Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Γελοιογραφία: Μια πανάρχαια ιστορία

Posted by Σταύρος Μΰλερ στο 2009/02/22

Η σημερινή γελοιογραφία αποτελείται από δύο μέρη.

Ευχαριστούμε πολύ τον Sober που μας την έστειλε.  Προέρχεται από το περιοδικό Βαβέλ, και ο καλιτέχνης λέγεται «IVA».

Πρώτο μέρος: (κλικ για μεγέθυνση)
Δεύτερο μέρος: (κλικ για μεγέθυνση)

2009 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

54 Σχόλια προς “Γελοιογραφία: Μια πανάρχαια ιστορία”

 1. Γιατρός Του Ικα said

  Όμως ο Στάλιν και ο Ροβεσπιέρος και ο Νέρωνας και μπλά,μπλά,μπλά…..

 2. Όμως ο Στάλιν και ο Ροβεσπιέρος και ο Νέρωνας και μπλά,μπλά,μπλά…..

  Έχω πρόχειρο έναν κατάλογο με μερικές χιλιάδες χριστιανών που θανατώθηκαν από άθεους [ναι,ξέρω πως οι διώκτες ανήκουν στην μαρξιστικότροπη εκδοχή του αθεϊσμού και ότι εσείς είστε η light εκδοχή με ασπαρτάμη αντί για ζάχαρη που όταν ακούτε γι αυτούς φτύνετε τον κόρφο σας αλλά κι αυτοί ώς άθεοι αυτοπροσδιορίζονταν.].

  Έχετε κάποια πρόχειρα στοιχεία θανατώσεων αθέων (παρακαλώ μη συμπεριλάβετε παγανιστές,αλλόθρησκους ή ετερόδοξους) από ορθοδόξους χριστιανούς;

  Υποθέτω πως το συρτάρι σας θα είναι γεμάτο από τα ονόματα των δύσμοιρων θυμάτων των ειδεχθών εγκληματιών ορθοδόξων ταλιμπαν.

  Για να δούμε τι θα δούμε :)

 3. avonidas said

  «[…] κι αυτοί ώς άθεοι αυτοπροσδιορίζονταν.»

  Μια από αυτές τις μέρες, θα πάρω ένα Καλάσνικοφ, θα βγω στην Πλατεία Συντάγματος και θ’ αρχίσω να γαζώνω κόσμο αβέρτα, γκαρίζοντας: «Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος! Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος!» Παρότι είναι αντίθετο με τις αρχές μου (ναι, το ξέρω πως σοκάρεστε, αλλά έχω αρχές), ελπίζω ότι, αν γαζώσω αρκετό κόσμο, θα μπορέσουμε επιτέλους να παρουσιάσουμε στον ΘΒ έναν εντυπωσιακό κατάλογο των θυμάτων της Ορθοδοξίας, μπας και σκάσει. Όσοι πιστοί προσέλθετε, αλλά να φοράτε αναγνωριστικές κονκάρδες προς αποφυγήν ατυχημάτων.

  Πώς είπατε; «Αφού δεν είμαι αληθινός Χ.Ο.»;

  Αυτό λέω κι εγώ, ρε παιδιά! Αυτό λέω κι εγώ…

 4. @Αvonidas

  Ναι,ίσως με αυτό τον τρόπο μπορέσεις να δώσεις πρόσκαιρες ενδείξεις ότι εμείς οι Χ.Ο. έχουμε βαλθεί να κυνηγάμε αθέους.
  Βεβαίως, αμέσως μετά θα προστρέξουν οι γνωστοί σου στα παράθυρα των τηλεοράσεων να μάς πουν ότι δεν είχες και δεν ήθελες να είχες καμμία σχέση με την Ορθ.Εκκλησία,οι αρχές θα ψάξουν τον υπολογιστή σου και θα βρούν ότι έγραφες στου Διαγόρα κ.ο.κ
  Οπότε θα φορτώσεις,αδίκως (;) μια εγκληματική πράξη στο αθεϊστικό κλούμπ από την αρχή του βίου του.Δεν κρατιέσαι βλέπω….:)

 5. avonidas said

  Φωστήρα μου!

  θα φορτώσεις,αδίκως (;) μια εγκληματική πράξη στο αθεϊστικό κλούμπ από την αρχή του βίου του.Δεν κρατιέσαι βλέπω

  Τι αυτογκολ ηταν αυτο; Αν, δηλαδή, τα πάρω εγώ όντας άθεος στο κρανίο και ξαπλώσω κόσμο, αυτό χρεώνεται στο «αθεϊστικό μπλοκ»; Τι μου λες! Σου λέω λοιπόν, προς βελτίωση των στατιστικών, ότι είμαι και κοντός. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις μερικούς πόντους [sic] και στο «κοντοπίθαρο μπλοκ» για κατά συρροήν εγκλήματα.

  Άσε πια τη βλακεία, «να ψάξουν τον υπολογιστή μου»! Κι αν λοιπόν, αγαπητέ μου, αποφάσιζα να φωνάζω «είμαι μεγάλος ανθρωπιστής», πάει να πει πως θα ήμουν, κι ας γάζωνα κόσμο; Χρειάζεται να ψάξει κανείς τις συνομιλίες μου για να καταλάβει τα πιστεύω μου; Όχι τις πράξεις μου;

  Σίγουρα τώρα θα τρίβεις τα χέρια σου και θα ετοιμάζεσαι να ρωτήσεις με ποια λογική χρεώνουμε στον Χριστιανισμό όσα εγκλήματα διέπραξαν Χριστιανοί. Σωστό είναι αυτό. Μόνο που – εγώ, τουλάχιστον – δεν κατηγορώ για εγκλήματα τους χριστιανούς απλώς και μόνο επειδή είναι χριστιανοί. Κατηγορώ μόνο εκείνους που τα διέπραξαν, εκείνους που επικροτούν τα εγκλήματα και θαυμάζουν τους εγκληματίες και εκείνους που αρνούνται τα εγκλήματα και επιχειρούν να βγάλουν λάδι τους εγκληματίες. Θα σου συνιστούσα να πράξεις ανάλογα.

  Υ.Γ. : Και φυσικά έκανα πλάκα για τα Καλάσνικοφ. Γιατί σ’ εσένα πρέπει να εξηγούμε καταλεπτώς το καθετί και να ελπίζουμε ότι κατάλαβες.

 6. Και φυσικά έκανα πλάκα για τα Καλάσνικοφ.Γιατί σ’ εσένα πρέπει να εξηγούμε καταλεπτώς το καθετί και να ελπίζουμε ότι κατάλαβες

  Θα έπρεπε να με ευχαριστήσεις μάλλον για την ευκαρία διευκρίνισης,γιατί αν έσπαγε ο διάολος το ποδάρι του και συνέβαινε κάτι ανάλογο αυτού που περιγράφεις και κάποιος σε «έδινε» στην υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος,άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

  Όσο για το αυτογκόλ που φαντασιώνεσαι,μάλλον εσένα αφορά.
  Όταν κάνεις ένα έγκλημα κραυγάζοντας «κάτω οι άπιστοι ή οι πιστοί» συνδέεις αυτόματα την πράξη σου με κάποια θρησκευτική αντίληψη.Αν μάλιστα αποδειχθεί ότι κάποια αθεϊστική ή θρησκευτική ιδεολογία σού καλλιέργησε αισθήματα απέχθειας,περιφρόνησης ή μίσους προς όσους δεν μοιράζονται τις ίδιες με σένα αντιλήψεις,τότε το γλυκό δένει.
  Περαστικα.

  ΥΓ.Μήπως εσύ,σαν ξύπνιος ,μορφωμένος και με IQ 237 (πΧ) μπορείς να μου βρείς τον κατάλογο που ζήτησα παραπάνω;

 7. Γιατρός Του Ικα said

  Η διαφορά αγαπητέ Θ.Β. είναι ότι στη Σοβιετία,σαν καλό γραφειοκρατικό καθεστώς που ήταν,κρατούσαν αρχεία γι’αυτούς που καθάριζαν (σύν το ότι τα σταλινικά εγκλήματα έγιναν σε σχετικά πρόσφατα χρόνια που οι άνθρωποι σε κάποια μέρη νοιάζονταν για τέτοια πράγματα και τα κατέγραψαν.Π.χ. ο φουκαράς ο Σολζενίτσιν έγραψε ολόκληρο βιβλίο γι’αυτά) και έτσι μπορείς τώρα και το παίζεις ο «το λεν και τα χαρτιά μου».Τα εγκλήματα του Χριστιανισμού-και της ορθόδοξης εκδοχής του,τόσο στο Βυζάντιο-υστερορωμαϊκά χρόνια,όσο και στην τσαρική Ρωσία-τα έφαγε το μαύρο σκοτάδι.Αλήθεια,θα είχε πολλά να διαδαχθεί ο σταλινισμός από τους «παλιούς» στην τέχνη της καταπίεσης.Βέβαια δεν τα έφαγε όλα το σκοτάδι.Οι βυζαντινοί μάθανε καλά τους Βογομίλους τι σημαίνει Χριστιανική αγάπη,δείξανε δε και άφθονη χριστιανική αγάπη πρός αλλήλους κατά τη διάρκεια της εικονομαχίας.Και μη μου πείς πως η θρησκευτική βία ήταν μονόπλευρη στην εικονομαχία…(από τους εικονομάχους πρός τους εικονολάτρες μόνο)!Το νόημα ήταν και είναι το εξής:η ορθή πίστη είναι τόσο σημαντική,που όποιος την νοθεύει-εμποδίζει τον πάιρνει ο διάολος.

  Άλλωστε το νόημα της γελοιογραφίας είναι άλλο.Ο δογματισμός (συνήθως,αλλά όχι μόνο,θρησκευτικού χαρακτήρα) οδηγεί σε διώξεις όσων δεν μοιράζονται την εξ αποκαλύψεως αλήθεια.Άλλωστε εκεί που λέει άθεος,μπορείς άνετα να διαβάσεις αιρετικός ή αλλόθρησκος.Άθεοι®,δεν υπήρξαν και πολλοί στην πορεία της ιστορίας-αυτό σιγά σιγά αλλάζει.Αυτό δεν εμπόδισε βέβαια τις θρησκείες να αποκαλούν τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους άθεους.Βρίθουν τα κείμενα,ιστορικά και θρησκευτικά,από τέτοιες αναφορές.

  Ο δε φουκαράς της γελοιογραφίας που λυντσάρεται και καίγεται εκφράζει σκεπτικισμό και χλεύη απέναντι σε μιά ανιμιστική τελετή.Σκέψου,θα μπορούσες να είσαι στη θέση του.Γι’αυτούς θα ήσουν ένας σκεπτικιστής,ένας άθεος.

 8. avonidas said

  Θα έπρεπε να με ευχαριστήσεις μάλλον για την ευκαρία διευκρίνισης,γιατί αν έσπαγε ο διάολος το ποδάρι του και συνέβαινε κάτι ανάλογο αυτού που περιγράφεις και κάποιος σε «έδινε» στην υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος,άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

  Έλα, ρε Πουαρρώ! Σου πέρασε, όμως, από το μυαλό ότι μπορεί εγώ να έστησα σκόπιμα αυτή την ιστορία, ώστε όταν αργότερα κάνω το έγκλημα να μπορώ να ισχυριστώ ότι έκανα πλάκα και να αποκοιμίσω κάθε υποψία; Στην οποία περίπτωση, δεν θα έπρεπε να είχα γράψει αυτό που μόλις έγραψα. Αλλά, επειδή είμαι πραγματικά διαβολικό μυαλό, το έγραψα για να μπορέσω μετά να πω ότι δεν είμαι εγώ ο δολοφόνος, αφού ο δολοφόνος δεν θα ήταν τόσο αφελής ώστε να αποκαλυφθεί. Και φυσικά, αν ήμουν ο δολοφόνος δεν θα αποκάλυπτα ότι πρόκειται να στήσω την δήθεν αποκάλυψή μου στου Διαγόρα για να αποπροσανατολίσω τις αρχές, κάτι που μόλις έκανα. Συνεπώς, δεν είμαι ο δολοφόνος, πράγμα που αποδεικνύει πως , όντως, είμαι!

  (Σκέψου το με την ησυχία σου, και σε κάνα μήνα τα ξαναλέμε).

 9. Νίκος said

  ΘΒ είπε:
  Έχετε κάποια πρόχειρα στοιχεία θανατώσεων αθέων (παρακαλώ μη συμπεριλάβετε παγανιστές,αλλόθρησκους ή ετερόδοξους) από ορθοδόξους χριστιανούς;

  Πάλι η λογική με το μαγαζάκι σας; Δεν επωμίζεσαι τα λάθη όλων των χριστιανών; Να στο αντιστρέψω:
  Έχετε κάποια πρόχειρα στοιχεία θανατώσεων ορθοδόξων χριστιανών(παρακαλώ μη συμπεριλάβετε αιρετικούς ή ετερόδοξους) από ηθικούς άθεους;

  avonidas είπε:
  …Αλλά, επειδή είμαι πραγματικά διαβολικό μυαλό, το έγραψα για να μπορέσω μετά να πω ότι δεν είμαι εγώ ο δολοφόνος, αφού ο δολοφόνος δεν θα ήταν τόσο αφελής ώστε να αποκαλυφθεί …

  Πολύ παλιό επιχείρημα, τελευταία φορά που το είδα ήταν στο χολιγουντιανό αριστούργημα «βασικό ένστικτο». «Ναι ρε φίλε, αφελής είσαι», είναι η σωστή μπάτσικη απάντηση.

 10. Όλοι οι άθεοι που σκότωναν νόμιζαν πως είναι ηθικοί.
  Θα έλεγα ότι πολλοί από αυτούς ήσαν τέτοιοι.Ααπλά θεωρούσαν πως ήταν καλύτερο για τον κόσμο να ξεφορτωθούν μια κι έξω τα μιάσματα τους χριστιανούς που δεν άλλαζαν μυαλά.
  Κι εσύ παριστάνεις τον ηθικό εδώ αλλά δεν ξέρω αν αυτό έχει πρακτικό αντίκρυσμα στη ζωή σου.

  Οι ιεροεξεταστές,Νικολάκη,αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι κυνήγησαν τους ορθοδόξους πολύ πριν κυνηγήσουν τις μάγισσες ή τους προτεστάντες.

 11. Astron said

  Θουβου, η μεγάλη διαφορά είναι ότι τα εγκλήματα που γίνονται από άθεους δεν γίνονται ούτε στο όνομα της αθεΐας ούτε εξαιτίας της. Απλά έτυχε ο εγληματίας να είναι άθεος μεταξύ πολλών άλλων χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς του.
  Στον αντίποδα, τα εγκλήματα της θρησκείας έγιναν ακριβώς επειδή κάποιοι πήραν τη θρησκεία πολύ στα σοβαρά. Και φυσικά στο όνομά της.

  Αλλά αυτά είναι χιλιοειπωμένα και θα έπρεπε ήδη να τα ξέρεις. Δυστυχώς διαπιστώνω ότι δεν έχεις μελετήσει την άποψη στην οποία αντιτίθεσαι με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνεις ερωτήματα και ενστάσεις που έχουν χιλιοαπαντηθεί στο παρελθόν. Σαν πιο πολύ να σε ενδιαφέρει να αντιδράσεις παρά να συζητήσεις.

  Πάνω στο ίδιο θέμα λοιπόν, ο Sam Harris έχει πει το εξής «Πείτε μου έστω και ένα έγκλημα το οποία θα έκανε ένας άθεος αλλά δεν θα το έκανε με τίποτα ένας θρήσκος». Απάντηση φυσικά δεν υπάρχει.
  Για το αντίθετο όμως υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα. Όταν πιστεύεις ότι ο Θεός σε καλεί να εφαρμόσεις τις «εντολές του», μπορείς να κάνεις οτιδήποτε…

 12. Οι χριστιανοί ήταν, είναι και θα είναι άγιοι. Αφού είδαμε πως στα 2000 χρόνια κυριαρχίας της θρησκείας τους στον δυτικό κόσμο έχουμε γίνει παράδεισος, οι άνθρωποι έγιναν καλοί, οι πόλεμοι σταμάτησαν και όλα τα κακά του κόσμου αυτά τα 2000 χρόνια τα έχουν κάνει μόνο αλλόθρησκοι, παγανιστές (ε, αλλόθρησκοι δεν είναι κι αυτοί; γιατί τους διαχωρίζουμε; Τέλος πάντων) και άθεοι. Κυρίως άθεοι.

  Επίσης τα όποια (ελάχιστα!!) λάθη μπορεί να έκαναν οι χριστιανοί αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις ενώ τα όποια (άπειρα!!) λάθη έκαναν οι υπόλοιποι (και κυρίως οι άθεοι λέμε) είναι χαρακτηριστικά στοιχεία που δείχνουν τις προθέσεις όλων των ατόμων που άνηκαν, ανήκουν και θα ανήκουν σε αυτές τις παρακατιανές ομάδες εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν;

  Το μόνο καλό από αυτή την υπόθεση είναι ότι γελάμε αρκετά με αυτά που διαβάζουμε καμιά φορά και ότι ακούγονται κάτι τρομερά ώρες ώρες όπως αυτό που είπε ο Avonidas (έγραψες! Count me in και φέρτε και καμιά κονκάρδα μην πάω άδοξα…). Αν και είχε δίκιο ο ΘΒ, πρέπει να τα εξηγείς όλα γιατί ξέρεις πόσοι στόκοι κυκλοφορούν στο ίντερνετ που ακόμα κι αν τους το εξηγήσεις δεν θα το καταλάβουν; Ξέρεις φαντάζομαι αλλά αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι θα το βουλώσουμε επειδή μερικοί δεν παίρνουν μπρος…

 13. Γιατρός Του Ικα said

  Αυτά που του λες Astron στην πρώτη σου παράγραφο του τα έχουμε πει,σχεδόν με την ίδια επιλογή λέξεων,άπειρες φορές.Άσε,έχει βάλει τη κασσέτα.

 14. <blockquoteΘουβου, η μεγάλη διαφορά είναι ότι τα εγκλήματα που γίνονται από άθεους δεν γίνονται ούτε στο όνομα της αθεΐας ούτε εξαιτίας της.<blockquote

  Δυστυχώς,δεν έχετε διδαχθεί τίποτα από την πρόσφατη ιστορία.Αντιθέτως προσπαθείτε με στρεψοδικίες και ψεύδη να αλλάξετε τα δεδομένα.
  Θα σε συμβούλευα να ψάξεις και να βρείς τα πρακτικά της «Ένωσης Μαχητικών Αθεϊστων της ΕΣΣΔ» για να δείς εκεί ότι η αθεϊστική ιδεολογία ήταν αιτία και αφορμή και βρισκόταν στη ρίζα ΟΛΩΝ των αντιχριστιανικών και αντιθρησκευτικών εγκλημάτων στην πρώην ΕΣΣΔ και τους δορυφόρους της.
  Η άρνηση αυτού του γεγονότος από μέρους σας δεν αποδεικνύει μόνο την εμπάθεια και τις προκαταλήψεις σας αλλά σάς καθιστά επικίνδυνους σε περίπτωση που -φεύ!-αποκτήσετε ποτέ ξανά,πολιτική εξουσία.

  Αλήθεια μήπως και η τελευταία ενδυματολογική απαγόρευση στη Γαλλία δεν έχει σχέση με το αντιθρησκευτικό μένος τών ιθυνόντων;

  Βεβαίως η απαγόρευση της μαντήλας και του σταυρού δεν είναι έγκλημα τής τάξεως τωων σταλινικών διώξεων αλλά είναι ενδεικτικό προθέσεων.

  Και ένα τελευταίο:καλά κάνετε και αποκαλύπτετε τις μύχιες σκέψεις, για να προετοιμαζόμαστε και να σάς αντιμετωπίσουμε ανάλογα,αφού πρώτα σάς αφαιρέσουμε την μπούρκα της μειονοκρατιας,τής «δημοκρατικότητας» και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

 15. Νίκος said

  Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν-Σταλιν…

  Δεν είμαστε «αυτοί». Αλλιώς και εσύ είσαι ο οπαδός του Πιζάρο και του Κορτέζ, και υποστηρικτής των εκκαθαρίσεων των μη χριστιανών. Για να σε παραφράσω:

  Θα σε συμβούλευα να διαβάσεις ιστορία για να δείς εκεί ότι η θεϊστική ιδεολογία ήταν αιτία και αφορμή και βρισκόταν στη ρίζα ΟΛΩΝ των χριστιανικών και θρησκευτικών εγκλημάτων στην Κεντρική και Νότιο Αμερική.
  Η άρνηση αυτού του γεγονότος από μέρους σας δεν αποδεικνύει μόνο την εμπάθεια και τις προκαταλήψεις σας αλλά σάς καθιστά επικίνδυνους σε περίπτωση που -φεύ!-αποκτήσετε ποτέ ξανά,πολιτική εξουσία.

  Φτάνει-Basta-Enough-Assez με αυτή τη καραμέλα.

 16. Nικολάκη καραμελολόγε,σταμάτα να σφυράς αδιάφορα

  Τα εγκλήματα ,λέει ο Astron ,δεν έγιναν επ ονόματι της αθεϊας και έλαβε πληρωμένη απάντηση.

  Μήπως δεν έχετε σχέση και με το etat laique της Φραγγίας που θαυμάζετε, και το οποίο έλαβε το φασιστικό μέτρο τής απαγόρευσης εισόδου σε δημόσιες υπηρεσίες όσων φορούν μαντήλα ή σταυρό;

  Οι διαφοροι Κορτέζ πριν ασχοληθούν με τους παγανιστές είχαν κυνηγήσει και σφάξει πρώτα τους Ορθοδόξους.Άρα,ανιστόρητο μικρό στρουμφάκι,τζίφος ΚΑΙ αυτή η προσπάθεια παραποίησης και εξαπάτησης. :)

 17. Νίκος said

  Οι διαφοροι Κορτέζ πριν ασχοληθούν με τους παγανιστές είχαν κυνηγήσει και σφάξει πρώτα τους Ορθοδόξους.Άρα,ανιστόρητο μικρό στρουμφάκι,τζίφος ΚΑΙ αυτή η προσπάθεια παραποίησης και εξαπάτησης. :)

  Η αντιστοιχία:
  Οι διαφοροι Στάλιν πριν ασχοληθούν με τους χριστιανούς είχαν κυνηγήσει και σφάξει πρώτα τους άθεους. Άρα,ανιστόρητο μικρό στρουμφάκι,τζίφος ΚΑΙ αυτή η προσπάθεια παραποίησης και εξαπάτησης. :)

  Πέφτουμε συνεχώς στις ίδιες ατέρμονες συζητήσεις, και προσωπικά έχω κουραστεί να απαντάω. Δεν θα συνεχίσω. Και έχω κουραστεί προφανώς επειδή εγώ δεν πληρώνομαι για να υπερασπίζομαι θέσεις. Εσύ που πληρώνεσαι, προφανώς και δεν κουράζεσαι. Keep going strong, αν δεν σου απαντάνε και οι υπόλοιποι, είναι γιατί και αυτοί δεν πληρώνονται, και κουράζονται.

 18. Νίκος said

  ΘΒ είπε:

  Έχετε κάποια πρόχειρα στοιχεία θανατώσεων αθέων (παρακαλώ μη συμπεριλάβετε παγανιστές,αλλόθρησκους ή ετερόδοξους) από ορθοδόξους χριστιανούς;

  «Οχι, γιατί πριν την θανάτωση αλλάζουν και γίνονται γιουσουφάκια»
  Για να γελάσουμε και λίγο :-)

 19. Σύ είπας :)

 20. Πέφτουμε συνεχώς στις ίδιες ατέρμονες συζητήσεις, και προσωπικά έχω κουραστεί να απαντάω. Δεν θα συνεχίσω. Και έχω κουραστεί προφανώς επειδή εγώ δεν πληρώνομαι για να υπερασπίζομαι θέσεις. Εσύ που πληρώνεσαι, προφανώς και δεν κουράζεσαι

  Έλα ρε συ!!!Ηρακλή Πουαρώ και Σέρλοκ Χόλμς σε συσκευασία ενός!
  Όταν κατηγορείς κάποιον για κάτι που δεν μπορείς να αποδείξεις λέγεσαι ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ.
  Όταν δε το επαναλαμβάνεις κινείς υποψίες μήπως εισαι εσύ ο ίδιος ένοχος γι αυτό που συκοφαντείς τον άλλον.
  Δεν πιστεύω ότι θα είχες κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα να το κάνεις καθώς μόνος σου έχεις παραδεχτεί ότι οι ηθικοί σου φραγμοί είναι εξαιρετικά ασθενείς.
  Μικρό αθεογιουσουφάκι…

 21. Γιατρός Του Ικα said

  Απορίες:α)Η «ένωση μαχητικών αθεϊστών» κυβερνούσε τη Σοβιετική Ένωση;β)Τα μέλη της ήταν και μέλη του ΚΚΣΕ;H oργάνωση αυτή δεν ήταν μία από τις «μετωπικές» του ΚΚΣΕ;γ)Αυτοί που απαγόρευσαν τη μαντίλα στη Γαλλία ήταν άθεοι;

 22. α,β)http://en.wikipedia.org/wiki/Society_of_the_Godless

  γ)Ομοϊδεάτες σας οπαδοί του etat laique ,όπως προέκυψε από τη γαλλική επανάσταση,με βεβαιότητα.Πιθανότατα μεταξύ αυτών και άθεοι.

 23. Γιατρός Του Ικα said

  Από το link σου:»The League was a «nominally independent organization established by the Communist Party to promote atheism.»

  Epic fail!!!

  To γ)συνιστά παραληρηματικό συμπέρασμα και δεν χρήζει σχολιασμού.

  Θα με διασκέδαζε επίσης μιά απόπειρα απάντησής σου στο σχόλιό μου στο 2#.

 24. «it set up antireligious museums; and it led a concerted effort to persuade Soviet citizens that religious beliefs and practices were «wrong» and harmful, and that good citizens ought to embrace a scientific, atheistic worldview»

  Τι μού θυμίζει,τι μού θυμίζει….:)

  Το κεφάλι καλά στην άμμο μη τυχόν και αντικρύσετε την άβολη αλήθεια.

 25. Το κεφάλι σου το έχεις εσύ χωμένο στην άμμο, Θου Βου, με τις συνεχείς σου προσπάθειες να ερμηνεύσεις αυτά που διαβάζεις κατά το δοκούν, με τις απανωτές γαργάρες που κάνεις το κάθε τι προς το οποίο δεν έχεις απάντηση να δώσεις, και –το χειρότερο απ’όλα– με τις συστηματικές άρες-μάρες-κουκουνάρες που παραθέτεις κάθε φορά που ξεμένεις από επιχειρήματα.

  Ο Γιατρός του Ίκα παραπάνω σου παρέθεσε απόσπασμα του κειμένου προς το οποίο εσύ παρέπεμψες, που λέει ότι αυτή η οργάνωση ήταν κατ’όνομα μόνο ανεξάρτητη, και ότι ιδρύθηκε από το ίδιο το κομμουνιστικό κόμμα. Έτσι λοιπόν η υπόληψη της οργάνωσης έχει αιρεθεί. Από τη στιγμή που η οργάνωση είναι ανυπόληπτη, το τι έκανε και τι υποστήριξε μας είναι παντελώς αδιάφορο. Αφού δεν έχεις κάτι να απαντήσεις, κάνε κι εδώ γαργάρα τουλάχιστον, αντί να συνεχίζεις να γράφεις αρλούμπες μόνο και μόνο για να φανεί πως είπες την τελευταία λέξη.

 26. @Διαγόρα

  Το στρεψόδικο επιχείρημα σου περιέχει και την αυτοαναίρσεη του.
  Εφόσον κάποιοι ομοϊδεάτες σας οργανώνονται θα δημιουργούν πάντα κάποια δομή είτε με τη μορφή συλλόγου είτε με κάποια άλλη.

  Έτσι πάντα θα βρίσκετε αποκούμπι -κατά το απορία ψάλτου βηξ-όταν καλείστε να απολογηθείτε για τα εγκληματα που διεπράχθησαν εν ονόματι του άθεου επιστημονισμού, την στρεψοδικία «αυτοί είναι οργανωμένοι στο ΚΚ,στους Ταύρους τού Μάνου ή στη Ρόζ Αριστερά του Βαλλιανάτου και δεν είναι σαν εμάς»

  Ο Astron ισχυρίστηκε πως η αθεϊα δεν ήταν η αιτία των αντιχριστιανικών διωγμών στο Ανατολικό μπλόκ.Τα γεγονότα τού απάντησαν,και σε όλους τους ομόφρονες, με συντριπτικό τρόπο.

  Η στρεψοδικία σας μπορεί να πείσει παρά μόνο τους φανατικούς.
  Δείξτε για μια φορά ντομπροσύνη και παραδεχτείτε το αυταπόδεικτο.

 27. Sober said

  Ο ΘΒ λέει τις παπαριές του, όμως το θέμα είναι ότι ο συνεχιζόμενος διάλογος μαζί του δεν αφήνει έδαφος να γίνει μια κουβέντα σχετικά με τα αναρτιζόμενα θέματα. Προσωπικά προτείνω να δημιουργηθεί κάτι σαν το πτυελοδοχείο (πές το και βόθρο και όπως θες) που να πηγαίνουν τα σχόλια του εκεί, αλλιώς μια ζωή σε κάθε θέμα θα κάνει trolling και θα πρέπει να του ξαναλέμε τα ίδια και τα ίδια. Το θέμα έχει καταντήσει αηδία.

 28. Δεν νομίζω πως είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Πολλές φορές δεν του απαντάω για να μην παρεκτρέψω τη συζήτηση, αυτή τη φορά δεν κρατήθηκα. Φυσικά, κάθε φορά όλο και κάποιος θα βρεθεί που δεν θα κρατηθεί, κι έτσι πολύ συχνά η συζήτηση παρεκτρέπεται.

  Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι πρόβλημα, αλλά δεν βρίσκω την εναλλακτική του (τη φίμωση του Θου Βου και του κάθε Θου Βου στη θέση του) να λύνει το πρόβλημα, τουλάχιστον όχι χωρίς να δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στη θέση του, δηλαδή αυτό της μετατροπής των συζητήσεων σε έναν μονότονο διάλογο ανάμεσα σε άτομα που συμφωνούν, και αυτό της αδικίας που συνιστά η φίμωση και η λογοκρισία διαφόρων απόψεων, ειδικά δεδομένου ότι το αν αξίζει ή όχι να λογοκριθούν αυτές οι απόψεις είναι μία εκτίμηση που δεν μπορούμε αντικειμενικά να λάβουμε, φορτισμένοι καθώς είμαστε συναισθηματικά από τη διαμάχη. Πρέπει να προσέχουμε, με άλλα λόγια, όταν βρισκόμαστε στη θέση να κρατάμε και το μαχαίρι και το καρπούζι.

  Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο Θου Βου πετάει τα μπουρδολογικά και ενίοτε πρόστυχα σχόλιά του σκόπιμα έτσι ώστε να διαβάλλει τα άρθρα και τις συζητήσεις μας. Όμως αυτό δεν θα έπρεπε να μας ενοχλεί. Το γεγονός ότι ο Θου Βου (και ο κάθε Θου Βου στη θέση του) θεωρεί τις συζητήσεις μας αρκετά επιζήμιες για το κατεστημένο που εκπροσωπεί ώστε να βρίσκεται σε 24ωρη αποστολή για να τις διαβάλλει θα έπρεπε να το θεωρούμε ως έπαινο, γιατί σημαίνει ότι κάτι κάνουμε σωστά.

  Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, είναι να τον ανεχόμαστε, και όποτε μπορούμε να του απαντάμε ξεκάθαρα και νηφάλια, χωρίς συναισθηματισμούς, καθώς το κάθε επιχείρημά του είναι σχετικά εύκολα καταρρίψιμο, και το συνολικό αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας είναι η γελοιοποίηση της θρησκείας, πράγμα βέβαια αντιληπτό από τον κάθε αμέτοχο παρατηρητή της συζήτησης. Συγχρόνως επίσης εξασκούμαστε στην αντιμετώπιση των απολογητών, πράγμα που μερικούς εδώ μέσα μπορεί να τους αφήνει αδιάφορους, εμένα πάντως όχι.

 29. Sober said

  Διαγόρα, καταλαβαίνω το φόβο σου περί λογοκρισίας αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δε στέκει. Πρώτα απ’όλα, το blog αυτό είναι «σπίτι» σου και εσύ θεσπίζεις τους κανόνες. Δεν απαγόρεψε κανείς στο ΘΒ να ανοίξει ένα blog και να κάθεται να γράφει αυτά που θέλει ελεύθερα. Ο ΘΒ, όπως και όλοι μας είμαστε φιλοξενούμενοι στο σπίτι σου. Στο σπίτι του ο κάθε ΘΒ μπορεί να γουστάρει να κάνει την ανάγκη του στο σαλόνι του εσύ όμως στο δικό σου σπίτι δε πρέπει να το ανεχτείς, τηρώντας κάποιους στοιχειώδεις κανόνες υγειηνής.
  Όπως και να΄χει, δικό σου είναι το σπίτι και το μεγαλύτερο βάρος εσύ το τραβάς. Υπομονή και νηφαλιότητα σε όλους.

 30. @Sober,
  τι νομίζεις ότι προσπαθεί να κάνει; Να καταλήξει «μάρτυρας της blogόσφαιρας», να δημιουργεί εντυπώσεις σε αυτούς που δεν τον ξέρουν (ακόμα) και να αποτρέπει την οποια συζήτηση με νόημα ή πιθανότητα να παράγει οτιδήποτε χρήσιμο. Άλλο η γόνιμη αντιπαράθεση και η επιχειρηματολογία, άλλο η αυτοματοποιημένη αντίδραση-καραμέλα-Στάλιν-Στάλιν-Στάλιν-Στάλιν-Στάλιν-Στάλιν-Στάλιν-Στάλιν-Στάλιν-Στάλιν-Στάλιν-Στάλιν.

  Κάθε συζήτηση με τον ΘΒ μου θυμίζει το argument clinic.

  Με το Ροϊδη τα κατάφερε, ο Διαγόρας όμως, προς τιμήν του, έχει δείξει απύθμενη υπομονή και ανεκτικότητα. Αλλά κάποιοι δεν εκτιμούν κάποια πράγματα…

  Η αλήθεια όμως είναι ότι απλά έχει κουράσει τους πάντες… Η ιδέα σου μου αρέσει, θα μπορούσε δημιουργηθεί ειδική σελίδα για τον ΘΒ, ώστε όποιος έχει στομάχι να συζητά εκεί μαζί του. Ούτε λογοκρισία, ούτε το χάος που επικρατεί τώρα. Μέση λύση.
  Διαγόρα, τι λες;

 31. Ο Τάσος ανεπιθύμητος, ο ΘΒ τρολλ,μόλ,σμολ ή τόλ.
  Μια χαρά το πάτε :)

 32. Και μπολ, και τοστ.

 33. Τι λέω; λέω ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει ένα τέτοιο πράγμα. Δεν έχω σκοπό να υποδείξω στον Θου Βου σε ποιές σελίδες θα έχει δικαίωμα να σχολιάσει και σε ποιές όχι. Έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω ότι μία συζήτηση με τον Θου Βου είναι εξ’ορισμού μία συζήτηση χωρίς «νόημα ή πιθανότητα να παράγει οτιδήποτε χρήσιμο». Το χρήσιμο που παράγεται είναι συνήθως η αντιπαράθεση με τον απολογητή. Αν δεν υπήρχε αυτός θα παραγόντουσαν βέβαια άλλα χρήσιμα πράγματα, αλλά 1) αυτό θα συνέβαινε σπανιότερα, μη νομίσεις πως κάθε συζήτηση εγκυμονεί θησαυρούς και ο Θου Βου της κάνει έκτρωση, ενώ 2) δεν μας εμποδίζει κανείς από το να παράγουμε χρήσιμα πράγματα στις συζητήσεις ενώ το απολογοtroll™ μαίνεται και οδύρεται ανάμεσα στα σχόλιά μας.

 34. Ναι, οκ, είχες ήδη απαντήσει στον Sober μέχρι να γράψω το δικό μου σχόλιο, δεν το είχα δει. Με καλύπτεις απόλυτα με αυτό που λες, δικό σου θέμα είναι τι θα κάνεις, άλλωστε.
  Ελπίζω να έγινε σαφές ότι δε με ενοχλεί η αντιπαράθεση (κάθε άλλο), με ενοχλεί η στείρα επανάληψη…
  Καλή δύναμη, φίλε μου :P

 35. ΘΒ για μένα ο Τάσος δεν είναι καθόλου ανεπιθύμητος, είναι ελεύθερος να λέει την γνώμη του όποτε θέλει, και δεν είδα να μετριάζει τα σχόλιά του κανένας.

  Και για σένα το ίδιο ισχύει φυσικά, αλλά όπως πολύ σωστά παρατήρησαν και οι προλαλήσαντες, απλά επαναλαμβάνεις τις ίδιες καραμέλες στις οποίες σου έχουμε απαντήσει όλοι 1000 φορές. Μπορεί να μην σου φάνηκαν ικανοποιητικές οι απαντήσεις, όπως κι εμάς δεν μας φάνηκαν ικανοποιητικές οι δικές σου σε πολλά θέματα αλλά με το να λες συνέχεια τα ίδια και τα ίδια δεν βοηθάς τον διάλογο γιατί δεν ακούγεται κάτι καινούριο. Δεν διαφωνώ βέβαια πως προφανώς δεν σε ενδιαφέρει να κάνεις διάλογο αλλά να μας πείσεις πως έχεις δίκιο, οπότε είναι λογικό να αγνοείς τελείως αυτά που σου λέμε. Ε είναι όμως λογικό να κουραζόμαστε κι εμείς που και που ε;

 36. Νίκος said

  Διαγόρας ο Μήλιος είπε:
  Το γεγονός ότι ο Θου Βου (και ο κάθε Θου Βου στη θέση του) θεωρεί τις συζητήσεις μας αρκετά επιζήμιες για το κατεστημένο που εκπροσωπεί ώστε να βρίσκεται σε 24ωρη αποστολή για να τις διαβάλλει θα έπρεπε να το θεωρούμε ως έπαινο, γιατί σημαίνει ότι κάτι κάνουμε σωστά.

  Φοβερή ένεση ηθικού, ανέκαμψα πάραυτα!

 37. @Iokaste

  Δεν θέλω να σας πείσω.Θέλω μόνο να εντοπίζω τις αντιφάσεις,τις στρεψοδικίες και τις παλινωδίες σας οι οποίες είναι αρκετές.
  Θέλω επίσης να προσεγγίσω την ψυχολογία σας και τις συναισθηματικές σας διεργασίες.
  Δεν σας θεωρώ εχθρούς, ούτε αντιπάλους αλλά μάλλον άμισθους εκπαιδευτές.

  @Διαγόρα

  Για μια ακομη φορά σού βγάζω το καπέλο -όχι για πολύ γιατί έχει πολύ κρύο και το ήδη προβληματικό μου τσερβέλο θα καταψυχθεί-για την διαχείριση της επίθεσης trolloλαγνείας των συνδαιτημόνων.Διδάσκομαι στο συγκεκριμένο ζήτημα.

 38. Πάρης said

  «αλλά σάς καθιστά επικίνδυνους σε περίπτωση που -φεύ!-αποκτήσετε ποτέ ξανά,πολιτική εξουσία»

  Τι βλακείες είναι αυτές; Τι σόι συσχέτιση είναι αυτή; Οι άθεοι να αποκτήσουν πολιτική εξουσία;;
  Μήπως να αποκτήσουν πολιτική εξουσία όσοι δεν τους αρέσει το παγωτό με γεύση αμύγδαλο; Ή όσοι δεν τους αρέσει το ποδόσφαιρο;

  Οι άθεοι λέει του Στάλιν και της ΕΣΣΔ και του κομμουνισμού. Ναι αμέ. Ένα ιερό βιβλίο είχαν (το Κεφάλαιο), έναν προφήτη (Μαρξ), το ένα και μοναδικό αληθινό κόμμα (ΚΚ) στο οποίο πίστευαν και τους εχθρούς του προφήτη (κεφαλαιοκράτες). Ποιοι άθεοι; Βαρεμένοι θρησκόληπτοι ήταν.

 39. Είναι η προσωπική σου ερμηνεία για τα γεγονότα.Οι ίδιοι αυτοχαρακτηρίζονταν ως άθεοι και έτσι συνεχίζουν.Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος κώδικας αθεϊστικής συμπεριφοράς ώστε να μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε τους αυθεντικούς από τις απομιμήσεις.

 40. Γιατρός Του Ικα said

  Sober,διαφωνώ μαζί σου στο συγκεκριμένο θέμα,περισσότερο απ’όσο διαφωνώ με τον Θ.Β.-Και αυτό λέει πολλά.

  Σαφώς βέβαια το blog ανήκει στο Διαγόρα και αυτός έχει τον τελευταίο λόγο σ’αυτά τα θέματα αλλά νιώθω και γω με τη σειρά μου την ανάγκη να τον επαινέσω για τον τρόπο που διαχειρίζεται το blog του-πράγμα που αποτελεί και άριστη απάντηση για τα ζητήματα του σεβασμού στη διαφορετικότητα που θίγει το παρόν post-και απολογούμενος για όσες φορές δεν κράτησα το επίπεδο που ταιριάζει σε έναν τόσο αξιόλογο χώρο.

 41. Κλασσική και πολυαγαπημένη η ιστορία… Νομίζω πως λέει τα πάντα με τον ποιο απλό τρόπο! Η τέχνη της γελιογραφίας σε όλο της το μεγαλείο! :-)

 42. Γιατρός Του Ικα said

  Kαι οι Παυλικιανοί αυτοχαρακτηρίζονταν ως Χριστιανοί αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Μιχαήλ τον 3ο και τη Θεοδώρα να σφάξουν 100000 απ’αυτούς ως αιρετικούς.

  ΥΓ:Αυτή η Θεοδώρα και ο Μιχαλάκης ο τρία ορθόδοξοι απ’αυτούς που μόνο θύματα υπήρξαν και ποτέ δήμιοι δεν ήσαντε;

 43. @Ιka #7

  Kαι οι Παυλικιανοί αυτοχαρακτηρίζονταν ως Χριστιανοί αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Μιχαήλ τον 3ο και τη Θεοδώρα να σφάξουν 100000 απ’αυτούς ως αιρετικούς.

  ΥΓ:Αυτή η Θεοδώρα και ο Μιχαλάκης ο τρία ορθόδοξοι απ’αυτούς που μόνο θύματα υπήρξαν και ποτέ δήμιοι δεν ήσαντε;

  Οι παυλικιανοί συμμάχησαν με τους Άραβες εισβολείς της Αυτοκρατορίας και ως τέτοιοι αντιμετωπίστηκαν από τους αυτοκράτορες.
  Επίσης υποστήριξαν την εικονομαχική πολιτική,ορισμένοι δε θεωρούν ότι ήσαν υποκινητές της.
  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

  ορθόδοξοι απ’αυτούς που μόνο θύματα υπήρξαν και ποτέ δήμιοι δεν ήσαντε;

  Δεν είπα ότι οι ορθόδοξοι υπήρξαμε συλλήβδην άγιοι.Προανέφερα ότι ο Χρυσόστομος κυνηγήθηκε έως εξοντώσεως από «ορθοδόξους»,ηγεμόνες και πατριάρχες.
  Ο ίδιος είπε ότι «κανέναν δεν φοβήθηκα τόσο όσο τους μητροπολίτες εκτός από ορισμένους»

 44. Gizas said

  Να κανουμε κι εναν διαγωνισμο για το πιοι πιστοι του ταδε βλακωδους δογματος σκοτωσαν περισοτερους πιστους του αλλου βλακωδους δογματος.

 45. Γιατρός Του Ικα said

  Οι παπάδες στη Ρωσία συμμάχησαν με τους «Λευκούς» αντεπαναστάτες και τους ξένους επεμβασίες στην Ουκρανία και ως τέτοιοι αντιμετωπίστηκαν από την επαναστατική κυβέρνηση.Ωραίο έτσι;

  Θ.Β. προσφέρεις περισσότερες υπήρεσίες στην υπόθεση της διάδοσης του αθεϊσμού απ’ότι θα μπορούσαμε να ελπίσουμε ότι θα καταφέρουμε όλοι μαζί εδώ.

  Από καρδιάς (ή συκωτιού ή…0 ευχαριστούμε. :-)

 46. Πάρης said

  Το αν πει κάποιος την απόλυτη αλήθεια που νομίζει ότι εκπροσωπεί Θεό ή Κόμμα είναι αδιάφορο. Δογματικός θα γίνει. Η ύπαρξη δογμάτων είναι το πρόβλημα. Και τα οποία θα πρέπει να επιβάλλονται από το κράτος. Ε, τότε θα πάρεις τσαρική Ρωσία vs κομμουνιστική Ρωσία.
  Το ιδεολογικό υπόβαθρο μονοκοματισμού και μονοθεϊσμού είναι το ίδιο και οδηγεί στα ίδια προβλήματα.
  Δεν αντιλαμβάνεσαι ΘΒ μου φαίνεται ότι αυτό που σου λένε τόσο καιρό όλοι είναι ότι ένας άθεος δεν έχει δόγμα να επιβάλλει. Οπότε οι άθεοι δεν μπορούν να καταλάβουν καμιά εξουσία.

 47. Οι παπάδες στη Ρωσία συμμάχησαν με τους “Λευκούς” αντεπαναστάτες και τους ξένους επεμβασίες στην Ουκρανία και ως τέτοιοι αντιμετωπίστηκαν από την επαναστατική κυβέρνηση.Ωραίο έτσι;

  Kαταπληκτικό.Αφού φτάσαμε στο ζητούμενο, να ακούσουμε έστω με το «υπεράνω» στυλάκι,την συμφωνία κάποιων εξ υμών με τους σοβιετικούς αθεϊστές , μένω ικανοποιημένος.

  Μπη μαη γκέστ. :)

 48. Γιατρός Του Ικα said

  ειρωνεία.(ουσ. θ) ειρωνεία [iro’nia]=η διάθεση σαρκασμού

  π.χ.Η ειρωνεία στα λόγια του με πλήγωσε.

 49. avonidas said

  Λέει ο Γιατρός για τους Παυλικιανούς ότι διώχθηκαν από το Ορθόδοξο κράτος του Βυζαντίου.

  Απαντάει ο Θου Βου: «δεν διώχτηκαν για το δόγμα τους, αλλά επειδή ήταν προδότες και συνωμότες».

  Ανταπαντάει ο Γιατρός: «και στη Ρωσία, οι Ορθόδοξοι κληρικοί διώχτηκαν ως αντεπαναστάτες.»

  Λέει ο Θου Βου: «είσαστε κομμούνια!»

  «Είμαι η λογική, και μόλις… τελείωσα!»

 50. @Αvonidas

  «S.o.G.’s slogan was «Struggle against religion is a struggle for socialism»

  http://en.wikipedia.org/wiki/Society_of_the_Godless

  Εξ αρχής και δίχως περιστροφές:«ο αγώνας εναντίον της θρησκείας είναι αγώνας για τον σοσιαλισμό»(τον καλύτερο κόσμο που προσδοκάτε κι εσείς με την εξάλειψη της θρησκευτικότητας )

  Και δεν διώχτηκαν μόνο οι ορθόδοξοι αλλά όλες οι θρησκευτικές κοινότητες,άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο.

  Στο «Βυζάντιο» οι διωγμοί εναντίον των ορθοδόξων ήσαν συνεχείς και αλλεπάλληλοι από την αρχή του έως και στο τέλος της χιλιόχρονης ιστορίας του.

  Εξ άλλου υπήρξε έως και ενδορθόδοξος πόλεμος μεταξύ Βουλγάρων-«Βυζαντινών» γεγονός που αποδεικνύει ότι το κίνητρο των «βυζαντινών» δεν ήταν θρησκευτικό όσο πολιτικό.

 51. avonidas said

  Εξ αρχής και δίχως περιστροφές:«ο αγώνας εναντίον της θρησκείας είναι αγώνας για τον σοσιαλισμό»(τον καλύτερο κόσμο που προσδοκάτε κι εσείς με την εξάλειψη της θρησκευτικότητας )

  Τις απόψεις μου επ’ αυτού τις ξέρεις, κι αν δεν τις ξέρεις είναι δικό σου λάθος, γιατί τις έχω γράψει πολλάκις. Δεν περιμένω ότι κάθε κακό θα εξαλειφθεί με την εξαφάνιση της θρησκείας, αν ποτέ εξαφανιστεί. Δεν υπάρχει το κακό εξαιτίας της θρησκείας, οι θρησκείες υπάρχουν εξαιτίας του κακού. Και, πολύ συχνά, χρησιμοποιούνται για να πείσουν τον κόσμο να αποδεχτεί το κακό και τη μοίρα του. Αυτός είναι ο λόγος που ριζοσπαστικά και επαναστατικά συστήματα, που έθεταν ως στόχο (στα λόγια) την αλλαγή του κόσμου και του ανθρώπου, έκριναν ως εμπόδιο τη θρησκεία.

  Δεν πιστεύω σ’ αυτού του είδους τις επαναστάσεις, αν και πρέπει να πω ότι πιστεύω στην ειλικρίνεια πολλών από όσους σύνδεσαν τους αγώνες τους με τα σοσιαλιστικά κινήματα. (Αλήθεια, εσύ που υπερασπίζεσαι την πίστη εν μέσω ενός χιλιοδιεφθαρμένου κλήρου, είναι δυνατόν να τρέφεις την πεποίθηση ότι ανάμεσα στα εκατομμύρια των κομμουνιστών και των άθεων στην Ρωσία και αλλού δεν υπήρξαν ειλικρινείς ιδεολόγοι; Ή θεωρείς πως πρέπει να το βουλώνουν για καλό και για κακό;)

  Και εξάλλου, ακόμη κι αν πίστευα πως το μόνο εμπόδιο στην ανθρώπινη ευτυχία είναι η θρησκευτική πίστη, ποτέ δεν θα επιδίωκα να την ξεριζώσω δια της βίας. Χαίρομαι πολύ όταν μπορώ να πείσω τους συνομιλητές μου, αλλά δεν αποκομίζω καμιά ευχαρίστηση με το να εκβιάζω μια ομολογία, που ούτως ή άλλως θα ήταν ψεύτικη. Ούτε φυσικά μπορώ να δεχτώ έναν δρόμο προς την ουτοπία σπαρμένο με πτώματα. Σε ό,τι με αφορά, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

  Στο «Βυζάντιο» οι διωγμοί εναντίον των ορθοδόξων ήσαν συνεχείς και αλλεπάλληλοι από την αρχή του έως και στο τέλος της χιλιόχρονης ιστορίας του.

  Εξ άλλου υπήρξε έως και ενδορθόδοξος πόλεμος μεταξύ Βουλγάρων-«Βυζαντινών» γεγονός που αποδεικνύει ότι το κίνητρο των «βυζαντινών» δεν ήταν θρησκευτικό όσο πολιτικό.

  Φυσικά και ήταν πολιτικό! Όπως πολιτικά ήταν τα κίνητρα των διωγμών των χριστιανών από τους Ρωμαίους. Όπως πολιτική, πέρα ως πέρα, ήταν η διεργασία που διαμόρφωσε αυτό που αποκαλείς «Ορθοδοξία», στο κάτω-κάτω της γραφής. Τι ήταν η Α’ Οικουμενική Σύνοδος, αν όχι ένα πολιτικό παλαντζάρισμα μεταξύ επισκοπών; Πιστεύεις ότι ο Κωνσταντίνος καταλάβαινε, ή νοιαζότανε, αν ο Υιός είναι «ομοούσιος» ή «ομοιούσιος» με τον Πατέρα, πόσα πρόσωπα και πόσες υποστάσεις έχει ο Θεός και δεν συμμαζεύεται;

  Δεν είναι ν’ απορείς, λοιπόν, που μόλις έλειπε η πυγμή και παίρναν τα πάνω τους οι μειοψηφήσαντες (ή έβρισκαν κάποιον ηγεμόνα του χεριού τους) άρχιζε ο καυγάς για το πάπλωμα. Φυσικά, ο καυγάς διεξαγόταν σε «ορολογία» εντελώς ακαταλαβίστικη και στο τέλος το «Άγιο Πνεύμα» επενέβαινε και «αποκαθιστούσε την Ορθοδοξία», αλλά αυτά είναι γνωστά κόλπα του επαγγέλματος.

 52. Gizas said

  Τοση αγαπη (φιλοτης?)μεταξυ των συνσταυλισμενων (ενδορθοδοξος πολεμος) αμνων του κυριου (ΓΧΒΧ) ειναι πραγματι αξια θαυμασμου.Η κατασταση ειναι για γιελια ειναι και για κλαματα μαζι.αλιλουια

 53. vavou said

  Ψάξε να μάθεις τι τυχη επιφύλαξαν στα κείμενα οι εξελληνισμένοι εβραίοι πρωτοχριστιανοί στον πρώτο άθεο κι αναρχικό της ιστορίας τον Αντιφώντα, όταν στην ρωμαική επαρχία ονόματι Αχαϊα(Ελλάδα) αυτοί, κατέλαβαν θέσεις στην εξουσία αναρρυχώμενοι στη πλάτη της ρωμαΙκής αυτοκρατορία(πως δηλαδή ξεκίνησε ο χριστιανισμός στην Ελλάδα, κι από ασήμαντη αίρεση έγινε αυτό το επίσημο έκτρωμα που προσκυνάς και δοξάζεις εσύ σήμερα). Ψάξε να μάθεις τους νόμους θανάτου που επέβαλλαν οι πιστοί της θρησκείας της αγάπης εβραίοι στους Έλληνες-αρχής γενομένης μ τον Κνστάντιο Β’ στα 356 της χρονολογίας μας- που κάτω από 2000 χρόνια κόμπλεξ κατωτερότητας ο στον εβραϊσμό δυνοτηταν για πρώτη φοράύπό τον χριστιανικό μανδύα να βγάλει όλο του το μένος απέναντι στην κουλτούρα του ερωτισμού και της ομορφιάς. Ψάξε, αλλά αν σου έχει μείνει λίγο ελλαδίτσα πάω σου, ψάξε έντιμα όσο κι αν πληγωθείς.

 54. Φαίνεται ότι είσαι παγανιστής και διαβάζεις κατά πως σε βολεύει την ιστορία αλλά και την φιλοσοφία.
  Ο αυτοκράτορας Κωνσταντιος ο Β ήταν αρειανιστής και αντορθόδοξος,από τους πρωτοστάτες του επί 20ετία διωγμού του Μεγάλου Αθανασίου.
  Μάλιστα στη σύνοδο του Ρίμινι ανακήρυξε τον αρειανισμό επίσημο δόγμα της αυτοκρατορίας.
  Όσο για την κουλτούρα του «ερωτισμού και της ομορφιάς» ξεφύλλισε λίγο Επίκουρο ή στωικούς ή Πυθαγόρα και τα λέμε.
  Οσο για το αν και πόση ελλαδίτσα έχετε οι αρχαιολάτρες, σε παραπέμπω στο Λόγο του Θόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα.
  Τα υπόλοιπα είναι για ανιστόρητους σκουπιδοφάγους ,τύπου ΥΣΕΕ και λοιπών συνεργαζομένων σωματείων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: