εκανε ενας χριστιανος αυτοκρατορας νομιζω,παντως εκλεισε απο χριστιανους).
  Επισης η αναφορα στον Καιαδα. Σαφως και δεν συμφωνω μαυτο, αλλα ξερετε τι εκαναν οι πρωτοι χρισιτανοι στα παιδια που ηταν υπερκινητικα,θορυβωδη και δεν σεβοντουσαν τον πατερα τους? Επαιρναν οι ιδιοι του οι γονεις αδεια απο εναν ιερεα για να τα ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΟΥΝ!
  Τωρα για τα νοσοκομεια. Σαφως αναφερθηκατε στον Ιππποκρατη. Αλλα ειχε περασε παραπανω απο μια χιλιετια μετα τον Ιπποκρατη για να δημιουργηθει το νοσοκομειο. Σαφως, μια κοινωνια εξελισσεται σιγα σιγα με την παροδο των αιωνων. Και να μην υπηρχε ο χριστιανισμος, καποια στιγμη θα εκαναν και νοσοκομεια οι Ελληνες. Αυτα.

 4. Ανώνυμος said

  δεν μπορεις να τους αγαπας ολους…

 5. @Leo

  πού διάβασες τις μπουρδες περί λιθοβολισμού παιδιών απο χριστιανούς τη εγκρίσει του ιερέως;στο Δαυλό ή στου Ροίδη;

  όσο για τη γυναίκα:στο λεγόμενο Βυζάντιο η γυναίκα έγινε βασίλισσα για πρώτη φορά μετα την εποχή των Αμαζόνων.

  οι αρχαίοι έλληνες τους περισσότερους φιλοσοφους τους έστειλαν αδιάβαστους.
  αρχισε από τον Σωκράτη και ψάξε για τους υπόλοιπους,πού και πώς πέθαναν.

 6. Γιατρός Του Ικα said

  Ναι βρε Θ.Β. το Βυζάντιο ήταν πιό φιλελεύθερη και ανθρωπιστική κοινωνία από την κλασσική Ελλάδα.Τι άλλο θ’ακούσουμε αναρωτιέμαι;

 7. «Επρόκειτο να δημιουργήσωμεν νέον κράτος θρησκευτικόν , του οποίου τα πάντα να συμμορφωθούν προς την Νέαν Θρησκείαν. Κράτος Θρησκευτικόν Οικουμενικότατον-Τόλμημα μοναδικής ευγενείας… το οποίον να μη γνωρίζη ξένους και εχθρούς, αλλά να περιλάβη όλους τους Λαούς εις τους κόλπους του, απονέμον εις όλους αδιακρίτως την Ελευθερίαν, την Δικαιοσύνην, την Ισότητα, την Αγάπην, την Ευγένεια, τον Ανθρωπισμό και το Φως…»

  Περικλής Γιαννόπουλος

 8. Π said

  Leo: Δεν χρειάζεται έγκριση ιερέα – υπάρχει η έγκριση του ‘θεόπνευστου’ ιερού βιβλίου της θρησκείας της ‘αγάπης’: Έξοδος 21-22, Λευτιτικό 20&24 και Δευτερονόμιο 18-22 είναι τα κατεβατά με τα ποιοί πρέπει να θανατώνονται (κατά κανόνα δια λιθοβολισμού), όπου βεβαίως μεταξύ πάμπολλων άλλων περιλαμβάνονται και τα απείθαρχα ή ασεβή τέκνα. Π.χ. Δευτ. 21:18-21:

  «Εάν δέ τινι η υιός απειθής και ερεθιστής, ουχ υπακούων φωνήν πατρός και φωνήν μητρός, και παιδεύωσιν αυτόν και μη εισακούη αυτών, και συλλαβόντες αυτόν ο πατήρ αυτού και η μήτηρ αυτού και εξάξουσιν αυτόν επί την γερουσίαν της πόλεως αυτού και επί την πύλην του τόπου και ερούσι τοις ανδράσι της πόλεως αυτών· ο υιός ημών ούτος απειθεί και ερεθίζει, ουχ υπακούει της φωνής ημών, συμβολοκοπών οινοφλυγεί· και λιθοβολήσουσιν αυτόν οι άνδρες της πόλεως αυτού εν λίθοις, και αποθανείται».

 9. Leo said

  α και μη ξεχνατε πως η «σπουδαια» και «ανθρωπιστικη» κοινωνια του Βυζαντιου επεβαλλε θανατικη ποινη σε αυτους που αρνουνταν να βαπτιστουν…σπουδαια ανεξιθρησκια!

 10. fotis said

  Λίγα διάβασα πολλά κατάλαβα .Λυπούμε για την κατάντια μερικών. Όσον αφόρα περί αυτοκόλλητων και Αγίας Γραφής μόνο ένα άρρωστο μυαλό θα μπορούσε να μεταφράσει και να ερμηνεύσει τα χωρία της Αγ. Γρ. με αυτό τον φτηνό και πρόχειρο τρόπο που σκοπό έχει να δηλητηριάσει τις καρδιές των ανθρώπων και ιδιαίτερα των ΜΑΘΗΤΩΝ!!!!!!! Ζει Κύριος φίλοι μου και ότι και να κάνετε λίγοι είναι αυτοί που θα δουν και θα πιστέψουν σ’ αυτές τις ανοησίες . Δύο χιλιάδες χρόνια το ίδιο σενάριο εξόντωσης και διωγμών παίζετε εις βάρος των χριστιανών, ποιο το κέρδος; Οποιος φτύνει το Θεό τον εαυτό του φτύνει Χριστός Ανέστη.

 11. Fotis, σε ευχαριστώ που λυπάσαι για την κατάντια μου, την είχα πράγματι ανάγκη τη συμπόνια σου. Όμως, το μυαλό μου είναι άρρωστο, (όπως διέκρινες άλλωστε κι εσύ,) και δεν μπορεί να κάνει το άλμα και να συνειδητοποιήσει πόσο σοφές και αληθείς είναι οι δηλώσεις σου. Αν θες λοιπόν, μας εξηγείς που ακριβώς βρίσκεις τη φτήνια και την προχειρότητα στο αυτοκόλλητο, λέξη προς λέξη.

 12. fotis said

  Δεν κατάλαβες καλά φίλε Διαγόρα. Τη φτήνια και την προχειρότητα δεν την βρήκα στο κακόγουστο και αναληθή αυτοκόλλητο που θέλετε να κολλήσετε στην Αγ. Γραφή, αλλά στον τρόπο και το “ήθος”( πιο ήθος δηλαδή) που μεταφράζεται τα χωρία Της. Και η λέξη κατάντια αφορούσε τον τρόπο μετάφρασης,
  Άλλωστε εκ του περισσεύματος της καρδιάς του μιλά ο καθένας. Δυστυχώς διακρίνω πολύ μίσος στην καρδιά σας και αυτό με κάνει να πιστεύω όλο και περισσότερο στην αληθινή θρησκεία που λέγεται ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Εσύ ο ίδιος δεν έχεις αναρωτηθεί ποτέ και να πεις ; Βρε Διαγόρα , αφού είσαι άθεος (που αν με ρωτήσεις θα σου πω ότι είσαι πιο πιστός από πολλούς πιστούς) γιατί αυτό το μένος ειδικά γι’ αυτή τη θρησκεία; Γιατί ασχολείστε μόνο με εμάς ή περισσότερο με εμάς; Δεν αναρωτήθηκες ποτέ άραγε.

 13. batcic said

  @Fotis

  γιατί αυτό το μένος ειδικά γι’ αυτή τη θρησκεία; Γιατί ασχολείστε μόνο με εμάς ή περισσότερο με εμάς;

  Καλά όλα τα άλλα, αλλά θέλω να μου εξηγήσεις ένα πράγμα! Στην Ελλάδα πως κατέληξες;;; Είδες φως και μπήκες;;; Σε πέταξαν από το αεροπλάνο που κουβαλούσε έναν Γερμανό, έναν Άγγλο, έναν Αμερικάνο και έναν Πόντιο;

  Η παραπάνω απορία μου είναι άκρως εύλογη, εφόσον εσύ θέτεις ένα ερώτημα του τύπου «γιατί στην Ελλάδα ασχολείστε με την Ορθοδοξία;». Και η απλούστατη απάντηση είναι η εξής: Δεν ξυπνήσαμε μια ωραία πρωία και είπαμε να πλακωθούμε με όλες τις θρησκείες! Απλώς εδώ που ζούμε, μας υποχρεώνουν, θέλουμε δε θέλουμε, να πηγαίνουμε εκκλησιασμό στο σχολείο, να ορκιζόμαστε στο στρατό, να πληρώνουμε με τα λεφτά μας τους μισθούς των παπάδων και τις φοροαπαλλαγές τους και να διδασκόμαστε κατά τις πολύτιμες ώρες της σχολικής διδασκαλίας παραμυθάκια για μικρά παιδιά!!! Και όλα αυτά, επαναλαμβάνω, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!!!

  Με ποιον λοιπόν θα έπρεπε κατά τη γνώμη σου να ασχοληθούμε; Με τις δεισιδαιμονίες των Fang στο Καμερούν μήπως;

 14. stardust30 said

  @Θουβου:

  «οι αρχαίοι έλληνες τους περισσότερους φιλοσοφους τους έστειλαν αδιάβαστους.
  αρχισε από τον Σωκράτη και ψάξε για τους υπόλοιπους,πού και πώς πέθαναν.»

  Ρε συ θουβού, όταν είναι να πετάξεις κοτσάνα σφύρα να φορέσουμε τα κράνη να μη μας χτυπήσει καμία αδέσποτη..
  Βρε αγράμματε εικονολάτρη οι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι σε ποιά κοινωνία ζούσαν μέχρι να πεθάνουν; Έχεις ανοίξει ποτέ βιβλίο για να διαβάσεις τί έπαθε ο κάθε ένας τους ή διαβάζεις μόνο τις ανοησίες που γράφει ο Πλεύρης;
  Όλοι σχεδόν οι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι άφησαν πάρα πολλούς αξιόλογους μαθητές που διέπρεψαν με τα έργα τους. Το πρόβλημα με την κληρονομιά τους δημιουργήθηκε όταν κάποιοι φανατισμένοι χριστιανο-ταλιμπάν («ένδοξοι» πρόγονοί σου φαντάζομαι) έκαψαν τις βιβλιοθήκες και όλα τα αρχαία συγράμματα με την ανιστόρητη δικαιολογία πως «προσέβαλαν τον χριστιανικό θεό» και ήταν «έργα του διαβόλου».

  @Fotis,
  Δηλαδή θες να μας πεις πως η ιστορία του Λωτ που έκανε παιδιά με τις κόρες του είναι ιστορία κατάλληλη για να διδάξει ηθική;
  Μήπως ο Αβραάμ που εξέδιδε την γυναίκα του στους αυτοκράτορες είναι παράδειγμα προς μίμηση και «θεόπνευστη» στη σύλληψή της;
  Μήπως η σφαγή του Ιησού του Ναυή που σκότωσε ό,τι ήταν ζωντανό(και ο ήλιος δεν έδυσε για να βοηθήσει στη σφαγή);
  Η θυσία του Ισαάκ από τον πατέρα του παράδειγμα κι αυτό;
  Υπάρχουν χιλιάδες ακόμη παραδείγματα αλλά νομίζω πως δεν είναι εκεί η ουσία του θέματος. Η ουσία είναι πως υπάρχουν ακόμη και σήμερα άνθρωποι με παρωπίδες που αντί να διαβάζουν σκεπτόμενοι αν κάποια πράγματα στέκουν ή δεν στέκουν τα αποδέχονται σαν «ουρανοκατέβατες».

 15. Sober said

  @Διαγόρας

  Δε χρειαζόταν η αλλαγή που έκανες, η χρήση ναρκωτικών υπάρχει μέσα στη βίβλο. Η μαγική λέξη που χρειάζεται να ψάξεις είναι «μανδραγόρας». Τόσες παπαριές γράφει μέσα, είναι δυνατόν να λείπουν τα ναρκωτικά;

 16. @stardust

  Κοιμήσου και παρήγγειλα…
  Διώκονταν ,κατά καιρούς, οι φιλόσοφοι στην αρχαία Ελλάδα επειδή κάποιες απόψεις τους διαφωνούσαν με τις κρατούσες;
  ΝΑΙ ή ΟΥ;
  Οι «χριστιανο ταλιμπαν» καταδίκασαν τον Πυθαγόρα ή τον Σωκράτη;
  Μηπως να σοβαρευόσουν λίγο;
  Ξέρω,ουκ αν λαβοις παρά τού μη έχοντος αλλά το αναφέρω λόγου χάριν…

 17. Sober, είχε γίνει μεγάλη συζήτηση σχετικά με τον μανδραγόρα, μπορείς να τη διαβάσεις όλη στο αρχικό άρθρο. (Μόνο μην αποπειραθείς να διαβάσεις όλα τα σχόλια, θα χρειαστείς μέρες, ψάξε για «μανδραγ» ώστε να βρεις μόνο εκείνα που αφορούν αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα.)

 18. deltatango said

  Αν κρίνουμε από την μανία με την οποία ο Ισοκράτης (5ος – 4ος αι. π.Χ.) κατηγορεί τα Ομηρικά έπη, το αυτοκόλλητο που θα επιθυμούσε να κολλήσει στο εξώφυλλο του τόμου που θα τα περιείχε, θα έπρεπε -με δικά του λόγια- να γράφει περίπου τα εξής: «Αυτοί (οι επικοί ποιητές) έχουν πει πράγματα για τους ίδιους τους θεούς που δεν θα τολμούσε να πει κανείς ούτε για τους εχθρούς του. Όχι μόνο τους επέρριψαν την ευθύνη για κλοπές, μοιχείες και προσφορά υπηρεσιών σε ανθρώπους, αλλά έπλασαν μύθους εναντίον τους ότι έτρωγαν τα παιδιά τους, ακρωτηρίαζαν τους πατέρες τους, έδεναν τις μητέρες τους και έκαναν πολλές άλλες άνομες πράξεις. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πλήρωσαν βέβαια ανάλογα με τα όσα ξεστόμισαν, δεν έμειναν όμως και εντελώς ατιμώρητοι, άλλοι [ . . . . . ] ενώ τον Ορφέα, που χρησιμοποίησε τέτοια λόγια περισσότερο από κάθε άλλον, τον σκότωσαν κομματιάζοντάς τον». (ΧΙ 38)

  Τόσο τα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης όσο και τα Ομηρικά έπη καταγράφουν την παράδοση και η καταγραφή τους έγινε για χρήση των συγχρόνων τους (την ίδια εποχή περίπου). Το γεγονός ότι η Χριστιανική φιλοσοφία δανείστηκε τον παραδοσιακό Θεό των Εβραίων, δεν πρέπει να μας ξεγελά και να κατηγορούμε τα κείμενα επειδή δεν περιγράφουν τον φανταστικό θεό των φιλοσοφούντων Χριστιανών. Η Παλαιά Διαθήκη περιγράφει θεούς ίδιους με εκείνους του Ομήρου και είναι γι αυτό ένα ιερό βιβλίο, όπως είναι και τα Ομηρικά έπη και κάθε αρχαίο κείμενο στο οποίο έχει καταγραφεί η προφορική παράδοση των προγόνων μας, Ελλήνων και “Βαρβάρων”.
  Δεν γράφω περισσότερα για να μην με κατηγορήσετε πάλι για “κατεβατά.”
  Αν ο Stardust30 το επιθυμεί, ευχαρίστως θα του παρουσιάσω την δική μου άποψη για την, όντως απαράδεκτη φαινομενικά, ιστορία της αιμομιξίας των θυγατέρων του Λωτ.

 19. fotis said

  προςBATCIC
  Καλά θα κάνεις λοιπόν να τα βάλεις και με τη μητέρα σου και να τη βρίζεις γι’ αυτό, αλλά και τον πατέρα σου γιατί δεν σε ρώτησαν τι γάλα προτιμάς για να σε μεγαλώσουν, τι γλώσσα ήθελες να μιλάς κ.ο.κ. αυτά στα παρείχε μια κοινωνία που τα έχει δοκιμάσει αιώνες τώρα και για να μην σκεφθείς ότι είναι καινούργια όλα αυτά, σου καταθέτω το παρακάτω και βγάλε μόνος σου τα συμπεράσματα αν και πιστεύω πως το κόμπλεξ που έχεις για όλα αυτά που μου αραδιάζεις και ο εγωισμός σου δεν θα αφήσουν ποτέ να δεις τη πραγματικότητα. Λέει λοιπόν ο Πλούταρχος
  εύροις δ’ αν επιών πόλεις ατείχιστους, αγράμματους, αβασίλευτους, αοίκους, αχρημάτους, νομίσματος μή δεομενας, απείρους θεάτρων και γυμνασίων, ανίερου δε πόλεως και αθέου, μη χρωμένης ευχαίς μηδ’ όρκοις μηδέ μαντείαις μηδέ θυσίαις επ’ αγαθοίς μηδ’ αποτροπαίς κακών ουδείς έστιν ουδ’ εσται γεγονώς θεατής. αλλά πόλις αν μοι δοκεί μάλλον εδάφους χωρίς η πολιτεία της περί θεών δόξης υφαιρεθείσης παντάπασι σύστασιν λαβείν ή λαβούσα τηρήσαι. τούτο μέντοι το συνεκτικόν απάσης κοινωνίας και νομοθεσίας έρεισμα και βάθρον ου κύκλω περιιόντες ουδέ κρύφα και δι’ αινιγμάτων, αλλά τήν πρώτην των κυριωτάτων δοξών προσβαλόντες ευθύς ανατρέπουσιν.
  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
  Στις περιπλανήσεις σου μπορεί να συναντήσεις πόλεις ατείχιστες, χωρίς γραφή, χωρίς βασιλιάδες, χωρίς σπίτια, χωρίς ιδιοκτησίες, που δεν χρειάζονται νόμισμα, που δεν γνωρίζουν θέατρα και γυμναστήρια. Πόλη όμως χωρίς ιερά και θεούς, που δεν καταφεύγει σε προσευχές, όρκους, μαντείες, θυσίες για την απόκτηση των αγαθών ούτε για την αποτροπή των κακών, δεν υπήρξε ποτέ κάνεις που να είδε ούτε θα υπάρξει ποτέ. Αντίθετα, μου φαίνεται πως περισσότερο μπορεί μια πόλη χωρίς έδαφος να λάβει σύσταση και, αφού τη λάβει, να τη διατηρήσει παρά πολίτευμα, αν υποσκαφθεί η αντίληψη για τους θεούς. Τούτο λοιπόν το βάθρο και έρεισμα, που συνέχει κάθε κοινωνία και νομοθεσία, ανατρέπουν (οι Επικούρειοι), όχι κάνοντας κύκλους ούτε κρυφά και με αινίγματα, αλλά ρίχνοντας καταπάνω του την πρώτη από τις πιο κύριες δόξες τους*.

 20. stardust30 said

  @ Θου βουι,

  Διώκονταν ,κατά καιρούς, οι φιλόσοφοι στην αρχαία Ελλάδα επειδή κάποιες απόψεις τους διαφωνούσαν με τις κρατούσες;
  ΝΑΙ ή ΟΥ;

  Σε ποιά εποχή της ανθρώπινης ιστορίας δεν διώκονταν άνθρωποι από άλλους που είχαν αντίθετες απόψεις; Μήπως ξεχνάς την περίοδο της ιεράς εξέτασης καθώς επίσης και των διωγμών του Ιουστινιανού προς τους μη-χριστιανούς;
  Το θέμα μας είναι (και αυτό που προσπαθείς να αποφύγεις με τα λεγόμενά σου) πως δεν διώχθηκαν ΟΛΟΙ οι φιλόσοφοι (όπως θέλεις να πιστεύεις), αλλά κάποιοι από αυτούς και μάλιστα διώχθηκαν από συγκεκριμένους ανθρώπους-λόγω συγκεκριμένων συμφερόντων κι όχι από τον απλό λαό επειδή δήθεν ήταν εναντίον της γνώσης. Οι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι προήλθαν μέσα από τον λαό, ο λαός τους ανέδειξε στο επίπεδο που είναι και ο λαός διατήρησε τα έργα τους ζωντανά.
  Τέλος θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις την ιστορία του Σωκράτη μιας και αναφέρεται ξεκάθαρα πως θα μπορούσε είτε να διαλέξει την εξορία είτε να δραπετεύσει αλλά ο ίδιος επέλεξε τον δρόμο της θανατικής καταδίκης. Επίσης σου διαφεύγει το γεγονός πως ήταν 70 ετών όταν τον καταδίκασαν πράγμα που σημαίνει πως σε όλη του την ζωή είχε την άνεση να διδάσκει.
  Και ενώ ο Σωκράτης στα 70 του επέλεξε την καταδίκη, ο Γιαχσούς σας επέλεξε την καταδίκη του στα 33 του χρόνια (ενώ θα μπορούσε να προσφέρει τόσα πολλά στην ανθρώπινη κοινωνία με τις ξυλουργικές του ικανότητες).

 21. batcic said

  @Fotis
  Δεν είναι τίποτα! Συνδέεις τα ψιψιψίνια με τα κοκοψόψια καικαι οοο το…
  (στα πλαίσια του «εγώ αυτό ξέρω, αυτό λέω» που εισήγαγες)

 22. @Stardust

  Στρεψοδικίας το εγκώμιο…
  Ποιος είπε ότι επικρατούσε διαρκής και συστηματικός διωγμός των φιλοσόφων στην Αρχαία Ελλάδα;
  Λέμε ότι στην αρχαία Ελλάδα κατα καιρούς κυνηγήθηκαν,εξορίσθηκαν και θανατώθηκαν σπουδαίες προσωπικότητας,φιλόσοφοι και άλλοι ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΤΟΥΣ.

  Tα περί διωγμών των εθνικών στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τα ακούμε και γελάμε.
  Στο Βυζάντιο ,αγαπητέ,διώχθησαν ΠΡΩΤΟΙ από όλους οι ορθόδοξοι!!!
  Ο Μέγας Αθανάσιος εξορίστηκε πολλάκις από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο,τού οποίου οι γιοί προσπάθησαν να επιβάλλουν την αίρεση του Αρείου και κυνήγησαν με τη σειρά τους τους ορθοδόξους.

  Οσον αφορά τα περί Ιουστιανιανού ρώτα κάποιον νομικό ν ασου πει τι σημαίνει Ιουστινιανός για τον νομικό πολιτισμό και τη δικαιοσύνη και μετά ξαναπέρασε με τον κηδεμόνα σου.

  Έρρωσό και ευδαιμόνει! :Ρ

 23. fotis said

  Batcic η πολύ τηλεόραση βλάπτει, δεν σε αφήνει να σκεφτείς σοβαρά και θυμάσαι μόνο τα ψιψιψινια και άλλες τέτοιες μπούρδες . Α! και κάτι άλλο, γιατί δεν διαμαρτύρεσαι για τις υποχρεωτικές αργίες για τις οποίες το κράτος και η εκκλησία υποχρεωτικά και με το ζόρι σε βάζουν να κάθεσαι και να πληρώνεσαι Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Και μη μου πεις ότι δεν τις τηρείς και πας σαν καλός υπάλληλος αυτές τις μέρες να δουλέψεις γιατί και πάλι κερδισμένος είσαι αφού τις αργίες το μεροκάματο έχει το κάτι τις του παραπάνω

 24. Fotis, η πληθώρα των «υποχρεωτικών» θρησκευτικών αργιών είναι μία από εκείνες τις γραφικές ελληνικές πρωτοτυπίες για τις οποίες οι ξένοι μας κοροϊδεύουν και φέρνουν σαν παράδειγμα κάθε φορά που θέλουν να στηρίξουν την άποψη ότι ως λαός είμαστε οπισθοδρομικοί, αγράμματοι, δεισιδαίμονες, και τεμπέληδες. Δεν ξέρω αν είμαστε ή δεν είμαστε έτσι ως λαός, η πληθώρα αυτή όμως των θρησκευτικών αργιών εκφράζει το τμήμα εκείνο του πληθυσμού που είναι ακριβώς έτσι.

  Φυσικά και όλοι οι εχέφρωνες άνθρωποι ανάμεσά μας επιθυμούν την κατάργηση όλων αυτών των αργιών: το σωστό και το δίκαιο είναι όποιος θέλει σώνει και καλά αργία αυτές τις μέρες να την παίρνει από την άδεια που έτσι κι αλλιώς δικαιούται.

  (Σημείωση προς τους υπόλοιπους: ναι, ακόμα και ένα τόσο ενοχλητικά ηλίθιο σχόλιο όπως το παραπάνω καλό είναι να το απαντάμε όπως μόλις έκανα, ευγενικά και αμέτοχα, εστιάζοντας στεγνά και παγερά στα ζητήματα που θίγονται και όχι στην προσωπικότητα του σχολιαστή και στην έκταση της αηδίας που μας φέρνει η επιχειρηματολογία του.)

 25. Νίκος said

  Οχι Διαγόρα,
  http://to-adifago-kitos.com/

 26. batcic said

  @Νίκος
  My point exactly! Σε κουβέντα πρόσωπο με πρόσωπο, μπορείς εύκολα να αντιπαρατεθείς με επιχειρήματα ακόμα και με κάποιον για τον οποίον ισχύει το: «τυφλός τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ΄’ομματ’ ει…». Στα πλαίσια ενός μπλογκ όμως;;; Δύσκολα! Γιατί απλώς θα γυρνάει την κουβέντα όπου να ‘ναι. Οπότε και εγώ έχω πάρει την απόφαση, όποτε κάποιος…:

  1) είναι στόκος και δεν καταλαβαίνει από επιχειρηματολογία
  2) είναι έξυπνος, αλλά ταγμένος στο να υπηρετήσει μια πλευρά της κουβέντας, από χέρι χαμένης
  3) ακούει φωνές (π.χ. από Sarah Palin)
  4) γράφει απλώς με την πρόθεση να γράψει κάτι προσχεδιασμένο και εκτός θέματος

  …τότε και εγώ θα επιστρατεύω στην συζήτηση τα ψιψιψίνια, την Αγία Παντόφλα και την μεγαλειώδη στροφή:
  Το φεγγαράκι χάθηκε
  κι η μέρα ξημερώνει,
  και μια γρια παίζει προπό
  και πεφτ’ απ’ το μπαλκόνι!

  Εεε από δω και μπρος, θα επιστρατεύω και τον εξαιρετικό σύνδεσμο που μας παρέθεσες. +1 από μένα. Στην μόνη περίπτωση που θα συνεχίζω την κουβέντα, είναι όταν μιλάει ο ΑΠΟΚ. Συγχωρείστε μου αυτήν την αδυναμία, αλλά τα ± = ο θεός > η αγάπη ³ με έχουν στιγματίσει για πάντα.

 27. Γιατρός Του Ικα said

  Και τι γίνεται Διαγόρα όταν κάποιος δεν θίγει ποτέ (ή σχεδόν ποτέ ) ζητήματα και όποτε σχολιάζει περιορίζεται σε μειωτικούς χαρακτηρισμούς προς αυτούς με τους οποίους διαφωνεί;

 28. Τότε ισχύει αυτό που έγραψε ο Νίκος στο #25.

 29. Η παγίδα της «αρχαιολατρείας» διανοίγεται από τον ΘΒ Ηθελημένα και μεθοδικά.
  Η άτοπη σύγκριση μεταξύ της Βυζαντινής ανθελληνικής αυτοκρατορίας και του αρχαιοελληνικού κόσμου, προβάλει ως δικαίωμα στο μυαλό των θεόπληκτων νεοχριστιανών που σκόπιμα αγνοούν (μεταξύ μυρίων άλλων) την χιλιετή ιστορική απόσταση τους.
  Γραικύλοι που προσπαθούν να μειώσουν την αξία των Ελλήνων, πιστεύοντας ότι έτσι θα δικαιώσουν τις δικές τους κουτές επιλογές, αυτές που τους οδηγούν σε ανυπόφορα λογικά αδιέξοδα.

  Είναι σίγουρα απόγονοι των βυζαντινών οι μουτζουριστές των κατωφλιών, και αυτό δεν μπορεί να τους το αρνηθεί κανείς.
  Όπως είπε και ο Διαγόρας, Ας σβήσουμε τις μουτζούρες. Ίσως δεν αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας, αλλά είναι ένα καλό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

  Ι.Μ.Δικαιάκος

 30. @Mortgage

  Απόγονος των Ρωμηών ,δηλαδή των ορθοδόξων χριστιανών, κατοίκων της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, είναι και το κράτος όπου κατοικείς.
  Για τη δήθεν «1000ετή απόσταση» γελάνε και οι πέτρες της Μάνης.
  Αρκεί μόνο να δεί κάποιος την μανιάτικη πολεμική σημαία του 1821 για να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την αυτοσυνειδησία των Μανιατών,πολλοί από τους οποίους κατάγονται απευθείας από μεγάλες οικογένειες της Πόλης (Τρουπάκης ,Πατριαρχέας,Κοντόσταυλος κλπ)

  http://www.johnpap.net/not-el/eikShmaies/EllhnikesShmaiesManh.htm

  Ο φανατισμός είναι κάκιστος σύμβουλος και οι αρχαιολάτρες διακρίνονται ιδιαιτάτως γι αυτόν.
  Εντάχθηκες κι εσύ στο κλαμπ τους;Κελ σουρπρίζ!

  ΥΓ.καλώς ξαναόρισες :)

 31. Geysser said

  Ο αρχαιοελληνικός κόσμος τελειώσε ουσιαστικά με τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου,οπότε και τα κολομπότσια που τον διαδέχθηκαν τα έκαναν μαντάρα. Ο εκχριστιανισμός της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας ολοκληρώθηκε με την απόφαση του Κωνσταντίνου να υιοθετησει τον Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία-αντίθετα με το θρησκευτικό χάος που επικρατούσε πριν.Αφαιρούμε:325μ.Χ πλην 321 π.Χ=646.Μπορεί να μην είναι χιλιετία, αλλά είναι κοντά.

 32. fotis said

  Και μια ιστορία σε ένα σχολείο…

  Ένας πανεπιστημιακός καθηγητής σε ένα ινστιτούτο υψηλού επιπέδου προκάλεσε τους σπουδαστές του με αυτήν την ερώτηση. «Είναι ο Θεός ο δημιουργός των πάντων;»

  Ένας σπουδαστής απάντησε θαρραλέα, «ναι!» «Ο Θεός δημιούργησε τα πάντα»

  Ο καθηγητής συνέχισε, «εάν ο Θεός δημιούργησε τα πάντα συνεπάγεται ότι δημιούργησε και το Κακό. Δεδομένου ότι το Κακό υπάρχει, και αφού οι πράξεις μας καθορίζουν ποιοι είμαστε, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Θεός είναι κακός.»

  Ο σπουδαστής έμεινε σιωπηλός και δεν αποκρίθηκε στο υποθετικό συμπέρασμα του καθηγητή.

  Ο καθηγητής, αρκετά ευτυχής με τον εαυτό του, καυχήθηκε στους σπουδαστές ότι είχε αποδείξει ακόμα μια φορά ότι η χριστιανική πίστη ήταν ένας μύθος.

  Ένας άλλος σπουδαστής σήκωσε το χέρι του και είπε , «μπορώ να σας υποβάλω μια ερώτηση, κ. καθηγητά;» «Φυσικά», απάντησε ο καθηγητής. Ο σπουδαστής σηκώθηκε όρθιος και ρώτησε , «κ. καθηγητά , το κρύο υπάρχει;»

  «Τι είδους ερώτηση είναι αυτή; Φυσικά και υπάρχει. Εσύ δεν έχεις ποτέ αισθανθεί κρύο;»Ο νεαρός σπουδαστής απάντησε , «στην πραγματικότητα κύριε, το κρύο δεν υπάρχει. Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, αυτό που θεωρούμε κρύο είναι στην πραγματικότητα η απουσία θερμότητας. Απόλυτο μηδέν (- 460 Φ) είναι η συνολική απουσία θερμότητας και κάθε τι γίνεται αδρανές και ανίκανο να αντιδράσει σε εκείνη την θερμοκρασία. Το κρύο δεν υπάρχει. Έχουμε δημιουργήσει αυτήν την λέξη για να περιγράψουμε πώς αισθανόμαστε εάν δεν έχουμε καμία θερμότητα.»

  Ο σπουδαστής συνέχισε, «κ. καθηγητά, το σκοτάδι υπάρχει;»

  Ο καθηγητής αποκρίθηκε, «φυσικά.» Ο σπουδαστής απάντησε, «άλλη μια φορά κάνετε λάθος κύριε, ούτε το σκοτάδι υπάρχει. Το σκοτάδι είναι στην πραγματικότητα η απουσία φωτός. Το φως μπορούμε να το μελετήσουμε, το σκοτάδι όχι.

  Στην πραγματικότητα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πρίσμα Newton για να αναλύσουμε το λευκό φως σε πολλά χρώματα και να μελετήσουμε τα διάφορα μήκη κύματος κάθε χρώματος. Δεν μπορείτε να μετρήσετε το σκοτάδι. Μια απλή ακτίνα του φωτός μπορεί να σπάσει σε έναν κόσμο του σκοταδιού και να το φωτίσει.

  Πώς μπορείτε να ξέρετε πώς το σκοτάδι απλώνεται σένα χώρο; Μετρώντας την ποσότητα του παρόντος φωτός. Ετσι δεν είναι ;

  Το σκοτάδι είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από το άτομο για να περιγράψει τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχει παρουσία φωτός.»

  Τέλος ο νεαρός σπουδαστής ρώτησε τον καθηγητή, «κύριε, το Κακό υπάρχει;»

  Αβέβαιος, ο καθηγητής αποκρίθηκε, «φυσικά, όπως έχω πει ήδη. Το βλέπουμε στα καθημερινά παραδείγματα της ανθρώπινης απανθρωπιάς, στο πλήθος εγκλημάτων και βίας που υπάρχει παντού στον κόσμο. Αυτές οι εκδηλώσεις δεν είναι παρά μόνο αυτό, εκδήλωση του Κακού.
  Ο σπουδαστής απάντησε, «το κακό δεν υπάρχει, κύριε ,ή τουλάχιστον δεν υπάρχει από μόνο του. Το κακό είναι απλά η απουσία του Θεού. Είναι ακριβώς όπως το σκοτάδι και το κρύο, μια λέξη που το άτομο έχει δημιουργήσει για να περιγράψει την απουσία Θεού. Ο Θεός δεν δημιούργησε το κακό. Το κακό είναι το αποτέλεσμα που συμβαίνει όταν το άτομο δεν έχει την αγάπη του Θεού παρούσα στην καρδιά του. Είναι όπως το κρύο που έρχεται όταν δεν υπάρχει καμία θερμότητα, ή το σκοτάδι που έρχεται όταν δεν υπάρχει κανένα φως.»

  Ο καθηγητής κάθισε στην έδρα του.

  Το όνομα του νεαρού σπουδαστή: Albert Einstein.

 33. Fotis, όχι μόνο αυτό που παρέθεσες είναι ένα ψέμα, δηλαδή δεν έχει ειπωθεί απολύτως τίποτα τέτοιο από τον Αϊνστάιν, αλλά είναι επίσης και ένα χαμηλής ποιότητας ψέμα, κακοφτιαγμένο, πρόχειρο, πρόστυχο, ενδεικτικό της χαμηλής νοητικής στάθμης των ατόμων που εφευρίσκουν τέτοια παραμύθια, και επίσης των ατόμων που τα χάφτουν αμάσητα.

  http://www.snopes.com/religion/einstein.asp

  Ενημέρωση 21:58: Είχα κάνει ένα λάθος, νόμιζα πως το προηγούμενο σχόλιο του Fotis είχε αναρτηθεί σε μία συζήτηση με ανέκδοτα, και γι’αυτό προλόγισα το δικό μου σαν να απαντούσα σε σχόλιο που είχε προταθεί ως ανέκδοτο. Συνειδητοποιώντας το λάθος μου, επεξεργάστηκα το σχόλιό μου για να αφαιρέσω τον πρόλογο.

 34. fotis said

  Σημασία δεν έχει αν αυτό που έγραψα είναι αληθινό γεγονός ή όχι, γιατί ούτε εγώ ούτε εσύ δεν ήμασταν μπροστά για να το βεβαιώσουμε το βρήκα και το παρουσίασα γιατί παρόλο που δεν το αποδέχεσαι μέσα του κρύβει μια αλήθεια που δυστυχώς ο δεν θέλεις πεισματικά να δεις. Χωρίς Θεό η κακία πάντα θα βασιλεύει

 35. Leon said

  ΓΙΑΤΙ οι χριστιανοι δεν μπορουν να καταλαβουν οτι δεν χρειαζεσαι καποιον θεο για να εισαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΗΘΙΚΗ!!!Εσεις αν δεν ησασταν θρησκευομενοι δηλαδη θα βιαζατε και θα σκοτωνατε οποιον βλεπετε μπροστα σας? και το κακο ηλιθιοι δεν υπαρχει.Το κακο εναι απλως η αρνητικη συμπεριφορα των ανθρωπων, δεν ειναι καποια υποχθονια υπαρξη!
  Οι δολοφονοι,οι βιαστες και ολοι αυτοι ειτε υπαρχει θρησκεία ειτε οχι θα κανουν αυτά που κανουν!
  φυσικα οι καφροι(η φυλη) και οι μελανησιοι που ειναι αθειστικοι λαοι σιγουρα ειναι ολοι τους δολοφονοι και βιαστες ετσι δεν ειναι?α βεβαια ας αφησουμε αυτους του «πρωτογονους»!ουτως η αλλως οι λευκοιχριστιανοι κατακτητες τους φερονταν με τοση ευγενεια και τοση αγαπη που…κατεσφαξαν καθε λαο που αποικησαν…
  σορρυ Διαγορα αλλα μας εχουν ξεχεσει με ολα αυτα που λενε!

 36. avonidas said

  @ Fotis

  Μπορείς να γράφεις όσες (προτεσταντικής εμπνεύσεως, κακομεταφρασμένες) *ΜΠΙΠ* ιστοριούλες τραβάει η όρεξή σου, θερμή παράκληση όμως να αφήσεις τον Αϊνστάιν στην ησυχία του.

  Πρώτον, ο Αϊνστάιν ΔΕΝ ήτανε σοφιστής της πλάκας από καμιά παρακμιακή κωμόπολη του Κάνσας (οι σχετικοί με τις ΗΠΑ θα καταλάβουν γιατί φέρνω ως παράδειγμα το Κάνσας). Δεύτερον, θα έπρεπε να υποστεί αρκετές αλλεπάλληλες λοβοτομές για να διαλεχθεί στο βλακώδες ύφος παρόμοιων ιστοριών. Τρίτον, όσοι «βρίσκουν κάπου» και αντιγράφουν παρόμοιες ιστορίες που «δεν ξέρουν αν είναι αληθινές», είτε λένε χοντρά ψέματα, είτε έχουν υποστεί ακόμη περισσότερες αλλεπάλληλες λοβοτομές.

  Τέλος πάντων, ας πούμε κι ένα ανέκδοτο:

  Έρχεται ο Αϊνστάιν στην Ελλάδα και τον καλούνε σε μια δεξίωση. Καθώς πίνει
  το απεριτίφ του τον πλησιάζει ένας και του λέει:
  – Καλησπέρα σας κύριε Αϊνστάιν, τιμή μας να σας έχουμε απόψε μαζί μας
  – Τιμή δική μου, απαντάει ο μεγάλος επιστήμων. Αν επιτρέπετε τι IQ έχετε;
  – 250, απαντάει αυτός.
  Τότε ο Αϊνστάιν του πιάνει συζήτηση για τη θεωρία της σχετικότητας, τις
  μαύρες τρύπες και δε συμμαζεύεται. Λίγο αργότερα κι ενώ έτρωγαν το ορεκτικό
  τους ένας κύριος που καθόταν αριστερά του, τού λέει:
  – Μεγάλη τιμή μας κάνετε κύριε Αϊνστάιν να βρίσκεστε εδώ μαζί μας.
  – Δική μου η τιμή ευγενικέ κύριε, απάντησε ο Αϊνστάιν. Τι IQ έχετε ευγενικέ
  κύριε;
  – 150.
  Του πιάνει λοιπόν κουβέντα ο Αϊνστάιν για το διεθνές δίκαιο, για τα
  προβλήματα που ανακύπτουν από τα πειράματα γενετικής κοκ. Λίγο αργότερα κι
  ενώ έτρωγε το κυρίως πιάτο του, αυτός που καθόταν δεξιά του, του λέει:
  – Είναι μεγάλη μου τιμή να τρώω δίπλα σ’ έναν τόσο μεγάλο επιστήμονα.
  – Δική μου η τιμή, απάντησε ο Αϊνστάιν, τι IQ έχετε;
  – 100.
  Του πιάνει λοιπόν κουβέντα για την κυβέρνηση, για τα επιτόκια, το
  χρηματιστήριο, την τιμή της βενζίνης κοκ. Λίγο αργότερα κι ενώ έτρωγαν
  επιδόρπιο ο κύριος που καθόταν απέναντι του τού λέει:
  – Είναι πάρα πολύ μεγάλη μου τιμή να σας έχω απέναντι μου κύριε Αϊνστάιν.
  – Δική μου η τιμή κύριε, τι IQ έχετε;
  – 50.
  Του πιάνει λοιπόν κουβέντα ο Αϊνστάιν για τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Ευαγγελάτο,
  τον Εφραίμ, τον Παλαιοκώστα, την «Ώρα της Αλήθειας» και δε συμμαζεύεται.
  Καθώς έπιναν καφέ, τον πλησιάζει ένας κύριος και του λέει με τη σειρά του.
  – Πολύ μεγάλη μας τιμή κύριε Αϊνστάιν να βρίσκεστε σήμερα μαζί μας.
  – Δική μου η τιμή. Ποιο το IQ σας;
  – 10.
  Κι ο Αϊνστάιν απαντάει:
  – «κύριε, το Κακό υπάρχει;»

 37. > Σημασία δεν έχει αν αυτό που έγραψα είναι αληθινό γεγονός ή όχι,

  Ω, να με συγχωρείς, αυτό είναι το μοναδικό που έχει σημασία, κάθε ισχυρισμός προς το αντίθετο είναι γελοίος, συζήτηση με τέτοια μυαλά δεν γίνεται, και ο μόνος λόγος για τον οποίο συνεχίζω να αναφέρομαι στην αφεντιά σου από εδώ και πέρα είναι για να σε γελοιοποιήσω.

  > γιατί ούτε εγώ ούτε εσύ δεν ήμασταν μπροστά για να το βεβαιώσουμε

  Εδώ τώρα μας λες ότι τελικά ίσως και να ήταν αληθινό γεγονός, δεν ξέρουμε. Και πάλι λάθος. Η απόδειξη ενός ισχυρισμού βαραίνει εκείνον που τον φέρει. Aλλιώς, ο οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυριστεί την οποιαδήποτε παρλαπίπα, και εφ’όσον «δεν ήμασταν μπροστά για να το βεβαιώσουμε», η οποιαδήποτε παρλαπίπα δικαίως θα απολαμβάνει τιμές «δυνάμει αλήθειας». Όχι, αγαπητέ. Εξ’ορισμού, καμμία παρλαπίπα δεν ισχύει παρά μόνο αν κατατεθούν ενδείξεις ή αποδείξεις ότι πράγματι ισχύει. Εσύ δεν κατέθεσες καν ενδείξεις. Εγώ σου παρέθεσα σύνδεσμο προς έναν αρκετά έγκυρο ιστότοπο ο οποίος δηλώνει ρητά ότι η εν λόγω στιχομυθία ουδέποτε έλαβε χώρα. Επίσης ακόμα και ένα παιδί μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται για παρλαπίπα, γιατί είναι πολύ κακογραμμένη, απλοϊκή, αποφεύγει να αναφέρει οποιοδήποτε διασταυρώσιμο στοιχείο ακριβώς για να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαδικασία της διάψευσης, και το σενάριο γενικά μπάζει νερά απ’όλες τις μπάντες. Είναι, με άλλα λόγια, για κατανάλωση από θρησκόπληκτους όπως κι εσύ, των οποίων η κριτική ικανότητα έχει καταστραφεί από το μικρόβιο της πίστης που έχει προσβάλλει τον εγκέφαλό τους. Αν δεν έχεις κάποιο στοιχείο να καταθέσεις, (και φυσικά δεν έχεις, καθώς δεν υπάρχει,) οφείλεις να βάλεις την ουρά κάτω απ’τα σκέλια, να το ράψεις, και να εξαφανιστείς από τη συζήτηση.

  > το βρήκα και το παρουσίασα γιατί παρόλο που δεν το αποδέχεσαι μέσα
  > του κρύβει μια αλήθεια που δυστυχώς ο δεν θέλεις πεισματικά να δεις.

  Δεν κρύβει καμμία απολύτως αλήθεια, είναι μία παρλαπίπα, και το γεγονός ότι εσύ και οι όμοιοί σου αντλείτε τις αλήθειες σας από ψέματα λέει κάτι για το ποιόν σας.

  > Χωρίς Θεό η κακία πάντα θα βασιλεύει

  Η κακία πάντα θα βασιλεύει, είτε με θεό, είτε χωρίς θεό. Το ίδιο και η βλακεία.

 38. Leon said

  και δεν ξερω κατα ποσο αληθευει αν ο Αινσταιν ηταν θρησκος.Και το αν ηταν θρησκος η οχι δεν αναιρει το εργο του.
  Επισης πρεπει να σκεφτουμε και το ενδεχομενο να εχει πει οτι ειναι θρησκος ενω σταληθεια δεν ειναι γιατι ακομα και τοσο προσφατα αν ησουν αθεος οι ευγενεστατοι χριστιανοι σε στιγματηζαν και δεν εβρισκες δουλεια πουθενα…αφου ακομα και το συνταγμα των Η.Π.Α στις οποιες διεμενε απαγορευε την εργασια σε αθεους. στην wikipedia ειχε το αρθρο αλλα δεν το βρισκω τωρα.λεγεται critisism of christians to atheists και ειχε διαφορους νομους της North Carolina,South Carolina και Arcansas που το ελεγαν.οποιος καταφερει να το βρει ας το επισυναψει .
  εγω βρηκα και αυτο για να δειξει και την σημερινη καταστασηhttp://en.wikipedia.org/wiki/Discrimination_against_atheists

 39. Fotis το συμπέρασμα που έβγαλες από το παραμυθάκι που μας αράδιασες στο #32 είναι: «Το κακό είναι απλά η απουσία του Θεού».
  Το ερώτημα που μου δημιουργήθηκε αυτόματα, είναι πώς διάολο είναι δυνατόν να απουσιάζει από κάπου (οπουδήποτε) ο Θεός σου, αφού είναι – όπως αναφέρεται «στας Γραφάς» – :»πανταχού παρών»!
  Άρα, σύμφωνα με το πνεύμα της ιστοριούλας σου, ο Θεός βρίκεται μέσα και στο Κακό και επομένως και σε κάθε κακή πράξη!!!
  Μήπως η υπερβολική κατανάλωση Μανδραγόρα σε συνδιασμό με την επίδραση του Αυνάν, οδήγησαν τον «θεόπνευστο» συγγραφέα της Αγίας Γραφής σε τέτοια σύγχιση;

 40. fotis said

  Αυτό το μήνυμα μεταφέρθηκε στο πτυελοδοχείο γιατί παρέβαινε τους όρους χρήσης.

 41. Γιατρός Του Ικα said

  Τι λε ρε παιδί μου,σοβαρά;

 42. mike rigo wolf said

  update επειδή είδα μία κατάσταση στο φατσοβιβλίο την οποία επικολώ
  Επιστολή ενός χριστιανού… που αξιοποιεί έμπρακτα τη Βίβλο..!!!
  8 ώρες πριν
  Προσωπικά, από την Αγία Γραφή έχω αντλήσει χρήσιμα πρότυπα, και μια από κάθε άποψη βιβλική στάση ζωής, που μου βγήκε σε καλό. Από μικρός είχα την ευκαιρία να δω την θαυμάσια πρακτική πλευρά της πονηριάς και του δόλου, μια και έγινα κάτοχος της πατρικής μας περιουσίας, εξαπατώντας τα αδέλφια και τον πατερά μου, ακριβώς όπως έκανε και ο τρισευλογημένος μας προπάτορας Ιακώβ! Ακολουθώντας μαλιστα το ίδιο βιβλικό παράδειγμα, έκλεψα τα πάντα κι απ’ τον πεθερό μου. Αργοτερα με ανάλογες πανουργίες, απέκτησα και τα κτήματα των γειτόνων μου, όπως έκαναν οι εκλεκτοί μας προπάτορες στην Συχέμ και την Χαναάν.
  Επαγγελματικά αναρριχήθηκα στην εταιρία μου, επειδή εφήρμοσα την ευφυέστατη βιβλική ιδέα, να πασάρω στον διευθυντή μου την γυναίκα μου, παρουσιάζοντας την κατά τα αβρααμικά πρότυπα, ως εξαδέλφη μου! Αυτός τόσο το ευχαριστήθηκε, που περιχαρώς με διόρισε υπεύθυνο προσωπικού, και γενικώς, η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη.
  Σύντομα έγινα εγώ ο διευθυντής αυτής της μεγάλης φαρμακευτικής εταιρίας, μια και ο προηγούμενος ξαφνικά και αναπάντεχα ασθένησε βαριά. Φυσικά η γυναίκα μου που βρισκόταν καιρό στην αγκαλιά του, βοήθησε πολύ σ αυτό, ταΐζοντάς τον τα πλέον «κατάλληλα» φαγητά!
  Να μη ξεχάσω να σου πω το σπουδαιότερο! Τώρα που η εταιρία μου ανήκει αποκλειστικά, κατάφερε να πλουτίσει, θεραπεύοντας με τα σκευάσματα της, τις ασθένειες που η ιδία προκάλεσε στην πόλη! Μάλιστα, είμαι ενθουσιασμένη από τα εκπληκτικά αποτελέσματα της δημιουργίας ασθενειών που μόνο εμείς μπορούμε (με το αζημίωτο) να θεραπεύουμε, και σκοπεύω να εφαρμόσω το σύστημα αυτό σε ευρύτερη κρατική και αν είναι δυνατόν σε παγκόσμια πλέον κλίμακα! Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο δίκαιο είχε ο πανέξυπνος προπάτορας μας Ιακώβ όταν έλεγε: αν ο θεός με προστατεύει και μου δίνει ότι επιθυμώ… τότε θα γίνει θεός μου!
  Πετυχημένος επιχειρηματίας πια, αλλά και οικογενειάρχης, κρατώ ευλαβικά τα βιβλικά πρότυπα των αγίων Λωτ και Αβραάμ (τους οποίους εμείς οι χριστιανοί ευλαβικά γιορτάζουμε στις στις 9 Οκτωβρίου). Έτσι συνευρίσκομαι ερωτικά και με τις δυο μου κόρες (όπως ο Άγιος Λωτ) που μάλιστα μου γέννησαν και δυο χαριτωμένα εγγονο-παιδάκια! Μετά απ’ αυτό, φυσικά και εδίωξα χωρίς κανέναν οίκτο, τα μπάσταρδα που μου είχε γέννησε μια αλλοδαπή χαζογκόμενα (κατά τα πρότυπα της δούλας του Αβραάμ Άγαρ). Η ερωτική μου ζωή έχει εξαιρετική ποικιλία, μια και συνευρίσκομαι ερωτικά έστω και με το ζόρι, και με την ωραιότατη αδελφή μου, κατά τα πρότυπα του Αμνών και της Θήμαρ.
  Φυσικά γι’ αυτές μου της σεξουαλικές ακαταστασίες, η γυναίκα μου δεν έχει καμία αντίρρηση μια και η ίδια, σε κάθε ευκαιρία ακολουθεί την εντολή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που λέει: «Θαυμάστε την γυναίκα του Αβραάμ, που υπακούοντας στις συμβουλές του… εις μοιχείαν εαυτήν εξέδωσεν και βαρβαρικής συνουσίας ανέχετο». Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, με βαρβαρικό ή όχι σεξ, περνάμε όλοι μια χαρά, αξιοποιώντας στις εμπορικές μας ευκαιρίες, την ακατάσχετη σεξουαλικότητά μας.
  Βέβαια, κάποιοι πνευματικότεροι μου στην πίστης μας, (υποθέτω επειδή είναι απλώς πολύ γέροι) έχουν τις αντιρρήσεις τους, λέγοντας πως αυτά δεν είναι και τα πλέον σωστά πράγματα, και μου ζητούν να εξομολογηθώ και να ζητήσω άφεση αμαρτιών… πράγμα που φυσικά εγώ σαν κάλος χριστιανός το κάνω ευχαρίστως, και σε κάθε ευκαιρία, μια και ανάλαφρος μετά, μπορώ να τις επαναλάβω. Βλέπεις η θρησκεία μας έχει εντολή να μας συγχωρεί εσαεί και αδιαλείπτως (εβδομηκοντάκης επτά) με μοναδική προϋπόθεση, πως δεν θα αμφισβητήσουμε το άγιο πνεύμα! Κι εγώ φυσικά ποτέ δεν αμφισβητώ… το Πανάγιο Πνεύμα… οτι κι αν είναι αυτό!
  Επιτρέψτε μου λοιπόν, να σας κρατώ ενήμερους, για την θαυμαστή και πολλά υποσχόμενη καριέρα μου, η οποία ακολουθώντας κατά γράμμα, τις πνευματικές διδαχές των σεβάσμιων πνευματικών μας πατερών και προγόνων: Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ, Μωυσέως, αλλα και Αυνάν… καθως και όλων των υπόλοιπων αγίων της ορθοδόξου πίστεώς μας… απολαμβάνω έναν επίγειο παράδεισο, προετοιμαζόμενος ψυχολογικά και για των αιώνιο παράδεισο, που προσμένει όλους εμάς τους πιστούς της μοναδικής ορθόδοξου χριστιανικής εκκλησιάς.

 43. LOL, διασκεδαστικό!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: