Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Προεκλογικό σπαμ #2: Νέα Δημοκρατία

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2007/09/09

Το μήνυμα αυτό αφορούσε κάποια Κανελοπούλου, υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας (όποιος την ψηφίσει να του κοπεί το χέρι.) Η διεύθυνση του αποστολέα ήταν adv@net-land.gr και τo μήνυμα προήλθε από τη διεύθυνση IP 213.142.130.180, ενώ o ιστότοπος http://www.net-land.gr βρίσκεται στο ίδιο subnet, άρα η διεύθυνση του αποστολέα είναι γνήσια, πράγμα που σημαίνει πως ο σπαμαδόρος είναι η εταιρεία Net-land, Δαβάκη 68, Τηλ. 210-95-92-696, fax 210-95-92-636, info@net-land.gr.

Η υπόθεση αυτή όμως έχει μία πολύ διασκεδαστική συνέχεια: το μήνυμα ήταν στολισμένο με εικόνες, οι οποίες είναι αποθηκευμένες σε, και σερβίρονται από, ένα άλλο domain, το arpisoft.gr. Οι εικόνες βρίσκονται εδώ και εδώ, και επειδή μετά από αυτό το εγκώμιο που πλέκω μπορεί να εξαφανιστούν, σας διαβεβαιώνω πως θα βρίσκονται για πολύ καιρό εδώ και εδώ, ας είναι καλά το web.archive.org, το αλλιώς γνωστό ως wayback machine.

Πίσω από το arpisoft.gr, λοιπόν, βρίσκεται κάποιος Μιχάλης Σολωμακάκης, (solomakakis@arpisoft.gr) ο οποίος φαίνεται μεταξύ άλλων να είναι προγραμματιστής, εφευρέτης, φιλόσοφος και αρχαιολάτρης, και του οποίου τα καμώματα κάποιοι στη Ν.Δ. φαίνονται να παίρνουν στα σοβαρά. Ο αξιόλογος αυτός κύριος, ο οποίος φαίνεται στο παρελθόν να έχει ξανα-ασχοληθεί με το ευγενές άθλημα του σπαμινγκ, έχει αναρτήσει στον ιστότοπό του διάφορα αναγνώσματα που έχει συγγράψει ο ίδιος, για την ψυχαγωγία μας. Ενδεικτικά παραθέτω σύνδεσμους προς μερικές από τις μελέτες που έχει εκπονήσει:

Και μερικές από τις εφευρέσεις του, για πολλές από τις οποίες να σημειωθεί παρακαλώ πως διαθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας:

Θα κλείσω με ένα απόσπασμα από την κορυφαία «μελέτη» του κου Μιχάλη Σολωμακάκη με τίτλο «Δημόσια Διακυβέρνηση»:

[η εποχή μας] θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, ως εποχή των ηλιθίων, σε αντιστοιχία με την εποχή του χαλκού, του σιδήρου, του Μεσαίωνα κλπ.

Νομίζω πως μας βρίσκει όλους απόλυτα σύμφωνους, ε;

Δείτε και άλλα άρθρα σχετικά με την κατάρα του σπαμ:
Σπαμ στο ιστολόγιο του Διαγόρα
Σπαμ σε όλο το WordPress

Copyright © 2007 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Τροφοδοσία περιεχομένου (RSS feed)
Κάθε άρθρο σε αυτό το ιστολόγιο
Κάθε σχόλιο σε αυτό το ιστολόγιο
Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου

7 Σχόλια to “Προεκλογικό σπαμ #2: Νέα Δημοκρατία”

  1. ellinida said

    Μέχρι στιγμής ένα σπαμ στο εμαίλ από βουλευτή της ΝΔ β’ Αθηνών (δεν θυμάμαι το όνομα γιατί το έσβησα) και ένα sms παρακαλώ από Πασοκτζή βουλευτή του Εβρου!!! Απέχω πολλά πολλά πολλά χιλιόμετρα από τον Εβρο. Ηθελα να ήξερα, σε όλη την Ελλάδα έστειλε;
    Τσαντίστηκα πολύ με το sms. Οκ άντε με τα μαιλς να κάνουν σπαμ αλλά στο τηλέφωνο μου; Τα έχω πάρει αγρίως. Και δεν λέει νούμερο αποστολέα αλλά Α.FOTIADIS. Σιχτίρι, είμαι όλο τσαντίλα. Πάω να στείλω υβριστικό sms να δω αν θα πάει και δεν γίνεται. Ηθελα να του γράψω «Δεν μας χ ρε Νταλάρα»
    Τουχάχιστον παρηγοριέμαι που δεν κόβονται δέντρα για να τυπώσουν τις γυαλιστερές μουρίτσες τους.

  2. Ilias said

    Μολις ελαβα και εγω το ιδιο email αλλα εμενα ειχε στο header Received: from smtp.teledomenet.gr ([213.142.128.2])
    Στελνω email στην teledomenet και στην net-land.gr. Ειμαι σιγουρος οτι παραβαινουν τους ορους χρησης. αν παραπονεθουν πολλοι, θα πρεπει να τους κλεισουν το account το λιγοτερο.

  3. ellinida said

    Χαχα τα διάβασα. Πάω να παραγγείλω ένα πολυμαγιουδάκι. Θενκς:PPPP

  4. anonymous said

    Όποιος θέλει να παραπονεθεί στην Teledome, τα στοιχεία τους είναι:
    Φιλαρέτου 10 & Δοϊράνης
    176-72 Καλλιθέα
    τηλ. 210-95-69-27
    fax 210-95-63-882
    peterd@teledome.gr και theotox@teledome.gr

  5. Νο πρόμπλεμ, Ellinida, πες μου αν είναι καλό, άμα είναι να παραγγείλω κι εγώ μερικά!

  6. atheofobos said

    Ανδρικό πολυμαγιό δεν έχει;

  7. Α, αθεόφοβε, καλύτερα να μην του δίνουμε ιδέες, γιατί τέτοιες ενασχολήσεις μπορεί να τον αποσπάσουν από τα άλλα, ιδιαιτέρας εθνικής σημασίας, επιστημονικά του συγγράματα.

Σχολιάστε