Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Αυτό είναι σωτηρία.

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2011/01/17

Συνέχεια της σειράς εικαστικών με θέμα τη τη χειροπιαστή πραγματικότητα σε αντιδιαστολή με τον παραλογισμό της θρησκείας, ο οποίος μας σερβίρεται από την παιδική μας ηλικία ως κάποια δήθεν «υπέρτατη» πραγματικότητα:

Αυτό είναι σωτηρία.

Διαστάσεις: 512 × 384. Κάντε κλικ για 800 × 600.

Περιγραφή του εικαστικού για χάρη των τυφλών και των μηχανών αναζήτησης:

Η εικόνα δείχνει στο αριστερό μέρος μια χαρακτηριστική φωτογραφία από τη διάσωση των μεταλλωρύχων που είχαν εγκλωβιστεί το 2010 σε ορυχείο της Χιλής, και στο δεξιό μέρος το πρόσωπο του Ιησού, παρμένο από κάποια αγιογραφία. Κάτω από τη φωτογραφία της διάσωσης λέει: «Αυτό είναι σωτηρία.» Κάτω από τον Ιησού λέει: «Αυτό δεν είναι.» Κάτω-κάτω με πολύ αχνά γράμματα λέει: «https://diagoras.wordpress.com – η αντιγραφή είναι ελεύθερη.»

Ενημέρωση 2011-01-18:

Μετά από προτροπή ανώνυμου αναγνώστη δημιούργησα κι άλλη μια έκδοση του εικαστικού, με μια ακόμα καλύτερη φωτογραφία διάσωσης. Ευχαριστώ τον αναγνώστη για την ιδέα.

Αυτό είναι σωτηρία.

Διαστάσεις: 512 × 384. Κάντε κλικ για 800 × 600.

Περιγραφή του εικαστικού για χάρη των τυφλών και των μηχανών αναζήτησης:

Η εικόνα δείχνει στο αριστερό μέρος φωτογραφία από τη διάσωση ενός μικρού παιδιού που είχε εγκλωβιστεί σε συντρίμμια στο σεισμό της Αϊτής το 2010, και στο δεξιό μέρος το πρόσωπο του Ιησού, παρμένο από κάποια αγιογραφία. Κάτω από τη φωτογραφία της διάσωσης λέει: «Αυτό είναι σωτηρία.» Κάτω από τον Ιησού λέει: «Αυτό δεν είναι.» Κάτω-κάτω με πολύ αχνά γράμματα λέει: «https://diagoras.wordpress.com – η αντιγραφή είναι ελεύθερη.»

Η διάσωση του μικρού αγοριού είχε αναφερθεί σε ειδήσεις ανά τον κόσμο, για παράδειγμα εδώ: newsone.com – Smile Of Rescued Haitian Boy Captivates The World

Copyright © Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι χρήσης

7 Σχόλια προς “Αυτό είναι σωτηρία.”

 1. Και ανθρωπιστική πνοή βλέπω στα εικαστικά σου…

 2. nomatterwho said

  αν μου επιτρέπεις μια δυνατή πρόταση για την αριστερή φώτο
  (από τους περσινούς σεισμούς στην Αϊτή)
  Εδώ σε βολική αναλογία πλευρών:

  (Μία από τις πολλές πηγές της είδησης http://newsone.com/world/casey-gane-mccalla/smile-of-rescued-haitian-boy-captivates-the-world/)

  Ευχαριστώ για τη δουλειά που κάνεις, keep it up

 3. Παραλογισμός όσο δεν παίρνει…

  Γιατί, οι θρήσκοι-θρησκόληπτοι (που, μπορεί σε άλλες συζητήσεις να είναι λογικότατοι) θα πουν ότι σε «Αυτόν» οφείλεται η σωτηρία τους, ενώ για όλους όσοι δεν σώζωνται θα πουν «άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου»…
  Ό,τι τους βολεύει δηλαδή.
  Ας είναι πέρα για πέρα παράλογο!
  Μήπως τελικά είναι και ο «Θεός τους» …παράλογος;
  Λέω εγώ τώρα…

 4. Μπα, λες;

 5. Μετά από προτροπή ανώνυμου αναγνώστη δημιούργησα κι άλλη μια έκδοση του εικαστικού, με μια ακόμα καλύτερη φωτογραφία διάσωσης. Δείτε το κυρίως άρθρο.

  Το σχόλιο του ανώνυμου αναγνώστη δεν δημοσιεύεται γιατί δεν καταχωρήθηκε με σωστή διεύθυνση email. (Ναι, τις ελέγχω.)

 6. Θα ταίριαζε επίσης η εικόνα από ένα χειρουργείο. Εμένα αυτό μου ήρθε στο μυαλό όταν στο google reader είδα τον τίτλο του άρθρου πριν διαβάσω το άρθρο. Τώρα τελευταία που επισκέπτομαι τακτικά νοσοκομείο βλέπω ότι οι περισσότεροι ασθενείς κρεμούν πάνω από το προσκεφάλι τους εικονίτσες αγίων. Θα ταίριαζε περισσότερο να κρεμάσει κανείς μία τέτοια εικόνα -έτσι για σπάσιμο στους άλλους.

 7. Αταίριαστε το σκέφτηκα και το χειρουργείο, αλλά αποφάσισα πως μια εικόνα διάσωσης θα ήταν προτιμότερη επειδή θα είχε περισσότερη αμεσότητα, και επειδή θα έδειχνε το πρόσωπο του διασωθέντος.

  Όσο για το σπάσιμο στους άλλους, νομίζω πως μια πολύ καλύτερη και λιγότερο δημοσίως προκλητική επιλογή θα ήταν να πιάσεις κουβέντα με έναν από αυτούς, να τον ρωτήσεις «ξέρεις τι είναι το Σύνδρομο της Στοκχόλμης;» και όταν (φυσικά) θα σου απαντήσει «όχι» να του εξηγήσεις ότι αν ήθελε να είναι συνεπής ως προς την κοσμοαντίληψή του, θα έπρεπε να κατανοεί ότι η ασθένειά του είναι κι αυτή σταλμένη από τον θεό, και παρ’ όλα αυτά, σαν το σκυλί που το δέρνει ο αφέντης του κι αυτό γυρνάει και του γλείφει το χέρι, εναποθέτει τις ελπίδες του στον ίδιο θεό του για να τον κάνει πάλι καλά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: