Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Meet the World: Ελλάδα – Πρόλογος

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2010/06/21

Η διαφημιστική εκστρατεία «Meet the World» της Πορτογαλικής διαφημιστικής εταιρείας FCB Publicidade για λογαριασμό του Πορτογαλικού περιοδικού «Grande Reportagem» είναι γνωστή σε αρκετό κόσμο.  Για όσους δεν την έχουν ακουστά, να παρουσιάσω κατ’ αρχήν μια από τις φημισμένες σημαίες της εκστρατείας:

Βραζιλία

Meet the World: Βραζιλία. Διαστάσεις: 430 × 303 pixels. Κάντε κλικ για 1,200 × 848 pixels, όπου μπορείτε να διαβάσετε το υπόμνημα.

Εν συντομία, πρόκειται για μια συλλογή από σημαίες κρατών που παρουσιάζονται σε ρόλο γραφημάτων: για την κάθε χώρα, το κάθε ένα από τα χρώματα που απαρτίζουν τη σημαία της αντιστοιχίζεται σε κάποιο χαρακτηριστικό της χώρας κατά τέτοιο τρόπο ώστε η σύγκριση ανάμεσα στις εκτάσεις που καταλαμβάνουν τα διάφορα χρώματα να προβάλλει μια οδυνηρή αλήθεια γι αυτή τη χώρα. Αν και πρόκειται για μια διαφημιστική εκστρατεία, (το μήνυμα της οποίας είναι ότι το ρεπορτάζ του περιοδικού εισδύει πίσω από τις εμφανίσεις και προβάλλει την πραγματική αλήθεια,) οι σημαίες ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, (ο οποίος ως επί το πλείστον αγνοεί την ύπαρξη του περιοδικού Grande Reportagem,) και έγιναν κατανοητές ως τέχνη με πολιτικό μήνυμα.

Πριν μπω «στο ζουμί», ακολουθεί ένα μοντάζ με μερικές ακόμα σημαίες από τη διαφημιστική εκστρατεία, και το υπόμνημα της καθεμιάς.

Οι παραπάνω σημαίες ίσως και να είναι όλες όσες δημοσιεύθηκαν, δεν το γνωρίζω αυτό, όπως επίσης δεν γνωρίζω αν η πρωτότυπη δουλειά έγινε πράγματι στα αγγλικά, πράγμα που θα ήταν μάλλον παράδοξο, αφού πρόκειται για πορτογαλικό περιοδικό. Αν κάποιος γνωρίζει τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, παρακαλώ να μας πει.

Εγώ λοιπόν έχω να σας παρουσιάσω τη σημαία της Λαϊκής θεοκρατίας του Ελλαδιστάν™ κατά το «Meet the World», σε διάφορες εκδόσεις που αφορούν διάφορες πτυχές της χώρας μας, σε μια σειρά 8 άρθρων.  (Αν κατά την πορεία προκύψουν κι άλλες ιδέες, μπορεί τα άρθρα να γίνουν περισσότερα.)

Ακολουθούν τα άρθρα: (η λίστα θα ενημερώνεται καθώς τα άρθρα θα δημοσιεύονται.)

Copyright © 2010 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

5 Σχόλια προς “Meet the World: Ελλάδα – Πρόλογος”

  1. […] Meet the World: Ελλάδα – Πρόλογος […]

  2. […] προβλέψεις για το 2009: όλα τα ζώδια!ΠΤΥΕΛΟΔΟΧΕΙΟMeet the World: Ελλάδα – ΠρόλογοςMeet the World: Ελλάδα – Mέρος 1ο: Τόπος […]

  3. […] προβλέψεις για το 2009: όλα τα ζώδια!Meet the World: Ελλάδα – ΠρόλογοςΥδροχόος – Αστρολογική πρόβλεψη για σήμεραΕπιστήμη […]

  4. […] –…Aταίριαστος on Αδάμ Σ.mastor on Γνωμικό #234Meet the World: Ελλά… on Meet the World: Ελλάδα […]

  5. […] Πολυδιαβασμένα Αδάμ Σ.Meet the World: Ελλάδα – Μέρος 7o: ΚάπνισμαΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑΑστρολογικές προβλέψεις για το 2010: όλα τα ζώδια!Γνωμικό #244Γνωμικό #241Meet the World: Ελλάδα – Μέρος 6o: ΚοσμοαντίληψηΓνωμικό #243Meet the World: Ελλάδα – Μέρος 5o: ΕθνικισμόςΓνωμικό #242Meet the World: Ελλάδα – ΠρόλογοςΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΟ […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: