Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Παρουσίαση ιστολογίου: Μητροπολίτης Άνθιμος

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2010/04/14

Όσοι δεν το έχετε δει μέχρι τώρα, μην χάσετε το ιστολόγιο του Μητροπολίτη Άνθιμου:

http://mitropolitisanthimos.blogspot.com/

Δίνει ρέστα!

(Και μην παραλείψετε να διαβάσετε τα σχόλια στα άρθρα!)

24 Σχόλια προς “Παρουσίαση ιστολογίου: Μητροπολίτης Άνθιμος”

 1. Ναι όντως…. Ο Yellow kid ΚΕΝΤΑΕΙ!!!

 2. NoN SeRViaM said

  Χαχα..
  Ασύλληπτο!

 3. espectador said

  Διαγορα δεν κανεις πλακα? Ειναι οντως αυτο μπλογκ του Ανθιμου?

 4. ESKARINA said

  Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε την αξία τέτοιων ιεραρχών … στο να προσφέρουν γέλιο. Ομολογώ… όταν είδα την ανάρτηση για τον Ντάφυ, έχυσα τον καφέ μου από τα γέλια!!! Το σχόλιο βέβαια του mahler με αποτελείωσε!
  (τις υπόλοιπες αναρτήσεις όμως δεν θα τις διαβάσω … ελλείψει ισχυρών ηρεμιστικών και άλλων ψυχότροπων ουσιών)

  8:33

  update
  Διαγόρα, δηλώνω πρώτο θύμα! Το κατάπια ΑΜΑΣΗΤΟ!
  Πάω να διαβάσω και τις υπόλοιπες αναρτήσεις!

 5. Ptomas said

  Χα χα ΦΟΒΕΡΟ!!! Βέβαια δεν απέχει πολύ ειδικά αν παρακολουθήσεις και το ιστολόγιο του Abby: (Αμβροσίου Καλαβρύτων)
  http://mkka.blogspot.com/
  Η αλήθεια είναι για γέλια ή για κλάματα, διαλέγουμε το πρώτο!

 6. ΟΚ, για να προστατευτούν οι απονήρευτοι οφείλω να εξηγήσω ότι αυτό δεν είναι βέβαια το ιστολόγιο του Άνθιμου, παρά μια παρωδία φτιαγμένη από κάποιον που θέλει να τον γελοιοποιήσει. Φημολογείται ότι το έχει στήσει ο Yellow Kid.

 7. Ptomas said

  Δεν έχει και μεγάλη διαφορά από το πραγματικό! Διαβάστε το Ελληνορθόδοξο παραλήρημα του μεγάλου ιεράρχου για τον Αλέκο με τα Κυδώνια από την ΕΠΙΣΗΜΗ ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης!!!

  Click to access AleksandrosMegas%2019.06.2008.pdf


  Η σάτιρα είναι υποδεέστερη της πραγματικότητας!
  Όσο για το ιστολόγιο του Abby που εβαλα στο προηγούμενο σχόλιο είναι δυστυχώς αυθεντικό!

 8. Νικόλαος said

  Αναρωτιέμαι γιατί δεν επιτρέπεται ο σχολιασμός και η συζήτηση στα πραγματικά ιστολόγια των αξιωματούχων της Εκκκλησίας ΑΕ…

 9. Παλιότερα επιτρεπόταν, αλλά φαίνεται πλάκωσαν πολλοί που ασχημονούσαν κι έτσι αναγκάστηκαν να τα διακόψουν. Δικά μου σχόλια που εξέφραζαν πολιτισμένη αντιφωνία είχαν δημοσιευθεί στο παρελθόν, όπως εδώ και παρακάτω εδώ.

 10. Οι αξίες πάντα πολεμούνται από όσους δεν τις έχουν … Ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα τις αποκτήσουν και οι μη έχοντες και θα βρουν το δρόμο της αρετής.

 11. Συ είπας, «Ορθόδοξε». Ακριβώς αυτό ισχύει και για τον «πόλεμο» που διεξάγετε εσείς, τα χριστιανικά τρολ, στο ιστολόγιό μου.

 12. EmilofCrete said

  Πάντως, το:
  «Ο Ντάφυ Ντάκ πράκτορας του Σατανά.» , τα σπάει!

  (http://mitropolitisanthimos.blogspot.com/search/label/%CE%9F%20%CE%9D%CF%84%CE%AC%CF%86%CF%85%20%CE%9D%CF%84%CE%AC%CE%BA%20%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%82%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%A3%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC.)

 13. Αθεος said

  Αυτό το σχόλιο μεταφέρθηκε στο πτυελοδοχείο γιατί παρέβαινε τους όρους χρήσης.

 14. Νικόλαος said

  @ Διαγόρα, για το σχόλιο 9:

  Πλάκα με κάνεις…;

  Δεν διάβασα τα πάντα πριν και μετά το λινκ που παρέθεσες – δεν άντεξα! – αλλά νέτα σκέτα λένε «διαφωνείς και σου κόβουμε το σχολιασμό», όχι «ασχημονείς»… Παλιότερα βέβαια θα σε καίγανε στην πυρά, οπότε χαίρομαι για την πρόοδο αυτή τουλάχιστον…

 15. EmilofCrete said

  @ Ptomas (σχόλιο 7):
  Μάλλον η ζωή (η πραγματικότητα) είναι ανώτερη της σάτιρας και κάθε φαντασίας, αφού είναι αυτή που τροφοδοτεί και τις δύο… ;-)

 16. Εγώ δεν είδα να λένε ότι κόβουν σε κάποιον τον σχολιασμό. Μπορεί να το είπαν αργότερα, σε άλλο άρθρο, αλλά όχι στο συγκεκριμένο όπου είχα αφήσει τα σχόλιά μου. Είδα να συμβαίνουν άλλα απίστευτα, όπως το να γράφω πολιτισμένα και κόσμια και να κατηγορούμαι από τον μΚκΑ (εμμέσως μεν, κατά που συνηθίζουν οι θρήσκοι, πλην σαφώς,) ότι τους υβρίζω με λόγια αισχρά, κλπ κλπ αλλά δεν είδα άμεση λογοκρισία. Μπορεί και να συνέβη και να μου διέφυγε, βέβαια.

 17. Νικόλαος said

  Μάλλον κακώς ασχολούμαι, αλλά αμέσως μετά το σχόλιό σου βλέπω το εξής από μάλλον κάποιον διαχειριστή*:

  » Δεν μπορώ να αναρτήσω τό σχόλιὀ σας, διότι δεν επιθυμώ να ανοίξουμε διάλογο περί της ηθικής ή μή συμπεριφοράς των gays στον ιστότοπο ενός εκκλησιαστικού προσώπου. »

  Επίσης, πολύ μου αρέσει το γεγονός ότι ο «σεβασμιότατος» έχει ιστολόγιο το οποίο διαχειρίζεται άλλος εν ονόματί του…

 18. Προσωπική μου εμπειρία από το μπλογκ του Αμβρόσιου: όταν είχε ανοιχτά σχόλια αλλά με μετριασμό, άλλοτε δημοσίευε και άλλοτε όχι, χωρίς το κριτήριο να είναι πάντοτε το αν ασχημονείς. Εγώ είχα καταθέσει αρκετά σχόλια που δημοσιεύτηκαν, αλλά και αρκετά άλλα που δεν δημοσιεύτηκαν, ενώ ήταν εντός θέματος και δεν είχαν προσβλητικό ούτε υβριστικό περιεχόμενο, απλώς κατέθεταν τις απόψεις μου.

  Δεν μπόρεσα να καταλάβω ποτέ ποιο ήταν το κριτήριο.

 19. Αμέθυστος said

  Διαγόρα, διάβασα τα δύο μηνύματα σου, που μας παραθέτεις πιο πάνω σε συνδέσμους, αυτά που τελικά δημοσιεύτηκαν στο μπλογκ του «Καλαβρύτων» – σκοπίμως παραλείπω το «σεβασμιώτατος» γιατί δε μ’ αρέσει να χάνουν τη σημασία τους οι λέξεις…
  Ομολογώ με κάλυψαν πλήρως οι λακωνικές σου παρεμβάσεις… παρόλα αυτά, έχω πάθει σοκ διαβάζοντας όλα τα υπόλοιπα μηνύματα στη συγκεκριμένη σελίδα…

  Αναρωτιέμαι, πόσο μίσος μπορεί να χωρέσουν οι καρδιές αυτών των ανθρώπων;;; Πόση άγνοια – ή καλύτερα ημιμάθεια- μπορεί να προβάλλεται από αυτά τα λυπηρα ανθρωπάκια ώς ή μόνη αλήθεια;;;

  Και δεν αισθάνονται ντροπή, όταν στρέφονται με τέτοιο μένος εναντίον κάποιων ανθρώπων; Δεν αισθάνονται ότι προδίδουν τις ίδιες τις αξίες της θρησκείας τους; Αντίθετα… αυτοί νομίζουν ότι τις υπηρετούν. Είναι δυνατόν, με τόσο μίσος και εχθρικότητα, να νομίζουν ότι τις υπηρετούν;

  Οπως π.χ. εναντίον των ομοφυλοφίλων, για τους οποίους και μιλούν στη συγκεκριμένη σελίδα. (παρεμπιπτόντως θεωρώ ότι, με βάση τη δική μου διαίσθηση, δεν υπάρχει πιο μισητή κοινωνική ομάδα γι αυτούς από ότι οι απελευθερωμένοι, ανοιχτά ομοφυλόφιλοι, πόσο μάλλον εάν είναι και ανοιχτά άθεοι, δεν ξέρω εαν διαφωνείτε)

  ΥΓ. Σε κάθε περίπτωση θα επαναλάβω πόσο χαίρομαι που υπάρχουν μπλογκ σαν αυτό εδώ, που φωτίζουν επιτέλους λίγο- και σταδιακά όλο και περισσότερο – τα σκοτάδια τους. Όχι γιατί υπάρχει ποτέ περίπτωση να αλλάξουμε σε αυτά τα ανθρωπάκια απόψεις, αλλά γιατί από δω και στο εξής όλο και λιγότεροι νέοι άνθρωποι θα πέφτουν στα δίχτυα τους.

 20. Αμέθυστε, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

  Δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους διατηρώ το παρόν ιστολόγιο:

  Ο ένας είναι για να συζητάμε εμείς και να αισθανόμαστε κάπως καλύτερα.

  Ο άλλος είναι για να συμβάλλω στη γενική διαθεσιμότητα ύλης στο διαδίκτυο που να δίνει στους νέους να καταλάβουν ότι υπάρχει και άλλη οδός πέρα από την «επικρατούσα».

 21. Στην αναζήτησή μου για νέα γνωμικά βρήκα ένα που δεν είναι μεν ακριβώς σκεπτικιστικό, αλλά πάει γάντι στον Καλαβρύτων και στους ομοίους του και στο επί της γης τερατούργημα που αντιπροσωπεύουν:

  Κάθε μέρα άνθρωποι ξεστρατίζουν από την εκκλησία και επιστρέφουν στον Θεό.
  -Lennie Bruce, (Λένι Μπρους) στο The Essential Lennie Bruce, 1972.
  Το πρωτότυπο: «Everyday people are straying away from the church and going back to God.»

 22. ESKARINA said

  Προσπάθησα σήμερα να μπω στο ιστολόγιο που αφορά το θέμα της παρούσας ανάρτησης και έλαβα το μήνυμα ότι το ιστολόγιο δεν υπάρχει … Να υποθέσω ότι κάτι δεν κάνω σωστά, ή ότι το ιστολόγιο διεγράφη (με ή χωρίς τη θέληση του δημιουργού του);

 23. xarxar said

  Ναι απ’ό,τι φαίνεται πάει το γλέντι – μόνο σε προσωρινά αποθηκευμένη βγαίνει.

 24. Όταν το blogspot λέει «δεν υπάρχει» συνήθως σημαίνει ότι ο δημιουργός του το κατήργησε. Αν το ιστολόγιο είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω παραπόνων, το μήνυμα θα ήταν διαφορετικό. Το ιστολόγιο αυτό ήταν ένα πρωταπριλιάτικο αστείο, άρα δεν αποκλείεται ο δημιουργός του να το έκλεισε. Φυσικά, αν δεν μας το πει ο ίδιος, δεν θα ξέρουμε στα σίγουρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: