Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Συλλήψεις ιστολόγων ανά τον κόσμο

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2008/06/17

Δυστυχώς, ένας τρόπος αποτίμησης της πολιτικής σημασίας του ιστολογείν ανά τον κόσμο είναι μέσω των συλλήψεων ιστολόγων.

Με αυτά τα λόγια ξεκινά το άρθρο με τίτλο «Blogger Arrests» που δημοσιεύθηκε στις 8 Ιουνίου στο ιστολόγιο της ομάδας World Information Access (WIA) του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, και συνεχίζει: «Από το 2003, 64 πολίτες μη διασυνδεδεμένοι με ειδησεογραφικούς οργανισμούς έχουν συλληφθεί για τις ιστολογικές τους δραστηριότητες.»

Ο πραγματικός αριθμός βέβαια είναι πολύ πιθανό να είναι πάρα πολύ υψηλότερος, καθώς η WIA καταμετρά μόνο τις συλλήψεις που μπόρεσε να επιβεβαιώσει. Το άρθρο το βρήκα μέσω των ειδήσεων του BBC: Blogger arrests hit record high, και αυτό που σύμφωνα με το BBC αποτελεί είδηση είναι ότι οι συλλήψεις σημείωσαν νέο ρεκόρ το 2007.

Στην αναφορά της WIA φιγουράρει και η Ελλάδα, με τη σύλληψη του Αντώνη Τσιπρόπουλου τον Οκτώβριο του 2006, παραθέτοντας άρθρο της αγγλικής εφημερίδας Register για τεκμηρίωση, και αναφέροντας ποινή 7 ετών. (Πιθανό να τους είναι δύσκολο να παρακολουθήσουν την κάθε υπόθεση και να δουν αν η ποινή τελικά επιβλήθηκε ή όχι.)

Ως αιτιολογία της σύλληψης του Τσιπρόπουλου αναφέρουν ότι στο ιστολόγιό του είχε σύνδεσμο προς συκοφαντικό υλικό, πράγμα ανακριβές, αφού δεν επρόκειτο ακριβώς για ιστολόγιο, παρά για aggregator. H σύλληψη έχει καταχωρηθεί στην κατηγορία «violating cultural norms» που θα μπορούσε να μεταφρασθεί ως «παραβίαση πολιτισμικών ηθών», πράγμα που είναι μάλλον ακριβές, αν αναλογιστούμε ότι κανένας νόμος σύμφωνα με τη δυτική αντίληψη του δικαίου δεν παραβιάστηκε, και ότι το περιστατικό οφείλεται στο νεαντερντάλειο νομικό σύστημα και στο μπουνταλαδισμό της αστυνομίας, και τα δύο ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της Λαϊκής Θεοκρατίας του Ελλαδιστάν™.

Copyright © 2008 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

3 Σχόλια προς “Συλλήψεις ιστολόγων ανά τον κόσμο”

  1. Σε λιγο καιρο οι συλληψεις Bloggers θα αυξηθουν και στην Ελλαδα….

  2. Ελπίζω η προφητεία σου να μην υπονοεί κάτι συγκεκριμένα για το άτομό μου, Πρέζα TV… (-:=

  3. stardust30 said

    Ελλάς, Ελλήνων, λογοκριτών φίλτατε..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: