Γνωμικό #185
Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2010/01/07
«Η πίστη δεν σου δίνει τις απαντήσεις, απλά σε αποτρέπει από το να κάνεις τις ερωτήσεις.»
—Frater Ravus (Φράτερ Ράβους, λοιπά στοιχεία άγνωστα)
Το πρωτότυπο: «Faith does not give you the answers, it just stops you asking the questions.»
Το αρχείο των γνωμικών φιλοξενείται στο atheoi.ORG: Αρχείο γνωμικών
Copyright © 2010 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης
Άρθρα μέσω RSS
Σχόλια μέσω RSS
Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email
update clockdata set timein=##,actualtimein=## where employeenumber=19 and index=
ο δείμος του πολίτη said
Άψογος ο κύριος. Σε οδηγεί στη βεβαιότητα μακριά από κρίσεις, μακριά από αμφισβητήσεις κι ερωτήσεις…
Διαγόρας ο Μήλιος said
Ακριβώς, Δείμε. Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος διευθέτησης όλων των εκκρεμοτήτων που μπορεί να έχουμε, χωρίς την ανάγκη να το συζητήσουμε, να το φιλοσοφήσουμε, ή να περιμένουμε την… επιστήμη (χα!) να διαλευκάνει το όποιο γκρίζο σημείο.
Γενικός Φαρισαίος Πολιτικού Γραφείου said
Frater Ravus (Brother Grey) along with Frater Pestis (Brother Plague) are co-founders of a group called: «The Church of the Black Death». This group parodied the «counter-cult» activities of fundamentalist Christians. Unfortunately, due to personal problems, we removed our site: churchoftheblackdeath.org. We hope to restart our website in 2010.
Anyone wishing to find out more can contact me through my MySpace page: http://www.myspace.com/frater_ravus
Διαγόρας ο Μήλιος said
Γενικέ Φαρισαίε Πολιτικού Γραφείου, (ωχ, γλώσσεψα τη μπέρδα μου,) τις βρήκα κι εγώ αυτές τις πληροφορίες στην υποτυπώδη έρευνα που έκανα πριν δημοσιεύσω το άρθρο, αλλά δεν τις έκρινα επαρκώς έγκυρες. Αν δεις το προφίλ του Frater Ravus στο Myspace θα διαπιστώσεις ότι δεν περιέχει τίποτε άλλο παρά τα γνωμικά μέσω των οποίων έχει γίνει γνωστό το όνομα Frater Ravus. Αυτό είναι κάπως ύποπτο. Περιμένω να δω πιο στέρεες ενδείξεις πριν αποδώσω την πατρότητα αυτού και των υπολοίπων γνωμικών σε κάποια συγκεκριμένη διαδικτυακή προσωπικότητα που φέρει το όνομα Frater Ravus. Μέχρι τότε, ας μας απασχολήσει καλύερα το περιεχόμενο των γνωμικών και όχι η πατρότητά τους.
Comte de Toulouse said
Διαφωνώ. Η πίστη σου λέει «ρώτα», και στο καπάκι σου λέει ότι η απάντηση σε όλα είναι «Ο θεός ξέρει»
Ιοκάστη said
Χεχε, ωραίος ο Φράτερ. Κόμη κι αυτό που λες σιγά σιγά σε οδηγεί στο να μην ρωτάς τίποτα, γιατί «ξέρεις» ήδη την απάντηση: «αγνωσται αι βουλαί…» και «ποιος είσαι εσύ που θα κρίνεις τους σκοπούς του θεού» κάτι τέτοια…
ΑΠΟΚ.17;16 said
Ας δούμε όμως ποια είναι η άποψη του Ιησού γραπτή σε αυτό το Βιβλίο Ματθ.5:3: μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι οτι αυτων εστιν η βασιλεια των ουρανων ,το πιο συκοφαντημένο εδάφιο! Άραγε γιατί; Μια μετάφραση ο Λόγος λέει: «Μακάριοι όσοι νιώθουν την πνευματική τους φτώχεια, γιατί σ’ αυτούς ανήκει η βασιλεία των ουρανών.. Δηλαδή Είπε ο Ιησούς: όποιος ρωτά είναι ευτυχισμένος άνθρωπος αισθάνεται φτωχός σε πνευματικά πράγματα, και αυτός θα μάθει. πτωχός , ζητιάνος, όχι για ψωμί, υλικά, όπως δυστυχώς
αυτοί που έτρεχαν πίσω Του, αλλά για την Διδασκαλία του.
Διαγόρας ο Μήλιος said
Επ, βρε καλώς τον Απόκ! κι έλεγα κι εγώ, ποιός έλειπε, ποιός έλειπε… τώρα, έδεσε η κομπόστα.
Γενικός Φαρισαίος Πολιτικού Γραφείου said
@Αποκ
1.Δεν υπαρχει και μια δευτερη βερσιόν που λείπει το «τω πνεύματι»;
2.Η δική μου μεταφραση λέει: Μακάριοι οι ηλίθιοι. Φράση απόλυτα ακατανόητη και επομένως ιδανική.
The Mortgage said
Apok…
ΜΕ λίγα λόγια ο Ναζωραίος ήταν ηλίθιος γιατί άλλα έλεγε κι άλλα εννοούσε… ή οι μεταφραστές ήταν ηλίθιοι γιατί μετάφρασαν τον «ευκρινή» (LOL) λόγο του σε ακατάληπτα αρχαία διαστημικά ή οι ερμηνευτές είναι ηλίθιοι γιατί ερμηνεύουν το θείο και τον ξάδερφο λόγο κατά το δοκούν, για να στηρίξουν με τα λόγια του θεού τους την κάθε μαλακία που αμολάνε….. Ή τελικά εμείς είμαστε ηλίθιοι… τόσο ηλίθιοι που δεν σας παίρνουμε με τα (προ εξάμηνου τουλάχιστον ληγμένα) γιαούρτια…..
(πολύ καιρό ήθελα να μιλήσω έτσι…)
Μ.Ο
ΑΠΟΚ.17;16 said
Διαλογος;!;! Παρ.16:5: ακαθαρτος παρα θεω πας υψηλοκαρδιος χειρι δε χειρας εμβαλων αδικως ουκ αθωωθησεται . 18 Η υπερηφανία προηγείται του ολέθρου, και υψηλοφροσύνη του πνεύματος προηγείται της πτώσεως.