Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Αστρολογικές προβλέψεις για το 2011: Όλα τα ζώδια!

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2010/12/25

Για τρίτη συνεχή χρονιά το έγκυρο ιστολόγιο diagoras.wordpress.com προσφέρει εντελώς δωρεάν προς τους αναγνώστες του εκτεταμένες και ακριβέστατες αστρολογικές προβλέψεις για το έτος που πρόκειται να διανύσουμε.

Με την ισχύ της διορατικότητας του Διαγόρα.

Προσοχή στις απομιμήσεις.

Κάντε κλικ στο ζώδιό σας για να διαβάσετε τι σας επιφυλάσσει το 2011!

Κριός (21 Μαρτίου – 20 Απριλίου)
Ταύρος (21 Απριλίου – 20 Μαΐου)
Δίδυμοι (21 Μαΐου – 21 Ιουνίου)
Καρκίνος (22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)
Λέων (23 Ιουλίου – 23 Αυγούστου)
Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)
Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου)
Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου)
Τοξότης (23 Νοεμβρίου- 21 Δεκεμβρίου)
Αιγόκερος (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)
Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)
Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

nero_horoscope1


 

ΚΡΙΟΣ
(21 Μαρτίου – 20 Απριλίου)

Γεμάτο εξελίξεις και συναρπαστικό διαγράφεται το 2011 για εσάς τους Κριούς, αν πάψετε να δείχνετε ευπιστία και να καταπίνετε αμάσητη την κάθε αγυρτεία που σας σερβίρουν διάφοροι επιτήδειοι τσαρλατάνοι. Ο πλανήτης Δίας θα συνεχίσει στην τροχιά του, η οποία είναι σταθερή ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ασήμαντη και ανιαρή ζωή σας. Οι πιθανότητες να πλουτίσετε παίζοντας στο Λόττο ήταν, είναι, και θα εξακολουθήσουν να είναι ακριβώς τόσες όσες αν καίγατε τα λεφτά σας και σκορπάγατε τις στάχτες, όσα ωροσκόπια και να διαβάσετε. Αλλάξτε τα λάστιχα του αυτοκινήτου σας κάθε 40.000 χιλιόμετρα ή κάθε τρία χρόνια, όποιο συμβεί πρώτο. Μέσα στο 2011 θα ευνοηθούν ιδιαίτερα όσοι έχουν στα χέρια τους τον έλεγχο της ζωής τους, ενώ οι ανίκανοι που περιμένουν από ωροσκόπους και χαρτορίχτρες να τους πουν τι να κάνουν θα είναι ως συνήθως οι χαμένοι. Από μία σχετικά σπάνια συγκυρία ο πλανήτης του έρωτα -η Αφροδίτη- θα παραμείνει για ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα μέσα στο ζώδιό σας, πράγμα που όχι μόνο δεν θα έχει την παραμικρή επίπτωση στο οτιδήποτε, αλλά δεν έχει καν σχέση με την πραγματικότητα. Όσοι από σας είναι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου θα πρέπει να κινηθούν ώριμα και συνετά φέτος, και το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όσοι είναι γεννημένοι στα υπόλοιπα δεκαήμερα, καθώς γενικά καλό είναι να κινούμαστε όλοι πάντα ώριμα και συνετά. Θα πρέπει να αναμένετε κάποιες ενδιαφέρουσες εξελίξεις, οι οποίες θα έλθουν είτε στο πρώτο εξάμηνο του 2011, είτε στο δεύτερο. Ο τυχερός σας αριθμός είναι όποιος σας αρέσει, έτσι κι αλλιώς δεν παίζει κανένα ρόλο. Μέσα στο 2011 θα δείτε σημαντική βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης. Βέβαια, τα ζώδια είναι 12, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου το 8.33% του πληθυσμού έχει το ίδιο ζώδιο με εσάς, και αν τόσοι νοματαίοι δουν σημαντική βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης μέσα στο 2011, τότε το λύσαμε το πρόβλημά μας ως χώρα. Κάντε απόψυξη στο ψυγείο σας πριν να είναι αργά. Αφιερώστε λίγες μέρες πριν μπει η καινούργια χρονιά για να σκεφτείτε πιο εποικοδομητικούς τρόπους να ξοδεύετε το χρόνο σας από το να διαβάζετε ωροσκόπια.

 

ΤΑΥΡΟΣ
(21 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Γεμάτο εξελίξεις και συναρπαστικό διαγράφεται το 2011 για εσάς τους Ταύρους, αν πάψετε να δείχνετε ευπιστία και να καταπίνετε αμάσητη την κάθε αγυρτεία που σας σερβίρουν διάφοροι επιτήδειοι τσαρλατάνοι. Ο πλανήτης Δίας θα συνεχίσει στην τροχιά του, η οποία είναι σταθερή ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ασήμαντη και ανιαρή ζωή σας. Οι πιθανότητες να πλουτίσετε παίζοντας στο Λόττο ήταν, είναι, και θα εξακολουθήσουν να είναι ακριβώς τόσες όσες αν καίγατε τα λεφτά σας και σκορπάγατε τις στάχτες, όσα ωροσκόπια και να διαβάσετε. Αλλάξτε τα λάστιχα του αυτοκινήτου σας κάθε 40.000 χιλιόμετρα ή κάθε τρία χρόνια, όποιο συμβεί πρώτο. Μέσα στο 2011 θα ευνοηθούν ιδιαίτερα όσοι έχουν στα χέρια τους τον έλεγχο της ζωής τους, ενώ οι ανίκανοι που περιμένουν από ωροσκόπους και χαρτορίχτρες να τους πουν τι να κάνουν θα είναι ως συνήθως οι χαμένοι. Από μία σχετικά σπάνια συγκυρία ο πλανήτης του έρωτα -η Αφροδίτη- θα παραμείνει για ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα μέσα στο ζώδιό σας, πράγμα που όχι μόνο δεν θα έχει την παραμικρή επίπτωση στο οτιδήποτε, αλλά δεν έχει καν σχέση με την πραγματικότητα. Όσοι από σας είναι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου θα πρέπει να κινηθούν ώριμα και συνετά φέτος, και το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όσοι είναι γεννημένοι στα υπόλοιπα δεκαήμερα, καθώς γενικά καλό είναι να κινούμαστε όλοι πάντα ώριμα και συνετά. Θα πρέπει να αναμένετε κάποιες ενδιαφέρουσες εξελίξεις, οι οποίες θα έλθουν είτε στο πρώτο εξάμηνο του 2011, είτε στο δεύτερο. Ο τυχερός σας αριθμός είναι όποιος σας αρέσει, έτσι κι αλλιώς δεν παίζει κανένα ρόλο. Μέσα στο 2011 θα δείτε σημαντική βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης. Βέβαια, τα ζώδια είναι 12, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου το 8.33% του πληθυσμού έχει το ίδιο ζώδιο με εσάς, και αν τόσοι νοματαίοι δουν σημαντική βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης μέσα στο 2011, τότε το λύσαμε το πρόβλημά μας ως χώρα. Κάντε απόψυξη στο ψυγείο σας πριν να είναι αργά. Αφιερώστε λίγες μέρες πριν μπει η καινούργια χρονιά για να σκεφτείτε πιο εποικοδομητικούς τρόπους να ξοδεύετε το χρόνο σας από το να διαβάζετε ωροσκόπια.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ
(21 Μαΐου – 21 Ιουνίου)

Γεμάτο εξελίξεις και συναρπαστικό διαγράφεται το 2011 για εσάς τους Δίδυμους, αν πάψετε να δείχνετε ευπιστία και να καταπίνετε αμάσητη την κάθε αγυρτεία που σας σερβίρουν διάφοροι επιτήδειοι τσαρλατάνοι. Ο πλανήτης Δίας θα συνεχίσει στην τροχιά του, η οποία είναι σταθερή ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ασήμαντη και ανιαρή ζωή σας. Οι πιθανότητες να πλουτίσετε παίζοντας στο Λόττο ήταν, είναι, και θα εξακολουθήσουν να είναι ακριβώς τόσες όσες αν καίγατε τα λεφτά σας και σκορπάγατε τις στάχτες, όσα ωροσκόπια και να διαβάσετε. Αλλάξτε τα λάστιχα του αυτοκινήτου σας κάθε 40.000 χιλιόμετρα ή κάθε τρία χρόνια, όποιο συμβεί πρώτο. Μέσα στο 2011 θα ευνοηθούν ιδιαίτερα όσοι έχουν στα χέρια τους τον έλεγχο της ζωής τους, ενώ οι ανίκανοι που περιμένουν από ωροσκόπους και χαρτορίχτρες να τους πουν τι να κάνουν θα είναι ως συνήθως οι χαμένοι. Από μία σχετικά σπάνια συγκυρία ο πλανήτης του έρωτα -η Αφροδίτη- θα παραμείνει για ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα μέσα στο ζώδιό σας, πράγμα που όχι μόνο δεν θα έχει την παραμικρή επίπτωση στο οτιδήποτε, αλλά δεν έχει καν σχέση με την πραγματικότητα. Όσοι από σας είναι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου θα πρέπει να κινηθούν ώριμα και συνετά φέτος, και το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όσοι είναι γεννημένοι στα υπόλοιπα δεκαήμερα, καθώς γενικά καλό είναι να κινούμαστε όλοι πάντα ώριμα και συνετά. Θα πρέπει να αναμένετε κάποιες ενδιαφέρουσες εξελίξεις, οι οποίες θα έλθουν είτε στο πρώτο εξάμηνο του 2011, είτε στο δεύτερο. Ο τυχερός σας αριθμός είναι όποιος σας αρέσει, έτσι κι αλλιώς δεν παίζει κανένα ρόλο. Μέσα στο 2011 θα δείτε σημαντική βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης. Βέβαια, τα ζώδια είναι 12, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου το 8.33% του πληθυσμού έχει το ίδιο ζώδιο με εσάς, και αν τόσοι νοματαίοι δουν σημαντική βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης μέσα στο 2011, τότε το λύσαμε το πρόβλημά μας ως χώρα. Κάντε απόψυξη στο ψυγείο σας πριν να είναι αργά. Αφιερώστε λίγες μέρες πριν μπει η καινούργια χρονιά για να σκεφτείτε πιο εποικοδομητικούς τρόπους να ξοδεύετε το χρόνο σας από το να διαβάζετε ωροσκόπια.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
(22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Γεμάτο εξελίξεις και συναρπαστικό διαγράφεται το 2011 για εσάς τους Καρκίνους, αν πάψετε να δείχνετε ευπιστία και να καταπίνετε αμάσητη την κάθε αγυρτεία που σας σερβίρουν διάφοροι επιτήδειοι τσαρλατάνοι. Ο πλανήτης Δίας θα συνεχίσει στην τροχιά του, η οποία είναι σταθερή ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ασήμαντη και ανιαρή ζωή σας. Οι πιθανότητες να πλουτίσετε παίζοντας στο Λόττο ήταν, είναι, και θα εξακολουθήσουν να είναι ακριβώς τόσες όσες αν καίγατε τα λεφτά σας και σκορπάγατε τις στάχτες, όσα ωροσκόπια και να διαβάσετε. Αλλάξτε τα λάστιχα του αυτοκινήτου σας κάθε 40.000 χιλιόμετρα ή κάθε τρία χρόνια, όποιο συμβεί πρώτο. Μέσα στο 2011 θα ευνοηθούν ιδιαίτερα όσοι έχουν στα χέρια τους τον έλεγχο της ζωής τους, ενώ οι ανίκανοι που περιμένουν από ωροσκόπους και χαρτορίχτρες να τους πουν τι να κάνουν θα είναι ως συνήθως οι χαμένοι. Από μία σχετικά σπάνια συγκυρία ο πλανήτης του έρωτα -η Αφροδίτη- θα παραμείνει για ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα μέσα στο ζώδιό σας, πράγμα που όχι μόνο δεν θα έχει την παραμικρή επίπτωση στο οτιδήποτε, αλλά δεν έχει καν σχέση με την πραγματικότητα. Όσοι από σας είναι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου θα πρέπει να κινηθούν ώριμα και συνετά φέτος, και το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όσοι είναι γεννημένοι στα υπόλοιπα δεκαήμερα, καθώς γενικά καλό είναι να κινούμαστε όλοι πάντα ώριμα και συνετά. Θα πρέπει να αναμένετε κάποιες ενδιαφέρουσες εξελίξεις, οι οποίες θα έλθουν είτε στο πρώτο εξάμηνο του 2011, είτε στο δεύτερο. Ο τυχερός σας αριθμός είναι όποιος σας αρέσει, έτσι κι αλλιώς δεν παίζει κανένα ρόλο. Μέσα στο 2011 θα δείτε σημαντική βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης. Βέβαια, τα ζώδια είναι 12, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου το 8.33% του πληθυσμού έχει το ίδιο ζώδιο με εσάς, και αν τόσοι νοματαίοι δουν σημαντική βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης μέσα στο 2011, τότε το λύσαμε το πρόβλημά μας ως χώρα. Κάντε απόψυξη στο ψυγείο σας πριν να είναι αργά. Αφιερώστε λίγες μέρες πριν μπει η καινούργια χρονιά για να σκεφτείτε πιο εποικοδομητικούς τρόπους να ξοδεύετε το χρόνο σας από το να διαβάζετε ωροσκόπια.

 

ΛΕΩΝ
(23 Ιουλίου – 23 Αυγούστου)

Γεμάτο εξελίξεις και συναρπαστικό διαγράφεται το 2011 για εσάς τους Λέοντες, αν πάψετε να δείχνετε ευπιστία και να καταπίνετε αμάσητη την κάθε αγυρτεία που σας σερβίρουν διάφοροι επιτήδειοι τσαρλατάνοι. Ο πλανήτης Δίας θα συνεχίσει στην τροχιά του, η οποία είναι σταθερή ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ασήμαντη και ανιαρή ζωή σας. Οι πιθανότητες να πλουτίσετε παίζοντας στο Λόττο ήταν, είναι, και θα εξακολουθήσουν να είναι ακριβώς τόσες όσες αν καίγατε τα λεφτά σας και σκορπάγατε τις στάχτες, όσα ωροσκόπια και να διαβάσετε. Αλλάξτε τα λάστιχα του αυτοκινήτου σας κάθε 40.000 χιλιόμετρα ή κάθε τρία χρόνια, όποιο συμβεί πρώτο. Μέσα στο 2011 θα ευνοηθούν ιδιαίτερα όσοι έχουν στα χέρια τους τον έλεγχο της ζωής τους, ενώ οι ανίκανοι που περιμένουν από ωροσκόπους και χαρτορίχτρες να τους πουν τι να κάνουν θα είναι ως συνήθως οι χαμένοι. Από μία σχετικά σπάνια συγκυρία ο πλανήτης του έρωτα -η Αφροδίτη- θα παραμείνει για ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα μέσα στο ζώδιό σας, πράγμα που όχι μόνο δεν θα έχει την παραμικρή επίπτωση στο οτιδήποτε, αλλά δεν έχει καν σχέση με την πραγματικότητα. Όσοι από σας είναι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου θα πρέπει να κινηθούν ώριμα και συνετά φέτος, και το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όσοι είναι γεννημένοι στα υπόλοιπα δεκαήμερα, καθώς γενικά καλό είναι να κινούμαστε όλοι πάντα ώριμα και συνετά. Θα πρέπει να αναμένετε κάποιες ενδιαφέρουσες εξελίξεις, οι οποίες θα έλθουν είτε στο πρώτο εξάμηνο του 2011, είτε στο δεύτερο. Ο τυχερός σας αριθμός είναι όποιος σας αρέσει, έτσι κι αλλιώς δεν παίζει κανένα ρόλο. Μέσα στο 2011 θα δείτε σημαντική βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης. Βέβαια, τα ζώδια είναι 12, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου το 8.33% του πληθυσμού έχει το ίδιο ζώδιο με εσάς, και αν τόσοι νοματαίοι δουν σημαντική βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης μέσα στο 2011, τότε το λύσαμε το πρόβλημά μας ως χώρα. Κάντε απόψυξη στο ψυγείο σας πριν να είναι αργά. Αφιερώστε λίγες μέρες πριν μπει η καινούργια χρονιά για να σκεφτείτε πιο εποικοδομητικούς τρόπους να ξοδεύετε το χρόνο σας από το να διαβάζετε ωροσκόπια.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
(23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Γεμάτο εξελίξεις και συναρπαστικό διαγράφεται το 2011 για εσάς τους Παρθένους, αν πάψετε να δείχνετε ευπιστία και να καταπίνετε αμάσητη την κάθε αγυρτεία που σας σερβίρουν διάφοροι επιτήδειοι τσαρλατάνοι. Ο πλανήτης Δίας θα συνεχίσει στην τροχιά του, η οποία είναι σταθερή ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ασήμαντη και ανιαρή ζωή σας. Οι πιθανότητες να πλουτίσετε παίζοντας στο Λόττο ήταν, είναι, και θα εξακολουθήσουν να είναι ακριβώς τόσες όσες αν καίγατε τα λεφτά σας και σκορπάγατε τις στάχτες, όσα ωροσκόπια και να διαβάσετε. Αλλάξτε τα λάστιχα του αυτοκινήτου σας κάθε 40.000 χιλιόμετρα ή κάθε τρία χρόνια, όποιο συμβεί πρώτο. Μέσα στο 2011 θα ευνοηθούν ιδιαίτερα όσοι έχουν στα χέρια τους τον έλεγχο της ζωής τους, ενώ οι ανίκανοι που περιμένουν από ωροσκόπους και χαρτορίχτρες να τους πουν τι να κάνουν θα είναι ως συνήθως οι χαμένοι. Από μία σχετικά σπάνια συγκυρία ο πλανήτης του έρωτα -η Αφροδίτη- θα παραμείνει για ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα μέσα στο ζώδιό σας, πράγμα που όχι μόνο δεν θα έχει την παραμικρή επίπτωση στο οτιδήποτε, αλλά δεν έχει καν σχέση με την πραγματικότητα. Όσοι από σας είναι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου θα πρέπει να κινηθούν ώριμα και συνετά φέτος, και το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όσοι είναι γεννημένοι στα υπόλοιπα δεκαήμερα, καθώς γενικά καλό είναι να κινούμαστε όλοι πάντα ώριμα και συνετά. Θα πρέπει να αναμένετε κάποιες ενδιαφέρουσες εξελίξεις, οι οποίες θα έλθουν είτε στο πρώτο εξάμηνο του 2011, είτε στο δεύτερο. Ο τυχερός σας αριθμός είναι όποιος σας αρέσει, έτσι κι αλλιώς δεν παίζει κανένα ρόλο. Μέσα στο 2011 θα δείτε σημαντική βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης. Βέβαια, τα ζώδια είναι 12, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου το 8.33% του πληθυσμού έχει το ίδιο ζώδιο με εσάς, και αν τόσοι νοματαίοι δουν σημαντική βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης μέσα στο 2011, τότε το λύσαμε το πρόβλημά μας ως χώρα. Κάντε απόψυξη στο ψυγείο σας πριν να είναι αργά. Αφιερώστε λίγες μέρες πριν μπει η καινούργια χρονιά για να σκεφτείτε πιο εποικοδομητικούς τρόπους να ξοδεύετε το χρόνο σας από το να διαβάζετε ωροσκόπια.

 

ΖΥΓΟΣ
(23 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου)

Γεμάτο εξελίξεις και συναρπαστικό διαγράφεται το 2011 για εσάς τους Ζυγούς, αν πάψετε να δείχνετε ευπιστία και να καταπίνετε αμάσητη την κάθε αγυρτεία που σας σερβίρουν διάφοροι επιτήδειοι τσαρλατάνοι. Ο πλανήτης Δίας θα συνεχίσει στην τροχιά του, η οποία είναι σταθερή ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ασήμαντη και ανιαρή ζωή σας. Οι πιθανότητες να πλουτίσετε παίζοντας στο Λόττο ήταν, είναι, και θα εξακολουθήσουν να είναι ακριβώς τόσες όσες αν καίγατε τα λεφτά σας και σκορπάγατε τις στάχτες, όσα ωροσκόπια και να διαβάσετε. Αλλάξτε τα λάστιχα του αυτοκινήτου σας κάθε 40.000 χιλιόμετρα ή κάθε τρία χρόνια, όποιο συμβεί πρώτο. Μέσα στο 2011 θα ευνοηθούν ιδιαίτερα όσοι έχουν στα χέρια τους τον έλεγχο της ζωής τους, ενώ οι ανίκανοι που περιμένουν από ωροσκόπους και χαρτορίχτρες να τους πουν τι να κάνουν θα είναι ως συνήθως οι χαμένοι. Από μία σχετικά σπάνια συγκυρία ο πλανήτης του έρωτα -η Αφροδίτη- θα παραμείνει για ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα μέσα στο ζώδιό σας, πράγμα που όχι μόνο δεν θα έχει την παραμικρή επίπτωση στο οτιδήποτε, αλλά δεν έχει καν σχέση με την πραγματικότητα. Όσοι από σας είναι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου θα πρέπει να κινηθούν ώριμα και συνετά φέτος, και το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όσοι είναι γεννημένοι στα υπόλοιπα δεκαήμερα, καθώς γενικά καλό είναι να κινούμαστε όλοι πάντα ώριμα και συνετά. Θα πρέπει να αναμένετε κάποιες ενδιαφέρουσες εξελίξεις, οι οποίες θα έλθουν είτε στο πρώτο εξάμηνο του 2011, είτε στο δεύτερο. Ο τυχερός σας αριθμός είναι όποιος σας αρέσει, έτσι κι αλλιώς δεν παίζει κανένα ρόλο. Μέσα στο 2011 θα δείτε σημαντική βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης. Βέβαια, τα ζώδια είναι 12, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου το 8.33% του πληθυσμού έχει το ίδιο ζώδιο με εσάς, και αν τόσοι νοματαίοι δουν σημαντική βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης μέσα στο 2011, τότε το λύσαμε το πρόβλημά μας ως χώρα. Κάντε απόψυξη στο ψυγείο σας πριν να είναι αργά. Αφιερώστε λίγες μέρες πριν μπει η καινούργια χρονιά για να σκεφτείτε πιο εποικοδομητικούς τρόπους να ξοδεύετε το χρόνο σας από το να διαβάζετε ωροσκόπια.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
(23 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου)

Γεμάτο εξελίξεις και συναρπαστικό διαγράφεται το 2011 για εσάς τους Σκορπιούς, αν πάψετε να δείχνετε ευπιστία και να καταπίνετε αμάσητη την κάθε αγυρτεία που σας σερβίρουν διάφοροι επιτήδειοι τσαρλατάνοι. Ο πλανήτης Δίας θα συνεχίσει στην τροχιά του, η οποία είναι σταθερή ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ασήμαντη και ανιαρή ζωή σας. Οι πιθανότητες να πλουτίσετε παίζοντας στο Λόττο ήταν, είναι, και θα εξακολουθήσουν να είναι ακριβώς τόσες όσες αν καίγατε τα λεφτά σας και σκορπάγατε τις στάχτες, όσα ωροσκόπια και να διαβάσετε. Αλλάξτε τα λάστιχα του αυτοκινήτου σας κάθε 40.000 χιλιόμετρα ή κάθε τρία χρόνια, όποιο συμβεί πρώτο. Μέσα στο 2011 θα ευνοηθούν ιδιαίτερα όσοι έχουν στα χέρια τους τον έλεγχο της ζωής τους, ενώ οι ανίκανοι που περιμένουν από ωροσκόπους και χαρτορίχτρες να τους πουν τι να κάνουν θα είναι ως συνήθως οι χαμένοι. Από μία σχετικά σπάνια συγκυρία ο πλανήτης του έρωτα -η Αφροδίτη- θα παραμείνει για ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα μέσα στο ζώδιό σας, πράγμα που όχι μόνο δεν θα έχει την παραμικρή επίπτωση στο οτιδήποτε, αλλά δεν έχει καν σχέση με την πραγματικότητα. Όσοι από σας είναι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου θα πρέπει να κινηθούν ώριμα και συνετά φέτος, και το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όσοι είναι γεννημένοι στα υπόλοιπα δεκαήμερα, καθώς γενικά καλό είναι να κινούμαστε όλοι πάντα ώριμα και συνετά. Θα πρέπει να αναμένετε κάποιες ενδιαφέρουσες εξελίξεις, οι οποίες θα έλθουν είτε στο πρώτο εξάμηνο του 2011, είτε στο δεύτερο. Ο τυχερός σας αριθμός είναι όποιος σας αρέσει, έτσι κι αλλιώς δεν παίζει κανένα ρόλο. Μέσα στο 2011 θα δείτε σημαντική βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης. Βέβαια, τα ζώδια είναι 12, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου το 8.33% του πληθυσμού έχει το ίδιο ζώδιο με εσάς, και αν τόσοι νοματαίοι δουν σημαντική βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης μέσα στο 2011, τότε το λύσαμε το πρόβλημά μας ως χώρα. Κάντε απόψυξη στο ψυγείο σας πριν να είναι αργά. Αφιερώστε λίγες μέρες πριν μπει η καινούργια χρονιά για να σκεφτείτε πιο εποικοδομητικούς τρόπους να ξοδεύετε το χρόνο σας από το να διαβάζετε ωροσκόπια.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ
(23 Νοεμβρίου- 21 Δεκεμβρίου)

Γεμάτο εξελίξεις και συναρπαστικό διαγράφεται το 2011 για εσάς τους Τοξότες, αν πάψετε να δείχνετε ευπιστία και να καταπίνετε αμάσητη την κάθε αγυρτεία που σας σερβίρουν διάφοροι επιτήδειοι τσαρλατάνοι. Ο πλανήτης Δίας θα συνεχίσει στην τροχιά του, η οποία είναι σταθερή ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ασήμαντη και ανιαρή ζωή σας. Οι πιθανότητες να πλουτίσετε παίζοντας στο Λόττο ήταν, είναι, και θα εξακολουθήσουν να είναι ακριβώς τόσες όσες αν καίγατε τα λεφτά σας και σκορπάγατε τις στάχτες, όσα ωροσκόπια και να διαβάσετε. Αλλάξτε τα λάστιχα του αυτοκινήτου σας κάθε 40.000 χιλιόμετρα ή κάθε τρία χρόνια, όποιο συμβεί πρώτο. Μέσα στο 2011 θα ευνοηθούν ιδιαίτερα όσοι έχουν στα χέρια τους τον έλεγχο της ζωής τους, ενώ οι ανίκανοι που περιμένουν από ωροσκόπους και χαρτορίχτρες να τους πουν τι να κάνουν θα είναι ως συνήθως οι χαμένοι. Από μία σχετικά σπάνια συγκυρία ο πλανήτης του έρωτα -η Αφροδίτη- θα παραμείνει για ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα μέσα στο ζώδιό σας, πράγμα που όχι μόνο δεν θα έχει την παραμικρή επίπτωση στο οτιδήποτε, αλλά δεν έχει καν σχέση με την πραγματικότητα. Όσοι από σας είναι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου θα πρέπει να κινηθούν ώριμα και συνετά φέτος, και το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όσοι είναι γεννημένοι στα υπόλοιπα δεκαήμερα, καθώς γενικά καλό είναι να κινούμαστε όλοι πάντα ώριμα και συνετά. Θα πρέπει να αναμένετε κάποιες ενδιαφέρουσες εξελίξεις, οι οποίες θα έλθουν είτε στο πρώτο εξάμηνο του 2011, είτε στο δεύτερο. Ο τυχερός σας αριθμός είναι όποιος σας αρέσει, έτσι κι αλλιώς δεν παίζει κανένα ρόλο. Μέσα στο 2011 θα δείτε σημαντική βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης. Βέβαια, τα ζώδια είναι 12, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου το 8.33% του πληθυσμού έχει το ίδιο ζώδιο με εσάς, και αν τόσοι νοματαίοι δουν σημαντική βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης μέσα στο 2011, τότε το λύσαμε το πρόβλημά μας ως χώρα. Κάντε απόψυξη στο ψυγείο σας πριν να είναι αργά. Αφιερώστε λίγες μέρες πριν μπει η καινούργια χρονιά για να σκεφτείτε πιο εποικοδομητικούς τρόπους να ξοδεύετε το χρόνο σας από το να διαβάζετε ωροσκόπια.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ
(22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Γεμάτο εξελίξεις και συναρπαστικό διαγράφεται το 2011 για εσάς τους Αιγόκερους, αν πάψετε να δείχνετε ευπιστία και να καταπίνετε αμάσητη την κάθε αγυρτεία που σας σερβίρουν διάφοροι επιτήδειοι τσαρλατάνοι. Ο πλανήτης Δίας θα συνεχίσει στην τροχιά του, η οποία είναι σταθερή ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ασήμαντη και ανιαρή ζωή σας. Οι πιθανότητες να πλουτίσετε παίζοντας στο Λόττο ήταν, είναι, και θα εξακολουθήσουν να είναι ακριβώς τόσες όσες αν καίγατε τα λεφτά σας και σκορπάγατε τις στάχτες, όσα ωροσκόπια και να διαβάσετε. Αλλάξτε τα λάστιχα του αυτοκινήτου σας κάθε 40.000 χιλιόμετρα ή κάθε τρία χρόνια, όποιο συμβεί πρώτο. Μέσα στο 2011 θα ευνοηθούν ιδιαίτερα όσοι έχουν στα χέρια τους τον έλεγχο της ζωής τους, ενώ οι ανίκανοι που περιμένουν από ωροσκόπους και χαρτορίχτρες να τους πουν τι να κάνουν θα είναι ως συνήθως οι χαμένοι. Από μία σχετικά σπάνια συγκυρία ο πλανήτης του έρωτα -η Αφροδίτη- θα παραμείνει για ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα μέσα στο ζώδιό σας, πράγμα που όχι μόνο δεν θα έχει την παραμικρή επίπτωση στο οτιδήποτε, αλλά δεν έχει καν σχέση με την πραγματικότητα. Όσοι από σας είναι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου θα πρέπει να κινηθούν ώριμα και συνετά φέτος, και το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όσοι είναι γεννημένοι στα υπόλοιπα δεκαήμερα, καθώς γενικά καλό είναι να κινούμαστε όλοι πάντα ώριμα και συνετά. Θα πρέπει να αναμένετε κάποιες ενδιαφέρουσες εξελίξεις, οι οποίες θα έλθουν είτε στο πρώτο εξάμηνο του 2011, είτε στο δεύτερο. Ο τυχερός σας αριθμός είναι όποιος σας αρέσει, έτσι κι αλλιώς δεν παίζει κανένα ρόλο. Μέσα στο 2011 θα δείτε σημαντική βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης. Βέβαια, τα ζώδια είναι 12, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου το 8.33% του πληθυσμού έχει το ίδιο ζώδιο με εσάς, και αν τόσοι νοματαίοι δουν σημαντική βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης μέσα στο 2011, τότε το λύσαμε το πρόβλημά μας ως χώρα. Κάντε απόψυξη στο ψυγείο σας πριν να είναι αργά. Αφιερώστε λίγες μέρες πριν μπει η καινούργια χρονιά για να σκεφτείτε πιο εποικοδομητικούς τρόπους να ξοδεύετε το χρόνο σας από το να διαβάζετε ωροσκόπια.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
(20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Γεμάτο εξελίξεις και συναρπαστικό διαγράφεται το 2011 για εσάς τους Υδροχόους, αν πάψετε να δείχνετε ευπιστία και να καταπίνετε αμάσητη την κάθε αγυρτεία που σας σερβίρουν διάφοροι επιτήδειοι τσαρλατάνοι. Ο πλανήτης Δίας θα συνεχίσει στην τροχιά του, η οποία είναι σταθερή ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ασήμαντη και ανιαρή ζωή σας. Οι πιθανότητες να πλουτίσετε παίζοντας στο Λόττο ήταν, είναι, και θα εξακολουθήσουν να είναι ακριβώς τόσες όσες αν καίγατε τα λεφτά σας και σκορπάγατε τις στάχτες, όσα ωροσκόπια και να διαβάσετε. Αλλάξτε τα λάστιχα του αυτοκινήτου σας κάθε 40.000 χιλιόμετρα ή κάθε τρία χρόνια, όποιο συμβεί πρώτο. Μέσα στο 2011 θα ευνοηθούν ιδιαίτερα όσοι έχουν στα χέρια τους τον έλεγχο της ζωής τους, ενώ οι ανίκανοι που περιμένουν από ωροσκόπους και χαρτορίχτρες να τους πουν τι να κάνουν θα είναι ως συνήθως οι χαμένοι. Από μία σχετικά σπάνια συγκυρία ο πλανήτης του έρωτα -η Αφροδίτη- θα παραμείνει για ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα μέσα στο ζώδιό σας, πράγμα που όχι μόνο δεν θα έχει την παραμικρή επίπτωση στο οτιδήποτε, αλλά δεν έχει καν σχέση με την πραγματικότητα. Όσοι από σας είναι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου θα πρέπει να κινηθούν ώριμα και συνετά φέτος, και το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όσοι είναι γεννημένοι στα υπόλοιπα δεκαήμερα, καθώς γενικά καλό είναι να κινούμαστε όλοι πάντα ώριμα και συνετά. Θα πρέπει να αναμένετε κάποιες ενδιαφέρουσες εξελίξεις, οι οποίες θα έλθουν είτε στο πρώτο εξάμηνο του 2011, είτε στο δεύτερο. Ο τυχερός σας αριθμός είναι όποιος σας αρέσει, έτσι κι αλλιώς δεν παίζει κανένα ρόλο. Μέσα στο 2011 θα δείτε σημαντική βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης. Βέβαια, τα ζώδια είναι 12, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου το 8.33% του πληθυσμού έχει το ίδιο ζώδιο με εσάς, και αν τόσοι νοματαίοι δουν σημαντική βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης μέσα στο 2011, τότε το λύσαμε το πρόβλημά μας ως χώρα. Κάντε απόψυξη στο ψυγείο σας πριν να είναι αργά. Αφιερώστε λίγες μέρες πριν μπει η καινούργια χρονιά για να σκεφτείτε πιο εποικοδομητικούς τρόπους να ξοδεύετε το χρόνο σας από το να διαβάζετε ωροσκόπια.

 

ΙΧΘΕΙΣ
(19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Γεμάτο εξελίξεις και συναρπαστικό διαγράφεται το 2011 για εσάς τους Ιχθείς, αν πάψετε να δείχνετε ευπιστία και να καταπίνετε αμάσητη την κάθε αγυρτεία που σας σερβίρουν διάφοροι επιτήδειοι τσαρλατάνοι. Ο πλανήτης Δίας θα συνεχίσει στην τροχιά του, η οποία είναι σταθερή ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ασήμαντη και ανιαρή ζωή σας. Οι πιθανότητες να πλουτίσετε παίζοντας στο Λόττο ήταν, είναι, και θα εξακολουθήσουν να είναι ακριβώς τόσες όσες αν καίγατε τα λεφτά σας και σκορπάγατε τις στάχτες, όσα ωροσκόπια και να διαβάσετε. Αλλάξτε τα λάστιχα του αυτοκινήτου σας κάθε 40.000 χιλιόμετρα ή κάθε τρία χρόνια, όποιο συμβεί πρώτο. Μέσα στο 2011 θα ευνοηθούν ιδιαίτερα όσοι έχουν στα χέρια τους τον έλεγχο της ζωής τους, ενώ οι ανίκανοι που περιμένουν από ωροσκόπους και χαρτορίχτρες να τους πουν τι να κάνουν θα είναι ως συνήθως οι χαμένοι. Από μία σχετικά σπάνια συγκυρία ο πλανήτης του έρωτα -η Αφροδίτη- θα παραμείνει για ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα μέσα στο ζώδιό σας, πράγμα που όχι μόνο δεν θα έχει την παραμικρή επίπτωση στο οτιδήποτε, αλλά δεν έχει καν σχέση με την πραγματικότητα. Όσοι από σας είναι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου θα πρέπει να κινηθούν ώριμα και συνετά φέτος, και το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όσοι είναι γεννημένοι στα υπόλοιπα δεκαήμερα, καθώς γενικά καλό είναι να κινούμαστε όλοι πάντα ώριμα και συνετά. Θα πρέπει να αναμένετε κάποιες ενδιαφέρουσες εξελίξεις, οι οποίες θα έλθουν είτε στο πρώτο εξάμηνο του 2011, είτε στο δεύτερο. Ο τυχερός σας αριθμός είναι όποιος σας αρέσει, έτσι κι αλλιώς δεν παίζει κανένα ρόλο. Μέσα στο 2011 θα δείτε σημαντική βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης. Βέβαια, τα ζώδια είναι 12, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου το 8.33% του πληθυσμού έχει το ίδιο ζώδιο με εσάς, και αν τόσοι νοματαίοι δουν σημαντική βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης μέσα στο 2011, τότε το λύσαμε το πρόβλημά μας ως χώρα. Κάντε απόψυξη στο ψυγείο σας πριν να είναι αργά. Αφιερώστε λίγες μέρες πριν μπει η καινούργια χρονιά για να σκεφτείτε πιο εποικοδομητικούς τρόπους να ξοδεύετε το χρόνο σας από το να διαβάζετε ωροσκόπια.

 

Copyright © 2011 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

23 Σχόλια προς “Αστρολογικές προβλέψεις για το 2011: Όλα τα ζώδια!”

 1. Επίσης οι ίδιες προβλέψεις στα αγγλικά, στο αγγλόφωνο blog μου: Your Horoscope for 2011

 2. Τα ίδια έγραψες και πέρυσι;

  Καλά Χριστούγεννα. Καλή ξεκούραση και μέρες γεμάτες ευτυχία, εύχομαι.

 3. Επίσης, αγαπητέ Δείμε!

 4. punky said

  Να το διαβάσω άραγε τώρα, στην αυθεντική πηγή του;
  Ή σε κάποιo από τα δεκάδες email forward που θα μου κάνουν στο γραφείο; :)

  Καλή ξεκούραση αγαπητέ Διαγόρα. Θα ανοίξω ένα Μπουτάρη στην υγειά σου, τώρα που έχει μισοευλογηθεί το brand από την εκκλησία μας.

 5. Μην το διαβάσεις, Punky, είναι ολόιδιο με το περσινό.
  Καλή ξεκούραση, επίσης!

 6. /irony mode on
  /imitation «ΘΕΟΠΛΗΚΤΟΣ.χξς» on
  Kύριε Διαγόρα. Με τις ευχές μου για σήμερα, θέλω να σας γνωστοποιήσω ότι είστε τελείως αδαής με την υψηλή υπερεπιστήμη της Αστρολογίας, όπως και των οικονομικών. Και θα σας πω γιατί χρησιμοποιώντας την λειτουργεία της επικόλησης
  Λέτε σε κάθε ζώδιο:»Μέσα στο 2011 θα δείτε σημαντική βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης. Βέβαια, τα ζώδια είναι 12, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου το 8.33% του πληθυσμού έχει το ίδιο ζώδιο με εσάς, και αν τόσοι νοματαίοι δουν σημαντική βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης μέσα στο 2011, τότε το λύσαμε το πρόβλημά μας ως χώρα»
  /irony mode off
  /imitation off
  Φυσικά και ξέρω ότι ο σκοπός σας είναι η χλεύη της αστρολογίας και όσων πιστεύουν σε αυτή, και πολύ σωστά, επιδιώκοντας να δώσεται ακριβείς αυταπόδεικτες προβλέψεις. Όμως το απόσπασμα παραπάνω σίγουρα δεν θα επιβεβαιωθεί σε αντίθεση με τα υπόλοιπα. Οπότε έπρεπε να χρησιμοποιήσεται την εναλλακτική κάθε αστρολόγου,αριθμολόγου,γυρολόγου,οικονομολόγου. Φιλοδοξώ να σε πείσω να αλλάξεις το φετινό ωροσκόπιο μετά από τρία χρόνια κάπως έτσι:
  «Μέσα στο 2011 θα δείτε σημαντική βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης. Bέβαια, αφού τα χρήματα και τα αγαθά είναι πεπερασμένα, η δική σας σημαντική βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης θα προκαλέσει την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης κάποιου άλλου, είτε από το ζώδιο σας είτε από κάποιο άλλο ζώδιο. Όμως μπορεί να συμβεί και το αντίθετο. Μπορεί η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης κάποιου άλλου ίτε από το ζώδιο σας είτε από κάποιο άλλο ζώδιο να προκαλέσει την επιδείνωση της δικής σας οικονομικής κατάστασης»
  Τώρα αντιγράφω από τον πρόεδρο του Γαλαξία ( http://aeisixtir.blogspot.com/2010/12/blog-post_23.html )
  * Οικονομολόγος είναι ένας ειδικός ο οποίος θα ξέρει αύριο γιατί τα πράγματα που προέβλεψε χτες δεν έγιναν σήμερα.
  * Οικονομολόγος είναι κάποιος ο οποίος δεν ξέρει για τί μιλάει και σας κάνει να αισθάνεστε ότι εσείς φταίτε.
  * Οικονομολόγος είναι κάποιος που ξέρει την τιμή των πάντων αγνοώντας την αξία τους.
  * Το μόνο πράγμα που είναι πιο επικίνδυνο από έναν οικονομολόγο είναι ένας ερασιτέχνης οικονομολόγος.
  * Όταν ένας οικονομολόγος λέει ότι ένα ζήτημα είναι περίπλοκο, αυτό που εννοεί είναι πως η θεωρία λέει ένα πράγμα και τα στοιχεία ακριβώς το ανάποδο.
  * Φυσικό ή αποδεκτό επίπεδο ανεργίας είναι το επίπεδο κατά το οποίο ο οικονομολόγος εξακολουθεί να έχει δουλειά.
  Βάλτε όπου «οικονομολόγος» «αστρολόγος» και πάλι μέσα είστε. Σας προτείνω και αυτό
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=53796 και επικολώ αποσπάσματα. Μπορείτε επίσης να το διαβάσεται κάνοντας κλικ στο όνομα μου μαζί με ένα παράδειγμα ευπιστίας (από τον καλό μας τον Ορθόδοξο)και ένα οδηγό σκεπτικησμού . Το συνιστώ ΚΥΡΙΩΣ για τους περαστικούς υπερασπιστές της υπερεπιστήμης της Αστρολογίας
  Οι προφήτες δεν κάνουν ποτέ λάθος
  Οι πιστοί μένουν για πάντα πιστοί
  Του ALAIN GARRIGOU ( * Ο ALAIN GARRIGOU είναι καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Paris-Ouest-Nanterre, συγγραφέας του «Les Elites contre la Republique. Sciences Ρο et l’ΕΝΑ», La Decouverte, Παρίσι, 2001. )
  Στο Λέικ Σίτι της Μινεζότα, ένα πρωινό του Σεπτεμβρίου, κάπου στη δεκαετία του 1950, η «Lake City Herald» δημοσίευσε άρθρο για την προφητεία της Μαρία Κιτς: η πόλη, όπως και άλλα μέρη των ΗΠΑ, θα καταστρέφονταν, και μόνον οι πιστοί θα σώζονταν από τους εξωγήινους που θα εισέβαλαν με διαστημόπλοια από τον πλανήτη Κλέρον.
  Το τέλος του κόσμου ήταν προγραμματισμένο για τις 21 του επόμενου Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Κιτς.
  Τη θεωρία της Κιτς παρακολουθούσε ομάδα κοινωνιο-ψυχολόγων, οι οποίοι υποστήριζαν πως, με βάση τη σύγχρονη παρατήρηση του Ψυχρού Πολέμου, θα μπορούσαν να εξηγήσουν τους μηχανισμούς κάθε προφητείας γενικότερα, από τις πρώτες χριστιανικές μέρες μέχρι την εποχή μας.
  Η αναμονή πήγε στράφι, αλλά οι οπαδοί της Μαρία Κιτς βρήκαν δικαιολογίες για την αποτυχία της πρόβλεψης. […]
  Ακολουθούν κι άλλοι προφήτες παρόμοιοι με τον Κιτς, και μετά αρχίζει το καλό
  «Παρά τη διάψευση της προφητείας, ο φανατισμός φούντωνε. Η φωτιά που προέρχεται από τέτοιου είδους συναισθήματα δεν σβήνει κατά παραγγελία. (…) Αντί να μειωθούν, οι εκδηλώσεις πίστης έγιναν ακόμα πιο αποφασιστικές στην προσμονή της Τελικής Κρίσης»(1).
  Συγγραφείς του «Η αποτυχία μιας προφητείας», ο Λεόν Φέστινγκερ και οι συνάδελφοί του, είχαν, προφανώς, στο μυαλό τους το πιο σημαντικό επεισόδιο των απαρχών της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία συστάθηκε με αφορμή την προσμονή της Δευτέρας Παρουσίας, της γρήγορης επιστροφής του Χριστού στη Γη για την Τελική Κρίση.
  «Πολιτικές ψευδαισθήσεις»
  Οταν η προφητεία διαψεύδεται, οι οπαδοί δεν εγκαταλείπουν υποχρεωτικά την πίστη που έχει αποδειχθεί λανθασμένη. Το να αποκηρύξουν την πίστη τους κοστίζει ακριβά, κι έτσι αντιδρούν με υπερβάλλοντα ζήλο. Εφευρίσκουν κάθε είδους δικαιολογίες, που αφορούν κυρίως την ημερομηνία του γεγονότος -λανθασμένοι υπολογισμοί- για να πειστούν οι ίδιοι και διπλασιάζουν την ευλάβειά τους προσπαθώντας, μάλιστα, περισσότερο από ποτέ, να πείσουν και τους υπόλοιπους.
  Σύμφωνα με τον Φέστινγκερ, η παράδοξη -για να μην πούμε παράλογη- αυτή συμπεριφορά εξηγείται από τη «γνωστική δυσαρμονία», ένα είδος ηθικής και διανοητικής «ενόχλησης», τόσο επίπονης, που η πραγματικότητα υποχωρεί μπροστά στην πίστη.
  Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι τομείς πίστης, όπως η πολιτική, στην οποία αναφέρεται και ο πρόλογος του βιβλίου, εξηγώντας ότι το έργο φωτίζει τις «αντιδράσεις μας στις λαϊκές και πολιτικές προφητείες στις οποίες έχουν επενδύσει πολλές γενιές από το 1917»(2).
  Η ημερομηνία της επανάστασης υποδήλωνε το πόσο ο νεοφιλελεύθερος στοχαστής Σερζ Μοσκοβιτσί είχε στο νου του τις θέσεις του Ρεϊμόν Αρόν για τις «κοσμικές θρησκείες», οι οποίες εκφράστηκαν την ίδια στιγμή με τη θεωρία της γνωστικής δυσαρμονίας.
  Στο έργο «Το όπιο των διανοούμενων», ο Αρόν τα έβαζε με τον κομμουνισμό, μια ιδεολογία που, όπως έλεγε, καλυμμένη πίσω από το πέπλο της επιστήμης, αποτελούσε θρησκευτική πίστη εμποτισμένη με την ελπίδα της σωτηρίας. Υπογράμμιζε, μάλιστα, ότι οι οπαδοί της επιδείκνυαν επίμονα την άρνησή τους μπροστά στις πιο ξεκάθαρες αλήθειες, όπως η δικτατορική φύση του σταλινισμού και η φτώχεια της σοβιετικής κοινωνίας.
  […]
  Αλλά, γιατί, άραγε, οι κομμουνιστές ήταν οι μόνοι που είχαν ψευδαισθήσεις;
  Οταν ο Αρόν υποστήριζε ότι «η αταξική κοινωνία που θα φέρει την κοινωνική πρόοδο χωρίς επανάσταση είναι συγκρίσιμη με το βασίλειο της χιλιετίας που ονειρεύονται οι οπαδοί του τέλους του κόσμου»(3), πώς να μη διακρίνει κανείς ότι ο θρησκευτικός ορισμός του κομμουνισμού εφαρμόζεται και σε άλλες ιδεολογίες; Κι όμως, ο κατήγορος απέκλειε ντε φάκτο την πιθανότητα. Αναφερόταν στους νεοφιλελεύθερους, ως άτομα που αμφιβάλλουν και που δεν έχουν κανένα δόγμα.
  Η ανάλυση των κοσμικών θρησκειών θα είχε μεγαλύτερη αξία εάν είχε εφαρμοστεί και σε άλλες περιπτώσεις. Μόνο που, έτσι, θα έπρεπε ν’ ασκήσει κριτική και στο δικό του στρατόπεδο, σε μία στιγμή όπου οι ιδεολογικοί του φάροι δεν έλαμπαν ιδιαίτερα.
  Η αδυναμία αυτή ήταν αποτέλεσμα της πρόσφατης πανωλεθρίας που είχε προκαλέσει η κρίση του 1929 και η Μεγάλη Υφεση της δεκαετίας του 1930. Ποια ήταν η αντίδραση των νεοφιλελεύθερων στην αποτυχία της αυτορυθμιζόμενης οικονομίας; Τήρησαν στάση αιρετικών, αρνούμενοι την πραγματικότητα, στάση που εκφράστηκε από την περίφημη διακήρυξη του αμερικανού προέδρου Χέρμπερτ Χούβερ, ο οποίος, ενάντια σε κάθε πραγματικό στοιχείο, στην καρδιά της ύφεσης, διαβεβαίωνε ότι «η ευημερία μάς περιμένει στην επόμενη γωνία».
  Σας θυμίζει τίποτα;
  «Πριν από τον πρόσφατο και εντέλει σύντομο θρίαμβό τους, ήταν δύσκολο να δει κανείς το πόσο οι απόστολοι του νεοφιλελευθερισμού έτρεφαν φανατική πίστη που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τη θυσία των μαρξιστών για χάρη των επόμενων γενιών.
  Ο προστατευτισμός της αγοράς είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα κακό υποκατάστατο του επίγειου παράδεισου, και ακόμα χειρότερο του ουράνιου παράδεισου -αρκετός όμως για να τρέφει το προφητικό ντελίριο και τους παραλογισμούς.
  Η παράξενη συντηρητική συμμαχία ανάμεσα σε φονταμενταλιστές χριστιανούς και ευαγγελιστές της αγοράς, η οποία κυριάρχησε στην αμερικανική πολιτική σκηνή μέχρι το τέλος της προεδρίας Μπους(6), χρησιμοποιήθηκε ως μοντέλο στη Γαλλία για τη συμμαχία παραδοσιακών καθολικών και νεοφιλελεύθερων γύρω από το πρόσωπο του Νικολά Σαρκοζί.
  Ο μόνος τρόπος να εξηγήσουμε το γεγονός ότι οι οπαδοί του κέρδους τα βρήκαν μια χαρά με τους οπαδούς της λύτρωσης είναι η ομοιότητά τους. Αλλωστε, επέδειξαν καλό γούστο, με το να μη σφετεριστούν ο ένας το βασίλειο του άλλου.»
  Tώρα;

 7. Καλές γιορτές και καλή χρονιά!

 8. Επίσης, Αγησία!

 9. noir said

  Καλή χρονιά και ευτυχισμένο το χειμερινό ηλιοστάσιο Διαγόρα!!!

 10. Επίσης, Noir!

 11. ESKARINA said

  Αγαπητέ Διαγόρα,
  Ευχαριστώ θερμά για τις πολύτιμες συμβουλές σου, οι οποίες θα με καθοδηγήσουν μέσα στη νέα χρονιά. Χρειάζομαι όμως τα φώτα σου στο θέμα του ψυγείου. Πρώτον, έχω no frost, χρειάζεται να κάνω απόψυξη; Δεύτερον, στο ψυγείο μου φυλάω ταπεράκια με γαλοπούλες προηγούμενων χριστουγέννων, προκειμένου να διατηρώ ζωντανό το πνεύμα των παρελθόντων χριστουγέννων (καθώς και διάφορους μικροοργανισμούς – δεν μου φτάνουν βλέπεις τα λεφτά να πάρω κατοικίδιο). Φοβάμαι λοιπόν, ότι αν κάνω απόψυξη, θα μου πεθάνουν.
  (Πρόσθεσε και το γεγονός ότι φέτος μάλλον είναι τα τελευταία χριστούγεννα που τρώμε γαλοπούλα, οπότε έχω διπλή επιθυμία να φυλάξω ένα μέρος της, μιας και θα ήθελα να κρατήσω ένα αναμνηστικό. Το πνεύμα των μελλοντικών χριστουγέννων θα το φυλάξω στο ντουλάπι με τα άδεια τάπερ.)
  Σε παρακαλώ βοήθησε με – με τη βοήθεια των άστρων, πλανητών και λοιπών ουράνιων σωμάτων – να δω τι πρέπει να κάνω με το ψυγείο μου.
  Μια μοναχική απεγνωσμένη ψυχή

 12. punky said

  Αγαπητή escarina, συγχώρεσε με που παρεμβαίνω αλλά πρόσφατα είχα κι εγώ ένα διπλό οικιακό πρόβλημα: δεν είχα πετρέλαιο στο σπίτι, και μου είχε χαλάσει και το ντουί στο υπνοδωμάτιο.

  Κόντρα στο ψύχος και στο σκοτάδι, μου ήρθε στο νου η φράση του Νταλί: Το καλό γούστο είναι μια αχρείαστη αναπηρία στην Τέχνη.

  http://emberapp.com/punky/images/fridge

  Τώρα έχω ζέστη στο δωμάτιο από την θερμότητα που εκπέμπει, και φως. Άσε που ξυπνάω και ολόφρεσκος.

  Problem solved.

  Ελπίζω να βοήθησα.

 13. Αγαπητή Eskarina, βεβαίως και να σε βοηθήσω για να βρεις μια λύση με το ψυγείο σου. Άλλοι αναζητούν απαντήσεις σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, άλλοι για προβλήματα οικονομικής φύσεως, άλλοι για προβλήματα συναισθηματικής φύσεως, χαίρομαι που βρίσκεται κι ένας άνθρωπος με προβλήματα ψυκτικής φύσεως.

  Τη δουλειά αυτή όμως δεν την κάνω με το αζημίωτο. Ξέρεις πόσος κόπος ενέχεται στο να προβλέπεις το μέλλον; Κατάθεσε λοιπόν σε παρακαλώ το ποσό των €200 στον λογαριασμό μου, και μόλις δω την πληρωμή θα σου στείλω λεπτομερέστατες οδηγίες για το τι πρέπει να κάνεις για να λυθεί το πρόβλημά σου δια παντός.

 14. ESKARINA said

  Αγαπητέ Punky, σε ευχαριστώ για την ιδέα, αλλά αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να ανοίγω το ψυγείο στις ημέρες συναστρίας…

  Αγαπητέ Διαγόρα, ειλικρινά με συγκίνησε το ενδιαφέρον σου για το πρόβλημα μου. Καταλαβαίνω απόλυτα την προσπάθεια που χρειάζεται για να προβλέψεις το μέλλον και θεωρώ ότι το ποσό που ζητάς δεν είναι παρά μια μικρή αποζημίωση για τον κόπο σου. Μόλις καταφέρω λοιπόν να το συγκεντρώσω, θα στο καταθέσω πάραυτα και θα σε ενημερώσω.
  Με ευγνωμοσύνη,
  Εσκαρίνα

  ΥΓ. Θα ήταν μεγάλη αγένεια να σου ζητήσω να μου πεις αν τελικά θα με παντρευτεί ο Μήτσος;

 15. ChrisMrSly said

  Ωχ, έχω διαβάσει κι αυτά των προηγούμενων χρόνων, και κυρίως τα σχόλια. Έρχονται σε λίγο αυτοί που πιστεύουν σοβαρά στα ζώδια. Brace youselves κι ελπίστε να βγω ψεύτης…

 16. mantz said

  Καλή χρονιά αγαπητέ Διαγόρα,
  Ερώτηση: Στο αγγλικό κείμενο έχεις εξίσου μεγάλο αριθμό επισκεπτών…;

 17. Καλή χρονιά, Mantz.

  Στο αγγλικό κείμενο δεν έχω σχεδόν καθόλου επισκέπτες.

 18. Τι μου θυμίζει αυτό το ωροσκόπιο, τι μου θυμίζει….

 19. Wo Ai Ni said

  Χρόνια πολλά, Διαγόρα, καλή χρονιά! (Έχω και πολύ καιρό να έρθω εδώ!)

  Ίσως αυτό να σου αρέσει, σχετικά με τα ζώδια: :-)

  http://www.2search.gr/zodia/horror.asp

 20. Konichiwa, αγαπητή, και καλή χρονιά.

  Ευχαριστώ για τον σύνδεσμο, μου άρεσε.

 21. «Μέσα στο 2011 θα δείτε σημαντική βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης. «

  Έπεσες τόόόόόόόόόσο πολύ μέσα, βρε παιδάκι μου…

  Με αγωνία περιμένω τις φετεινές προβλέψεις, να τις κάνω ευαγγέλιο!

 22. Τι έγινε, αγαπητέ κύριε Κόμη; δεν σας βγήκαν οι προβλέψεις μου; δεν μπορεί, οι προβλέψεις μου είναι πάντα σωστές. Μάλλον δεν θα ήταν στον σωστό αστερισμό ο ωροσκόπος σας. Πρέπει να το κοιτάξετε.

 23. mantz said

  @mike rigo wolf:
  «Μέσα στο 2011 θα δείτε σημαντική βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης. Bέβαια, αφού τα χρήματα και τα αγαθά είναι πεπερασμένα, η δική σας σημαντική βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης θα προκαλέσει την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης κάποιου άλλου, είτε από το ζώδιο σας είτε από κάποιο άλλο ζώδιο.»
  Αυτό που περιγράφεις παραπάνω λέγεται παίγνιο μηδενικού αθροίσματος και γενικά στην οικονομία δεν ισχύει. Αντιθέτως μάλιστα, αλλιώς ο κόσμος θα είχε μείνει στάσιμος εδώ και χιλιετίες. Μήπως πρέπει να αλλάξεις… αστρολόγο; :)

  @Διαγόρα, εύχομαι καλή χρονιά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: