Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Ευρωκαταδίκη για τις μειονοτικές ενώσεις

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2008/03/29

Οριστική και αμετάκλητη είναι πλέον η καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη στάση της να μην επιτρέπει τη λειτουργία ενώσεων των μειονοτήτων στη χώρα.

Αυτή τη φορά η ομόφωνη καταδίκη του Ευρωδικαστηρίου αφορούσε τη διάλυση του σωματείου Τουρκική Ενωση Ξάνθης και της Ενωσης Γυναικών Ροδόπης.

Οι ευρωδικαστές […] έκριναν ότι η Ελλάδα, απαγορεύοντας τη νόμιμη λειτουργία των παραπάνω σωματείων, παραβιάζει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, όπως αυτό κατοχυρώνεται στο άρθρο 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=57444208

Το άρθρο έχει να πει κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, όπως π.χ. ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δέχθηκε ότι η Ελλάδα παραβίασε και το δικαίωμα της δίκαιης δίκης, καθώς οι δικαστικές διαδικασίες στην Ελλάδα διήρκεσαν περισσότερο από 21 χρόνια, αλλά και άλλα ανησυχητικά πράγματα, όπως ότι γι’αυτό το τελευταίο επιδίκασαν ως αποζημίωση το μικροποσό των €8.000, πράγμα που δυστυχώς μειώνει σημαντικά τη χρησιμότητα της προσφυγής για τον οποιονδήποτε καταπιεσμένο.

Το έμαθα διαβάζοντας Μεγαλοκοπέλα

Το έχω πει στο παρελθόν, και θα το ξαναπώ τώρα, και θα συνεχίσω να το λέω με κάθε ευκαιρία: η Ελλάδα κυβερνάται από βάρβαρους, και έτσι πρακτικά είναι μία βάρβαρη χώρα. Τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια στα οποία καταδικάζεται κάθε τόσο και λιγάκι αποτελούν παράγοντα εκπολιτισμού της. Μία οργάνωση αντικείμενο της οποίας θα ήταν οι συνεχείς και ανελέητες μηνύσεις εναντίον της Ελλάδας σε ευρωπαϊκά δικαστήρια είναι το όνειρό μου, στον ύπνο μου και στον ξύπνιο μου.

Α, και κάτι ακόμα: είδατε ποτέ κανέναν από τους καραμπαστουνόβλαχους που μέσω των αποφάσεων και των ενεργειών τους είναι υπαίτιοι για τις ευρωκαταδίκες να παραιτείται από το αξίωμά του, όπως θα έκανε από ευθιξία οποιοσδήποτε Ευρωπαίος ομόλογός του; Είδατε κανέναν να καθαιρείται έστω και μη εθελουσίως από το αξίωμά του;

 

Copyright © 2008 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Τροφοδοσία περιεχομένου (RSS feed)
Κάθε άρθρο σε αυτό το ιστολόγιο
Κάθε σχόλιο σε αυτό το ιστολόγιο
Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου

8 Σχόλια προς “Ευρωκαταδίκη για τις μειονοτικές ενώσεις”

 1. Iokaste said

  Πες τα… Αν και δεν ξέρω αν τα ακούει κανείς… Μας έχουν πει και ξαναπεί χίλιες φορές για εκατό παραβιάσεις δικαιωμάτων αλλά εμείς που να πάρουμε μπρος, εμείς βρε έχουμε πολιτισμό, θα ακούσουμε τους άλλους τους βάρβαρους που θέλουν να μας πουν και τι να κάνουμε; Τς τς τς..

  Όοοοχι, θα τους γράψουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι και θα το παίζουμε καμπόσοι… Κι αν βγείς εσύ και ο καθένας που θέλει να μιλήσει για τα χάλια μας μπας και βελτιωθεί τίποτα σ’αυτή την χώρα θα έρθουν οι έξυπνοι και θα σε πούν και προδότη και θα θέλουν να σε κρεμάσουν στο Σύνταγμα, γιατί αυτοί στραβά δεν βρίσκουν και δεν λένε να κατανοήσουν ότι με την αυτοκριτική μόνο μπορεί να διορθωθεί κάτι λάθος κι όχι με το να χαϊδεύουμε τα αυτιά μας και τον εγωϊσμό μας…

  Και μια άσχετη ερώτηση: Πολύ καλό το link για την απαλλαγή από τα θρησκευτικά στα σχολεία, αλλά να… δεν θα ήταν πιο καλά να απαλλαγούν τα σχολεία από τα θρησκευτικά; Η πίστη είναι πολύ προσωπικό θέμα, δεν πρέπει να διδάσκεται, έλεος πια.. Άσε που στην απόλυτα δημοκρατική και μη ρατσιστική χώρα μας δεν ξέρω κατά πόσο ένα παιδάκι δεν θα στιγματίζεται στο σχολείο αν δεν παρακολουθεί το μάθημα… Σόρυ για την κατάχρηση του χώρου, απλά αναρωτιομουν αν υπάρχει κανένα σχετικό κίνημα…

 2. Αγαπητή Ιοκάστη, δεν βλέπω καμμία απολύτως κατάχρηση του χώρου, βλέπω μόνο χρήση του, και ο χώρος υπάρχει ακριβώς γι’αυτό: για να χρησιμοποιείται.

  Πολύ ωραία η ατάκα που έγραψες, αλλά (όπως είμαι βέβαιος πως κατανοείς) στην Ελλάδα η πίστη δεν είναι καθόλου προσωπικό θέμα. Αντιθέτως είναι θέμα εθνικό, είναι θέμα πολιτικό, και είναι θέμα κοινωνικό (από την πιό ευρεία έως την πιό στενή έννοια.)

  Δεν γνωρίζω να υπάρχει κίνημα ακριβώς για την «απαλλαγή των σχολείων από τα θρησκευτικά», (lol, γουστάρω) και αυτό φαντάζομαι οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμα πολεμάμε για τα πιό βασικά και τα πιό «αυτονόητα», όπως π.χ. για το διαχωρισμό μεταξύ εκκλησίας και κράτους.

  Πάντως, αν υπάρχει κάποιο ιστολόγιο που λειτουργεί ως «εστία συσπείρωσης» για άτομα με παρόμοιες ιδέες, αυτό είναι μάλλον το atheoi.org στο οποίο παραπέμπει το «λαβαράκι» (όπως λέμε στα ελληνικά, το «μπανεράκι») για την απαλλαγή από το μάθημα.

 3. SimonSays said

  @Διαγόρας: Όταν η ίδια περιοχή έχει μείνει ακόμα στην στην εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την ύπαρξη ισλαμικού νόμου στο όνομα της ‘κοινωνικής συνοχής’ και της ‘συνθήκης της λωζάνης’ ομολογώ ότι η ίδια ανακούφιση με γεμίζει όταν ακούω για δικαίωση των κατοίκων.

  @Ιοκάστη: Σαν ιδιοκτήτης του atheoi.org αγωνίζομαι -για την ώρα- (μαζί με μπλογκ σαν του Διαγόρα) ώστε να γίνει de facto κατάργηση του μαθήματος σε όσο το δυνατό περισσότερα σχολεία. Ρίξε μια ματιά στο atheoi.org/apallagi. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι η κατήχηση δεν έχει θέση στα δημόσια σχολεία σε πολιτισμένη κοινωνία…αλλά ένα ένα γίνονται τα βήματα :)

 4. Αγαπητέ Simon, το κομματάκι σχετικά με τον ισλαμικό νόμο αλλάζει κι αυτό, σιγά-σιγά.

  Αντιγράφω αυτούσιο το άρθρο από το in.gr, εντελώς ξεδιάντροπα, και χωρίς άδεια από τον ΔΟΛ, προκειμένου να απαλλάξω τους αναγνώστες μου από την αισχρά υπέρογκη διαφήμιση που προβάλλει το in.gr, στην οποία μάλιστα υπάρχει παραπλανητικό πλήκτρο «close» το οποίο αντί να κλείσει την διαφήμιση σε προωθεί στον ιστότοπο του διαφημιζόμενου.

  in.gr 2008-03-26
  —————-

  Νέα δεδομένα για τις μουσουλμάνες
  Δικαστική απόφαση-«καταπέλτης» για την εφαρμογή της σαρίας στη Θράκη

  Ίσα κληρονομικά δικαιώματα με τους άνδρες θα μπορούν να διεκδικούν οι μουσουλμάνες
  Αθήνα

  Απόφαση-«χαστούκι» για την -κατά πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία- συνεχιζόμενη εφαρμογή της σαρίας στη Θράκη έλαβε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Ροδόπης. Κόντρα στον ιερό ισλαμικό νόμο, οι γυναίκες της μουσουλμανικής μειονότητας θα μπορούν στο εξής να διεκδικούν ίσα κληρονομικά δικαιώματα με τους άντρες.

  Όπως αναφέρει την Τετάρτη η εφημερίδα Τα Νέα, η απόφαση του Πρωτοδικείου δικαιώνει μουσουλμάνα φαρμακοποιό που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη εναντίον του αδελφού της, διεκδικώντας ίσο μερίδιο από την πατρική περιουσία.

  Σύμφωνα με τη σαρία, η πατρική περιουσία διανέμεται ως εξής: η χήρα κληρονομεί τον άνδρα της κατά ποσοστό 1/8 εξ αδιαιρέτου και τα 7/8 παίρνουν τα παιδιά του κατά τρόπο τέτοιο, ώστε ο κάθε γιος να λαμβάνει διπλάσιο μερίδιο από κάθε κόρη. Για τον υπολογισμό αυτό αρχικά αφαιρείται το μερίδιο της χήρας και ό,τι απομένει διαιρείται διά του διπλάσιου αριθμού των γιων, αφού προστεθεί σε αυτόν και ο αριθμός των θυγατέρων κληρονόμων.

  Η απόφαση του Πρωτοδικείου Ροδόπης δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς, όπως λέει ο δικηγόρος της ενάγουσας, Σωτήρης Πουπουζής, πρώτη φορά αμφισβητεί ευθέως δικαστική απόφαση του μουφτή, η οποία εκδίδεται με βάση τον ισλαμικό νόμο.

  Στην απόφασή του, ο δικαστής σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «οι δικαιοδοτικές αρμοδιότητες του μουφτή, οι οποίες είναι σαφές από το γράμμα και το πνεύμα της Συνθήκης της Λωζάννης ότι εφαρμόζονται αποκλειστικά και μόνο επί της συγκεκριμένης μοναδικής ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας, δεν θα ήταν δυνατόν να λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση της παραβίασης ατομικών δικαιωμάτων των μουσουλμάνων, τα οποία προστατεύονται ρητά από το Σύνταγμα όσο και από την ευρωπαϊκή Σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρώμης και το συμπληρωματικό Πρωτόκολλο των Παρισίων».

  Όπως επισημαίνεται στην ίδια απόφαση, η εφαρμογή αναχρονιστικών διατάξεων που ίσχυαν σε μεταβατικές περιόδους ιστορικά και πολιτειακά δεν μπορεί να αφαιρέσει δικαιώματα και να αντιμετωπίσει δυσμενώς τις Ελληνίδες μουσουλμάνες, κατά παρέκκλιση μάλιστα της συνταγματικής αρχής της ισότητας των φύλων και της ισονομίας των πολιτών.

  Newsroom ΔΟΛ

 5. Παρμενίδης said

  @ Διαγόρα
  όσο ο Ιουλιανός θα θεωρείται αποστάτης, για αυτά που πίστευε-εφάρμοζε-έγραφε (εκδόσεις θύραθεν),
  οι γραικύλοι θα κυβερνούν αυτοί τη χώρα.
  Παρμενίδης (ο Ελεάτης)

 6. Rodia said

  Κλικ! τωρα δα μολις σκεφτηκα κατι ανατρεπτικο: Λες να αργει η ενταξη της Τουρκιας σκοπιμα, ωστε να εχει αποδημησει εις Κυριον και ο τελευταιος μειονοτικος ελληνας κατοικος Τουρκιας;

 7. DEMETRIOS aka BREXIANS said

  ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ…ΤΟΤΕ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΛΑΘΟΣ…
  ΨΑΧΝΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
  Α)ΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΚΟΤΩΝ», ΤΩΝ «ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΤΗΣ Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ»
  Β)….ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ «ΒΑΣΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ»
  Γ)….ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΙΩΝ ΤΩΝ «ΡΟΜΑ» ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
  Δ)….ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ «ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑΣ
  Ε)….ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΒΕΛΓΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΛΑΜΑΝΔΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑΣ
  ΣΤ)…ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΥΓΓΡΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΟ ΚΛΟΥΖ

  ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ…

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΙΜΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ…ΟΧΙ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ…
  ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟ, ΚΑΙ
  ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.,

  @RODIA
  ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΥΤΟ…

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΩΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΝΕΔΟ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ,ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΚΑΝΕΙΣ!!!

  ΚΑΝΤΕ ΜΙΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ…ΜΑΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑ…ΧΑΡΤΕΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΑΙΔΡΑ ΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…

  ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗΣΤΗΣ,
  ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ…

  ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ,ΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΩ ΟΛΑ….ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΡΟΓΩΝΙΚΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ..

  ΑΛΛΑ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΡΑΤΗ, ΕΓΩ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ..
  ΣΤΕΝΑΧΩΡΩΝΤΑΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ…

 8. Δημήτριε, τα σχόλια γραμμένα αποκλειστικά σε κεφαλαία δεν είναι ευπρόσδεκτα. Μόλις χθες άλλαξα τους όρους χρήσης έτσι ώστε να προβλέπεται μεταφορά τέτοιων σχολίων στο πτυελοδοχείο. Δεν θα το κάνω αυτό τώρα με το δικό σου σχόλιο, γιατί η αλλαγή των όρων χρήσης είναι πολύ πρόσφατη, αλλά σε παρακαλώ έχε το αυτό υπόψιν σου για το μέλλον.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: