Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

«Ελεύθερος Τύπος»: Νέα «πολεμική» κατά των προφυλακτικών

Posted by kotsiosp στο 2009/03/18

Σήμερα, σε άρθρο του ο Ελεύθερος Τύπος δημοσιεύει μια δήλωση του Πάπα Βενέδικτου XVI κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Γιαουντέ του Καμερούν, διατυπώνοντας την άποψη ότι «το AIDS δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη διανομή προφυλακτικών» και συνεχίζει λέγοντας πως η λύση έγκειται στην «πνευματική και ανθρωπιστική αφύπνιση».

Ο Πάπας Βενέδικτος πραγματοποιεί την πρώτη του περιοδεία στην Αφρική και έφτασε στο Καμερούν το πρωί της Τρίτης. Το ταξίδι θα διαρκέσει μια εβδομάδα.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Copyright © 2009 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

29 Σχόλια to “«Ελεύθερος Τύπος»: Νέα «πολεμική» κατά των προφυλακτικών”

  1. Ευχαριστώ πολύ τον kotsiosp γι’αυτό και για άλλα ειδησεογραφικά άρθρα που επιμελείται.

  2. Astron said

    Το tag «Εγκληματική Ηλιθιότητα» είναι η πρώτη φράση που μου έρχεται κι εμένα στο μυαλό.
    Αν και δε ξέρω κάτά πόσο πρόκειται πραγματικά για «ηλιθιότητα» όσο για χαιρεκακία.

  3. ithaca12830 said

    Δεν είναι απλώς γελοίος, είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Πνευματικός ηγέτης εκατομμυρίων δυστυχισμένων, εξαθλιωμένων ανθρώπων. Εάν πιστέψουν ότι τα προφυλακτικά δεν είναι λύση οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο. Ποιος ξέρει… Ίσως οι «σωτηριολογικές» αποτροπές του Βενέδικτου να είναι μια κάποια λύσις στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού. Αηδιαστικό.

  4. Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα αμνοερίφια με οποιοδήποτε κόστος! Ας ψοφήσουν όσοι ψοφήσουν! Πιο πολλοί από τα άλλα δόγματα και τις μουσουλμάνοι να είμαστε και όλα τα άλλα να πάνε να συνουσιαστούνε!

    Άκου αποχή αντί προφυλακτικού…

    Καλά, ας τον βάλουμε τον Βενέδικτα με τον Ντιμπέμπε Ν’ Γκούμπου και τον Μακούμπου Λουμάμπα σε ένα κελί μετά από 6 μήνες αποχής, να δούμε τι θα γίνει…

  5. Είστε για μιά ακόμα φορά βιαστικοί και δείχνετε υποκριτές,όπως και ο Πάπας εξάλλου που θα έπρεπε να λύσει πρώτα τα εσωτερικά του ζητήματα με τους εκατοντάδες παιδόφιλους ιερωμένους και κατόπιν να ασχοληθεί με τη σεξουαλική ζωή των άλλων και μάλιστα αυτών που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

    «Το AIDS με εξαίρεση ορισμένες πολύ φτωχές χώρες της Αφρικής,πλήττει μόνο ομάδες «υψηλού κινδύνου» -ομοφυλόφιλους, ναρκομανείς που χρησιμοποιούν σύριγγες και εργαζόμενους στην παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών.» είπε ο επικεφαλής του τμήματος καταπολέμησης του AIDS του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Κέβιν ντε Κοκ.

    Συνεπώς το σεξουαλικό μεταδιδόμενο AIDS,εάν και εφόσον υπάρχει,αφορά κυρίως τους ομοφυλόφιλους οι οποίοι και δεν ενδιαφέρονται ποιες απόψεις πρεσβεύει ο Πάπας και θα κάνουν αυτό που νομίζουν.
    Όσον αφορα τις φτωχές χώρες,απειλούνται ήδη από την ανομβρία,την πείνα και τους πολέμους τόσο που η απειλή τού AIDS μοιάζει παρωνυχίδα.

    Οπως γράφει ο καθηγητής Κλινικής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ, Τζέιμς Τσιν, στο βιβλίο του «Η Πανδημία του AIDS», «η άποψη ότι ο HIV θα εξαπλωνόταν στον ευρύτερο πληθυσμό ήταν πάντοτε ένας δοξασμένος μύθος». Ο μύθος αυτός, σύμφωνα με τον Τσιν, δεν δημιουργούσε απλά αδικαιολόγητο άγχος και φοβίες αλλά επίσης κόστισε ζωές. Ο Τσιν υπολογίζει ότι η γραφειοκρατία του AIDS στον ΟΗΕ σπαταλά περίπου 1 δισ. δολάρια το έτος σε δραστηριότητες που στοχεύουν στην «αύξηση της συνειδητοποίησης» για τον κίνδυνο του AIDS μεταξύ πληθυσμιακών ομάδων που διατρέχουν ελάχιστο κίνδυνο να προσβληθούν από την ασθένεια.

    Αν το 1 δισεκατομμύριο δολλάρια το χρόνο δινόταν για να τραφούν οι φτωχοί της Αφρικής,τα πράγματα θα ήταν σαφώς καλύτερα για όλους.
    Αλήθεια,πόσο ανήθικο και υποκριτικό είναι να μοιράζεις προφυλακτικά σε ανθρώπους που δεν έχουν τροφή εξαιτίας της αποικιοκρατίας και του φαινομένου του θερμοκηπίου;

    Ή μήπως πιστεύει κανείς σας ότι ο απελπισμένος που δεν έχει τροφή να κορέσει την πείνα του θα σπεύσει να αγοράσει προφυλακτικά,μη τυχόν και κολλήσει σύφιλη ή Aids;

    Last but not least,είστε βέβαιοι ότι υπάρχει πράγματι το AIDS;
    http://www.hivwave.gr/pages/en/?My_Books

    (κάποια στοιχεία πήρα από το φιλικό σας: e-rooster.gr/06/2008/818)

  6. omadeon said

    Ο συγκεκριμμένος… Πάψ έπαψε να τηρεί και πολλά προσχήματα, ως καρα-φασισταριό του κερατά, σεσημασμένο από την αρχή.

    Παράδειγμα κραυγαλέο, χειρότερο, όσα αλίευσεν η Chinstrap Tango για την άποψη του Πάπα πως… ακόμη και κοριτσάκι 9 χρονών που υπέστη βιασμό και έμεινε έγκυος «δεν θα πρέπει να αποβάλλει το παιδί γιατί είναι θέλημα Θεού»:
    http://craftychinstrap.blogsome.com/2009/03/10/p92/
    (λες και δεν είναι ευρέως γνωστό ότι σε τόσο τρυφερή ηλικία κινδυνεύει σοβαρά ΚΑΙ η έγκυος, αν γεννήσει).

  7. omadeon said

    Ειδικά στο Καμερούν, όπως και στην υπόλοιπη Αφρική, ΔΕΝ περιορίζεται το AIDS στις ομάδες υψηλού κινδύνου, και επομένως όσα ξεφούρνισε ο ΘουΒού αποδεικνύονται (για πολλοστή φορά) ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Η χρήση προφυλακτικών σε τέτοιες περιοχές είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και θα ΕΣΩΖΕ ΖΩΕΣ. Και οι συμβουλές για αποχή ΑΤΟΠΕΣ εντελώς.

  8. Sober said

    Ο ΘΒ με λιγα λόγια λέει

    α) Η πλειοψηφία που έχει aids είναι κυρίως πούστηδες, πρεζάκια και πόρνες, που ο καλός θεούλης του δε γουστάρει οπότε ας ψοφήσουν. Γι’αυτό εξάλλου τους έδωσε και το aids.

    και β) Εδώ δεν έχουν να φάνε, προφυλακτικά θα τους δίνουμε;
    Το οποίο είναι και πάγια τακτική του ΘΒ γνωστή και ως προσφυγή στο μεμπτότερο.

    γ) Το aids δεν υπάρχει (χμμμ ναι, αυτό βέβαια αναιρεί το Α που υποστήριξε προηγουμένως, αλλά αυτά που γράφουμε δεν είναι απαραίτητο και να τα σκεφτόμαστε αν ισχύουν.

  9. Αφήνοντας στην άκρη τα παραληρήματα του γνωστού κουτοπόνηρου, μισαλλόδοξου και θρησκόληπτου troll Θου Βου, θα φέρω εδώ ένα ωραιότατο strip από το webcomic Least I Could Do, το οποίο σατίριζε τις βλακείες της Σάρα Πέιλιν και του ρεπουμπλικανικού κόμματος σε ό,τι αφορά την αποτροπή της εφηβικής εγκυμοσύνης (υποστηρίζουν, οι ανόητοι, ότι η σεξουαλική αποχή είναι η μόνη λύση που πρέπει να προτείνεται):

    http://leasticoulddo.com/comic/20081010

    ——————
    2009-03-18, 14:04

    Ακριβώς όσο ηλίθια είναι η προώθηση της αποχής από το σεξ για την αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, άλλο τόσο ηλίθιες είναι και οι κοτσάνες που αμολάει τώρα ο Ράτζινγκερ.

  10. Γιατρός Του Ικα said

    Θ.Β. έχεις πολύ μεγάλο πρόβλημα!

    Ακολουθούν στοιχεία για την επιδημιολογία του AIDS

    Aπό τα 1,9-2,4 εκατομμύρια θανάτων από AIDS το 2007,μόνο 33000 αφορούσαν τη δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

    Αυτό σημαίνει για να μη διυλίζουμε τον κώνωπα,ότι το AIDS κάθε άλλο παρά πρόβλημα των ομοφυλόφιλων είναι.Ακόμη και στις παραπάνω περιοχές (Βόρεια Αμερική) οι εκτιμήσεις είναι ότι οι καινούργιες περιπτώσεις AIDS από ομοφυλόφιλες σχέσεις είναι (40-45%) ενώ από ετερόφυλες (30-35%).Τα ποσοστά είναι τέτοια που δεν αφήνουν αμφισβήτηση ότι το AIDS κάθε άλλο παρά πρόβλημα των ομοφυλόφιλων είναι.

    Το να αναφέρεις το τσιτάτο αυτού του κίτσου-και δε με νοιάζει δε πανα έχει και 5 Nobel Ιατρικής-που λέει «με εξαίρεση ορισμένες» λες και είναι κάτι αμελητέο,που μπορεί να παραλειφθεί,δείχνει το πόσο μεγάλα καραγκιοζιλίκια ψάχνεις και μας τσαμπουνάς.Και εδώ δε μιλάμε για το φύλο των αγγέλων,μιλάμε για 36 εκατομμύρια ζωές.

    «Last but not least,είστε βέβαιοι ότι υπάρχει πράγματι το AIDS;»

    Ο άνθρωπος που είναι σίγουρος ότι υπάρχει ο αρχάγγελος Γαβριήλ,αμφιβάλλει για το AIDS….χαχαχαχα!!!!-Τσου ρε Λάκη!

    «Being openminded is a good thing,least you’re so openminded your brain fell out of your head»-Δε θυμάμαι ποιός το είπε,μπορεί και ο Dawkins (oυουουου 666).

  11. kotsiosp said

    Πέρασε ποτέ από το μυαλό σας, κρίνοντας από τις δυο προηγούμενες ειδησεογραφικές δημοσιεύσεις του Διαγόρα, ότι οι παπάδες είναι οι πλέον ειδικοί σε θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης (αυτή η λέξη έχει πολλαπλές έννοιες τελικά) και αφροδίσιων νοσημάτων;
    Δε μπορεί, κάτι θα ξέρει και ο πολύπειρος Πάπας!

  12. Kotsiosp, μάλλον αναφέρεσαι στο Γνωμικό #90.

  13. Πάρης said

    Αν παρατηρήσει κάποιος τις λεπτομέρειες θα δει το εξής: σε αυτά που λέει ο πάπας υπάρχει ένα τείχος μεταξύ Βατικανού και βορειουδυτικού ημισφαιρίου και οι άνθρωποι που ζούνε σε αυτές τις χώρες μένουν εντελώς αδιάφοροι στα λεγόμενά του. Άσε που οι περισσότεροι δε θα το μάθουν πιθανώς.
    Το μεγάλο πρόβλημα λοιπόν είναι ότι αυτές οι συμβουλές του πάπα και του ιερατείου γενικότερα απευθύνονται σε ένα τμήμα του παγκόσμιου πληθησμού με κύρια χαρακτηριστικά τα πολύ υψηλά ποσοστά ανθρώπων με χαμηλή έως ανύπαρκτη μόρφωση (και ειδικά στις γυναικες) την φτώχια και την εξαθλίωση. Μιλάμε για χώρες (και όχι μόνο στην Αφρική) που επί δεκαετίες η μία δικτατορία ακολουθούσε την άλλη και οι εμφύλιοι πόλεμοι διαδέχονταν ο ένας τον άλλον.
    Δλδ πρόκειται για κοινωνίες με πολιτική, κοινωνική και οικονομική καθυστέρηση. Και με υψηλό βαθμό μεταφυσικού φόβου. Οπότε καταλαβαίνει κανείς τι είδους κοινωνίες ονειρεύονται αλλά και χρειάζονται οι εκκλησίες για να μπορούν να έχουν απήχηση οι διδαχές τους.

    Οπότε σκέφτομαι ότι και εμείς σαν κοινωνία έχουμε πολλά τέτοια χαρακτηριστικά (π.χ η δικτατορία του Πάγκαλου, μετά του Μεταξά, μετά του Παπαδόπουλου, πάνω από 20 χρόνια αστυνομικό κράτος). Αν συνυπολογίσει κανείς τη φτώχια και τη μιζέρια μας (από το 1900 μέχρι το 1970 πάνω από 2 εκατομμύρια Έλληνες έφυγαν για άλλες πολιτείες) και την αγραμματοσύνη στον πληθυσμό (όλοι φαντάζομαι έχουμε ακούσει ιστορίες για τις οικογένειες κάποτε όπου μόνο για έναν υπήρχαν λεφτά να πάει στο σχολείο ή για ανθρώπους που ήθελαν να σπουδάσουν αλλά λόγω του ότι έπρεπε να δουλέψουν στο χωράφι δεν μπόρεσαν) ίσως είναι και μια απάντηση στο γιατί η εκκλησία έχει τόση απήχηση στην Ελλάδα.

  14. kotsiosp said

    Αναφέρομαι σ’ αυτό και σ’αυτό

  15. Sober said

    Σεξουαλική διαπαιδαγώγιση για φονταμενταλιστές χριστιανούς. Κάπως έτσι θα ήθελαν να διδάσκεται η αναπαραγωγή στα παιδιά:

    http://www.youtube.com/watch?v=wwo8qxUit00

  16. Sober said

    Και κάτι ακόμα πιο άσχετο, άλλα άξιο αναφοράς. Πριν λίγες μέρες είχε μια εκπομπή στην ΕΤ1 αν δεν κάνω λάθος, αφιερωμένη στους Beatles. Έπαιζε διάφορα τραγούδια τους με μεταφρασμένους τους στίχους σε υπότιτλους.
    Στο τέλος έπαιξε και το imagine του John Lennon, και στη δεύτερη στροφή που λέει

    Imagine there’s no countries
    It isn’t hard to do
    Nothing to kill or die for
    And no religion too
    Imagine all the people
    Living life in peace

    Τη φράση «and no religion too» την παραλείψαν!

  17. undantag said

    ΘΒ έφα:
    «Το AIDS με εξαίρεση ορισμένες πολύ φτωχές χώρες της Αφρικής,πλήττει μόνο ομάδες «υψηλού κινδύνου» -ομοφυλόφιλους, ναρκομανείς που χρησιμοποιούν σύριγγες και εργαζόμενους στην παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών.» είπε ο επικεφαλής του τμήματος καταπολέμησης του AIDS του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Κέβιν ντε Κοκ.

    ΘΒ ΔΕΝ έδωσε έτερα στοιχεία, link κτλ κτλ. Ποίος είναι αυτός ο Κέβιν ντε Cock του WHO, μόνο ο ΘΒ και ο Θεός του το ξέρουν. Συνεπώς:

    Καταγγέλω το υπερθόδοξο τρόλι ΘΒ ως αρχιψεύταρο και κοινό συκοφάντη.

    Ιδού τι λέει το site του WHO, με τις υπογραμμίσεις δικές μου:

    Click to access hiv_tecbrief_srhhiv.pdf

    Between 75 and 85 of every 100 HIV positive adults have been infected through unprotected sexual intercourse, with heterosexual intercourse accounting for over 70 out of every 100 cases globally.

    Ακούς ΘΒ; 70% οι έχοντες ετεροφυλοφυλική συνουσία, 30% ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι (συμπεριλαμβανομένων και των νεογνών που μολύνονται στη μήτρα της – ετεροφυλόφυλης – μάνας τους).

    Και – φαντάζομαι – πολλοί απ’ αυτούς τους υπόλοιπους θα πρέπει να είναι χριστιανοί, είτε παπάδες και μητροπολίτες που τον παίρνουν και γέρνουν, είτε τα καλογεροπαίδια τους και τα μοντέλα που πληρώνουν, είτε θρησκόληπτα πρεζόνια που χτυπάνε κιλά ολόκληρα από το όπιο του λαού (όνομα και μη χωριό).

    Μήπως να ξανασκεφτόσουν την ανάγκη χρήσης προφυλακτικού; Δε θα σας μείνει ρουθούνι αν συνεχίσετε έτσι!

  18. O Kevin De Cock είναι Βέλγος γιατρός, πολίτης των ΗΠΑ και διευθυντής του τμήματος του WHO για το AIDS.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_De_Cock

    Ισχυρίζεται ότι η περιτομή θα περιόριζε τη μετάδοση του ιού κατά 60%. Επίσης, ασκησε ΚΡΙΤΙΚΗ στις πρόσφατες δηλώσεις του Πάπα για τη ματαιότητα της χρήσης προφυλακτικού:

    http://www.lexpress.fr/actualites/2/les-declarations-papales-sur-le-preservatif-suscitent-un-tolle_747843.html

    Διαχωρίζει σαφώς τη θέση του από τον Πάπα όταν λέει ότι τα προφυλακτικά είναι πολύ αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της μετάδοσης του ιού, συνεπώς ο Θου Βου ΨΕΥΔΕΤΑΙ ως συνήθως. Επίσης, στον Πάπα χώθηκε και ο Αλαίν Ζυπέ, ο οποίος τον αποκάλεσε «αυτιστικό». Ο Βέλγος υπουργός υγείας είπε ότι οι δηλώσεις του Πάπα είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ. Ο δε Κον-Μπεντίτ θεωρεί ότι αυτές οι δηλώσεις του Πάπα ισοδυναμούν με ΦΟΝΟ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ. Αυτά από το άρθρο στο οποίο έφερα link. Θέλετε αγγλική μετάφραση με Systran;

    Πηγαίνετε εδώ ( http://www.otenet.gr/otenet/info/systran/ ) και βάλτε το άρθρο.

    Α, δείτε κι αυτό:

    http://www.fyne.co.uk/index.php?item=676

    O De Cock λέει ότι μειώνονται οι ρυθμοί εξάπλωσης του AIDS κι ότι πλέον δεν είναι πανδημία, αλλά ότι, αφήνοντας την Αφρική στην άκρη, μεταξύ των ομοφυλοφίλων απλώς η εξάπλωση του ιού είναι μεγαλύτερη απ’ό,τι στους ετεροφυλόφιλους και εφιστά την προσοχή. Ψύχραιμα και σοβαρά, σαν επιστήμονας – όχι σαν ΨΕΥΤΗΣ όπως ο Θου Βου (που μας το παίζει «ηθικό στοιχείο» ενώ απ’τα Μαύρα Φεγγάρια Του Έρωτα έπιασε και διάβασε μόνο τα σεξοπορνοδιαστροφικά – και καταλαβαίνουμε ΟΛΟΙ το γιατί).

  19. @U…G

    Αν έκανες τον κόπο να κοιτάξεις τα όσα έγραψα θα έβλεπες ότι η πηγή του παραπάνω κειμένου που σε έκανε να αφρίζεις είναι άρθρο του, ομοϊδεάτη πολλών εξ υμών, Τάκη Μίχα από το e-rooster.

    Ιουν 29th, 2008
    Την περασμένη εβδομάδα συνέβη ένα πολύ σημαντικό γεγονός: ο επικεφαλής του τμήματος καταπολέμησης του AIDS του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Κέβιν δε Κοκ, ανακοίνωσε ότι, με εξαίρεση ορισμένες πολύ φτωχές χώρες της Αφρικής, η ασθένεια πλήττει μόνο ομάδες «υψηλού κινδύνου» -ομοφυλόφιλους, ναρκομανείς που χρησιμοποιούν σύριγγες και εργαζόμενους στην παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών.

    «Είναι πολύ απίθανο», είπε, «ότι θα εκδηλωθεί μια επιδημία μεταξύ ετεροφυλόφιλων σε χώρες εκτός της Αφρικής».

    Η ίδια είδηση δημοσιεύεται και στην Ελευθεροτυπία

    http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/dt=10.06.2008,id=12114632,39984968,18030664,25921992,46490824

    O ίδιος ο De Cock λέει σε συνέντευξη του στο Σπίγκελ:
    «In Europe, the virus is mostly confined to specific groups: men who have sex with men, drug users who share needles and immigrants from countries with very high levels of infection. In some groups, such as young gay men, infection rates have recently risen again, perhaps because the highly successful treatment options with lifelong antiretroviral (ARV) therapy have turned AIDS into an apparently less dreadful and more manageable disease»
    http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,560491,00.html

    Tώρα σε αφήνω να συνεχίσεις απερίσπαστος τις λασποβουτιές σου.

  20. undantag said

    1. Τον κύριο Μίχα δεν τον ξέρω – και οι απόψεις που εκφράζει το άρθρο του e-rooster.gr/06/2008/818 δε με ενδιαφέρουν. Όταν εγώ θέλω να μάθω την άποψη του WHO για ένα θέμα, πηγαίνω κατευθείαν στο site του, δεν παίζω σπασμένο τηλέφωνο με άρθρα εφημερίδων που τσιτάρουν (απαράδεκτα) τον τάδε αξιωματούχο του οργανισμού.
    Παρέθεσα την επίσημη άποψη του οργανισμού, ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ, ως συνήθως, ΓΑΡΓΑΡΑ.

    2. Η «Είδηση» παρουσιάστηκε στην Ελευθεροτυπία ως εξής:
    CUT: Ισως η είδηση της χρονιάς (από τα «Νέα»): Κάναμε λάθος για το AIDS. Δεν θα υπάρξει πανδημία, λέει τώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας… Είναι η πρώτη επίσημη παραδοχή ότι «η διεθνής στρατηγική πρόληψης μπορεί να είχε λανθασμένη κατεύθυνση». Διά στόματος Κέβιν ντε Κοκ, επικεφαλής του τμήματος για το AIDS… Τώρα λένε ότι ο κίνδυνος περιορίζεται στον πληθυσμό της Υποσαχάριας Αφρικής καθώς και σε ομάδες υψηλού κινδύνου (άνδρες που έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις, χρήστες ναρκωτικών και εκδιδόμενα άτομα και τους πελάτες τους)
    Μήπως ο κος Ντε Κοκ αναφέρεται στον ειδικώτερο κίνδυνο της ύπαρξης ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ; Κοίτα το σχόλιο του Αιρετικού, θα σε βοηθήσει.

    3. Ποτέ δε θα έκανα βουτιές σε υλικό που απερίσπαστος πετάς εσύ απ’ το πρωϊ ως το βράδυ.

  21. Sober, πάρα πολύ καλό το σκετσάκι! Έπιασα περίπου τα μισά με αυτή την καταραμένη bwitish accent, παρ’όλα αυτά γέλασα του καλού καιρού. Πολύ καλή σύλληψη και εκτέλεση.

  22. Παιδιά, επειδή η συζήτηση έχει παρεκτραπεί, να τη βάλουμε στη θέση της; Τα πράγματα είναι απλά. Το σημείο στο οποίο όλοι συμφωνούμε (συμπεριλαμβανόμενου του Θου Βου) είναι ότι εντός κάποιων χωρών της αφρικής το AIDS αποτελεί πρόβλημα για όλο τον πληθυσμό, και όχι μόνο για κάποιες «ομάδες υψηλού κινδύνου». Ε λοιπόν, ο Πάπας πήγε στο κέντρο αυτών των χωρών και έκανε αυτή την καταπληκτική δήλωση. Πράγμα που όντως δεν ισοδυναμεί απλά, παρα είναι ακριβώς αυτό που είπε ο Κον-Μπεντίτ: φόνος εκ προμελέτης.

  23. @Διαγόρα

    Δεν έχω καμμία διάθεση να υπερασπιστώ κανέναν υποκρίταρο Παπα-ρα που, ντυμένος με prada, πάει να κάνει κήρυγμα στους πεινασμένους.
    Αλλά σκέψου τα εξής:
    1.Ο Πάπας προφανώς απευθύνεται στους πιστούς του και όχι στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας.
    Οι πιστοί του μπορούν να κατανοήσουν και τον κώδικα ηθικής που παρουσιάζει δηλαδή την μονογαμική σχέση και την αποχή από την ελευθεριάζουσα σεξουαλική ζωή,παράγοντες που συνιστούν και συμβουλές των υγειονομικών οργανισμών για την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων.

    2.Οι υπόλοιποι δε δίνουν μία για τις δηλώσεις του καθώς έχουν σοβαρότερα προβλήματα ,όπως το να βρούν φαγητό να φάνε για να μη πεθάνουν και καθαρό νερό να πιουν,αυτοί και τα παιδιά τους.

    3.Στην συνέντευξη του στο Σπίγκελ ο Ντε Κοκ ρωτήθηκε γιατί ξοδεύουν τεράστια ποσά για το AIDS ενώ στις ίδιες περιοχές πεθαίνουν καθε μέρα 26000 παιδιά από απλή διάρροια,θάνατοι που μπορουσαν να αποφευχθούν με πολύ μικρότερο κόστος.

    Κι εκείνος είπε ότι «η κοινωνία έχει συνηθίσει να πεθαίνουν τα παιδιά της,ενώ με το AIDS πεθαίνουν και ενήλικες!»

    Ακούς υποκρισία;

    Λοιπόν, το πρόβλημα του AIDS στην υποσαχάρια Αφρική δεν είναι πρόβλημα προφυλακτικού αλλά πρόβλημα γενικότερης φτώχειας και εξαθλίωσης,που προκαλεί κι ένα σωρό υγειονομικά προβλήματα

    Κι εμείς αντί να κόψουμε το λαιμό μας και να φροντίσουμε ώστε αυτοί οι άνθρωποι να έχουν όλοι ένα κομμάτι ψωμί και καθαρό νερό πάμε και τους δίνουμε καπότες,αφού πρώτα έχουμε κατακλέψει τον πλούτο τών χωρών τους και τούς έχουμε προμηθεύσει με άφθονα όπλα για να μπορούν να σκοτώνονται εύκολα μεταξύ τους.

    Ευτυχώς ή δυστυχώς, με τα παγκοσμιοποιημένα ΜΜΕ ,κάποτε θα αντιληφθούν τα παιχνίδια που παίζουμε εμείς οι «πολιτισμένοι» στις πλάτες τους, θα ανηφορίσουν κατά δω και θα μάς πάρει όλους μαζί ο διάολος.

  24. Νίκος said

    Κι εμείς αντί να κόψουμε το λαιμό μας και να φροντίσουμε ώστε αυτοί οι άνθρωποι να έχουν όλοι ένα κομμάτι ψωμί και καθαρό νερό πάμε και τους δίνουμε καπότες,αφού πρώτα έχουμε κατακλέψει τον πλούτο τών χωρών τους και τούς έχουμε προμηθεύσει με άφθονα όπλα για να μπορούν να σκοτώνονται εύκολα μεταξύ τους.

    Να τριτώσω και εγώ λίγο:
    Κατα την διάρκεια των τελευταίων ετών εκατομμύρια άνθρωποι που δεν είχαν ένα κομμάτι ψωμί να φάνε, ανέβηκαν ενα κλικ στην πυραμίδα του maslow, με αποτέλεσμα να διπλασιαστούν στο διεθνές εμπόριο οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής το 2007.
    Αν οι πρακτικές του ΘΒ βοηθήσουν να λιγοστέψουν (και να λιγοστεύουν μεσοπρόθεσμα) αυτά τα στόματα, οι ΘΒ και οι λοιποί θα έχουν πιο πολύ ψωμάκι να φάνε αυτοί.
    Μόλις ξεσκεπάστηκες, κρυφέ νεοφιλελεύθερε πράκτορα!

  25. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά το AIDS ίσως πρέπει – σύμφωνα με τη λογική του Θου Βου και του Πάπα – να αφεθεί ανεξέλεγκτο, για να ξεπαστρευτούν οι «ντιγκιντάγκες» και τα πρεζόνια, καθώς και για να αντιμετωπιστεί ο υπερπληθυσμός της γης.

  26. «πόσο ανήθικο και υποκριτικό είναι να μοιράζεις προφυλακτικά σε ανθρώπους που δεν έχουν τροφή εξαιτίας της αποικιοκρατίας και του φαινομένου του θερμοκηπίου;»

    Περίπου όσο ανήθικο είναι να προσφέρεις καθαρό νερό σε έναν διψασμένο που ταυτοχρόνως έχει ανάγκη ΚΑΙ από τροφή ΚΑΙ από περίθαλψη, και από άλλα πράγματα που κανείς δεν υποστήριξε ότι πρέπει να του τα στερήσουμε προκειμένου να του δώσουμε αντ’ αυτών το νερό (ή την καπότα).

    Αλήθεια, με το κόστος κάθε προφυλακτικού που ΔΕΝ θα τους δώσουμε, πόση τροφή λογαριάζεις ότι θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε; Μια καραμέλα γάλακτος έκαστος (και πολύ λέω…).

    Ρε συ ΘουΒου, ξεκόλλα λίγο, αγάπη μου. Δεν χρειάζεται να τα χώνεις συνέχεια. Αφού βγάζει μάτι ότι είπε κοτσάνα ο Πάπας. Κι αν απευθύνεται στους πιστούς του, τι μ’ αυτό; Αν δηλαδή κάποιος απευθυνόμενος στους πιστούς του τους παροτρύνει να πηδήσουν απ’ το γκρεμό, δεν θα πρέπει να τον κατακρίνουμε;

    Σε ένα μάλλον έχεις δίκιο πάντως: αυτοί που δεν χρησιμοποιούν καπότα στην Αφρική και μεταδίδουν το AIDS μάλλον δεν ασχολούνται ούτως ή άλλως με τις δηλώσεις του Πάπα…

  27. Λουκρητία said

    Απ’αυτή και μόνο τη δήλωση του Πάπα φαίνεται το νοητικό και «πνευματικό» του επίπεδο :P
    Αλλά δεν είναι κάτι παράξενο, τέτοιου είδους νόηση (δηλαδή καοθόλου) παρουσιάζουν όλοι οι θεϊστές, και πάνω απ’ όλα φταίει το σύστημα ιδεών το οποίο έχουν υιοθετήσει, που δυστυχώς τους εμποδίζει να σκέφτονται λιγάκι παραπάνω. Κρίμα, αλλά δίκαιο xD

  28. […] Ελεύθερος Τύπος: Νέα «πολεμική» κατά των προφυλακτι… […]

  29. e-nux said

    Πεταξτε αυτον τον ΘΟΥ-ΒΟΥ έξω από το blog.
    Τι δεν καταλαβαίνετε??? ο ανθρρωπος πληρώνεται για να κάνει αυτο που κανει. Στο blog του δεν πατάει και δεν σχολιάζει κανεις. Μόνον εμάς τους απιστους έχει για παρέα. Η δουλειά του είναι να παρεκλίνει όλες τις συζητήσεις και απαντάει στο κάθε τι, ασε ρε μεγάλε να πέσει και τίποτα κάτω…
    Αν παρατηρήσετε θα δείτε οτι ο ανθρωπος (καλύτερα το παιδι του θεου) έχει άπλετο χρόνο για να απαντάει κάθε μέρα σε ό,τι γράφετε στα blog (αρκετα τον πέταξαν έξω γιατι έγινε πολυ κουραστικός), ή εκκεντρικός εκατομυριούχος ειναι ή αργόσχολος.
    Μπαινω στο site για να διαβάσω καμια άποψη και καταντάω κάθε φορα εκνευρισμένος. Οποιος θέλει να διαβάσει τις αποψεις του ΘΟΥΒΟΥ να πάει στου ΘΟΥΒΟΥ το blog…
    ΑΕΙΣΙΧΤΙΡΜΑΣΕΠΡΙΞΕΣΤΑΡΧΙΔΙΑ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ.

Σχολιάστε