Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Συνελήφθη ο «Γέροντας Παστίτσιος» του facebook.

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2012/09/24

Σύμφωνα με σημερινό (24 Σεπτεμβρίου 2012) δελτίο τύπου στον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε 27χρονο ημεδαπό για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω του Facebook.  Ο 27χρονος διαχειριζόταν σελίδα στο Facebook με βλάσφημο και υβριστικό περιεχόμενο για το Γέροντα Παΐσιο και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.

Πιο αναλυτικά, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε πρόσφατα στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, σελίδα με στοιχεία (www.facebook.com/gerontas.pastitsios), η οποία περιείχε βλασφημίες και ύβρεις κατά του Γέροντα Παϊσίου και του Ορθόδοξου Χριστιανισμού.

Παράλληλα για το υβριστικό και βλάσφημο περιεχόμενο της συγκεκριμένης σελίδας, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε αποδέκτης χιλιάδων ηλεκτρονικών καταγγελιών, που προέρχονταν από κατοίκους διάφορων χώρων σε όλο τον κόσμο.

Από την αστυνομική ψηφιακή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, διακριβώθηκαν τα αρχεία καταγραφής ( logfiles ) και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή – χρήστη της επίμαχης σελίδας.

Στη συνέχεια, την Παρασκευή (21-09-2012) το πρωί, κλιμάκιο εξειδικευμένων Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε νομότυπη έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής ( laptop ). Από την επιτόπια αυτοψία στον συγκεκριμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή διαπιστώθηκε ότι διαχειριστής της επίμαχης σελίδας ήταν ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Το δελτίο τύπου:

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang&perform=view&id=20338&Itemid=965

Σχόλιο από το kar.org.gr (Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό):

Έχουμε και λέμε:

H Χρυσή Αυγή κάνει επερώτηση για τη σελίδα του Γέροντα Παστίτσιου. Η ΕΛ.ΑΣ μέσα σε δυο μέρες βρίσκει και συλλαμβάνει τον δημιουργό της ιστοσελίδας.

Τα τελευταία 5 χρόνια στο facebook και αλλού υπάρχουν ιστοσελίδες αναρτημένες από νεοναζί που έχουν φωτογραφίες με βαρύ οπλισμό, προτρέπουν σε εθνοκάθαρση, βιασμούς γυναικών και εκτελέσεις πολιτικά αντίθετων με τους χιτλερικούς, χουντικούς και φασίστες. Πότε καμιά τέτοια σελίδα δεν ελέχθηκε.

Απλά είναι τα πράγματα και βγάζουν μάτι. Όποιος δε μιλάει για αυτή τη κατάσταση θα τη βρει μπροστά του

Τα σχόλια του Νικου Μπιτσιμέα και του Ian Delta απο το facebook

10 Σχόλια to “Συνελήφθη ο «Γέροντας Παστίτσιος» του facebook.”

  1. Νικόλαος said

    Αίσχος…

  2. Υστερικά μυαλά… Φτάνουν να διώξουν έναν άνθρωπο γιατί σατίρισε την επιλογή τους στο να μη σκέφτονται. Ρε θρησκόληπτοι, δικαίωμά σας να ενστερνίζεστε απόψεις που δεν καταλαβαίνετε, δικαίωμά σας ν’ αντιμετωπίζετε τον κόσμο αρνούμενη την σκέψη, αλλά είναι και δικαίομά μου να σας θεωρώ ηλίθιους.

    Ένα μεγάλο χειροκρότημα για την ελληνική «δικαιοσύνη», που δεν αγγίζει τους γέλωτες δίπλα απ’ τους φούρνους του Άουσβιτς, ούτε τις απειλές κατά της ζωής, ούτε τις προσβολές κατά ολόκληρων εθνών, ούτε τους τραμπουκισμούς κατά αγωνιστών, ούτε τα «κεντήματα» μεταναστών, ούτε τις καταστροφές περιουσιών που κάνουν τα ναζίδια των Χρυσών Αυγών, αλλά σπεύδει να καταδικάσει μια φωνή που σατιρίζει την κατ’ επιλογή λοβοτομή. Έτσι, για να βλέπουμε πόσο αντισυστημικά είναι τα Χρυσά Αυγά και πόσο δημοκρατική η «δικαιοσύνη».

    Καλή μας μπούργκα ρε ταλιμπάνια!

  3. Πιστεύω ότι οι πιθανότητες να καταδικαστεί ο νεαρός είναι ελάχιστες, και η σύλληψη προφανώς έγινε για λόγους εκφοβισμού / τσαμπουκά. Το γεγονός ότι έγινε Παρασκευή μάλιστα, συνηγορεί με αυτή την εκδοχή: η Παρασκευή επιλέγεται επίτηδες από τους σαδιστές κωλόμπατσους επειδή έτσι ο συλληφθείς παραμένει αναγκαστικά στο κρατητήριο μέχρι τη Δευτέρα, που είναι το νωρίτερο που μπορεί να δει εισαγγελέα και να αφεθεί ελεύθερος.

    Αυτό που εγώ διερωτώμαι αυτή τη στιγμή είναι πως ακριβώς κατάφεραν τα ξεφτέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να βρουν τον δράστη. Όποιος ξέρει κάτι ας μας πει, παρακαλώ. Τους βοήθησε άραγε το facebook; αν όχι, πως τον βρήκαν;

  4. Χωρίς να διεκδικώ κανένα αλάθητο, υποψιάζομαι τα εξής:
    1. Εδρασε με την βοήθεια μόνο των ISP και λίγη παραπάνω προσπάθεια, από τα Hits στην σελίδα
    2. Το Facebook λόγω των πολλών αναφορών έδωσε στην ΕΛΑΣ τις ΙΡ του διαχειριστή. Λιγώτερο πιθανό, γιατί οι αμερικάνοι δεν δίνουν εύκολα στοιχεία για πράξεις που δεν είναι παράνομες στην Αμερική. Ισως όμως να έπαιξε ρόλο και το παράλληλο θέμα με την ταινία του Μωάμεθ.

  5. Και εγώ νομίζω το ίδιο.
    – Προκειμένου να σε ανακαλύψει κάποιος, πρέπει να γνωρίζει την ΙP σου.
    – Η IP σού παρέχεται από τον ISP κάθε φορά που συνδέεσαι στο δίκτυο, αποτελώντας την ηλεκτρονική σου ταυτότητα.
    – Το Facebook καταγράφει αυτές τις IP (όπως και η Google, κ.λ.π.) ώστε να ταυτοποιείται ο διαχειριστής του ιστοτόπου.

    Η ΕΛΑΣ, λοιπόν ζήτησε την IP από το Facebook, τα στοιχεία του χρήστη με την συγκεκριμένη IP από τους ISP, εντόπισε την τηλεφωνική γραμμή και την διεύθυνση του συνδρομητή. Διαβάζοντας την αναφορά της αστυνομίας, διαπιστώνουμε ότι δεν ήταν σίγουροι για το δράστη, μέχρι την στιγμή που κατάσχεσαν τον υπολογιστή του και βρήκαν υλικό αποθηκευμένο στον σκληρό δίσκο.

    Φυσικά, ο άνθρωπος δεν ήταν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Ούτε περίμενε να του την πέσει η αστυνομία. Διαφορετικά, (και το προτείνω σε όσους θέλουν να σατιρίσουν με ανάλογες ιστοσελίδες την βρομιά της εκκλησίας και της θρησκείας):

    1. Θα είχε χρησιμοποιήσει κάποιον anonymizer αποκρύπτοντας την IP του (και τότε, τρέχα γύρευε! δεν σε βρίσκει κανένας! Απλώς θα του έκλειναν τη σελίδα.), ή
    2. Θα δημιουργούσε και θα διαχειρίζονταν τον ιστότοπο αυτόν από δημόσια ελεύθερα δίκτυα ή από internet cafe.

    Ζούμε δυστυχώς σε καιρούς καταπίεσης και τρομοκρατίας και οφείλουμε να λάβουμε τα μέτρα μας.

  6. […] και η βλακεία που μας δέρνει… ● Διαγόρας ο Μήλιος: Συνελήφθη ο «Γέροντας Παστίτσιος» του facebook ● Επικούρεια: Τα όρια της σάτιρας σε ένα … […]

  7. Ο αγαπητός Ν. Σαραντάκος τα είπε επίσης πολύ ωραία (για το …παστίτσιο, βεβαίως-βεβαίως) εδώ: «Τι παστίτσιο είναι αυτό;»

    Τι παστίτσιο είναι αυτό;

    Μιλάμε για τρελλό παστίτσιο!

    (Ένα μικρό απόσπασμα για τους βαριεστημένους):

    <>

  8. Το απόσπασμα (αφού με τα < που έβαλα το έκοψε..):

    " η σύλληψη του νεαρού θεωρήθηκε (όχι άδικα, πιστεύω), ανελεύθερη εκτροπή, πολύ περισσότερο που η αστυνομία έσπευσε κατά τα φαινόμενα να πειθαρχήσει στα κελεύσματα της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής. Η συσχέτιση με τις μουσουλμανικές διαμαρτυρίες για τις γελοιογραφίες του Μωάμεθ ήταν αναπόφευκτη και πολλοί χρήστες στα κοινωνικά μέσα έγραψαν ότι με κάτι τέτοια η Ελλάδα θα γίνει Ιράν ή ίσως ήδη έγινε.

    Επειδή έχουν γράψει πολλοί και πολλά, θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος, γιατί έχω κατά νου να πω και μερικά άσχετα με το θέμα στο τέλος. Καταρχάς, με προβληματίζει η σύλληψη που, αν δεν κάνω λάθος, προϋποθέτει πως γινόταν κακούργημα. Ωστόσο, η βλασφημία δεν νομίζω να είναι κακούργημα, αφού τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 ετών, και παρακαλώ τους νομικούς επισκέπτες του ιστολογίου να απαντήσουν στην απορία μου.

    Κατά δεύτερον, διαβάζοντας τον Ποινικό Κώδικα δεν βλέπω πώς στοιχειοθετούνται τα αδικήματα αυτά, έστω και όχι ως κακουργήματα:

    ===================================================================
    Άρθρο 198. Κακόβουλη βλασφημία. 1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό. 2. Όποιος, εκτός από τη περίπτωση της παρ.1, εκδηλώνει με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.

    ==================================================================

    Άρθρο 199. Καθύβριση θρησκευμάτων. Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

    ==================================================================

    Ο Γέροντας Παΐσιος δεν είναι Θεός, ούτε καν άγιος της Εκκλησίας (αν και έχει προταθεί η αγιοποίησή του). Η επίμαχη σελίδα δεν έκανε επίθεση στην ορθόδοξη εκκλησία, απλώς σατίριζε, με οξύ ασφαλώς τρόπο, την εκμετάλλευση του Γέροντα Παϊσίου από ακροδεξιά και περιθωριακά έντυπα και ιστολόγια (π.χ. εδώ) με αναγγελίες θαυμάτων που τάχα έκανε μετά θάνατον ο Γέροντας ή προβάλλοντας διάφορες προφητείες του -για παράδειγμα, κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο Παΐσιος (που πέθανε το 1994) είχε προβλέψει -και μάλιστα επακριβώς- τη σημερινή οικονομική κρίση. Όταν πούμε ότι κάτι τέτοιοι είναι απατεώνες δεν καθυβρίζουμε ούτε τον Παΐσιο, ούτε τη θρησκεία -μόνο τους παϊσιοκάπηλους.

    Το αστείο είναι ότι, κατά σατανική σύμπτωση, πριν από λίγες μέρες ο Π. Τατσόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ζητήσει με επίκαιρη ερώτηση να καταργηθούν οι νόμοι περί βλασφημίας, δεδομένου ότι η χώρα μας μοιράζεται με την Ιρλανδία και την Πολωνία τη θλιβερή διάκριση να είναι οι μοναδικές χώρες της ΕΕ όπου μπορεί κανείς να κλειστεί στη φυλακή για βλασφημία. Άλλες χώρες της ΕΕ έχουν εξαφανίσει εντελώς τη βλασφημία από τον Ποινικό Κώδικά τους, ενώ σε άλλες η βλασφημία εξακολουθεί μεν να θεωρείται αδίκημα αλλά δεν επισύρει ποινές φυλάκισης. Ωστόσο, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης δεν βρήκε λόγο αλλαγής του ελληνικού νόμου."

  9. ο δείμος του πολίτη said

    Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι περισσότερο. Απλά μερικές φορές τρελαίνομαι που αναρωτιούνται ακόμα γιατί ενισχύεται η Χρυσή Αυγή δημοσκοπικά. Το έγραφα προ ημερών και την Παρασκευή μάλλον επιβεβαιώθηκα.
    Με πρόσχημα (γιατί αν είναι ειλικρινές, πρόκειται για αθλιότητα και ηλιθιότητα) τη μείωση της δύναμής της και την «επαναφορά στη νομιμότητα», μόλις έγιναν γνωστά τα περιστατικά σε λαϊκές αγορές, έσπευσαν δήμοι, οργανισμοί και Κεντρική Διοίκηση με ΕΛΑΣ να εξετάσουν τους μικρο
    πωλητές και τις άδειές τους.
    Έτσι, όμως, ουσιαστικά επιβεβαίωσαν στους ψηφοφόρους ότι η Χρυσή Αυγή είχε δίκιο και πως αν δεν ενεργούσε αυτή, το Κράτος θα κοιμόταν ακόμα (=>μπράβο στους φασίστες).
    Την Παρασκευή σπεύδουν αμέσως οι δικαστικές κι αστυνομικές να συλλάβουν κάποιον που ειρωνευόταν ένα μοναχό (οι φονταμεταλιστές τον θεωρούν φωτισμένο ή προφήτη). Έρχονται ακόμα μία φορά να δείξουν ότι η Χρυσή Αυγή έχει δίκιο και πως αν δεν αποκάλυπταν το θέμα οι ναζιστές, ακόμα θα βλασφημούσε ο άπιστος/άθεος.
    Όλα τα βήματα σήμερα της Πολιτείας (δικαστικών, πολιτικών κι εκτελεστικών οργάνων) συγκλίνουν στα μαύρα βήματα του ναζιστικού μορφώματος. Κάθε βήμα τους επιβεβαιώνει στα μάτια του ψηφοφόρου ότι οι φασίστες έχουν δίκιο κι ευτυχώς που μπήκαν στην Βουλή, αλλιώς «οι αριστεροί θα είχαν κυριεύσει το κράτος και οι ανίκανοι θα έκλειναν τα μάτια ξανά»
    .

  10. […] «Συνελήφθη ο ‘Γέροντας Παστίτσιος’ του facebook.», στο μπλογκ “Διαγόρας ο […]

Σχολιάστε