Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Παρθένος Μαρία;

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2011/03/25

Με την ευκαιρία της σημερινής λαμπρής εορτής της ελληνοϊουδαιοχριστιανορθοδοξίας σας παρουσιάζω το νέο μου ανοσιούργημα, το οποίο η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τόσο νέο, καθότι το είχα ετοιμάσει πριν από μήνες, αλλά περίμενα κάποια κατάλληλη ευκαιρία για να το δημοσιεύσω:

Παρθένος Μαρία; Φαντάσου να έλεγε το ίδιο παραμύθι η κόρη σου!

Διαστάσεις: 500 × 143 πίξελ. Κάντε κλικ για 800 × 229 πίξελ.

Το περιεχόμενο της εικόνας για τους τυφλούς και τις μηχανές αναζήτησης:

Η εικόνα δείχνει μια κοπέλα ντυμένη με πέπλο, το οποίο είναι ανοικτό μπροστά και αφήνει να φανεί μέρος του στήθους της.  Από τεχνικής απόψεως δεν υπάρχει γύμνια, καθώς δεν φαίνεται ρώγα, αλλά πρόκειται σίγουρα για μια αρκετά προκλητική εικόνα.  Το βλέμμα της κοπέλας είναι κατά έναν περίεργο τρόπο συγχρόνως αθώο αλλά και λάγνο, ενώ πίσω από το κεφάλι της έχει προστεθεί με photoshop ένα ανεπαίσθητο λαμπύρισμα που, χωρίς να είναι φωτοστέφανο, παραπέμπει σε φωτοστέφανο. Το κείμενο λέει: «Παρθένος Μαρία; Φαντάσου να έλεγε το ίδιο παραμύθι η κόρη σου! https://diagoras.wordpress.com η αντιγραφή είναι ελεύθερη».

Η εικόνα της σέξυ «Μαρίας» είναι παρμένη από το εξώφυλλο του Δεκεμβρίου του 2008 της Μεξικανικής έκδοσης του Playboy. Διαβάστε γι αυτό το εξώφυλλο εδώ: Esther J. Cepeda – Madre mia! Playboy does Virgin Mother Guadalupe.

Το πρωτότυπο κυκλοφορεί γενικώς στα διαδίχτυα:Virgin Mary? What if your daughter told that story

Copyright © 2010 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

34 Σχόλια προς “Παρθένος Μαρία;”

 1. Batcic said

  Και καλά η κόρη, παιδί σου είναι, θα τ’ αγαπάς! Φαντάσου να στο έλεγε η γυναίκα σου!
  – Άντρα μου, περιμένω παιδί! Δεν έχει σημασία που δεν το έχουμε κάνει ποτέ, το σημαντικό είναι ότι ΌΧΙ ΜΌΝΟ παραμένω παρθένος (το παρθένα είναι κάπως μπανάλ), ΑΛΛΆ ΚΑΙ θα γεννήσω τον υιό του Θεού. Αντιλαμβάνεσαι την τιμή που σου κάνω;;;

  Εεε τώρα τι θα ήταν πιο ανθρώπινο, να την τεμαχίσεις με την πριονοκορδέλα ως γνήσιος μαραγκός ή να αρχίσεις να κερνάς τα κολλητάρια για τα ευχάριστα;;; Βέβαια, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, ο Ιωσήφ δεν μάσησε και πολύ και γι αυτό σκέφτηκε: Έτσι είσαι χαμούρα, σιγά μη σε πάω να γεννήσεις στο Διαβαλκανικό! Στον σταύλο μέσα θα γεννήσεις με τα μουσκάρια να κλάνουν αβέρτα!!! Χααα, δεν με ξέρεις εμένα καλά, εμένα στο καφενείο με φωνάζουν «ο Killer»…

 2. Πρόσφατα μου είπαν ιστοριούλα για κοπελίτσα που πήγε στο νοσοκομείο έγκυος και η μητέρα της υποστήριζε πως ήταν παρθένος και πως είχε μείνει έγκυος αλλιώς (μπορεί να μην το ξέρετε αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι :p :p)

 3. εδώ τα καλά τα κρίνα βιολογικής καλλιέργειας! πάρε καλέ κυρία τσάμπα είναι!

 4. E λοιπόν όχι, Ιοκάστη, δεν ήξερα πως υπάρχουν πολλοί τρόποι. Μπορείς σε παρακαλώ να μας διαφωτίσεις αναφέροντας μερικούς από αυτούς τους πολλούς τρόπους;

 5. Κι όμως είναι φοβερό. Στην Ελλάδα παλιά δεν το έλεγαν κρίνο, αλλά αρραβώνες…

 6. undantag said

  Διαγόρα, καταπληκτικό!
  1. Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω κάτι άλλο: ακόμη και αν υποθέσουμε, χάριν συζητήσεως (λέμε και καμιά μ…α να περνά η ώρα) ότι η Μαρία ήτο παρθένος όταν ο Τζίζας… μπήκε.

  ΠΩΣ διάλο έμεινε παρθένα όταν… βγήκε;

  2. Πάντως, από μια άποψη η παρθενία της Θεοτόκου είναι καλό πράμα… φαντάζεστε, αν η θρησκεία δεν απαιτούσε να παρθένα, πόσα ματωμένα πανιά θα υπήρχαν για προσκύνηση ανά τον κόσμο (όπως τα πετσάκια της περιτομής του γιόκα της);;;;;;;;

 7. Avonidas said

  Undantag, ολιγόπιστε!

  Προφανώς, όταν ήρθε η ώρα, ο Θεός ξεδίπλωσε μερικές από τις 6-7 επιπλέον διαστάσεις του χώρου και δημιούργησε μια κοσμική σήραγγα για να βγει ο Τζίσας χωρίς ατυχήματα.

  Προφανώς, από την αυτή οδό εισχώρησε και ο… Κρίνος χωρίς κίνδυνο διακορεύσεως.

  Και αυτός είναι, βεβαίως, ο λόγος που οι Χριστιανοί από παλιά γνώριζαν για τις επιπλέον διαστάσεις «πέραν των 4 που είναι γνωστές στους αθεϊστές», όπως μας πληροφορεί η ΟΟΔΕ.

  Όχι, παίζουμε!

 8. Abravanel said

  Η ιδέα της «Παρθενογένεσης» είναι ξένη στον Ιουδαϊσμό και προστέθηκε, μέσω μιας επιλεκτικής επιλογής νοημάτων, ώστε να προσελκύσει τους δωδεκαθεϊστές έλληνες που έβρισκαν αυτές τις ιδέες ελκυστικές.

  Αρα η εορτή του Ευαγγελισμού, αν θέλεις να την σατιρίσεις, πιστεύω οτι καλύτερο είναι να την χαρακτηρίσεις ως ένα μείγμα αρχαιοελληνικών δοξασιών και χριστιανικού λαϊκισμού και όχι της ελληνοϊουδαιοχριστιανορθοδοξίας, ωσάν το έθνος φιλοσόφων/αρχιτεκτόνων/γλυπτών μολύνθηκε από το ρυπαρό έθνος των Εβραίων.

 9. Το σχόλιο του Abravanel είναι σωστό. Για τους Ιουδαίους η παρθενογένεση και η επαφή του Θεού με μία θνητή είναι κολάσιμη βλασφημία μέγιστους επιπέδου. Εγώ θα ήθελα να κάνω μια άλλη προσέγγιση, μέρα που ειναι.

  Ο Ευαγγελισμός ανθρωπολογικά ταυτίζεται με την αναγέννηση της φύσης και την έναρξη της άνοιξης (όπως αναλόγως τα Χριστούγεννα και τα ρωμαϊκά Σατουρνάλια). Καθώς η Άνοιξη αρχίζει 21/22 Μάρτη (βάσει πλανητικών θέσεων) ο Ευαγγελισμός ήρθα να αντικαταστήσει μια γιορτή που με διάφορα ονόματα σε όλη την Ελλάδα (και άλλους λαούς) που έμοιαζε με το μαγιάτικο πανηγύρι και σαν το Πάσχα (ως γλέντι και θυσία στη φωτιά).

 10. Batcic said

  Δείμε, δεν ξέρω τι είναι το σχόλιο του Abravanel, αλλά ο ίδιος ο Abravanel ζει σε έναν κόσμο Fear and Loathing in Las Vegas, όπου όλοι οι μπλόγκερ του διαδικτύου εχθρεύονται τους Εβραίους και παραποιούν την ιστορία τους. Γι αυτό και αισθάνεται την ανάγκη να συμμετέχει σε μπλογκοσυζητήσεις μόνο για να τραβήξει το αυτί κάποιου πιθανού αντισημίτη και ποτέ για να συνεισφέρει στην κουβέντα. Και αυτό, όπως και να το κάνουμε, καταντάει ελαφρώς βαρετό…

 11. Απ’ όσο ξέρω υπήρχαν πράγματι πολλές και διάφορες δοξασίες στον αρχαίο ελληνικό & ρωμαϊκό κόσμο, σύμφωνα με τις οποίες διάφορες θεότητες είχαν γεννηθεί από παρθένες. Σε αυτό ο Abravanel έχει σίγουρα δίκιο.

  Όμως, κάπου είχε πάρει το αυτί μου ότι ο Ιησούς ανακηρύχθηκε παρθενογεννημένος προκειμένου να φαίνεται πως εκπληρώνει κάποια ιουδαϊκή προφητεία, κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο κατασκευάστηκε η γενεαλογία του (με διαφορετικές μάλιστα εκδοχές, που δεν συμφωνούν μεταξύ τους,) ώστε να ανήκει στο γένος του Δαυίδ, επίσης προκειμένου να φαίνεται πως εκπληρώνει κάποια προφητεία. Κάνω λάθος;

 12. Συμφωνώ απόλυτα με τον Batcic! Εξάλλου το «ρυπαρό» έθνος των Εβραίων, αν διαβάσεις τη μυθολογία του τότε μπορεί να μην έχει παρθενογενέσεις(ή έχει; Βλ. Παλαιά Διαθήκη ΗΣΑΐΑΣ Ζ’14- ΓΕΝΕΣΙΣ, ΚΔ’, 15-ΙΩΗΛ, Α’ 8) που όντως βέβαια χρησιμοποίησε ελληνικούς μύθους π.χ. της Δανάης περί παρθένας (μόνο που δεν ήταν δόγμα όπως στον Χριστιανισμό) αλλά έχει ένα μοναδικό εθνοκεντρικό θεό που σκοτώνει με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ξένο στους φιλοσόφους του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, επίσης αυτό το «ρυπαρό» έθνος έχει έναν ακραίο εθνικισμό, που δεν συναντάται στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Υποκειμενικά βέβαια όλα, αλλά υποκριτής αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι αντικειμενικός!

  α)Υπήρξαν πολλές θρησκείες -έστω με τις αιρέσεις τους και κλπ- που επέτρεψαν να αναπτυχθούν οι τέχνες, τα γράμματα, η φιλοσοφία και η επιστημονική σκέψη και σίγουρα πρωτοστατεί σε αυτό το αρχαιοελληνικό στοιχείο μαζί βέβαια και με άλλα μέρη του κόσμου.

  β)Αυτό δεν συνέβη στους Ιουδαίους.

  γ)Σε ότι αφορά καθαρά το τι υπήρχε πριν στις ιδέες και στις αντιλήψεις, να πω απλά ότι και ο χριστιανισμός ισχυρίζεται ότι είναι μια ηθική θρησκεία σαν να εισήγαγε την έννοια της ηθικής, αλλά όλοι ξέρουμε πως ηθική υπήρχε και πριν από αυτόν. Έτσι και η παρθενογένεση. Οπότε δεν με ξαφνιάζει αυτό ούτε τίθεται θέμα για το ποιος έχει νοσηρές ιδέες και ποιος όχι.

  δ) Ένα συνονθύλευμα από πλαστογραφήσεις είναι σχεδόν όλοι οι μύθοι, απλά κυριάρχησε ο χριστιανισμός και όπως και να το κάνουμε βασίστηκε στη μυθολογία των Ιουδαίων (Π.Δ.) και στην αδιαλλαξία του θεού της.

 13. Batcic said

  Υπόθεση Εργασίας:
  Ας υποθέσουμε ότι θέλεις να πας για καφέ με τον Abravanel στο La Cafedara άλλα ο τύπος έχει γειωμένο το κινητό του και δεν απαντάει ούτε στο σταθερό. Τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση;

  Απάντηση
  Γράφεις στα σχόλια οπουδήποτε μπλογκ στον ωκεανό του διαδικτύου:
  «στις 12:30 σήμερα καφέ στο La Cafedara, [Εβραίοι | Χριστιανισμός | Παρθένος Μαρία | Χριστός | Παναγία | Καινή Διαθήκη | Παλαιά Διαθήκη | τσιφούτης | βασιλιάς Σολομών | Μακάμπι Τελ Αβίβ | Σβι Σερφ]»
  Ο τύπος θα σκάσει μύτη σε πικοσεκόντ!!! Σημειώστε εδώ ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λήμμα εντός των αγκυλών ή και άλλα σχετικά, π.χ. Γιαντ Ελιάου ή Παλαιστίνη…

 14. Παιδιά, δεν βλέπω κάποιο λόγο για επίθεση στον Abravanel.

  Abravanel, εγώ προσωπικά έχω αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό να χρησιμοποιώ τον όρο ελληνοϊουδαιοχριστιανορθοδοξία οπουδήποτε μπορώ, (δηλαδή όχι ειδικά για την παρούσα ευκαιρία, κάνοντας μια αναζήτηση θα πειστείς,) και το κάνω αυτό φυσικά όχι επειδή θεωρώ το έθνος των Εβραίων ρυπαρό, αλλά επειδή γνωρίζω πως ο τυπικός χριστιανός σε τούτη τη χώρα είναι κατά κανόνα ρατσιστής, και ειδικά ρατσιστής προς τους Εβραίους, χωρίς να αντιλαμβάνεται την ειρωνεία του να πιστεύει σε μια εβραϊκή αίρεση και να συνδέει τον ελληνισμό με αυτήν. Νομίζω λοιπόν πως αυτή η λέξη κάνει καλό χιούμορ.

 15. Μπαϊδεγουαίη: διόρθωσα το άρθρο έτσι ώστε κάνοντας κλικ στην εικόνα να ανοίγει πράγματι σε μεγαλύτερες διαστάσεις.

 16. Όχι, Διόνυσε, οι Ιουδαίοι δε δέχονταν με τίποτα την παρθενογέννηση. Ακόμα και την άφιξη του Υιού του Θεού την κατακεραύνωναν ορισμένες θρησκευτικές ομάδες, όπως οι Φαρισαίοι (αν και την αποδέχονταν οι Εσσαίοι). Δεν υπάρχει στην Παλαιά Διαθήκη ή την Τορα η παρθενογέννηση. Μόνο οι γνωστές χριστιανικές θέσεις για την προφητευόμενη έλευση του Υιού του Θεού/Ανθρώπου κλπ, ουσιαστικά όμως παραχαραγμένες θέσεις και αποσπασματικά τσιτάτα προφητών.

 17. Abravanel said

  Αντιεβραϊκή προκατάληψη της Automatic, Διαγόρα αν μπορείς διέγραψε το σχόλιο και κράτησε το επόμενο που έχει την ορθή html σύνταξη.

 18. Abravanel said

  Batcic said:
  Δείμε, δεν ξέρω τι είναι το σχόλιο του Abravanel, αλλά ο ίδιος ο Abravanel ζει σε έναν κόσμο Fear and Loathing in Las Vegas, όπου όλοι οι μπλόγκερ του διαδικτύου εχθρεύονται τους Εβραίους και παραποιούν την ιστορία τους. Γι αυτό και αισθάνεται την ανάγκη να συμμετέχει σε μπλογκοσυζητήσεις μόνο για να τραβήξει το αυτί κάποιου πιθανού αντισημίτη και ποτέ για να συνεισφέρει στην κουβέντα. Και αυτό, όπως και να το κάνουμε, καταντάει ελαφρώς βαρετό…

  Φαντάζομαι οτι διαφωνείς με το περιεχόμενο του σχολίου μου και άρα πιστεύεις οτι ορθά συνδέεται η Παρθενογένεση με τον Ιουδαϊσμό. Περιμένω κάποια επιχειρηματολογία πέρα των εκτιμήσεων σου για την προσωπικότητα μου, άλλωστε νόμιζα οτι τα ad hominem επιχειρήματα ανήκουν στο κόσμο των θρησκόληπτων.

  aeroxeimarros είπε:
  … έχει ένα μοναδικό εθνοκεντρικό θεό …
  … που σκοτώνει με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ξένο στους φιλοσόφους του αρχαιοελληνικού πολιτισμού …
  … επίσης αυτό το “ρυπαρό” έθνος έχει έναν ακραίο εθνικισμό, που δεν συναντάται στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό….

  α)Υπήρξαν πολλές θρησκείες -έστω με τις αιρέσεις τους και κλπ- που επέτρεψαν να αναπτυχθούν οι τέχνες, τα γράμματα, η φιλοσοφία και η επιστημονική σκέψη και σίγουρα πρωτοστατεί σε αυτό το αρχαιοελληνικό στοιχείο μαζί βέβαια και με άλλα μέρη του κόσμου.

  β)Αυτό δεν συνέβη στους Ιουδαίους.

  O Θεός της Τορά/Π.Δ. ,(ας μην είμαστε γλωσσικοί ιμπεριαλιστές), όντως ξεκινάει ως ο εθνικός θεός της νομαδικής φυλής των Αρχαίων Ισραηλιτών. Με την πάροδο των αιώνων όμως αλλάζει και πρώτα εισάγει στοιχεία από τις τοπικές χαναναϊκές αγροτικές θεότητες και στην συνέχεια κάνει το κρίσιμο άλμα που του επιτρέπει να ξεφύγει από το μείγμα των διαφόρων μεσανατολικών θεοτήτων: μετατρέπεται σε μια ουνιβερσαλιστική θρησκεία που προσφέρει κάτι διαφορετικό. Μετά τους πρώτους αιώνες εκρηκτικής ανάπτυξης πριν και μετά την γέννηση της χριστιανικής θρησκείας, υποχωρεί κάτω από το βάρος των διώξεων στην ευρωπαϊκή ήπειρο και αποκτά την μορφή που έχει σήμερα: μιας ουνιβερσαλιστικής θρησκείας που λόγω των γενικευμένων σφαγών είχε αποκτήσει τα χαρακτηριστικά μιας φυλής απόρροια ετεροπροσδιορισμού και όχι ιδίας πρωτοβουλίας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός οτι οι μαύροι Εβραίοι της Αιθιοπίας που εμφανώς ανήκουν σε άλλο έθνος ή φυλή σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οπτική όχι μόνο γίνονται αποδεκτοί ως Εβραίοι αλλά και έχουν αυτοδικαίως την δυνατότητα άμεσης απόκτησης της ισραηλινής υπηκοότητας ως μέλη του εβραϊκού έθνους, (το Ισραήλ ως γόνος της άνοιξης των λαών του 19ου αιώνα, όπως άλλωστε και η Ελλάδα υιοθετεί τον όρο έθνος που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός θρησκευτικά). Αρα ο Θεός της Τορά/Π.Δ. όντως διαθέτει στοιχεία εθνικού θεού, όπως η αρχαία ελληνική φιλοσοφία διαθέτει στοιχεία ανατολικών φιλοσοφιών της εποχής, που όμως χρησίμευσαν ως υλικά για την δημιουργία κάτι διαφορετικού.

  Αυτά περί «σκοτώνει με τρόπο ξένο…» μου θυμίζουν τα ελληνικά και δυνατά οτι όταν αυτοί έτρωγαν βαλανίδια, εμείς είχαμε χοληστερίνη. Στα δικά μου τα μέρη έχουμε μάθει να κρίνουμε τον κάθε πολιτισμό από την δυνατότητα του να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας στην οποία αναπτύσσεται και να μην διακρίνουμε μεταξύ ανώτερων και κατώτερων. Στον διαγωνισμό όμως για το ποιος την έχει μεγαλύτερη, (ζητώ συγνώμη από τους υπόλοιπους για την φρασεολογία αλλά πιστεύω οτι έτσι θα γίνει περισσότερο κατανοητό το σχόλιο αυτό), καλό είναι να «κρατάς μια πισινή» όταν οι ρυπαροί Ισραηλίτες εξόντωναν με βάρβαρους τρόπους τους Αμαλλακίτες, ενώ οι πολιτισμένοι Αθηναίοι άφηναν την αγάπη και την εθνική ομοψυχία να αποτελούν τους οδηγούς τους για την λύση των διενέξεων τους με τους Μήλιους. Θα μπορούσα να έλεγα και πολλά περισσότερα για τους εκπροσώπους του σύγχρονου Ιουδαϊσμού και την συνεισφορά τους στον σύγχρονο πολιτισμό, αλλά θα κινδύνευα να πέσω στην ίδια παγίδα που πέφτεις εσύ οπότε απελθέτω απ’ εμού το πικρό ποτήριο τούτο.

  Διαγόρας ο Μήλιος είπε:
  αλλά επειδή γνωρίζω πως ο τυπικός χριστιανός σε τούτη τη χώρα είναι κατά κανόνα ρατσιστής, και ειδικά ρατσιστής προς τους Εβραίους, χωρίς να αντιλαμβάνεται την ειρωνεία του να πιστεύει σε μια εβραϊκή αίρεση και να συνδέει τον ελληνισμό με αυτήν. Νομίζω λοιπόν πως αυτή η λέξη κάνει καλό χιούμορ.

  Ο τυπικός Εβραίος/Χριστιανός Ορθόδοξος/άθεος σε αυτή την χώρα είναι ρατσιστής μιας και η μη-ανοχή αποτελεί την κυρίαρχη κοινωνική συνιστώσα στην κοσμοθεωρία του κάθε Ελληνα.

  Πχ κοίτα την πρόσφατη ανάρτηση του Αθεου στο ιστολόγιο «Η Αθεϊα είναι Αρετή». Μέσα σε μια κατά τ’άλλα ενδιαφέρουσα ανάρτηση πετάει και ένα «Συνηθισμένη συμπεριφορά και προσφιλής ιουδαϊκή τακτική η παραχάραξη της ιστορίας από τη φυλή αυτή» και φροντίζει να το διανθίσει με μια γελοιογραφία στην οποία ο μυταράς Εβραίος βρωμίζει την «λευκή κουλτούρα» με όλα τα ωραία από την πορνογραφία μέχρι την διχόνοια. Και αφού τελειώσει με την μυθολογία του Αρειου Λευκού Εθνους συνεχίζει με την ναζιστική φράση οτι «οι Τσιφούτηδες είναι η καταστραφή των εθνών».

  Οπως βλέπεις δε χρειάζεται να είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος ή ακραίος ναζιστής για να υιοθετήσεις την στρατηγική του μίσους και την επίκλησης συνομωσιολογιών, μπορείς να είσαι και ένας απλός άθεος. Προσωπικά πιστεύω οτι όσο ενοχλεί τον μέσο Χ.Ο. ορθόδοξο η αναφορά σε ΙουδαιοΧριστιανορθοδοξία, άλλο τόσο απλώς γαργαλάς τις αντισημιτικές προκαταλήψεις των υπολοίπων Ελλήνων που έτσι και αλλιώς είναι αρνητικά διακείμενοι απέναντι τους.

  Οσο για την Παρθενογένεση αποτελεί ξένη έννοια στην εβραϊκή θεολογική σκέψη, η ιδέα εισήλθε στον Χριστιανισμό όχι αμέσως για να μπορέσει να φανεί πιο ελκυστικός όταν έπαψε να απευθύνεται στους Ιουδαίους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Σαν εκ των υστέρων δικαιολόγηση υπήρξε η προφητεία οτι ο Μεσσίας θα γεννηθεί από νεαρά γυναίκα, το οποίο μεταφράστηκε ως παρθένος και πάνω εκεί κτίσθηκε η όλη μυθιστορία.

  ΥΓ.

  Batcic είπε
  Υπόθεση Εργασίας:
  Ας υποθέσουμε ότι θέλεις να πας για καφέ με τον Abravanel στο La Cafedara άλλα ο τύπος έχει γειωμένο το κινητό του και δεν απαντάει ούτε στο σταθερό. Τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση;

  Απάντηση
  Γράφεις στα σχόλια οπουδήποτε μπλογκ στον ωκεανό του διαδικτύου:
  “στις 12:30 σήμερα καφέ στο La Cafedara, [Εβραίοι | Χριστιανισμός | Παρθένος Μαρία | Χριστός | Παναγία | Καινή Διαθήκη | Παλαιά Διαθήκη | τσιφούτης | βασιλιάς Σολομών | Μακάμπι Τελ Αβίβ | Σβι Σερφ]”
  Ο τύπος θα σκάσει μύτη σε πικοσεκόντ!!! Σημειώστε εδώ ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λήμμα εντός των αγκυλών ή και άλλα σχετικά, π.χ. Γιαντ Ελιάου ή Παλαιστίνη
  Πετυχημένο :-)

  Ξέρω και ένα άλλο: Ρωτάς έναν Γερμανό ιστολόγο, ένα Ιταλό ιστολόγο και τον Αμπραβανέλ να γράψουν ένα σύγγραμα για τους ελέφαντες. Ο γερμανός γράφει μια επτάτομη εγκυκλοπαίδεια «Περί της εργατικής ηθικής του ελέφαντα» – ο ιταλός γράφει ένα βιβλίο «Για την ερωτική ζωή του ελέφαντα» και ο Αμπραβανέλ ξεκινάει το δικό του κείμενο ως εξής: «Πολλοί διάσημοι ελέφαντες ήταν Εβραίοι…» .

 19. Άθεος said

  Η αλήθεια είναι ότι η Παρθενογένεση αποτελεί ξένη έννοια (όχι στην εβραϊκή) αλλά στην Ιουδαϊκή θεολογική σκέψη.
  Όμως η ιουδαϊκή τακτική, πράγματι, μετά τους Μακκαβαίους φαίνεται να είναι η παραχάραξη της ιστορίας, όχι επειδή αυτοί λέγονται εβραίοι, ίσως εδώ να υπερέβαλα λίγο για να δώσω έμφαση, αλλά του ιουδαϊκού ιερατείου προκειμένου να θεμελιώσουν τον μονοθεϊσμό τους σε αντίθεση με των γύρω πολυθεϊστικών λαών. Όμως ποιος αμφιβάλει ότι τα διεθνή διευθυντήρια καθοδηγούνται από τα οικονομικά τραστ στα οποία ηγούνται εβραϊκοί κύκλοι;
  Θα μου πείτε αυτά τους τελευταίους αιώνες, πριν;
  Πριν, ήδη έδωσαν τρεις θρησκείες προκειμένου να αλλοτριώνουν συνειδήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και ακόμα πιο πριν από την επιστολή του Αριστέα και εντεύθεν το εβραϊκό στοιχείο μεγαλουργεί σοβινιστικά, εθνικιστικά, εχθρεύοντας όλους τους λαούς, προκειμένου να εδραιωθούν στις συνειδήσεις των ιουδαϊζόντων σαν ο εκλεκτός λαός του θεού. Ή μήπως είναι ψέματα…;
  Όμως για να λέω και του στραβού το δίκιο ακόμα κι εμένα με ενοχλεί αυτός ο «αντι-εβραϊσμός» μου, γι αυτό σπεύδω να τον βαφτίσω χυδαίο-καπιταλιστικό, ώστε να τον διαφοροποιήσω από τον απλό εβραϊκό πληθυσμό (τον λαό δηλαδή) που σε τίποτα δεν φταίει, όταν διαφοροποιείται από τον ιουδαϊκό μύθο.
  Τέλος φράση που μου αποδίδεις σαν “οι Τσιφούτηδες είναι η καταστροφή των εθνών” δεν διατύπωσα ποτέ. Αν αναφέρεσαι στην γελοιογραφία αυτή αφορά όχι τους Ιουδαίους που διαστρεβλώνουν την ιστορία, αλλά τους νυν εβραίους-καπιταλιστές που για το κέρδος μπορούν να κάνουν τα πάντα.
  Διέκρινε την διαφοροποίηση που κάνω ανάμεσα στους Ιουδαίους και νυν εβραίους.
  Και μην σου φαίνεται η παραχάραξη των ιουδαίων σοβαρό πράγμα… Τις τελευταίες μέρες, με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου και για την δική μας παραχαραγμένη ιστορία κάνουν λόγο πια, όλοι! Απλά εκείνο το ιερατείο παραχάραξε τα πάντα προκειμένου να πείσει για τον εθνικό θεό, γράφοντας την Π.Δ. λες και ήταν ιστορία.

 20. Άθεος said

  Πρέπει ακόμα να σας πω ότι από το καλοκαίρι έδωσα εντολή στον εκδοτικό οίκο, στην δεύτερη έκδοση του βιβλίου να αφαιρούν από την πιο κάτω φράση οι τέσσερις τελευταίες λέξεις (από τη φυλή αυτή). «Συνηθισμένη συμπεριφορά και προσφιλής ιουδαϊκή τακτική η παραχάραξη της ιστορίας από τη φυλή αυτή».
  Υπερβολή, δεν λέω, αλλά σήμερα με ενοχλεί και μένα. Στο κάτω-κάτω, θρησκειολογικά, δεν τα έχω με τους Εβραίους, αλλά με τους Ιουδαίους!

 21. @abravanel
  Λοιπόν, ας μιλήσω γενικότερα γιατί ίσως να μας χωρίζουν χρόνια πολλά μεταξύ μας και να έχεις κάποιο προβάδισμα θεωρητικό. Όμως, επειδή δεν φαίνεται να γνωρίζεις και πολύ-μακάρι να κάνω λάθος- περι ιστοριογραφίας θα κάνω μία αναφορά στο χώρο αυτόν για να δούμε τι θα πει εχθρότητα, ρατσισμός, ανωτερότητα λαών κ.α. Οπωσδήποτε δεν συμφωνώ με την ανωτερότητα κάποιου έθνους και δεν είμαι υπέρμαχος καμίας πατρίδας. Τώρα μιλάμε για ιστορία όμως. Όχι για φυσική ή μαθηματικά.

  Μου είχες επιτεθεί και παλαιότερα όταν εξέφρασα μία αντίρρηση για την στενομυαλιά όσων αρνούνται τα Ισραηλιτικά εγκλήματα κατά των παλαιστινίων(σήμερα) με τον φόβο μην χαρακτηριστούν αντισημίτες. Εγώ από τέτοια δεν καταλαβαίνω πάντως.

  Τι γίνεται όμως με την αντικειμενικότητα μας; Στα ιστορικά θεματα; Πολύ απλά δεν υπάρχει αντικειμενικότητα! Οπότε ο «Άθεος» δεν είναι σοβινιστής από μία έκφραση, αλλιώς θα μπορούσα να χαρακτηρίσω και σένα σοβινιστή υπέρμαχο της απόλυτης αντικειμενικότητας στην ιστοριογραφία, πράγμα που καταργεί και το επιστημονικό ήθος. Λοιπόν, ναι είμαι υποκειμενικός, και από τα γνωστικά μου πεδία, από τις δεσμεύσεις μου, τις επιδράσεις μου, τις γνώσεις μου και τα σχετικά έχω διαμορφώσει κάποιες απόψεις για την ελλιπή ιστοριογραφία-λογοτεχνία.

  Δηλώνω ανοιχτά ότι είμαι υποκειμενικός. Στο ρόλο του «ξένου προς τον ελληνικό» εννοούσα ακριβώς αυτό. Ο θεός του Ισραήλ ήταν χειρότερος από τον λαό του, πράγμα σπάνιο για θεότητα!

  Είμαι μονόπλευρός και πιστεύω πως Ιστορικά το Ισραήλ υπήρξε κατώτερο από πολλούς άλλους πολιτισμούς. Και φυσικά κατώτερος του ελληνικού-στα τέτοια μου αν υπάρχουν εθνικιστές που τους λατρεύουν λες και θα τους πάρουν πίπα. Εγώ τώρα μιλάω για μένα.

  Ο καθένας έχει προτιμήσεις και αντιπάθειες και επηρεάζεται το αξιολογικό κριτήριο του. Οπότε, δεν με ενδιαφέρει αν με πεις ρατσιστή επειδή έχω αρνητική άποψη για την απαρχή του χριστιανισμου: Την μυθολογία των Ιουδαίων, Εβραίων και όπως λέγονται! Ομολογώ πως για την ιστορία του χριστιανισμού γράφω με εχθρότητα, και σίγουρα οι Ιουδαίοι έπαιξαν ρόλο στην έννοια του σοβινισμού και μετεδόθη και στους υπόλοιπους μέσω του χριστιανισμού-χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι άλλοι ήταν οι αθώοι και οι καλοί.

  Το σημαντικότερο για εμένα είναι να μην γράφουμε την ιστορία των κρατών αλλά την ιστορία των λαών και αυτό δεν το έχει κάνει κανείς πέρα ελαχίστων εξαιρέσεων. Οπότε, ας αφήσουμε τα θέματα της «παγίδας» και της πλάνης. Απλά επιχειρηματολογούμε.

  Εν ολίγοις, πολλές φορές σε βλέπω να σχολιάζεις μόνον όταν θίγεται ο Ιουδαϊκός ή εβραϊκός πολιτισμός ποτέ δεν είδα όμως να κάνεις το αντίθετο όταν τα στοιχεία οδηγούσαν προς τα εκεί, ή κάνω λάθος;

  «Η εβραϊκή θεολογία υπήρξε στην εξέλιξη της πιο επικίνδυνη από τις κοινωνικές ταραχές ή από τον ανταρτοπόλεμο στα βουνά» Theodor Mommsen

 22. Άθεος said

  Aeroxeimarre, λίγο πολύ όλοι μας πέφτουμε κάποτε στη λογική του εθνικισμού. Το θέμα είναι να μην μας εξουσιάζει η ιδέα αυτή σε βάρος όλων των άλλων. Για τον εθνικισμό των πρώτων ο πατριώτης μπορεί να πεθάνει, είναι δηλαδή ένας πραγματικός πατριώτης, όταν κάποια στιγμή χρειαστεί. Όμως για τον εθνικισμό των δεύτερων μπορεί να σκοτώσει για την πατρίδα του, ακόμα κι εκείνη που έχει κλεμμένη από τους άλλους, όχι κάποια στιγμή, αλλά κάθε στιγμή.
  Αυτόν τον σοβινισμό λοιπόν δεν μπορεί να τον αρνηθεί κανείς ότι από καταβολής της φυλής αυτής (και εννοώ πάντα την πολιτική ηγεσία – δεν φταίω εγώ αν απ’ την αρχή η ηγεσία τους ήταν θρησκευτικοπολιτική) πάντα ήταν εχθροί με όσους η «χώρα» τους συνόρευε. Ούτε μπορεί κανείς να αρνηθεί τον άπλετο σοβινισμό που υπερχειλίζει στην Παλιά Διαθήκη. Από τα παιδιά του Αδάμ, μέχρι σήμερα βρίσκονται στις επάλξεις του πολέμου. Και για να συνδέσουμε και τους χριστιανούς, η Π.Δ αρχίζει με μια αδελφοκτονία και η Κ.Δ. τελειώνει με τον σταυρικό θάνατο.
  Θα μου πεις μύθοι. Ναι αλλά αυτοί γαλούχησαν αυτό που εμάς τους υπόλοιπους μας αναστατώνει.
  Σε αντιλαμβάνομαι και σε κατανοώ Abravanel αν έχεις εβραϊκές καταβολές, αλλά δείξε κι εσύ κατανόηση στον δικό μας διεθνισμό. Δεν έχουμε απλά μίσος για σας, αλλά αγάπη για κείνους που εχθρεύεστε!
  Και για να μην παρεξηγούμαι από την γελοιογραφία που εκφράζει τον δημιουργό της, άλλαξα την λεζάντα έτσι όπως εκφράζει εμένα που την δημοσιεύω.

 23. Abravanel said

  Όμως ποιος αμφιβάλει ότι τα διεθνή διευθυντήρια καθοδηγούνται από τα οικονομικά τραστ στα οποία ηγούνται εβραϊκοί κύκλοι;

  Ουδείς, με κατατροπώσατε και αποχωρώ συντετριμμένος.

  «Η εβραϊκή θεολογία υπήρξε στην εξέλιξη της πιο επικίνδυνη από τις κοινωνικές ταραχές ή από τον ανταρτοπόλεμο στα βουνά» Theodor Mommsen

  Διαφωνούμε ριζικά στον τρόπο εκτίμησης μιας κουλτούρας και δεν νομίζω οτι φταίει η όποια διαφορά ηλικίας. Μια χάρη όμως: μπορείς να βρεις την αυθεντική φράση του Mommsen και στο που αναφέρεται γιατί εγώ δεν τα κατάφερα.

 24. Διαγόρας ο Μήλιος είπε:

  E λοιπόν όχι, Ιοκάστη, δεν ήξερα πως υπάρχουν πολλοί τρόποι. Μπορείς σε παρακαλώ να μας διαφωτίσεις αναφέροντας μερικούς από αυτούς τους πολλούς τρόπους;

  Ο επικρατέστερος είναι από «την άλλη δίοδο» ;-) και πέρασμα του γεννετικού υλικού στην «σωστή μεριά» με ώσμωση Ο_ο

 25. Άθεος said

  Abravanel δεν αποχωρούμε έτσι, με ειρωνείες, αλλά προσπαθούμε να ανταλλάξουμε γνώμες μέσα από τα στοιχεία που διαθέτουμε, κάνοντας πάντα ένα βήμα προς τον συνομιλητή μας, προκειμένου να βρούμε την χρυσή τομή που συμφωνούμε κι όχι να μεγεθύνουμε το σημείο που διαφωνούμε.
  Ξέρεις σε πόσα σημεία διαφωνώ με την ιστορία της δικιάς μου φυλής και της εθνικότητάς μου… Τα στιγματίζω και διαμορφώνω την συνείδησή μου στα νέα δεδομένα.
  Ακόμα και στη συζήτησή μας αυτή βρήκα αρκετά σημεία να συμφωνήσω μαζί σου.
  Αντίθετα εσύ, μονολιθικός και κολλημένος με τον παλαιοδιαθηκικό σου σοβινισμό δεν είδα να συμφωνήσεις σε τίποτα μαζί μας. Φαίνεσαι πεπεισμένος στην απόλυτη ιδέα της φυλής σου!
  Αλήθεια, ποιος είναι ο ρατσιστής…

 26. Κρίμα που η συζήτηση εξελίχθηκε εκτός θέματος. Κρίμα επίσης που διατυπώθηκαν ατυχείς απόψεις, και ανταλλάχθηκαν υποτιμητικές εκφράσεις. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να τις σχολιάσω γιατί θα τραβήξει ακόμα περισσότερο εκτός θέματος η συζήτηση.

 27. Batcic said

  @Abravanel

  Φαντάζομαι οτι διαφωνείς με το περιεχόμενο του σχολίου μου και άρα πιστεύεις οτι ορθά συνδέεται η Παρθενογένεση με τον Ιουδαϊσμό. Περιμένω κάποια επιχειρηματολογία πέρα των εκτιμήσεων σου για την προσωπικότητα μου, άλλωστε νόμιζα οτι τα ad hominem επιχειρήματα ανήκουν στο κόσμο των θρησκόληπτων

  Δεν διαφωνώ με το περιεχόμενο του σχολίου σου! Επίσης δεν διαφωνώ με το ότι τα Mazda είναι κορυφαία αυτοκίνητα. Απλώς δεν βλέπω ποια η σχέση των ανωτέρω διατυπώσεων με το ποστ του Διαγόρα. Το νόημα ήταν ξεκάθαρο. Με ποιο κριτήριο αποδεχόμαστε σαν λαός την Παρθένο Μαρία, ενώ θα απορρίπταμε παρόμοιο ισχυρισμό από την κόρη μας; Πουθενά δεν αναφέρεται ο Ιουδαϊσμός ως πρωτοπόρος της παρθενογένεσης αλλά τα δικά σου alerts είναι μόνιμα στην τσίτα. Προσωπικά, όλοι οι γνωστοί μου Εβραίοι μου είναι ιδιαίτερα συμπαθείς και φυσικά γελάω με τη μόνιμη μανία καταδίωξης των Ελλήνων σχετικά με τους Εβραίους που κατευθύνουν τα πάντα. Σπάζομαι όμως με αυτήν την ιδιότυπη αστυνόμευση της μπλογκόσφαιρας από μέρους σου, μη τυχόν και υπάρξει απόπειρα υποψίας θιξίματος της Εβραϊκής ιστορίας – κουλτούρας.

  Διαγόρα, sorry, αλλά δεν νομίζω να κινήθηκα κάπου εκτός θέματος. Αντιθέτως, ο Abravanel, αν και όχι ολότελα εκτός σταδίου, είναι σχεδόν μισό γήπεδο offside!!!

 28. Ε Διαγόρα φαντάζομαι χρυσές βροχές, λουλούδια και διάφορα τέτοια. Τώρα γιατί να θέλει να μείνει κανείς έγκυος χωρίς την χαρά του σεξ αλλά μόνο με την ταλαιπωρία της γέννας δεν ξέρω (αν και η εκδοχή του Κόμη τα συνδυάζει και τα 2, πάντα πρακτικός!). Πάντως η μητέρα της κοπελίτσας είχε καλές ιδέες για το πως μπορεί να έμεινε η κόρη της έγκυος. Δεν σκέφτηκε θεϊκή παρέμβαση όμως σκέφτηκε ότι «μπορεί να το κόλλησε από καμιά τουαλέτα»!!! :p :p (κανονικά είναι τραγικό, όμως δεν μπορώ να μην γελάω όταν το σκέφτομαι).

 29. …Διαγόρα, o abravanel ξεκίνησε την off topic συζήτηση σε ένα καθαρά σατιρικό εικαστικό. Επίσης, υποτιμητικές εκφράσεις από ποιον; Αόριστο το σχόλιο σου στο επίπεδο των «ίσων αποστάσεων», που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί και άποψη. Το λάθος από μέρους μου είναι που θεωρούσα ότι καλύτερο να συζητάς σε μπλογκ για τέτοια θέματα όταν δεν μπορείς να το κάνεις με φυσική παρουσία με ανθρώπους που υποτίθεται είναι ανοιχτοί στον διάλογο. Την αναφορά μου στην υποκειμενικότητα της ιστορίας, την έκανα επειδή πολλά από αυτά που γράφουμε, και εσείς και εγώ, έχει να κάνει με αυτήν ακριβώς ακόμα και σε σάτιρα-που όμως «παραβίασε» ο abravanel όπως είχε κάνει και σε προηγούμενη παλαιότερη ανάρτηση που μου συμπεριφέρθηκε λες και ήμουν spammer. Με τον οποίο δεν διαφωνώ ριζικά ούτε τον επικρίνω για την στάση του.

  Από εκεί και έπειτα, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, ίσως η έννοια της «πίπας» να θεωρείται απρεπής και υποτιμητική όμως δεν είναι αυτό το επίπεδο του δικού μου ύφους, γιατί πρωτίστως έιμαστε αυτό που προσποιούμαστε γι αυτό καλύτερα να προσέχουμε τι προσποιούμαστε!(για να το τελειώσω με γνωμικό που δεν θυμάμαι τώρα ποιος το είπε).

  Έκταση δεν θέλω να πάρει, όμως ούτε βρίσκομαι σε έκσταση όπως πολλοί άλλοι. Και είναι από τους λόγους που δεν έχω βρεθεί σε καμία αθεϊστική συνάντηση πέρα από τα προβλήματα υγείας.

 30. Nomad Aeon said

  Όμως ποιος αμφιβάλει ότι τα διεθνή διευθυντήρια καθοδηγούνται από τα οικονομικά τραστ στα οποία ηγούνται εβραϊκοί κύκλοι;

  Πάλι καλά που είναι ελάχιστη μειοψηφία, όπως οι λίγες δεκάδες Ελληνες εφοπλιστές, σε σύγκριση με τα εκατομμύρια Ελλήνων…

  Αλλά αν πούμε ότι ο μεγαλύτερος εμπορικός στόλος, διεθνώς, _είναι_ Ελληνικός,
  προφανώς δεν διαπράττουμε παράπτωμα… ανθελληνισμού! :-) χαχαχα

  Η δουλοπρέπεια στους Λάτσηδες και στους Ωνάσσηδες φταίει για όλα τα εθνικά μας δεινά.
  Αυτούς, ιδανικά τους συλλαμβάνεις απροειδοποίητα, πραξικοπηματικά, μέσα στη νύχτα, τους αφαιρείς τα διαβατήρια,
  τους θέτεις σε κατ’ οίκον περιορισμό, και την επόμενη μέρα κηρύσσεις εθνικοποίηση του 90% της περιουσίας τος
  Τη μεθεπόμενη, περνάς κι ένα δρακόντειο νόμο να τους φορολογήσεις 95% (που αν δεν πληρώσουν τους κλείνεις φυλακή ισόβια).
  «Δικτατορία του προλεταριάτου» λέγεται, αυτό. Ο Μαρξ ήξερε ΤΙ έλεγε. ΔΕΝ εννοούσε δικτατορία της μειοψηφικής κομματικής νομενκλατούρας.

  Αλλά… για να υπάρξει τέτοιο… όμορφο πράμα, πρέπει οι Ελληνες να φτύσουν τους Εφοπλιστές τους και οι Εβραίοι τους Τραπεζίτες τους.

  Δυστυχώς ειναι ΠΟΛΥ λίθιοι, κατά πλειοψηφίαν, διεθνώς, ΚΑΙ ο δύο λαοί. ΚΩΛΟέλληνες, ΚΩΛΟεβραίοι, γλύφτες υπερ-πλουσίων… :-)

 31. Άθεος said

  Να απολογηθώ κι εγώ Διαγόρα που βρέθηκα εκτός θέματος; Τα ίδια μου κάνουν κι εμένα κι εκνευρίζομαι. Όμως έπρεπε να ειπωθούν ορισμένα πράγματα. Ο καθένας έχει τις απόψεις του και τις είπε. Ευτυχώς που το επίπεδο ήταν πολιτισμένο. Αν στη θέση του Abravanel ήταν κανένας πωρωμένος χριστιανός θα σας έλεγα τι θα γινόταν!
  Τώρα μπορούμε να επιστρέψουμε.
  Όποιος έχει κάποιο στοιχείο ότι η παρθενογέννηση ας πούμε αναφέρεται στην Π.Δ. να μας δώσει… συντεταγμένες να το στηρίξουμε. Θα μου πείτε όμως ότι και η Κ.Δ. από εβραίους γράφτηκε, όμως έχει μια διαφορά. Στα χρόνια της διασποράς, μετά το 135 έγινε αυτό. Το παλαιότερο κείμενο που την αναφέρει είναι του Ιουστίνου, τότε που συγκεχυμένα κείμενα μπερδεμένα και μ’ αυτά των γνωστικών κυκλοφορούσαν και έπαιρναν ό,τι συγκριτικό στοιχείο έβρισκαν από τις γύρω θρησκείες.
  Αν πάλι το γυρίσουμε στη σάτιρα… όχι δεν θα το έκανα, γιατί έτσι, χωρίς να θέλω, θα επιβεβαίωνα ότι ακόμα και η γέννηση του Ιησού είναι ένα πραγματικό γεγονός, άσχετα από την δικαιολογία της απάτης. Ακόμα και ο Ιουστίνος, συνδέει την παρθενογέννηση με τη Δανάη… υποστηρίζοντας ότι, ακούστε ακούστε, ότι οι έλληνες αντέγραψαν τους χριστιανούς πολύ πριν έρθει ο Χριστός!!!!
  Τώρα, για να βρεθώ εντός θέματος, να πω ότι όχι μόνο αυτό αν ισχυριζόταν κανείς, αλλά ό,τι υπερφυσικό διαβάζει κανείς στα βιβλία αυτά, ούτε και για «καταξιωμένο» άγιο ένα ελληνικό δικαστήριο δεν θα πειθόταν για «θαύμα», άσχετα αν ακόμα και οι δικαστές στην προσωπική τους ζωή τα πιστεύουν, πόσο μάλλον να σου πει η κόρη σου ένα παρόμοιο παραμύθι.

 32. @ Comte, Διαγόρα, Ιοκάστη (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά):

  Υπάρχει και ο -κατά προφήτη Χάρρυ (Κλυνν)- άλλος τρόπος, του λουτρού (κοινώς μπάνιου) σε μολυσμένη ελληνική παραλία.!
  ;-)

  Αν θυμάμαι καλά, είχε πει (μεταξύ άλλων όπως «αν είναι καλή η θάλασσα σήμερα; Γιαλί! Ό,τι γιαλί θέλεις… Από μπύρα, γκαζόζα κ.ά.», ή «λάδι είναι σήμερα η θάλασσα… Έως και πετρέλαιο!» ή κάπως ετσι) «πολύ μόλυνση βρε παιδί μου… αφού η μία στις πέντε γυναίκες που κολυμπάει …μένει έγκυος!»

  Σας κάλυψα;

 33. κων/να said

  Αυτο που εως τώρα γνώριζα για την παρθενογένεση συμφωνούν με τον Abravanel.
  Κατα τα άλλα διαφωνώ εντελώς με την άποψη ότι «τα διεθνή διευθυντήρια καθοδηγούνται από τα οικονομικά τραστ στα οποία ηγούνται εβραϊκοί κύκλοι;»

  Με κουραζουν αφάνταστα οι συζητήσεις που περιλαμβάνουν δηλώσεις τετοιου τύπου (θυμιζουν ολιγον απο Λιακοπουλο), αλλα και οι εβραίοι το χουν παρακάνει με την διαρκή προσπάθεια θυματοποίησης τους (λες και εχουν ολα τα δικια του κοσμου μετο μερος τους απλα και μόνο επειδη καποτε υπέστησαν ολοκαύτωμα)

 34. @Κων/Να

  «Κατα τα άλλα διαφωνώ εντελώς με την άποψη ότι “τα διεθνή διευθυντήρια καθοδηγούνται από τα οικονομικά τραστ στα οποία ηγούνται εβραϊκοί κύκλοι;”

  Επίσης, διαφωνώ ριζικά με τέτοιου είδους εκφράσεις δε νομίζω να είναι άποψη καθώς τυχαίνει να διαβάζω το βιβλίο του συγκεκριμένου συγγραφέα. Τώρα, στο τι γνωρίζουμε περί ιστορικών σημείων και θεμάτων, τα εξήγησα. Είμαστε ήδη διαμορφωμένοι και ιδίως από εξωεπιστημονικές συμβάσεις. Εν ολίγοις, δεν δέχομαι την αντικειμενικότητα στην ιστορία, αυτό προσπάθησα να καταδείξω ανεξάρτητα αν έχει δίκιο ή όχι ο abravanel.

  Και μια και ήρθε στην κουβέντα, ας θυμηθούμε λίγο στον χώρο αυτό μία σημαντική ανάρτηση του Διαγόρα και εύστοχο σχόλιο μου(ως Polarstream από το δεύτερο ιστολόγιο μου), καθόλου ρατσιστικό και εμπεριστατωμένο και το πως ακριβώς με αντιμετώπισε κάποιος ή κάποιοι…..Στέιτ Ντιπάρτμεντ και οι θρησκευτικές ελευθερίες

  ΥΓ:Φυσικά- το ειρωνικό ύφος κάποιων δεν δείχνει κάτι καινούριο, από τότε που ασχολούμαι με τον χώρο των ορθολογιστών στο internet…:)

  Εκτός θέματος; Ευχαρίστως, είναι και τα πιο ενδιαφέροντα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: