Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

2η Διαμαρτυρία για να φορολογηθεί η Εκκλησία

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2010/03/31

Μετά την πολύ καλής έμπνευσης μετονομασία της από «2η Διαμαρτυρία για την Φορολόγηση της Εκκλησίας» σε «2η Διαμαρτυρία για να φορολογηθεί η Εκκλησία» η ομάδα αυτή του facebook ανακοινώνει τον τόπο και το χρόνο της 2ης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας:

Κυριακή, 11 Απριλίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι, έξω από τις Μητροπόλεις Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς η ομάδα φαίνεται να έχει παρουσία μόνο στο facebook, παρουσία η οποία φαίνεται να είναι ορατή μόνο από μέλη του facebook, οπότε κι εγώ δεν θα παραθέσω σύνδεσμο για να μην προσβάλλω τους αναγνώστες που δεν τυγχάνουν να είναι μέλη και ακολουθώντας τον θα «φάνε πόρτα».  (Πράγμα που συνιστά αισχρή απόπειρα χειρισμού εκ μέρους του facebook για εγγραφή νέων μελών.)  Γενικά το facebook to σνομπάρω όσο αφορά οτιδήποτε είναι εφικτό εκτός facebook, και φυσικά η διαδικτυακή παρουσία οποιασδήποτε πρωτοβουλίας είναι κάτι το κατ’ εξοχήν εφικτό εκτός facebook.

Όσοι είστε ήδη μέλη του facebook θα ξέρετε ήδη όλα τα σχετικά. Όσοι δεν είστε, παρακολουθήστε τα ιστολόγια για τις εξελίξεις, είμαι βέβαιος ότι θα έχουν γράψει γι’ αυτό και άλλοι.

Το λαβαράκι (όπως λέμε και στα ελληνικά, το μπανεράκι) είναι δημιούργημα του geysser.

Ενημέρωση 2010-04-03: μια σελίδα εκτός facebook που παρουσιάζει τη διαμαρτυρία είναι εδώ:
http://blog.atheia.gr/2010/03/29/2010-03-29/

Ενημέρωση 2010-04-03: αντικατέστησα την εικόνα που έλεγε «Δίκαιη φορολόγηση της εκκλησίας» με νέα που λέει «Ισότιμη φορολόγηση της εκκλησίας» μετά από σχετικό σχόλιο της Αόρατης Μελάνης.

Copyright © 2010 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

19 Σχόλια προς “2η Διαμαρτυρία για να φορολογηθεί η Εκκλησία”

 1. Θα είμαι εκεί, να φέρουμε και το ρεπορτάζ.

 2. Στο τέλος μόνο η κακή προαίρεση θα μείνει …

 3. Διόρθωση: το λαβαράκι είναι δημιούργημα του δικού μας geysser, και όχι κάποιου Antonis Andreadis, όπως είχα λανθασμένα αναφέρει στην αρχή (και όπως παραπλανητικά αναφέρεται στο facebook.)

 4. Φορολογήθηκε βρε παιδιά η εκκλησία ….

 5. «Ορθόδοξε» δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά αν εμείς έχουμε κάποια αντίληψη, είτε ορθή είναι αυτή είτε λανθασμένη, δεν υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα να την αλλάξουμε μόνο και μόνο επειδή έτσι είπες εσύ. Αν λοιπόν πιστεύεις ότι γνωρίζεις κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε, παράθεσε κάποια πηγή της πληροφορίας σου. Εμείς εδώ δεν είμαστε ένα από τα καλόβολα ποίμνια με τα οποία έχεις συνηθίσει.

 6. The Acrobat said

  Όχι στη φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας.
  Ναι στη φορολόγηση του εκκλησιαστικού εισοδήματος.

 7. Νικόλαος said

  Εμένα προσωπικά θα μου άρεσε κάτι άλλο:

  Δήμευση της περιουσίας της εκκλησίας, καθώς και όλων των κεκτημένων με απάτη. Διότι το να πουλάς σωτηρία της ψυχής όταν ούτε σωτηρία υπάρχει ούτε καν ψυχή, μόνο απάτη είναι.

  Τα δικολαβίστικα και οι διαχωρισμοί των τριχών δεν εξυπηρετούν κάτι.

 8. Γράφει στο FB ότι το μπάνερ το έκανε ο Αντώνης? Για να το τσεκάρω!

 9. Το banner το έφτιαξε όντως ο Geysser της ομάδας μας, κατόπιν δική ςμου παράκλησης. Εγώ το έστειλα στον Αντώνη, έναν από τους διαχειριστές της ομάδας του FB, κι εκείνος ανέβασε το banner στην ομάδα, χωρίς να αναφέρει ποιος το σχεδίασε, μάλλον γι’ αυτό μπορεί να φάνηκε ότι το σχεδίασε ο ίδιος (ή ακόμη κι εγώ, μια που μ’ ευχαριστεί λίγο παρακάτω). Παράλειψη από μέρους μας να μην αναφέρουμε την πατρότητα, ζητώ συγγνώμη από τον Geysser και ευχαριστώ τον Διαγόρα που το παρατήρησε.

 10. Γιατρός Του Ικα said

  Άρα Acrobat να υποθέσω ότι είσαι ενάντιος και στη θεώρηση του σπιτιού μου και του αυτοκινήτου μου ως φορολογικών τεκμηρίων εφόσον είναι περιουσιακά στοιχεία και όχι εισόδημα.

  Μπορώ να επικαλεστώ τη γνώμη σου στον έφορο;

 11. Mandarin said

  Θα συμφωνήσω με το Νικόλαο παραπάνω, αυτή θα ήταν μια οριστική λύση. Προς το παρόν ας πάμε για φορολόγηση.

 12. Η εκκλησία φορολογήθηκε αλλά όπως έχω ξαναπεί και εγώ, ακόμα και στην περίπτωση που δεν θα είχε φορολογηθεί, προσφέρει στον κόσμο περισσότερα από τον κάθε ένα μας. Το σημαντικότερο έργο της φυσικά είναι η διάδοση της αλήθειας, της Ορθοδοξία μας σε όλο τον πλανήτη. Δόξα τω Θεό.
  Ας μην κρυβόμαστε Διαγόρας ο Μήλιος πίσω από το δάκτυλο μας … γνωρίζεις πολύ καλά και εσύ ότι η εκκλησία φορολογήθηκε. Βέβαια το κράτος θα έπρεπε να ήταν πιο επιεικής με την αυτήν από την στιγμή που ότι έχει το προσφέρει, αλλά δεν πειράζει. Αφού σκανδαλίζονται κάποιοι ας γίνει και έτσι. Εξάλλου η ίδια ποτέ δεν αρνήθηκε την δίκαια φορολόγηση της.

 13. The Acrobat said

  @ Γιατρός του ΙΚΑ.

  Σε ένα ιδανικό φορολογικό σύστημα, πράγματι τα ακίνητα θα έπρεπε να φορολογούνται ως προς το εισόδημα που σου αποδίδουν. Αυτό είναι ανέφικτο σήμερα για διάφορους λόγους (και συζήτηση εκτός θέματος). Το αυτοκίνητο είναι άλλο ζήτημα, γιατί δημιουργεί εξωτερικότητες.

  Στο θέμα μας: Υποθέτω ότι για το σπίτι σου έχεις νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας. Μεγάλο μέρος της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας, προκύπτει όμως από χρυσόβουλα ή και καταπατήσεις. Ανησυχώ μήπως η πληρωμή φόρου γι’ αυτά σημαίνει κατ’ ουσίαν αναγνώριση του νόμιμου της ιδιοκτησίας των παπάδων επί δημόσιας περιουσίας.

 14. geysser said

  @Μελάνη & @Διαγόρας
  Εντάξει βρε παιδιά, δεν έγινε και τίποτα!Σιγά μη σας ζητήσω και πνευματικά δικαιώματα!!!! :)

 15. «Ορθόδοξε» το ότι η εκκλησία φορολογήθηκε το δήλωσες στο σχόλιο #4. Στο σχόλιο #5 σου ζήτησα να παραθέσεις κάποια πηγή της πληροφορίας σου. Και τώρα στο σχόλιο #12 επαναλαμβάνεις ότι η εκκλησία φορολογήθηκε, πάλι χωρίς καμία απολύτως τεκμηρίωση, και στολίζεις το σχόλιο με δοξολογίες προς το θεό σου και με διάφορες άλλες ατεκμηρίωτες, ψευδείς, ηλιθιώδεις, και προπαντός άσχετες δηλώσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω αν είσαι τόσο πανούργος ώστε να το κάνεις επίτηδες, ή αν πάσχεις απλά από κάποια δυσλειτουργία του εγκεφάλου που σε καθιστά ανίκανο να πράξεις καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η εντελώς άχρηστη και ενοχλητική παρουσία σου είναι αντιπροσωπευτική των πωρωμένων θρησκόληπτων όπου κι αν τους έχω συναντήσει.

 16. ionas said

  Αυτό το σχόλιο μεταφέρθηκε στο πτυελοδοχείο γιατί παρέβαινε τους όρους χρήσης.

 17. Αγαπητέ Διαγόρας ο Μήλιος, απλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν έχεις υπόψη σου την κατάσταση που επικρατεί …
  Δόξα τω Θεό !!!

 18. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αναρτήθηκε νέο εικονίδιο που αναγράφει «ισότιμη» αντί «δίκαιη» φορολόγηση, προς αποφυγή σύγχυσης με τις θέσεις της εκκλησίας που επίσης μιλά για «δίκαιη» φορολόγηση.

 19. Μαθαίνω ότι η διαμαρτυρία έχει και παρουσία εκτός facebook, και συγκεκριμένα εδώ:
  http://blog.atheia.gr/2010/03/29/2010-03-29/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: