Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

«Το Βήμα»: «Κηλίδα» στο ανθρώπινο γένος χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία ο Πάπας

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2008/12/24

Έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις ομοφυλοφίλων και ακτιβιστές προκάλεσαν δηλώσεις του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ’ για την ανάγκη σωτηρίας της ανθρωπότητας από την «αυτοκαταστροφή» της ομοφυλοφιλίας.

Στην τελευταία ομιλία του έτους στο Βατικανό, ο ποντίφικας δήλωσε ότι «η διάσωση της ανθρωπότητας» από την ομοφυλοφιλική και τρανσέξουαλ συμπεριφορά είναι εξίσου σημαντική με τη σωτηρία των τροπικών δασών από την καταστροφή.

Όλο το άρθρο στο Βήμα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=970525

Ευχαριστώ τον Σπύρο για την είδηση.  Από εδώ: http://www.translatum.gr/forum/index.php/topic,33001.0.html

Copyright © 2008 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

50 Σχόλια προς “«Το Βήμα»: «Κηλίδα» στο ανθρώπινο γένος χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία ο Πάπας”

 1. Κι αν εγώ χαρακτηρίσω κάποιες «μείζονες» θρησκείες, παραλείποντας το αυτοαναφορικό συνθετικό, ως «καταστροφή της ανθρωπότητας» (βλέπε σταυροφορίες, Conquistadores, κάψιμο «μαγισσών» και λοιπές ευγενείς και φιλανθρωπικές δραστηριότητες);

 2. Γκουχ, γκουχ, να σημειώσω εδώ ότι μερικοί από τους μεγαλύτερους πολέμιους της ομοφυλοφιλίας απεδείχθησαν εν τέλει καραλούγκρες ΟΛΚΗΣ;

  Άντε από κει πέρα, όλοι και όλες άνω των 18 μπορούν να χειρίζονται τα γενετικά τους όργανα όπως επιθυμούν κοινή συναινέσει ή κατά μόνας (νομίζω έλαβα υπ’ όψη μου όλες τις περιπτώσεις).

  Χρόνια πολλά και καλά, καλές γιορτές και καλή χρονιά! :-)

 3. Ε ναι, η ομοφυλοφοβία και η κρυφομοφυλοφιλία πάνε συχνά μαζί.
  Το αστείο της υπόθεσης είναι η διάδοση της ομοφυλοφιλίας στους θρησκευτικούς κύκλους και ο ταυτόχρονος στιγματισμός της από τους ίδιους αυτούς τους κύκλους! Μιλάμε για υποκρισία ολκής.

  Το γεγονός μάλιστα ότι θρησκευτικός εκπρόσωπος κατηγορεί τους ομοφυλόφιλους ως «καταστροφή», συνιστά, πέρα από κατάφωρη και αισχρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατάφωρη και έμμεση αυτοκαταγγελία του ίδιου του συστήματος που μπορεί και να τον ανέδειξε.

  Αυτό το δεύτερο βέβαια, εν αγνοία του…

  (Τελικά η σημειολογία του θρησκευτικού λόγου έχει πολιτικοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που οι ρόλοι κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι εναλλάξιμοι – φανταστείτε ανασχηματισμό της κυβέρνησης στον όποιον μετέχουν ιεράρχες και τούμπαλιν, Ιερατικά Συμβούλια που στελεχώνονται από πολιτικάντηδες…)

 4. Όπως έχω ξαναγράψει θεωρώ ότι κάθε πρόταση ,ειδικά όταν έχει και ηθικό περιεχόμενο,εξαρτά την αξία της και από την αξιοπιστία του εκφωνητή της.
  Αυτοί που άκουσαν τα εξ αμάξης από τον Χριστό δεν ήσαν οι φαινομενικά αμαρτωλοί αλλά οι ,κατά τεκμήριο,θεούσοι Φαρισαίοι και νομοδιδάσκαλοι.

  «…Ο καθολικισμός είναι πίστη μη χριστιανική… Ο καθολικισμός της Ρώμης είναι χειρότερος από τον αθεισμό… Ο αθεϊσμός κηρύττει μονάχα το μηδέν, ο καθολικισμός , όμως, προχωρεί πιο πέρα ακόμα, κηρύττει ένα διαστρεβλωμένο Χριστό αντίθετο του Χριστού. Κηρύττει τον Αντίχριστο».

  Φιοντόρ Ντοστογέβσκη «Ο ηλίθιος» (Δ,1,7)

  Λοιπόν,ο Πάπας και όσα κουβαλάει στην πλάτη του ως θεσμός,είναι η βασική αιτία του σύγχρονου,εν πολλοίς δικαιολογημένου αντιχριστιανισμού.
  Το να βγαίνει ο ακροδεξιός Ράτζιγκερ και να κατηγορεί την ομοφυλοφιλία μοιάζει με μαύρο χιούμορ, καθώς μόλις τα τελευταία χρόνια αποδείχτηκαν 7000 περιπτώσεις παιδόφιλων ιερέων του Βατικανού.
  Αν είχε τσίπα δε θα έβγαζε άχνα επί του θέματος παρά μόνο θα ζητούσε συγγνώμη για το κακό που έχουν κάνει τα τσιράκια του.

  Η έκκληση του μοιάζει σαν την έκκληση επιείκειας του πατροκτόνου στο δικαστήριο :«λυπηθείτε με το πεντάρφανο!»
  Ουστ από δω,υποκρίταροι.

 5. espectador said

  Μεγαλυτερη καταστροφη απο τις θρησκειες και τις παραφυαδες τους δεν εχει υπαρξει.

 6. Tasos said

  Μια χαρά τα είπε ο Πάπας (και είναι αδιάφορο αν τα κίνητρά του είναι δογματικά) , πράγματι η ομοφυλοφιλία είναι αυτοκαταστροφική για το ανθρώπινο είδος και δυσλειτουργική εξέλιξη της φυσικής επιλογής .

  Από την άλλη ας μην συγχέουν οι ετεροφοβικοί ομοφυλόφιλοι (και οι φίλοι τους) αυτή την αλήθεια με τα αναγνωρισμένα κοινωνικά δικαιώματά τους στον σεξουαλικό αυτοπροσδιορισμό τα οποία είναι και πρέπει να είναι σεβαστά.

 7. @Τasos

  Τα επιχειρήματα του έχουν αυτοτελή αξία αλλά ο λόγος του τα αποδυναμώνει καθώς το μαγαζί του είναι θερμοκήπιιο ανωμαλίας.

  Για τις ξεσηκωμένες αδερφές κι αδερφίζοντες έχω ξαναπεί ότι είναι ευθέως παράγωγο της κοινωνίας της Κόκα Κολα,του ΜακΝτόναλντ,των τρελών αγελάδων και της πλαστικουριάς.
  Έχουμε φτάσει να τρώμε τα σκατά μας,πραγματικά ή νοητικά και να μάς αρέσει επειδή τα χουν φισκάρει στα βελτιωτικά γεύσης και τα μπαχάρια.

 8. Για να μιλήσουμε για καταστροφή θα πρέπει και πάλι να ορίσουμε στόχους. Αν ο στόχος είναι να γεννάμε σαν κουνελια και να γαμήσουμε τον πλανήτη, τότε ναι, η ομοφυλοφιλία πράγματι είναι καταστροφική για το είδος. Αν ο στόχος είναι να χαρούμε τη ζωή σε αρμονική συνύπαρξη με τους συνανθρώπους μας και με τους συγκατοίκους μας στον πλανήτη γη, η ομοφυλοφιλία δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο, είναι απλώς μια παραλλαγή της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

  Ας μας πει αλήθεια ο Τάσος που συμφωνεί με τον Πάπα, αν θεωρεί ότι θα έπρεπε να γίνει κάτι για την αναχαίτηση αυτής της «αυτοκαταστροφικής» πορείας και τι ακριβώς (υπενθυμίζω ότι η κοινωνική περιθωριοποίηση, η καταστολή, η ψυχιατρική αγωγή, οι ορμόνες, η φυσική εξόντωση, έχουν ήδη δοκιμαστεί ως «φάρμακα» κατά της ομοφυλοφιλίας χωρίς αποτέλεσμα).

 9. Η ομοφυλοφιλία παράγωγο της κοινωνίας της υπερκατανάλωσης;;!! ενδιαφέρον!

  Ελπίζω να έχεις μια εξίσου «ευφυή» ερμηνεία για την ομοφυλοφιλία στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας, διότι δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο, όπως γνωρίζεις, ούτε παρατηρείται μόνο σε περιόδους ευμάρειας.

  Και μια που κατεβάζεις ιδέες, για πες μας και πού οφείλεται η παρατηρημένη και αρκετά διαδεδομένη ομοφυλοφιλία στα ζώα! Στην υπερκατανάλωση μπανάνας για τους χιμπαντζήδες; Στον κορεσμό από τα πολλά καλαμάρια για τους γλάρους;

  Αναμένω με ενδιαφέρον!

 10. @Mελάνη

  για αρχή:
  http://www.worldandi.com/public/2001/October/sax.html

 11. spirosdoikas said

  Αυτό που πραγματικά είναι καταστροφικό για τον ανθρώπινο πλανήτη και την ανθρώπινη εξέλιξη είναι η «υπεργονιμότητα» του ανθρώπινου είδους το οποίο έχει καταντήσει να εξαφανίσει τα τελευταία 100 χρόνια ένα τεράστιο ποσοστό της βιοποικιλότητας του πλανήτη.

  Θα έλεγα ότι η ομοφυλοφιλία (ηθικά ουδέτερη κατ’ εμέ) έχει ένα «εξελικτικό» καλό: περιορίζει (κάπως, διότι πολλοί είναι αμφί ή υποκρίνονται στους γάμους τους και κάνουν και παιδιά) το ανθρώπινο αναπαραγωγικό μένος, έτσι, μπας και μείνει κανένα δεντράκι για τα υπόλοιπα πλάσματα αυτού του πλανήτη.

  Στη δική μου προοπτική της εξέλιξης το επίκεντρο είναι η επιβίωση του πλανήτη και η διατήρηση της οποίας βιοποικιλότητας έχει απομείνει. Με τον άνθρωπο να συνεχίζει ως έχει… δεν βλέπω ούτε το ένα, ούτε το άλλο να προκόβει.

  Εν ολίγοις, πρέπει κάνεις να διευρύνει το νου του για να κατανοήσει ότι η επιβίωση του ανθρώπινου είδους εξαρτάται άμεσα από την επιβίωση όλων των υπόλοιπων πλασμάτων που ζουν στον πλανήτη Γη.

 12. stardust30 said

  Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα νέα» :

  Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’ έκλεισε την Τρίτη την πόρτα σε οποιαδήποτε εξέλιξη στην Καθολική Εκκλησία όσον αφορά στην αγαμία των κληρικών, της οποίας επανέλαβε «τον υποχρεωτικό χαρακτήρα» στην πρώτη αποστολική προτροπή της παπικής θητείας του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Βατικανό.
  Σε αυτό το δογματικό κείμενο, στο οποίο επαναλαμβάνονται οι προτάσεις συνόδου επισκόπων για το θέμα της «Ευχαριστίας», αναφέρεται επίσης η απαγόρευση για τους διαζευγμένους και παντρεμένους για δεύτερη φορά καθολικούς να έχουν πρόσβαση στη θεία κοινωνία, εκτός αν δεσμευθούν να ζήσουν με το νέο σύζυγο «σαν φίλοι, σαν αδελφός και αδελφή»

  Αυτές οι απόψεις του δεν είναι αυτοκαταστροφικές και διεστραμμένες;
  Δηλαδή θεωρούμε την ομοφυλοφιλία ως «καταστροφική» ενώ η αγαμία των κληρικών, των μοναχών (και του ίδιου του πάπα) είναι «δημιουργική» ας πούμε;
  Τί μέγεθος παρωπίδες φοράτε τέλος πάντων εσείς οι χριστιανοί;
  Μπορεί να είμαι ετεροφυλόφιλος αλλά θεωρώ σωστό να μην καταπιέζω κανένα γιατί η σεξουαλική καταπίεση είναι η πηγή για την δημιουργία των μεγαλύτερων διαστροφών (παιδεραστία, κτηνοβασία κ.α.).

 13. periplanomenos said

  Αν προτιμάμε να συμπεριφερόμαστε όπως τα υπόλοιπά ζώα, τότε αποκλειστικές σεξουαλικές συμπεριφορές, είναι εκ προοιμίου απαράδεκτες …

  ούτε ομοφυλοφιλία, ούτε ετεροφυλία… και οι δύο επιλογές συνιστούν φυσική διαστροφή

  η σωστή σεξουαλική συμπεριφορά, αφορά ΜΟΝΟ την ΑΜΦΙΦΥΛΟΦΙΛΙΑ …

  τέλος !!!

 14. elfstone said

  ΘΒ, δε μπορούσες να βρεις κάτι περισσότερο μισογυνιστικό και οπισθοδρομικό για να υποστηρίξεις τις εξωφρενικές απόψεις σου;; Μπορώ λοιπόν να σου πω από πρώτο χέρι ότι είσαι άσχετος με το θέμα, και πάω στοίχημα δεν έχεις γνωρίσει από κοντά ποτέ σου ομοφυλόφιλο άτομο. Δε ξέρω αν καν το διάβασες αυτό που έστειλες καθώς δεν απευθύνεται ούτε στο ελάχιστο σε αυτά που σε ρωτάει η Μελάνη. Επίσης, το πως συνδέεις την ομοφυλοφίλια με την παιδεραστία είναι απλά ΑΙΣΧΡΟ.

 15. periplanomenos το θέμα δεν είναι οι σεξουαλικές συμπεριφορές αλλά η συγκεκριμένη καταδίκη μιας σεξουαλικής συμπεριφοράς. Το κατά πόσο η μοναδική σωστή σεξουαλική συμπεριφορά είναι η αμφιφυλοφιλία είναι άλλο ζήτημα. Μόνο η λέξη «σωστή», εμένα με κάνει να ανατριχιάζω. «Σωστή» σεξουαλική συμπεριφορά είναι η οποιαδήποτε συμπεριφορά δεν βλάπτει τους γύρω μας και εκφράζει τον καθένα μας. Δηλαδή αν κάποιος είναι ετεροφυλόφιλος, η συμπεριφορά του είναι εξ ορισμού «λάθος»;

  Πάμε δηλαδή από τον ρατσισμό προς τους ομοφυλόφιλους στον ρατσισμό προς τους ετεροφυλόφιλους! Αμφότερες οι προσεγγίσεις εξίσου απαξιωτικές προς τον άνθρωπο και εξίσου προβληματικές ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον σεβασμό τους.

 16. @Elf

  Αν θεωρηθείς τυχαίο ότι ορισμένοι πρωτεργάτες του κινήματος νομιμοποίησης της ομοφυλοφιλίας δραστηριοποιούνται ταυτοχρόνως στην κατεύθυνση νομιμοποίησης και κοινωνικής αποδοχής της παιδοφιλίας και της κτηνοβασίας ,τότε κατηγόρησε με.

  Διαφορετικά ψάξε να βρείς την αισχρότητα στα φρένα σου ,όπου μάλλον κάνει πάρτυ.

  @spirosdoikas

  Θα έλεγα ότι η ομοφυλοφιλία έχει ένα «εξελικτικό» καλό: περιορίζει (κάπως, διότι πολλοί είναι αμφί ή υποκρίνονται στους γάμους τους και κάνουν και παιδιά) το ανθρώπινο αναπαραγωγικό μένος, έτσι, μπας και μείνει κανένα δεντράκι για τα υπόλοιπα πλάσματα αυτού του πλανήτη.»

  Kαι οι πόλεμοι και οι επιδημίες και οι αμβλώσεις έχουν τα ίδια αποτελέσματα.Ας ρίξουμε χημικά στα ποτάμια λοιπόν να προκληθεί τεχνητή στειρωση -ήδη συμβαινει με τα χημικά που καταναλωνουμε ποικιλοτρόπως-για να ξεμπερδεύουμε.

  Δεν φταίει η αναπαραγωγή αλλά η υπερκατανάλωση,η χρήση των υδρογονανθράκων ως βασική πηγη ενέργειας και η κρεωφαγία.
  Αν διαχειριζομασταν καλά τα όσα έχουμε φτάνουν και περισσευουν για να ζήσουμε όλοι καλά ,άνθρωποι,ζωα και φυτά.

  Στη δική μου προοπτική της εξέλιξης το επίκεντρο είναι η επιβίωση του πλανήτη και η διατήρηση της οποίας βιοποικιλότητας έχει απομείνει. Με τον άνθρωπο να συνεχίζει ως έχει… δεν βλέπω ούτε το ένα, ούτε το άλλο να προκόβει.

  Συμφωνώ ότι η πορεία του δυτικού ανθρώπου και των μιμητών του είναι αυτοκαταστροφική και η διαπίστωση αυτή είναι κοινός τόπος σε όσους δεν είναι τυφλοί στον νού.
  Πές το και στους φίλους του ιστολογίου που περιμένουν τον μαρμαρωμένο νιτσεϊκό υπεράνθρωπο να ξυπνήσει και να τους σώσει με τις υπεργνώσεις τής ανήθικης υπερεπιστήμης του.

 17. al3xandr0s said

  Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…
  Η στάση της εκκλησίας απέναντι στην ομοφυλοφιλία είναι απόλυτα συνεπής με την τελεολογική της «σοφία». Εφ’ όσον η εκκλησία κατέχει κατ’ αποκλειστικότητα ―μονοπωλιακά― και πέραν κάθε αμφισβήτησης την αλήθεια για ετούτον (και όχι μόνο) τον κόσμο, ξέρει να μας διαφωτίσει και για την ομοφυλοφιλία. Τα υπόλοιπα (από Θου Βου κτλ) είναι απλώς παραφιλολογία και διανθισμός (sic) του θέματος με φθηνή, πρετ-α-πορτέ ηθικολογία και άλλη τόση αισθησιακή, σχεδόν ηδονιστική, καταστροφολογία· δηλαδή να λέμε και κάτι παραπάνω να μη βαριόμαστε συνέχεια με τα ίδια.

  Για το πόσο έχει νόημα ο διάλογος με την εκκλησία και τους θεολογούντες επίδοξους Γιανναράδες βρίσκω ότι ωραία τα λέει ο Pat Condell στο ακόλουθο κλιπάκι:

  Υπάρχει βέβαια κι ένα παλιότερο κάπως σχετικό με τίτλο Was Jesus Gay? στον ακόλουθο σύνδεσμο:

 18. avonidas said

  Tasos είπε:

  η ομοφυλοφιλία είναι αυτοκαταστροφική για το ανθρώπινο είδος και δυσλειτουργική εξέλιξη της φυσικής επιλογής

  spirosdoikas Είπε:

  Θα έλεγα ότι η ομοφυλοφιλία έχει ένα «εξελικτικό» καλό: περιορίζει (κάπως, διότι πολλοί είναι αμφί ή υποκρίνονται στους γάμους τους και κάνουν και παιδιά) το ανθρώπινο αναπαραγωγικό μένος, έτσι, μπας και μείνει κανένα δεντράκι για τα υπόλοιπα πλάσματα αυτού του πλανήτη.

  Για να σοβαρευτούμε λίγο! Κόβεστε στη βιολογία, στην κοινωνιολογία και στην κοινή λογική, εδώ που τα λέμε. Ποιος σας είπε ότι κάθε δομή και συμπεριφορά στους ζωντανούς οργανισμούς οφείλει να έχει ντε και καλά κάποιο «εξελικτικό πλεονέκτημα»; Και τι ακριβώς σας κάνει να πιστεύετε ότι κάθε όργανό σας, απλώς και μόνο επειδή εξυπηρετεί έναν κύριο σκοπό, απαγορεύεται να έχει και άλλες χρήσεις;

  Είναι αλήθεια, π.χ., ότι η μύτη μας χρησιμεύει για την όσφρηση, αλλά εγώ την βρίσκω χρήσιμη και για να στηρίζω τα γυαλιά μου. Περιττό να πω ότι η μύτη δεν εξελίχθηκε «για» αυτό, αλλά δεν αισθάνομαι και ιδαιτέρως ανώμαλος. Το στόμα το έχουμε κυρίως «για» να τρώμε, αλλά φαντάζομαι αρκετοί από σας το χρησιμοποιούν για να φιλούν, αναλόγως προτιμήσεως, άτομα του ίδιου φύλου, του έτερου φύλου ή χέρια παπάδων (για τους πολύ βιτσιόζους).

  Παρομοίως, τα γεννητικά όργανα εξελίχθηκαν «για» την αναπαραγωγή, αλλά αφότου εξελίχθηκαν, τα ζώα και οι άνθρωποι βρήκαν τρόπους να τα χρησιμοποιούν προκειμένου να αντλήσουν ευχαρίστηση με διάφορους τρόπους – όπως και για άλλους σκοπούς, π.χ. σαν μέσο κυριαρχίας ή επίλυσης διαφορών σε μερικά είδη πιθήκων (θα ευχόμουν και ορισμένοι άνθρωποι, αντί να γράφουν βλακείες, να πήγαιναν να πηδηχτούν).

  Έτσι λοιπόν, το σεξ, ετεροφυλοφιλικό ή ομοφυλοφιλικό, ο αυνανισμός και ό,τι άλλο «κόλπο» μπορεί να ξέρετε το οποίο μου διαφεύγει, είναι εξαρχής πέραν του αναπαραγωγικού σκοπού των γεννητικών οργάνων, τον οποίο σκοπό δε βλάπτει περισσότερο από ότι τα γυαλιά μου την όσφρησή μου. Σίγουρα δε βλάπτει τη διατήρηση του ανθρώπινου είδους περισσότερο από όσο την βλάπτει η αγαμία των κληρικών ή η στειρότητα ενός σημαντικού αριθμού ανθρώπων. Αν τώρα θεωρείτε ότι το κράτος θα έπρεπε να επιβάλλει τον θεσμό της οικογένειας σε κάθε πολίτη και να παρεμβαίνει ενεργά, τότε φίλοι μου έχετε απομακρυνθεί πολύ από τα τρέχοντα ήθη, θεϊστικά ή αθεϊστικά, και πλησιάζετε στα ολοκληρωτικά καθεστώτα του πρόσφατου και μακρινού παρελθόντος. Ο «πατερούλης» Στάλιν θα συμφωνούσε ανεπιφύλακτα.

 19. periplanomenos said

  και όμως Greek – Translator, ΕΙΝΑΙ θέμα σεξουαλικής συμπεριφοράς και δεν αφόρα τη «καταδίκη» του Βατικάνου αλλά του σκεπτικού που την προκάλεσε
  κα αυτό γιατί οι Χριστιανικού τύπου θρησκείες δε περιορίζονται στο να αποτρέπουν τους «πιστούς» τους από αποκλίνουσες, κατά τη θεώρηση τους, σ.σ. αλλά επιδιώκουν να ελέγξουν και το πως εκφράζεται η σωστή (εντός αυτής της πρότασης η λέξη ΓΙΝΕΤΑΙ ανατριχιαστική),όσον αφορά τον σκοπό αυτής

  για να μη λέω πολλά δλδ. οι εκκλησίες, ευνοούν ΜΟΝΟ τη «συνεύρεση με σκοπό τη τεκνοποίηση» και όχι συνολικά την ετεροφυλοφιλία

  για αυτό λοιπόν, προσωπικά (αν και ετεροφυλόφιλος)επιλέγω σαν μοναδική και σωστή (εντός αυτής της πρότασης η λέξη, μου ακούγεται μια χαρά)σ.σ. την αμφιφυλοφιλία και μαγκιά των ανθρώπων που την επιλέγουν

 20. Tasos said

  Avonidas Είπε στο 18):

  Για να σοβαρευτούμε λίγο! Κόβεστε στη βιολογία, στην κοινωνιολογία και στην κοινή λογική,* εδώ που τα λέμε. Ποιος σας είπε ότι κάθε δομή και συμπεριφορά στους ζωντανούς οργανισμούς οφείλει να έχει ντε και καλά κάποιο “εξελικτικό πλεονέκτημα”;

  Η επιστημονική παρατήρηση .
  Αν το Χ είδος δεν έχει εξελικτικό πλεονέκτημα καταστρέφεται .
  Προφανώς και δεν «οφείλουν» κάτι τα είδη , μιας και δεν μπορούν να επιλέξουν τι οφείλουν και τι όχι, η δε φυσική επιλογή «πειραματίζεται» συνεχώς και έχουν εξαφανιστεί 100.000δες από δαύτα.
  Στο ανθρώπινο είδος τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα εφόσον μπορεί να παρεμβαίνει ως ένα βαθμό στην φυσική επιλογή και να αναβάλλει η να επιταχύνει την καταστροφή του .

  Και τι ακριβώς σας κάνει να πιστεύετε ότι κάθε όργανό σας, απλώς και μόνο επειδή εξυπηρετεί έναν κύριο σκοπό, απαγορεύεται να έχει και άλλες χρήσεις;

  Γιατί μίλησε κάποιος για απαγόρευση ?
  Προφανώς και μπορείς να χρησιμοποιήσεις την μύτη σου για να ρουφάς κόκα , ή το χέρι σου για να δοκιμάζεις την τοξικότητα του υδροχλωρικού οξέως , τα υπόλοιπα στα «προσεχώς» επί της οθόνης.

  Είναι αλήθεια, π.χ., ότι η μύτη μας χρησιμεύει για την όσφρηση, αλλά εγώ την βρίσκω χρήσιμη και για να στηρίζω τα γυαλιά μου. Περιττό να πω ότι η μύτη δεν εξελίχθηκε “για” αυτό, αλλά δεν αισθάνομαι και ιδαιτέρως ανώμαλος.

  Και φυσικά δεν είσαι ανώμαλος . Αν όμως η μύτη σου πάψει να μυρίζει και στηρίζεις απλά τα γυαλιά σου σε αυτήν , μάλλον έχεις πρόβλημα και έχεις χάσει μία από τις βασικές αισθήσεις σου , αν μάλιστα αυτό συμβεί σε μακροκλίμακα γενικευμένα και στο είδος σου μπορεί και να μιλήσουμε για γενικευμένη καταστροφή .

  Το στόμα το έχουμε κυρίως “για” να τρώμε, αλλά φαντάζομαι αρκετοί από σας το χρησιμοποιούν για να φιλούν, αναλόγως προτιμήσεως, άτομα του ίδιου φύλου, του έτερου φύλου ή χέρια παπάδων (για τους πολύ βιτσιόζους).

  Εφόσον δεν αναιρούνται οι βασικές λειτουργίες του και χρήσεις του , προφανώς και δεν υπάρχει πρόβλημα .

  Παρομοίως, τα γεννητικά όργανα εξελίχθηκαν “για” την αναπαραγωγή, αλλά αφότου εξελίχθηκαν, τα ζώα και οι άνθρωποι βρήκαν τρόπους να τα χρησιμοποιούν προκειμένου να αντλήσουν ευχαρίστηση με διάφορους τρόπους – όπως και για άλλους σκοπούς, π.χ. σαν μέσο κυριαρχίας ή επίλυσης διαφορών σε μερικά είδη πιθήκων (θα ευχόμουν και ορισμένοι άνθρωποι, αντί να γράφουν βλακείες, να πήγαιναν να πηδηχτούν).
  Έτσι λοιπόν, το σεξ, ετεροφυλοφιλικό ή ομοφυλοφιλικό, ο αυνανισμός και ό,τι άλλο “κόλπο” μπορεί να ξέρετε το οποίο μου διαφεύγει, είναι εξαρχής πέραν του αναπαραγωγικού σκοπού των γεννητικών οργάνων, τον οποίο σκοπό δε βλάπτει περισσότερο από ότι τα γυαλιά μου την όσφρησή μου.

  Έτσι λοιπόν και στα σεξουαλικά όργανα εφόσον δεν αναιρείται η βασική και θεμελιώδης εξελικτική της φυσικής επιλογής – «αποστολής» , μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ποικιλοτρόπως χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα .
  Μόνο που στην ομοφυλοφιλία , αυτή η βασική και θεμελιώδης φυσική επιλογή αναιρείται για αυτό και υπάρχει πρόβλημα , όπως υπάρχει πρόβλημα στην μύτη που δεν μυρίζει αλλά στηρίζει μόνο τα γυαλιά, στο στόμα που δεν τρώει αλλά δίνει μόνο φιλάκια κλπ.

  Η προσέγγισή σου που έψαχνε το αληθές στις πολλαπλές χρήσεις των οργάνων ή τμημάτων του σώματός σου , παραγνωρίζοντας το όριο της βασικού και θεμελιώδους φυσικού προορισμού τους ήταν από την αρχή λάθος φίλε μου .

  Σίγουρα δε βλάπτει τη διατήρηση του ανθρώπινου είδους περισσότερο από όσο την βλάπτει η αγαμία των κληρικών ή η στειρότητα ενός σημαντικού αριθμού ανθρώπων.

  Η αγαμία των κληρικών είναι ένα πρόβλημα , η ομοφυλοφιλία επίσης, η στειρότητα ακόμα μεγαλύτερο .
  Δεν είναι λογικό να προσπαθείς να υποβαθμίσεις ένα πρόβλημα , συγκρίνοντάς το με ένα άλλο.
  Κάθε πρόβλημα , είναι ένα θέμα προς επίλυση από μόνο του .

  Αν τώρα θεωρείτε ότι το κράτος θα έπρεπε να επιβάλλει τον θεσμό της οικογένειας σε κάθε πολίτη και να παρεμβαίνει ενεργά, τότε φίλοι μου έχετε απομακρυνθεί πολύ από τα τρέχοντα ήθη, θεϊστικά ή αθεϊστικά, και πλησιάζετε στα ολοκληρωτικά καθεστώτα του πρόσφατου και μακρινού παρελθόντος. Ο “πατερούλης” Στάλιν θα συμφωνούσε ανεπιφύλακτα.

  Δεν μίλησε κανείς για το τι πρέπει να επιβάλλει το κράτος στα της οικογένειας και μέχρι στιγμής δεν εμφανίστηκε κάποιος που να αμφισβητεί το δικαίωμα του ομοφυλόφιλου να την βρίσκει όπως γουστάρει , άρα δεν έχει νόημα η παρατήρησή σου και μάλιστα στον πληθυντικό αριθμό.
  Η φύση των δικαιωμάτων και των απαγορεύσεων στις κοινωνίες στηρίζεται σε διαφορετικούς όρους από αυτούς των φυσικών νόμων και επιλογών . Άλλο το τι είναι καταστροφικό για το είδος και με φυσικούς όρους , άλλο το ποιος έχει δικαίωμα να κάνει τι, στις Χ ανθρώπινες κοινωνίες φίλε μου «ειδικέ» * στα της βιολογίας , κοινωνιολογίας και της κοινής Λογικής.

 21. Tasos said

  Θου Βου Είπε (στο 4.):

  @Τasos

  Τα επιχειρήματα του έχουν αυτοτελή αξία αλλά ο λόγος του τα αποδυναμώνει καθώς το μαγαζί του είναι θερμοκήπιιο ανωμαλίας.

  ΘουΒου έχει ελάχιστη έως μηδαμινή σημασία το ποιος λέει κάτι και τεράστια ή μοναδική το τι λέει .
  Μία από τις γάργαρες πηγές των προκαταλήψεων και της ανορθολογικής κρίσης , είναι η προσκόλληση στο πρόσωπο ή στις συνθήκες που το περιβάλλουν.
  Επειδή δεν σε έχω κόψει για άτομο που έχει πραγματικό πρόβλημα με τον ορθολογισμό (και ας φαίνονται διάφορα στους διάφορους)σου επισημαίνω το παραπάνω και σε καλώ να το σκεφτείς σε δεύτερο χρόνο.

 22. avonidas said

  @Tasos

  Αν το Χ είδος δεν έχει εξελικτικό πλεονέκτημα καταστρέφεται .
  Προφανώς και δεν “οφείλουν” κάτι τα είδη , μιας και δεν μπορούν να επιλέξουν τι οφείλουν και τι όχι, η δε φυσική επιλογή “πειραματίζεται” συνεχώς και έχουν εξαφανιστεί 100.000δες από δαύτα.
  Στο ανθρώπινο είδος τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα εφόσον μπορεί να παρεμβαίνει ως ένα βαθμό στην φυσική επιλογή και να αναβάλλει η να επιταχύνει την καταστροφή του .

  Τα είδη δεν έχουν εξελικτικό πλεονέκτημα, τα ατομικά χαρακτηριστικά έχουν εξελικτικό πλεονέκτημα, και αυτά είναι που διαδίδονται ή δεν διαδίδονται από άτομο σε άτομο μέσα σε ένα είδος. Ο «σχεδιασμός» μας, όπως εύκολα μπορείς να καταλάβεις από την παρατήρηση, πολύ απέχει από το να είναι βέλτιστος. Η φυσική επιλογή δεν παράγει τους καλύτερους δυνατούς οργανισμούς – παράγει απλώς άτομα ικανά να επιβιώσουν, μέχρι την αναπαραγωγική ηλικία, έναντι των λιγότερο καλά εξοπλισμένων ανταγωνιστών τους. Υπάρχουν πολλά «ελαττωματικά» χαρακτηριστικά που διατηρούνται είτε γιατί δεν εκδηλώνονται αρκετά νωρίς, είτε γιατί δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, είτε γιατί έρχονται πακέτο με άλλα, λειτουργικώς αναγκαία χαρακτηριστικά.

  Πέρα από αυτό, η φυσική επιλογή δεν μπορεί να έχει καμιά επίδραση σε ένα χαρακτηριστικό, αν αυτό το χαρακτηριστικό δεν κληρονομείται με κάποια συνέπεια. Και δεν υπάρχει καμιά επαρκής ένδειξη ότι η ομοφυλοφιλία (ή οποιαδήποτε άλλη σεξουαλική τάση) κληρονομείται. (Εννοώ, ότι κληρονομείται σαν σύνολο με απλό τρόπο. Δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να είναι εγγενής σε ένα συγκεκριμένο άτομο. Για παράδειγμα, πολλοί θα έλεγαν ότι το μαθηματικό ταλέντο είναι εκ γενετής χάρισμα. Κληρονομείται όμως; Δεν νομίζω!)

  Έτσι λοιπόν και στα σεξουαλικά όργανα εφόσον δεν αναιρείται η βασική και θεμελιώδης εξελικτική της φυσικής επιλογής – “αποστολής” , μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ποικιλοτρόπως χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα .
  Μόνο που στην ομοφυλοφιλία , αυτή η βασική και θεμελιώδης φυσική επιλογή αναιρείται για αυτό και υπάρχει πρόβλημα , όπως υπάρχει πρόβλημα στην μύτη που δεν μυρίζει αλλά στηρίζει μόνο τα γυαλιά, στο στόμα που δεν τρώει αλλά δίνει μόνο φιλάκια κλπ.

  Θα ήθελες να μου εξηγήσεις με ποιο τρόπο αναιρείται στον ομοφυλόφιλο η «θεμελιώδης λειτουργία» των γεννητικών οργάνων; Δεδομένου ότι ένα ομοφυλόφιλο άτομο είναι ικανό να γονιμοποιήσει ή να τεκνοποιήσει – δεν έχει οργανικό πρόβλημα. Απλώς δεν αισθάνεται έλξη προς άτομα του αντίθετου φύλου. Παρομοίως, εγώ δεν αισθάνομαι έλξη προς ορισμένες γυναίκες τις οποίες, αν ξεχνούσα για λίγο την πολιτική ορθότητα, θα μπορούσα να χαρακτηρίσω «κακάσχημες». Γεγονός είναι όμως, ότι οι… «κακάσχημες» είναι αναπαραγωγικά άτομα και, αν ζόριζα επαρκώς τον εαυτό μου, αν αποφάσιζα δηλ. να μην το ευχαριστηθώ, θα μπορούσα να συνευρεθώ με μία (καλά, έχω ξεφύγει). Ομοίως, πολλοί ομοφυλόφιλοι, θέλοντας και μη, έχουν συνευρεθεί με άτομα του αντίθετου φύλου και έχουν κάνει και οικογένεια.

  Τώρα, για ποιο λόγο το γούστο των αντρών στις γυναίκες – και οι εντυπωσιακές διαβαθμίσεις του – θεωρείται απολύτως φυσιολογική ποικιλία, ενώ η ομοφυλοφιλία θεωρείται ανωμαλία, είναι κάτι που μάλλον δεν έχει να κάνει με τον ορθολογισμό. Προφανώς η κοινωνία μας, μέσα στην άπειρη σοφία της, θεωρεί ότι όλοι οι άνδρες οφείλουν να αναπαραχθούν, ενώ το αντίστοιχο δικαίωμα το έχουν μόνο οι ελκυστικές, στον ανδρικό πληθυσμό, γυναίκες (όσες δεν είναι λεσβίες).

  Δεν μίλησε κανείς για το τι πρέπει να επιβάλλει το κράτος στα της οικογένειας και μέχρι στιγμής δεν εμφανίστηκε κάποιος που να αμφισβητεί το δικαίωμα του ομοφυλόφιλου να την βρίσκει όπως γουστάρει , άρα δεν έχει νόημα η παρατήρησή σου και μάλιστα στον πληθυντικό αριθμό.
  Η φύση των δικαιωμάτων και των απαγορεύσεων στις κοινωνίες στηρίζεται σε διαφορετικούς όρους από αυτούς των φυσικών νόμων και επιλογών . Άλλο το τι είναι καταστροφικό για το είδος και με φυσικούς όρους , άλλο το ποιος έχει δικαίωμα να κάνει τι, στις Χ ανθρώπινες κοινωνίες φίλε μου “ειδικέ” * στα της βιολογίας , κοινωνιολογίας και της κοινής Λογικής.

  Αφού λοιπόν «φίλε» δεν αμφισβητείς «το δικαίωμα του ομοφυλόφιλου να την βρίσκει όπως γουστάρει», σε τι ακριβώς είχε δίκιο ο Πάπας; Γιατί ο Πάπας αμφισβητεί ακριβώς αυτό το δικαίωμα, αν δεν το κατάλαβες! Πώς ακριβώς δηλαδή φαντάστηκες ότι θα «σώσει την ανθρωπότητα» από την «πληγή» της ομοφυλοφιλίας; Θα βάλει τροχονόμο στο κρεβάτι της «αδερφής» – ή θα πνίξει την «αδερφή» στις ενοχές, ώστε να ζοριστεί και να «το κάνει φυσιολογικά». Ο δεύτερος τρόπος είναι μάλλον πιο πιθανός, καθώς οι πολιτικές εξουσίες του Πάπα είναι «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις…»

  Και χέσε με με τη διάσωση του είδους. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι αρκετά διαδεδομένη για να απειλήσει την… αναπαραγωγική ικανότητα του είδους, ούτε πρόκειται ποτέ να είναι. Αν ποτέ αυξανόταν σε τέτοιο βαθμό ο αριθμός των ανθρώπων που αρνούνται να αναπαραχθούν – είτε λόγω ομοφυλοφιλίας, είτε λόγω αγαμίας – τότε το δικαίωμα του να είσαι εργένης, απόλυτα θεμιτό σήμερα, θα έπαυε να αναγνωρίζεται, και η οικογένεια θα γινόταν κοινωνική υποχρέωση. Σήμερα, τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει, καθώς ένα σωρό ετεροφυλόφιλοι διαλέγουν να παραμείνουν εργένηδες. Άρα, ο «συναγερμός» για τους ομοφυλόφιλους σαφώς και είναι μια δικαιολογία της πλάκας.

 23. next said

  Ευγε Avonidas. πάρε 128,34 points off fair fight από τον συνασπισμό των άκαρδων αθέων και κανε τη ζωή του Τάσου κόλαση αμφιβολιών.

 24. avonidas said

  @ Next

  Δεν έχω σκοπό να κάνω κανενός τη ζωή κόλαση. Επίσης, έχω «ευλογηθεί» στη ζωή μου με άπειρες αμφιβολίες, τις οποίες θεωρώ υγιές γνώρισμα ανθρώπου που, φυσιολογικά, δεν γνωρίζει τα πάντα.

  Εκείνους που δεν αμφιβάλλουν ποτέ δυσκολεύομαι να καταλάβω.

 25. cyrus said

  Το μαγαζί του Πάπα είναι θερμοκήπιο ανωμαλίας…

  Ενώ το δικό μας, με τους μητροπολίτες που αποκαλούν ο ένας τον άλλο με γυναικεία ονόματα και τους μοναχούς και τους αρχιμανδρίτες που βάζουν μπροστά το γκέινταρ κάθε φορά που βλέπουν νέο αγόρι στην εκκλησία, είναι το απαύγασμα της αρετής…

  Αυτές οι επιλεκτικές παρωπίδες έχουν καταντήσει κουραστικές πια…

 26. Καταρχήν να πω ότι συμφωνώ 1000% με τον Avonida. Κατά δεύτερον να πω ότι εκνευρίζομαι τρομερά με το θέμα της ομοφυλοφιλίας…

  Δεν έχω τρελές επαφές με την βιολογία αλλά άρχισα να διαβάζω αρκετά πράγματα για την θεωρία της εξέλιξης τελευταία και κατέληξα πως σ’αυτή την περίπτωση η ημιμάθεια δεν είναι μόνο χειρότερη από την αμάθεια, είναι και επικίνδυνη γιατί βρίσκει ο καθένας πάτημα για να λέει βλακείες που μπορεί να επηρεάσουν με τραγικούς τρόπους ανθρώπινες ζωές. Οπότε πριν πεί ο καθένας το μακρύ και το κοντό του ας διαβάσει τίποτα κι ας μετρήσει μέχρι το 10 πριν μιλήσει…

  Τώρα για τον πάπα και τον κάθε ένα που σκέφτεται με παρόμοιο τρόπο, όταν πεθάνει ας ζητήσει τα ρέστα από τον Θεό του που (κατά την δική του θεωρία τουλάχιστον) έπλασε τους ανθρώπους έτσι. Το δημιούργημα δεν φταίει για να την πληρώσει…

  Και προς όλους τους άρρωστους που συγχέουν την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία, για να σας προλάβω:

  1ον η ομοφυλοφιλία δεν περιλαμβάνει βιασμό ανηλίκου, οπότε είναι λιγουλάκι διαφορετικό το θέμα (έλεος δηλαδή).

  2ον η ομοφυλοφιλία είναι μια φυσική τάση για μερικούς ανθρώπους, όταν ένα αγοράκι 5 χρονών σου λέει μου αρέσουν τα αγοράκια δεν μπορείς να το πεις ανώμαλο (κι αν το κάνεις έχεις σοβαρό πρόβλημα). Η παιδεραστία από την άλλη συνήθως προέρχεται από ψυχολογικές διαταραχές και δεν είναι τυχαίο που οι παιδεραστές γενικά δεν είναι και πολύ στα καλά τους σαν άτομα, όπως και όλοι οι βιαστές εδώ που τα λέμε..

  3ον με εκνευρίζει ακόμη περισσότερο που χρειάζεται να πούμε 100 φορές τα αυτονόητα (τα 2 παραπάνω), και ο μόνος πραγματικός κίνδυνος για την ανθρωπότητα είναι όλοι αυτοί που δεν διστάζουν να καταδικάσουν μια ανθρώπινη επιλογή που ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ (τα κεφαλαία είναι γιατί όσο και να το λέμε αυτό μερικοί δεν το βλέπουν, δεν ξέρω, επιλεκτική τύφλωση έχουν;;)

 27. Άθεος said

  Όταν σε μια ανάρτησή μου (Το ανεξίτηλο στίγμα της ανθρωπότητας) έγραφα ότι ο χριστιανισμός με την επικράτησή του αποτέλεσε για την ανθρωπότητα την πιο επαίσχυντη καμπή στην ιστορία της, φαίνεται ότι δεν είχα άδικο.
  Μα, θα μου πείτε από την άποψη του Πάπα για την ομοφυλοφιλία το λες αυτό;
  Όχι φυσικά, για όλο του το πνεύμα!
  Κάθε φορά που θα ανοίξουν το στόμα τους, για τα κακώς κείμενα, στιγματίζονται για την αντιδραστικότητά τους ή για την υποκρισία τους!
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! (το εννοώ, σε όλους!)

 28. Άθεος said

  Λένε πως τα Χριστούγεννα είναι μέρα χαράς για τα παιδιά και ελπίδα για όλο τον κόσμο… Σαχλαμάρες! Ας σοβαρευτούμε και λίγο. Βαρέθηκα τις Υποκρισίες!

 29. Λοιπόν αν κατάλαβα καλά, στο κατά Θουβού ευαγγέλιο, η ομοφυλοφιλία οφείλεται στα τοξικά χημικά που επηρεάζουν τις ορμόνες μας.

  Αναρωτιέμαι, στην αρχαία Ελλάδα τι τοξικά χημικά είχαν; χμμμ….

  Αλήθεια, έχει καταλάβει κανείς σε τι ακριβώς ενοχλεί η ομοφυλοφιλία και σε τι είδους «καταστροφή» υποτίθεται ότι μας οδηγεί;

  Απροπό, εμένα πολύ μου άρεσε ο Περιπλανώμενος! Άμφι υποχρεωτικό για όλους! Όχι μόνο το ένα ή μόνο το άλλο, τι θα πει μου αρέσουν μόνο οι άντρες ή μόνο οι γυναίκες, εεεε? Διεστραμμένοι!

 30. Tasos said

  Avonidas Είπε (στο 22.):

  Τα είδη δεν έχουν εξελικτικό πλεονέκτημα, τα ατομικά χαρακτηριστικά έχουν εξελικτικό πλεονέκτημα, και αυτά είναι που διαδίδονται ή δεν διαδίδονται από άτομο σε άτομο μέσα σε ένα είδος.

  Δηλαδή το ανθρώπινο είδος σαν ταξινόμηση και προδιαγραφές δεν έχει εξελικτικό πλεονέκτημα σε σχέση με το «γιγάντιο πάντα» π.χ. , απλά ο Τάκης, ο Σάκης και η Μπέττυ το έχουν , «μέσα» στο ανθρώπινο είδος ?
  Τι είναι αυτό φίλε μου ?

  (next σε αυτό το σημείο μπορείς να πας για αφόδευση και συνεχίζεις μετά με την ταινία σου)

  Ο “σχεδιασμός” μας, όπως εύκολα μπορείς να καταλάβεις από την παρατήρηση, πολύ απέχει από το να είναι βέλτιστος.

  Εκτός του ότι αυτό είναι άσχετο με το προηγούμενο , δεν μίλησε κανείς για «βέλτιστο σχεδιασμό» άρα γιατί το αναφέρεις ?

  Η φυσική επιλογή δεν παράγει τους καλύτερους δυνατούς οργανισμούς – παράγει απλώς άτομα ικανά να επιβιώσουν, μέχρι την αναπαραγωγική ηλικία, έναντι των λιγότερο καλά εξοπλισμένων ανταγωνιστών τους. Υπάρχουν πολλά “ελαττωματικά” χαρακτηριστικά που διατηρούνται είτε γιατί δεν εκδηλώνονται αρκετά νωρίς, είτε γιατί δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, είτε γιατί έρχονται πακέτο με άλλα, λειτουργικώς αναγκαία χαρακτηριστικά.

  Πέρα από αυτό, η φυσική επιλογή δεν μπορεί να έχει καμιά επίδραση σε ένα χαρακτηριστικό, αν αυτό το χαρακτηριστικό δεν κληρονομείται με κάποια συνέπεια.
  Και δεν υπάρχει καμιά επαρκής ένδειξη ότι η ομοφυλοφιλία (ή οποιαδήποτε άλλη σεξουαλική τάση) κληρονομείται. (Εννοώ, ότι κληρονομείται σαν σύνολο με απλό τρόπο. Δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να είναι εγγενής σε ένα συγκεκριμένο άτομο. Για παράδειγμα, πολλοί θα έλεγαν ότι το μαθηματικό ταλέντο είναι εκ γενετής χάρισμα. Κληρονομείται όμως; Δεν νομίζω!)

  Φίλε μου ειδικέ στην Βιολογία, Κοινωνιολογία και κοινή Λογική για ρίξε μια ματιά εδώ :
  http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=53294

  Αν υποθέσουμε πως τα παραπάνω δεν ισχύουν και η ομοφυλοφιλία είναι επίκτητη ή «επιλογή» όπως ισχυρίζονται οι ομοφυλόφιλοι ή έστω μιλάμε για ένα συνδυασμό γενετικής προδιαγραφής και επίκτητων συνθηκών ανάπτυξης , αυτό σε τι αλλάζει την καταστροφική παράμετρο για το ανθρώπινο είδος ?

  (next γύρισες ή είσαι ακόμα στο wc ?)

  Θα ήθελες να μου εξηγήσεις με ποιο τρόπο αναιρείται στον ομοφυλόφιλο η “θεμελιώδης λειτουργία” των γεννητικών οργάνων; Δεδομένου ότι ένα ομοφυλόφιλο άτομο είναι ικανό να γονιμοποιήσει ή να τεκνοποιήσει – δεν έχει οργανικό πρόβλημα. Απλώς δεν αισθάνεται έλξη προς άτομα του αντίθετου φύλου.

  Nαι «απλώς» δεν μπορεί να γονιμοποιήσει άνδρας – άνδρα και γυναίκα μια γυναίκα , (ρώτα και τον Next -μόλις επιστρέψει από το wc και τελειώσει η ταινία του- θα στο επιβεβαιώσει , είναι γάτα σε κάτι τέτοια ) .

  Παρομοίως, εγώ δεν αισθάνομαι έλξη προς ορισμένες γυναίκες τις οποίες, αν ξεχνούσα για λίγο την πολιτική ορθότητα, θα μπορούσα να χαρακτηρίσω “κακάσχημες”. Γεγονός είναι όμως, ότι οι… “κακάσχημες” είναι αναπαραγωγικά άτομα και, αν ζόριζα επαρκώς τον εαυτό μου, αν αποφάσιζα δηλ. να μην το ευχαριστηθώ, θα μπορούσα να συνευρεθώ με μία (καλά, έχω ξεφύγει).

  Το είπες και μόνος σου , κάποιες σου αρέσουν και κάποιες όχι , δεν υπάρχει το αναπαραγωγικό πρόβλημα του «δεν μου αρέσει καμία» και μου αρέσει ο Σάκης .

  Ομοίως, πολλοί ομοφυλόφιλοι, θέλοντας και μη, έχουν συνευρεθεί με άτομα του αντίθετου φύλου και έχουν κάνει και οικογένεια.

  Και κάποιες πηγαίνουν στις τράπεζες σπέρματος , άλλοι «νοικιάζουν» μήτρες, κάποιοι ελπίζουν στην νομιμοποίηση της κλωνοποίησης (αυτό το «δικαίωμα» θα το διεκδικήσουν τις επόμενες δεκαετίες) και γενικώς την παλεύουν με την επιστήμη για να καλύψουν το ΦΥΣΙΚΟ αναπαραγωγικό ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ , πρόβλημα ή λάθος (πες το όπως θες) .
  Αυτό πως αναιρεί την πρόταση : «η ομοφυλοφιλία είναι καταστροφική για το ανθρώπινο είδος» ? , επειδή η επιστήμη προσπαθεί να καλύψει αυτή την καταστροφή και οι ομοφυλόφιλοι καταφεύγουν σε αυτήν ?
  Αυτή είναι η δουλειά της επιστήμης , να δίνει λύσεις σε καταστροφές, δυσλειτουργίες, προβλήματα αυτό δεν σημαίνει πως οι καταστροφές παύουν να είναι εξ ορισμού καταστροφές .

  Τώρα, για ποιο λόγο το γούστο των αντρών στις γυναίκες – και οι εντυπωσιακές διαβαθμίσεις του – θεωρείται απολύτως φυσιολογική ποικιλία, ενώ η ομοφυλοφιλία θεωρείται ανωμαλία, είναι κάτι που μάλλον δεν έχει να κάνει με τον ορθολογισμό.

  Χρησιμοποίησε απλή ή κοινή Λογική και θα καταλάβεις γιατί η ομοφυλοφιλία οδηγεί σε αναπαραγωγική δυσλειτουργία και αδιέξοδο.
  Ο ορθολογισμός είναι για πιο πολυσύνθετα προβλήματα, δεν χρειάζεται να καταναλώσεις επιπλέον «φαιά ουσία» .

  Προφανώς η κοινωνία μας, μέσα στην άπειρη σοφία της, θεωρεί ότι όλοι οι άνδρες οφείλουν να αναπαραχθούν, ενώ το αντίστοιχο δικαίωμα το έχουν μόνο οι ελκυστικές, στον ανδρικό πληθυσμό, γυναίκες (όσες δεν είναι λεσβίες).

  Για δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα το κόβω .
  Από που προκύπτει αυτό το «προφανώς» ?

  Αφού λοιπόν “φίλε” δεν αμφισβητείς “το δικαίωμα του ομοφυλόφιλου να την βρίσκει όπως γουστάρει”, σε τι ακριβώς είχε δίκιο ο Πάπας;

  Στην διαπίστωση πως η ομοφυλοφιλία είναι καταστροφική για το ανθρώπινο είδος .

  Γιατί ο Πάπας αμφισβητεί ακριβώς αυτό το δικαίωμα, αν δεν το κατάλαβες!

  Διάβασα το κείμενο άλλα δεν βρήκα πρόταση νόμου για διώξεις ομοφυλοφίλων, αλλά ακόμα και αν υπήρχε μία τέτοια θα συμφωνούσα με τον Πάπα στην διαπίστωση και θα διαφωνούσα ως προς την δίωξη.
  Δεν έχω πρόβλημα να συμφωνήσω σε οτιδήποτε θεωρώ ορθό και να διαφωνήσω σε οτιδήποτε θεωρώ λάθος, ίσως γιατί δεν με ενδιαφέρει το ποιος το λέει (αν είναι «δικός μας» , «φίλος μας», «εχθρός» κλπ, το ‘πιασες το υπονοούμενο φαντάζομαι)

  Πώς ακριβώς δηλαδή φαντάστηκες ότι θα “σώσει την ανθρωπότητα” από την “πληγή” της ομοφυλοφιλίας;
  Θα βάλει τροχονόμο στο κρεβάτι της “αδερφής” – ή θα πνίξει την “αδερφή” στις ενοχές, ώστε να ζοριστεί και να “το κάνει φυσιολογικά”. Ο δεύτερος τρόπος είναι μάλλον πιο πιθανός, καθώς οι πολιτικές εξουσίες του Πάπα είναι “περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις…”

  Δεν ακολουθώ υποθέσεις για να καταλήξω σε συμπέρασμα. Κρίνω αυτά που διαβάζω και μόνο ως έχουν .

  Και χέσε με με τη διάσωση του είδους. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι αρκετά διαδεδομένη για να απειλήσει την… αναπαραγωγική ικανότητα του είδους, ούτε πρόκειται ποτέ να είναι.

  Ώπα ! τι βλέπω ? άρχισαν οι «εκπτώσεις» ? δεν είναι καταστροφική γιατί δεν είναι αρκετά διαδεδομένη ?
  Μέχρι να ξεκαθαριστούν (αν ξεκαθαριστούν) τα αίτιά της (επίκτητα ή γενετικά) είναι λογικό να αντιμετωπίζεται πάντα ως εν δυνάμει απειλή, τι να κάνουμε.

  Αν ποτέ αυξανόταν σε τέτοιο βαθμό ο αριθμός των ανθρώπων που αρνούνται να αναπαραχθούν – είτε λόγω ομοφυλοφιλίας, είτε λόγω αγαμίας – τότε το δικαίωμα του να είσαι εργένης, απόλυτα θεμιτό σήμερα, θα έπαυε να αναγνωρίζεται, και η οικογένεια θα γινόταν κοινωνική υποχρέωση.
  Σήμερα, τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει, καθώς ένα σωρό ετεροφυλόφιλοι διαλέγουν να παραμείνουν εργένηδες. Άρα, ο “συναγερμός” για τους ομοφυλόφιλους σαφώς και είναι μια δικαιολογία της πλάκας.

  Ο συναγερμός έρχεται μαζί με άλλους συναγερμούς που λένε πως η στειρότητα αυξάνεται, η οικογένεια διαλύεται, οι νέοι αρχίζουν και την βρίσκουν κατά μονάς και με υποκατάστατα , τα ποσοστά σεξουαλικής αποχής για νέες γυναίκες είναι υψηλά ( http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=10559508) και σαν κερασάκι στην τούρτα έρχεται και η ομοφυλοφιλία να προβάλλεται συνεχώς στα πρότυπα , στα ΜΜΕ κλπ .
  Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι άλλη κουβέντα βεβαίως , αλλά κάθε φωνή που αντιδρά την σούπα -από όπου και αν προέρχεται- και χωρίς να καταφεύγει σε ακραίες προτάσεις, είναι ευπρόσδεκτη.

 31. @Mελάνη

  ΚΑΙ τα χημικά κάνουν τη δουλειά τους.
  Τα υπόλοιπα είναι συνδυασμός παραγόντων.

  Αλήθεια, έχει καταλάβει κανείς σε τι ακριβώς ενοχλεί η κτηνοβασία και σε τι είδους «καταστροφή» υποτίθεται ότι μάς οδηγεί;

  Aναρωτιέμαι γιατί να μην αναπαράξουμε όλα τα αρχαιοελληνικά έθη:
  Παν και Αιξ

 32. avonidas said

  @ Tasos

  Καλά Χριστούγεννα (και καλά κρασιά)

  Για το «εξελικτικό πλεονέκτημα», ουδέν σχόλιον. Κάτσε διάβασε, μάθε ΤΙ είναι και το συζητάμε πάλι. Το γεγονός και μόνο ότι συγκρίνεις ανθρώπους και πάντα δείχνει ότι δεν έχεις ιδέα τι πάει να πει επιλογή και εξέλιξη. (Να σε βοηθήσω: δεν γίνεται «επιλογή» μεταξύ ανθρώπων και πάντα για το ποιος θα φέρει στον κόσμο την επόμενη γενιά ανθρώπων. Μεταξύ ανθρώπων γίνεται η επιλογή!)

  Για τους ομοφυλόφιλους και το «πρόβλημά» τους: ναι, το ξέρω ότι δεν μπορούν να γονιμοποιηθούν οι άντρες! Εγώ είπα ότι ένας ομοφυλόφιλος μπορεί (αλλά δεν θέλει) να γονιμοποιήσει γυναίκα. Εσύ λες ότι αυτό είναι πρόβλημα. Αν ο ίδιος ο ομοφυλόφιλος το θεωρεί πρόβλημα, και θελήσει να το λύσει όπως ο στείρος ή ο ανάπηρος, θα πω ότι είναι πρόβλημα. Αλλά ο ομοφυλόφιλος δεν το θεωρεί πρόβλημα, ούτε υποφέρει από αυτό. Είναι λοιπόν παράξενο να θέλεις να του το λύσεις με το ζόρι. Κι ακόμα πιο τρελό είναι να επικαλείσαι τον κίνδυνο για την ανθρωπότητα, ενώ δεν έχεις κανένα πρόβλημα π.χ. με τους εκ πεποιθήσεως εργένηδες!

  Τελικά, το όλο ζήτημα έγκειται στο ότι θεωρείς την αναπαραγωγή «σκοπό» του ανθρώπου. Μπορεί να είναι ο «σκοπός» των γονιδίων του – αν τα γονίδια είχαν σκοπούς, που δεν έχουν, παρά μόνο μεταφορικά – αλλά δεν είναι καθόλου ανάγκη να είναι ο σκοπός του ανθρώπου που τα φέρει. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν τα γονίδια για το σχήμα της μύτης μου θα περάσουν στην επόμενη γενιά, κι αν κάνω οικογένεια δεν θα είναι για να διαιωνίσω το «αίμα» μου. Θα ήμουν εξίσου ευχαριστημένος να υιοθετήσω παιδιά, π.χ. (καλά, τώρα σίγουρα θα πιστεύεις ότι είμαι ομοφυλόφιλος…) Ασφαλώς, κάποιοι θα πρέπει να αναπαραχθούν, αλλά δεν είναι καθόλου ανάγκη να το κάνουν όλοι, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζούμε με βάση τον ολοκληρωτικό βιολογικό ανταγωνισμό που διέπει το ζωϊκό βασίλειο.

  (Η μεγάλη πλάκα είναι ότι εκείνοι ακριβώς που απορρίπτουν τη δαρβινική κοσμοθεωρία και τον «νόμο της ζούγκλας», εκείνοι που μας έχουν γανώσει το κεφάλι με την «ανωτερότητα του ανθρώπου», αυτοί οι ίδιοι κάνουν παντιέρα τη βιολογία και τις «φυσιολογικές» ορμές, για τις οποίες δεν ξέρουν την τύφλα τους)

  Λες ότι δεν διαπίστωσες «πρόταση νόμου για διώξεις ομοφυλοφίλων» στις δηλώσεις του Πάπα. Υποθέτω λοιπόν ότι ο Πάπας, απευθυνόμενος από άμβωνος σε εκατομμύρια Καθολικών, απλώς έκανε ψιλοκουβέντα για μερικά αφηρημένα, βιολογικά ζητηματάκια. Φαντάζομαι για να σιγουρευτείς περιμένεις να δεις τις «αδερφές» να κυκλοφορούν μ’ ένα ροζ τρίγωνο καρφιτσωμένο στο πέτο, ε;

  Όσο για το ότι το είπε ο Πάπας, πίστεψέ με δεν εντοπίζω εκεί το πρόβλημα. Όπως είπα, ο Στάλιν θα συμφωνούσε απολύτως. Και φυσικά, κανένας από τους δύο δεν ενδιαφέρεται για τη διάσωση της ανθρωπότητας. Απλώς είναι βολικό να έχεις έναν αποδιοπομπαίο τράγο να δείχνεις με το δάχτυλο. Αποσπά τον κόσμο από τα πραγματικά του προβλήματα!

  Και τέλος, ερχόμαστε στην «εν δυνάμει καταστροφή». Τι να σου πω τώρα, αφού βρήκες το πρόβλημα μπράβο σου! Χαίρομαι αφάνταστα, μεγάλε υπέρμαχε του δικαιώματος του κυνηγιού, του καπνίσματος και δε συμμαζεύεται, που δεν είσαι καθόλου «φασιστάκος» σαν εμάς τους υπόλοιπους. Κι ενώ εσύ θα συνεχίζεις το λελογισμένο κυνήγι σου (αδιάφορο αν κυνηγάς εσύ προσωπικά), πάντα προσέχοντας τα απειλούμενα είδη, οι επιστήμονες, θορυβημένοι από την Δαμόκλειο Σπάθη της ομοφυλοφιλίας, θα ψάξουν ιδιοφυείς τρόπους να βαρβατέψει και η τελευταία «αδερφή» (πολύ μ’ αρέσει αυτός ο όρος, το «γκέι» είναι τελείως άνοστο για τα γούστα μου), ώστε να σωθεί η ανθρωπότητα. Θα τους πεθάνουμε στις ορμόνες, ρε παιδί μου, μέχρι να μάθουν να τους αρέσει το «κοκό»! Ή, ακόμη καλύτερα, θα εντοπίσουμε ποιο γονίδιο «φταίει» και θα το ξηλώσουμε από το DNA!

  Α, ξέχασα, είσαι κατά των «ακραίων» μεθόδων. Υποθέτω η ήπια μέθοδος είναι χαλαρή κουβεντούλα με τον Πάπα, μέχρι να σταματήσουν το κούνημα.

 33. Θου Βου (σχόλιο 31)

  LOL, έχω ξαναδεί αυτό το γλυπτό, αλλά με αυτή τη φωτογραφία που έστειλες παρατηρώ τώρα ότι ο Πάν (ή μάλλον, πιό σωστά, ο Σάτυρος) κρατάει την κατσίκα απ’το μούσι!

  Λοιπόν, κοίτα, Θου Βου, υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα με την Αγία Γραφή το οποίο δεν είμαι ο πρώτος που το παρατηρεί, το έχουν πει κι άλλοι πριν από εμένα, και αυτό είναι η παντελής έλλειψη χιούμορ από άκρη σε άκρη αυτού του μυθιστορήματος. Οι αρχαίοι ημών, απ’την άλλη μεριά, όχι μόνο είχαν ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ, όχι μόνο είχαν θρησκευτικές δοξασίες τόσο χαλαρές ώστε να μπορέσουν να συνυφάσουν το χιούμορ με αυτές, αλλά ήταν και τόσο άνετοι ώστε να φτιάχνουν ακόμα και αγάλματα εμπνευσμένα από την συνύφανση των δύο. Κατανοώ ότι για τους κακόμοιρους βάρβαρους νομάδες της ερήμου που έγραψαν την Αγία Γραφή σου μία τέτοια κοσμοθεώρηση ήταν αδιανόητη, αλλά κι εσύ τώρα πλέον, τη σημερινή εποχή; τσκ τσκ τσκ…

 34. Εδώ ο «δικός μας» άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης έγραφε στο διεστραμμένο Πηδάλιον του:

  «Τόσον δε φοβερόν πράγμα είναι η αρσενοκοιτία, ώστε οπού ο ίδιος Θεός ηθέλησε να καταβή προσωπικώς διά να ιδή αν τη αληθεία ενεργήται τοιαύτη αμαρτία, ωσάν να μη επίστευε καλά, αν ήτο δυνατόν να ευρεθή επάνω εις την γην μία τοιαύτη τερατώδης κακία. Ο δε Αγιος Ιερώνυμος λέγει ότι διά μόνην την αμαρτίαν αυτήν αργοπόρησεν εις τόσας χιλιάδας χρόνους να γένη άνθρωπος ο Υιός του Θεού…»

  Γι’ αυτό άργησε τόσο πολύ να έρθει να μας σώσει ο Χριστούλης (και είχα μια σκασίλα)…

 35. @Διαγόρα #33

  Ο Πλούταρχος γράφει:

  «…και γαρ αιγών επειράθησαν άνδρες και υών (θηλ. χοίροι) και ίππων μιγνυόμενοι , και γυναίκες άρρεσι θηρίοις επεμάνησαν , εκ γαρ των τοιούτων γάμων Μινώταυροι και Αιγιπάνες , ως δ’ εγώμαι , και Σφίγγες αναβλαστάνουσι , και Κένταυροι …»

  Λοιπόν δεν υπάρχει καμμιά αίσθηση χιούμορ ή χαβαλέ στο παραπάνω αγαλματάκι,όπως δεν υπάρχει κανένα χιούμορ στο Κάμα Σούτρα των Ινδών ή στα κεφάλια των ανδρών που κρατά η θεά Κάλι.

  Όλα τούτα είναι απεικονίσεις πραγματικών τελετουργιών ή συνηθειών ,όπως αποδεικνύει και η ιστορική καταγραφή.

  @Ανορθόδοξος

  Ο άγιος Νικόδημος ξέρει πολύ καλά τι λέει.
  Βεβαίως οι οπαδοί του Κροουλιανού «Κάνε ότι σ αρέσει.Αυτός είναι ο μόνος νόμος.» στεναχωριούνται όταν τα ακούν.

  Άκου τι λέει κι ένας ακόμα «φανατικός», «συντελεστής του Πηδαλίου»:

  «Το μικρό αγόρι πρέπει ν’ ανατρέφεται μ’ αυτόν τον τρόπο, ώστε να μην αναζητά κατά τα πρώτα του 20 έτη την συνουσία… (οι Πυθαγόρειοι) θεωρούσαν ότι πρέπει να περισταλούν όλες οι παρά φύση γεννητικές λειτουργίες καθώς και αυτές που γίνονται με ακόλαστο τρόπο και να παραμείνουν όσες γίνονται με σωφροσύνη και νομιμότητα, όσες δηλαδή στοχεύουν στην τεκνοποιία»

  ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ, Περί του πυθαγορικού βίου

 36. next said

  having my quality time…
  Τάσο
  Το γνωσικό σου επίπεδο περί υποθέσεων που αφορούν στην εξέλιξη των ειδών είναι μηδαμινό. Όσο για τα συμφύρματα λογικών επιχειρημάτων που επικαλείσαι είναι μακράν κάθε διερευνητικής προσπάθειας από έλλογα όντα. απευθύνονται προφανώς σε αλλόπιστους και σίγουρα όχι άθεους.

  Τρελή έμπνευση είχε ο εφευρέτης του καμπινέ, δεν ξέρω αν μπορώ να πω το ίδιο και για τον εφευρέτη του Θεού….

 37. Tasos said

  Avonidas Είπε:

  @ Tasos
  Καλά Χριστούγεννα (και καλά κρασιά)
  Για το “εξελικτικό πλεονέκτημα”, ουδέν σχόλιον. Κάτσε διάβασε, μάθε ΤΙ είναι και το συζητάμε πάλι. Το γεγονός και μόνο ότι συγκρίνεις ανθρώπους και πάντα δείχνει ότι δεν έχεις ιδέα τι πάει να πει επιλογή και εξέλιξη. (Να σε βοηθήσω: δεν γίνεται “επιλογή” μεταξύ ανθρώπων και πάντα για το ποιος θα φέρει στον κόσμο την επόμενη γενιά ανθρώπων. Μεταξύ ανθρώπων γίνεται η επιλογή!)

  Καλά Χριστούγεννα Αvonida

  Με έπεισες ότι θα ήσουν ο πλέον ακατάλληλος ή άχρηστος να εργαστεί πάνω σε ερωτήματα του στυλ : άνθρωπος και χιμπαντζής διαφέρουν κατά 2% μόνο στον γενετικό τους κώδικα, που εστιάζονται οι διαφορές σε επίπεδο γονιδίων και πως μεταφράζονται αυτές οι διαφορές σε βιολογικό, κοινωνικό κλπ επίπεδο .
  Δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω -με την σειρά μου- για το τι σημαίνει εξελικτικό πλεονέκτημα ανάμεσα στα είδη (και όχι απλά σε άτομα του ίδιου είδους) , ποια η σημασία και κυρίως οι προοπτικές επιβίωσης μέσω της αναπαραγωγικής ιδιαιτερότητας διαφόρων ειδών και σε σχέση με τις Χ μεταβολές και εξελίξεις στον περιβάλλον τους , ούτε φυσικά θα χρησιμοποιήσω «μαγικούς» όρους όπως «Swarm Ιntelligence» για να καταδείξω τα συμπεράσματα μελετών της συγκριτικής μελέτης κοινωνιών των τερμιτών π.χ. με κοινωνίες ανθρώπων , οι οποίες μάλλον αγνόησαν την Βιολογία Γυμνασίου την οποία κομίζεις ως «επιχειρήματα» και πήγαν «κάπου παρακάτω» και ναι ! συνέκριναν είδη και εξελικτικά πλεονεκτήματα μεταξύ τους σαν είδη! (πράγματι τρομερό :p)

  Η εμφανής «ειδικότητά» σου «στην Βιολογία, Κοινωνιολογία και κοινή Λογική» μπορώ να πω με σιγουριά πως «βγάζει μάτι» και μετατρέπει τον συνομιλητή σου σχετικά γρήγορα σε μονόφθαλμο ;) .

  Περιορίσου στα του Πάπα φίλε μου και την κακή ρωμαιοκαθολική εκκλησία που επιτίθεται ανερυθρίαστα στους ετεροφοβικούς συνανθρώπους μας αγγίζοντας «καυτές πατάτες» και ταμπού για χάχολους «προοδευτικούς» και «ορθολογιστές» (κατά δήλωση και μόνο) και αφέσου απλώς στα χειροκροτήματα του next διανθισμένα ηχητικώς με μουγκανητά ικανοποίησης από τα κομμάτια πίτσας που μασάει συχνά βλέποντας ταινίες στην σειρά, τα οποία όμως τα προσφέρει και σαν επιχειρήματα ή «τροφή του πνεύματος» στη συζήτηση (δυστυχώς).
  Δεν μπορείς κάτι καλύτερο φίλε μου, η συζήτηση είχε άλλο αντικείμενο από αυτό που κόλλησε το μυαλουδάκι σου, πράγματι εξετάζονται επιστημονικώς εξελικτικά πλεονεκτήματα μεταξύ των ειδών (η αναπαραγωγή είναι ένα πεδίο μελέτης και μάλιστα συγκριτικό σε επίπεδο ειδών),είσαι σκέτο χάσιμο χρόνου. :)

 38. next said

  Άλλο η φυσική επιλογή και τα εξελικτικά τερτίπια της και άλλο ο ανταγωνισμός των ειδών για τους πόρους. Λίγο μπλεγμένα τα έχεις λεβεντόπαιδο..

 39. next said

  ΘΒ
  η διακωμώδηση των θείων ήταν τέχνη για τους παλιούς (Προχριστιανικούς) Έλληνες. το ίδιο για τους σύγχρονους είναι θανάσιμη αμαρτία. Αλήθεια ποια είναι η σχέση της παναγιάς της τρουπιτής με την παναγιά τη σουμελά και την παναγιά της Τήνου?
  ήταν όλες παρθένες! και δεν είναι ανέκδοτο αλλά παστεριωμένη πίστη του τσούρμου των ηλιθίων που αυτοαποκαλούνται ποίμνιο.

 40. avonidas said

  @ Tasos

  Γίνεσαι όλο και πιο ρεζίλι. Όχι, δεν είμαι «ειδικός στη βιολογία», ερασιτέχνης είμαι. Αλλά κι αυτό αρκεί για να χειριστώ τη συζήτηση στο ναδίρ που την έχεις ρίξει.

  Προσπάθησε να καταλάβεις: «εξελικτικό πλεονέκτημα» ΔΕΝ σημαίνει ότι ένα είδος επιβιώνει κι ένα άλλο εξαφανίζεται! Ούτε έχει να κάνει με το πλήθος των απογόνων ή την εξάπλωση του είδους – αλλιώς οι τερμίτες θα ήταν σαφώς πιο «επιτυχημένοι» από τους ανθρώπους! Εξελικτικό πλεονέκτημα είναι οτιδήποτε σε βοηθάει να προσαρμοστείς στο περιβάλλον σου, και τα περιβάλλοντα των ανθρώπων και των τερμιτών, ή και των χιμπαντζήδων, δεν είναι συγκρίσιμα!

  Αυτό που λες εξελικτικό πλεονέκτημα «ανάμεσα» στα είδη μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε είδη που ανταγωνίζονται για τους ίδιους πόρους. Μπορεί τότε ένα είδος να επιβιώσει και το άλλο να οδηγηθεί στην εξαφάνιση (ή να αλλάξει περιβάλλον). Ακόμη και τότε, ο ανταγωνισμός εξελίσσεται μέσω μεταβολών που εμφανίζονται σε συγκεκριμένα άτομα εντός του είδους. Για παράδειγμα, αν και οι τίγρεις και τα λιοντάρια κυνηγάνε τις γαζέλες, οι γρηγορότερες τίγρεις ανταγωνίζονται κυρίως τις πιο αργές τίγρεις, τις οποίες τείνουν να αντικαταστήσουν (γιατί κάνουν περισσότερα παιδιά). Ομοίως και μεταξύ των λιονταριών. Καθώς προχωράει ο ανταγωνισμός, τελικά τα ικανότερα μέλη κάθε είδους θα ανταγωνίζονται τα ικανότερα μέλη του άλλου.

  Θέλω να δω τώρα πώς θα εφαρμόσεις τη σύγκρισή σου ανάμεσα στις κοινωνίες των ανθρώπων και των τερμιτών – χρησιμοποιώντας το «εξελικτικό πλεονέκτημα», φυσικά! Το να πεις «οι άνθρωποι χτίζουν πολυκατοικίες, το ίδιο κάνουν και οι τερμίτες» φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με το θέμα μας. Αυτό που μετράει είναι να δείξεις πώς πλεονεκτούν οι τερμίτες στο περιβάλλον τους έναντι των ανθρώπων στο δικό τους περιβάλλον. Μήπως επειδή οι τερμίτες είναι πιο «γόνιμοι»; Είναι – ή μάλλον, οι βασίλισσές τους είναι, γιατί στην πλειοψηφία τους είναι στείροι – αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως επιτυχία. Μεγαλύτερη γονιμότητα στους ανθρώπους μπορεί κάλλιστα να σημαίνει μικρότερη επιτυχία, λόγω έλλειψης πόρων.

  Για να επιστρέψουμε τώρα στο ζήτημα των ομοφυλόφιλων (και να το κλείσουμε, γιατί πραγματικά παρατράβηξε), βεβαίως δεν χρειάζεται κανείς να είναι ιδιοφυία για να καταλάβει ότι, αν οι άνθρωποι σαν σύνολο κάνουν λιγότερα παιδιά, το είδος θα οδηγηθεί στην εξαφάνιση. Αυτό που δεν εννοείς να καταλάβεις είναι ότι η ύπαρξη των ομοφυλόφιλων, έστω και σε μεγάλο ποσοστό, σημαίνει απλώς ότι οι ομοφυλόφιλοι θα κάνουν λιγότερα – ή καθόλου – παιδιά σε σχέση με τον αριθμό των παιδιών των ετεροφυλόφιλων ατόμων. Άρα, αν η ομοφυλοφιλία έχει γενετική βάση και αν κληρονομείται συστηματικά και αν με μαγικό τρόπο καταλήξει κάποτε να αποτελεί γνώρισμα ενός τεράστιου ποσοστού της ανθρωπότητας (κάντο 50%, 60%, δεν έχει καμιά σημασία) – κι αυτά είναι πολλά «αν» – τότε απλούστατα η επόμενη γενιά θα αποτελείται από απογόνους των ετεροφυλόφιλων, όσο λίγοι κι αν είναι αυτοί! Συνεπώς, στις επόμενες γενιές, το ποσοστό των ομοφυλόφιλων θα έχει μειωθεί δραματικά – και το ίδιο θα συμβαίνει κάθε φορά που το ποσοστό των ομοφυλόφιλων αυξάνει πέραν ενός ορίου (πολύ χαμηλότερου από τα γελοιωδώς υψηλά ποσοστά που χρησιμοποίησα στο παράδειγμα). Γιατί στο σενάριο αυτό η ετεροφυλοφιλία έχει ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ σε σχέση με την ομοφυλοφιλία.

  Συμπέρασμα: αν η ομοφυλοφιλία ήταν τόσο καταστροφική για την αναπαραγωγική ικανότητα όσο θέλεις να πιστεύεις, τότε ή τα είδη που την εμφανίζουν θα είχαν εξαφανιστεί ή η ομοφυλοφιλία θα είχε εξαφανιστεί (στην πραγματικότητα, είναι το ίδιο πράγμα. Απλούστατα, τα άτομα που θα ήταν ομοφυλόφιλα θα είχαν πάψει να αποτελούν μέλη του είδους τους). Καθώς όμως εμφανίζονται ομοφυλόφιλα άτομα, και στους ανθρώπους και στα άλλα ζώα (ω, ναι!), μάλλον η ομοφυλοφιλία δεν είναι και τόσο καταστροφική.

  Εσύ, βέβαια, μπορείς να πιστεύεις το αντίθετο.

 41. Για την «καταστροφικότητα» της ομοφυλοφιλίας τα είπε πολύ ωραία ο προλαλήσας.

  Για τη σύγκριση κτηνοβασίας με ομοφυλοφιλία, πέρα από τα συγχαρητήριά μου στο λαμπρό νου που κάνει τέτοιες θεαματικές πιρουέτες χωρίς δίχτυ ασφαλείας, έχω να πω ότι δεν μας οδηγεί σε «καταστροφή» ούτε και αυτή.

  Προσωπικά είμαι υπέρ κάθε εκδήλωσης της σεξουαλικότητας που λαμβάνει χώρα μεταξύ συναινούντων ενηλίκων και που δεν προκαλεί σωματική βλάβη κανενός. Το πρόβλημα με την κτηνοβασία είναι ότι η κατσίκα όσο και να την ρωτάς, μάλλον δεν θα συναινέσει… Δηλαδή για μένα είναι πρόβλημα ηθικό (άκου να δεις τώρα, τολμούν και οι άθρησκοι να έχουν ηθική, μα δεν την είχε πατεντάρει ο ύψιστος;).

  Να ανοίξουμε κουβέντα για την ηθική τώρα; Πλάκα θα έχει…

 42. Α μπράβο, Μελάνη μου, έτσι το είχα θέσει κι εγώ στο άρθρο «Προειδοποιητικό αυτοκόλλητο στην Αγία Γραφή, τώρα και στα Ελληνικά!», από το οποίο αντιγράφω απόσπασμα:

  Επίσης, να ζητήσω συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους για την αναφορά που υπάρχει στο αυτοκόλλητο σχετικά με την ομοφυλοφιλία: Δεν θεωρώ πως οι αναφορές στον σεξουαλικό προσανατολισμό τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πράγματα που χρήζουν σήμανσης περιεχομένου, όμως οι ευσεβείς χριστιανοί που έχουν τη βίβλο σε υπόληψη, και τους οποίους το παρόν έργο φιλοδοξεί να κάνει να φρίξουν, θεωρούν την ομοφυλοφιλία ως κάτι το εξωφρενικό, στο οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να εκτεθούν τα παιδιά τους, κι έτσι μετέφερα τη σχετική αναφορά από το πρωτότυπο καθαρά και μόνο για τη συγκλονιστική της αξία (όπως λέμε και στα Ελληνικά, το «σοκ βάλιου» της.)

  (Μιά και το’φερε η συζήτηση, να προσθέσω πως δεν έχω τίποτα εναντίον της αυτοκτονίας, της υπονόμευσης διεφθαρμένων αρχών, της χρήσης ακίνδυνων ναρκωτικών, και του σαδομαζοχισμού εφόσον αυτός λαμβάνει χώρα ανάμεσα σε συναινώντες ενήλικες. Η κτηνοβασία είναι ηθικά ανεπίτρεπτη επειδή το κτήνος συνήθως δεν είναι ικανό να μας πει αν το σεξ του άρεσε.)

 43. Νίκος said

  Μια φορά ήταν ένας βοσκός και εβοσκε τα πρόβατα του. Περνάει ο Ταρζάν, ο οποίος ήξερε πολύ καλα τη γλώσσα
  των ζώων και του λέει:
  -Καλημέρα βοσκέ.
  -Καλημέρα Ταρζαν, του λέει ο βοσκός.
  Σε μια στιγμή, ακούει ο Ταρζαν ένα πρόβατο:
  -Μπε, μπε, μπε….
  -Μπε, μπε, μπε, μπε…, του κάνει κ ο Ταρζάν.
  -Βοσκέ, λέει μετά ο Ταρζάν με άγριο ύφος στον βοσκό. Γιατί έδειρες προχθές το απόγευμα το πρόβατο?
  -Ε..ε..ε..ε, κάνει ο βοσκός λίγο φοβισμένος, δεν έμπαινε στο μαντρί μαζί με τα άλλα πρόβατα και του έδωσα μια μικρή με τη μαγκούρα μου.
  -Καλά, του λέει ο Ταρζαν. Μην το ξανακάνεις όμως και το μάθω, γιατί θα σε δείρω εγώ μετά κακομοίρη μου. Μετά από λίγο, ακούει το τσομπανόσκυλο:
  -Γαβ, γαβ, γαβ…
  -Γαβ, γαβ, γαβ, γαβ…, του κάνει κ ο Ταρζαν.
  -Βοσκέ, λέει ο Ταρζαν στον βοσκό με πολύ αγριεμένο υφος αυτη τη φορα. Γιατί έδειρες το σκύλο χθες το μεσημέρι?
  -Ε..ε..ε..ε, κάνει ο βοσκός πολύ φοβισμένος. Τον είδα που τεμπέλευε και δεν φυλούσε τα πρόβατα και του έδωσα δυο με τη μαγκούρα μου.
  -Καλά, του λέει ο Ταρζάν. Μην το ξανακάνεις γιατι θα έχεις πού ασχημα ξεμπερδέματα.
  Μετά από λίγο ακούει ο Ταρζαν την κατσίκα:
  -Μπεεεεεε….
  Και πριν μιλήσει ο Ταρζάν, λέει ο βοσκος πανικοβλημένος:
  -Ό,τι και να σου είπε, αυτή μου ρίχτηκε πρώτη!

 44. undantag said

  Αγαπητέ οικοδεσπότη, καθυστερημένα καλά Μιθρούγεννα και αίσιον και ευτυχές το 2009 μπτλ (του Γρηγοριανού ημερολογίου, μπορεί να είμεθα αναρχοκουλτουριαραίοι αλλά παλαιοημερολογίται ποτέ!)

  Αυτό το post σου με «έτρωγε» να σχολιάσω από μέρες, έλα όμως που είχα μόνο υπολογιστή με greeklish εκεί που ήμουνα, και μ’ αρέσουν οι όροι χρήσης!

  Λοιπόν, ετεροχρονισμένα:

  1. Ο Παπα-ράτσι (όπως τον αποκαλούν στη Γερμανία – ουδείς στον τόπο του προφήτης) τις θέσεις του κόμματος του ανέπτυξε ο άνθρωπος – με συνέπεια και συνοχή (και απ’ ό,τι λένε οι κακές γλώσσες, όχι χωρίς υποκρισία – Σσ: για το ότι το πάει το γράμμα αποδείξεις δυστυχώς ΔΕ διαθέτω)

  2. Η ταμπακέρα δεν είναι τι είπε ο Ράτσιγκερ – ο κάθε Ράτσιγκερ. Η ταμπακέρα είναι τι σχέση έχουν τα λεγόμενά του με την συγχρονη πραγματικότητα: ΟΥΔΕΜΙΑ.

  3. Ιστορικά, καμία μονοθειστική θρησκεία δεν κατόρθωσε (όλες, λίγο πολύ, το προσπάθησαν) να υποδείξει ολοκληρωτικά την ενδεδειγμένη χρήση των σωματικών του οπών και ακροφυσίων του ανθρώπου (πόσο πιο εκλεπτυσμένα να το γράψω ο κερατάς!;) Τα θύματα που πέσαν στην παγίδα; Καταπιεσμένοι λαϊκοί που πεθαίνουν χωρίς χαρά στα σκέλια τους ή υποκριτές κληρικοί. Μακριά απ’ εμάς, και τα δυό.

  4. Κατά το μαοικό «Αφήστε όλα τα λουλούδια ν’ανθήσουν» (ΣΣ: ακόμα και τα γαιδουράγκαθα), «αφήστε τον Ράτσιγκερ να δηλώνει ότι μ….α θέλει». Τα καρφιά στο φέρετρο της δικής του επιχείρησης καρφώνει ο καψερός – διότι ζούμε εν ετει 2009, μετά την Αναγέννηση και το Διαφωτισμό. Προσωπικά θα φοβόμουν περισσότερο έναν διαλλακτικό προκαθήμενο (λύκο με προβιά προβάτου) από έναν ταλιμπάν του χριστιανισμού.

  5. ΘουΒου – σχόλιο 4 (χρόνια πολλά βρε – που χάθηκες;)
  5.1. Διαφωνώ προς το ότι «κάθε πρόταση ,ειδικά όταν έχει και ηθικό περιεχόμενο,εξαρτά την αξία της και από την αξιοπιστία του εκφωνητή της.»

  5.1.1. Μια πρόταση είτε είναι ορθή είτε όχι. Αυτό κρίνεται εξ αντικειμένου. Αυτό που κρίνει κανείς από την αξιοπιστία του εκφωνητή είναι η ειλικρίνεια ή η υποκρισία του, καθώς και η συμφωνία των προθέσεων και των σχεδίων του με τα δικά μας (εξ υποκειμένου).

  5.1.2. Πχ, το ρητό του Μάο που προανέφερα, δεν με ξενίζει επειδή το είπε ο Μάο και μόνο. Θα ήτο εξίσου ορθό αν το’λεγε ο Άνθιμος. Στο μόνο που συμφωνώ μαζί σου είναι ότι, καμιά φορά, η εκτίμηση μας προς τον εκφωνητή μας οδηγεί στο να θεωρούμε τις απόψεις του – κατ’ αμάχητο τεκμήριο – σωστές ή λάθος. Πράγμα παράλογο.

  5.2.
  Παραβλέπω την προσπαθειά σου να δυσφημήσεις την υποκρισία της καθολικής εκκλησίας, χωρίς να λες ΤΙΠΟΤΕ για την υποκρισία της ορθόδοξης αδερφής της, της εξίσου υποκριτικής και οπισθοδρομικής. Ουστ απ’ εδώ, υποκρίταρε!

  5.3
  Σιχαίνομαι την συνεχιζόμενη εκ μέρους σου προσπάθεια να εξισώσεις την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία και την κτηνοβασία. Η συζήτηση αυτή έχει ήδη γίνει στου Ροϊδη, και σου έχουν ήδη κατεβάσει τ΄αυτιά. Για όποιον έχει υπομονή να διαβάσει τα σχετικά σεντόνια, ιδού το σχετικόν ιερόν λίνκιον:

  http://roides.wordpress.com/2008/06/04/na_tolmissei/

 45. Σιχαίνομαι την συνεχιζόμενη εκ μέρους σου προσπάθεια να εξισώσεις την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία και την κτηνοβασία. Η συζήτηση αυτή έχει ήδη γίνει στου Ροϊδη, και σου έχουν ήδη κατεβάσει τ΄αυτιά

  Βρε για δες τι ελέχθη όσο έλειπα!!
  Xαιρετίσματα U******G .Κοίτα να δεις αν έρχομαι.
  Τ αυτιά του Ροϊδη στη συγκεκριμένη κουβέντα έφτασαν μέχρι την πονηρή ουρά του (βλ- Λασκαράτος)
  Κορυφαίοι ακτιβιστές του κινήματος των ομοφυλόφιλων πέρασαν στην επόμενη φάση και ζητούν πλέον κατοχύρωση τών δικαιωμάτων των παιδόφιλων και των κτηνοβατών.Βλέπεις όταν ο άνθρωπος σκέφτεται με τα υπογάστρια -κεφάλια ή τρύπες- δεν σταματά να ολισθαίνει στού κακού τη σκάλα.

 46. Γιατρός Του Ικα said

  Αναρωτιέμαι τι γνώμη έχει γι’αυτά που λες Θ.Β. κάποιος ομόδοξός σου που σχολιάζει σ’αυτό το blog και ο οποίος χαρακτήρισε (και σωστά*) φασίστα κάποιον στην υπόνοια ότι θεώρησε την ομοφιλοφιλία διαστροφή.

  *΄Οχι βέβαια ότι είχε δίκιο στην απόδοση τέτοιων προθέσεων στο συγκεκριμένο άτομο.

 47. undantag said

  Ε όχι και όσο έλειπες φαλακρέ εισπράκτορα 000! Πάνω από μήνα έχει λεχθέν! Ας είναι καλά το δυσλεξικό ανώνυμο φιλαράκι σου (45-48) που στο υπέδειξε – και ήρθες, εν τω μέσω της νυκτός, ως άλλος νυμφίος – ή άλλη μωρά παρθένος, τα θρησκευτικά δεν ήτο ποτέ το φόρτε μου.

  Το ίδιο βιολί βλέπω – αν και αυτή τη φορά χωρίς τα + λίνκια +.

  Δεν πειράζει βρε κουτό, μη στεναχωριέσαι – αν συνεχίσουν έτσι ηυτούνοι οι άθλιοι και διεστραμμένοι ακτιβιστές, μετά την κτηνοβασία μπορεί μέχρι και υμείς οι Ορθόδοξοι κάποτε να δούτε χαρά στα σκέλια σας.
  Keep chanting,
  Undantag

 48. @U*******G

  O νούς σας βρίσκεται διαρκώς στα υπογάστρια σας.
  Περιμένετε να βρείτε εκεί νόημα στην ταλαίπωρη ζωή σας.
  Εκεί το μόνο που μπορεί να ανακαλύψετε είναι κάποιο διαλάθον συρίγγιο.
  Αν το εξετάσετε φιλελευθέρως και μεταμοντερνικώς ημπορείτε και να το εκμεταλλευθείτε μετατρέποντας το σε σήραγγα (πώς λέμε σήραγγα Αρτεμισίου;θα λέμε σήραγγα U*******G) και εισπράττοντες φωταδιστικά διόδια.
  Σκέψου το λίγο,μη χαρίζετε τέτοια σοφία γιατί ως γνωστόν το τζάμπα δεν εκτιμάται.

 49. undantag said

  UG
  Καθώς γνωρίζω επισταμένως από προηγούμενες συζητήσεις* στο ιερόν αυτό βλόγιον ότι είσθε ακραιφνής εμπειριστής – και δεν εκφέρετε ποτέ γνώμη δια τίποτε χωρίς να το δοκιμάσετε, πρωτίστως σας συγχαίρω δια την διάνοιξιν της διώρυγος του Άθωνος και δια την απόφασιν σας να εισπράξετε διόδια δια την χρήσιν της – φαντάζομαι υπέρ χηρών και ορφανών.
  Εκ δευτέρου, ορκίζομαι στα ευωδιαστά κουφάρια των νεοσιομαρτύρων Βησσαρίωνος και Χρυσόδουλου να σκεφθώ σοβαρά την προτροπήν σας.

  * https://diagoras.wordpress.com/2009/02/11/prayer/

 50. Νίκος said

  ειναι κανεις εδω ροταω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: