Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Γνωμικό #245

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2010/07/06

«Οι θεϊστές νομίζουν πως όλοι οι θεοί εκτός από τον δικό τους είναι ψεύτικοι.  Οι άθεοι απλά δεν κάνουν εξαίρεση για τον τελευταίο.»

—Άγνωστος.

Το πρωτότυπο: «Theists think all gods but theirs are false. Atheists simply don’t make an exception for the last one.»

Το αρχείο των γνωμικών φιλοξενείται στο atheoi.ORG: Αρχείο γνωμικών

Copyright © 2010 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

21 Σχόλια προς “Γνωμικό #245”

 1. Φαντάζομαι ότι στο μυαλό σου Διαγόρας ο Μήλιος έχεις την Ορθοδοξία σαν μια από τις θρησκείες του κόσμου και έτσι συμφωνείς και εσύ με το παραπάνω …
  Η Ορθοδοξία όμως είναι απλά και μόνο η αλήθεια, από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα – οι δουλείες του πονηρού – είναι πλάνες, είτε έχουμε να κάνουμε με θρησκείες ή με άπιστους κτλ.

 2. Ό,τι πεις εσύ, «Ορθόδοξος». Αφού προφανώς έχεις δεχθεί την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος, δεν μπορεί παρά να γνωρίζεις καλύτερα από εμάς. Κοκκινίζουμε από ντροπή και χαμηλώνουμε τη ματιά μας σε ένδειξη ευσέβειας. Πως θα μπορούσαμε εμείς οι τιποτένιοι, να φέρουμε το παραμικρό επιχείρημα ενάντια στην εξ αποκαλύψεως αλήθεια!

  Βρε δεν πας να δεις αν έρχομαι;

 3. EvanT said

  Αρχίζει να μου λείπει ο ΘΒ. Τρόλαρε τρελά βέβαια, αλλά κι αυτό το μόνιμο μάντρα του Ορθόδοξου, του στυλ «ο μόνος θεός είναι ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ ο προφήτης του» καταντάει κουραστικό. Τώρα που το σκέπτομαι, πολύ θα ήθελα να τον δω να συζητάει με έναν πιστό μουσουλμάνο για το ποιος έχει δίκιο. Αλλάχ Ακμπάρ!!

 4. Αγαπητέ Διαγόρας ο Μήλιος ούτε την επιφοίτηση του Αγίου πνεύματος έχω δεχτεί, ούτε να ντρέπεσαι για τίποτα χρειάζεται, ούτε να με σέβεσαι και φυσικά δεν σε θεωρώ και τίποτα προσβλητικό. Απλά δεν γνώρισες ακόμα.

 5. geysser said

  Ορθόδοξε, πραγματικά έχεις φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη γραφικότητας…

 6. Mitsakos said

  Θυμάμαι και εγώ το ΘΒ.. Η σύγκριση με το Ορθόδοξος είναι άτυχη. Εκείνος ήταν άνθρωπος ενώ αυτό είναι πειραματικό bot για να τυπώνει ημιrandom παπαριές (που έχει στη βάση του από χριστιανικά ημερολόγια) για να σπάει τα νεύρα. Όμως θέλει δουλειά για να μην προκαλεί μόνο το γέλιο. Προσέχτε ότι την επόμενη φορά που θα του την πούμε θα κάνει. Α) Ότι δεν την έφαγε τη ροχάλα Β) Μικρή ηθική εξαγγελία Γ) Θα δείξει κατανόηση που δεν έχουμε φωτιστεί ακόμα… Θέλει δουλειά…

 7. Νικόλαος said

  Κάποια στιγμή στη ζωή μας, αποκτούμε πρόσβαση στη γνώση – ας πούμε στο Πανεπιστήμιο. Υποθέτω ότι μετά από λίγο βλέπουμε ότι ακόμα και αυτό που πιστεύουμε εμείς οι ίδιοι – στην περίπτωσή μας η «ορθοδοξία» τραλαλά τραλαλό – είναι ένα συνοθύλευμα από ανοησίες. Και εκεί αποφασίζουμε αν θέλουμε να αλλάξουμε άποψη προς το ορθότερο (και όχι το «δοξότερο») ή να αρχίσουμε να εθελοτυφλούμε μετά μανίας. Όποιος έχει κάποια καλή ιδέα του πώς να ωθήσουμε τους συνομιλητές μας προς αυτήν την κατεύθυνση να την πει!

 8. Αντώνης said

  @Νικόλαος
  Όποιος έχει κάποια καλή ιδέα του πώς να ωθήσουμε τους συνομιλητές μας προς αυτήν την κατεύθυνση να την πει!
  Όταν βλέπω καταστάσεις όπως του ορθοδόξου, μόνο οι μπούφλες μου μένουν :)

  Πέρα απο την πλάκα όμως. Αρκετούς έως τους περισσότερους δεν μπορούμε απλά. Ο Ορθόδοξος πχ έχει την ψευδαίσθηση κάποιου είδους θεάρεστης ιεραποστολής, οπότε δεν πρόκειται να παραιτηθεί απο αυτήν, πόσο μάλλον απο τα πιστεύω του.

  Μάλλον πιο ρεαλιστικό είναι να λέμε οτι δίνουμε τα σωστά επιχειρήματα σε αυτούς που έχουν απομείνει ψύγματα ορθολογισμού απο την απο νηπιακής ηλικίας κατήχηση (η τη γλύτωσε) για να επιβιώνει σε αυτή την παράνοια, των 1000 θρησκειών που ο κάθε ένας πιστεύει οτι είναι μόνο η δική του αληθινή.

  Ορθόδοξος, για τελευταία φορά απευθύνομαι σε σένα: Ότι λές για τον Θεό σου που τον έχεις πει χριστό, το λέει ενας ακριβώς ίδιος άνθρωπος (κατα τα υπόλοιπα) με σένα για ΚΑΘΕ μία απο τις 1000 άλλες θρησκείες-δόγματα. Το λιγότερο που μπορώ να σε χαρακτηρίσω είναι ΕΓΩΙΣΤΗ, αν πιστεύεις οτι ο «αληθινός θεός» (αφού δέχεσαι οτι υπάρχει) αποκαλυφθηκε σε εσένα, η στους δικούς σου προγόνους.

  Ο εγωισμός με πόσες μετάνοιες τιμωρείται?

 9. Αντώνης said

  @Mitsakos πόσο σε «νοιώθω»!!! lol!!!

 10. EmilofCrete said

  Γνωμικό #245

  «Οι θεϊστές νομίζουν πως όλοι οι θεοί εκτός από τον δικό τους είναι ψεύτικοι. Οι άθεοι απλά δεν κάνουν εξαίρεση για τον τελευταίο.»

  —Άγνωστος.
  =============================================================================================ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΕΙΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ (ΤΩΝ ΘΕΪΣΤΩΝ-ΘΡΗΣΚΩΝ κλπ):
  =============================================================================================

  Ορθόδοξος είπε
  2010/07/06 στο 17:08
  Η Ορθοδοξία όμως είναι απλά και μόνο η αλήθεια, από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα – οι δουλείες του πονηρού – είναι πλάνες, είτε έχουμε να κάνουμε με θρησκείες ή με άπιστους κτλ.
  =============================================================================================

  Αγαπητέ Διαγόρα, τι άλλο θέλεις;
  Λίγο ακόμα και κάποιοι θα νομίσουν ότι ο «Ορθόδοξος» σε αβαντάρει!

  Πώς το λέγαμε παλιά;
  «Δεν είμαι εγώ ρατσιστής, αυτοί είναι μαύροι!»
  ;-)

 11. EmilofCrete, πράγματι, το «Δεν είμαι εγώ ρατσιστής, αυτοί είναι μαύροι» ταιριάζει γάντι με την περιπτωσάρα του «Ορθόδοξος». Αλλά τι θες να κάνω; να του βάλω πώμα, όπως έκανα με τον Θου Βου;

 12. A certain crazed alien penguin said

  Μην του βάζεις πώμα, απλά μόλις βαρεθούμε του τραβάς το φις απ’τη μπρίζα.
  Ορθόδοξε, τώρα που ο Δίας την εφόρεσε στον Χεσού, μήπως πρέπει να το γυρίσεις στο δωδεκαθεϊστικό;
  http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=127855832&ft=1&f=1003

 13. ROTFLMAO!

 14. EmilofCrete said

  Διάβασα το http://go2.wordpress.com/?id=725X1342&site=diagoras.wordpress.com&url=http%3A%2F%2Fwww.npr.org%2Ftemplates%2Fstory%2Fstory.php%3FstoryId%3D127855832%26ft%3D1%26f%3D1003&sref=http%3A%2F%2Fdiagoras.wordpress.com%2F2010%2F07%2F06%2Fquote245%2F%23comments και με λύπησε το γεγονός που σταμάτησε κάποιος να ασχολείται με τα άλογα και άρχισε να ασχολείται με τα …παράλογα! Όπως π.χ. το να δίνει (πετάει μάλλον) $250.000 σε ένα κατασκεύασμα που η ίδια η φύση δεν άντεχε να βλέπει και το έκαψε..!
  Κάτι μου λέει ότι οι ενδεείς της περιοχής θα μετέφραζαν το ποσό αυτό σε κάτι πιο χρήσιμο με μεγάλη ευκολία…

  Για τον Ορθόδοξο,δεν έχω να πω κάτι. Τα γραπτά του μιλάνε και δείχνουν καλύτερα την …’περιπτωσάρα’ του. Άσε τον να πει κι άλλα!

 15. Γιατρος Του Ικα said

  Όταν εγώ έλεγα ότι η θρησκεία είναι μια κοινωνικά αποδεκτή μορφή παράνοιας κάποιοι πιό πολιτισμένοι ομοιδεάτες με εγκαλούσαν στην τάξη ή τουλάχιστον θεωρούσαν ότι έπρεπε να μετριάσω τον χαρακτηρισμό μου.Η Αλήθεια (sic) όμως είναι πως είχα δίκιο.Οι περισσότεροι δήθεν πιστοί είναι γιαλαντζί και αδιάφοροι.Χριστιανοί του κόκκινου αυγού και του σουβλιστού αρνιού.Ειλικρινά έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι οι άθεοι είμαστε πολλοί περισσότεροι από τους πραγματικούς χριστιανούς.

  Ο Ορθό όμως τώρα είναι άλλη ιστορία.Αν δεν είναι α)καρατρόλλ ή β)bot τότε ο άνθρωπος είναι τρελλός για δέσιμο.Πραγματικά και κλινικά παράφρων.Δείτε πως γράφει, πως δομεί την επιχειρηματολογία του.Σε οποιοδήποτε άλλο τομέα ή θέμα συζήτησης όποιος έγραφε έτσι θα θεωρούνταν αυτόματα και αυτοδίκαια ψυχασθενής (ή ακροδεξιός).Μόνο η θρησκεία απολαμβάνει αυτό το εξοργιστικό προνόμιο:Να μπορεί κανείς να επιδεικνύει δημόσια την παραφροσύνη του και αντί για νόσο για θεωρείται αρετή και να απαιτεί σεβασμό.

 16. Mandarin said

  Αμήν Χρυσόστομε!

 17. batcic said

  Γιατρέ του ΙΚΑ, εννοείται ότι δεν είναι παράφρων ο Ορθόδοξος! Απλώς κολλάει καμιά φορά ο task manager του επειδή τον έχει βαρέσει η Παναγιά με το τσόκαρο! Μην το κάνουμε και θέμα…

 18. Δόξα τω Θεώ …

 19. […] ο Μήλιος on Γνωμικό #245A certain crazed ali… on Γνωμικό #245Διαγόρας ο Μήλιος on Γνωμικό #245EmilofCrete on […]

 20. Αμέθυστος said

  «Σε οποιοδήποτε άλλο τομέα ή θέμα συζήτησης όποιος έγραφε έτσι θα θεωρούνταν αυτόματα και αυτοδίκαια ψυχασθενής (ή ακροδεξιός).Μόνο η θρησκεία απολαμβάνει αυτό το εξοργιστικό προνόμιο:Να μπορεί κανείς να επιδεικνύει δημόσια την παραφροσύνη του και αντί για νόσο για θεωρείται αρετή και να απαιτεί σεβασμό.»

  Πες τα Γιατρέ…! Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!

 21. pompeja said

  Ήταν ένας Μουσουλμάνος, ένας Βουδιστής και ένας Χριστιανός (Έλληνας φυσικά!) και μαλώναν για το ποιανού ο θεός ήταν ισχυρότερος. Αποφάσισαν ότι υπήρχε μόνο ενας τρόπος για να μάθουν. Θα πηδούσαν από ένα αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο, θα προσεύχονταν και όποιος σωζόταν απ’ τον θεό του, εκείνου ο θεός θα ήταν και ο ισχυρότερος.
  Πηδάει ο Μουσουλμάνος, αρχίζει να προσεύχεται…
  500 μέτρα απ’ το έδαφος:
  – Αλλάχ-Αλλάχ, Αλλάχ-Αλλάχ…
  300 μέτρα:
  – Αλλάχ-Αλλάχ, Αλλάχ-Αλλάχ…
  100μέτρα:
  – Αλλάχ-Αλλάχ, Αλλάχ-Αλλάχ…
  50 μέτρα:
  – Αλλάχ-Αλλάχ, Αλλάχ-Αλλάχ…
  ΜΠΑΜ!!! Σκάει κάτω και γίνεται 1000 κομμάτια.
  Πηδάει ο Βουδιστής, αρχίζει να προσεύχεται…
  500 μέτρα απ’ το έδαφος:
  – Μπούντα-Μπούντα…
  300 μέτρα:
  – Μπούντα-Μπούντα…
  100 μέτρα:
  – Μπούντα-Μπούντα…
  50 μέτρα:
  – Μπούντα-Μπούντα… ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΩΖΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!!!
  Πηδάει και ο Έλληνας, αρχίζει να προσεύχεται…
  500 μέτρα:
  – Παναγίτσα’μ και Χριστούλη’μ… Παναγίτσα’μ και Χριστούλη’μ…
  300 μέτρα:
  – Παναγίτσα’μ και Χριστούλη’μ… Παναγίτσα’μ και Χριστούλη’μ…
  100 μέτρα:
  – Παναγίτσα’μ και Χριστούλη’μ… Παναγίτσα’μ και Χριστούλη’μ…
  50 μέτρα:
  – Μπούνταααα!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: