Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Ήρωες.

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2010/05/31

Η φωτογραφία είναι από βίντεο που ελήφθη σε ένα από τα πλοία αμέσως μετά την επίθεση. Γυναίκα μεταφέρει φορείο βαμμένο στο αίμα.

Πήγαν ειρηνικά κόντρα στον φασίστα, διαδηλώνοντας ενάντια στα εγκλήματά του ενώπιον των εθνών του κόσμου, έχοντας πολύ καλά υπόψιν τους ότι ο φασισμός μπορεί κάλλιστα να στραφεί εναντίον τους, και θεωρώντας αυτό το ενδεχόμενο ως θεμιτό, γιατί κάτι τέτοιο θα ξεσκέπαζε ακόμα καλύτερα τον φασίστα και θα επιτύγχανε πιο αποτελεσματικά τη διεθνή κατακραυγή εναντίον του.

Και μέσα σε αυτή την προσπάθεια δέκα από αυτούς έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του φασίστα. Είναι, λοιπόν, θα έλεγα, όλοι ήρωες, και μάλιστα σε μια εποχή που οι ήρωες είναι σπάνιοι.  Τιμή σε αυτούς, και δόξα.

Στο διάολο η φασιστική θεοκρατία του Ισραήλ.

Για τους αγγλομαθείς, η είδηση εδώ: BBC News: Deaths as Israeli forces storm Gaza aid ship

Για όσα έχουν σχέση με τους Έλληνες που έλαβαν μέρος στη δράση, εδώ: Καθημερινή:  Το Ισραήλ χτύπησε το «στολίσκο της ελευθερίας» (Όχι, δεν είμαι δεξιός, αλλά η Καθημερινή είναι μακράν η λιγότερο φαιδρή ελληνική εφημερίδα.)

Σημαντικές πληροφορίες μπορείτε επίσης να βρείτε στην ελληνική ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας: shiptogaza.gr

Έχω μερικές ερωτήσεις προς τους Ισραηλινούς:

1. Τι δουλειά είχατε να επιτεθείτε σε πλοία που έπλεαν σε διεθνή χωρικά ύδατα, 64 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές σας; αν δεν κάνω λάθος υπάρχει μια λέξη γι’ αυτό, λέγεται πειρατεία.

2. Ακόμα κι αν ψωνίζαμε το παραμύθι ότι οι επιβαίνοντες στα πλοία δήθεν άνοιξαν πυρ πρώτοι, (πράγμα που βέβαια δεν πιστεύουμε, αλλά ακόμα κι αν είχε συμβεί θα σας άξιζε, αφού δρούσατε ως πειρατές,) πως και δεν έλαβαν υπόψιν τους οι στρατιωτικοί σας και οι επικεφαλείς των διαφόρων μυστικών και μη υπηρεσιών σας που διαβουλεύτηκαν και σχεδίασαν την επίθεσή σας στον στολίσκο, το ενδεχόμενο ανάμεσα στους ειρηνιστές επιβάτες των πλοίων να βρίσκονται και μαχητικοί ισλαμιστές προβοκάτορες οι οποίοι θα άνοιγαν πυρ;  Και καλά, οι «κομάντος» σας είναι αναλώσιμοι, δεν θα σας πείραζε αν πέθαιναν μερικοί.  Το μακελειό όμως που επρόκειτο να επακολουθήσει, και τα πολύ άσχημα επακόλουθα για τη βλαμμένη θεοκρατία σας δεν τα είχατε προβλέψει;

3. Ο Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος αύριο συναντιέται στον Λευκό Οίκο με τον Μπαράκ Ομπάμα, σε μια εποχή που οι αμερικανο-ισραηλινές σχέσεις περνάνε ήδη τη μεγαλύτερη κρίση που έχουν περάσει εδώ και χρόνια, και θα έχει βέβαια να δώσει κάποιες εξηγήσεις για τα γεγονότα, είχε λάβει μέρος στις διαβουλεύσεις πριν την επίθεση; Ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί;  Ή μήπως πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση στρατιωτικών που υπονομεύουν την πολιτική εξουσία; Όχι βέβαια πως το πρόσχημα κάποιας πολιτικής εξουσίας δικαιολογεί έστω και στο ελάχιστο την παρανοϊκή θεοκρατία σας…

Copyright © 2010 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

10 Σχόλια προς “Ήρωες.”

 1. Έχω κι άλλη μια ερώτηση: πόσο βλαξ μπορεί να είναι ο ισραηλινός Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Danny Ayalon για να περιγράφει την προσπάθεια «Ένα Καράβι για τη Γάζα» ως έχουσα «βίαιες προθέσεις»; και για πόσο βλάκες περνάει ολόκληρο τον κόσμο;

  Για να το πω διαφορετικά: ακόμα και βίαιες προθέσεις να είχαν, (που δεν είχαν,) όσο βίαιοι και να μπορούσαν να είναι 600 άνθρωποι πάνω σε 6 πολιτικά επιβατηγά πλοία, (που δεν πρόκειται κανείς να πιστέψει κάτι τέτοιο,) το Ισραήλ είχε την απόλυτη υποχρέωση να βρει κάποιον τρόπο για να τους αντιμετωπίσει, ο οποίος θα ήταν ανάλογος της ποσότητας της απειλής που αντιπροσώπευαν. Δεν χρειάζεται να έχεις ανώτατο πτυχίο για να το σκεφτείς αυτό.

 2. Αντώνης said

  Απ’οτι είδα στο βίντεο, τη στιγμή που κατεβαίνουν οι «κομάντος» απο τα ελικόπτερα, τους περιλαμβάνουν οι ειρηνιστές με τα δοκάρια :-)

  έχω το ερώτημα επίσης του πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος στρατιωτικός «σχεδιαστής επιχείρησης» ο οποίος να ρίχνει 4 φαντάρους με αυτόματα ΧΥΜΑ σε ένα πλοίο με 100-200 αποφασισμένα άτομα, και να ελπίζει να επιβληθούν χωρίς να ανοίξει μύτη. Αν δεν τους καταλογίσεις δόλο, πρέπει οπωσδήποτε να τους καταλογίσεις ηλιθιότητα!!!

 3. Ναι, τώρα που το είπες το πρόσεξα κι εγώ, ένας τύπος που φοράει πορτοκαλί σωσίβιο κατεβάζει ένα δοκάρι στην πλάτη ενός που φοράει μαύρα, αν και ο μαυροφορεμένος δεν φαίνεται να χαμπαριάζει τίποτα από το χτύπημα. Είναι πολύ δύσκολο να κρίνουμε χωρίς να ξέρουμε τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε το περιστατικό, αλλά εν πάση περιπτώσει ίσως να πρόκειται για κάποιον θερμόαιμο, ή ίσως κάποιον προβοκάτορα. Όπως και να’ χει το θέμα, οι εξελίξεις ήταν σαφέστατα απαράδεκτες. Όπως απαράδεκτο ήταν και το γεγονός της επίθεσης των στρατιωτών στο πλοίο σε διεθνή ύδατα.

  Όσο για το «δόλος vs. ηλιθιότητα» υπάρχει βέβαια το παλιό καλό γνωμικό που λέει «ποτέ μην καταλογίζεις σε κακία κάτι που μπορεί επαρκώς να εξηγηθεί ως βλακεία», αλλά στην προκειμένη περίπτωση νομίζω ότι προηγείται η βλακεία, η οποία ευθύνεται για τη μαχητική θρησκευτικότητα των ισραηλινών, η οποία με τη σειρά της τροφοδοτεί τον τυφλό, καταστροφικό εθνικισμό που βγαίνει προς τα έξω.

  18:30

  Πρόσθεσα στο άρθρο τη φράση «Σημαντικές πληροφορίες μπορείτε επίσης να βρείτε στην ελληνική ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας: shiptogaza.gr».

 4. Αντώνης said

  Υπάρχουν και άλλα βίντεο, σε αργή κίνηση, όπου ένας άλλος τύπος φαίνεται να κατεβάζει με το ίδιο πάθος στο μαυροφορεμένο μαχαίρι, και μετά φαίνεται τρύπια η στολή. Σε άλλο βίντεο παρμένο απο ισραηλινό ελικόπτερο φαίνονται πιο βίαια σκηνικά (10 άτομα να έχουν βάλει κάτω εναν στρατιώτη, μολώτοφ, κρότου λάμψης) απο μεριάς των ακτιβιστών. (και μετά φαίνονται μαυροφορεμένοι που βαράνε στο ψαχνό, με διόπτρες νυχτερινής σκόπευσης απο θέσεις ασφαλείας)

  Σε κάθε περίπτωση οι μέν είναι ακτιβιστές πολίτες, οι δέ οργανωμένος στρατός, που επιτίθενται σε διεθνή χωρικά ύδατα, δεν δικαιολογούνται!!

  Δεν νομίζω οτι ήταν ηλίθιοι. ηλίθιους θα τους έλεγα αν τους είχαν στείλει χωρίς όπλα…

 5. Ναι, είδα και μερικά από αυτά. Άρα λοιπόν έχουμε: και ξύλο φάγανε, και δολοφόνοι γίνανε, και η διεθνής κατακραυγή είναι εναντίον τους. Καταπληκτικό κατόρθωμα. Θέλω να δω παράσημα να απονέμονται!

 6. Οι Ισραηλινοί έχουν ένα τρόπο σκέψης και δράσης «Ασπρο/μαύρο».
  Επιδεικνύουν μιά Μαντέλεια υπεροψία, του στυλ «Ποιός θα μου κουνηθεί εμένα τώρα …»
  Ο Μαντέλης υπερέβη εσκαμμένα και τον άδειασαν αυτοί που τον υπέθαλπαν, έτσι κάποια μέρα αυτοί που σαπορτάρουν τους Ισραηλινούς θα βρεθούν απέναντί τους. Και όταν θα πουν στους Αραβες «Go ahead», δεν θέλω να βλέπω…

 7. Rodia said

  Παντα με γοητευαν οι ιστοριες με πειρατες και -επιτελους!- συντομα θα τους εχουμε στα νερα μας…
  ..εκτος αν τους αδειασουν οι τουρκοι, στους οποιους βγαζω το καπελο, εννοειται.. διεσωσαν τη τιμη του «ελευθερου κοσμου» οσο και αν αυτο ακουγεται παραξενα.

 8. zaphod said

  Αν επιτρεπεται και επι της διαδικασιας

  Η εισβολη στρατου σε πλοιο υπο ξενη σημαια δεν ειναι μονο πειρατεια, ειναι εισβολη σε ξενο εδαφος.

  Λογικο βρισκω καποιος να υπερασπιζει τον εαυτο του οταν δεχεται επιθεση. Ειναι παγκοσμια πατεντα η επιχειρουμενη προσπαθεια δαιμονοποιησης της αυτοαμυνας οταν καποιος δεχεται επιθεση

  Στα υπολοιπα συμφωνω με τον Διαγορα και το ποστ του. Οι περιουσιοι απο δω, απο κει και παραπερα ειναι απλα φασιστες. Δεν τους κανει λιγοτερο φασιστες το γεγονος πως υπαρχουν και αλλοι φασιστες

 9. κουκαρατσας said

  καλημερα/μηνα – συντομο ανεκδοτακι με αφορμη το συμβαν : United Nations ! καραΛΟΛΛΛΛ :-D (παιζουν και αλλα οπως ICC, international community, middle east quartet κλπ)

  >-(

 10. ufo said

  Συμφωνω με την παλιανθρωπια των ισραηλινων (μονο τωρα;). Αλλα να μας βγαινει ο τουρκος πρωθυπουργος ειρηνιστης…..!!!!!!!!!!
  Αφηστε τους να μαλιοτραβηχτουν. Στο τελος θα τα βρουν παλι και θα μας γα…. κανονικα και οι δυο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: