Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Απόδειξις ότι ο Ρίτσαρντ Ντόκινς είναι Έλλην!

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2007/10/05

Εις την ακόλουθη φωτογραφίαν βλέπωμε τον διάσημον διανοητήν καθηγτήν και συγγραφέα εκ Μεγάλης Βρετανίας Ρίτσαρντ Ντόκινς (Richard Dawkins) εις μικροκαφετέριαν-παγωτοπωλείον γραφικής βρετανικής κωμοπόλεως, πιθανότατα της Οξφόρδεως.

Άρτι κεκαθήμενος εις ένα εκ των δύο τραπεζιδίων έμπροσθεν της προσόψεως του καταστήματος φαίνεται, είτε να αναμένει ανυπομόνως την έλευσιν του γκαρσονίου, ίνα δώσει την παραγγελία του, είτε έχοντας ήδη παραγγείλει τα δέοντα, να περιμένει την άφιξιν του ροφήματος ή παγωτού.

dawkins_with_cafe_frappe_1b.jpg

Η επόμενη φωτογραφία έχει ληφθεί όταν πλέον έχουν καταφθάσει επί της μικράς τραπέζης τα δέοντα, και έχουμε τσιμπήσει ολίγον τι το ζούμ δια να παρατηρήσωμεν τι ακριβώς παρείγγειλε ο διεθνούς φήμης διδάκτωρ. Τι παρατηρούμε;

dawkins_with_cafe_frappe_2b.jpg

Ο αγαπητός καθηγητής κτυπά φραπεδιάν! Απόδειξις ότι είναι Έλλην!

Ω, σύντεκνε, από τον Σείριον® και εσείς;

(Ευχαριστώ τον Pølsemannen για τη βοήθεια με τη μεταγραφή στην Κενταυρική Καθαρεύουσα.).

Copyright © 2007 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

17 Σχόλια to “Απόδειξις ότι ο Ρίτσαρντ Ντόκινς είναι Έλλην!”

  1. Όχι μόνο Έλλην αλλά και βαθιά θρησκευόμενος! Μολονότι παραδέχεται ευθαρσώς την αθεΐα του, ο διακεκριμένος καθηγητής έχει το δικό του Σύμβολο της Πίστεως:

    Πιστεύω εις έναν φραπέ,
    αφρώδη, παγοκράτορα,
    ρουφηχτόν εκ καλάμου σπαστής,
    εις στομάχους πάντων ερριμένον.

    Και εις ένα αφρόγαλα, λευκόν, πηχτόν,
    του καφέ συνοδό, και λιπογενές
    το δια τον καφέ ποιηθέντα προ πάντων καπουτσίνο.
    Milk εκ βοδώς,
    αφρόν αληθινόν, εκ μιξερός ηλεκτρικού
    χτυπηθέντα, ού γεννηθέντα,
    ομοχρήσιμου του φραπέ
    δι ου το μάτι ορθάνοιξε.

    Για περισσότερα, σας παραπέμπω στον Παράφωνο http://parafoniades.wordpress.com/2007/10/01/%ce%a0%cf%81%cf%89%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%ae/

  2. Χαχαχαχα! Μου αρέσει και το ύφος του! Είναι σαν να λέει «κανένα πρόβλημα με τον φραπέ μου;» Αλλά μάλλον αγριοκοιτάζει τον παπαράτσι… (φτου πάνε τα φτερά της φαντασίας μου)

  3. @Dreamkiller:

    LOL! …αν και επιδέχεται βελτιώσεις. Πρέπει να το περιλάβει ο Pølsemannen για να του ρίξει ένα γενικό συγύρισμα σουρεκλεμέ, να το κάνει τζιτζί.

    @Fuyumi Kotani:

    LOL! Οι εικόνες δεν είναι πραγματικά φωτογραφίες, είναι συλλήψεις εικόνας (όπως λέμε στα Ελληνικά, σκρην κάπτσουρς) που πήρα από το «Richard Dawkins – Root of All Evil – Part 2 – The Virus of Faith» του Βρεταννικού Channel 4. (Είναι από το 43ο λεπτό της εκπομπής, δηλαδή κοντά στο τέλος.) Άρα, την εκδοχή των παπαράτσι μπορούμε να την ξεχάσουμε. Πολύ καλή προσπάθεια, όμως.

  4. ellinida said

    Φραπόγαλο περικαλώ, και όπως τείνει την χείρα του παριστάνοντας τον αδιάφορο (και καλά) πάει να βουτήξει τις ζάχαρες, να βάλει 5-6. Δεν το συζητώ, αδελφός συν-ΕΛ-λην.

  5. Διατί λοιπόν το προβληματισμένον ύφος του εκ Σειρίου αδελφού μας;

    Εάν η φωτογραφική μηχανή ήτο μία υπό του ξανΦου ΓΚένους κατασκευασμένη Ζενίτ, θα βλέπαμε πάνω στον φραπέν την αντανάκλαση του θεάματος που προβλημέτισε τον αδελφόν Ριχάρδον:

    Απέναντι από το τραπέζι του περνάει με ελαφρόν καλπασμόν ένας Κένταυρος, καβάλα στον οποίο βρίσκονται ο Πανίκας Ψωμιάδης και η ορθόδοξη ημών αδελφή και νικήτρια της Εύρω-Βύζιων Μαρίγια Σερίφοβιτς. Αμφότεροι φορούν αρχαιοελληνικές περικεφαλαίες.

    Μία σκέψη περνά απ΄ το μυαλό του Ριχάρδου:

    «Λες να έπιασε η κατάρα του Πατ Ρόμπερτσον και να βλέπω οράματα με θρησκόληπτους νομάρχες;»

  6. […] Ο Διαγόρας μας δίνει αποδείξεις για την Ελληνική καταγωγή του Richard Dawkins και η Penguin Witch μας παραθέτει την “Θεωρία […]

  7. derevirn said

    Ως σωστός Έλλην συνεχίζει την αρχαιότατη αυτή παράδοση!

  8. trol said

    LOOOL
    α θέλω και εγώ να μάθω την Κενταυρικήν Καθαροδευτερευούσα
    να πούμε τον σουηδό να μας κάνει όλους μαθήματα
    δι’ αλληλογραφίας φυσικά

  9. NSimos said

    Πλην του φραπέως, η σκοτεινή ένδειξη (κώδικας προς του υπόλοιπους Ελ) για την ελληνική προέλευση του είναι πως κάθεται σε δύο καρέκλες ενώ ακουμπά και στο τραπέζι. Για προχωρημένους δε, είναι το μπλαζέ ύφος που έχει ενώ διέρχεται έμπροσθεν του παχουλή αγγλίς νεαρά, σκεπτόμενος «…στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι».

  10. meniek said

    Ετέρα απόδειξις της ελληνικότητος του διακεκριμένου αθεϊστοκαθηγητού, είναι το ότι ΔΕΝ αναγιγνώσκει ως η παρακείμενη τυπική αγγλίς…

  11. Κι άλλη απόδειξις: η καφετέρια λέγεται Jimmy’s!

    Ο καθηγητής έχει πάει σε ΕΛ-ληνικό μαγαζί!

  12. roidis said

    ΕΛ είναι…
    βρε κάτι μου μύριζε πάντα αυτός. έναν Ντώκινς είχαμε, πάει. :|

  13. Βαστιλληκός said

    Είναι σίγουρα Έλληνας. Διαφαίνεται και αρχή σκέμπας.

  14. sfrang said

    Κάποιος μου έστειλε προ καιρού την ίδια φωτογραφία και σκέφτηκα να την αναρτήσω χθες, αγνοώντας ότι κομίζω γλαύκας εις την βλογόσφαιραν. Παρ’ όλα αυτά, μια επανάληψη προς εμπέδωσιν κανέναν δεν έβλαψε ;-)

  15. stardust30 said

    Αυτό τώρα πως μου’χε ξεφύγει;
    Χαχαχα!
    Βρε τον σύντεκνο! Να τον ψάξουμε μήπως κουβαλάει καμία κουμπούρα πάνω του;;

  16. Γιατί καλέ, υπήρξε ποτέ καμμία αμφιβολία ότι είναι έλλην;

    Άλλωστε ΟΛΟΙ οι μεγάλοι διανοητές είναι έλληνες – εκτός από τους κακούς, που είναι Τούρκοι.

  17. C-:= Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους επισκέπτες που εξετάζοντας προσεκτικά τις φωτογραφίες βρήκαν τόσα πολλά πειστήρια για την Ελληνική καταγωγή του Δόκτωρος επιπλέον του φραπέ που είχα παρατηρήσει εγώ αρχικά.

Σχολιάστε