Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Η συγκέντρωση της μαυρίλας

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2007/08/29

Κοσμοσυρροή στην πλατεία συντάγματος, τουλάχιστον δύο φορές περισσότερος κόσμος απ’οτι στην προηγούμενη συγκέντρωση, κι ας μην έχει λήξει ακόμα ο Αύγουστος, κι ας ήταν πολύ μικρότερη η προθεσμία της ειδοποίησης. Ο περισσότερος κόσμος είχε φορέσει μαύρα, αν και υπήρχε βέβαια και εκείνο το 5% που κάθε φορά, αξιόπιστα, θα αποφύγει κάθε συμμόρφωση με κάθε είδους σύμβαση, και στους οποίους υπό κανονικές περιστάσεις θα ανήκα, αλλά αυτή τη φορά δεν μπόρεσα, διότι η ιματιοθήκη μου δεν περιλαμβάνει παρδαλά ρούχα. C^:=

dsc00662b.jpgΉταν κάπως περίεργο να στεκόμαστε όλοι απλώς εκεί, προβάλλοντας τη μαυρίλα μας, χωρίς πανώ, χωρίς συνθήματα, χωρίς τραγούδια, χωρίς καν φάσκελα όπως την προηγούμενη φορά… όταν προσπάθησαν να πλησιάσουν κάποιοι ελαφρώς οργανωμένοι αριστεροί (εξωκοινοβουλευτικοί νομίζω) με πανό ακούστηκαν σφυρίγματα αποδοκιμασίας από το πλήθος, γιατί βέβαια η συγκέντρωση ήταν να έχει μη-πολιτικοποιημένο χαρακτήρα. Ήταν και κάτι ποδηλάτες, οι πιό ωραίοι απ’όλους νομίζω, που ήλθαν, σήκωσαν τα ποδήλατά τους στον αέρα κραυγάζοντας μία ιαχή, τα κατέβασαν, κι έφυγαν.

Αυτό που θαυμάζω στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB, το 70,6% των Ελλήνων δηλώνει πως οι πυρκαγιές είναι σίγουρα αποτέλεσμα οργανωμένων εμπρησμών, το 17% δηλώνει ότι μάλλον είναι αποτέλεσμα οργανωμένων εμπρησμών, το 6,7% ότι σίγουρα οφείλονται σε κλιματολογικά ή τυχαία γεγονότα, το 1,8% ότι μάλλον οφείλονται σε κλιματολογικά ή τυχαία γεγονότα, και μόλις το 3,1% δεν απάντησε. Δηλαδή το 77,3% των Ελλήνων έχει την εντύπωση πως την ξέρει στα σίγουρα την αιτία των πυρκαγιών, και για το 70% απ’αυτούς πρόκειται φυσικά για –τι άλλο– συνομωσία!

Στη φωτογραφία το αυγουστιάτικο φεγγάρι που μας έκανε τη χάρη να ρίξει λίγο φως στη μαυρίλα.

3 Σχόλια to “Η συγκέντρωση της μαυρίλας”

  1. An-Lu said

    Μόλις σε ανακάλυψα από τα ποστ σου για το κυνήγι, για τα οποία συμφωνώ απολύτως και τυγχάνω και vegeterian ;-)
    Ήταν καλή χθεσινή μάζωξη…ελπιδοφόρα…

  2. H.F.L. said

    Καλή η συγκέντρωση και ότι άλλο κάνετε αλλα έτσι δεν βοηθάμε κανέναν…αφού μπορείτε να οργανωθείτε κανονίστε 1-2 μέρες να πάτε σε αυτές τις περιοχές (οποιος μπορεί) και να προσφέρετε εθελοντική εργασία στους συνανθρώπους μας.Εγώ και άλλοι 5 φίλοι θα πάμε το Σ/Κ να βοηθήσουμε κάτι γνωστούς που έχουμε κάτω και θα μάθω περισσότερα έτσι ωστε να οργανωθούμε την άλλη εβδομάδα να πάμε περισσότεροι και να βοηθήσουμε ποιο πολλούς.

  3. HFL πολύ σωστά.

Σχολιάστε