Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Γελοιογραφία: Χριστιανισμός

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2009/10/12

Η αντιγραφή είναι ελεύθερη, αρκεί κάθε αντίγραφο να συνοδεύεται από αναφορά στο πρωτότυπο.

Ευχαριστώ πολύ τον stratis vip για την εκτέλεση.

Το πρωτότυπο είναι από το LOLgod.

Το κείμενο, προς διευκόλυνση των μηχανών αναζήτησης:

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

Η αντίληψη ότι ένας Συμπαντικός Εβραίος Ζόμπι που ήταν πατέρας του εαυτού του θα σε κάνει να ζήσεις για πάντα αν φας συμβολικά τη σάρκα του και του πεις τηλεπαθητικά πως τον αποδέχεσαι ως αφέντη, έτσι ώστε εκείνος να αφαιρέσει κάποια κακή δύναμη από την ψυχή σου, η οποία βαραίνει όλη την ανθρωπότητα επειδή μία γυναίκα που πλάστηκε από παϊδάκια πείσθηκε από κάποιο ομιλόν φίδι να φάει από ένα μαγικό δέντρο… καλά, βγάζει τέλειο νόημα.

Copyright © 2009 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

19 Σχόλια προς “Γελοιογραφία: Χριστιανισμός”

 1. Η καπως περιεργη συνταξη ειναι επι σκοπου… περιεργη;

 2. Η κάπως περίεργη σύνταξη οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είναι εύκολο να μεταφράσει κανείς το περίτεχνα συμπιεσμένο αγγλικό πρωτότυπο. Προτάσεις για αλλαγές και βελτιώσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες.

 3. @ngel said

  Θα συμφωνήσω με τη σύνταξη κι εγώ έχοντας δει το original. Παραμένει απο τα αγαπημένα μου πάντως!

 4. Abravanel said

  Oσο αφορά τα παϊδάκια ορίστε πως με μια μικρή ιστορία θα μετατρέψω σε πιστές όλες τις αναγνώστριες του ιστολογίου:

  Μια φορά ο Ραμπάν Γκαμλιέλ, (Ραμπάν είναι ο τιμητικός τίτλος που ανήκει στον ραβίνο που ηγείται του Ραβινικού Συμβουλίου), βρέθηκε μπροστά στον Αυτοκράτορα των Βαβυλωνίων ο οποίος τον κορόιδευε:

  “Ο Θεός σας είναι κλέφτης γιατί έχει γραφεί οτι ο Κύριος προκάλεσε έναν βαθύ ύπνο στον Αδάμ και τότε του αφαίρεσε μια πλευρά για να φτιάξει την Εύα“. Ο Γκαμλιέλ σάστισε δε μπορούσε να του απαντήσει και τότε η κόρη του, του ζήτησε να παρέμβει. Η κοπέλα γύρισε στον Αυτοκράτορα και του είπε: “Δώσε μου ένα αξιωματικό για να ερευνήσω μια καταγγελία“. “Τι είδους καταγγελία ;” ρώτησε ο Αυτοκράτορας. “Ένας κλέφτης μπήκε χθες στο διαμέρισμα μας και μας έκλεψε ένα μπρούτζινο λυχνάρι και μας άφησε ένα χρυσό στη θέση του“. “Μακάρι ένας τέτοιος κλέφτης να με επισκεπτόταν κάθε μέρα !“, εξεφώνησε ο Αυτοκράτορας γελώντας με την ανοησία της κοπέλας. Και τότε αυτή απάντησε: “Ορίστε! Μα και ο Θεός μας έκανε το ίδιο γιατί αφαίρεσε ένα απλό πλευρό από τον Αδάμ αλλά του έδωσε μια γυναίκα στο πλάι του!“.

 5. EvanT said

  Εγώ προτείνω την κάτωθι απόδοση:

  «Η αντίληψη ότι ένα Συμπαντικό ζόμπι εβραϊκής καταγωγής, που υπήρξε και πατέρας του εαυτού του, θα σε κάνει να ζήσεις για πάντα αν φας συμβολικά τη σάρκα του και του πεις τηλεπαθητικά πως τον αποδέχεσαι ως αφέντη. Εκείνος τότε θα μπορέσει να αφαιρέσει μια κακή δύναμη από την ψυχή σου, που υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους επειδή μια γυναίκα από παϊδάκια πείστηκε από ένα ομιλητικότατο φίδι να φάει από ένα μαγικό δέντρο… Τι να σας πω… Λογικότατο.»

  Επίσης προτείνω αλλαγή της φωτογραφίας με κάποια με τον Αδάμ και την Εύα, κατά προτίμηση καρτουνίστικη. Η συγκεκριμένη ΚΑΙ είναι πολύ μοβόρικια ΚΑΙ δε θεωρώ ότι ο ανθρώπινος πόνος που αποπνέει η συγκεκριμένη εικόνα αξίζει να γίνεται περίγελος.

 6. Abravanel, επ, χαίρομαι που σε βλέπω. Ωραία η ιστορία.

  EvanT, για τις ενστάσεις σου σχετικά με την εικόνα θα συμφωνήσω, αν και φαντάζομαι πως ο δημιουργός του πρωτότυπου επέλεξε τη συγκεκριμένη εικόνα επειδή αναδεικνύει την ομοιότητα του Ιησού με ζόμπι. Από την άλλη, ίσως να αξίζει να δοκιμάσει κάποιος να ξαναφτιάξει τη γελοιογραφία χρησιμοποιώντας κάποια καρτουνίστικη όπως πρότεινες κι εσύ έκδοση της Εύας με το φίδι, και να βλέπαμε αν μπορεί να βγει πιό πετυχημένη.

 7. thehumanual said

  Το κείμενο είναι καλο, αλλα θα είθελα να εστιάσω στην φωτογραφία. Στην πραγματικοτητα δεν θέλω να εστιάσω αλλα δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου απο πάνω της. Όσο σκέφτομαι οτι η όλη παραγωγή τόσων άθλιων εικόνων έχουν σαν στόχο τα παιδιά …
  Σου γεννάει ένα συναισθημά ΜΙΣΟΥΣ για αυτον που σου έκανε κιμά τον φανταστικό σου φίλο … ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ

  ΥΓ. Εστιάζουν στην ΒΙΑ για να είναι πιο κατανοητο το ασαφές μυνημα τους

 8. espectador said

  Η φωτογραφια ειναι απο την ταινια αυτου του ανοητου του Μελ Γκιμπσον?

 9. cyrus said

  Όντως, η εικόνα είναι μάλλον αντιαισθητική. Αν βάλεις «zombie jesus» στην αναζήτηση εικόνων του google, θα βγάλει πολλές ωραίες εναλλακτικές λύσεις — αν και, βέβαια, αυτό θα ήταν βιασμός του πρωτοτύπου…

 10. philalethe00 said

  Να τω δώσουμε Νομπέλ Θεολογίας του παιδιού που το έφκιαξε. Μόνο πώς θα πείσουμε τους συντηρητικούρες της Σουηδικής Βασιλικής Ακαδημίας δεν ξέρω να του το πιστώσουν…

 11. Χιχιχι, εμένα μ’αρέσει, και το κειμενάκι από κάτω είναι πολύ καλό. Η φωτογραφία είναι όντως λίγο αποκρουστική και δεν παραπέμπει σε χιούμορ, όμως είναι και μια πολύ καλή ευκαιρία να σκεφτεί κανείς πόσο πολύ προβάλει τον πόνο αυτή η θρησκεία και πόσο πολύ υποτίθεται πως αναγκάστηκε να υποφέρει ο «υιός του θεού» – λες και κοτζαμ θεός δεν μπορούσε να βρει άλλο τρόπο να απαλλάξει τον κόσμο από τις αμαρτίες του (μα ποιες αμαρτίες;;). Γενικά αν δεν υπάρχει πόνος και βασανιστήριο δεν μπορεί ο χριστιανισμός, κάτι του λείπει..

 12. κουκαράτσας said

  τελικά.. δε βγάζει νόημα η εξίσωση… λολ αν και θα το’χετε δεί, η εικόνα και το κείμενο δε φαίνονται ολόκληρα – μήπως μια σμίκρυνση ;

  το site του πρωτότυπου είναι μοναδικό !

  θενξ 4 ολ ! ;-)

 13. Κουκαράτσας, τι ανάλυση έχει η οθόνη του υπολογιστή σου; μήπως 800 επί 600;

 14. Κουκαράτσας said

  1024 – αλλά μάλλον έφταιγα εγώ που δεν το είδα πλήρως ανοιγμένο. τώρα φαίνεται εντάξει – θενξ διαγόρα 8-)

 15. μά είναι σαφές! μου λύθηκε κάθε απορία! ευχαριστώ Διαγόρα!

 16. Η απουσία του ΘΒ είναι αξιοσημείωτα έντονη…
  Για τη διεξαγωγή μιας «γόνιμης» και ενδιαφέρουσας συζήτησης, ή θα πρέπει τα γνωμικά να προαχθούν σε πηγές βαθύτερου προβληματισμού, ή να επέλθει σύγκρουση με το, προς το παρόν άφαντο, αντίπαλον δέος (?…)

  Ι.Μ.Δ

 17. Αγαπητέ The Mortgage, εμένα δεν με είχε απασχολήσει η απουσία του Θου Βου. Τώρα που το ανέφερες, βέβαια, αναγκαστικά θα συζητηθεί. Νομίζω λοιπόν πως βιάζεσαι. Πάνε μόνο λίγες μέρες που επέστρεψα στο ιστολογείν. Αν και όταν θελήσει να ξανάρθει ο Θου Βου να μας κάνει παρέα, θα έλθει. Αλλά έτσι κι αλλιώς μπορούμε να κάνουμε και χωρίς την παρουσία χριστιανών απολογητών.

 18. […] εδώ. Βρήκατε αυτό το άρθρο ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το! […]

 19. Αθεο Τομάρι said

  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ:
  “Η αντίληψη ότι ένα ζόμπι εβραϊκής καταγωγής, που υπήρξε και θεός πριν γίνει πατέρας του εαυτού του, θα σε κάνει να ζήσεις για πάντα αν φας συμβολικά τη σάρκα του και πιείς το αίμα του ενώ του λες συνεχως τηλεπαθητικά πως τον αποδέχεσαι ως αφέντη. Εκείνος τότε θα μπορέσει να αφαιρέσει μια κακή δύναμη από την ψυχή σου, που υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους επειδή μια γυναίκα φτιαγμένη από παϊδάκια πείστηκε από ένα φίδι που μιλάει, να φάει ένα μήλο από ένα μαγικό δέντρο.”

  Πιστεύω πως πρέπει να αφαιρεθεί η τελευταία φράση («Τι να σας πω λογικότατο» ή «καλά, βγάζει τέλειο νόημα») διότι είναι πλεονασμός σε αυτό που ήδη σκέφτεται κάποιος που το διαβάζει – μάλιστα υποβαθμίζει κανείς και το αστείο του όλου πράγματος με τέτοιες προσθήκες. Λειτουργεί από μόνο του!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: