Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Tvxs.gr: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2009/10/27

Μέσω του tvxs.gr μαθαίνω ότι η ετήσια έκθεση του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών (γνωστού και ως Στέιτ Ντιπάρτμεντ) για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο αναφέρεται και φέτος όπως και κάθε χρονιά στο Ελλαδιστάν και κάνει μνεία σε ορισμένα προβλήματα που εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε, όπως διακρίσεις, κωλύματα στην αδειοδότηση για την κατασκευή ή λειτουργία χώρων λατρείας άλλων θρησκειών, και αύξηση των κρουσμάτων αντισημιτισμού.

Το άρθρο στο tvxs.gr: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα

Η διατύπωση ότι η ελληνική κυβέρνηση «σέβεται εν γένει τα ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών» παρείσφρησε ίσως στο κείμενο επειδή η έκθεση αυτή αφορά τα δρώμενα ανά τον κόσμο εκτός των Η.Π.Α., δεν κρίνει δηλαδή τις καταστάσεις με τα ίδια κριτήρια με τα οποία θα κρινόντουσαν οι ίδιες καταστάσεις εντός των Η.Π.Α., και προφανώς, σε σύγκριση με διάφορες άλλες τριτοκοσμικές θεοκρατίες με τις οποίες ασχολείται η έκθεση, καλά τα πάμε.

Η ετήσια αυτή έκθεση δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα που μας πέρασε, ονομάζεται Annual Report to Congress on International Religious Freedom, και συγκροτείται μεταξύ άλλων εκθέσεων κάθε χρόνο από το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ για λογαριασμό του κογκρέσου, έτσι ώστε το κογκρέσο να  πληροφορείται για θέματα που αφορούν την παγκόσμια κατάσταση και να μπορεί να λαμβάνει ενημερωμένες αποφάσεις. (Μιλάμε για οργάνωση, όχι παίξε-γέλασε.) Η αρχική σελίδα που αφορά το ενδιαφέρον του Αμερικανικού «Υπέξ» για τη θρησκευτική ελευθερία ανά τον κόσμο βρίσκεται εδώ: http://www.state.gov/g/drl/irf/ ενώ η φετινή αναφορά στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ: http://www.state.gov/g/drl/rls/irf/2009/127313.htm.

Καλή ανάγνωση.

Copyright © 2009 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

14 Σχόλια προς “Tvxs.gr: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα”

 1. Ενδιαφέρουσα έκθεση που πρέπει να λάβουμε υπ΄ όψιν μας όπως γενικά τέτοιου είδους εκθέσεις αποκτούν νόημα όταν υπάρχει βούληση από τους αρμόδιους.

  Βέβαια, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν τα πάει καλά με τους ορισμούς όπως μας έχει αποδείξει εις στο παρελθόν, οπότε καλό είναι να μαθαίνουμε και την ιστορία των πηγών τους ούτως ώστε να έχουμε μία πιο πλήρη άποψη όταν για παράδειγμα μιλάμε για τον αντισημιτισμό ο οποίος υφίσταται και στην χώρα μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται όντως για τους ρατσιστές αλλά κυρίως για τις πολιτικές τους. Αν αντισημιτισμός είναι η επίκριση στο κράτος το Ισραήλ τότε καλά κάνει και αυξήθηκε. Οι ορισμοί πάντα ελλοχεύουν κινδύνους ανάλογους.

  Όσο για τη Θρησκεία νομίζω πως γενικά είμαστε σε καλό επίπεδο, ειδικά εάν λάβουν επιτέλους οι πολιτικοί την απόφαση να διαχωριστεί το κράτος από την Εκκλησία, δεν θα υπάρχουν ούτε τα προβλήματα που ενυπάρχουν τώρα στο κράτος μας. Βέβαια, αν υποθετικά η έκθεση έκανε λόγο για τριτοκοσμική χώρα την Ελλάδα-όπως πολλές ασιατικές- τότε δεν θα προσπαθούσε ο προοδευτικός κόσμος να το αιτιολογήσει αλλά θα έπαιρνε ως αληθή την έρευνα, χωρίς να εξετάζεται το αν ισχύει ή όχι.

 2. Μου κάνει εντύπωση που δεν αναφέρει τα γεγονότα με το Κοράνι και τις φασαρίες που ακολούθησαν. Είναι εκτός του χρονικού διαστήματος στο οποίο αναφέρεται η έκθεση;

 3. Abravanel said

  Η βλακεία σε όλο της το μεγαλείο και για να το ξεκαθαρίσουμε: είναι βλάκας και αντισημίτης όποιος βρίσκει ευκαιρία κάθε φορά που μιλάμε για αντισημιτισμό να πετάξει το μακρύ του και το κοντό του για το Μεσανατολικό, λες και είναι ο Νέλσον Μαντέλα αλλά τα συμφέροντα τον εμποδίζουν να συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη.

  Ειδικά όταν από την αρχή του χρόνου είχαμε εμπρησμό συναγωγών, επανειλημμένη και συστηματική καταστροφή τάφων και οργανωμένες επιθέσεις από ακροαριστερές και ακροδεξιές ομάδες. Πλήρης καταγραφή για το τί συνέβη τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Κέρκυρα αλλά και σε judenrein πόλεις όπως Κομοτηνή, Βέροια και Δράμα με φωτογραφικό υλικό εδώ.

  Στην χώρα σου την Ελλάδα οι εβραίοι ζουν, δουλεύουν, πάνε στρατό και πληρώνουν φόρους ακριβώς όπως εσύ. Επιπλέον υπάρχουν σε αυτό τον τόπο τουλάχιστον 2000 χρόνια οπότε η οποιαδήποτε υποψία οτι αυτός ο τόπος είναι περισσότερο δικός σου καταρρίπτεται. Η κυνική αδιαφορία σου, όπως και τον περισσοτέρων αναγνωστών, για τον αντισημιτισμό με πρόσχημα το Ισραήλ είναι απλά η εύκολη δικαιολογία για να διαιωνίσεις τις σφαγές και τις διώξεις που η κοινωνία, της οποίας εσύ επικαλείσαι κληρονόμος, προέβη τους τελευταίους αιώνες και εσύ αγνοείς αλλά ξέρεις να κατακρίνεις τους αμερικανούς για τις δικές τους, (εκτός και αν ξέρεις τα πογκρόμ της Ρόδου, της Οδησσού, του Κάμπελ, της Κέρκυρας ή τις σφαγές στην Τριπολιτσά και το Αγρίνιο).

  Και ας σταματήσει αυτή η καραμέλα με την επιλεκτική ευαισθησία των ξένων ενώ στην Ελλάδα… Το ίδιο καιρό με την Γάζα τον Δεκέμβριο γινόνταν μια 100 φορές χειρότερη σύγκρουση στην Σρι Λάνκα – ενδιαφέρον στην «ευαίσθητη» Ελλάδα; Μηδέν. Και για να το πάω λίγο πιο πρακτικά: στην θέση σου θα ασχολούμουν με έναν ακραίο αντισημίτη Μητροπολίτη ο οποίος φτύνει τους εβραίους που έπεσαν στους πολέμους του 1897, 1912, 1913, 1921, 1930 ενώ οι εκκλησίες της Θεσσαλονίκης είναι γεμάτες από λάφυρα του Ολοκαυτώματος, ταφόπλακες από τoυς 350/500.000 τάφους του Εβραϊκού Νεκροταφείου που βρίσκεται σήμερα κάτω από το ΑΠΘ.

 4. Καλά βρε παιδάκι μου, είπαμε να δώσεις μία απάντηση, αλλά όχι και να τον κατακεραυνώσεις τον άνθρωπο! Δεν είναι κανένα troll, απλά ένα λάθος έκανε, ή δεν πήγε το μυαλό του εκεί που θα έπρεπε. Αυτά που εσένα κυριολεκτικά σε καίνε, για κάποιους άλλους είναι απλώς αγκάθια στη συνείδηση, ενώ για άλλους είναι απλώς πληροφορίες που δεν τους αγγίζουν άμεσα κι έτσι τις ξεχνάνε. Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι, γιατί αυτό συνεπάγεται συλλογική αμνησία, πράγμα επικίνδυνο, αλλά δυστυχώς έτσι είναι, τι να κάνουμε. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν πιο όμορφοι τρόποι να βοηθήσεις κάποιον να θυμάται από το να του ρίξεις ένα βρισίδι.

 5. Το σχόλιο μου ήταν ξεκάθαρο. Μίλησα για τους ορισμούς που δίνουν οι ΗΠΑ σε διάφορες έννοιες όπως η Τρομοκρατία, ο αντισημιτισμός και πολλές άλλες. Θεωρώ μαλάκες όσους τους αποδέχονται άκριτα και αίφνης προσπαθούν να αποδείξουν ότι αυτοί σέβονται τα όσο πέρασαν οι Εβραίοι σαν να είναι αυτοί που μονοπωλούν την ευαισθησία και την αγανάκτηση έναντι των αδικιών και των φρικτών εγκλημάτων κατά τους. Καθυστερημένος αυτός που εξάπτεται από το πληκτρολόγιο με διαταραγμένη προσωπικότητα που πολλαπλασιάζεται μέσα στην οθόνη και όλες του οι ευαισθησίες γίνονται παπλώματα.

  Αλλά επειδή δεν ζούμε μέσα στους Υπολογιστές, και γνωρίζουμε ότι πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν πέσει θύματα επειδή τόλμησαν να επικρίνουν το Ισραήλ, καλό είναι να διευκρινίζουμε τι εννοούμε αντισημιτισμός, εμείς το ξέρουμε αλλά όχι το Στειτ Ντιπαρτμεντ που εκδίδει διάφορους ορισμούς ανάλογα με τη χρονική και πολιτική κατάσταση που επικρατεί.

  Όσο για την ευαισθησία των Ελλήνων είναι ίδια όπως και στις υπόλοιπες πολιτισμένες χώρες. Λίγο περισσότερη αν κρίνω από προγενέστερο σχόλιο.

  Διαγόρα μίλησα ξεκάθαρα για τον ορισμό που δίνει το Στει δε νομίζω πως έπρεπε να πάει το μυαλό μου σε αυτά που όλοι γνωρίζουμε.

  Τώρα, αν έκανα κάπου λάθος όχι στην άποψη μου αλλά στο ότι αναφερα κάτι που προφανώς φαίνεται ότι δεν έπρεπε για το άρθρο και τα σχόλια που απαιτεί το μπλογκ, αφορίστε με.

 6. Abravanel said

  Διαγόρα έχεις δίκιο αλλά μερικές φορές κουράζομαι να χαιδεύω τα αυτιά των ανθρώπων – η ναρκισισμός που είναι διάχυτος στην Ελλάδα οτι εμείς είμαστε οι μόνοι ανθρωπιστές, (αρκεί οι αλβανοί να μένουν στην χώρα τους και να έρχονται μόνο για τα ροδάκινα, να δέρνουμε τους πακιστανούς χωρίς να διαμαρτύρονται, να βανδαλίζουμε εβραικά νεκροταφεία και μετά να κατηγορούμε τους εβραίους οτι γκρινιάζουν, οι αμερικανοί να κάτσουν σπίτι τους εκτός και αν είναι να πιέσουν την Τουρκία για την Κύπρο), είναι εκπληκτικός. Μάλιστα μπορώ να πω οτι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα μοιάζουν εκπληκτικά σε αυτό το κομμάτι.

  Κατα τ΄άλλα Pollarstream στην Ελλάδα κανείς δεν κινδυνεύει αν βρίσει ή επιτεθεί σε εβραίους οπότε μου κάνει εντύπωση οτι σου διαφεύγει αυτό το γεγονός. Μάλιστα έχω μια περιέργεια, φαντάζομαι οτι έχεις πάει σε ελληνικό σχολείο όπως και εγώ, οπότε θα μου λύσεις μια απορία: φαντάζομαι οτι μιας και οι Εβραίοι μονοπωλούν τον πόνο, στα ελληνικά σχολικά βιβλία της Ιστορίας θα είναι αφιερωμένες δεκάδες σελίδες για την δολοφονία 55/60.000 ελλήνων κατά τον Β’ΠΠ. Μπορείς να μου πεις στο δικό σου βιβλίο ιστορίας έστω και μια σελίδα, έστω και μια παράγραφο, όπου αναφέρεται η δολοφονία τους και το μέγεθος της; Βρες μου μια στα ελληνικά βιβλία ιστορίας, μέχρι το 2006 όπου έψαξα, που ασχολούνται με τον Β’ΠΠ και θα σου ζητήσω ταπεινά συγνώμη και θα την δημοσιεύσω στο ιστολόγιο μου.

  Αν όμως δεν θα βρείς σε ζητώ να ξανασκεφτείς το πόσο αλήθεια είναι οτι οι εβραίοι απαιτούν το μονοπώλιο στην δυστυχία γιατί από ότι φαίνεται αυτό δεν συμβαίνει στην Ελλάδα.

 7. Κατ αρχήν το ότι ο ναρκισσισμός είναι διάχυτος στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεσαι έξω φρενών σε κάθε συζήτηση, έστω και μέσω του ιντερνετ.
  Δεν θα παραλείψω όμως να σου πω ότι καταλαβαίνω για ποιο λόγο εκνευρίστηκες. Όντως ακόμα και ο προοδευτικός κόσμος εδώ έχουν τάσεις να ακούν τη λέξη αντισημιτισμός και αγχώνονται. Σύνηθες φαινόμενο στους αδαείς.

  Επίσης , θα ήθελα να τονίσω ότι στο «μονοπώλιο» δεν μιλούσα για έθνος αλλά ατομικά για τον κάθε άνθρωπο που αισθάνεται τη φρίκη και την οργή που για τις δολοφονίες και τα βασανιστήρια που υπέστησαν κυρίως οι Εβραίοι όπως και άλλες φυλές από πρόμαχους του εγκλήματος. Δεν μπορείς πχ εσύ να λες ότι είσαι πιο ευαίσθητος από εμένα και να με πιάνεις από τον λαιμό επειδή σου θύμισα πράγματα που δικαιολογημένα σε εκνευρίζουν.

  Έγραψα όμως για το Στει διότι ο Τ. Φωτόπουλος αρθρογράφος στην Ελευθεροτυπία(όχι καθημερινός αλλά περιοδικός) έχει κατακρίνει το Ισραήλ και δεν ήταν λίγες οι φορές που εβραϊκές οργανώσεις του έκαναν συστάσεις για το πώς θα διατυπώνει την άποψη του, πράγμα που αντίκειται στην Ελευθερία της έκφρασης και γίνεται επικίνδυνο εάν συγχέουμε τον αντισημιτισμό με τον αντι-σιωνισμό(κατά της πολιτικής του) καθώς έτσι δικαιολογούμαι φρικτά εγκλήματα στο όνομα προηγουμένων!

  ΥΓ: Στην Ιστορία ποτέ δεν έχουν αφιερώσει παράγραφο όχι μόνο για τους Εβραίους αλλά και για πολλά άλλα γεγονότα που στο όνομα του ανθρωπισμού «πρέπει» να ξεχάσουμε. Η σφαγή των Ελλήνων προς τους Τούρκους πχ στην Τρίπολη το 1821… δεν παίρνω μέρος για το αν οι Έλληνες ήταν εξουθενωμένοι από αυτά που τράβηξαν, πάντως το ιστορικό γεγονός αποκρύπτεται.

 8. διόρθωση:δικαιολογούμε! όχι με αι!

  Επίσης η σφαγή των Τούρκων από τους Έλληνες ήθελα να πω, από κεκτημένη ταχύτητα ότι πάντα οι Έλληνες σφάζονται το έγραψα κάπως δυσνόητα. Πλύση εγκεφάλου…:)

 9. Abravanel said

  πράγμα που αντίκειται στην Ελευθερία της έκφρασης και γίνεται επικίνδυνο εάν συγχέουμε τον αντισημιτισμό με τον αντι-σιωνισμό(κατά της πολιτικής του)

  Κατ’αρχήν μπερδεύεις την ασυλία απέναντι στην κριτική με την ελευθερία έκφρασης. Με αυτή την λογική αν βγεις εσύ και επικρίνεις την Εβραϊκή Κοινότητα Θεσσαλονίκης γιατί θεώρησε ως «αντισημιτισμό» την διαδήλωση εναντίον της από το ΚΚΕ, τότε και εσύ θέτεις σε κίνδυνο την ελευθερία έκφρασης της κοινότητας. Εκτός και αν πιστεύεις οτι έχουν την δυνατότητα να υποδείξουν στον κάθε Φωτόπουλο το τι να γράφει οπότε εκεί σηκώνω τα χέρια ψηλά.

  Κατά δεύτερο λόγο ακριβώς αυτό που εσύ φρονείς λάθος, την νόμιμη κριτική στις πολιτικές του κράτους του Ισραήλ να την συγχέουμε με τον αντισημιτισμό, το διαπράττεις και εσύ ! Λέει η έκθεση οτι αυξήθηκε ο αντισημιτισμός γιατί έγιναν βίαιες επιθέσεις σε συναγωγές, νεκροταφεία, γραφεία κτλ. Εσύ αμφισβητείς αν αυτό είναι αντισημιτισμός και το εντάσσεις στα πλαίσια της κριτικής του Ισραήλ.

  Κάτι ακόμα: το παράδειγμα της Τριπολιτσάς είναι και αυτό χωρίς νόημα. Πως μπορείς να συνδέεις ένα «κακό πράγμα» που έκαναν οι έλληνες και είναι εύλογο να κρύβεται σε ένα σχολικό βιβλίο, με το γεγονός οτι μια τραγωδία που συνέβη σε ελληνες αποκρύπτεται. Εχει νόημα μόνο αν θεωρήσεις οτι στην σφαγή συμμετείχαν και έλληνες ή απλά οτι οι έλληνες εβραίοι δεν ήταν έλληνες οπότε δε μας αφορά. Είναι να λες οτι είναι λογικό να μην μιλάμε για την Μικρασιατική Καταστροφή γιατί και άλλα κομμάτια όπως την Σφαγή της Τριπολιτσάς αποκρύπτονται.

 10. Ας το ξεκαθαρίσουμε το θέμα διότι βλέπω ότι έχουμε διαφορετικό τρόπο προσέγγισης του θέματος χωρίς όμως να διαφωνούμε επί της ουσίας. Δεν αμφισβήτησα την έκθεση αυτή κάθε αυτή σε ότι αφορά το θέμα του αντισημιτισμού που σίγουρα είναι υπαρκτός, το τόνισα άλλωστε, αμφισβήτησα τις προθέσεις και τους ορισμούς που δίνουν οι ΗΠΑ οι οποίες πολλές φορές καταφεύγουν σε τέτοιες ιδεολογικές επιθέσεις σε όσους δεν υποτάσσονται. Την ιδιοτέλεια, κοινώς το προθέσεων της.

  Η βία που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια κατά των Εβραίων πολιτών είναι αποτέλεσμα και τα αντίποινα που δέχονται από τα εγκλήματα της κυβέρνησης των προς τους παλαιστίνιους και δεν προέρχεται από τον παλιό αντισημιτισμό των φασιστών, τους οποίους σήμερα μόνο κάποιοι εξτρεμιστές και νεοναζί υποστηρίζουν(ως προς το θέμα). Το φαινόμενο του νέου αντισημιτισμού που ευνοεί του ίδιους τους Εβραίους που καταπιάνονται με τις σφαγές στην Παλαιστίνη(τους Εβραίους πολίτες τους κάνει να δυσανασχετούν και οι ίδιοι είναι αυτοί που παραδέχτηκαν την κατάσταση) καθώς πάντα έχουν μια δικαιολογία όποιος αντιδράσει σε αυτά που πράττουν, είναι κατακριτέο από όλους μας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε τα στραβά μάτια σε όσα διαπράττουν εκείνοι προς ευχαρίστηση των λατρών του αίματος, στον εξανδραποδισμό της Παλαιστίνης.

 11. Γιατρός Του Ικα said

  Εγώ πάνω στο θέμα έχω μία απορία και μόνο:Γιατί όταν ασκείται κριτική στην πολιτική της οποιασδήποτε κυβέρνησης στον κόσμο η κριτική γίνεται με πολιτικούς όρους και στην περίπτωση του κράτους του Ισραήλ,του οποίου την πολιτική απέναντι στους Παλαιστίνιους Άραβες την θεωρώ απαράδεκτη,η κριτική γίνεται με φυλετικούς όρους;
  Aκόμη και όταν ασκούμε κριτική στην Αμερικάνική κυβέρνηση για παράδειγμα,ακόμη και όταν λέμε «οι Αμερικάνοι» ας μη γελιώμαστε,η φράση δεν έχει το ίδιο σημασιολογικό βάρος που έχει η φράση «οι Εβραίοι».(Aλήθεια,γιατί όχι έστω «οι Ισραηλινοί»;Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό ισοδυναμεί με το να αναφερόμαστε στην πολιτική των ΗΠΑ και να λέμε «οι Προστεστάντες» ή «οι Χριστιανοί»;)

 12. Διότι δουλεύουν καλά οι επιφανείς του κράτους αυτού. Η συμμετοχή τους στον ρατσισμό του λαού αυτού είναι αναμφισβήτητη όπως μας πληροφορούν μέλη της αριστεράς του Ισραήλ.

 13. Γιατρός Του Ικα said

  Δηλαδή για το ότι εμείς αξιολογούμε με ένα εμφανώς ρατσιστικό κριτήριο την πολιτική του Ισραήλ φταίνε οι και πάλι οι ίδιοι -όχι οι Ισραηλινοί-οι Εβραίοι.Οι Έλληνες Εβραίοι,οι Πολωνοί Εβραίοι,οι Γάλλοι Εβραίοι,γενικώς οι Εβραίοι.Μάλιστα.

 14. Abravanel said

  Για κάτι λιγότερο από 2000 χρόνια οι εβραίοι διώκονται ως εβραίοι, στην σύγχρονη Ελλάδα έχουμε διώξεις με θρησκευτικά κριτήρια όπως στην Κέρκυρα ή κερδοσκοπικά όπως στην Θεσσαλονίκη αλλά ως δια μαγείας από το 1948, (γιατί η ελλάδα είναι η πλεον φιλοσιωνιστική χώρα της Ευρώπης μέχρι τότε) και μετά πλέον οι επιθέσεις εναντίων των εβραίων δεν οφείλονται σε κάποια διαχρονική προκατάληψη και μίσος αλλά γιατί οι έλληνες χριστιανοί τσατίστηκαν για το πως συμπεριφέρεται το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους.

  Στη θέση σου θα προβληματιζόμουν εξαιρετικά το γεγονός οτι επιμένεις να παρουσιάζεις τον εμπρησμό της Συναγωγής της Βέροιας ως απόρροια του μεσανατολικού και όχι οτι το μεσανατολικό οτι αποτελεί αφορμή για να εκδηλωθεί ένα μίσος που ποτέ δεν ξεριζώθηκε από μια υπολογίσιμη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας. Μπορεί να είναι πιο βολικό και εύκολο να ασχολείσαι με την ιδιοτέλεια των αμερικανών αλλά δυστυχώς και οι δυο μας ζούμε στην Ελλάδα, οπότε πιο πρακτικό και χρήσιμο θα ήταν να βλέπαμε ποια είναι η ιδιοτέλεια αυτών που αρνούνται την έκθεση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: