Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

77189 υπογραφές για την απερισκεψία στην Ελλάδα

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2007/10/08

Έχετε παρατηρήσει κάτι; έχουμε πολλούς απερίσκεπτους σε τούτη τη χώρα. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω εγώ τουλάχιστον, βλέποντας τις διάφορες πέρα για πέρα ηλιθιώδεις συλλογές υπογραφών και δημοψηφίσματα που εμφανίζονται κάθε τόσο και λιγάκι, και τους αριθμούς των απερίσκεπτων καλοθελητών που σπεύδουν κατά χιλιάδες να συμμετάσχουν. (Και αν υποθέσουμε πως οι χρήστες του διαδικτύου αποτελούν την αφρόκρεμα της κοινωνίας μας, τότε η κατάσταση είναι απελπιστική, γιατί αν ένα τόσο μεγάλο ποσοστό της «αφρόκρεμας» πάσχει από δύσνοια, τότε τι γίνεται με τους υπόλοιπους;)

Το τελευταίο παράδειγμα που έπεσε στην αντίληψή μου είναι η συλλογή υπογραφών με τίτλο «Save our forests and give our planet a chance» η οποία παρά τον αγγλικό της τίτλο και το αγγλικό της κείμενο, απευθύνεται αποκλειστικά, ω ναι, σε Έλληνες. Αυτή η συλλογή υπογραφών καταφέρνει με έναν απίστευτο και μοναδικό τρόπο να πραγματεύεται γενικώς και αορίστως το ζήτημα των πυρκαγιών του καλοκαιριού χωρίς να καταλήγει σε κάποιο στόχο ή διεκδίκηση, και μέχρι στιγμής έχει μαζέψει 77189 υπογραφές.

Προσέξτε: 77189 άτομα συμμετείχαν σε μία συλλογή υπογραφών η οποία δεν διατυπώνει καν ένα σαφές αίτημα!
(Διαβάστε το κείμενο της συλλογής υπογραφών για να διαπιστώσετε και μόνοι σας πως πρόκειται για… άσφαιρο!)

Σκέφτομαι πως αυτή η συλλογή υπογραφών πιθανότατα οφείλει την επιτυχία της ακριβώς σε αυτή την ασάφεια που τη διέπει. Ίσως αν είχε κάποιο σαφές αίτημα τότε ο κόσμος δεν θα ψήφιζε γιατί «δεν θα ήταν σίγουρος». Πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το.

Υ.Γ.1

Θα είχα γράψει τα παραπάνω ως σχόλιο στο άρθρο στης x-psilikatzoy (sic) με τίτλο «F.Y.I. (2)» (sic) από όπου έμαθα για αυτή τη συλλογή υπογραφών, αλλά η x-psilikatzoy (sic) έχει απενεργοποιήσει τα σχόλια στο άρθρο της, προφανώς για να εκτρέψει τις ορδές των ηλιθίων που θα νόμιζαν πως υπογράφουν αφήνοντας σχόλιο εκεί αντί να πάνε στο petitiononline.com. Καλύτερα όμως έτσι, γιατί αν απαντούσα στο άρθρο της x-psilikatzoy (sic) είναι πιθανό ότι το σχόλιό μου θα λογοκρινόταν, αφού δεν θα μπορούσα παρά να της πω και τη γνώμη μου για τα greeklish της, (ναι, όχι μόνο ο τίτλος του άρθρου είναι αγγλικό αρκτικόλεξο, αλλά το άρθρο είναι επίσης γραμμένο σε greeklish, από νεωτερισμό άλλο τίποτα η x-psilikatzoy (sic),) και επίσης τη γνώμη μου για τις ατεκμηρίωτες φήμες που μας σερβίρει για κάποιο αγνώστου προελεύσεως ψήφισμα σχετικά με τις αναδασώσεις το οποίο δήθεν υπογράφηκε από όλες τις χώρες της Ευρώπης εκτός από την Ελλάδα, και επίσης για το κατά πόσο έχουν σχέση αυτές οι φήμες με τη συλλογή υπογραφών στην οποία μας παροτρύνει να συμμετάσχουμε.

Υ.Γ.2

Φυσικά, δεν είναι όλες οι συλλογές υπογραφών για τα μπάζα. Υπάρχουν και κάποιες που φαίνεται πως έχουν φτιαχτεί από ώριμα, σκεπτόμενα άτομα, έχουν κάτι σαφές να πουν, και κάτι σαφές να αιτηθούν, όπως η πρόσφατη συλλογή υπογραφών για τον Δίολκο.

Υ.Γ.3

Το κείμενο της συλλογής υπογραφών, για την περίπτωση που θα πάψει να υπάρχει ο ιστότοπος που το φιλοξενεί:

To:  The Greek Parliament,The United Nations,The European Union

I would like you to consider how much damage a fire makes,so everyone will understand and agree with the purpose of this petition.Hundreds of fires the moment we speak destroy our forests and animals that live there.This happens all around the world but this petition is made especially for Greece.Whoever lives in Greece surely knows what has happened the last days.A major number of fires destroyed so many forests which are our last sources of oxygen,but not everyone is responsible for this.So why should they suffer just because of others who do this surely with purpose?Please I ask every single one who reads this petition,no matter from which country he is,to help us DO something about it and give our planet a chance!I hope this petition will be taken into consideration from the competent and help save our forests from elimination.

Sincerely,

The Undersigned

Ενημέρωση 2007-10-08 21:20 (μέσα σε λίγα λεπτά από την ανάρτηση του άρθρου): έκανα μερικές ανακατατάξεις και ασήμαντες αλλαγές, επίσης αντικατέστησα τη λέξη «δύσνοια» που μου είχε ξεφύγει στον τίτλο με τη λέξη «απερισκεψία» για να κρατήσω τους τόνους πιό χαμηλούς.

Ενημέρωση 2008-04-10 14:23: αντέγραψα εδώ το αρχικό κείμενο της συλλογής υπογραφών.

Copyright © 2007 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

3 Σχόλια to “77189 υπογραφές για την απερισκεψία στην Ελλάδα”

  1. Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά σε έχει λογοκρίνει και άλλη φορά η Κωνσταντίνα (sic), αδελφέ;
    Όταν γράφεις ας πούμε πως έχει απενεργοποιήσει τα σχόλια της προφανώς για να εκτρέψει τις ορδές των ηλιθίων, τί σκεφτόσουν αλήθεια εκείνη την ώρα που έβγαζες αυτό το συμπέρασμα; Πού βρισκόσουν; Σε τί περιβάλλον ζεις για νιώθεις τέτοιες συνομωσίες και ανούσιες δυσκοιλιότητες;
    Επίσης δε νομίζω να σου απαγόρευσε καμμιά x-psilikatzoy (sic) να της γράψεις την άποψη σου για τα greeklish, που σημειοτέον είναι σε εισαγωγικά -κάτι που σημαίνει πως έτσι ακριβώς τα μετέφερε από το mail της- αλλά αυτό θα μου πείς είναι άλλο θέμα.

    Δαμάσκηνα λοιπόν.
    ;)

  2. Κι από ‘δω, βερίκοκα.
    :p

    Όχι, δεν με έχει λογοκρίνει ποτέ η x-psilikatzoy (sic), και δεν έχω υπόψη μου κάποιο προηγούμενο περιστατικό λογοκρισίας εκ’μέρους της, αυτό όμως δεν με εμποδίζει από το να δώσω στον εαυτό μου την ποιητική άδεια για μία εικασία επ’αυτού αν κάτι τέτοιο θα εξυπηρετούσε τη διατύπωση των υπολοίπων που έχω να πω.

    Τα περί απενεργοποίησης σχολίων για εκτροπή ορδών ηλιθίων δεν αποτελούν θεωρία συνομωσίας, αντιθέτως προσδίδουν στην x-psilikatzoy (sic) νοημοσύνη, σκοπιμότητα και εμπειρία, και το να επιλέξω να εξηγήσω την πράξη της κατ’αυτό το τρόπο αντί να την καταγράψω στα αψυχολόγητα (πράγμα που σαφώς θα μπορούσα να κάνω καθώς η ίδια δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει γιατί απενεργοποίησε τα σχόλια) δείχνει καλή θέληση εκ μέρους μου.

    Και κάτι ακόμα: «το ότι το έλαβες το ρημάδι σε greeklish δεν σε δικαιολογεί (στα δικά μου μάτια τουλάχιστον) να το δημοσιεύσεις κι όλας το ρημάδι σε greeklish.» (Από τα αποφθέγματα του Διαγόρα)

  3. Διακρίνω τα πίσω-μπρος Διαγόρα μου ή η δική μου ποιητική άδεια άνοιξε τα φτερά της;
    ;)

    Ας είναι όμως (hic!)

    «καθώς η ίδια δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει γιατί απενεργοποίησε τα σχόλια»
    Λογαριασμό δε δίνει στον άντρα της βρε αδελφέ, σε ‘σένα θα δώσει γιατί έκλεισε τα σχόλια;
    Μπααα και ‘συ βραδυάτικα!

    Βεβαίως περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα με greeklish ή χωρίς -όπως σωστά γράφεις «στα δικά μου μάτια τουλάχιστον». Από εκεί όμως, μέχρι το σημείο να πλάθει ο καθένας μας θεωρείες και να κάνει δίκη προθέσεων πάει πολύ και γι’ αυτό έκανα αυτή την παρέμβαση.

    Κατά τ’ άλλα και τα βερίκοκα μια χαρά δουλειά κάνουν.
    :P

Σχολιάστε