Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Γνωμικό #297

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2011/02/26

«Δεν προσεύχομαι…  Δεν περιμένω από το θεό να με ξεχωρίσει και να μου παρέχει πλεονεκτήματα έναντι των συνανθρώπων μου… Η προσευχή μου φαίνεται σαν το κλάμα της αδυναμίας, σαν μία προσπάθεια να αποφύγεις, με κόλπα, τους κανόνες που έχουν οριστεί για το παιχνίδι.  Δεν επιλέγω να παραδεχθώ αδυναμία.  Αποδέχομαι την πρόκληση της ευθύνης.»

Zora Neale Hurston (Ζόρα Νήλι Χέρστον) (1891 – 1960) Αμερικανίδα ανθρωπολόγος και συγγραφέας, από την αυτοβιογραφία της, Religion, From Dust Tracks on A Road (1942).

Το πρωτότυπο: «I do not pray… I do not expect God to single me out and grant me advantages over my fellow men… Prayer seems to me a cry of weakness, and an attempt to avoid, by trickery, the rules of the game as laid down. I do not choose to admit weakness. I accept the challenge of responsibility.»

Copyright © 2011 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

3 Σχόλια προς “Γνωμικό #297”

  1. Είναι χαμένος χρόνος και αυταπάτη ότι μία εξωανθρώπινη δύναμη θα μας στηρίξει.

  2. Ρίξτε και μια ματιά στο άρθρο που έχει η Wikipedia για τη συγγραφέα, θα δείτε ότι προκαλεί από ενδιαφέρον έως και έκπληξη.

  3. Τι λέτε άπιστοι… Η Ντάνυ την γλίτωσε, ή αλλη κοπέλα όμως όχι (κλικ στο όνομα μου για να διαβάσετε την… ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ιστορία) . Υπάρχει και σχόλιο μου στο ποστ, αλλά δεν βλέπω να μένει, όποιος πρόλαβε πρόλαβε. Επικολώ μέρος
    «Για μισό λεπτό. Δλδ η άλλη κοπέλα καλά να πάθει; Δεν ήταν του Θεού;Του μαλάκα απέναντι ήταν; Αυτή η ιστορία αποδεικνύει ότι ο φανταστικός σας φίλος είτε είναι ανύπαρκτος, είτε είναι κομπλεξικός που χρείαζεται επιβεβαίωση, πάει να πει όχι τέλειος, πάει να πει όχι Θεός.
    Εννοείτε ότι είναι τόσο πραγματική όσο και το 90% από τα κολοκύθια σας. »
    Ο φανταστικός τους φίλος θα μπορούσε να κάνει τον δράστη να το ξανασκεφτεί και να μην πέσει θύμα καμία κοπέλα, αλλά τότε δεν θα είχαμε την… μαρτυρία. Ε ρε κόμπλεξ επιβεβαίωσης…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: