Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Της Otenet το κάγκελο

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2009/10/22

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα τεχνικής φύσεως, και αφού δεν βρήκα άκρη με την Otenet, πήγα στο adslgr.com να δω αν το έχουν αντιμετωπίσει κι άλλοι, κι αν μπορώ να μάθω κάτι από αυτούς. Πράγματι, βρήκα κάποιες πολύ χρήσιμες πληροφορίες, οι οποίες ίσως να οδηγήσουν σε λύση του προβήματός μου.  Σε αντάλλαγμα για τις χρήσιμες αυτές πληροφορίες κατέθεσα στο adslgr.com και τη δική μου εμπειρία, η οποία ίσως και να είναι η πιό εκτενής, πιό καλογραμμένη, και πιό λογοτεχνικού ύφους ανάρτηση που είδε ποτέ το adslgr.com από καταβολής του, (ως γνωστόν οι computer geeks δεν φημίζονται για την περίτεχνη χρήση της ελληνικής γλώσσας,) και την αναδημοσιεύω εδώ προς τέρψιν των αναγνωστών μου.

Ενδεχομένως να είναι μία καλή ιδέα να ρίξετε μιά ματιά στα τρία μικρά μηνύματα που προηγούνται του δικού μου στη συζήτηση για να καταλάβετε περί τι είδους προβλήματος πρόκειται.  Η συζήτηση διεξάγεται εδώ: «adslgr.com: otenet αδυναμια χρησης της υπρεσιας remote desktop connection»

Η δική μου απάντηση:

Λοιπόν, χρησιμοποιούσα κι εγώ Remote Desktop Connection και μάλιστα με port mapping στο router έτσι ώστε το service να βγαίνει έξω σε κάποιον ανυποψίαστο πενταψήφιο αριθμό θύρας, και λειτούργησε μιά χαρά για κάποια χρονική περίοδο, αλλά ξαφνικά μιά μέρα έπαψε να λειτουργεί. Εννοείται πως είχα φροντίσει και όλα τα άλλα: ρύθμιση always-up, Dynamic DNS μέσω selfip.com, κλπ. Μπορούσα να κάνω ping το σπίτι μου από το γραφείο, αλλά το Remote Desktop αρνιόταν να κάνει σύνδεση. Αφότου παιδεύτηκα για αρκετό καιρό προσπαθώντας να καταλάβω τι φταίει, δοκιμάζοντάς τα όλα, τελικά αποφάσισα πως δεν μπορεί να φταίει τίποτε άλλο παρά η Otenet, και επιχείρησα να αλλάξω τον αριθμό της θύρας σε κάποιον άλλο τυχαίο πενταψήφιο αριθμό. Κάνοντάς το αυτό το Remote Desktop άρχισε ξανά να λειτουργεί ως διά μαγείας, και μετά από έναν περίπου μήνα κόπηκε πάλι. Όπως πριν, έτσι και τώρα το ping δουλεύει, το Remote Desktop όμως όχι. Άρα είναι ξεκάθαρo ότι η Otenet κόβει πόρτες.

Τηλεφώνησα λοιπόν στην υπηρεσία που η Otenet αποκαλεί «τεχνική βοήθεια», (δεν φαίνονται να έχουν «τεχνική εξυπηρέτηση»,) και μετά από πάμπολλα τηλεφωνήματα που το καθένα μετά από μακρά αναμονή κατέληγε σε σήμα κατειλημμένου κατάφερα τελικά να μιλήσω με άνθρωπο. Η εντελώς άσχετη κακοπληρωμένη φουκαριάρα στην άλλη άκρη της γραμμής μου είπε να πάω στο portforward.com να λύσω το πρόβλημά μου. Προσπάθησα να της εξηγήσω ότι το portforward.com δεν θα μου λύσει το πρόβλημά μου, αλλά εκείνη επέμενε να πάω πρώτα εκεί, και αν εξακολουθώ να έχω πρόβλημα, να ξανατηλεφωνήσω. Της είπα «ωραία, ας υποθέσουμε λοιπόν πως πήγα εκεί αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημά μου και τώρα σας τηλεφωνώ γιατί εξακολουθώ να έχω πρόβλημα», αλλά εκείνη δεν το δέχθηκε αυτό ως απάντηση. Το ύφος της ήταν βεβιασμένα ευγενικό σε σημείο κοροϊδίας. Προφανώς λειτουργούσε βάσει τυραννικά αυστηρών οδηγιών και θα ήθελε πολύ να σιχτηρήσει αλλά δεν μπορούσε να το κάνει για να μη χάσει την κωλοδουλειά της. Τη ρώτησα αν αυτός ο ιστότοπος ανήκει στην Otenet ή με κάποιο τρόπο συνεργάζεται με την Otenet, κι εκείνη είπε «να σας εξηγήσω», και τότε κόπηκε η γραμμή. Ε, ναι, τι νομίζατε ότι είναι εκεί, κανένας οργανισμός τηλεπικοινωνιών;

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι όταν σε κάποια στιγμή είχα πει στην κοπέλα «μιά στιγμή να γράψω» εκείνη μου είχε απαντήσει «δεν υπάρχει πρόβλημα, πάρτε το χρόνο σας». Η λέξη προς λέξη μετάφραση του αγγλικού ιδιώματος «take your time» σημαίνει ότι η κοπέλα ίσως να έχει σπουδάσει στο εξωτερικό. Σκέψου, να σπουδάσεις στο εξωτερικό και να επιστρέψεις στην Ελλάδα για να κάνεις μιά τέτοια κωλοδουλειά για έναν τέτοιο κωλοεργοδότη. Κοπελιά, σου εύχομαι να βρεις σύντομα κάτι καλύτερο.

Το δεύτερο τηλεφώνημα (δέκατο αν μετρήσουμε όλα εκείνα που τα έφαγε η μαρμάγκα) το απάντησε κάποιος λελές ο οποίος και πάλι μου πρότεινε το portforward.com, και του είπα ψέματα ότι είχα πάει εκεί αλλά δεν βρήκα λύση, για να ξεκολλήσει η βελόνα. Ο λελές είχε μερικες αγαπημένες εκφράσεις που πιπιλούσε συνεχώς. Η μία ήταν «δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα» και η άλλη ήταν «πρέπει πρώτα να μάθετε κάποια πράγματα». Σα να μην του είχα δώσει την παραμικρή περιγραφή του προβλήματός μου, εκείνος μου εξήγησε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και πως αν θέλω να ανοίξω κάποια πόρτα πρέπει απλώς να μάθω πρώτα κάποια πράγματα για να το κατορθώσω αυτό. Του εξήγησα ότι δεν του τηλεφωνούσα για να μου πει εκείνος εμένα τι να κάνω, παρά για να πω εγώ στην Otenet να πάψει να μου κόβει πόρτες. Ο τύπος μου είπε πως απ’ όσο έχει λάβει ενημέρωση (sic) δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Του ζήτησα να μου το επαναλάβει αυτό. «Μιά στιγμούλα για να καταλάβω, μου λέτε δηλαδή ότι η Otenet δεν κόβει πόρτες;» τον ρώτησα. «Κοιτάχτε,» μου είπε, «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, απλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιες πόρτες για να έχετε αυξημένη ταχύτητα διαμεταγωγής, και τα λοιπά, πρέπει πρώτα να μάθετε κάποια πράγματα». «Ναι,» απάντησα, «μόνο που δεν μου απαντήσατε, πείτε μου σας παρακαλώ, μου λέτε ότι η otenet δεν κόβει πόρτες;» Τελικά κατάφερα να αποσπάσω μία καταφατική απάντηση από τα χείλια του, του είπα «ευχαριστώ,» και το έκλεισα.

Βέβαια, όποιος πάει στο http://www.otenet.gr/hd/HTML/abuse_ports.htm μπορεί να δεί ότι η ίδια η Otenet δηλώνει ξεκάθαρα πως κόβει, πράγματι, πόρτες. Με άλλα λόγια, τεχνική εξυπηρέτηση εντελώς, μα εντελώς, του κώλου.

Για να γυρίσουμε στο τεχνικό πρόβλημα τώρα, προφανώς η Otenet κόβει πόρτες, και προφανώς κόβει περισσότερες απ’όσες παραδέχεται ότι κόβει, καθώς αυτές που μου κόβει εμένα κάθε μήνα είναι πενταψήφιες, ενώ στην προαναφερθείσα σελίδα παραδέχονται ότι κόβουν μόνο τετραψήφιες. Επίσης προφανώς και δεν χρησιμοποιούν μία απλή λίστα με σταθερές πόρτες που κόβουν όπως ισχυρίζονται, παρά λειτουργούν κάποιο δυναμικό σύστημα που κόβει πόρτες βάσει δραστηριότητας που ανιχνεύει σε αυτές, πιθανώς κομμένο-ραμμένο με σκοπό τον περιορισμό του file sharing.

Μέσα στις προσεχείς ημέρες θα απενεργοποιήσω λοιπόν αυτό το «σύστημα αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις» και θα σας πω τι ψάρια έπιασα.

Ενημέρωση 2009-10-22 20:00: το adslgr.com διέγραψε αυτό το σχόλιό μου, μαζί με απάντηση άλλου αναγνώστη και δική μου ανταπάντηση, με την αιτιολογία «Υβριστικό, προσβλητικό, χλευαστικό, ρατσιστικό ή απειλητικό μήνυμα».   Όποιος θέλει να δει το περιεχόμενο της σελίδας πριν πέσει η λογοκρισία μπορεί να μου τη ζητήσει και θα του τη στείλω μέσω email, την έχω σωσμένη σε μορφή .mht (web archive, υποστηρίζεται από microsoft internet explorer.)

Copyright © 2009 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

7 Σχόλια προς “Της Otenet το κάγκελο”

  1. ComputerΓκίκ said

    Αγαπητέ Διαγόρα, καταρχάς θα σε συμβούλευα να μην απενεργοποιήσεις την συγκεκριμένη προστασία γιατί θα γίνεις ιδανικό θύμα για τα το κάθε τυχαίο παιδάκι-χακερ που θέλει να παίξει με ip/port scanners.

    Τώρα σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θα σε συμβούλευα να ξεχάσεις το δύσχρηστο remote desktop, και να βάλεις το team viewer το οποίο λειτουργεί χωρίς ειδικές ρυθμίσεις και παραμετροποιήσεις. Τα ports δεν χρειάζεται καν να γίνουν forward (εκτός αν ο υπολογιστής είναι σε εταιρικό firewall). Aντι για ip βάζεις κάποιο username ή ID που σου παρέχεται αντί για static.

    Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι freeware και μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ: http://www.teamviewer.com/index.aspx

  2. Απίστευτο, το αρχικό μου σχόλιο λογοκρίθηκε στο adslgr, μαζί με απάντηση άλλου σχολιαστή και δική μου ανταπάντηση. Η αιτιολογία που έλαβα ήταν «Υβριστικό, προσβλητικό, χλευαστικό, ρατσιστικό ή απειλητικό μήνυμα».

    Η απάντηση του άλλου σχολιαστή είχε ως εξής:

    22-10-09, 18:32
    maik49
    «αφελώς αντι-μιλιταριστής»
    ISP: OTEnet
    Εγγραφή: 12-06-2005
    Περιοχή: Θεσσαλονικη
    Μηνύματα: 4.500

    Για να γυρίσουμε στο τεχνικό πρόβλημα τώρα, προφανώς η Otenet κόβει πόρτες, και προφανώς κόβει περισσότερες απ’όσες παραδέχεται ότι κόβει, καθώς αυτές που μου κόβει εμένα κάθε μήνα είναι πενταψήφιες, ενώ στην προαναφερθείσα σελίδα παραδέχονται ότι κόβουν μόνο τετραψήφιες. Επίσης προφανώς και δεν χρησιμοποιούν μία απλή λίστα με σταθερές πόρτες που κόβουν όπως ισχυρίζονται, παρά λειτουργούν κάποιο δυναμικό σύστημα που κόβει πόρτες βάσει δραστηριότητας που ανιχνεύει σε αυτές, πιθανώς κομμένο-ραμμένο με σκοπό τον περιορισμό του file sharing.

    Ακριβως!!! εχει στησει ενα μηχανισμο που ανιχνευει τον Λακη που θελει να στειλει στην Μαρια με τα πρασινα ματια το τελευταιο cd του Τσαλικη και μολις το καταλαβει, τσουπ του κοβει την πορτα. Ο Λακης ομως πιο πονηρος την αλαζει αλλα μονο για ενα μηνα γιατι παλι τον παιρνουνε χαμπαρι και συνεχιζεται το ιδιο βιολι στο διηνεκες.

    Βέβαια, όποιος πάει στο http://www.otenet.gr/hd/HTML/abuse_ports.htm μπορεί να δεί ότι η ίδια η Otenet δηλώνει ξεκάθαρα πως κόβει, πράγματι, πόρτες. Με άλλα λόγια, τεχνική εξυπηρέτηση εντελώς, μα εντελώς, του κώλου

    Το δηλωνει , δεν το κρυβει.

    Μέσα στις προσεχείς ημέρες θα απενεργοποιήσω λοιπόν αυτό το «σύστημα αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις» και θα σας πω τι ψάρια έπιασα.

    Κατι που φυσικα αν το ειχες κανει απο την αρχη δεν θα εγραφες αυτο το σεντονι με τις εξυπναδες και τα απρεπη σχολια.

    Προσοχη!!!!!!!! Τα αυτια εχουν τοιχους.

    —————————————
    Και η δική μου ανταπάντηση είχε ως εξής:

    22-10-09, 19:23
    Διαγόρας ο Μήλιος
    ISP: OTEnet
    Εγγραφή: 22-10-2009
    Περιοχή: Αθήνα
    Μηνύματα: 2

    Αγαπητέ maik49, αντιμετώπισα ένα πρόβλημα τεχνικής φύσεως, και επικοινώνησα με τον πάροχο για να μου το λύσει. Ο πάροχος δεν μου έδωσε λύση γιατί είναι ανίκανος, και ήλθα εδώ. Εδώ βρήκα τον σύνδεσμο προς τη σελίδα του παρόχου που εξηγεί τα περί του συστήματος «αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις» του παρόχου. Άρα, δεν θα μπορούσα να είχα απενεργοποιήσει αυτό το σύστημα από την αρχή.

    Αλλά έτσι κι αλλιώς, η οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη ενέργειας εκ μέρους μου δεν είναι δυνατόν να αλλάξει στο παραμικρό το γεγονός ότι η «τεχνική βοήθεια» που προσφέρει ο πάροχος είναι απαράδεκτη γιατί λέει πράγματα που οι δημόσιες σελίδες του παρόχου αναιρούν.

    Εν πάση περιπτώσει, αν σου φάνηκαν απρεπή τα σχόλιά μου, σου ζητώ συγγνώμη. Σκέφτηκα ότι «δεν μπορεί, στο adslgr ήλθα να αφήσω σχόλιο, εδώ έρχεται ο πικραμένος Έλληνας χρήστης, ο νευριασμένος, ο εξοργισμένος, ο εξαγριωμένος, ο έξω-απ-τα-ρούχα-του, και γράφει το κάθε πρόβλημά του, πρέπει να έχουν δει πολλά τα μάτια τους, δεν φαντάζομαι ένα «φουκαριάρα» και ένα «τεχνική υποστήριξη του κώλου» να τους ενοχλήσει.» Αλλά αν σε ενόχλησε, και πάλι, σου ζητώ συγγνώμη.

  3. Δεν είναι σίγουρο ότι η κοπέλα σπούδασε στο εξωτερικό. Πολλές εκφράσεις έχουν πλέον περάσει από την αγγλική στην ελληνική αυτούσιες, ως αποτέλεσμα της αγγλομάθειας που μαστίζει τον ελληνικό λαό τις τελευταίες δεκαετίες (ενδεχομένως και των υποτιτλισμών του alpha και του star). Άνθρωποι που δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους έξω απ’ την Ελλάδα χρησιμοποιούν φράσεις όπως «θα σε πάρω πίσω» (στο τηλέφωνο εννοείται), «μου κάνει νόημα» (πες του να σου κάνει καφέ καλύτερα), και φυσικά «πάρε το χρόνο σου» (πάρε κι ένα φοντανάκι μετά). Είναι τόσο διαδεδομένες, ώστε σύντομα θα τις δούμε και στα λεξικά.

  4. stratis_vip said

    Αυτό το οποίο χάρηκα στην ανάρτηση είναι η κοινωνική προέκταση της στελέχωσης του τμήματος υποστήριξης της εταιρίας.

    Από κει και πέρα, είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα στο 99% των περιπτώσεων φταίει ο πελάτης (το ακριβές νούμερο, δεν είναι και πολύ χαμηλότερο για τα θέματα υπολογιστών). Για το υπόλοιπο 1%, σκοπός της υποστήριξης είναι, να αποδείξει, μέσα από δοκιμασμένες διαδικασίες, ότι δεν φταίει η εταιρία. Σε καμιά περίπτωση όμως, δεν είναι σκοπός τους να σε βοηθήσουν.

    Ως εκ τούτου, θεωρώ άνευ ουσίας την επιμονή σου αγαπητέ Διαγόρα, να λες ότι κάνει λάθος η Otenet! ;)

    Να φύγετε κύριε! Να πάτε στο portforward.com! ;)

  5. Το επόμενο βήμα είναι η τεχνική βοήθεια να είναι στην Ινδία. This is not humor.

  6. EvanT said

    Έλα βρε Μελάνη μου, αυτή είναι η δυναμική της γλώσσας. Σήμερα λέμε «μου κάνει νόημα» και ακούγεται γελοίο, αλλά σε 100 χρόνια η φράση αυτή θα είναι τόσο χρήσιμη που θα είναι «το καλύτερο πράμα μετά το κομμένο ψωμί για τοστ» :P

  7. atumrakis said

    Εκτός από το team viewer μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ultranvc. Το χρησιμοποιώ πάνω από 4 χρόνια τώρα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Multiplatform.
    Ή αν έχεις linux στο σπίτι(ή/και στο γραφείο) μπορείς να μπεις μέσω ένα κάρο τρόπων.
    Γενικά δες εδώ, εγώ χρησιμοποιώ tightvnc ή krdc, κυρίως το δεύτερο. ή μπορείς απλά να τρέξεις εφαρμογές μέσω ssh, και από windows, με χρήση putty.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: