Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Αναλόγως του τι έχεις στο μυαλό σου

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2010/11/14

Σήμερα θα δημοσιεύσω ένα εικαστικό, μια κι έχω αρκετό καιρό να δημοσιεύσω ένα.

Πες μου τι έχεις στο μυαλό σου

Το πρωτότυπο κυκλοφορεί γενικώς στα διαδίχτυα, ενώ ο δημιουργός του είναι άγνωστος.

Περιγραφή της εικόνας για τυφλούς και για μηχανές αναζήτησης: η εικόνα χωρίζεται σε τρία τμήματα, το κάθε ένα από τα οποία δείχνει ένα ανθρώπινο κεφάλι. Το πρώτο κεφάλι έχει μουσικές νότες μέσα στο μυαλό του, και ξεστομίζει μουσικές νότες.  Το δεύτερο κεφάλι έχει διάφορα σύμβολα μέσα στο μυαλό του, (βρισιές ίσως,) και ξεστομίζει τέτοια σύμβολα. Το τρίτο κεφάλι δεν έχει τίποτα μέσα στο μυαλό του, και ξεστομίζει τις λέξεις «Θεέ μου…»

Copyright © 2010 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι χρήσης

 

15 Σχόλια προς “Αναλόγως του τι έχεις στο μυαλό σου”

 1. σκατοκέφαλος συντάκτης κειμένου said

  Θα μιλάει εκ μέρους του ο συντάκτης. Που να χωρέσει φαντασία για κάτι καλύτερο.

 2. Στο τρίτο δεν έχει τίποτα, και λέει «θεέ μου»…
  Αρα, και σύμφωνα με την λογική των δύο πρώτων εικόνων, το «θεέ μου» ισοδυναμεί με το τίποτα!
  Διαγόρα, μόλις απέδειξες ότι δεν υπάρχει θεός!

 3. Orthodox said

  Είναι λυπηρό να παρατηρείς ορισμένους ανθρώπους που χωρίς καμιά απόδειξη προσπαθούν να μειώσουν την άλλη πλευρά για να ανέβουν οι ίδιοι. Με αυτούς τους τρόπους όχι απλά δεν δικαιώνουμε τον εαυτό μας αλλά τον καταδικάζουμε.

  Γι΄αυτό σας λέω αδέρφια μου πως με το να καλιεργούμε εχθρικό κλίμα δεν κάνουμε ουσιαστικά τίποτα. Δεν είμαστε εχθροί και ούτε έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Απλή συζήτηση κάνουμε … Ας το κάνουμε τουλαχιστον πολιτισμένα.

 4. Πάλι «λυπηρό»; Λυπήσου μας…
  Ορθό, ξεκόλλα από την καραμέλα του εχθρικού κλίμακος και των τοιαύτων. Ξεκόλλα, οι πνευματικοί και οι κατηχητές διαβάλλουν τους άθεους γιατι φοβούνται να μην ανοίξουν τα μάτια του ποιμνίου μιλώντας με αυτούς.
  Η μόνη έχθρα που θα μπορούσαν να νιώσουν είναι για όλους όσοι είναι στην πραγματικότητα άθεοι αλλά βγάζουν το παντεσπάνι τους από την πλάνη την δική σας (μητροπολίτες, παπάδες, πνευματικοι, κλπ.)
  Για άτομα σαν εσένα, υπάρχει πραγματική κατανόηση και συμπάθεια.
  Η ειρωνεία πέφτει όταν απαντάς σε αμείλικτα ερωτήματα με άρες-μάρες.
  Δηλαδή όταν στο ερώτημα «Με ποιούς τρόπους γίνεται φανερή η παρουσία του θεού» εσύ απαντάς «η παρουσία του θεού γίνεται αντιληπτή με πολλούς τρόπους», αυτό σημαίνει ότι το πετσί σου την τραβάει την ειρωνεία.

 5. Orthodox said

  Αγαπητέ comte … Καταλαβαίνω πολύ καλά πως βλέπεις ένα απλό χριστιανό που πιστεύει στο Θεό. Θέλω να γνωρίζεις – παρόλες τις συζητήσεις μας στο forum atheia – πως όχι απλά δεν σε παρεξηγώ για όλα όσα μου λες αλλά ότι το εκτιμώ που με βλέπεις έτσι «με συμπάθεια» όπως υποστηρίζεις. Αυτό δείχνει καλές πτυχές του χαρακτήρα σου και ηλικρινά χαίρομαι που το ακούω έστω και με αυτό το ύφος. Είναι πολύ σπουδαίο να νιάζεσε για τον δίπλα σου.
  Βέβαια εσύ τα βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα από την θέση …. Αλλά ας τα αφήσουμε μια φορά αυτά. Οι θέσεις και των δύο είναι γνωστές. Θέλω να κρατήσω αυτό που είπες και να έχω στο μυαλό μου για εσένα αυτή την καλή εικόνα του ανθρώπου που νοιάζετε και αγαπάει τον συνάνθρωπο του.

 6. Γιατί μας διαβάλουν; Όλοι κάπως έτσι ζούμε http://www.youtube.com/watch?v=LbfFAYn8bgc

 7. batcic said

  @Ορθόδοξος
  Μάλλον ξέχασες τα μεροκάματα στο πλυσταριό και τώρα το παίζεις κυρία της υψηλής κοινωνίας… Έλα όμως που εγώ σε θυμάμαι πολύ καλά!

 8. Orthodox said

  Batcic όλα όσα είπα στον Comte de Toulouse στο προηγούμενο σχόλιο μου, ισχύουν και για εσένα.

 9. xarxar said

  Βρε μην τον κουράζετε κιόλας στο copy/paste!

 10. Διαγόρα, είμαι περίεργος να δω τι βγαίνει από το δικό σας το στόμα; Όλη σας η υπόσταση προσδιορίζεται από το α το στερητικό και το Θεό που βρίσκεται γύρω μας και μέσα μας. Με άλλα λόγια το δικό σας το κεφάλι φαίνεται να είναι άδειο.

 11. Μμμμ, αν νομίζεις πως ο θεός βρίσκεται μέσα μας, θα πρέπει να σε παραπέμψω σε αυτό: «Κεφτεδάκια»

 12. Είπες «Όλη σας η υπόσταση προσδιορίζεται από το α το στερητικό και το Θεό που βρίσκεται γύρω μας και μέσα μας»
  Δεν ξέρω για ποιανού την υπόσταση μιλάς, αλλά κανείς από όσους δηλώνουν άθεοι δεν είναι “επαγγελματίες άθεοι” (σε αντίθεση με τους επαγγελματίες πιστούς, βλέπε ιερατείο). Η θεολογική εξήγηση φαινομένων οφείλεται στην έλλειψη (επιστημονικά τεκμηριωμένων) γνώσεων για τα φαινόμενα αυτά, είτε στην εκούσια απόρριψη των για χάρη της θρησκείας με την οποία μεγάλωσες. Αυτή την έλλειψη αντιπροσωπεύει το κενό του σκίτσου. Για τους άθεους μάλλον στο δεύτερο σκίτσο ανήκουμε καθώς εγώ τουλάχιστον μουσικός δεν είμαι ;)

 13. batcic said

  Διαγόρα, πως μπόρεσες να ειρωνευτείς τον Νεκτάριο; Ο Νεκτάριος γράφει μια είδηση κάθε δύο χρόνια στο ιστολόγιο του. Και κάθε τέτοια είδηση κάνει πάταγο! Εδώ π.χ. έχει απομυθοποιήσει πλήρως το εικαστικό σου!!!

 14. Μέσα στην απλότητά του είναι τόσο επμνευσμένο…

 15. ανώνυμος said

  Πολύ ωραία περιγράφει το παραπάνω την πραγματικότητα. Όταν αδειάσει το μυαλό από τα ψέμματα του κόσμου και δεν έχει που να στηριχτεί πιά, θυμάται και καλεί τον Θεό.

  Ειδικά στις μέρες μας που όλα τριγύρω καταρρέουν, οι εκκλησιές έχουν όλο και περισσότερο κόσμο μέρα με τη μέρα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: