Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

«Η Καθημερινή»: «Στραβά» τζαμιά στη Μέκκα

Posted by kotsiosp στο 2009/04/08

Μετρήσεις που έγιναν σε τζαμιά στη Μέκκα δείχνουν ότι τουλάχιστον 200 από αυτά δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένα με τον ιερό βράχο της Κάαμπα, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός ισλαμικών θεμάτων της Σαουδικής Αραβίας Ταουφίκ αλ Σουντάιρι.


Η αποκάλυψη αυτή σόκαρε το μουσουλμανικό κόσμο και εκφράστηκαν ανησυχίες από τους πιστούς για την «εγκυρότητα» των προσευχών τους, αφού ως γνωστόν οι μουσουλμάνοι όταν προσεύχονται πρέπει να στρέφονται προς την κατεύθυνση του ιερού αυτού βράχου που βρίσκεται στη Μέκκα.

Ο υφυπουργός προσπάθησε να καθησυχάσει τους προσκυνητές λέγοντας πως «δεν υπάρχουν τόσο μεγάλα λάθη, αλλά όπως και να έχει έχουν γίνει διορθώσεις σε κάποια από τα τζαμιά μέσω της χρήσης σύγχρονων τεχνικών. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν επιπτώσεις στις προσευχές»

Το άρθρο της «Κ» εδώ

Copyright © 2009 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

24 Σχόλια προς “«Η Καθημερινή»: «Στραβά» τζαμιά στη Μέκκα”

 1. jim_hellas said

  «Σε καμμιά περίπτωση δεν υπάρχουν επιπτώσεις στις προσευχές»

  Φιού! Έφυγε ένα μεγάλο βάρος από πάνω μου. Φανταστείτε μονάχα το μέγεθος της καταστροφής αν τα τζαμιά ήταν ακόμη πιο στραβά και υπήρχαν επιπτώσεις στις προσευχές! Ο Θεός θα έξυνε το κεφάλι του τόσα χρόνια για να καταλάβει γιατί δεν λαμβάνει σωστά τα αιτήματα των πιστών.

  Αχ και βαχ…

 2. Αφού είναι παντοδύναμος και παντογνώστης, δε μπορούσε να ξέρει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον προσανατολισμό των τζαμιών και να λύσει το πρόβλημα βάζοντας μερικούς αναμεταδότες προσευχών;

 3. GB said

  Εκσυγχρονισμός και Ανεκτικότητα?
  ενάντια στην σχολαστικότητα, ποιός ξέρει.

 4. cyrus said

  Α, ώστε γι’ αυτό δεν έχουν βυθιστεί ακόμα οι Η.Π.Α., παρά τους τόσους φανατικούς μουσουλμάνους ανά τον κόσμο που προσεύχονται νυχθημερόν για να συμβεί κάτι τέτοιο — αν η ευθυγράμμιση του πιστού δεν είναι ακριβής, το σήμα κάνει διακοπές και το περιεχόμενο γίνεται ακατανόητο από τον παραλήπτη (αν υποθέσουμε ότι αυτός ο τελευταίος υπάρχει…).

  Θα τους πει κανείς, επιτέλους, ότι η προσευχή είναι στην καλύτερη περίπτωση μια άσκηση διαλογισμού και ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον πραγματικό κόσμο;

 5. αυτή η απόκλιση είναι σωστή γιατί λαμβάνει υπόψη την χωροχρονική καμπυλότητα

 6. α, με το συμπάθειο, λάθος κατάλαβα, οι αποκλίσεις στην πραγματικότητα λαμβάνουν υπόψιν την δύναμη κοριόλις

 7. Άθλιος said

  Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν επιπτώσεις στις προσευχές

  Γιατί κοροϊδεύετε ρε παιδία; Ο άνθρωπος έχει δίκιο. Οι προσευχές σε μη ευθυγραμμισμένα τζαμιά έχουν ακριβώς ίδια αποτελεσματικότητα σε σχέση με την αποτελεσματικότητα που θα είχαν αν τα τζαμιά ήταν ευθυγραμμισμένα σωστά..! (δηλαδή μηδέν)

 8. Comte de Toulouse said

  Το πρόβλημα μπορούσε να λυθεί με diversity receiver (Div Rx).
  Εξαρτάται βέβαια και από το πόσο υψίσυχνες είναι οι προσευχές

 9. etairos said

  Μα και εδώ, το μεγαλύτερο εθνικό θέμα (αφού λύσαμε Κυπριακό και Αιγαίο και ελλείμματα και και και…) είναι η σχολή της Χάλκης, ώστε να μετεκπαιδευτούν οι παπάδες πως να πουλούν καλύτερα τα κόκκαλα! Για φανταστείτε να μην είναι γνήσια: πιάνουν τότε οι προσευχές; Υπάρχει περίπτωση refund του οβολού των πιστών; Να υποθέσω ότι Καθηγητές της έδρας «Απόκτηση Real Estate στον Παράδεισο» είναι οι γνωστοί Μοναχοί;

 10. Το θέμα είναι σοβαρό. Φαντάσου να είσαι πιστότατος μέχρι τα γεράματά σου και όταν πεθάνεις να σε στείλουν στο πυρ το εξώτερον, επειδή δεν έκανες τόσα χρόνια ούτε μία τόση δα προσευχούλα! Κι εσύ να χτυπιέσαι ότι προσευχόσουν καθημερινά με όλους τους τύπους, κανονικότατα, κούτελο στο πάτωμα, τον κώλο ψηλά. Κι εκείνοι να διαβεβαιώνουν ότι δεν έλαβαν τίποτα! Τι κάνεις τότε, ε; Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να περιμένεις να ανηφορίσει ο πολιτικός μηχανικός που έφτιαξε το τζαμί.

 11. Και να ανηφορίσει κατά άλλο κόσμο μεριά ο γκαβούλιακας ο πολιτικός μηχανικός που δεν ευθυγράμμισε σωστά το τζαμί τι θα καταφέρεις εκεί πέρα που θα’στε και οι δυο πια αθάνατες και άυλες ψυχές; Θα του ρίξεις μήπως κλωτσιά κάτω από τη μέση και θα πονέσει;

 12. Έχω καλή σύνδεση με τον Αλλάχ;
  Οι άγγελοι είναι αρσενικοί ή θηλυκοί;

  … προβλήματα, που έχουν οι πιστοί!

 13. kotsiosp said

  «…έχουν γίνει διορθώσεις σε κάποια από τα τζαμιά μέσω της χρήσης σύγχρονων τεχνικών».

  Βλέπω τον ιμάμη να βγαίνει με GPS και να λέει «παιδιά, στρίψτε 12 μοίρες αριστερά για να βλέπετε τη Μέκκα φάτσα».

 14. doctor said

  Τον παίρνουν και γέρνουν και τα τζαμιά;;; Καλό!

  Δείτε εδώ μια προσευχή ενός Αγρινιώτη που σίγουρα εισάγει νέες σχέσεις με τον Θεό, ειδικά όταν αυτός δεν εισακούει τις προσευχές: http://www.youtube.com/watch?v=FTSup-u9jDw

 15. Sober said

  Δε φταίνε τα τζαμιά, η μέκκα είναι στραβή

 16. Γιατρός Του Ικα said

  @Doctor,για το βίντεο.

  «Σ’αγαπώ.σ’εκτιμώ,σε σέβομαι…» ΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

  ΥΓ:Το blog σου είναι για μένα από τις πιό αγαπημένες και σεβαστές «γωνιές» στο διαδίκτυο.

  Maximum respect.(αλα AliG).

 17. Ο υφυπουργός είπε: «…Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν επιπτώσεις στις προσευχές»

  Η γνώμη του Θεού δεν μετράει; :)

 18. undantag said

  Χαχαχα! «Υφυπουργός Ισλαμικών θεμάτων»!

  Παραίτηση του υφυπουργού για λόγους ευθιξίας και Ειδικό Δικαστήριο ΑΜΕΣΩΣ, αυτό έχω εγώ να πω!

  ΥΓ: δεν ήξεραν οι πιστοί, δεν ρώταγαν;

  http://www.qibla.com.br/

 19. ilmois said

  φανταζεστε να μην υπηρχε η τεχνολογια που χρειαζεται για να καταλαβουν αυτο το προβλημα;;; νομιζω δεν χρειαζεται σχολια!!!

 20. «ή στραβά είν’ τα τζαμία, ή στραβά προσεύχονται»

 21. LOL!

 22. @Αταίριαστος Δεν φταίει ο μηχανικός, ήταν θεία παρέμβαση. Αμάν πια όλα στις πλάτες μας τα φορτώνετε! Σε λίγο θα πείτε και για την Πίζα ότι ο μηχανικός έφταιγε ενώ είναι ξεκάθαρο ότι ήταν ο αρχιτέκτονας που εμπνεύστηκε ένα μεγαλοφυές σχέδιο για προσέλκυση τουριστών!

 23. espectador said

  Δεν καταλαβα. Ο θεος βρισκεται στην απολυτη κατακορυφη 9πως το λεγαμε εκινο που εβαζαν οι χτιστες, νημα της σταθμης?)
  Δηλ. αν προσευχηθει κανεις σε στραβο τζαμι η προσευχη του παει στον θεο του διπλανου? Ας τα βρουν οι θεοι μεταξυ τους για το ποιον θα εξυπηρετησουν πρωτα. Εμας τι μας ζαλιζουν?

 24. Rodia said

  Είναι καιρός να εξεταστούν και οι δικές μας εκκλησιές. Από όσο έχω παρατηρήσει, υπάρχουν σοβαρές παρεκκλίσεις όσον αφορά τον ακριβή προσανατολισμό του ιερού. Ελάχιστα ιερά εκκλησιών είναι ακριβώς προσανατολισμένα. Προς την ανατολή, εννοείται…
  Αυτό συμβαίνει όχι μόνο σε κτίρια εκκλησιών που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως όπου οι γνωστοί περιορισμοί (οικόπεδο, οικοδ. τετράγωον, κλπ) αλλά και σε ξωκκλήσια όπου τίποτε δεν εμποδίζει την ορθή τοποθέτηση των ναών στο χώρο.
  Χρειάζεται σοβαρός προβληματισμός επί του συγκεκριμένου θέματος και θα πρότεινα στην Δ.Ι.Σ. να το εξετάσει σε κάποια μελλοντική συνεδρίαση.

  –>> Ευτυχώς για τους μωαμεθανούς υπάρχει το ειδικό χαλάκι με την ενσωματωμένη πυξίδα που δείχνει ΑΚΡΙΒΩΣ πού βρίσκεται η Μεκκα. Το χαλάκι αυτό είναι εφεύρεση πολυμήχανου έλληνα, της οποίας πούλησε τη πατέντα σε ξένη εταιρεία και κράτησε το 7% -νομίζω. Καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, αν λάβουμε υπόψη το τζίρο που πραγματοποιούν οι πωλήσεις του ιερού χαλιού διεθνώς.
  °°°με το σχολιάκι αυτό, βάζω τα θεμέλια για νέο επίδοξο επιχειρηματία εν Ελλάδι. Να ξέρουμε πια προς τα πού να προσευχόμαστε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: