Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Γνωρίστε το ισλάμ (εικονογραφημένο)

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2011/02/09

Θέλετε να μάθετε για το ισλάμ; Θέλετε ένα δωρεάν κοράνι στα ελληνικά; Θέλετε ένα βιβλίο που εξηγεί ότι το κοράνι και η Επιστήμη συγκλίνουν αντί να αποκλίνουν; Θέλετε να διαβάσετε πειστικότατα επιχειρήματα υπέρ του κορανίου; Δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τον ιστότοπο islamforgreeks.org. (Ισλάμ για Έλληνες.) Αντιγράφω μερικά γαργαλιστικά αποσπάσματα:

Βουνά που κινούνται σαν σύννεφα

Σε έναν από τους στίχους, μαθαίνουμε ότι τα βουνά δεν είναι ακίνητα όπως φαίνονται αλλά βρίσκονται σε μια διαρκή κίνηση.

Θα δείτε τα βουνά που νομίζατε ότι μένουν ακλόνητα και στέρεα να περνούν σα να΄ ταν σύννεφα. Αυτή είναι η αριστουργηματική τέχνη του Θεού, ο οποίος διαθέτει όλα τα πράγματα με τέλεια τάξη, πράγματι, Αυτός είναι Έμπειρος Πραγματογνώμονας σε ό,τι κάνετε. (Σούρα ελ-Νεμλ, 88)

Η κίνηση αυτή των βουνών προκαλείται από την κίνηση που παρατηρείται στο φλοιό της γης πάνω στον οποίο βρίσκονται.

Ο Σίδηρος που έχει «σταλθεί κάτω»

Το σίδηρο είναι ένα από τα στοιχεία που τονίζεται ιδιαίτερα στο Κοράνι. Στη Σούρα ελ-Χαντίντ, η οποία σημαίνει Σίδηρος, μαθαίνουμε:

… Κι εμείς στείλαμε κάτω το σίδηρο μέσα στο οποίο κρύβεται εξαιρετική δύναμη και σκληρότητα κι έχει πολλές χρήσεις (ωφέλειες) για το ανθρώπινο γένος… (Σούρα ελ-Χαντίντ: 25)

Η έκφραση «στείλαμε κάτω» η οποία χρησιμοποιείται ειδικά για το σίδηρο στον στίχο αυτό, θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχει μεταφορική σημασία ώστε να εξηγήσει ότι ο σίδηρος προσφέρεται στην υπηρεσία των ανθρώπων. Όταν όμως λάβουμε υπόψη μας την κυριολεκτική σημασία της έκφρασης, η οποία είναι, «η αποστολή στη γη από τον ουρανό», αντιλαμβανόμαστε ότι ο στίχος αυτός υποδηλώνει ένα πολύ σπουδαίο επιστημονικό θαύμα.

Αυτό ισχύει επειδή τα σύγχρονα πορίσματα της αστρονομίας έχουν αποκαλύψει ότι το μέταλλο του σιδήρου που βρίσκεται στον κόσμο μας έχει έρθει στη γη από τα γιγαντιαία άστρα στο μακρινό διάστημα.

Σίδηρος και «μαθηματικοί κώδικες» (sic)

Επιπλέον, ο 25ος στίχος της Σούρα ελ-Χαντίντ, ο οποίος αναφέρεται στο σίδηρο, περιλαμβάνει δύο ενδιαφέροντες μαθηματικούς κώδικες. Η Σούρα ελ-Χαντίντ είναι η 57η Σούρα στο Κοράνι. Η αριθμητική αξία της λέξης «Ελ-Χαντίντ» στα αραβικά, με άλλα λόγια το Abjad του, είναι ο ίδιος αριθμός: το 57. Η αριθμητική αξία μόνο της λέξης «Χαντίντ» είναι 26, και 26 είναι και ο ατομικός αριθμός του σιδήρου.

Άνεμοι και βροχές

Σ΄ ένα στίχο του Κορανίου, αναφέρεται το «γονιμοποιό» χαρακτηριστικό των ανέμων καθώς και ο σχηματισμός της βροχής ως αποτέλεσμα αυτού.

«Κι Εμείς στέλνουμε τους γονιμοποιούς ανέμους, ύστερα κάνουμε τη βροχή να πέφτει από τον ουρανό, προσφέροντάς σας έτσι άφθονο νερό». (Σούρα αλ-Χιτζρ, 22)

Στο στίχο αυτό, επισημαίνεται ότι το πρώτο στάδιο στη δημιουργία βροχής είναι ο άνεμος. Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, η μοναδική σχέση μεταξύ ανέμου και βροχής που ήταν γνωστή, ήταν τα σύννεφα που τα καθοδηγούσε ο άνεμος. Ωστόσο, τα σύγχρονα μετεωρολογικά πορίσματα έχουν αποδείξει ότι ο «γονιμοποιός» ρόλος των ανέμων είναι ο σχηματισμός της βροχής.

Ζυγωτές και βδέλλες

Όταν το σπέρμα του αρσενικού ενωθεί με το ωάριο του θηλυκού, δημιουργείται η ουσία του βρέφους που πρόκειται να γεννηθεί. Αυτό το μοναδικό κύτταρο, που είναι γνωστό ως «ζυγωτής» στη βιολογία, άμεσα αρχίζει να αναπαράγεται μέσω της διαίρεσής του και τελικά γίνεται ένα «κομμάτι σάρκας». Αυτό ασφαλώς μπορεί να γίνει ορατό στους ανθρώπους μόνο με τη βοήθεια ενός μικροσκοπίου.

Ο ζυγωτής ωστόσο δεν περνά την περίοδο ανάπτυξής του μέσα σ΄ ένα κενό. Προσκολλάται σφικτά πάνω στη μήτρα όπως οι ρίζες που συγκρατούνται στη γη με τα λεπτά σπειροειδή τους όργανα. Μέσω του δεσμού αυτού, ο ζυγωτής μπορεί να προσλαμβάνει τις ουσίες εκείνες που του είναι απολύτως απαραίτητες για την ανάπτυξή του από το σώμα της μητέρας.

Στο σημείο αυτό αποκαλύπτεται ένα ύψιστο θαύμα του Κορανίου. Ενώ αναφέρεται στο ζυγωτή που αναπτύσσεται μέσα στη μήτρα της μητέρας, ο Θεός χρησιμοποιεί τη λέξη «alaq» στο Κοράνι:

Απαγγείλετε: Εις το όνομα του Κυρίου σας ο Οποίος δημιούργησε τον άνθρωπο από το alaq. Απαγγείλετε: Και ο Κύριός σας είναι ο Πιο Γενναιόδωρος. (Σούρα ελ-Άλακ, 1-3)

Η σημασία της λέξης «alaq» στα αραβικά είναι «ένα πράγμα που προσκολλάται σε κάποιο μέρος». Η λέξη χρησιμοποιείται με την κυριολεκτική της σημασία για να περιγράψει τις βδέλλες που προσκολλώνται σε ένα σώμα για να ρουφήξουν αίμα.

Ασφαλώς δεν είναι τυχαία σύμπτωση ότι μια τέτοια κατάλληλη λέξη χρησιμοποιείται για το ζυγωτή και την ανάπτυξή του μέσα στη μήτρα της μητέρας. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το Κοράνι είναι μια αποκάλυψη από το Θεό, τον Κύριο όλων των Κόσμων.

(Τα παραπάνω αποσπάσματα προέρχονται από σελίδα με τίτλο «Ιερό Κοράνι: Το ζωντανό θαύμα» στη διεύθυνση http://islamforgreeks.org/quranmiracle/)

2011 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι χρήσης

9 Σχόλια προς “Γνωρίστε το ισλάμ (εικονογραφημένο)”

 1. Μαντέψτε ποιοι είναι οι τύποι στο τετραπλό facepalm!

 2. punky said

  Ομολογώ ότι έκλεψα: Pink Floyd

 3. Δηλαδή, πως μπορείς να κλέψεις σε κάτι τέτοιο;

  –Ωχ, κατάλαβα. Δεν μερίμνησα να αλλάξω το filename της εικόνας.

 4. υπάρχει μια σελίδα στην οποία ο συγκεκριμένος τσακώνεται με έναν «αποστάτη». εκεί να δείς γέλια οταν τσακώνονται οι 2 μεταξύ τους.

  η αν πιάσεις τα εδάφια όπου αιτιολογεί «την καλή θέση της γυναίκας στο ισλάμ» που από σκλάβα την έκανε κατοικίδιο.

 5. Γιατί, είπε κανείς ότι το <κοράνι δεν έχει μαλακίες;

 6. Ω, από μαλακίες άλλο τίποτα. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι πόσο χαμηλής διανοητικής στάθμης είναι οι απολογητές του κορανίου για να βρίσκουν τέτοιου είδους επιχειρήματα για να το προπαγανδίζουν. Σκέψου: κάτι τέτοια είναι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν.

 7. εδώ μου θυμίζει κάτι τύπους που ψάχνουνε να βρούνε στη «γένεση» τους δεινόσαυρους…

 8. Infidel Boy said

  …και να μην ξεχνάμε τα all time classics:

  «Ο Αλλάχ στήριξε τους ουρανούς σε αόρατους στύλους» (Σούρατ ελ Ράαντ: η Βροντή. Εδάφιο 2)

  «Ο Αλλάχ έπλασε τον άνθρωπο από πηλό» (Σούρατ αλ Χιτζρ: Ελ Χιτζρ. Εδάφιο 28)

  «Ο Αλλάχ έπλασε τον άνθρωπο από μια σταγόνα υγρό» (Σούρατ ελ Ναχλ: Η Μέλισσα. Εδάφιο 4)

  «Χάρισε σε εσάς την επίπεδη γη…» (Σούρατ Νουχ: Ο Νώε. Εδάφιο 19)

  Και ένα που θα μπορούσε ίσως να προσεγγίσει την αλήθεια:

  «Ο άνθρωπος από σταγόνα υγρού μεταβλήθηκε σε θρόμβο αίματος, έπειτα σε κομμάτι κρέας, πρώτα χωρίς μορφή και έπειτα με μορφή» (Σούρατ ελ Χαγκ: Το ιερό προσκύνημα. Εδάφιο 5) Από μόνο του βέβαια είναι εντελώς λάθος.

  Και επιτέλους κάτι που στέκει!

  «Από τα σπλάχνα των μελισσών βγαίνει το μέλι» (Σούρατ ελ Ναχλ: Η Μέλισσα. Εδάφιο 71)

 9. Αγαπητέ *********** τα θερμά μου συγχαρητήρια. Χτίζεις με πολύ επιμονή,μεράκι, δεξιοτεχνία και με ακαταμάχητα επιχειρήματα την κοσμοθεωρία της Αθεϊας.

  Πρόδρομοι των θρησκευτικών επινοητών ήταν οι μάγοι, σαμάνοι, θεραπευτές που επιρρέαζαν και ήλεγχαν τις φυλές τους, με τις οποίες προσπαθούσαν να υποτάξουν και άλλες φυλές, για την δική τους πολιτική, κοινωνική και οικονομική καταξίωσή και των πολεμιστών αρχηγών.

  Πάντοτε οι πολεμοχαρείς αρχηγοί συνεργάστηκαν με την πανουργία των μεταφυσικών καιροσκόπων.

  Ο παμπόνηρος προφήτης Μωάμεθ που αυτοανακηρύχθηκε πρώτος προφήτης και ο γνησιότερος αντιπρόσωπος του Μοναδικού Θεού-Αλάχ, απέσπασε και την πολιτική και την θρησκευτική ηγεσία.

  Κατέσφαξε όλους τους υπαρκτούς και εν δυνάμει αντιπάλους που τον παρακώλησαν ή θα μπορούσαν να τον αμφισβητήσουν, εν ονόματι του εντολέα Αλάχ.

  Μ’ υπόδειξή του παντρεύφτηκε την εννεαέτιδα καλοαναπτυγμένη και πανέμορφη Αϊσέ, κόρη του αδελφού του. Διαγόρα Μιλήσιε τράβα μπροστά. Είμαι μαζί σου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: