Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Περί αντισύλληψης

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2010/05/12

(Αυτό το άρθρο δημοσιεύεται παράλληλα και στο atheia.gr)

Τα συγχαρητήριά μου στην PharmaComm, στη φαρμακοβιομηχανία Bayer και σε όποιους άλλους συνέβαλλαν στη δημιουργία του antisyllipsi.org.gr και στην προώθησή του μέσω της τηλεόρασης. (Είδα διαφημίσεις στο κανάλι «Mad»).

Ανάμεσα σε όλες τις αρνητικές πρωτιές της Ελλάδας στην Ευρώπη είναι και η πρωτιά στην έλλειψη ενημέρωσης των εφήβων γύρω από την αντισύλληψη, έλλειψη η οποία είναι βέβαια άμεσα συνδεδεμένη με την πάγια άρνηση του κράτους να εισάγει το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία.  Όσο η νεολαία παρέμενε παραδοσιακά σεμνότυφη και ανερώτευτη αυτό δεν ήταν (μεγάλο) πρόβλημα, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες με τη μαζική εισαγωγή ηθών από την «επάρατη εσπερία» (αυτό δεν το κρίνω ως καλό ή κακό την παρούσα στιγμή, το αναφέρω απλά ως δεδομένο,) οι εφηβικές εγκυμοσύνες έχουν λάβει έκταση πανδημίας.  Αυτό με τη σειρά του έχει δώσει στην Ελλάδα μια άλλη θλιβερή πρωτιά: σύμφωνα με μελέτη του Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής Αμύνης (ΣΕΕΘΑ) με τίτλο «Το Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και οι επιπτώσεις του στις Ένοπλες Δυνάμεις» η χριστιανορθόδοξη Ελλαδίτσα μας έχει «ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εκτρώσεων στον κόσμο και το μεγαλύτερο σε χώρες της Δύσης. (Πηγή: seetha.gr.)

Στην Ελλάδα εκτός από την ασχετοσύνη των πολιτικών, την αδιαφορία των αρμοδίων, την έλλειψη know-how, την έλλειψη κονδυλίων, και τη γενική άγνοια ακόμα και της ίδιας της έκτασης του προβλήματος, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μια θρησκευτικής έμπνευσης ενεργή αντιπολίτευση προς την ιδέα της σεξουαλικής αγωγής.  Είτε λόγω πεποιθήσεων που έχουν οι ίδιοι λόγω της θρησκευτικής τους μέθεξης, είτε ανταποκρινόμενοι στις προσταγές της επίσημης θρησκείας του κράτους που τάχα εκπροσωπεί το 98% του πληθυσμού, οι εμπλεκόμενοι παράγοντες (πολιτικοί κυρίως, αλλά και άλλοι που με τη γνωμοδότησή τους θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη ροπή των πραγμάτων) εναντιώνονται προς την κρατική επιχορήγηση οποιουδήποτε επιμορφωτικού ή ακόμα και απλά ενημερωτικού μηνύματος που θα συνιστούσε παραδοχή του γεγονότος ότι το εφηβικό σεξ αποτελεί πλέον εδραιωμένη πραγματικότητα.

Αντί για σωστή και υπεύθυνη σεξουαλική αγωγή από το κράτος, αυτό που έχουμε στο Ελλαδιστάν είναι παραθρησκευτικές οργανώσεις όπως ο «Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού», με ιδρυτικά μέλη τον «πρωτοπρεσβύτερο» Γεώργιο Μεταλληνό και την «πρεσβυτέρα» Βαρβάρα Μεταλληνού.  Αυτή η παραθρησκευτική οργάνωση επιλέγει να αγνοεί εντελώς το γεγονός ότι η νεολαία δεν λειτουργεί –και δεν πρόκειται να λειτουργήσει– με βάση τους «θεόπνευστους» ηθικούς κανόνες που οι ιδρυτές της θα ήθελαν, και ασχολείται αποκλειστικά με το τι γίνεται μετά την απρογραμμάτιστη –και, χωρίς σεξουαλική αγωγή, φυσικά αναπόφευκτη– σύλληψη. Ένα από τα βασικά της μελήματα είναι η αποθάρρυνση των εκτρώσεων, τα κίνητρά της δε, είναι αποκλειστικά θρησκευτικής, (για την ακρίβεια, θεολογικής) φύσεως.

Βέβαια, ο δεδηλωμένος σκοπός ύπαρξης του «Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού» είναι η υποστήριξη των γυναικών που επιθυμούν να κρατήσουν το παιδί τους αλλά δέχονται πιέσεις προς το αντίθετο από το περιβάλλον τους, και σαφώς δεν έχω τίποτα να καταλογίσω σε έναν τέτοιο σκοπό, αλλά απ’ ότι βλέπω προσπαθούν να βάλουν το δαχτυλάκι τους και σε άλλα θέματα, (με συνθήματα όπως «πόσο κοστίζει μια έκτρωση; μια ανθρώπινη ζωή!») όπου θα γινόντουσαν γελοίοι, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης γίνονται μάλλον τραγικοί.

Για παράδειγμα, στον ιστότοπο του συλλόγου (unborn.gr) κάτω από τον τίτλο «φλέγοντα θέματα» υπάρχει ενότητα με θέμα την αντισύλληψη. Η πρώτη σελίδα αυτής της ενότητας τιτλοφορείται «Αντισύλληψη – Εισαγωγή», και μετά από την πρώτη παράγραφο  της εισαγωγής ξεκινάει μια παρένθεση: «Πριν συνεχίσουμε την περιήγηση, ίσως χρειάζεται ν’ απαντήσουμε ένα κρίσιμο ερώτημα: Είναι η αποτυχία της αντισύλληψης ο λόγος που γίνονται αμβλώσεις;» Το υπόλοιπο της «εισαγωγικής» αυτής σελίδας λοιπόν καταπιάνεται με αυτή την παρένθεση, εξηγώντας στην ενδιαφερόμενη αναγνώστρια πως επειδή το προφυλακτικό έσπασε δεν σημαίνει ότι είναι ανάγκη να το ρίξει το παιδί, και… αυτή ήταν όλη κι όλη η περίφημη ενότητα «Αντισύλληψη»!

Ξεχωριστά από την αντισύλληψη έχουν ενότητα σχετικά με το «χάπι της επόμενης ημέρας», το οποίο περιγράφουν όχι απλώς μεροληπτικά, αλλά πρακτικά ως ελάχιστα απέχον από το να είναι εξασφαλισμένα και ανεξαίρετα θανατηφόρο για τη μητέρα, και αυτό βέβαια και πάλι προς εξυπηρέτηση θρησκευτικών ιδεοληψιών, καθώς η θεολογική παράνοιά τους προσδιορίζει τη στιγμή της δημιουργίας της ανθρώπινης ψυχής στη στιγμή της σύλληψης, δηλαδή στη στιγμή της γονιμοποίησης του ωαρίου, και το χάπι αυτό δουλεύει καταστρέφοντας ένα γονιμοποιημένο ωάριο.

Για τους κακόπιστους που θα πουν ότι η φαρμακοβιομηχανία Bayer επιχορηγεί την εκστρατεία ενημέρωσης για την αντισύλληψη με σκοπό το δικό της κέρδος από πωλήσεις αντισυλληπτικών, (η Bayer βγάζει αντισυλληπτικά χάπια, και υποθέτω ότι κάποια από τις γνωστές μάρκες προφυλακτικών θα είναι δικών της συμφερόντων,) έχω να πω το εξής: από τη στιγμή που οι έφηβοι καθίστανται ενήμεροι σχετικά με το σεξ, μπορεί εν συνεχεία να αγοράσουν προϊόντα Bayer, ή μπορεί να αγοράσουν προϊόντα οποιασδήποτε άλλης εταιρείας.  Από την άλλη μεριά δεν άκουσα κάποια άλλη από τις εταιρείες που έχουν όφελος από μια ενήμερη επί σεξουαλικών θεμάτων νεολαία να έχει μπει ποτέ στο παρελθόν στον κόπο να φτιάξει ένα πραγματικά επιμορφωτικό πρόγραμμα για τους Έλληνες έφηβους.  Δε λέω, υπάρχουν πολλές διαφημίσεις προφυλακτικών ιδιαίτερα καλής έμπνευσης, αλλά δεν λύνουν και πολλές απορίες· επίσης, τα προφυλακτικά από μόνα τους δεν αποτελούν ολοκληρωμένη λύση. Το υλικό που είδα στο antisyllipsi.org.gr διακρίνεται από διακριτικότητα έως και πλήρη απουσία διαφημιστικού μηνύματος, (το μόνο που είδα εγώ ήταν μια σεμνή μνεία της Bayer ως χορηγό,) ενώ επιτυγχάνει μια επαρκέστατη μεταχείριση των θεμάτων του σεξ, της εγκυμοσύνης, και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών, σε σημείο που δεν νομίζω να έχει επιχειρήσει κανείς άλλος δημοσίως στο Ελλαδιστάν. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν η Bayer προσδοκεί πράγματι σε έσοδα από τη σύνδεση του ονόματός της με την παροχή ενημέρωσης γύρω από την αντισύλληψη, εγώ έχω να πω το εξής: αν η Bayer διέθεσε γι αυτή την εκστρατεία τα χρήματα που θα μπορούσε διαφορετικά να είχε διαθέσει σε κάποια «πιασάδικη» διαφήμιση αντισυλληπτικών, ε λοιπόν τότε, μπράβο της!

Copyright © 2010 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

19 Σχόλια προς “Περί αντισύλληψης”

 1. […] Το άρθρο έχει δημοσιευτεί στο ιστολόγιο Διαγόρας ο Μήλιος, όπου γίνεται ο […]

 2. Πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη του όλου προβλήματος. Πρέπει να σημειώσουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις πολλά κορίτσια δε γνωρίζουν καν ότι η έκτρωση είναι νόμιμη στη χώρα μας (με ό,τι προϋποθέσεις τίθενται). Όταν τους το λέω ξαφνιάζονται. Εντυπωσιακή ήταν η είδηση πάντως του θανάτου των υπαλλήλων της Marfin: 4 νεκροί… (κι ας μη κατηγορήσε κάποιος για αναισθησία)…

 3. Ω, ναι, βέβαια, όπου και να κοιτάξεις σε χριστιανικούς ιστότοπους καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια να τονίσουν ότι πρόκειται για 4, και όχι 3 νεκρούς. Ουφ, δεν με νοιάζει να το κάνω ιδιαίτερο θέμα αυτό. Αυτή η «αριθμητική των ψυχών» με κουράζει. Έτσι κι αλλιώς είμαι σίγουρος ότι αν καταδικαστεί ποτέ κανείς γι’ αυτούς τους θανάτους, το δικαστήριο θα λάβει υπόψιν του και το έμβρυο για τον υπολογισμό της ποινής. (Και δεν θα ισχυριστώ ότι το δικαστήριο θα έπραττε εσφαλμένα κάνοντας κάτι τέτοιο.)

  Αλλά παρακαλώ τους σχολιαστές να έχουν υπόψιν τους ότι το ζήτημα των νεκρών της Marfin είναι εκτός θέματος.

 4. undantag said

  Έχω ενστάσεις (μάλλον εκτός θέματος) σχετικά με το αν εταιρείες με σκοπό το κέρδος δικαιούνται να παρεμβαίνουν σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων (όπως το της έκτρωσης και της ελευθερίας έκφρασης εδώ), αλλά εν προκειμένω έχεις δίκιο επί της ουσίας. Είναι πάντως θλιβερό που ένα (και καλά κοσμικό) κράτος δε φροντίζει για τη μόρφωση των πολιτών του σε θέματα υγείας.

 5. Ορισμένοι τοποθετηθήκαμε στο θέμα των τριών άτυχων εργαζομένων. Η τοποθέτηση αφορούσε το έμβρυο που στο μιντιακό λαϊκισμό παρουσιάζεται ως βρέφος ή κι ως άνθρωπος. Ωστόσο, δεν το συνεχίζω, επειδή είναι εκτός ουσιαστικού θέματος…

 6. batcic said

  Διαγόρα, συγχαρητήρια για την ανάρτηση! Θα συμφωνήσω ότι πρόκειται για πολύ σημαντικές εξελίξεις. Και φυσικά σε ένα θέμα το οποίο έχει καταστεί ταμπού με την απλόχερη βοήθεια της εκκλησίας. Θα τονίσω απλώς ότι η ενημέρωση γύρω από το θέμα στα παιδιά είναι σημαντική, όχι μόνο για την αποφυγή «ατυχημάτων», αλλά και για την ομαλή συμφιλίωση των εφήβων με τις γενετήσιες ορμές τους και την αποφυγή ενοχικών συνδρόμων, τα οποία υποβοηθούν στο μέγιστο την παράλληλη ωρίμανση του εφηβικού μυαλού με την αναγκαστική ωρίμανση του εφηβικού σώματος!

 7. atheofobos said

  Μπορεί η Bayer να χρηματοδότησε την δημιουργία της ιστοσελίδας, αυτή όμως ανήκει και γράφεται από Πανεπιστημιακή Κλινική και γιατρούς γνώστες του θέματος.

 8. Infidel Boy said

  Μπορεί να μην είναι 100% σχετικό με το θέμα, αλλά ο θείος Sam (Harris) έχει μια ενδιαφέρουσα άποψη στο Letter to a christian nation part 4 εδώ:

  http://www.youtube.com/watch?v=XJsK67PWYZY&NR=1 (από το σημείο 5:15 έως το τέλος)

  Και στο part 5:

  http://www.youtube.com/watch?v=-Lwl0Q1YV2I&NR=1 (από την αρχή έως το 2:15)

 9. Άθεος Δεξιός said

  Πάντως η πρωτιά στις εκτρώσεις, που έχουμε πανευρωπαϊκά, πιστεύω θα συμφωνήσουμε όλοι ότι αποτελεί δείγμα της τριτοκοσμικότητάς μας. Όχι γιατί συμφωνώ με την αφελή εξίσωση κάθε έκτρωσης με φόνο (αίρεση : για μια άμβλωση στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, ή όταν το έμβρυο έχει δυνατότητα να επιβιώσει εκτός της μήτρας, τείνω να συμφωνήσω με τους εχθρούς της άμβλωσης), αλλά γιατί μόνο απολίτιστες ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛ όπως οι νεοελληνίδες και οι ηλίθιοι σύντροφοί τους θα μπορούσαν να θεωρούν την έκτρωση μέσο… αντισύλληψης στην θέση των αντισυλληπτικών που… παχαίνουν (αληθές αλλά ασήμαντο μπροστά στην άμβλωση) ή…. προκαλούν στείρωση (αναληθής γελοιότητα που έχω ακούσει από τα στόματα απείρων φοιτητριών Γκρηκ Γιουνιβέρσιτις).

 10. batcic said

  Διαγόρα, απλώς να σου επισημάνω ότι τα link στην τριπλέτα των φωτογραφιών δεν είναι σωστά. Δηλαδή το Image 4 έχει σωστό link, το Image 6 έχει λανθασμένο link και το Image 8 δεν έχει καθόλου link!

 11. EmilofCrete said

  Χιουμοριστικό, αλλά εύστοχο:

  (Αντί για τον σύνδεσμο, θα μπορούσε να φαίνεται η εικόνα;)

 12. @Batcic σε ευχαριστώ για την υπόδειξη, τις διόρθωσα. (Ή έτσι νομίζω· αν όχι, σε παρακαλώ πες μου.)

  @EmilofCrete δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στα σχόλια, εκτός αν κάνεις την εικόνα βίντεο και την ανεβάσεις στο youtube, αλλά και τότε θα περιορίζεται στο προκαθορισμένο μέγεθος παραθύρων βίντεο. Αλλά τη φωτο την έχω υπόψιν μου και έχω σκοπό να τη μεταφράσω (αναδιασκευάσω) σε κάποια στιγμή στο μέλλον. Εκτός αν με προλάβει κάποιος άλλος.

  @Άθεος Δεξιός ναι, φυσικά είναι δείγμα τριτοκοσμικότητας και τίποτε άλλο. Σε ατομικό επίπεδο λέγεται αμορφωσιά και ηλιθιότητα. Σε κοινωνικό επίπεδο λέγεται τριτοκοσμικότητα.

 13. Άθεος Δεξιός said

  Αν μου επιτρέπετε να προσθέσω, δείχνει τέλος πόσο λίγη βαρύτητα έχουν οι παρλαπίπες περί νεοελληνικής κοινωνίας δεμένης σε ήθη και παραδόσεις αντίθετα με τους απελευθερωμένους Σκανδιναβούς κλπ κλπ κλπ…

  Είτε τα «ήθη και οι παραδόσεις» (ανάμεσα στα οποία σημαίνουσα θέση αναγνωρίζουν στην ορθοδοξη θρησκεία) είναι φολκλορικές μπαρούφες με μηδενική επίδραση στην συμπεριφορά των συμπατριωτών μας, είτε η κοσμικότητα και η διαδεδομένη αθεία στις Δυτικοευρωπαϊκές και Βόρειες χώρες οδηγούν (ακόμη και με ορθόδοξα κριτήρια) σε πιο ηθική συμπεριφορά! [τελευταία φορά που κοίταξα, οι προγαμιαίες σχέσεις είναι πταίσμα συγκριτικά το αμάρτημα της έκτρωσης για την ορθόδοξη ηθική – ε λοιπόν με αυτό το χριστιανορθόδοξο κριτήριο οι άθεες Σουηδέζες είναι πολύ ηθικότερες από τις… θεοσεβούμενες Ελληνίδες της εικονίτσας και των κερακίων!]

 14. batcic said

  @Διαγόρας
  FIXED!

 15. @Άθεος Δεξιος

  Το μόνο σφάλμα στο σκεπτικό σου είναι ότι «ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εκτρώσεων στον κόσμο» δεν σημαίνει ότι όλες οι Ελληνίδες κάνουν εκτρώσεις. Οι απολογητές (μια και μας σώθηκαν θα παίξω μια στιγμή το ρόλο τους) μπορούν κάλλιστα να ισχυριστούν ότι τα χριστιανόπουλα δεν κάνουν εκτρώσεις, ενώ εκείνες οι Ελληνίδες «που έχουν αρνηθεί τη θρησκεία τους» ξεσκίζονται στις εκτρώσεις. Και πάλι, δηλαδή, υπάρχει τρόπος να βγει λάδι η ορθοδοξία.

 16. Συμφωνώ πως είναι μείζον το θέμα της ενημέρωσης και πως είναι τραγικό να γίνονται τόσες εκτρώσεις. Όχι γιατί είναι φόνος («φόνος» είναι να μην την κάνεις την έκτρωση αν πρέπει) αλλά γιατί είναι πολύ άσχημο ένα κοριτσάκι να περάσει κάτι τέτοιο.

  Όμως για την πρωτιά μας δεν ξέρω κατά πόσο αυτό οφείλεται στο ότι έξω υπάρχει αντισύλληψη κι εδώ όχι. Στην Αγγλία σίγουρα δεν είναι θέμα αντισύλληψης, απλά δεν κάνουν εκτρώσεις = 16 χρονών κοριτσάκια έχουν παιδί (καμιά φορά χωρίς να ξέρουν ποιος είναι ο πατέρας). Το τραγικό για μένα είναι ο όλος τρόπος που αντιμετωπίζεται το σεξ και θεωρώ πως αυτό προκαλεί τα περισσότερα προβλήματα – όταν ένα θέμα θεωρείται ταμπού και ο άλλος το κάνει για μαγκιά και κανείς δεν του μιλάει για αυτό γιατί ντρέπονται τι να περιμένεις μετά;

 17. Εγώ πάλι χωρίς να είμαι ειδήμων επί του θέματος μπορώ να φανταστώ μερικούς λόγους για τους οποίους θα μπορούσε ένα κοριτσάκι 16 χρονών να κρατήσει το παιδί, και όλοι αυτοί οι λόγοι έμμεσα ή άμεσα καταλήγουν στους γονείς. Με άλλα λόγια, νομίζω πως στις περισσότερες περιπτώσεις η επιλογή του κοριτσιού να κρατήσει το παιδί είναι επιλογή των γονιών. Και δεδομένου ότι οι γονείς δεν μπορεί παρά να γνωρίζουν ότι αυτή η επιλογή καταστρέφει τη ζωή της κόρης τους και πιθανότατα και του εγγονιού τους, πρόκειται για μια παράλογη επιλογή, δηλαδή μια επιλογή που μυρίζει θρησκεία.

  Έτσι κι αλλιώς πάντως, νομίζω ότι ο αριθμός των εφήβων μητέρων είναι πάρα πολύ μικρός συγκριτικά με τον αριθμό των εκτρώσεων που γίνονται, τόσο εδώ όσο και στην Εσπερία, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα κι αν από αύριο ξεκίναγαν όλα τα έφηβα κοριτσάκια της εσπερίας να κάνουν εκτρώσεις αντί να κρατάνε τα παιδιά τους, η αλλαγή στα ποσοστά θα ήταν τόσο μικρή που δεν φαντάζομαι να αφαιρούσε τα πρωτεία της χώρας μας στις εκτρώσεις.

  Θα ήταν ενδιαφέρον να είχαμε κάποιους αριθμούς στα χέρια μας για να είναι τουλάχιστον ενημερωμένες οι εικασίες που κάνουμε, αλλά δεν ξέρω από που ν’ αρχίσω να ψάχνω.

 18. Πάντως δεν είναι τόσο μικρός ο αριθμός των εφήβων μητέρων, στο Ηνωμένο Βασίλειο τουλάχιστον. Υπάρχουν γενιές ανήλικων μητέρων, δηλαδή γιαγιά, μαμά, κόρη όλες το ίδιο και αγνώστου πατρός. Η κατάσταση πρέπει να ήταν τόσο τραγική που το κράτος δίνει σπίτι (για πάντα από ό,τι μου είπαν) και μισθό στις ανήλικες, ανύπαντρες μητέρες… Είναι κι αυτός ένας άλλος λόγος που δεν κάνουν τόσες εκτρώσεις (ο άλλος είναι φυσικά ότι απαγορεύεται από την εκκλησία). Για άλλη μια φορά πάντως η αντισύλληψη είναι κάτι το ξεχασμένο και «ασήμαντο» (ή επίσης απαγορευμένο) στο μυαλό των νέων… Ένας φίλος άγγλος μου έλεγε ότι η εκκλησία είχε αντισταθεί σθεναρά στις προσπάθειες ενημέρωσης των νέων και πως γενικά κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους κι εκεί με ψευτοντροπές (τι μου θυμίζει…)

 19. giorugosu said

  Η αλήθεια είναι ότι αρκετά κοριτσάκια στην Αγγλία μένουν έγκυες απλά και μόνο για να φύγουν απο το σπίτι και να πάνε να μείνουν μόνες τους, όπως είπε και η Ιοκάστη τους δίνουν τζάμπα σπίτι και ένα επίδομα. Εκεί είναι όμως που τους παρατάει και η ίδια η οικογένεια και βρίσκονται ξαφνικά στο δρόμο με το παιδί αγκαλιά να ζητιανεύουν!
  Πιστεύω δλδ ότι αρκετές δεν αποφεύγουν την έκτρωση, απλά επιλέγουν την γέννα για την υποτιθέμενη ανεξαρτησία απο γονείς που θα τους δώσει.
  Τουλάχιστον αυτά είδα και έμαθα στο Εδιμβούργο πριν απο κάποια χρόνια. Δεν νομίζω να άλλαξε πολύ η κατάσταση…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: