Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

«Η Καθημερινή»: Αποζημιώσεις Καθολικής Εκκλησίας των ΗΠΑ για ατοπήματα κληρικών

Posted by kotsiosp στο 2009/03/16

Σύμφωνα με την επίσημη ετήσια έκθεση της Διάσκεψης Αμερικανών επισκόπων, η αμερικανική Καθολική Εκκλησία πλήρωσε μέσα στο 2008 436 εκατομμύρια δολάρια για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης από μέλη του κλήρου.

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών δόθηκε ως αποζημίωση στα θύματα. Ενώ μέσα στο 2007 καταβλήθηκαν περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με το 2008 (526 εκατομμύρια δολάρια), οι νέες μηνύσεις παρουσιάζονται αυξημένες (803 νέες περιπτώσεις, αύξηση 16%). Περισσότερες από τις μισές αφορούν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Το άρθρο της «Κ» εδώ

Copyright © 2009 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

20 Σχόλια προς “«Η Καθημερινή»: Αποζημιώσεις Καθολικής Εκκλησίας των ΗΠΑ για ατοπήματα κληρικών”

 1. kotsiosp said

  Όπως πάμε οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς θα κυριαρχήσουν στην ειδησεογραφία που δημοσιεύεται εδώ.

 2. Άντε, να βγουν στη φόρα τα άπλυτα σιγά-σιγά…

 3. undantag said

  Κατά τα άλλα «Άφετε τα παιδία ελθείν προς εμέ!» Πόσο κοστολογείται άραγε μια τραυματισμένη παιδική ψυχή; Ούτε για γέλια δεν είναι πια…

  Ένδειξη – αν όχι απόδειξη – ότι η ετσιθελική χαλιναγώγηση των σεξουαλικών ορμών του ανθρώπου που σιγοντάρει ο χριστιανισμός είναι παρά την φύση του πρώτου (UG, ΔΕΝ αναφέρομαι σε σένα)

 4. Sober said

  @Katsiosp

  Δίκιο έχεις. Ας αλλάξουμε θέμα:

  http://www.capital.gr/News.asp?id=693188

 5. Πέρα από τα ανήλικα θύματα… δεν μπορώ να καταλάβω κατα πόσο τα ενήλικα θύματα είναι θύματα και όχι απλά ηλίθιοι.

 6. dmast said

  Απορία: Γιατί στο Ελλαδιστάν, οι μηνύσεις για κακοποίηση στρέφονται εναντίον των παπάδων που έκαναν τις κακοποιήσεις, αντί να στρέφονται και εναντίον της Εκκλησίας της Ελλάδος ως οργανισμού; Μήπως δεν καλεί τα παιδάκια να έρθουν σ’ αυτή; Μήπως δεν προσηλυτίζει; Και αφού ο συγκεκριμένος οργανισμός τα κάνει αυτά, δεν θα πρέπει να προσέχει τους υπαλλήλους που προσλαμβάνει;

  Αλήθεια, γνωρίζει κανείς, γιατί τα θύματα των κακοποιήσεων, δεν κυνηγούν τον εργοδότη των παπάδων;

 7. undantag said

  @ dmast

  Αν και δεν το’χω ψάξει το θέμα σε βάθος: Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι ΝΠΔΔ και σύμφωνα με άρθρα 105-6 ΕισΑΚ: » Για παράνομες πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του δημοσίου κατά την άσκηση της δημόσιας εξουσίας που τους έχει ανατεθεί, το δημόσιο ενέχεται σε αποζημίωση, εκτός αν η πράξη ή η παράλειψη έγινε κατά παράβαση διάταξης, που υπάρχει για χάρη του γενικού συμφέροντος. Μαζί με το δημόσιο ευθύνεται εις ολόκληρον και το υπαίτιο πρόσωπο, με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων για την ευθύνη των υπουργών.»

  Το πρόβλημα πιθανώς έγκειται στο ό,τι οι εγκληματικές πράξεις που διαπράττουν οι ιερείς δεν διαπράττονται κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας (μόνο η Εφορία βιάζει και ασελγεί εφ’ημών κατ’αυτόν τον τρόπο!).

  Σαφώς, στην περίπτωση που ο παπάς είναι υπότροπος, σεσημασμένος και καταδικασμένος παιδεραστής κτλ, τίθεται θέμα culpa in eligendo (ευθύνης περί την εκλογή δηλ, ευθύνη για την επιλογή του συγκεκριμμένου παπά), αλλά – και πάλι – το βλέπω τρομερά χλωμό να ευδοκιμήσει τέτοια αγωγή…Άντε να θεμελιώσεις επαρκή αιτιώδη σύνδεσμο (causality) ανάμεσα στη ζημία του παθόντος και την συμπεριφορά της Εκκλησίας ως ΝΠΔΔ…

  Kαι φυσικά δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι το common law είναι – χονδρικά πάντα – πιο ευέλικτο σε σχέση με το δικό μας civil law της Ηπειρωτικής Ευρώπης. Τα δε αμερικανικά δικαστήρια έχουν παράδοση στην επιδίκαση αποζημιώσεων (κάποτε για αστείους λόγους) – που ούτε στα όνειρά του δεν βλέπει ο Έλλην μηνυτής…

  Στην ελλάδα, η επιδικαζόμενη αποζημίωση για προσβολή της προσωπικότητας είναι προσβολή της προσωπικότητας η ίδια.

 8. Tasos said

  dmast είπε στο 6. :

  Απορία: Γιατί στο Ελλαδιστάν, οι μηνύσεις για κακοποίηση στρέφονται εναντίον των παπάδων που έκαναν τις κακοποιήσεις, αντί να στρέφονται και εναντίον της Εκκλησίας της Ελλάδος ως οργανισμού;

  Διότι την εγκληματική πράξη δεν τη διέπραξε ο «οργανισμός» συν το γεγονός πως δεν προκύπτει από κάπου πως ο εν λόγω οργανισμός καλλιεργεί , σχεδιάζει, διαδίδει – προπαγανδίζει ή προωθεί με οποιονδήποτε τρόπο αυτή την εγκληματική συμπεριφορά.

  Μήπως δεν καλεί τα παιδάκια να έρθουν σ’ αυτή;

  Φυσικά . Αλλά σε κανένα κάλεσμα δεν υπόσχεται ή δεν υπονοεί ότι θα τα μαμήσει.

  Μήπως δεν προσηλυτίζει;

  Φυσικά . Αλλά σε καμία μορφή προσηλυτισμού που ασκεί, δεν υπόσχεται ή δεν υπονοεί ότι θα τα μαμήσει.

  Και αφού ο συγκεκριμένος οργανισμός τα κάνει αυτά, δεν θα πρέπει να προσέχει τους υπαλλήλους που προσλαμβάνει;

  1. Κανένας υπάλληλος όταν προσλαμβάνεται (οπουδήποτε) δεν δηλώνει παιδέρας , σάτυρος με τους εφήβους κλπ.
  2. Καμία επιχείρηση , οργανισμός, σωματείο , ΝΠΔΔ κλπ δεν στήνει κρυφές κάμερες για να ελέγχει την πιθανή ανάλογη εγκληματική συμπεριφορά των υπαλλήλων του .

  Όταν λες «να προσέχει» τι εννοείς ?
  Όταν υπάρξει καταγγελία οφείλει να δράσει βάσει του εσωτερικού του κανονισμού ή «Δικαίου» και να ενημερώσει τις Αρχές (και σε όλες τις περιπτώσεις εφόσον υπάρχει ποινικό αδίκημα) .
  Εκεί εξαντλείται και η νομότυπη παρέμβασή του ή έλεγχος.

  Αλήθεια, γνωρίζει κανείς, γιατί τα θύματα των κακοποιήσεων, δεν κυνηγούν τον εργοδότη των παπάδων;

  Μάλλον δεν θέλουν να τα χώνουν σε δικηγόρους που θα γελάνε πίσω από την πλάτη τους λέγοντας ο ένας στον άλλον το «πιο πρόσφατο» (και σύντομο) νομικό ανέκδοτο .

 9. dmast said

  @undantag
  Δεν έχω γνώσεις νομικής, αλλά πράγματι, τώρα που το λες, δεν θυμάμαι να έχω ακούσει να δίνονται αποζημιώσεις από τις ευρωπαϊκές εκκλησίες στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Και φαίνεται ότι χάρη στο νομικό σύστημα των ΗΠΑ, οι δικηγόροι εκεί πέρα, έχουν πολύ περισσότερη δουλειά, απ’ ότι έχουν οι δικοί μας εδώ (με ότι καλό ή κακό αυτό συνεπάγεται).
  Βέβαια, στη χώρα μας, υπάρχει και κάτι άλλο: Ποιος θα τολμήσει να κατηγορήσει την εκκλησία, όταν υπάρχει το προηγούμενο της περίπτωσης Γιοσάκη – Αντωνίας Ηλία;

 10. Μούτρο said

  Tassos έφα:

  «Διότι την εγκληματική πράξη δεν τη διέπραξε ο “οργανισμός” συν το γεγονός πως δεν προκύπτει από κάπου πως ο εν λόγω οργανισμός καλλιεργεί , σχεδιάζει, διαδίδει – προπαγανδίζει ή προωθεί με οποιονδήποτε τρόπο αυτή την εγκληματική συμπεριφορά.»

  Ούτε κι εγώ είμαι νομικός, αλλά αν με πατήσει ένα τρόλευ, θα ζητήσω αποζημίωση από τον ΗΛΠΑΠ, παρ’ ότι την εγκληματική πράξη δεν την διέπραξε ο «οργανισμός (αλλά ο οδηγός του), και παρά το γεγονός πως δεν προκύπτει από κάπου πως ο εν λόγω οργανισμός καλλιεργεί, σχεδιάζει, διαδίδει-προπαγανδίζει ή προωθεί με οποιονδήποτε τρόπο την εγκληματική συμπεριφορά (πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων).

 11. Leon said

  αυτο μονο εχω να πω

  http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_evangelist_scandals

 12. Tasos said

  Μούτρο είπε στο 10.

  Ούτε κι εγώ είμαι νομικός, αλλά αν με πατήσει ένα τρόλευ, θα ζητήσω αποζημίωση από τον ΗΛΠΑΠ, παρ’ ότι την εγκληματική πράξη δεν την διέπραξε ο “οργανισμός (αλλά ο οδηγός του), και παρά το γεγονός πως δεν προκύπτει από κάπου πως ο εν λόγω οργανισμός καλλιεργεί, σχεδιάζει, διαδίδει-προπαγανδίζει ή προωθεί με οποιονδήποτε τρόπο την εγκληματική συμπεριφορά (πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων).

  Καλά θα κάνεις και θα ζητήσεις αποζημίωση (για υλική και ηθική βλάβη , νοσήλεια κλπ) από τον ΗΛΠΑΠ μιας και την αστική ευθύνη την φέρει ο ΗΛΠΑΠ για τα οχήματά του και φυσικά το ποινικό σκέλος της πράξης (για τραυματισμό , θάνατο, παραβάσεις Κ.Ο.Κ κλπ) βαρύνει τον οδηγό που προκάλεσε το ατύχημα και όχι τον ΗΛΠΑΠ , όμως στο παράδειγμα σου δεν έχουμε κάποια αναλογία ή ομοιότητα με το θέμα της συζήτησης διότι ο ΗΛΠΑΠ αποζημιώνει σε περίπτωση ατυχήματος για τις «λάθος» ή επικίνδυνες παροχές υπηρεσιών στην Χ χρονική στιγμή, δεν πρόκειται να αποζημιώσει σε καμία περίπτωση αν ο οδηγός του , η κάποιος υπάλληλός του βίασε, λήστεψε ή σκότωσε την πεθερά του, τον γείτονά του κλπ ή προέβη σε οποιαδήποτε άλλη ΑΣΧΕΤΗ με το αντικείμενο εργασιών του οργανισμού εγκληματική πράξη .
  Το ίδιο και η Εκκλησία ή οποιοδήποτε άλλο ΝΠΔΔ , δημόσιος οργανισμός κλπ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποζημιώσουν για άσχετες -με το αντικείμενο δραστηριότητάς τους- εγκληματικές πράξεις μελών ή υπαλλήλων τους.
  Το αν η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στις ΗΠΑ (στην Ιαπωνία ή στα Νησιά Καυμάν) αναλαμβάνει να αποζημιώσει τα θύματα , είτε γιατί θέλει να συντηρήσει εικόνα «συμπάσχουσας» και για λόγους δημοσίων σχέσεων και προφίλ, είτε γιατί την εξαναγκάζει ο εκεί Νόμος να το πράξει (δεν το γνωρίζω, εντελώς παράλογο αν την εξαναγκάζει ο Νόμος) είναι ένα θέμα άσχετο , με το τι συμβαίνει εδώ ή «στας Ευρώπας».

 13. Oι αποζημιώσεις που δόθηκαν αφορούσαν εξωδικαστικούς συμβιβασμούς για να μη προχωρήσουν οι διώξεις κατά των ιερωμένων.

  Μιά άλλη παράμετρος εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική είναι ότι σαφώς μεγαλύτεροι αριθμοί σεξουαλικών παρενοχλήσεων παρατηρούνται παλαιόθεν, στο σύστημα εκπαίδευσης των ΗΠΑ όπου το 17% των αγοριών και το 80% των κοριτσιών αναφέρουν σεξουαλική παρενόχληση από τους διδάσκοντες.

  Daniel Wishnietsky, “Reported and Unreported Teacher-Student Sexual Harassment,”
  Αντεγράφη από: catholicleague.org/research/abuse_in_social_context.htm#_edn30

  «Οι περισσότεροι ερευνητές διεθνώς συμφωνούν ότι περίπου 1 στις 4 ή 5 γυναίκες και 1 στους 6 ή 7 άνδρες έχουν υποστεί κάποια μορφή σεξουαλικής κακοποίησης μέχρι να ενηλικιωθούν, ενώ ο 3 στα 4 παιδιά δε θα μιλήσουν κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας για την κακοποίηση. Πάνω από 90% των ατόμων που κακοποιούν παιδιά είναι άτομα γνωστά στο παιδί, είτε από το άμεσο ή έμμεσο οικογενειακό περιβάλλον, ή φίλοι της οικογένειας, γείτονες, επαγγελματίες που ασχολούνται με παιδιά κλπ. Η συχνότερα εμφανιζόμενη κατηγορία δραστών είναι μεγαλύτερος αδερφός και πατέρας/πατριός. »

  Πρεκατέ Βικτωρία «Η κακοποίηση του παιδιού στο σχολείο και την οικογένεια», Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ,
  Αντεγράφη από: drvaly.pblogs.gr/2008/06/281973.html

  Το συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί με μια πρώτη ανάγνωση είναι πως η άποψη ορισμένων αθεολογούντων ότι ,δήθεν, οι χριστιανικές κοινότητες είναι θερμοκήπια παιδοφιλίας δεν μπορεί να στηριχθεί στα στοιχεία,χωρίς να αποκλείονται εξαιρέσεις.

  Αυτό που παραμένει γεγονός είναι ότι η χριστιανική ηθική καταδικάζει χωρίς μα και μου,χωρίς ναι μεν αλλά, την παιδοφιλία πράγμα που δεν συμβαίνει με την αθεϊστικούς κύκλους, εντός των οποίων υπάρχουν κάμποσοι θεωρητικοί υποστηρικτές του «έρωτα μεταξύ ενηλίκων-παιδιών».

 14. Γιατρός Του Ικα said

  «εντός των οποίων υπάρχουν κάμποσοι θεωρητικοί υποστηρικτές του «έρωτα μεταξύ ενηλίκων-παιδιών».»

  Στοιχεία ή αλλιώς είσαι συκοφάντης.Kαι βέβαια χρειάζεται κάτι περισσότερο από το να τσιτάρεις κάποιον τυχαίο για να συκοφαντήσεις μιά ομάδα ανθρώπων.Σε αντίθεση με τα περιστατικά εντός του κλήρου που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.Για την ακρίβεια αυτό που είπες είναι τόσο σιχαμένο και εμετικό που αξίζει χοντρό μπινελίκι,σαφώς πολύ πέρα από τα όρια που θέτουν οι συστάσεις του φίλτατου Διαγόρα και ειλικρινά με το ζόρι κρατιέμαι αλλά επιφυλάσσομαι περιμένοντας την απάντησή σου.

  Επιπλέον οι αθεολογούντες όπως μας αποκαλείς,στηλιτεύουμε κυρίως την υποκρισία του κλήρου που από τη μία μας πρήζει με κηρύγματα δαιμονοποίησης της σεξουαλικότητας και απ’την άλλη μέλη του ασελγούν σε παιδάκια.

  Nα προσθέσω επίσης ότι αυτά τα φαινόμενα επιτείνονται στο χώρο των διάφορων θρησκευτικών δογμάτων λόγω της ψύχωσης που έχετε όλοι σας με τις παιδικές ψυχές,που πρέπει να τις μολύνετε με το δηλητήριό σας «εξ απαλών ονύχων»,γιατί ξέρετε ότι τότε πιάνεται το ψάρι για τα καλά στο δίχτυ.

  Βάλε σεξουαλικά στερημένους ενήλικους άνδρες να συναγελάζονται με όμορφα,γλυκά και αθώα παιδάκια στα οποία παρουσιάζεται ως ο καλοπροαίρετος μέντοράς τους και ο οποίος απολαμβάνει και το μίγμα γίνεται εκρηκτικό.

 15. Γιατρός Του Ικα said

  Στο 14,μετά το απολαμβάνει μπαίνει «της εμπιστοσύνης των γονιών του».

  Συγγνώμη αλλά όταν τα παίρνω κρανίο δεν γράφω σωστά.

 16. @Ιka

  Να σε τσιτώσω λίγο ακόμα;

  Επιπλέον οι αθεολογούντες όπως μας αποκαλείς,στηλιτεύουμε κυρίως την υποκρισία του κλήρου που από τη μία μας πρήζει με κηρύγματα δαιμονοποίησης της σεξουαλικότητας και απ’την άλλη μέλη του ασελγούν σε παιδάκια.

  Την υποκρισία των αντιπάλων την στηλιτεύετε ασμένως και καλά κάνετε.
  Την δική σας,των επιστημολάγνων, θα την στηλιτεύσετε ποτέ ή θα συνεχίσετε στρουθοκαμηλίζοντες να λατρεύετε το τοτέμ σας;
  Μήπως χάθηκαν οι καθρέφτες από τους κύκλους σας;

  Βάλε σεξουαλικά στερημένους ενήλικους άνδρες να συναγελάζονται με όμορφα,γλυκά και αθώα παιδάκια στα οποία παρουσιάζεται ως ο καλοπροαίρετος μέντοράς τους και ο οποίος απολαμβάνει και το μίγμα γίνεται εκρηκτικό.

  Έχεις στοιχεία και μιλάς γι αυτό;
  Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάχουν και τέτοιες περιπτώσεις μα
  κυρίως υπεύθυνοι σε ανάλογες ιστορίες είναι στενοί συγγενείς,συνηθέστατα πα-τερά(δε)ς τύπου Δουρή.
  Αν ξεφυλλίσεις τα «Μαύρα φεγγάρια του έρωτα» θα δείς μια ανατομία του ερωτικού πάθους που στην αναζήτηση της ποικιλίας εκτρέπεται σε s/m και λοιπές ανωμαλίες.
  Η νευρωτική αναζήτηση του διαφορετικού ή/και τού απαγορευμένου μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει όπου και η πιεστική στέρηση.
  Μη μετατρέπεις,λοιπόν, τις φαντασιώσεις σου σε πραγματικότητα.

  ειλικρινά με το ζόρι κρατιέμαι αλλά επιφυλάσσομαι περιμένοντας την απάντησή σου.

  Κρατήσου λίγο ακόμα.Ίσως και να μπλοφάρω,ίσως και να είμαι ένας αισχρός συκοφάντης.Σε κάθε περίπτωση δε μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να παίξω με τα νεύρα σου :)

 17. Γιατρός Του Ικα said

  Δηλαδή οι αθεολογούντες υποστηρικτές της παιδεραστίας είναι ένα μυθιστόρημα του Μπρυκνέρ;ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!

  Διαγόρα άσε με να τον βρίσω θα πάθω εγκεφαλικό.:-)))

  Ευτυχώς αυτογελοιοποιείσαι επαρκώς.Δεν παρίσταται ανάγκη εκτονωτικής εξύβρισης.Ο γέλωτας που μου προκάλεσες κάλυψε επαρκώς την ανάγκη εκτόνωσης.

 18. undantag said

  Χαχαχα! Μια μέρα έλειψα ταξίδι και η κουβέντα γύρισε στον αγαπημένο μου συγγραφέα! Και από ποιόν άλλο; Απ’ τον UG τον ίδιο! Θου Βου Κύριε…

  Εσύ πάλι UG, ΓΙΑΤΙ ξεφύλλισες τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα, κήνσορα και τιμητή πάντων των επιστημολογούντων, μπορείς να μας πεις; Τι σχέση έχεις εσύ με τα s/m, τις κοπρολαγνείες και τα άλλα kinky κόλπα του Brueckner; Επίσης, από το όνομα, για εβραιομασώνο τον κόβω! Γρήγορα, πάνε να κάψεις το βιβλίο και να πλύνεις καλά τα χεράκια με οινόπνευμα!

  Πάντως, φαίνεται ότι ΜΟΝΟ στις ερωτικές σκηνές του βιβλίου στάθηκες! Διότι, ΑΝ το διάβαζες από την αρχή ως το τέλος θα έβλεπες ότι ο ήρωας μπορεί μεν να ήταν γιατρός (στην ταινία του Πολάνσκι ένας απλός μιαρός συγγραφέας) – αλλά καθόλου επιστημολογών παρόλαυτά, αντίθετα ανορθολογιστής όσο δεν παίρνει και θαυμαστής τουλάχιστον δύο εκ θρησκειών του βιβλίου μέχρι το κόκκαλο!

  Γιατρέ του ΙΚΑ, έχεις τίποτε για το στομάχι; Με πόνεσε απ’ τα γέλια!

 19. Για να έκατσε να διαβάσει μόνο τα σεξοπορνοδιαστροφικά, καταλαβαίνετε ότι ο Θου Βου μάλλον κρυφογουστάρει τέτοιο υλικό (παιδοφιλίες, κοπρολαγνείες κλπ). Άντε Θου Βου, σε πήραμε χαμπάρι!

 20. e-nux said

  Πεταξτε αυτον τον ΘΟΥ-ΒΟΥ έξω από το blog.
  Τι δεν καταλαβαίνετε??? ο ανθρρωπος πληρώνεται για να κάνει αυτο που κανει. Στο blog του δεν πατάει και δεν σχολιάζει κανεις. Μόνον εμάς τους απιστους έχει για παρέα. Η δουλειά του είναι να παρεκλίνει όλες τις συζητήσεις και απαντάει στο κάθε τι, ασε ρε μεγάλε να πέσει και τίποτα κάτω…
  Αν παρατηρήσετε θα δείτε οτι ο ανθρωπος (καλύτερα το παιδι του θεου) έχει άπλετο χρόνο για να απαντάει κάθε μέρα σε ό,τι γράφετε στα blog (αρκετα τον πέταξαν έξω γιατι έγινε πολυ κουραστικός), ή εκκεντρικός εκατομυριούχος ειναι ή αργόσχολος.
  Μπαινω στο site για να διαβάσω καμια άποψη και καταντάω κάθε φορα εκνευρισμένος. Οποιος θέλει να διαβάσει τις αποψεις του ΘΟΥΒΟΥ να πάει στου ΘΟΥΒΟΥ το blog…
  ΑΕΙΣΙΧΤΙΡΜΑΣΕΠΡΙΞΕΣΤΑΡΧΙΔΙΑ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: