Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Ο κουτοπόνηρος σπάμερ

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2007/08/26

Περίληψη: πως η τεχνική ανικανότητα ενός κουτοπόνηρου Έλληνα σπάμερ ονόματι CALINO A.E. αποκαλύπτει άθελά του τον πραγματικό τρόπο με τον οποίο συνήθως δουλεύουν οι σύνδεσμοι τύπου «για να μην λαμβάνετε άλλα μηνύματα πατήστε (sic) εδώ» που βλέπουμε συνήθως σε μηνύματα σπαμ.

Ποιός πολίτης του διαδικτύου δεν έχει λάβει ανεπιθύμητη αλληλογραφία (σπαμ) στις μέρες μας… ποιός δεν έχει ακολουθήσει το σύνδεσμο που λέει «για να μην λαμβάνετε άλλα μηνύματα πατήστε (sic) εδώ»… και ποιός δεν έχει αναρωτηθεί αν αυτό το κλικ επιτυγχάνει πράγματι τη διαγραφή της διεύθυνσής του από κάποια λίστα, ή αν αυτό που στην πραγματικότητα κατορθώνει είναι να ενημερώνει τους σπάμερς πως η διεύθυνσή του πράγματι υπάρχει, και τα μηνύματα που στέλνουν σε αυτή τη διεύθυνση πράγματι τα διαβάζει, κι έτσι μπορούν να βάλουν τη διεύθυνσή του στη λίστα με τις «εξακριβωμένες διευθύνσεις» και να αρχίσουν να του στέλνουν ακόμα περισσότερο σπαμ…

Χθες βρέθηκα ενώπιον ενός παραδείγματος Έλληνα μπουνταλά σπάμερ ο οποίος από δική του τεχνική ανικανότητα αφήνει να φανεί ξεκάθαρα πως κάνει το δεύτερο. Έλαβα σπαμ από την CALINO A.E. Σταδίου 60, 105 64 Αθήνα (αν ποτέ περνάτε από εκεί, ρίξτε ένα κατουρηματάκι στην πόρτα τους,) το οποίο λέει «Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά e-mail σχετικά με τα προϊόντα μας, πατήστε εδώ» και παραπέμπει σε αυτή τη σελίδα (όπου «xyz» η δική μου διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.) Εγώ βέβαια, μη έχοντας γεννηθεί χθες, αντί να «πατήσω» το «εδώ» έκανα αντιγραφή της διεύθυνσης, την επικόλλησα στη γραμμή διεύθυνσης του browser μου, και αντικατέστησα τη διεύθυνσή μου με τη φράση «κερατάδες σπάμερς του κώλου» για να δω τι θα γίνει. Η σελίδα στην οποία μεταφέρθηκα είχε το εξής μήνυμα:

Το email κερατάδες σπάμερς του κώλου διαγράφηκε από τη λίστα ενημερώσεων. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και ζητούμε συγγνώμη αν σας ενοχλήσαμε.

Εδώ η υπόθεση έχει ήδη αρχίσει να βρωμάει, καθώς δεν είναι δυνατόν να ήταν επιτυχής η διαγραφή μίας προφανώς ανύπαρκτης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για πάμε όμως να δούμε τι έχει παρακάτω: στο πεδίο που λέει «Αν θέλετε να αφαιρέσετε και κάποιο άλλο mail σας, γράψτε το εδώ» ξαναέγραψα «κερατάδες σπάμερς του κώλου» και πίεσα το πλήκτρο «Αφαίρεση» για να δω τι θα γίνει. Η σελίδα τώρα έδειξε το εξής μήνυμα:

Το email κερατάδες σπάμερς του κώλου δεν διαγράφηκε από τη λίστα ενημερώσεων γιατί παρουσιάστηκε το εξής σφάλμα: Duplicate entry ‘κερατάδες σπάμερς του κώλου’ for key 2 — πιο συνήθης λόγος για πρόκληση σφάλματος είναι το email σας να έχει ήδη διαγραφεί.

Δηλαδή, η δεύτερη ενέργειά μου απέτυχε με μήνυμα σφάλματος περί διπλοεγγραφής… Δηλαδή, αντί να σβήνουν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη βάση τους, τις προσθέτουν! Για κοίτα ρε πόσο πονηρός είναι ο βλάχος!

Βέβαια, από μία εταιρεία που είναι τόσο ανίκανη σε τεχνικό επίπεδο, και που λειτουργεί με τόση ύβρη, εγώ δεν θα αγόραζα ποτέ τίποτα, αλλά τι θα περίμενε κανείς από μία εταιρεία για την οποία το σπαμ αποτελεί προϊόν προς πώληση, και της οποίας οι πελάτες είναι με τη σειρά τους σπάμερς!

Το μήνυμα σπαμ που έλαβα στάλθηκε από τη διεύθυνση hellasnv@otenet.gr, μας προσκαλεί να επικοινωνήσουμε μαζί τους στη διεύθυνση hnv1@hol.gr, ενώ στον ιστότοπό τους δίνουν ως διεύθυνση επικοινωνίας το calino1@ath.forthnet.gr. Αν δε βαριέστε, στείλτε τους μερικά μηνυματάκια να τους πείτε πόσο ηλίθιοι είναι.

Α, να μην ξεχάσω: ο αριθμός τηλεφώνου της εταιρείας CALINO A.E. είναι 210 8000860, αν δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε, πάρτε τους ένα τηλέφωνο να τους πείτε τη γνώμη σας για τα άτομά τους, ή ακόμα καλύτερα, ο αριθμός του fax τους είναι 210 8002089, στείλτε τη γνώμη σας ζωγραφιστή.

 

Δείτε και άλλα άρθρα σχετικά με την κατάρα του σπαμ:
Σπαμ στο ιστολόγιο του Διαγόρα
Σπαμ σε όλο το WordPress

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: