Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Έπεσα θύμα δολιοφθοράς

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2007/07/05

Ή, όπως λέμε στα ελληνικά, έπεσα θύμα «σαμποτάζ». Ή αλλιώς, γιατί αγαπάω το flat-free.

Σήμερα φτάνοντας στο γραφείο και πηγαίνοντας να βάλω το λουκέτο στη μηχανή ανακάλυψα τρία καρφιά στο μπροστινό μου λάστιχο. Προφανώς, όσο άτυχος και να ήμουν, δεν μπορεί να τα πάτησα και τα τρία, άρα πρόκειται για δολιοφθορά. Αυτό είναι παράξενο, καθώς γενικά προσέχω που παρκάρω και δεν γνωρίζω να ενοχλώ κανέναν, πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει πως όποιος έπραξε αυτή τη δολιοφθορά είναι πολύ βλάκας, γιατί…


…δεν μου έδωσε με κάποιο τρόπο να καταλάβω ποιό είναι το πρόβλημά του, κι έτσι εγώ μη γνωρίζοντας τι πρόβλημα δημιουργώ θα συνεχίσω να κάνω ακριβώς ό,τι έκανα μέχρι τώρα.

dsc00051b.jpg

Ιδού ένα κοντινό πλάνο (όπως λέμε και στα Ελληνικά, «κλοζ-απ») ενός από τα καρφιά βυθισμένο μέσα στο τρυφερό λάστιχο.

dsc00056b.jpg

Ευτυχώς, χρησιμοποιώ flat-free. Ήμουν τόσο σίγουρος για την επιτυχία της διαδικασίας αφαίρεσης των καρφιών, που την έκανα επιτόπου, δεν πήγα καν σε βενζινάδικο ή σε λαστιχάδικο για να είμαι έτοιμος να ζητήσω βοήθεια ή αλλαγή ελαστικού ή αεροθαλάμου (όπως λέμε και στα ελληνικά, «σαμπρέλας».) Ιδού το πρώτο από τα καρφιά ενώ έχει βγει σχεδόν όλο έξω από το λάστιχο:

dsc00058b.jpg

Ιδού επίσης και το σημάδι που άφησε, από κοντά. Διακρίνεται μία μικρή ποσότητα flat-free που κύλησε έξω από το τραύμα επουλώνοντάς το. Δύο από τις τρεις τρύπες δεν επουλώθηκαν από μόνες τους ενώ το ελαστικό βρισκόταν σε ακινησία, και χρειάστηκε να κάνω μία βόλτα γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο για να κυλήσει επαρκής ποσότητα του υγρού μέσα στον αεροθάλαμο και να τις σφραγίσει.

dsc00063b.jpg

Ιδού και τα καρφιά, μαζί με ένα κέρμα των 5 λεπτών του ευρώ (ή, όπως λένε κι οι αστοιχείωτοι, των 0,05 λεπτών) για να είναι αντιληπτό το μέγεθός τους. Όπως βλέπετε πρόκειται για μικρά καρφάκια. Πριν από δέκα χρόνια είχα βγάλει μία κανονικότατη πρόκα οικοδομής από το πίσω λάστιχο της μηχανής μου, αλλά τότε δεν έτυχε να έχω μαζί μου φωτογραφική μηχανή για να αποθανατίσω τη διαδικασία. Και πάλι τότε το flat-free με είχε σώσει.

dsc00068b.jpg

Το flat-free είναι ένα υγρό που μπαίνει μέσα στον αεροθάλαμο, και σε περίπτωση που προκληθεί κάποια τρύπα την επουλώνει, συνήθως χωρίς να καταλάβει ο αναβάτης το παραμικρό. Μπαίνει μετά τη ζυγοστάθμιση και υποτίθεται πως δεν την επηρεάζει καθόλου. Η δική μου πείρα είναι πως το flat-free πράγματι δεν επηρεάζει τη ζυγοστάθμιση, εκτός αν πάρεις και τα δυό σου χέρια από το τιμόνι και αφήσεις την ταχύτητα της μηχανής να πέσει κάτω από 60 χλμ. α. ω. περίπου, (πράγμα που έτσι κι αλλιώς δεν συνιστώ,) οπότε το τιμόνι αρχίσει πάντα να τρεμοπαίζει, πράγμα που δεν θα συνέβαινε χωρίς το flat-free. Εικάζω πως αυτό συμβαίνει επειδή το υγρό ταλαντεύεται μέσα στον αεροθάλαμο, αλλά δεν μου φαίνεται να δημιουργεί κανενός είδους πρόβλημα.

«flat-free» είναι το όνομα της αμερικάνικης μάρκας που απ’οτι καταλαβαίνω πρωτοπόρησε και έκανε και όλη την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού έτσι ώστε το δικό της εμπορικό σήμα να έχει γίνει σήμερα συνώνυμο με το αγαθό, το οποίο βέβαια παράγουν και άλλες εταιρείες υπό άλλα εμπορικά σήματα (όπως λέμε και στα ελληνικά, «μάρκες».) Αν ζητήσετε από κάποιο μπακάλη λαστιχά να βάλει flat-free στη μηχανή σας είναι πολύ πιθανό πως θα βάλει κάποιο άλλο προϊόν χωρίς να σας ρωτήσει καν.

Αν αποφασίσετε να βάλετε flat-free, δώστε προσοχή στις οδηγίες χρήσεως, τις οποίες πολλοί μπακάληδες λαστιχάδες αγνοούν, και φροντίστε να τις επιβάλλετε στο λαστιχά, αγνοώντας εντελώς τα «δεν πειράζει» και «δεν χρειάζεται» που είναι πολύ πιθανό πως θα σας πει.

Copyright © 2007 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Ένα Σχόλιο προς “Έπεσα θύμα δολιοφθοράς”

  1. Nikos D. said

    Η τελευταία φωτό με το κέρμα των 0,05 λεπτών έχει κακή ισορροπία λευκού
    (γουάϊτ μπάλανς επί το ελληνικότερο) :-)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: