Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Το αθεϊστικό λεωφορείο στην Ιταλία

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2009/02/18

Του Atumrakis:

Γένοβα, 16 Φεβρουαρίου

Το πρώτο «αθεϊστικό λεωφορείο» ξεκίνησε τη Δευτέρα, αλλά σταμάτησε λόγω ενός προβλήματος στις μπαταρίες του. Αφού επιδιορθώθηκε το πρόβλημα, βγήκε στους δρόμους ξανά.

Η ιταλική «Ένωση Άθεων, Αγνωστικιστών και Ορθολογιστών» (UAAR) είδε την πρώτη της πρόταση να λογοκρίνεται λόγω θρησκευτικών αντιδράσεων (Καθολικών και Μουσουλμάνων), και κατέφυγε σε νέο σλόγκαν, πιο ήπιων διαθέσεων αυτή τη φορά.

Αρχικά, το μήνυμα ήταν:

«τα άσχημα νέα είναι ότι ο Θεός δεν υπάρχει. Τα καλά όμως είναι ότι δεν τον χρειάζεστε».

(«La cattiva notizia è che Dio non esiste. Quella buona è che non ne hai bisogno.»).

το μήνυμα μετατράπηκε (λόγω των αντιδράσεων) σε

«Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν εκατομμύρια άθεων στην Ιταλία· Τα άριστα νέα είναι ότι πιστεύουν στην ελευθερία της έκφρασης»

(«La buona notizia è che in Italia ci sono milioni di atei. Quella ottima è che credono nella libertà di espressione.»)

Το λεωφορείο, αφού ξεπέρασε το τεχνικό του πρόβλημα, εκτελεί κανονικά διαδρομές από τη Δευτέρα.

Πηγές:

http://www.ansa.it/site/notizie/awnplus/english/news/2009-02-16_116341103.html

http://www.upi.com/Odd_News/2009/02/16/Atheism_bus_advertising_stalls_in_Italy/UPI-60601234834600/

Ευχαριστώ τον Atumrakis για την είδηση.  (Έκανα κι εγώ κάποιες αλλαγές και προσθήκες.)

Copyright © 2009 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

141 Σχόλια προς “Το αθεϊστικό λεωφορείο στην Ιταλία”

 1. Το άκουσα χθές στον City για την Ιταλική καμπάνια…
  Το δικό μας λεωφορείο πότε θα βγεί στους δρόμους άραγε?

 2. Πάρης said

  Φαντάζομια δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει κανείς λεωφορείο. Μπορεί κάποιος και στο ιδιωτικό του αυτοκίνητο να κολλήσει ένα τέτοιο σύνθημα.

 3. Πάρης said

  Αν δηλαδή αναμένονται αντιδράσεις μπορεί να γίνει μια οργανωμένη κίνηση από ιδιώτες. Εξάλλου κάποιος μπορεί να δείχνει ένα τέτοιο σύνθημα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ιδιωτική περιουσία.

 4. Ανώνυμος said

  H ένωση αυτή στην Ιταλία, σύμφωνα με το άρθρο, έχει 4000 μέλη.

  Νομίζω πως εμείς πρέπει να δείξουμε πολύ υπομονή ακόμα.

  Ευχαριστώ για τη δημοσίευση, Διαγόρα.

 5. Ανώνυμος said

  (atumrakis)

 6. Tasos said

  Απαράδεκτα τα συνθήματα ή η προπαγάνδα του οποιουδήποτε (άθεων, χριστιανών, μουσουλμάνων ή και πολιτικών παρατάξεων) στα δημόσια μέσα μεταφοράς .
  Όποιος θέλει να αναρτήσει λεζάντες τέτοιου περιεχομένου ας το πράξει στο όχημά του και θα είναι κύριος .
  Τα δημόσια μέσα μεταφοράς ανήκουν σε όλους και όχι σε συγκεκριμένες θρησκευτικές, φιλοσοφικές -κοσμοθεωρητικές- κοσμοαντιληπτικές ή πολιτικές ομάδες .

 7. NdN said

  Η κίνση αυτή ξεκίνησε από την Αγγλία ως απάντηση σε μία αφίσα που είχε κυκλοφορήσει η Χριστιανική εκκλησία.

  Εκανα μία παρόμοια ανάρτηση την πρώτη μέρα που μεταδόθηκε το μύνημα στο Λονδίνο. Οχι μόνο σε λεωφορεία, αλλα και στο μετρό, σε αφίσες και με αποκορύφωμα τι γιγαντοοθόνες της Oxford Street.

 8. H ένωση αυτή στην Ιταλία, σύμφωνα με το άρθρο, έχει 4000 μέλη.Νομίζω πως εμείς πρέπει να δείξουμε πολύ υπομονή ακόμα.

  Όχι μόνο αυτό.Μεταξύ των μελών τής ένωσης υπάρχουν κορυφαίες μορφές τής Ιταλικής κοινωνίας ,υπουργοί κλπ.
  Εξ άλλου στην Ιταλία το Βατικανό έδρασε πάντοτε ως καταπιεστική δομή ενώ στην Ελλάδα η Ορθόδοξη Εκκλησία υπήρξε πάντοτε στο πλευρότων καταπιεσμένων.Μέχρι και στην κυβέρνηση του ΕΑΜ υπήρχαν μητροπολίτες.

  Έτσι ,κατά την γνώμη μου,δεν μπορεί να υπάρξει ανάλογη δράση στην Ελλάδα αλλά και εάν ακόμη υπάρξει ,πέρα από την παροδική εντύπωση που θα δημιουργήσει και την προσοχή των κουτσομπολίστικων εκπομπών της ΤV που θα ελκύσει, θα έχει το αποτέλεσμα των «Μετανοείτε» που γράφουν κάποιοι σε τοίχους,των «Ο Χριστός σώζει» που κολλούν οι πεντηκοστιανοί στα αυτοκίνητα τους ή ανάλογων που έβαζαν οι συμπαθείς τσιγγάνοι στα φορτηγά τους εν μέσω χαϊμαλιών.

  Κάτι σαν τα παρατράγουδα της Αννίτας δηλαδή.

 9. Tasos, το ζήτημα που θέτεις είναι φιλοσοφικό.

  Ιδανικά, κι εγώ θα επιθυμούσα να μην υπάρχουν συνθήματα και προπαγάνδα του οποιουδήποτε, ούτε σε μέσα μεταφοράς, ούτε σε πινακίδες, κλπ.

  Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, ζούμε σε μία καπιταλιστική κοινωνία, στην οποία η διαφήμιση είναι απόλυτα νόμιμη. Τώρα, καθώς δεν υπάρχει (ή, κατά τη δική μας αντίληψη, δεν θα έπρεπε να υπάρχει) καμμία απολύτως διάκριση ανάμεσα σε θρησκείες και σε Ανώνυμες Εταιρείες, και καμμία απολύτως ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε διαφημιστικά μηνύματα και σε συνθήματα ή προπαγάνδα κάποιας ιδεολογίας, τότε οπό τη στιγμή που επιτρέπεται στην Α.Ε. να διαφημιστεί στο λεωφορείο, πρέπει να επιτρέπεται το ίδιο και στις θρησκείες. Και φυσικά αν είναι να επιτραπεί στις θρησκείες, τότε θα πρέπει να επιτραπεί και σ’εμάς.

 10. Sober said

  «ενώ στην Ελλάδα η Ορθόδοξη Εκκλησία υπήρξε πάντοτε στο πλευρό των καταπιεσμένων»

  http://hellenicnews.wordpress.com/2007/07/11/%C2%A872-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%AD%CE%BE%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80/

  Τέτοια να λες να γελάμε και λίγο

 11. @ ΘΒ
  «…ενώ στην Ελλάδα η Ορθόδοξη Εκκλησία υπήρξε πάντοτε στο πλευρό των καταπιεσμένων…»

  http://www.acapela.tv/Bird-1-bc70cb689595

 12. Νίκος said

  “…ενώ στην Ελλάδα η Ορθόδοξη Εκκλησία υπήρξε πάντοτε στο πλευρό των καταπιεσμένων…”

  http://tempotv.gr/portal/index.php?topic=1195.0
  http://skinious.blogspot.com/2008/05/blog-post_4634.html

  και άλλα ων ούκ έστι αριθμός, αν συνεχίσω θα χαλάσει το CTRL, C, V του πληκτρολογίου, και απ’ ότι κατάλαβα ο avonidas δεν θα μου πληρώσει…

 13. Η εκκληcία υπήρξε στο πλευρό των καταπιεσμένων; Θέλω κι εγώ απ’τα ναρκωτικά που παίρνεις ρε Θου Βου.

 14. marqueedemud said

  εισπρακτορας ποιος να ειναι; γιατι τον οδηγο μπορω να τον φανταστω.

 15. @ithaca said

  Καλά… Θα ήταν επικίνδυνο για τη δημόσια τάξη να τίθενται φιλοσοφικά ερωτήματα σε εξαγριωμένους Έλληνες οδηγούς. :D

 16. Tasos said

  Διαγόρας ο Μήλιος είπε(στο .9)

  Tasos, το ζήτημα που θέτεις είναι φιλοσοφικό.

  Ιδανικά, κι εγώ θα επιθυμούσα να μην υπάρχουν συνθήματα και προπαγάνδα του οποιουδήποτε, ούτε σε μέσα μεταφοράς, ούτε σε πινακίδες, κλπ.

  Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, ζούμε σε μία καπιταλιστική κοινωνία, στην οποία η διαφήμιση είναι απόλυτα νόμιμη. Τώρα, καθώς δεν υπάρχει (ή, κατά τη δική μας αντίληψη, δεν θα έπρεπε να υπάρχει) καμμία απολύτως διάκριση ανάμεσα σε θρησκείες και σε Ανώνυμες Εταιρείες, και καμμία απολύτως ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε διαφημιστικά μηνύματα και σε συνθήματα ή προπαγάνδα κάποιας ιδεολογίας, τότε οπό τη στιγμή που επιτρέπεται στην Α.Ε. να διαφημιστεί στο λεωφορείο, πρέπει να επιτρέπεται το ίδιο και στις θρησκείες. Και φυσικά αν είναι να επιτραπεί στις θρησκείες, τότε θα πρέπει να επιτραπεί και σ’εμάς.

  Να στο θέσω αλλιώς τότε .
  Υπάρχει μια διαμαρτυρία από αλλόθρησκους , άθρησκους και άθεους για την ανάρτηση χριστιανικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους και υπηρεσίες που θεωρητικά τουλάχιστον ανήκουν σε όλους (σχολεία, δικαστήρια, στρατώνες, άλλες δημ. υπηρεσίες κλπ)
  Τι νομίζεις ότι αλλάζει με τα δημόσια μέσα μεταφοράς ?
  Απολύτως τίποτε είναι η απάντηση .
  Το μέσο δεν χάνει τον χαρακτήρα του ως δημοσίας χρήσης , επειδή είναι κινούμενο και όχι ακίνητο.
  Γιατί η πιθανή ανάρτηση συμβόλων και χωρίων από την Αγ. Γραφή ή την χριστιανική θρησκεία δεν παραβιάζει δικαιώματα τρίτων και άσχετων σε ένα λεωφορείο , ενώ τα παραβιάζει σε μία δημ . υπηρεσία , εφόσον και στις 2 περιπτώσεις ομιλούμε για «ιδιοκτησία από κοινού» ή δημόσια περιουσία και όχι για ατομική ιδιοκτησία ?
  Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που διαφοροποιεί ή εξαιρεί το αυτοκινούμενο μέσο από το ακίνητο ως προς το σκεπτικό της «ουδέτερης χρήσης» απέναντι σε θρησκευτικές , ιδεολογικές ή πολιτικές προτιμήσεις ?
  Η διαφήμιση προιόντων και εταιρειών δεν προπαγανδίζουν -τουλάχιστον άμεσα- κάποια συγκεκριμένη θρησκεία, πολιτική ιδεολογία ή κοσμοαντίληψη και αποτελούν μιαν άλλη συζήτηση στο κατά πόσον είναι θεμιτές ή όχι σε δημόσια μέσα μεταφοράς, που δεν έχει να κάνει με κάτι από τα παραπάνω .

  Εάν ισχυριστείς πως ο χριστιανός μπορεί να προπαγανδίζει δια της διαφημιστικής αναρτήσεως ατάκες του Μωυσή ή του Απ. Παύλου (με τα ανάλογα σύμβολα) στα δημόσια μέσα μεταφοράς θα πρέπει να δεχθείς πως το ίδιο θα πρέπει να μπορεί να κάνει και σε ένα δημ .σχολείο, σε ένα δικαστήριο , σε μία εφορία μαζί με τον μουσουλμάνο , τον ινδουιστή , τον άθεο , τον «κομμουνιστή» , τον ναζί κλπ χωρίς φυσικά να «μετρήσεις» αριθμητικές πλειοψηφίες και μειοψηφίες ή μοναδικότητες ως προς το δικαίωμα της διαφημιστικής – προπαγανδιστικής χρήσης .
  Πως σου φαίνεται σαν ιδέα ?

 17. Συγγνώμη, Αλέκο –έ, θέλω να πω Τάσο, δεν καταλαβαίνεις, ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις;

  Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο «που διαφοροποιεί ή εξαιρεί το αυτοκινούμενο μέσο από το ακίνητο ως προς το σκεπτικό της “ουδέτερης χρήσης” απέναντι σε θρησκευτικές , ιδεολογικές ή πολιτικές προτιμήσεις». Δεν έγραψα εγώ κάτι τέτοιο, δεν υπονόησα κάτι τέτοιο, και δεν προκύπτει κάτι τέτοιο ως προϋπόθεση για ο,τιδήποτε άλλο διατύπωσα.

  Εγώ παραπάνω έγραψα: «από τη στιγμή που επιτρέπεται στην Α.Ε. να διαφημιστεί στο λεωφορείο, πρέπει να επιτρέπεται το ίδιο και στις θρησκείες. Και φυσικά αν είναι να επιτραπεί στις θρησκείες, τότε θα πρέπει να επιτραπεί και σ’εμάς.»

  Από τη στιγμή λοιπόν που το δημόσιο έχει αποφασίσει να παραχωρήσει έναν χώρο που του ανήκει για ανάρτηση μηνυμάτων από τρίτους έναντι αμοιβής, τότε αυτός ο χώρος είναι fair game που λέμε και στα ελληνικά. Δεν εξετάζω το τι είναι αυτός ο χώρος, που είναι, αν κινείται ή αν μένει ακίνητος, κλπ. Δεν με ενδιαφέρει. Πρόκειται για μία απόφαση που το Δημόσιο έχει έτσι κι αλλιώς πάρει, χωρίς καν να με ρωτήσει, και εξετάζω το τι γίνεται από εκεί και πέρα.

  Άν κάποια μέρα το δημόσιο αποφασίσει να ενοικιάσει τους τοίχους των σχολικών αιθουσών, των δικαστηρίων, των νοσοκομείων, κλπ. για ανάρτηση διαφημίσεων, τότε το μήνυμα που θα περνάει σε αυτούς τους τοίχους θα είναι το μήνυμα της Α.Ε. που θα πλειοδοτεί. Ενόσω το κράτος δεν προχωράει στη διαφημιστική εκμετάλλευση αυτών των κατά τ’άλλα μιά χαρά ανοικτόχρωμων επίπεδων, λείων, ίσιων, άδειων τοίχων, η προνομιακή προβολή των διαφημιστικών μηνυμάτων της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού Α.Ε.Ε.Ε.* σε αυτούς τους τοίχους κατ’εξαίρεση και κατ’αποκλειστικότητα συνιστά αισχρή προνομιακή μεταχείριση της εν λόγω Α.Ε.Ε.Ε., παραβίαση των κανονισμών περί μονοπωλίων, και λοιπά που κάποιος νομικός θα είναι σε καλύτερη θέση από εμένα να περιγράψει. Ή θα συνιστούσε τέτοια πράγματα, αν η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ήταν Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, όπως θα έπρεπε να είναι, αντί για Ασφυκτικά-Αγκαλιασμένο-με-το-Δημόσιο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, που είναι τώρα.

  (* Α.Ε.Ε.Ε. = Ανώνυμος Εταιρεία Εκμετάλλευσης Ευκολόπιστων™.)

  Επίσης, δεν είναι κανενός κράτους δουλειά, και δεν έχει κανένα κράτος το δικαίωμα, να αποφασίσει ότι το «Είναι κεφάτη, γυρίζει απ’τον Βερόπουλο» είναι εμπορικό και όχι θρησκευτικό μήνυμα, ούτε ότι το «Μετανοείτε –έρχεται η συντέλεια του κόσμου» είναι θρησκευτικό και όχι εμπορικό.

  Γκέγκε;

 18. Δηλαδή για να καταλάβω Διαγόρα
  Τό μότο σου είναι «ναι στα θρησκευτικα μηνύματα ,όποιου πληρώσει περισσότερο για χώρο που το κράτος θα επινοικιάζει προς τούτο»;

  Σε ενοχλεί η εικόνα κι ο σταυρός στη σχολική αίθουσα και δε σε ενοχλεί μια διαφήμιση της Κόκα Κόλα,των Μκ Ντόναλντς κλπ

  Πόσο παρακάτω θα πάει ο νεοφιλελεύθερος ορθοπαραλογισμός;

 19. espectador said

  «Γυριζει απ του Βεροπουλου» ειναι το σωστο :)

 20. Νίκος said

  ΘΒ είπε:
  Σε ενοχλεί η εικόνα κι ο σταυρός στη σχολική αίθουσα και δε σε ενοχλεί μια διαφήμιση της Κόκα Κόλα,των Μκ Ντόναλντς κλπ

  Εσένα πόσο σε ενοχλεί μια αφίσα κοκα κόλα πάνω από τον μαυροπίνακα;
  Δεν έχεις καταλάβει το τι μας ενοχλεί.
  Η αίθουσα διδασκαλίας (πρέπει να) είναι ένα ανεξίθρησκο μη ρατσιστικό μη διαφημιστικό άσυλο.
  Αντιθέτως, τα πλαϊνά των λεωφορείων ενοικιάζονται, και μπορεί να πληρώνει η 3Ε, η Hexalene (σε αφορά αυτό) η Vidal Sasoon Wash and Go (δεν σε αφορά αυτό), η «Χριστός Ανώνυμος Εταιρεία Εκμεταλλεύσεως Ευκολόπιστων» για να γράφουν ό,τι θέλουν.
  Για την (παντελώς στερούμενη έμπνευσης) ανταπαντητική διαφήμιση λεωφορείων στην Αγγλία «Ο θεός υπάρχει, έλα στο μαγαζί μας και απόλαυσε την ζωή σου», κανείς μας δεν εναντιώθηκε στο δικαίωμα να την βάλουν, την αισθητική τους κρίναμε.

 21. Θου Βου, ο Νίκος παραπάνω καλά τα είπε βέβαια, αλλά να επαναλάβω κι εγώ ότι είμαι επί της αρχής ενάντια στις διαφημίσεις, όσο λιγότερες διαφημίσεις τόσο το καλύτερο. Αυτό που λέω είναι ότι άπαξ και απαγορεύονται οι διαφημίσεις κάπου, τότε θα πρέπει πραγματικά να απαγορεύονται, ενώ αν κάπου επιτρέπονται, τότε δεν είναι δυνατόν να τίθενται περιορισμοί ως προς το ποιός θα διαφημιστεί εκεί και τι θα λέει. (Ενόσω αυτά που λέει δεν παραβιάζουν κανένα άλλο νόμο.)

 22. Aστεία πράγματα.
  Η ανεξιθρησκεία ,κατά την πονηρή τακτική σας,σημαίνει αθρησκεία και σε δεύτερη φάση αντιθρησκεία, όπως συμβαίνει στη μαμά του αθεϊσμού Φραγγία.
  Όταν το κράτος δέχεται ,επ αμοιβή,να διαφημίζονται στα κρατικά μέσα μεταφοράς,στις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου,βόλλευ κλπ μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες είναι αστείο να μέμφεστε την εικόνα ή τον σταυρό για «αθέμιτη διαφήμιση».

  Ασφαλώς το ζητούμενο σας ούτε διανοείστε να το θέσετε σε δημοψήφισμα αλλά πάτε λάου λάου να το επιβέλλεται ,ως γνήσιοι χουντικοί,ετσιθελικά στην πλειοψηφία,μέσω επιχειρημάτων τύπου Δημητρά και Χελσίνκι Γουότς.

  Καλά κάνετε και τα λέτε για να καταλαβαίνουν οι συμπολίτες πού το πάτε και να παραμείνετε στην ελιτίστικη σας θλιβερή μειοψηφία του 1%.

 23. deltatango said

  Ο Θου Βου σας τα λέει πολύ καλά! Υπάρχει στο οπλοστάσιο των άθεων ένα ισχυρότατο όπλο αλλά δεν κάνετε λίγη υπομονή να με ακούσετε.
  Αν αποκαλυφτεί η πηγή της περί Θεού ιδέας και ως γεγονός γίνει αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα. Θα διδαχτεί στα σχολεία και σε μερικές γενιές η θρησκεία θα αποτελεί ένα απολίθωμα. Φοράτε όμως κι εσείς τις παρωπίδες των θρησκόληπτων που δεν συμπαθείτε, γι΄ αυτό και θα παραμείνουμε στο 1% που τόσο σοφά προβλέπει ο Θου Βου.

 24. Άντε πάλι. Πάμε μία ακόμα φορά.

  1. Ευτυχώς που έχουμε εσένα να μας πεις τι σημαίνει ανεξιθρησκεία, γιατί εμείς δεν ξέραμε.

  2. «Όταν το κράτος δέχεται ,επ αμοιβή,να διαφημίζονται […] είναι αστείο να μέμφεστε […]» Προσφυγή στο Μεμπτότερο™ +1

  3. «πάτε […] να το επιβέλλεται» σε παρακαλώ, πίνε τον καφέ σου το πρωΐ πριν γράψεις, δεν είμαι συνηθισμένος σε τέτοια ορθογραφία από εσένα.

  4. «[…] να το επιβέλλεται ,ως γνήσιοι χουντικοί,ετσιθελικά στην πλειοψηφία […]» δεν λέγεται χούντα, λέγεται «εκπροσωπευτική Δημοκρατία» αλλιώς γνωστή και ως «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία». Είναι το σύστημα εκείνο διακυβέρνησης που κάνει τέτοια θαύματα όπως να καταφέρνει να επιβάλλει φορολογία εισοδήματος σε έναν λαό, χωρίς να ρωτάει τη γνώμη του μέσω δημοψηφίσματος, γιατί τα αποτελέσματα ενός τέτοιου δημοψηφίσματος είναι βέβαια γνωστά, όπως επίσης και σταδιακή απαγόρευση του καπνίσματος σε μία χώρα όπου το 70% του πληθυσμού καπνίζουν, κλπ. κλπ. Το έχουμε ξαναπεί αλλού: η έννοια της δημοκρατίας εμπεριέχει την έννοια της προστασίας των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων των μειοψηφιών. Η αντίληψη «να γίνεται αυτό που θέλει η πλειοψηφία» οδηγεί σε κατάργηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μειοψηφιών, και δεν λέγεται Δημοκρατία, λέγεται Οχλοκρατία.

 25. resident said

  Και για αυτούς που πιστεύουν ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο στο τομέα της ανεξιθρησκίας,μια υπενθύμιση http://www.lifo.gr/content/x6/1798

 26. Sober said

  Απο που βγαίνει αυτό το 1%; Έγινε καμιά δημοσκόπηση; Εγώ θυμάμαι μια άλλη δημοσκόπηση στο http://www.in.gr περί διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας και το ποσοστό υπέρ του διαχωρισμού ήταν στο 65%.

  Ο διαχωρισμός έρχεται, έστω και σταδιακά όπως φαίνεται στο link του Resident, όσο και να κωλοχτυπιέται ο ΘΒ. θα γίνει και τύποι με τα συντηριτικά και στενά μυαλά σαν και το δικό του θα αποτελούν τη μίζερη μειοψηφία. Το ποσοστό των φονταμενταλιστών χριστιανών σαν τον ΘΒ έχει μειωθεί υπερβολικά και στην πλειοψηφία τους είναι γέροι που και αυτοί δε θα ζουν για πολύ ακόμα. Υπομονή, την πρόοδο δε μπορεί να τη σταματήσει κανείς.
  Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει αυτός ο διαχωρισμός. Και ο ΘΒ γνωρίζει πολύ καλά και ας κάνει ότι δε καταλαβαίνει. Αν σπάσει ο εξαναγκασμός της θρησκείας απο τις μικρές ηλικίες τότε τα ποσοστά των χριστιανών θα συνεχίσουν να μειώνονται και η εκκλησία θα χάνει και άλλα λεφτά, όπως πχ απο τις βαφτίσεις. Για αυτό και έχουν ξεσαλλώσει και προσπαθούν να φάνε τώρα ότι οικόπεδα μπορούν για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους.

  Εγώ δεν είδα πάντως καμιά απάντηση για τις παπαριές που είπες ότι η εκκλησία είναι πάντα στο πλευρό των καταπιεσμένων. Το βούλωσες κανονικότατα.
  Γενικά αυτά που λες είναι επιεικώς γελοία με αποκορύφωμα βέβαια αυτό περί νεοφιλελεύθερου παραλογισμού. Μια μας λες Σταλινικούς, μια χουντικούς, μια νεοφιλελεύθερους, μια αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον από τα λεγόμενα σου, ο χαρακτηρισμός σου παραμένει σταθερός: Συντηριτικός ακροδεξιός φονταμενταλιστής συνωμοσιολόγος χριστιανός.

 27. @Διαγόρα

  Καλά τα λες στο 4.
  Το μέτρο της επιβολής τού άθρησκου κράτους (με το φερετζέ του ανεξίθρησκου στην αρχή-λές και διώκεται όποιος δεν πιστέυει-,αργότερα-τώρα δε σας παίρνει ακόμα- θα μάς απαγορεύσετε να γλεντάμε σε δημόσιους χώρους το Πάσχα και το 15αύγουστο,να λέμε τα δημοτικά τραγούδια που αναφέρονται σε εκκλησιές και αγίους και πάει λέγοντας) μοιάζει με την άδικη φορολογία-για να τρώνε τα λαμόγια-και με την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους,αφού επί δεκαετίες το κράτος επιδοτούσε την καλλιέργεια καπνών και 3-4 από τις λίγες μεγάλες βιομηχανίες του ήταν βιομηχανίες τσιγάρων!!!

  Αλήθεια άκουσες διαμαρτυρίες για την απαγόρευση του καπνίσματος;
  Εμένα μού φάνηκαν εξαιρετικά περιορισμένες καθώς ακόμα και οι καπνιστές δε θέλουν τα παιδιά τους να βρίσκονται σε χώρους γεμάτους μπίχλα.

  Σόρρυ για την γραφική αβλεψία.
  Γράφω συνήθως χωρίς επανέλεγχο και γι αυτό ζητώ την επιείκεια σας.

 28. @Sober

  Να σε παραπέμψω προς Ρωσία μεριά;
  Εκεί που πρωτογεννήθηκε ο όρος μαχητικός αθεϊσμός;
  Θέλεις να δείς τον Πούτιν σε λειτουργίες,τους παπάδες στα σχολειά και τον στρατό;Θέλεις να δείς την υποδοχή του Ουκρανού Γιούστσενκο στους Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας με συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων;
  Μήπως θέλει να δείς τις υστερικές τσιρίδες των εναπομεινάντων αθεϊστών;
  Όχ,όχι δε σε παραπέμπω.
  Θα σε νανουρίσω διαβάζοντας σου Ονφρέ και Φουκουγιάμα.
  Κοιμήσου και παρήγγειλα ….

 29. resident said

  ο θβ λεει»Αλήθεια άκουσες διαμαρτυρίες για την απαγόρευση του καπνίσματος;»

  Περίμενε λίγο να έρθει η ώρα που θα επιβληθεί.

 30. Γιατρός Του Ικα said

  θ.Β. Ξέχασες να αναφέρεις και το ότι ο Στάλιν ήταν άθεος και έτρωγε Χριστιανούς.Έτσι για να είναι ολοκληρωμένο το κήρυγμα-κασσέτα.

 31. Και όσον αφορά τον νεολογισμό «προσφυγή στο μεμπτότερο»(ΤΜ,copyright και τα σχετικά όλα στις πλάτες τού φιλόξενου Διαγόρα),για να ξεκαθαρίζουμε με την κατηγοριοποίηση:

  Δεν υπάρχει καμμιά «προσφυγή στο μεμπτότερο».Είναι απλά αποκάλυψη της υποκρισίας και της τήρησης δύο μέτρων και σταθμών.
  Γιατί;
  Μα γιατί στη σούπα της παγκοσμιοποίησης οι διαφημιζόμενες πολυεθνικές-τής απάτης,της εκμετάλλευσης,της οικολογικής καταστροφής- είναι κάτι σαν τον κύβο μυρωδικών:χωρίς αυτές σούπα δε γίνεται.

  Γι αυτό και δεν αντιδράτε στην ,θρησκευτικής διάστασης, πλύση εγκεφάλου μέσω των διαφημίσεων τους την στιγμή που αυτές είναι ο άμεσος και πραγματικός κίνδυνος για το «εδώ και τώρα» των ζωζών όλων μας.(όποιος ζητά αποδεικτικά στοιχεία,στη διάθεση του αν και αρκεί μια ολιγόλεπτη αναζήτηση στο διαδίκτυο)

  Ενώ η θρησκετικότητα ,ως αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής ιδιοπροσωπείας,συνιστά μέγιστο εμπόδιο στην δράση της πολυπολιτισμικής κιμαδομηχανής των αεριτζήδων χρηματιστών της νεοφιλελεύθερης εξαθλίωσης.
  Φαντασιώνεστε ανύπαρκτους εχθρούς της ευημερίας σας και υποτιμάτε τους πραγματικούς.
  Μέχρις ότου ,λοιπόν,σταματήσετε να ενισχύετε την κόκα κόλα και τις τσιγαροβιομηχανίες καθε υπερευαισθησία σας περί θρησκευτικών συμβόλων θεωρείται εξ αρχής ύποπτη ,παραπειστική και πιθανότατα υποβολιμαία.

 32. Sober said

  Πιο εύκολα μαθαίνεις σε ένα 3χρονο να λύνει παραγώγους, απ’ότι στο ΘΒ να ξεχωρίζει το κομμουνιστικό κράτος απο το κοσμικό κράτος.

  Το χειρότερο ναρκωτικό τελικά είναι η θρησκεία.

 33. @Sober

  απαντώ:
  Στο μίγμα σας υπάρχουν σταλινικοί,κομμουνιστές άλλης κατεύθυνσης,νεοφιλελεύθερα φυντάνια τύπου Μανδραβέλη,Ανδριανόπουλου,Δημητρά,Δήμου,οι ιδιαίτερα συμπαθείς και με ομολογουμένως, περισσότερο χιούμορ και κοινωνική ευαισθησία αναρχοαυτόνομοι συν κάποιους κουκουλοφόρους με θεσμικούς εκπροσώπους τον Τζιπάκο και τον Ψαριανό.
  Κατά καιρούς διάφοροι εξ αυτών,όταν τους παίρνει, «την βλέπουν» και σταλινίσκοι,συμπεριφερόμενοι αναλόγως.

  Όσον αφορά τα περί της σχέσεως εκκλησιας με τον καταπιεσμένο λαό να σε παραπέμψω στη σωτηρία μέσω του αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού χιλιάδων διωκομένων εβραίων,στον παπα Γιώργη Δημητριάδη που έγινε επί δεκαετίες ρακοσσυλέκτης για να ταϊζει και να ντύνει τους «κολασμένους» στο Άανω Πέραμα,τον Καντιώτη που επί κατοχής τάιζε καθημερινά 7000 ψυχές στην Κοζάνη;

  Όχι δε θα σε παραπέμψω.
  Θα περιμένω λιγάκι μέχρι ,η φούσκα της αεριτζίδικης ευημερίας των γκομενακίων της TV και του Βαλλιανάτου, να χάσει όσο αέρα της απομένει και θα επανέλθω.

  Γιατί,αν δεν το έχεις καταλάβει,σε αυτή τη φούσκα στηρίζεται η αλαζονεία σας και ο δικός σου νοστραδαμικός ζήλος.

  :)

 34. Θου Βου για το 22.

  Σε μια κοινωνία όπου υπάρχουν κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πας να κάνεις δημοψήφισμα για να δεις αν θα ισχύουν αυτά τα δικαιώματα, αυτό είναι οπισθοδρόμηση. Η ανεξιθρησκία είναι κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμα και στην Ελλάδα παραβιάζεται. Είναι πολύ απλό. Μήπως να πιάσουμε όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αρχίσουμε τα δημοψηφίσματα; Να το συζητήσουμε για την δουλεία; Για τα βασανιστήρια; Για το δικαίωμα στην ζωή; Για την ψήφο των γυναικών; Δεν σου φαίνεται λίιιγο παράλογο αυτό;

  Επίσης συγνώμη κιόλας, αλλά σε μια κοινωνία που ο καθένας ή σκέφτεται τον εαυτούλη του ή αφήνει να τον καθοδηγούν σαν να είναι ένα άβουλο προβατάκι ένα δημοψήφισμα δεν έχει πάντα το αντικειμενικό πόρισμα που θα είχε αν υπήρχε σωστή πληροφόρηση κι ελεύθερη σκέψη. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να «καίμε» μερικές μειονότητες στο σύνταγμα έτσι όπως είμαστε στο Ελλαδιστάν ε και πρέπει το κράτος κάποια στιγμή να προστατεύσει τα δικαιώματα οοοοόλων τον πολιτών του (άσχετα με το αν το κράτος μας είναι λίγο άχρηστο γενικά).

  Το να ζητάει κανείς τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι χούντα, το να τον αρνείται είναι. Άλλωστε σ’ένα πραγματικά ανεξίθρησκο κράτος δεν θα αλλάξει τίποτα ουσιαστικά για τους πιστούς, δεν θα αλλάξουν οι νόμοι του κράτους ούτε ξαφνικά θα μεταφορτωθούμε όλοι σε διαβόλους, απλά η εκκλησία δεν θα μπορεί να τα τρώει από παντού – εξυγίανση το λένε αυτό, δεν είναι κακό.. Οι παραδοσιακές ελληνικές οικογένειες θα συνεχίσουν να λένε στα παιδιά τους για την θρησκεία, όπως είπαν και σ’εμάς οι δικοί μας και οι εκκλησίες θα συνεχίσουν να κηρύττουν όπως και όσο θέλουν. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί (και πρέπει) να το ψάξει και μόνος του να δει τί ζητάει και τί τον καλύπτει. Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια φαγωμάρα πια…

  ————————————
  2009-02-19, 13:02

  ΘΒ στο 31 σου έχουμε απαντήσει ίσα με 5,000,000 φορές όλοι σχεδόν εδώ πέρα!! Ψάξε βρες τις απαντήσεις γιατί καταντάει παραπάνω από κουραστική η επανάληψη…

 35. resident said

  Ερώτηση στον Bertrand Russell: «Ο κομουνισμός αντιτίθεται στη θρησκεία όπως και ο αγνωστικισμός.Οι αγνωστικιστές είναι κομουνιστές?»
  «Β.R :Ο κομουνισμός δεν αντιτίθεται στη θρησκεία .Αντιτίθεται στη χριστιανική θρησκεία όπως ο μουσουλμανισμός .Ο κομουνισμός τουλάχιστον στη μορφή που του έδωσε η σοβιετική κυβέρνηση και το κομουνιστικό κόμμα, είναι ένα νέο δογματικό σύστημα από τα πλέον κακεντρεχή και επιρρεπή σε διώξεις .Επομένως κάθε αγνωστικιστής οφείλει να τον αντιμάχεται.».

 36. Γιατρός Του Ικα said

  «..η θρησκευτικότητα ως αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής ιδιοπροσωπείας».

  Συνειδητοποιείς τι λές;Συνδέεις το να ανήκει κάποιος σε μια εθνικοπολiτιστική ομάδα το να αποδέχεται μιά συγκεκριμένη ιδεολογία.Αντιλαμβάνεσαι το ασύλληπτο μέγεθος του φασισμού που κρύβεται πίσω από αυτή την αξίωση;
  Όσο δε για το κατά πόσο οι εθνικές ταυτότητες αποτέλεσαν φράγμα στην παγκοσμιοποίηση των πολυεθνικών,άσε το είδαμε.Πραγματικό πρόβλημα γι’αυτούς ήταν πάντα τα διεθνιστικά θεματικά κινήματα.Δεν είδα την γαλλική κυβέρνηση να βάζει βόμβα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ούτε στα γραφεία του ΛΑΟΣ.Tο Rainbow Warrior ανατίναξαν της καταραμένης Greenpeace(φαντάζομαι όπως και οι άλλες ΜΚΟ,κατά την γνώμη σου).

  Όσον αφορά δε το άλλο πολυαπαντημένο «επιχείρημά» σου,ότι δηλαδή μας ενοχλεί η θρησκεία και καταπίνουμε,αδιαφορούμε ή ακόμη και υποστηρίζουμε τα άλλα τα μεγάλα και σπουδαία,1ον όπως έχουμε πεί 1 δις φορές,εδώ μιλάμε για την θρησκεία και 2ον δεν μας ξέρεις οπότε η γνώμη σου για τις ιδέες μας και τη δράση μας στα άλλα ζητήματα είναι για τα μπάζα,αστήρικτη και εκ του πονηρού.

  Τέλος,έψαξες πολύ για να βρείς 3 φιλάνθρωπους παπάδες;Την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα (όπου κανόνας=οργανωμένη θρησκεία-εκκλησία) την ξέρεις;

 37. Sober said

  @ΘΒ

  Τα διαβάζεις αυτά που γράφεις; Φούσκα του Βαλλιανάτου με τα γκομενάκια στη TV και τον νοστραδαμικό ζήλο;!;!;!
  Άνοιξε το παράθυρο να μπει αέρας, έχεις μαστουρώσει απο τα θυμιατά. Αφού σε χαλάει, σου καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα, κόψτο.

  Βρήκα και το σωστό link

  http://www.gerotsakouli.gr/

  Αυτοί είναι gangsters, χειρότεροι και απο μαφιόζους. Φραγκοφονιάδες, θα πουλούσαν και τη μάνα τους για να ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο.
  Όσο για τη Ρωσσία και τις ασυναρτησίες που γράφεις, έχεις ρήξει μια ματιά για την αύξηση των χριστιανικών νεοναζί με τους σταυρούς τατουάζ, καθώς και τη δράση τους, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της national unity day of Russia;

  Βούτα λίγο τη γλώσσα στο μυαλό πριν γράψεις. Νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με προβατάκια του ποιμνίου; Χωρίς επιχειρήματα, με μισές αλήθειες,αυθαίρετα συμπεράσματα, προσφυγή στο μεμπτότερο, παιδαριώδης χαρακτηρισμούς δίχως να γνωρίζεις κανέναν από μας, κτλ κτλ, να μιλάς εκεί που σε παίρνει, όχι εδώ.

 38. @Iokaste

  Προφανώς δεν καταφέρνουμε να επικοινωνήσουμε και το έχω αντιληφθεί αλλά θα προσθέσω κάτι χάριν τού διαλόγου.
  Σε μια κοινωνία όπου υπάρχουν κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πας να κάνεις δημοψήφισμα για να δεις αν θα ισχύουν αυτά τα δικαιώματα, αυτό είναι οπισθοδρόμηση. Η ανεξιθρησκία είναι κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμα και στην Ελλάδα παραβιάζεται. Είναι πολύ απλό. Μήπως να πιάσουμε όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αρχίσουμε τα δημοψηφίσματα;

  Το πώς εκφράζεται όμως η ανεξιθρησκεία,δηλαδή η εξασφάλιση της μή δίωξης ανθρώπου εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων ,είναι υπό συζήτηση.
  Κατά τη γνωμη μου και μερικων εκατομμυρίων ακόμα δεν θίγεται ούτε με την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες,ούτε με την ανάρτηση εικόνων στα δημόσια κτίρια,ούτε με τα θρησκευτικά,ούτε με τις καμπάνες των εκκλησιών και τα δημόσια γλέντια στις μνήμες αγίων.
  Για τα λοιπά ανθρώπινα δικαιώματα,ρώτα τα έμβρυα των αμβλώσεων τα οποία έχουν λιγότερους φωταδιστές υπερασπιστές από ότι τα έμβρυα αρνιά καρακούλ που σφάζονται για τη γούνα τους.
  Τι πώς ;Είπατε κάτι; :)

  Όλα τελικά είναι ζητήματα πολιτικοκοινωνικών συσχετισμών,αγαπητή.

  @resident

  O Ράσσελ είναι από τους ανθρώπους που σέβομαι.Έχω ξαναγράψει ότι τον προτιμώ από πολλούς αυτοαποκαλούμενους θρήσκους.Το ίδιο αισθάνομαι και για πολλούς ακόμα αγνωστικιστές.
  Μη ξεχνάς όμως ότι ένα μεγάλο τμήμα των ελλήνων που επιθυμούν etat laique έχει κομμουνιστικές καταβολές.Οι νεοφιλελεύθεροι του χώρου παραμένουν ελάχιστοι,δακτυλοδεικτούμενοι και εν πολλοίς λαομίσητοι κολωνακιώτες.

  ————————————
  2009-02-19, 13:43

  @Ιka #37

  International Religion Act

  Η αναμέτρηση του Κράτους με την Εκκλησία είχε προαποφασιστεί στις ΗΠΑ το 1998 με το «International Religion Act» που ψήφισε το αμερικάνικο Κογκρέσο, το οποίο θεωρεί τον εαυτό του αρμόδιο να νομοθετεί για ολόκληρη την υφήλιο!

  Προηγούμενα το γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο αμερικάνικο υπουργείο Εξωτερικών είχε συντάξει σχετική έκθεση για τις «θρησκευτικές ελευθερίες» στον κόσμο. Επτά σελίδες αφιερώνονταν στην Ελλάδα. Σ’ αυτές γινόταν μνεία πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες το Φεβρουάριο το ’98 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επειδή είχε ασκηθεί δίωξη εναντίον (μη κατονομαζόμενων) προτεσταντών για προσηλυτισμό.

  H έκθεση αναφέρει ότι «μη ορθόδοξες ομάδες αντιμετωπίζουν διοικητικά εμπόδια ή νομικούς περιορισμούς στην άσκηση της θρησκευτικής του πρακτικής», υπογραμμίζοντας με σημασία ότι το ελληνικό Σύνταγμα απαγορεύει το θρησκευτικό προσηλυτισμό.

  Επισημαίνεται επίσης, ως κάτι αξιοκατάκριτο, ότι οι Έλληνες ιστορικά συνδέουν την Ορθόδοξη Εκκλησία με την εθνότητα τους, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται κοινωνικές διακρίσεις κατά μελών θρησκευτικών μειονοτήτων. Η δε Εκκλησία «έχει μεγάλη πολιτική και οικονομική δύναμη. Κατέχει τεράστια περιουσία, αν και δεν είναι καταγεγραμμένη.»

  Οι συντάκτες της έκθεσης θεώρησαν περιττό ν’ αποκρύψουν τις παράνομες δραστηριότητες της αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα, επί Νίκολας Μπέρνς, αρμόδιου σήμερα για τις βαλκανικές υποθέσεις και υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

  Αναγνωρίζεται με ικανοποίηση ότι ο Μπερνς εργάζεται σταθερά στη χώρα μας για τις «θρησκευτικές ελευθερίες»! Συναντιέται «σε τακτά χρονικά διαστήματα με αξιωματούχους υπεύθυνους για τις θρησκευτικές υποθέσεις στα υπουργεία των Εξωτερικών και Παιδείας. Αξιωματούχοι της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στην Θεσσαλονίκη συναντιόνται σε τακτά διαστήματα με διάφορες θρησκευτικές ομάδες, με τις Προτεσταντικές, Καθολικές, Εβραϊκές και Μουσουλμανικές κοινότητες. Τον Ιανουάριο του 1998, προσκλήθηκαν οι ηγέτες διάφορων θρησκευτικών ομάδων στην Πρεσβεία για να συζητήσουν με επισκέπτες μέλη του Κογκρέσου την κατάσταση που αντιμετωπίζει η πίστη τους στην Ελλάδα.»

  Ανάλογες αναφορές γίνονται για όλες τις χώρες. Ανάμεσά τους και η γειτονική Τουρκία. Εκεί αναφέρεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως θύμα διακρίσεων. Ευτυχώς όμως «ο στρατός και η δικαιοσύνη, με την υποστήριξη της κοσμικής ελίτ στη χώρα, συνέχισαν την ιδιωτική και δημόσια εκστρατεία κατά του ισλαμικού φονταμενταλισμού, που θεωρούν απειλή για την κοσμική δημοκρατία»(!)

  Χάριν της δημοκρατίας λοιπόν αλλά και της θρησκευτικής ελευθερίας, τέθηκε εκτός νόμου το ισλαμικό κόμμα (Κόμμα της Ευημερίας) του Ερμπακάν, το μεγαλύτερο τουρκικό κόμμα που τις παραμονές της βίαιης διάλυσης του, υποστηρίζονταν απ’ το 32% και πλέον των ψηφοφόρων, αλλά δεν του επέτρεψαν να κυβερνήσει. Στον Ερμπακάν απαγορεύτηκε, δια βίου, η ανάμιξη στην πολιτική! Το ισλαμικό κόμμα αποπειράθηκε να επανιδρυθεί με το όνομα «Κόμμα της Αρετής» αλλά το έβγαλαν ξανά εκτός νόμου. (Σχετικά με την έκθεση του γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις ΗΠΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν άρθρο του Δ. Π. Δήμα, στην «Ελευθεροτυπία» της 21/9/1999).

  ……………………..

  Σήμερα η «Αριστερά» δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται ότι βάζει πλάτη όχι υπέρ κάποιων σύγχρονων «διαφωτιστών» αλλά υπέρ των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών που θέλουν να εξαλείψουν κάθε άλλη οργανωμένη δύναμη, που δυνητικά θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν πόλος αντίστασης. Κάθε στοιχείο εθνικής συνείδησης (και η ορθόδοξη πίστη υπήρξε ο συνεκτικός ιστός των πληθυσμών που αποτέλεσαν το νεότερο ελληνικό έθνος) πρέπει να εξαφανιστεί και μαζί της να χαθούν τα έθνη μέσα σ’ ένα απονευρωμένο «πολυπολιτισμικό» αχταρμά, ώστε να μπορέσουν να κυριαρχήσουν σ’ ολόκληρο τον πλανήτη χωρίς ν’ αντιμετωπίσουν σοβαρές αντιστάσεις.

 39. Θου Βου:

  Για τα λοιπά ανθρώπινα δικαιώματα,ρώτα τα έμβρυα των αμβλώσεων τα οποία έχουν λιγότερους φωταδιστές υπερασπιστές από ότι τα έμβρυα αρνιά καρακούλ που σφάζονται για τη γούνα τους.
  Τι πώς ;Είπατε κάτι; :)

  Ναι, είπαμε κάτι: Προσφυγή στο Μεμπτότερο™ [+1] C-:=

 40. Αυτό που εσύ λές «Προσφυγή στο Μεμπτότερο™» είναι απλά η αποκάλυψη της υποκρισίας και τών κρυφών σχεδιασμών.

  Μοιάζει με την επιχειρηματολογία των Ευρωπεών και των τσιρακίων τους (θυμάμαι κάποιες δηλώσεις Ανδριανόπουλου και Παπαχελά) που κυνηγούν τους Σέρβους,τους σέρνουν στη Χάγη και τούς πεθαίνουν εκεί ενω την ίδια στιγμη αφήνουν τους Κοσσοβάρους να κάνουν ατιμώρητοι εμπόριο οργάνων αιχμαλώτων σέρβων,όπως απεκάλυψε η ίδια η εισαγγελέας του Δ.Δ Χάγης μετά την συνταξιοδότηση της.

  Τι μοιάζει δηλαδή; Ολόιδια είναι. :)

 41. Ναι είπα κάτι. Είναι αισχρό να σου μιλάνε για κάτι κι εσύ να χρησιμοποιείς το επιχείρημα του «υπάρχουν και χειρότερα». Άμα δεν μπορείς να κάνεις έναν φυσιολογικό διάλογο δεν φταίω εγώ, οπότε αν δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε όπως είπες (γιατί εγώ δεν το είπα αυτό στο προηγούμενο σχόλιό μου που έχεις βάλει σε quote) μάλλον συμβαίνει επειδή δεν μπορείς να συγκεντρωθείς σε μια κουβέντα. Μιλάω για συγκεκριμένο ανθρώπινο δικαίωμα, την ανεξιθρησκία, ανέφερα ειρωνικά τα υπόλοιπα για να σου δείξω πως δεν μπορεί να τεθεί θέμα δημοψηφίσματος για το αν θα ισχύει ένα δικαίωμα ή όχι. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό τί να κάνω; Αν θες να μιλήσουμε για εκτρώσεις βρες ένα ιστολόγιο που να ασχολείται με αυτό και πάμε να τα πούμε εκεί.

  Όσον αφορά το αν προσβάλλεται μια μειοψηφία ή κάποιος που διεκδικεί ένα δικαίωμα ή όχι, αυτό άστο να το κρίνει αυτός και όχι εσύ.

  Αααα, επίσης η εκκλησία-τιμωρός-κατά-της παγκοσμιοποίησης-και-υπέρ-των-φτωχών έχει μεγάλο μερίδιο στην εθνική τράπεζα (!!) και ποιος ξέρει και που αλλού, και είμαι σίγουρη πως αν μπορούσαν θα αγόραζαν και την κόκα κόλα και την nike!! Επίσης έχει περιουσία (!!) και το ότι έδωσε ένα τμήμα της (ασχολίαστο το πως τα απόκτησε όλα αυτά!!!) θέλει να της το πληρώνει το ελληνικό κράτος για πάντα (!!). Καλά μιλάμε ανιδιοτέλεια και ο έχων 2 χιτώνες να δίνει τον έναν στην πράξη έτσι;;; Το καλό παράδειγμα για όλους όσους θέλουν να καταπολεμήσουν τον καπιταλισμό. Ναι ναι, έχεις δίκιο ΘΒ, έτσι χτυπάνε το καπιταλιστικό κατεστημένο.. Γερή γροθιά έφαγε λέμε!!

 42. Μάνος said

  Βλέπω πιάσατε το θέμα της ανεξιθρησκίας.. Κατά τη γνώμη μου και αυτό το ζήτημα εμπίπτει στο μεγαλύτερο θέμα της ελευθερίας της έκφρασης, κι αν τελικά πρέπει να της βάζουμε κάποια όρια για να την περιορίζουμε στα πλαίσια της λειτουργικότητας. Δυστυχώς, οι περισσότερες θρησκείες όπως έχουν δομηθεί επίσημα, στηρίζονται σε ένα μεγάλο βαθμό στο δογματισμό, αφού δεν μπορούν να έχουν χειροπιαστά επιχειρήματα για την πίστη τους (κάτι το λογικό βέβαια). Άρα η ανεξιθρησκία και ο σεβασμός της αντίθετης άποψης είναι δύο πεδία που κατά τη γνώμη μου, είναι αναγκασμένα να βρίσκονται σε σύγκρουση.

  Γενικά το θέμα της ελευθερίας της έκφρασης είναι πολύ πιο σύνθετο απ’ ότι θέλουμε να πιστεύουμε. Έχω κάνει μια μικρή προσπάθεια να διατυπώσω τις σκέψεις μου γι’ αυτό το ζήτημα στο blog μου, όπου τελικά κι εγώ βλέπω ότι όλα αυτές οι «συνταγματικές κατοχυρώσεις» της ελευθερίας δε λύνουν το ζήτημα, απλά το κουκουλώνουν.

 43. Μάνο, καλώς όρισες. Πες μας βρε παιδί μου ποιό είναι το blog σου!

 44. Μάνος said

  Χεχε :m Το cosmos2d.wordpress.com

  Καλώς σας βρήκα :)

 45. @Ιokaste

  Όσον αφορά το αν προσβάλλεται μια μειοψηφία ή κάποιος που διεκδικεί ένα δικαίωμα ή όχι, αυτό άστο να το κρίνει αυτός και όχι εσύ.

  Αχαχαχαχα!
  Ώστε έτσι;
  Κι αν αυτός ,ο εκπρόσωπος των 100 ανθρωπων,πεί ότι θιγεται σημαίνει ότι έτσι είναι και πως αφού αυτός ο «μειονοτικός» θέλει πρέπει να υπακούσουμε όλοι οι υπόλοιποι;

  AYTO EINAI AKΡΑΙΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ !(με τα σημερινά κριτηρια πάντοτε):
  «Ειμαι μειονοτητα,θα υπακούσετε όλοι στις επιθυμίες μου»

  Χάνεις τη μπάλα ή μου φαίνεται;

 46. Μάνος said

  Το ότι κάποιος θίγεται από την ύπαρξη αντίθετων προς τη δική του απόψεων είναι πρωτίστως θέμα δικό του. Τι ακριβώς φοβάται και αντιπαλεύει την αντίθετη άποψη; Μήπως ότι τίθεται κάποιο ζήτημα επικράτησης της καλύτερης άποψης; Ας αφήσουμε τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς να το αποφασίσουν αυτό, όχι οι κάννες των όπλων, μεταφορικές ή κυριολεκτικές.

 47. ΘΒ ό,τι θες καταλαβαίνεις και την μπάλα μάλλον την έχεις χάσει εσύ εδώ και καιρό.. Να στο πω αλλιώς λοιπόν. Αν ρωτούσες έναν δουλέμπορο αν θίγεται ο δούλος θα σου έλεγε όχι. Αν ρωτούσες τον δούλο θα είχε διαφορετική άποψη. Όταν μιλάμε για δικαιώματα κάποιου που αδικείται προφανώς αυτός που τον αδικεί ή δεν το καταλαβαίνει ή δεν τον ενδιαφέρει αλλιώς δεν θα τον αδικούσε. Οπότε δεν μπορείς ένας χριστιανός να πάει σε κάποιον μουσουλμάνο πχ και να του πει όχι δεν προσβάλλεσαι από τις εικόνες στα σχολεία. Τον μουσουλμάνο πρέπει να ρωτήσουμε, ε; Κι επειδή βαριέμαι να σου εξηγήσω κάποια πράγματα, διάβασε λίγο μόνος σου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για το πως δημιουργήθηκε η ανάγκη να θεσπιστούν οι συνθήκες, με ποια λογική γράφουν ό,τι γράφουν και όπως το γράφουν (πολύ σημαντικό αυτό), κι άσε τις κατηγορίες για χουντική συμπεριφορά γιατί ξεφτιλίζεις την συζήτηση…

  Όσο για το σχόλιο 40: «αποκάλυψη της υποκρισίας και τών κρυφών σχεδιασμών.»

  lol!!! Ρε παιδιά άμα έχουμε κανένα κρυφό σχέδιο πείτε μου κι εμένα να ξέρω ποιο είναι!! Θα κατακτήσουμε τον κόσμο; Θα οργανώσουμε επίθεση εξωγήινων; Εσω-γήινων; Α το βρήκα, θα επιβάλουμε την κυριαρχία της σοκολάτας στον πλανήτη και θα φτιάξουμε παντού θάλασσες και ποτάμια από μερέντα!!!! (όχι ε; :( φτουυυυυ, προσπάθησα πάντως).

  Βρε ΘΒ μου, πολύ Dan Brown διαβάζεις πουλάκι μου, δεν συνωμοτεί όλο το σύμπαν εναντίων σας και ΔΕΝ υπάρχει ένα μυστικό νόημα και μια ύπουλη πράξη πίσω από κάθε φανερή πράξη (α πα πααααα, τι λέω τώρα ε;)

  ————————————
  2009-02-19, 15:24

  Μάνο όταν θίγεται κανείς επειδή υπάρχει αντίθετη άποψη από την δική του έχει σοβαρό εγκεφαλικό πρόβλημα. Όταν όμως θίγεται επειδή προσπαθεί κάποιος να του επιβάλει την άποψή του έχει απλά δίκιο και καλά κάνει που θίγεται. Δεν φοβάται τίποτα απλά διεκδικεί τα δικαιώματά του. Οι κάννες των όπλων, μεταφορικές ή κυριολεκτικές δεν αποτέλεσαν ποτέ σοβαρή και ουσιαστική λύση κανενός προβλήματος και δεν είναι επιθυμητές ως μέσο, σε αντίθεση με τον διάλογο και την ανάπτυξη κριτικής σκέψης που είναι και αυτό που ζητάμε γενικά..

 48. Iokaste

  Διάβασε ,πουλάδα μου,το 38.
  Δεν λέω ότι όλοι σας είστε μέρος κάποιου ευρύτερου σχεδιασμού.
  Γινετε όπως με τους κουκουλοφόρους :αρκούν 5 καθοδηγητές πρακτορίσκοι για να παράξουν τζέρτζελο.

  Στα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων φαινεται πως εχεις χάσει τη μπάλα όταν συγκρίνεις το δουλεμπόριο με την παρουσία των εικόνων στα σχολεία.

  Και ψάξε να δείς την έκθεση του Στεητ Ντηπάρτμεντ (επί Μπους) για τις θρησκευτικές ελευθερίες Ελλάδα να δείς ΠΌΟΟΟΟΟΣΟ συμφωνείμαζί σας.
  Αυταπόδεικτα πράγματα.Μιλούν μόνα τους.

 49. ΘΒ

  Όταν μιλάς για κάτι που προσπαθούμε να κάνουμε κάποια πολύ συγκεκριμένα άτομα θα το πάρω προσωπικά το θέμα. Γιατί ναι, σ’εμάς, σ’αυτά τα συγκεκριμένα άτομα δεν υπάρχουν πρακτορίσκοι, οκ; Άσε τις γενικοποιήσεις λοιπόν και τα παιχνίδια με τις λέξεις. Σ’εμάς μιλάς. Αν θες να μιλήσεις για πρακτορίσκους βρες τους και πες τα σ’αυτούς.

  Να σημειώσω όμως ότι για εμας θεωρείς αρκετό το να υπάρχουν λίγα σκάρτα άτομα για να χαρακτηρίσεις μια κίνηση λανθασμένη (πριν καν προλάβει να δοκιμαστεί κιόλας η ίδια η κίνηση και χωρίς να έχεις αποδείξεις πως αυτά τα σκάρτα άτομα που λες είναι ανάμεσά μας).

  Από τον χριστιανισμό που έχουν περάσει τόσοι και τόσοι «ηγέτες» που μόνο να τα φάνε ήθελαν (αποδεδειγμένα) και έχει να επιδείξει τόσα καθίκια στις τάξεις του κι η ιστορία έχει να μας δείξει τόσα και τόσα άσχημα που έχουν γίνει στο όνομα αυτής της θρησκείας και στην τελική δεν βλέπω στα 2000 χρόνια να έχει σώσει τον κόσμο από τις αμαρτίες του. Εκεί όμως δεν έχεις τίποτα να πεις, εκεί είναι για σένα απλά μερικοί άνθρωποι που ξέφυγαν από την αληθινή διδασκαλία αλλά αυτό δεν επηρεάζει την αξία της διδασκαλίας (κατά την γνώμη σου πάντα)… Όταν λέμε για 2 μέτρα και 2 σταθμά θα βάζουμε την φωτογραφία σου στα λεξικά από εδώ και μπρος…

  Δεν λέω ότι είναι της ίδιας σημασίας το δουλεμπόριο με τις εικόνες. Ας το πάμε λοιπόν σε διάλογο επιπέδου ανήλικων (να το κάνουμε νιανιά δηλαδή γιατί αλλιώς μερικοί μερικοί δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν τι λέμε):

  Προσπαθώντας να σου εξηγήσω τι εννοώ με το: «Όσον αφορά το αν προσβάλλεται μια μειοψηφία ή κάποιος που διεκδικεί ένα δικαίωμα ή όχι, αυτό άστο να το κρίνει αυτός και όχι εσύ», το οποίο είτε εκούσια είτε ακούσια παρανόησες και παραποίησες (κόφτο αυτό παρεμπιπτόντως, δεν έχεις δικαίωμα να παραποιείς αυτά που λέμε) χρησιμοποίησα το παράδειγμα του δουλεμπορίου. Το πώς θα κρίνεις αν αδικείται κάποιος είναι το ίδιο, δεν αλλάζει ανάλογα με την σοβαρότητα της αδικίας. Είναι πολύ απλό.

 50. Ζαπηοδ said

  «Γινετε όπως με τους κουκουλοφόρους :αρκούν 5 καθοδηγητές πρακτορίσκοι για να παράξουν τζέρτζελο.»

  Όπως, για παράδειγμα, με τους θεοκρατικών φιλοδοξιών «πνευματικούς ηγέτες» της Εκκλησίας και τα πρόβατα που φιλάτε τις ποδιές τους?

  Αντίθετα με σας, οι άθρησκοι δεν ακολουθούν κάποια ιεραρχημένη ηγεσία, ούτε δεσμευτικές αποφάσεις συνόδων. Οπότε οι παραλληλισμοί με τον τρόπο σκέψης σας είναι μάλλον ατυχείς.

  Τώρα μπλόφες του τύπου «κι ο Μπους αυτό είπε, επομένως είστε πιόνια του Μπους», μπορεί να είναι καλές για ανθρώπους της διανοητικής σου στάθμης, ας πούμε στο Φεστιβάλ ΚΝΕ ή τα γραφεία του Ρεσάλτο – αλλά παραέξω δεν πιάνουν.

  Αλλωστε την… θεμελιώδη κοσμολογική άποψη ότι αποτελείτε αποτέλεσμα αιμομικτικών σχέσεων μεταξύ της Εύας και των γιών της, οι θεόπληκτοι και οι φαιοκόκκινοι την μοιράζεστε με τον Μπους, όχι εμείς.

  ————————————
  2009-02-19, 15:59

  Ιοκάστη :

  οι φασίστες (μαύροι και κόκκινοι) έχουν ιστορικά αποδεδειγμένη έφεση να ανακαλύπτουν «πράκτορες» ανάμεσα σε όσους δεν συμμερίζονται τις απόψεις τους. Άντε, όταν αισθάνονται γενναιόψυχοι μπορεί και να καταγγείλουν «απλώς» αφελή πιόνια των πρακτόρων.

  Το μυαλό του φασίστα αδυνατεί να διανοηθεί ότι κάποιος μπορεί να μην συμμερίζεται την «αλήθεια του» χωρίς να είναι βλάκας ή μέρος μιας σκοτεινής συνομωσίας.

 51. Ανώνυμος said

  “Γινετε όπως με τους κουκουλοφόρους :αρκούν 5 καθοδηγητές πρακτορίσκοι για να παράξουν τζέρτζελο.”

  Δε μπορείς να αντιληφθείς ένα κόσμο χωρίς ποιμνίο δηλαδή;

  Διαγόρα είσαι πρακτορίσκος… επιτέλους αποκαλύφθηκε η σκούφια σου.

  atumrakis

 52. Χμμμ, ο Θου Βου με ξεσκέπασε. Λέτε να πήρε πρέφα πως στο facebook έχω γίνει μέλος του group «Συνδικαλιστική ένωση πρακτόρων των Εβραίων»; Αφού τώρα ξεσκεπάστηκα, μπορώ να σας φανερώσω και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Αντιγράφω από τη σελίδα του group:

  Στην Ελλάδα χάρη στους ακροδεξιούς οι Εβραίοι πράκτορες πληθαίνουν. (ΠΑΣ ΔΙΑΦΩΝΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ). Τον τελευταίο καιρό εξαιτίας του μποϊκοτάζ στα Ισραηλινά προϊόντα, ο κλάδος διέρχεται μια κρίση και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις άθλιες συνθήκες εργασίας μας.

  Σας καλούμε εις αυτό το group για να συζητήσουμε τα συνδικαλιστικά μας.

  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ.

  Μαντέψτε ποιός φιγουράρει στη φωτογραφία που έχει επιλεγεί ως σήμα του group!
  (Θα σας βοηθήσω: είναι καραφλός!)

 53. deltatango said

  Αν θέλετε διαβάστε μια συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Acrobase.gr
  Συζητήσεις>Θεολογικά θέματα> «Περί θεού ψυχής και φιλοσοφίας» και μετά ακολουθήστε το link στο καινούριο θέμα “Περί μύθων και θρύλων». Το συνιστώ ιδιαίτερα στον ΘΒ.

 54. Για να μην παιδεύεστε, ιδού οι σύνδεσμοι για τις συζητήσεις που πρότεινε ο Deltatango:
  «Περί θεού ψυχής και φιλοσοφίας»
  «Περί μύθων και θρύλων»

 55. Γιατρός Του Ικα said

  Η ανάρτηση που έχεις παραθέσει Θ.Β. με σημείωση ότι αποτελεί απάντηση σε μένα αποτελεί μιά από τις πλέον ανούσιες (και όπως πάντα παντελώς άσχετες με αυτά που σου έγραψα εγώ) αναρτήσεις στην παγκόσμια (και διαγαλαξιακή) ιστορία του ίντερνετ.

  Και για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα.Αν έχεις τόσα «κότσια» όσα διαφημίζεις κατά καιρούς με τις άμεσες και έμμεσες επιδείξεις υπεραντρισμού κλπ κλπ,πές μου ευθέως,εγώ που είμαι άθεος,είμαι κατά τη γνώμη σου άξιος να είμαι Έλληνας,ναι ή ού.Τέρμα τα τερτίπια και οι απαντήσεις του στύλ «ο καθένας αυτοπροσδιορίζεται από τις πράξεις του» και άλλα φούμαρα,γιατί αυτό προϋποθέτει ότι υπάρχει κάποιο αντικειμενικό κριτήριο «ελληνικότητας» με το οποίο ο καθένας μας αναμετράται καθημερινά.Είμαστε άξιοι να θεωρούμε τον εαυτό μας Έλληνα;Παίρνουμε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων ή πρέπει να υπογράψουμε πρώτα δήλωση στον μητροπολίτη της περιοχής μας απαιτώντας να αναγραφεί το (πρέπον εννοείται,όχι το πραγματικό) θρήσκευμά μας στο κούτελο μιάς και δεν μπορούμε πλέον να το κάνουμε στις ταυτότητες;

  Εννοείται ότι δεν περιμένω ευθεία και ξεκάθαρη απάντηση.Δεν νομίζω πως έχεις τα «κότσια» για πραγματικό (και όχι τα δήθεν που κατά καιρούς ανακαλύπτεις) «ξεβράκωμα».

 56. @Ika

  Είσαι σαφώς Έλληνας πολίτης,δηλαδή πολίτης του κράτους «Ελληνική Δημοκρατία».
  Κατά τα άλλα υπάρχει μια γκάμα αποχρώσεων στους πολίτες αυτής τής χώρας από Δημαράτους μεχρι Λεωνίδες.
  Σαν Έλληνες πολίτες αναγράφονται στα δημόσια έγγραφα και οι αυτοαποκαλούμενοι τούρκοι τής Θράκης ή οι μερικές εκατοντάδες φιλοσκοπιανοί τής Έδεσσας και τής Φλώρινας.
  Διαλέγεις και παίρνεις.

 57. Γιατί προσπαθείτε να κάνετε διάλογο με τον Θου Βου που, όπως όλα δείχνουν, είναι Ι/4 νοητικό;

 58. Zαπηοδ said

  Έτσι μπράβο, να πέφτουν σιγά σιγά οι μάσκες .

  Προφανώς, για ορισμένα φασιστικά υποκείμενα, η διαφοροποίηση από το θρησκευτικό τους δόγμα κατατάσσει τους άλλους Έλληνες πολίτες στην κατηγορία του Εφιάλτου (παρά του Λεωνίδα, που φαντασιώνονται ως… ιδιοκτησία των ιδίων και των ομοιδεατών τους).

  Περιττό να προσθέσω ότι για κάθε λογικό άνθρωπο, τέτοια ιεροεξεταστική λύσσα κατατάσσει αυτούς που διακρίνει εγγύτερα στην κατηγορία του γεωσκώληκος, παρά εκείνη του ανθρώπου.

 59. espectador said

  Ο ΘΒους φοβαται προφανως μην του φατε την θεση στον «παραδεισο». Ξερετε τι πιστοποιητικο καλης συμπεριφορας χριστιανου εν οπλοις ειναι η μαχητικη συμμετοχη του σ αυτο το μπλογκ? Τραπζει-πιστα ο κυριος!

 60. Oχι ρε συ!
  Έχω πεθαμενατζίδικο και φοβάμαι μη χάσω την πελατεία τώρα με τους φούρνους και τις πολιτικές κηδείες.
  Είμαι πιο πραγματιστής από όσο νομίζεις.

 61. Μάνος said

  Εν τέλει κανένας δε θα συμφωνήσει ότι ο άλλος δίκιο :P

  @Ιοκάστη (47)

  «Όταν όμως θίγεται επειδή προσπαθεί κάποιος να του επιβάλει την άποψή του έχει απλά δίκιο και καλά κάνει που θίγεται. Δεν φοβάται τίποτα απλά διεκδικεί τα δικαιώματά του.»

  Θέτεις ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον θέμα, τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης όταν αυτή θίγει τα δικαιώματα των άλλων. Είναι αλήθεια ότι, για να υπάρξει σεβασμός στην αντίθετη άποψη, πρέπει και η αντίθετη άποψη να σέβεται τη δική σου. Διαφορετικά ερχόμαστε αντιμέτωποι με το εξής οξύμωρο: εσύ σέβεσαι την ελευθερία του άλλου, αυτός καταπατά τη δική σου, οπότε για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου πρέπει να καταπατήσεις τις ελευθερίες του για να τον συνετίσεις. Αλλά κατά πόσο έχει το δικαίωμα οποιοσδήποτε να κρίνει αντικειμενικά πότε αποκτά το δικαίωμα της αυτοάμυνας; Αυτά είναι πάρα πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα και ευελπιστώ ότι θα καταφέρω κάποτε να κάνω μια σχετική νύξη *-)

  Μ’ αρέσει πάντως που, ενώ νομίζουμε ότι η δημοκρατία μας έχει βρει τη χρυσή φόρμουλα για την προάσπιση της ελευθερίας όλων των πλευρών, στην ουσία απλά επικρατεί το δίκιο του ισχυρότερου. Όπου ισχύς βάλε ό,τι θες, δημοφιλία, εξουσία κλπ

 62. Γιατρός Του Ικα said

  Άρα είμαι τύποις Έλληνας αλλά όχι ®.Μάλιστα.Και μετά έχεις το θράσος να κατηγορείς άλλους για ολοκληρωτικές τάσεις και να ζητάς απολογίες από μας για λογαριασμό του Στάλιν.

  Λες και υπήρξαν μεγαλύτεροι προδότες της Ελλάδας από τους υπερπατριώτες και τους σούπερ-εθνικόφρονες.Ο Δημάρατος μασκαρεύεται σε Λεωνίδα εδώ και πολλάααα χρόνια.

 63. @Ika

  Ισχύει πάντοτε αυτό που είπα και δε σού καλάρεσε :
  Τα λόγια είναι εύκολα.Ο καθένας μας αποδεικνύει τό εάν και πόσο έλληνας είναι από τις πράξεις του.
  Ήταν έλληνες οι ταγματασφαλίτες και οι γερμανοτσολιάδες της κατοχής;
  Δεν ήταν Έλληνας ο ,εβραϊκού θρησκεύματος,αξιωματικός Μαρδοχαίος Φριζής που σκοτώθηκε στην Αλβανία;
  Είναι έλληνας ο ελληνικής καταγωγής κουκουλοφόρος που καίει τη σημαία με τον σταυρό και δεν είναι ο νιγηριανής καταγωγής οδοντίατρος που διατηρεί το μοναδικό ελληνικό βιββλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη;

  Οι απαντήσεις δεν μπορεί να είναι ούτε αφοριστικές ,ούτε μονοσήμαντες.

  Για να το χοντρύνω λιγάκι ,η προσωπική μου θέση είναι ότι τα αιτήματα σας σχετικά με την παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησιας και τη νομική σχέση της με το κράτος είναι επιβλαβή για την ιδιοσυστασία του ελληνικού έθνους,συνεπώς ανθελληνικά χωρίς όμως να σάς επιρρίπτω συλλήβδην και ανάλογες προθέσεις.

  ————————————
  2009-02-19, 22:37

  @Διαγόρα

  Αν μπορείς διόρθωσε πλζ στο παραπάνω ποστ το «επιβλαβείς» σε «επιβλαβή» και το «ανθελληνικές» σε «ανθελληνικά».
  Σόρρυ για τον κόπο και θενξ.

 64. Γιατρός Του Ικα said

  Όταν «πράξη» βαφτίζεται αυθαίρετα και παγιδευτικά η προσήλωση σε μιά μεταφυσική ιδεολογία και εξίσου αυθαίρετα συνδέεται με μιά ιδιότητα όπως η εθνική ταυτότητα που από την φύση της εξελίσσεται,τότε οι προθέσεις και οι δημοκρατικές αντιλήψεις των φορέων αυτών των απόψεων γίνονται προφανείς.

  Και για να το χοντρύνω λιγάκι,πιστεύω ότι η ουσία της ελληνικότητας,δηλαδή η πίστη στην δημοκρατία,τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον ορθό λόγο είναι τόσο βαθιά αντίθετη με τις απόψεις που πρεσβεύει η ορθοδοξία που αυτή συνιστά την πεμπτουσία του ανθελληνισμού.Τι ωραία που είναι να ορίζει κανείς την ελληνικότητα κατά το δοκούν!

  Και όχι δεν έχω καμία σχέση με αρχαίους,αρχαιολάτρες και νεο-παλαιοπαγανιστές.(Ήθελα δεν ήθελα την έκανα τη δήλωση κοινωνικών φρονημάτων).

 65. Δεν τρέχει τίποτα, Θου Βου.

  Όμως μιά και σκοτίζεσαι περί ελληνισμού και ανθελληνισμού, εξέτασε σε παρακαλώ την πιθανότητα αυτά τα «πλζ» και τα «θενξ» είναι ανθελληνικά. «Λα-λα-μπάμπα, η γλώσσα μου έπαθε κράμπα,» που λέει κι ο αείμνηστος ο Πανούσης.

 66. Νίκος said

  …που λέει κι ο αείμνηστος ο Πανούσης. ??? αείμνηστος ???

 67. Tasos said

  Διαγόρας ο Μήλιος είπε στο .17

  Συγγνώμη, Αλέκο –έ, θέλω να πω Τάσο, δεν καταλαβαίνεις, ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις;

  Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο «που διαφοροποιεί ή εξαιρεί το αυτοκινούμενο μέσο από το ακίνητο ως προς το σκεπτικό της “ουδέτερης χρήσης” απέναντι σε θρησκευτικές , ιδεολογικές ή πολιτικές προτιμήσεις». Δεν έγραψα εγώ κάτι τέτοιο, δεν υπονόησα κάτι τέτοιο, και δεν προκύπτει κάτι τέτοιο ως προϋπόθεση για ο,τιδήποτε άλλο διατύπωσα.
  Εγώ παραπάνω έγραψα: «από τη στιγμή που επιτρέπεται στην Α.Ε. να διαφημιστεί στο λεωφορείο, πρέπει να επιτρέπεται το ίδιο και στις θρησκείες. Και φυσικά αν είναι να επιτραπεί στις θρησκείες, τότε θα πρέπει να επιτραπεί και σ’εμάς.»

  Άν κάποια μέρα το δημόσιο αποφασίσει να ενοικιάσει τους τοίχους των σχολικών αιθουσών, των δικαστηρίων, των νοσοκομείων, κλπ. για ανάρτηση διαφημίσεων, τότε το μήνυμα που θα περνάει σε αυτούς τους τοίχους θα είναι το μήνυμα της Α.Ε. που θα πλειοδοτεί. Ενόσω το κράτος δεν προχωράει στη διαφημιστική εκμετάλλευση αυτών των κατά τ’άλλα μιά χαρά ανοικτόχρωμων επίπεδων, λείων, ίσιων, άδειων τοίχων, η προνομιακή προβολή των διαφημιστικών μηνυμάτων της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού Α.Ε.Ε.Ε.* σε αυτούς τους τοίχους κατ’εξαίρεση και κατ’αποκλειστικότητα συνιστά αισχρή προνομιακή μεταχείριση της εν λόγω Α.Ε.Ε.Ε., παραβίαση των κανονισμών περί μονοπωλίων, και λοιπά που κάποιος νομικός θα είναι σε καλύτερη θέση από εμένα να περιγράψει. Ή θα συνιστούσε τέτοια πράγματα, αν η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ήταν Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, όπως θα έπρεπε να είναι, αντί για Ασφυκτικά-Αγκαλιασμένο-με-το-Δημόσιο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, που είναι τώρα.
  Από τη στιγμή λοιπόν που το δημόσιο έχει αποφασίσει να παραχωρήσει έναν χώρο που του ανήκει για ανάρτηση μηνυμάτων από τρίτους έναντι αμοιβής, τότε αυτός ο χώρος είναι fair game που λέμε και στα ελληνικά. Δεν εξετάζω το τι είναι αυτός ο χώρος, που είναι, αν κινείται ή αν μένει ακίνητος, κλπ. Δεν με ενδιαφέρει. Πρόκειται για μία απόφαση που το Δημόσιο έχει έτσι κι αλλιώς πάρει, χωρίς καν να με ρωτήσει, και εξετάζω το τι γίνεται από εκεί και πέρα.
  (* Α.Ε.Ε.Ε. = Ανώνυμος Εταιρεία Εκμετάλλευσης Ευκολόπιστων™.)

  Συγγνώμη Αθηναγόρα έ, θέλω να πω Διαγόρα, καταλαβαίνεις τι σου γράφει ο άλλος ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ?

  Την αντίφασή σου και μόνο ανέπτυξα (σε σχέση με παλαιότερους ισχυρισμούς σου) , δεν έγραψα κάπου πως έγραψες αυτά που έγραψα εγώ , άρα προς τι η ταραχή και ο περιττός πλεονασμός ? :D

  Από την μια δεν γουστάρεις τα σύμβολα και τα διαφημιστικά της Χ θρησκείας σε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες (θέλεις να ανατρέξουμε σε παρελθούσες τοποθετήσεις σου μήπως ?) και από την άλλη δεν έχεις πρόβλημα στα δημόσια μέσα μεταφοράς , αρκεί να μπορείς να βάλεις και τα δικά σου (μάλλον έκρινες πως τα λεωφορεία «σε» παίρνει , ενώ αλλού όχι) , άρα το πρόβλημά σου δεν είναι τα ΑΣΧΕΤΑ με την λειτουργία και αποστολή του Δημοσίου προπαγανδιστικά διαφημιστικά του καθενός, αλλά το που θα χώσεις ΚΑΙ τα δικά σου , άρα το Δημόσιο δεν το βλέπεις σαν ανεξίθρησκο και ουδέτερο απέναντι σε θρησκευτικές , κομματικές , πολιτικές ή φιλοσοφικές αντιλήψεις , αλλά σαν ένα μπουρδέλο όπου ο καθένας μπορεί να ασελγεί επ’ αμοιβή δια της προπαγάνδας του πάνω του και μέσω αυτού , αρκεί να πλειοδοτήσει !
  Άρα ορθώς η Εκκλησία μονοπωλεί την προβολή της ποικιλοτρόπως στα Δημόσια πράγματα και λειτουργίες εφόσον ΠΛΕΙΟΔΟΤΕΙ αναντιρρήτως έναντι των ανταγωνιστών της μιας και προσφέρει ψήφους που δεν μπορούν να προσφέρουν οι άλλοι, έχει την μεγαλύτερη οικονομική δύναμη από όλους τους ανταγωνιστές της , άρα έχει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις διαπλοκής με τους πολιτικούς , συν το γεγονός πως έχει την αμέριστη υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των «καταναλωτών» , άρα ορθώς μαμεί και δέρνει σύμφωνα με το σκεπτικό της αλλά και το σκεπτικό ΣΟΥ (της πλειοδοσίας) .

  Κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί μπορεί να αποφασίσουν αύριο το οτιδήποτε , αυτό δεν σημαίνει πως εσύ ή ο οποιοδήποτε θα πρέπει να το καταπιείς αχώνευτο ΑΝ έχεις μιαν άλλη λογική να αντιπαραθέσεις .
  Εάν στηρίζεις το ανεξίθρησκο και το ουδέτερο (των διαφόρων θρησκευτικών , κομματικών , πολιτικών , φιλοσοφικών ομάδων) Κράτος – Δημόσιο τότε θα πρέπει να στηρίζεις την άποψη που λέει : «όλες οι προπαγάνδες όξω» από τις δημόσιες υπηρεσίες, λειτουργίες , υποδομές κλπ και όχι να ψάχνεις να βρεις τρόπους να χώσεις και την δική σου μέσα !

  Διαφορετικά ισχύει το ξεβράκωμα που σου έκανε ο ΘουΒου για τους στόχους «σου», και την δήθεν ουδετερότητα του Κράτους και του Δημοσίου.
  Δεν κομίζεις κάποια διαφορετική λογική από αυτήν της Εκκλησίας (με μόνη διαφορά πως δεν σε παίρνει σαν οικονομική και κοινωνική ισχύ) και το μόνο που προτείνεις είναι την πλειοδοσία , άρα κάτσε στην μειοδοτική γωνία «σου» και όταν «με το καλό» γίνεις πλειοψηφία (δηλαδή ποτέ) και αποκτήσεις την κοινωνική και οικονομική δύναμη της Εκκλησίας (πάλι ποτέ) για να μπορείς να πλειοδοτείς ποικιλοτρόπως ,τότε το ξανασυζητάμε (σαν κοινωνία) και για τα δικά σου «διαφημιστικά μηνύματα» .

  Επίσης, δεν είναι κανενός κράτους δουλειά, και δεν έχει κανένα κράτος το δικαίωμα, να αποφασίσει ότι το «Είναι κεφάτη, γυρίζει απ’τον Βερόπουλο» είναι εμπορικό και όχι θρησκευτικό μήνυμα, ούτε ότι το «Μετανοείτε –έρχεται η συντέλεια του κόσμου» είναι θρησκευτικό και όχι εμπορικό.

  Γκέγκε;

  Κοίτα , το να βαφτίσεις το αεροσκάφος : «βοιδάμαξα» στηριζόμενος στο γεγονός πως και τα 2 έχουν σαν κοινό στοιχείο την μεταφορά ανθρώπων και πραγμάτων (την διαφήμιση εν προκειμένω) δεν σε «αναδεικνύει» σαν νοημοσύνη . :P Δεν είναι θέμα Κράτους , είναι θέμα κοινής λογικής να αντιληφθείς πως όταν μιλάμε για προϊόντα και διαφήμιση προϊόντων , μιλάμε για κάτι παντελώς άσχετο με τα ιδεολογήματα ή θρησκευτικές αντιλήψεις (με την προπαγάνδα τους) .

  Το ότι προσπαθεί να πουληθεί ή να πλασαριστεί (στους ηλίθιους) ένα προϊόν σαν «ιδέα» και μια ιδέα σαν «προϊόν» δεν σημαίνει πως αυτομάτως επιτυγχάνεται και η ταυτοποίηση της «φύσεως» (λόγω της δράσεως) του «αεροσκάφους» με την «βοϊδάμαξα». Καταλαβαίνω πως η μεταβατική ιδιότης παραμένει ένα αίνιγμα για πλήθος «ορθολογιστών – τιραμόλα», αλλά εάν χρειαστείς περαιτέρω βοήθεια για τις διαφορές στους ορισμούς, στις χρήσεις , στους στόχους , στις ανάγκες και στις ατομικές ή κοινωνικές χρήσεις ανάμεσα σε μία οδοντόπαστα , μια σερβιέτα, ένα κινητό … και μια ιδεολογία, θρησκεία, φιλοσοφία ή κάποιες αφηρημένες έννοιες, πες το να σου γράψω περισσότερα . :P

  ———————————-
  2009-02-20, 0:10

  Ιοκάστη είπε στο .34

  Σε μια κοινωνία όπου υπάρχουν κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πας να κάνεις δημοψήφισμα για να δεις αν θα ισχύουν αυτά τα δικαιώματα, αυτό είναι οπισθοδρόμηση.

  Tα δημοψηφίσματα (για το οτιδήποτε) αποτελούν θεμελιώδη λίθο της Δημοκρατίας και της Λαϊκής κυριαρχίας.
  Εάν θεωρείς πως η Δημοκρατία εκφράζεται και υφίσταται ΜΟΝΟ μέσα από την θέληση της πλειοψηφίας του Λαού και η θέληση της πλειοψηφίας του Λαού εκφράζεται ΜΟΝΟ μέσα από τα δημοψηφίσματα (παραμένει άγνωστη σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση) , τότε θα πρέπει να ξανασκεφτείς την αντιδημοκρατικότητα του σκεπτικού σου εφόσον στην ουσία ορίζεις τις προτιμήσεις σου (μάλλον) στα Χ δικαιώματα ή το τι σε συμφέρει από αυτά, ως σημαντικότερα έναντι της Δημοκρατίας και της Λαϊκής κυριαρχίας.

 68. @Tasos

  Τι μού θυμίζεις …τι μού θυμίζεις….
  ΑΑΑΑ,ναι!!!
  Το strip show στο περί κυνηγίου και «δολοφόνων»-κυνηγών θέμα.

 69. @ Τάσο

  Δεν είπα να μην γίνονται δημοψηφίσματα γενικά. Όμως τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν ορίστηκαν αυθαίρετα, δεν ξύπνησε μια μέρα ένας κι είπε ας κάνω μια λίστα για το σουπερ μάρκετ και μια λίστα με δικαιώματα. Αφού κάτι έχει αναγνωριστεί ως ανθρώπινο δικαίωμα, δεν είναι τουλάχιστον περιττό να γίνει δημοψήφισμα για αυτό; Γιατί, για να δούμε αν θα ξανα-αναγνωριστεί χωρίς καν να έχει αμφισβητηθεί ποτέ η αξία του; Δηλαδή αν κάποιος πει τώρα να κάνουμε δημοψήφισμα για το αν θα ψηφίζουν οι γυναίκες πχ, από την στιγμή που ήδη μας έχει αναγνωριστεί το δικαίωμα αυτό, θεωρείς πως πρέπει να γίνει και να ξαναρχίσουμε από την αρχή;

  Η ανεξιθρησκία είναι μέσα στα κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα παρόλο που δεν εφαρμόστηκε ποτέ σωστά στην χώρα μας τουλάχιστον (όπως έγινε με την ψήφο των γυναικών πχ), θεωρώ παράλογο το να χρειάζεται να κάνουμε αγώνες για να ισχύσει…

  Σου φαίνονται περίεργα/παράλογα/αντιδημοκρατικά όλα αυτά;

 70. Γιατρός Του Ικα said

  Δηλαδή το πρόβλημα είναι το ότι τα λεωφορεία είναι δημόσια Τάσο;Αν βάλουμε τις διαφημίσεις μας σε ιδιωτικά πούλμαν είσαι οκ;

  Το ίδιο είναι να πληρώνεις για να αναρτηθεί ένα διαφημιστικό μήνυμα σε ένα χώρο που ο ίδιος ο διαχειριστής του (το κράτος) τον διαθέτει για αυτόν το σκοπό με ξεκάθαρους εμπορικούς κανόνες και το ίδιο η μονοπωλιακή και νταβατζιλίδικη πρακτική της εκκλησίας να επιβάλλει ως επίσημη την ιδεολογία της μέσα από μηχανισμούς που δεν διατίθενται για κάτι τέτοιο όπως τα σχολεία,οι ορκωμοσίες της κυβέρνησης και τα δικαστήρια;(Να επισημάνω ότι τους ανωτέρω χαρακτηρισμούς δεν τους υιοθετώ κατ΄ανάγκην-ούτε όμως και τους απορρίπτω-τρέχα γύρευε δηλαδή,απλά τους συνάγω από την περιγραφή του Τάσου για την «δίκαιη» πλειοδοσία της εκκλησίας).

  Το άθρησκο κράτος που είναι ο στόχος μας δεν απαγορεύει την διάδοση των θρησκευτικών ιδεών (και δη επί πληρωμή,τι σε σοκάρει σε αυτό;Δεν κατάλαβα;)Απλά δεν υιοθετεί κάποια από αυτές προνομιακά.Με αυτή τη λογική και αφού το κράτος πρέπει να είναι ιδεολογικά ουδέτερο,σύμφωνα με την οπτική σου θα σήμαινε ότι στα δημόσια Μέσα ενημέρωσης για παράδειγμα θα έπρεπε να απαγορεύεται η διεξαγωγή ιδεολογικού διαλόγου με βάση μιά απλουστευτική θεώρηση του τύπου:κάθε ιδεολογία έξω και μακρυά από το κράτος.Ισως έτσι να έχεις καταλάβει τα αιτήματα των άθεων αλλά απλά κάνεις λάθος.

  Όχι τίποτις άλλο αλλά ενισχύονται και οι ηδονοβλεπτικές φαντασιώσεις του Θ.Β. που φαντάζεται strip show κουκουλωμένος κάτω από τα σκεπάσματα σε ελιγμό τύπου «αντίσκηνο».

 71. Δεν έχω ξανασυναντήσει άτομο που να στρεψοδικεί τόσο όσο ο «Τάσος». Δεν έχω ξανασυναντήσει άτομο που να διαστρεβλώνει τόσο τις έννοιες που εκφράζω. Δεν έχω ξανασυναντήσει άτομο που να είναι τόσο κολλημένο, όχι μόνο μακροπρόθεσμα στις κοσμοθεωρήσεις του, αλλά και βραχυπρόθεσμα στις εντυπώσεις της στιγμής που σχηματίζει. Μιλάμε, πρόκειται για το είδος του ατόμου που δεν εξετάζει τις περιστάσεις υπό το φως των όσων διαβάζει, παρά εξετάζει αυτά που διαβάζει υπό το φως των εντυπώσεων που έχει σχηματίσει για τις περιστάσεις.

  Τάσο μου, εγώ σε αυτή τη συζήτηση είχα ήδη πει «άσπρο». Σε κάποια στιγμή ήλθες εσύ και είπες «μαύρο». Σου απάντησα και σου είπα «όχι μαύρο, να, δες, άσπρο». Και μετά εσύ αμέσως καπάκι είπες «μα, μαύρο». Δεν έχει σημασία το τι γράφω, εσύ διαβάζεις άλλα πράγματα, αυτά που εσύ θέλεις να διαβάσεις. Φοβάμαι πως αυτό δείχνει είτε κάποια ελαφρά αρτηριοσκληρυνσούλα, (πράγμα που πρέπει να κοιτάξεις, έχεις ελπίδες αν το προσέξεις από νωρίς,) είτε πως λειτουργείς ως γνήσιο τρολ, επιλέγοντας τα λόγια σου, τις τοποθετήσεις σου, και τις δήθεν παρανοήσεις σου επίτηδες για να προκαλέσεις πρόβλημα.

  Σου έχω πει στο παρελθόν ότι είσαι ανεπιθύμητος εδώ, και εσύ επιμένεις να έρχεσαι εδώ και να σχολιάζεις εριστικά για να με προκαλέσεις να σε πετάξω έξω, έτσι ώστε να εμφανιστείς αμέσως μετά με νέο ψευδώνυμο μίας χρήσης (όπως αυτό που ήδη χρησιμοποιείς) και να με κατηγορήσεις για αθέτηση των όρων χρήσης. Αυτό εμένα μου λέει πως λειτουργείς εντελώς, μα εντελώς χωρίς υπόληψη.

  Έτσι λοιπόν δεν έχω κάτι να συζητήσω μαζί σου αγαπητέ. Το μόνο που απομένει να πω στους υπόλοιπους συμμετέχοντες στη συζήτηση είναι αυτό:

  Μην ταΐζεις το αδηφάγο κήτος!

 72. πραγματικα προσπαθω να καταλαβω μεσα απο το ξετυλιγμα της συζητησης που παει το θεμα..
  και πραγματικα δεν εχω καταλαβει..
  δηλαδη γιατι πρεπει να υπαρχει παλι ενα διπολο απο την μια το θεϊκο και απο την αλλη το αθεϊκο …
  δεν εχω καταλαβει εχετε αποδειξεις και οι μεν και οι δε για την υπαξη η οχι της οποιας ανωτερης δυναμης….. οχι
  αρα γιατι θα πρεπει να ανοιξει παλι ενα κεφαλαιο θρησκευτρικης διαμαχης…
  οταν καποιος απο σας αποδειξει την υπαρξη του θεου ας ερθει να μου το πει
  και για ολους αυτους που ο θεος ειναι ανυπαρκτος ποιος ο λογος της προπαγανδας ( διαφημισης) μιας τετοιας ιδεας…

  οταν εχετε η αν εχετε καποια θεμελιωμενη αποψη περι η υπαρξεως η μη υπαρξεως… ενημερωστε παρακαλω… οχι εμενα αλλα ολους μας.

 73. Γιατρός Του Ικα said

  @Demetrios The Traveller

  Δηλάδή εσύ τηρείς στάση αυστηρής ουδετερότητας για όλα όσα δεν υπάρχουν πλήρεις αποδείξεις ότι δεν υπάρχουν;Είσαι ουδέτερος στο ενδεχόμενο να υπάρχουν μονόκεροι,άσπρα κοράκια ή νεράϊδες στον κήπο σου;Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι ευθύνη αυτού που διατυπώνει εξωφρενικούς ισχυρισμούς να προσκομίσει αποδείξεις γι΄αυτούς.Οι υπόλοιποι δεν είναι υποχρεωμένοι να απαοδείξουν τίποτα.Πόσο μάλλον όταν αυτοί οι εξωφρενικοί ισχυρισμοί καθορίζουν τόσο βαθιά την ζωή μας και την πραγματικότητα,εν μέρει και επειδή πολλοί τους πιστεύουν χωρίς να το πολυψάχνουν.

 74. Deltatango said

  Αγαπητέ Demetrios The Traveller είπες:

  Όταν έχετε η αν έχετε κάποια θεμελιωμένη άποψη περί η υπάρξεως ή μη υπάρξεως… ενημερώστε παρακαλώ…

  Σε ενημερώνω λοιπόν ότι διαθέτω αυτή την θεμελιωμένη άποψη.
  Όμως συνεχίζεις και λες:

  Όχι εμένα αλλά όλους μας.

  Η θεμελιωμένη άποψη προϋποθέτει γερά θεμέλια και στην περίπτωσή μου τα θεμέλια αποτελούνται από μια μελέτη 500 σελίδων. Έχεις διάθεση να διαβάσεις ή έστω να ακούσεις μια σύντομη περίληψη; Άσε τους άλλους.

 75. Tasos said

  Ιοκάστη στο .69

  Ήμουν σαφής στα περί δημοψηφισμάτων για το οτιδήποτε σαν την μόνο οδό Δημοκρατίας και Λαικής κυριαρχίας .
  «Ολίγη» Δημοκρατία (από το ολίγον έγγυος) και όπου μας συμφέρει δεν παίζει .
  Δεν έχει κάποιο νόημα να συζητάμε για κάθε πιθανό αντικείμενο δημοψηφίσματος , είπα : για το οτιδήποτε .
  Η συμφωνείς ή διαφωνείς . Αν διαφωνείς απλά επιβεβαιώνεις πως θέλεις την Δημοκρατία στα μέτρα σου ή στα μέτρα οποιασδήποτε ομάδας ή ατόμου και που δεν απευθύνεται στον Λαό προς έγκριση του όποιου αιτήματος , αλλά στον κολλητό του τον Υπουργό ή στην υποχείρια κυβέρνησή του -τους , όπως ακριβώς λειτουργούν τα backdoors της αντιπροσωπευτικής μπαζοδημοκρατίας που έχουμε σήμερα .
  Αν αναρωτιέσαι ακόμα γιατί κάτι που κατοχυρώθηκε «χθες» πρέπει να ξανασυζητηθεί από τον Λαό «αύριο» η απάντηση είναι απλή : Οι κοινωνίες και οι συνθήκες εξελίσσονται ή αλλάζουν και ο μόνος αρμόδιος για να κρίνει τις ανάλογες προσαρμογές σε αυτές είναι ο Λαός και κανείς άλλος .
  Μπορεί να σου φαίνεται τρομακτικό , αλλά αυτό σημαίνει Δημοκρατία.

  Γιατρός Του Ικα στο .70

  Πράγματι το πρόβλημα μου βρίσκεται στα δημόσια λεωφορεία και όχι στο «magic bus» του χίππυ ή στο Ι.Χ σου , όπως ακριβώς με προβληματίζει και μου προκαλεί αποστροφή η προπαγάνδα και αλλοίωση του χαρακτήρα – αποστολής του Δημοσίου (σε ανθρώπους , υποδομές και λειτουργίες) από τον οποιοδήποτε , ενώ με αφήνει αδιάφορο το τι κάνει ο οποιοσδήποτε στην ιδιοκτησία του ή στις ενώσεις – οργανισμούς που συστήνει ο ίδιος προς διάδοση των ιδεών του.
  Το Κράτος και το Δημόσιο αποτελεί έναν λειτουργικό οργανωτικό μηχανισμό που εξυπηρετεί ΚΟΙΝΕΣ κοινωνικές ανάγκες και είναι απαράδεκτο να μετατρέπεται σε μέσο προώθησης προπαγάνδας ή συμφερόντων συγκεκριμένων πολιτικών ή θρησκευτικών ομάδων . Δεν μπορεί να υπενοικιάζεται , να μισθώνεται , ή να πλειοδοτείται μέρος ή ολόκληρη η αποστολή του και η λειτουργικότητά του , δεν μπορεί να αποτελεί τσιφλίκι, οικόπεδο , επιχείρηση , εμπορική δραστηριότητα ή παροχή υπηρεσίας κανενός !
  Η παραπάνω είναι η μόνη σαφής , ξεκάθαρη και κρυστάλλινη εναλλακτική θέση σε σχέση με αυτό που συμβαίνει σήμερα , η μόνη θέση που δεν αντιφάσκει με τον εαυτό της.

  Η μετάδοση μηνυμάτων και συζητήσεων μέσω των κρατικών ΜΜΕ (που ανέφερες) βρίσκεται εντός των ορίων της αποστολής των Κρατικών ΜΜΕ , το δε Κρατικό ΜΜΕ πρέπει να διοργανώνει και να συντονίζει την συζήτηση και την προβολή – ανταλλαγή ΟΛΩΝ των απόψεων και του κοινωνικού διαλόγου – αντιλόγου (χωρίς το ίδιο να ταυτίζεται με τον οποιοδήποτε) στον ίδιο ή σε κάποιον εύλογο «συναφή» χρόνο και προφανώς δεν θα πρέπει να προβάλλει μόνο την άποψη του πλειοδότη :p .
  Τα μηνύματα , τα σύμβολα και οι ατάκες προπαγάνδας στα λεωφορεία, στα σχολεία , στα δικαστήρια, στα νοσοκομεία προφανώς και δεν αναπτύσσουν κάποιον επιθυμητό διάλογο και αντίλογο, .. το μόνο που κάνουν είναι να προβάλλουν δια της διαφημιστικής τεχνικής της «πλύσεως του εγκεφάλου» την προπαγάνδα του πλειοδότη , ο οποίος έχει μετατρέψει το δημόσιο μέσο ή αγαθό σε οικόπεδό του «χώνοντας» τα περισσότερα σε σχέση με τους ανταγωνιστές του .

  Διαγόρας ο Μήλιος στο .71

  Μου είναι παντελώς αδιάφορο τι έχεις συναντήσει ή ξανασυναντήσει σαν άτομο , σε αυτό που με ενδιέφερε δεν απάντησες ή δεν μπόρεσες να επιχειρηματολογήσεις επί της ουσίας των απόψεών σου σε πάνω από 2 βήματα – κινήσεις και αυτό είναι και το μόνο που έχει την σημασία του για την συζήτηση .
  Να σου υπενθυμίσω επίσης πως μου είναι αδιάφορο το αν σου είμαι ανεπιθύμητος .
  Όλοι οι χαρακτηρισμοί για το άτομό μου σου επιστρέφονται «με τόκο» , δεν λυπάμαι που σου χαλώ το μινεστρόνε , «αυτά συμβαίνουν» σε ανοιχτούς χώρους συζητήσεων , θα πρέπει κάποτε να το συνηθίσεις .

  ΘουΒου στο .68

  Είμαι λάτρης των strip shows και τα θεωρώ μία από τις πιο εκλεπτυσμένες μορφές διασκέδασης .;)

 76. @demetrios the traveller

  δεν εχω καταλαβει εχετε αποδειξεις και οι μεν και οι δε για την υπαξη η οχι της οποιας ανωτερης δυναμης….. οχι

  «oυκ αμαρτυρον εαυτόν αφήκεν ο Θεός» Πραξ ιδ 17

  Πάντοτε υπήρχαν αποδείξεις τής υπάρξεως του Θεού αλλά αυτές προϋποθέτουν μια στοιχειώδη καλή πρόθεση.
  Υπάρχουν δηλαδή ασυνήθη γεγονότα που την βεβαιώνουν:τα επαναλαμβανόμενα θαυμαστά σημεία στην Ορθόδοξη Εκκλησία και αυτά είναι πρώτα το Άγιο Φως,θαυμαστό φαινόμενο επαναλαμβανόμενο κάθε χρόνο,μέρα μεσημέρι και μη αμφισβητούμενο για όποιον έχει στοιχειώδη εντιμότητα απέναντι του εαυτού του(υπενθυμίζω ότι ΚΑΝΕΙΣ από τους λαλίστατους αμφισβητίες δεν έχει τολμήσει να παραστεί),κατόπιν ο αγιασμός των εκκλησιών μας ,το αγιασμένο νερό που διατηρείται άφθορο επί αιώνες (έχουν βρεθεί σε ερείπια οικιών και ναών φιαλίδια χρονολογούμενα περισσότερα από χίλα χρόνια)αλλά και άλλα γεγονότα όπως πχ η αποκάλυψη για τα άγια λείψανα των μαρτύρων της Θερμής στη Μυτιλήνη,όταν οι ίδιοι οι άγιοι αποκάλυψαν περίπου 500 χρόνια μετά το μαρτύριο τους,τον τόπο όπου βρισκονται τα ιερά λείψανα τους (βλ.Φώτη Κόντογλου «Σημείο Μέγα»).

 77. dmast said

  Ας το υπενθυμίσουμε λοιπόν:
  The Killfile. Because sometimes ignoring people isn’t enough

 78. batcic said

  @Γιατρός Του ΙΚΑ

  Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι ευθύνη αυτού που διατυπώνει εξωφρενικούς ισχυρισμούς να προσκομίσει αποδείξεις γι΄ αυτούς.

  Για μια ακόμη φορά λίγο παλιός καλός Dennett.
  …but I also can’t prove that mushrooms could not be intergalactic spaceships spying on us!

  @Demetrios The Traveller

  και για ολους αυτους που ο θεος ειναι ανυπαρκτος ποιος ο λογος της προπαγανδας ( διαφημισης) μιας τετοιας ιδεας…

  Φίλε Demetrios, επειδή πολύ απλά δε ζούμε όλοι στην ιδεατή κοινωνία όπου ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει, χωρίς να υποχρεώνεται σε τελετουργικά και πρακτικές των οποίων δεν είναι οπαδός.

  Σε μια πραγματικά ανεξίθρησκη χώρα, δεν θα υπήρχε λόγος να προπαγανδίσεις οτιδήποτε. Σε μια χώρα όμως όπου είτε είσαι άθεος, είτε ορθόδοξος, είτε οπαδός του Τουτατίς και του Μπελενός, είσαι υποχρεωμένος:
  να ορκίζεσαι στη βουλή, στο στρατό και στο σχολείο,
  να κάνεις την προσευχή σου στα δύο τελευταία,
  να ανέχεσαι να σε ξυπνάν καμπάνες σε ώρες κοινής ησυχίας
  να πληρώνεις δυσβάσταχτους φόρους από τους οποίους πληρώνονται οι πλήρως φοροαπαλλαγμένοι γενειοφόροι μαυροκόρακες,
  να κάνεις μάθημα στο σχολείο με την εικόνα του Τζίζας από πάνω σου,
  να ανέχεσαι μουτζούρες στην κοινή είσοδο της πολυκατοικίας σου,
  …και πλείστα άλλα,
  εεε τότε δικαιούσαι προφανώς να προπαγανδίζεις κατά το δοκούν απέναντι στο δυνάστη!

 79. Sober said

  @ΘΒ

  αααααααα αυτά είναι τα θαύματα…. Εγώ περίμενα κάνα θαύμα του στυλ να πέσει κάνα μάννα εξ ουρανού στους πεινασμένους, να θεραπευτούν τυφλοί και άρρωστοι, να σχιστεί κανά ποτάμι στα δυο για να μη χρειάζεται να χτίζουμε γέφυρες.
  Τρελή μαστούρα. Και άσε τις παπαριές με το άγιο φως, το άγιο νερό, τις βυσσινάδες στις εικόνες και την αγία κλανιά για τα προβατάκια.

  @Τάσος

  Θες δημοψηφίσμα για το οτιδήποτε; Πχ, ας πούμε για το θέμα των ταυτοτήτων και την προβατοθάλασσα του Χριστόδουλου. Όλοι αυτοί που ζητούσαν δημοψήφισμα για την αναγραφή του θρησκεύματος πιστεύεις ότι είχαν νηφάλια σκέψη και κριτική ικανότητα για αυτή την απόφαση; Προσωπικά για μένα ήταν σαν το παιχνίδι «Simon says». Αν ο Χριστόδουλους τους έλεγε να σταθούν στο ένα πόδι, δε θα στέκονταν; Αν τους έλεγε ότι αποδεχόταν τελικά την μη αναγραφή, δε θα κάναν το ίδιο και οι πιστοί; Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι οχλαγωγία. Αν δηλαδή έβγαινε ένα άλλο δημοψήφισμα που να έλεγε να λιντσάρουν όλους τους άπιστους και ψηφιζόταν απο την πλειοψηφία που είναι χριστιανοί (έπειτα φυσικά από ένα κύρηγμα αγάπης του δημαγωγού Χριστόδουλου), τότε αυτό θα έπρεπε να εφαρμοστεί κατά τη γνώμη σου;
  Βασική προϋπόθεση της δημοκρατίας είναι να έχει πολίτες με συνείδηση για το κοινωνικό σύνολο, συμπεριλαμβανομένων και των μειοψηφιων.
  Αλλά κάτι μου λέει ότι το πας για keep trolling

 80. να ορκίζεσαι στη βουλή, στο στρατό και στο σχολείο,
  να κάνεις την προσευχή σου στα δύο τελευταία,
  να ανέχεσαι να σε ξυπνάν καμπάνες σε ώρες κοινής ησυχίας
  να πληρώνεις δυσβάσταχτους φόρους από τους οποίους πληρώνονται οι πλήρως φοροαπαλλαγμένοι γενειοφόροι μαυροκόρακες,
  να κάνεις μάθημα στο σχολείο με την εικόνα του Τζίζας από πάνω σου,
  να ανέχεσαι μουτζούρες στην κοινή είσοδο της πολυκατοικίας σου

  πώ πώ αγωνισταρά μου !!!
  Τι μού ρχεται στο μυαλό…
  «Μύρισε το σφαγείο μας θυμάρι και το κελλί μας κόκκινο ουρανό»
  Χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα την… Σαρούλα
  τακ τακ εσύ τακ τακ εγώ»
  Σιγά μη σκίσεις καμμιά καλτσοδέτα ή σπάσεις κανέναν νύχι στον Αη Στράτη και τα Γιούρα,αγωνιστή της κακιάς ώρας.

  ΥΓ.
  1.Τα μισά από όσα γράφεις είναι χοντρά ψέμματα.Κανείς δε σε υποχρεώνει να προσεύχεσαι,να ορκίζεσαι,να κάνεις την προσευχή σου.Υπάρχουν σαφείς διαδικασίες εξαίρεσης.

  2.Συγγνώμη από τον Μίκη για την,όντως,ιεροσυλία.

 81. batcic said

  @ΘουΒου
  Για το τίμιο πλην πτωχό μυαλό σου κάποιες έννοιες είναι δυσκολονόητες. Ο ακούραστος Batcic όμως θα σου τις εξηγήσει σαν να μιλάει σε μωρό για να μπορέσεις ακόμα και εσύ να τις καταλάβεις.

  Λοιπόν, Τι σημαίνει υποχρεωτικός; Σύμφωνα με τους Τεγόπουλο και Φυτράκη σημαίνει «που επιβάλλεται από υποχρέωση». Και με ποιον τρόπο επιβάλλεται κάτι; Με επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση μη εκτέλεσης του. Αν συμφωνείς μέχρι εδώ, είσαι σε καλό δρόμο. Αν όχι, τότε μάλλον θα αρχίσω να πετάω μπανάνες και σε σένα, μαζί με τον Marqueedemud. Πάμε παρακάτω. Οποιοσδήποτε λογικός εγκέφαλος θα καταλάβει ότι υπάρχει απόλυτη ισοδυναμία στις φράσεις:

  Είναι κάτι υποχρεωτικό
  και
  Είναι κάτι προαιρετικό
  αν και στις δύο περιπτώσεις προτίθεμαι να εφαρμόσω τις ίδιες κυρώσεις σε αυτόν που θα αρνηθεί να εκτελέσει αυτό το κάτι.

  Με άλλα λόγια, π.χ. μπορώ είτε να πω στον μαθητή «Είναι υποχρεωτικό να κάνεις την προσευχή σου», το οποίο κρύβει την αδιόρατη απειλή επιβολής κυρώσεων, είτε να του πω «Είναι προαιρετικό» και να του επιβάλλω ούτως ή άλλως τις κυρώσεις άμα δεν προσευχηθεί. Τι κυρώσεις; Π.χ. να εξαντλώ σε αυτόν την αυστηρότητα μου, να του βάζω χαμηλούς βαθμούς χωρίς να το αξίζει, να του συμπεριφέρομαι άσχημα κ.α. Και φυσικά εσείς οι ορθόδοξοι δεν φημίζεστε και για την ανοχή σας στις απέναντι αντιλήψεις…

 82. @Batcic

  Άσε τις στρεψοδικίες,πονηρίδη.

  «Κυρώσεις» ,λόγω προσωπικής εμπάθειας, μπορεί να επιβάλλει και ο αθεϊστής καθηγητής αν δε χωνεύει τη θεούσα μάνα μου ή τον παπά πατέρα μου.

  Το «Και φυσικά εσείς οι ορθόδοξοι δεν φημίζεστε και για την ανοχή σας στις απέναντι αντιλήψεις…» μήπως να το κρατούσες για τους αθεϊστές φίλους σου που απαγορεύουν στους ανθρώπους να ντύνονται όπως γουστάρουν στην κοσμική Γαλλία ;

  Μήπως να σού υπενθύμιζα ότι όσοι Εβραίοι της Ελλάδος δεν έγιναν ψητοί από τους Ναζί,το οφείλουν στην Εκκλησία και τον προκαθήμενο της;

  Θα είχε νόημα αν δεν ήσουν τυφλωμένος από φανατισμό και πάθη.
  Ισως κάποτε να καταλάβεις.

 83. Sober said

  Αφού αυτό που καταλαβαίνεις είναι η προσφυγή στο μεμπτότερο, να σου θυμίσω και εγώ τους ομοϊδεάτες φίλους σου που και σήμερα λιθοβολούν γυναίκες μέχρι θανάτου επειδή πέσαν θύμα βιασμού στα θεοκρατικά -ιστάν κράτη που εκεί υπερισχύει ο λόγος του Θεούλη έναντι των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

 84. @Sober

  Η επίκληση της δήθεν «προσφυγής στο μεμπτότερο» είναι η μπούρκα της υποκρισίας σας.
  Mε τους αθεϊστές φίλους σας της Φραγγίας μοιράζεστε ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες αντιλήψεις και επιχειρήματα.Συντρόφια σας είναι.
  Η μόνη σας διαφορά είναι πως εσείς δεν έχετε βάλει ,ακόμα,χέρι στην εξουσία.
  Ημείς ,οι επίδοξοι ορθόδοξοι χριστιανοί, υπήρξαμε θύματα τόσο του αθεϊστικού όσο και του θρησκευτικού φονταμενταλισμού.
  Ο πρωτομάρτυρας μας διάκονος Στέφανος λιθοβολήθηκε και ο Θεός μας σταμάτησε τον λιθοβολισμό της μοιχαλίδας.
  Οπότε,τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία γιατί στο ρωμέικο δε σε παίρνει:)

 85. batcic said

  @ΘουΒου
  Πέρα από το ότι ακούς φωνές (βλ. Sarah Palin), τον τελευταίο καιρό μιλάς και με τον εαυτό σου. Δεν έχεις παρά να δεις το ύφος των τελευταίων δύο απαντήσεων σου, για να καταλάβεις ποιος είναι τυφλωμένος από φανατισμό και πάθη!!!

  Και για να μιλάς με τον εαυτό σου, μάλλον αισθάνεσαι πολύ μόνος (εντάξει, ο Ανάπηρος δεν είναι και η προσωποποίηση του κεφιού για παρέα). Μήπως να έρχομαι στο Πανόραμα να πίνουμε κανέναν καφέ, έτσι για να περνάει η ώρα; :p

 86. Sober said

  «Οπότε,τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία γιατί στο ρωμέικο δε σε παίρνει:)»

  Μπορείς να κάνεις διάλογο μετά απο αυτή την απειλή έξωσης απο την παραλία;;;

 87. Γιατρός Του Ικα said

  @Tάσος

  Δηλαδή υποστηρίζεις ότι τα κρατικά μέσα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για διαφήμιση.Οκ.Άποψή σου.Γιατί δεν το λες έτσι απλά;

  @Θ.Β.

  Προσωπική ερώτηση,αν θες απαντάς.Έχεις παιδί στο δημοτικό σχολείο;

 88. Ε τί να σου πω τώρα βρε Τάσο, νομίζω πως δεν διαβάζεις όλα όσα γράφω παρά μόνο τα τμήματα που θεωρείς πως σε βολεύουν για να προβάλλεις κάποιο αντίλογο.

  Αναγνωρίζω πως δεν με ξέρεις οπότε από ό,τι διαβάζεις θα σχηματίσεις μια άποψη, αλλά είμαι η πρώτη που θα πω πως οι συνθήκες αλλάζουν και αναλόγως πρέπει να αλλάζουν και κάποια άλλα πράγματα, να αμφισβητούνται τα πάντα ακόμη και οι παραδόσεις κλπ. Άλλοι είναι αυτοί εδώ που αντιδρούν σε οποιαδήποτε αλλαγή και έχω υποστηρίξει το αντίθετο, την αλλαγή και την δημοκρατία δηλαδή, άπειρες φορές στο παρόν ιστολόγιο, μην διαβάζεις μόνο ό, τι θες.

  Η δημοκρατία που έχουμε σήμερα είναι μια παρωδία και δυστυχώς δεν βλέπω τον λαό να κάνει και πολλά, απλά και μόνο γιατί αυτοί οι βολεμένοι που περιγράφεις δεν είναι ένας και δύο αλλά πολλοί. Επίσης έχει αποδειχτεί δυστυχώς πως αρκεί να τάξει ο κάθε καραγκιόζης σ’όλους από μια θεσούλα και τότε να δεις τι ωραία που κατευθύνεται το περίφημο λαϊκό συναίσθημα προς τα εκεί που υπάρχουν τα φράγκα, τρομερή αντικειμενικότητα!!! Ξέρω πολύ καλά και τι είναι δημοκρατία και τι συμβαίνει σήμερα. Και εμένα δεν μ’ αρέσει, οπότε τα περί κατάχρησης της δημοκρατίας βρες να τα πεις σε κάποιον που έχει βολευτεί με το σήμερα και του αρέσει η στασιμότητα γιατί περνάει καλά στις πλάτες των άλλων.

  Για να γυρίσω στο θέμα μας, εκτός όμως από το να μπορεί η πλειοψηφία να εκφράζει την γνώμη της μέσω δημοψηφίσματος υπάρχουν κι άλλα σημαντικά θέματα σε μια δημοκρατία. Όπως το να υπάρχει αληθινή, αντικειμενική και ελεύθερη πληροφόρηση για όλα τα θέματα και να μπορούν να ακουστούν εξίσου δυνατά διαφορετικές ιδέες ώστε να μπορεί ο κόσμος να σχηματίσει μια εμπεριστατωμένη και αβίαστη ουσιαστικά άποψη πριν λάβει μέρος σε ένα δημοψήφισμα πχ. Όπως το ότι η ίδια η δημοκρατία οφείλει να προστατεύει κάποιες αξίες και κάποιες μειονότητες. Προφανώς αφού είναι μειονότητες σ’ ένα δημοψήφισμα δεν θα ακουστούν όσο πρέπει αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και δεν έχουν δικαιώματα έτσι; Εκτός κι αν θεωρείς σωστή την λογική που ακούστηκε εδώ πιο πριν:

  Το να λέει η πλειοψηφία όχι δεν προσβάλλω την μειονότητα χωρίς να την ενδιαφέρει η γνώμη της μειονότητας. Είναι σαν να σε χτυπήσω και να σου πω μετά δεν πονάς. Νομίζω πως εσύ θα το κρίνεις το αν πονάς, όπως και η μειονότητα θα κρίνει το αν προσβάλλεται ή ενοχλείται ή την εκμεταλλεύονται κάποιοι. Ποιος θα εγγυηθεί λοιπόν τα δικαιώματα της μειονότητας; Θα βασιστούμε στην «καλοσύνη» της πλειοψηφίας; Εντάξει τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει, εδώ δυστυχώς ο καθένας κοιτάει την πάρτη του. Ή δεν μας ενδιαφέρει, ας μην υπάρχουν μειονότητες; Ή χεστήκαμε για το αν έχουν δικαιώματα, να ψοφήσουν; Ή πρέπει να περιμένουν να γίνουν πλειοψηφία και ως τότε να το βουλώνουν; Δεν ξέρω εμένα αυτά δεν μου φαίνονται δημοκρατία πάντως…

  Sober
  Μιας και ανέφερες το θέμα με τις ταυτότητες, μιλούσα με την γιαγιά μου η οποία ψήφισε υπέρ της αναγραφής χωρίς να συμφωνεί (είναι χριστιανή φυσικά αλλά δεν το θεωρούσε τόσο σημαντικό να το γράφει σ’ένα χαρτί). Και ξέρεις τι μου απάντησε; Είναι μικρή η κοινωνία εδώ, άμα στιγματιστείς έτσι μετά ούτε σ’ένα γηροκομείο θα σε προσέξουν αν χρειαστεί ούτε πουθενά, τα κοιτάνε αυτά. Στιγματίζεσαι!! Άκου ρε… Και πόσοι ψήφισαν υπέρ μόνο και μόνο επειδή φοβήθηκαν ότι θα πάνε στην κόλαση χωρίς να τους έχει εξηγήσει κάποιος και την άλλη άποψη. Ωραία αποτελέσματα έχει λοιπόν το δημοψήφισμα που γίνεται υπό καθεστώς ψυχολογικού πολέμου και φόβου. Ο καθένας υποστηρίζει ό,τι θέλει χωρίς να κοιτάζει σφαιρικά τα πράγματα, υπό ιδανικές συνθήκες πολλά θα ήταν ωραία αλλά δεν υπάρχουν ιδανικές συνθήκες, κι αντί αυτοί που γκρινιάζουν να προσπαθούν να τις βελτιώσουν κολλάνε στις λέξεις κι όχι στην ουσία… Τί να κάνεις, δεν ζούμε σ’έναν τέλειο κόσμο…

  ————————————
  2009-02-20, 12:11

  Να πω και για την ιστορία ότι συμφωνώ πως τα κρατικά μέσα δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται για διαφήμιση. Βέβαια ΑΝ χρησιμοποιούνται πρέπει να επιτρέπεται οποιαδήποτε διαφήμιση, προφανώς και ή όλα ή τίποτα, δεν είναι σωστό να γίνονται διακρίσεις. Πάντως αν ήταν στο χέρι μου θα επέλεγα το τίποτα σ’αυτή την περίπτωση (marketing έχω σπουδάσει, τις σιχαίνομαι τις διαφημίσεις :p)

  Επίσης για την ιστορία να πω πως στην Μ. Βρετανία τα περισσότερα λεωφορεία είναι ιδιωτικά (α ρε, λέτε για αυτό να είναι πάντα στην ώρα τους; Κι έλεγα κι εγώ…).

  Sober
  Το να φύγουμε από την χώρα από την στιγμή που δεν μας αρέσουν κάποια πράγματα το έχει πει πολλές φορές ο ΘΒ. Προφανώς δημοκρατία είναι το σύστημα: είμαστε η πλειοψηφία, έχουμε καθιερώσει τους νόμους μας που δεν αλλάζουν και στα @ρχιδι@ μας για τους υπόλοιπους (σόρυ για τις βρισιές Διαγόρα αλλά αφού αυτό μας λένε, δεν έχει νόημα να ωραιοποιούμε τα πράγματα), οι μειοψηφίες δεν έχουν δικαιώματα, ή να το βουλώσουν ή να φύγουν… Ωραία…

 89. @Ιοkaste

  Τίθεται το εξής ζήτημα:
  Ποιός αποφασίζει τί είναι και τι δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα;

  Είναι δικό σου δικαίωμα να μη διδάσκεσαι θρησκευτικά και δεν είναι δικό μου δικαίωμα να μην διδάσκομαι την θεωρία του Δαρβίνου ή την εκδοχή της ιστορίας των σχολικών βιβλίων ή την αγγλική γλώσσα ;

  Εάν θίγομαι προσωπικά από την παρουσία του σταυρού στην Ελληνική σημαία μπορώ,ως μειονοτικός,να ζητήσω να κατέβει από τα σχολεία,τα δημόσια κτίρια κλπ;
  Αν όχι γιατί;

  Ποιός τα καθορίζει αυτά αν όχι ο λαός;
  Μήπως κάποια υπερεθνική αρχή «αρίστων»(διαβαζε:χούντα του κερατά),κάποια επιτροπή σοφών που ξέρουν-ξεράδια- όσα η πλέμπα δεν μπορεί να αντιληφθεί;
  Και γιατί σας φοβίζουν τοσο ,εσάς τους «φιλελεύθερους δημοκράτες», τα δημοψηφίσματα αλλά περιμένετε από τους βρυξελλιώτες σπόνσορες σας να επιβάλλουν με το στανιό τις αντιλήψεις τους, η σοφία των οποίων,εξάλλου,αποδείχτηκε από την πρόσφατη οικονομική κρίση.

 90. ΘΒ
  Τα ανθρώπινα δικαιώματα τα αποφασίζει η κοινωνία και συνήθως χρειάζονται και πολλοί αγώνες για να κατοχυρωθούν (πολύ πρόσφατα λόγω ενός σεμιναρίου το κοίταξα παραπάνω το θέμα και κατάλαβα πολλά που μου διέφευγαν ως τώρα, άμα τα δεις και από την νομική τους πλευρά μερικά πράγματα είναι πολύ διαφορετικά ή/και πιο περίπλοκα από ό,τι νομίζουμε μερικές μερικές φορές).

  Όσο για το σχολείο, υποτίθεται πως έχουμε δεχτεί όλοι ότι εκεί διδάσκονται επιστήμες, άμα θές να το αμφισβητήσουμε κι αυτό και κάνουμε ένα δημοψήφισμα, δεν έχω πρόβλημα. Αν όχι τίθεται το θέμα του τί είναι επιστήμη και τί όχι, που είναι πολύ άσχετο με το αρχικό μας θέμα για να το συζητήσουμε τώρα. Πάντως όχι δεν είμαι ικανοποιημένη με την παιδεία προφανώς και δεν είναι τα θρησκευτικά το μόνο πρόβλημά μου…

  Σ’αυτό που ονομάζω εγώ δημοκρατία και κράτος ισότητας για όλους έστω και ένας πολίτης να διαφέρει από τους υπόλοιπους θα πρέπει και η δική του γνώμη να είναι σεβαστή και να έχει κι αυτός δικαιώματα (χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα καταργηθούν τα δικαιώματα των άλλων βέβαια). Συμβιβαστικές και λογικές λύσεις πάντα υπάρχουν.

  Δεν με φοβίζει το δημοψήφισμα να σου πω την αλήθεια. Απλά 1ον με στεναχωρεί να το βλέπω να γίνεται από μέσο δημοκρατίας όπλο κατάχρησης εξουσίας στα χέρια μερικών και 2ον όπως ξαναείπα ίσως δεν θέλω να μπορεί ένας «έξυπνος» να αμφισβητήσει το δικαίωμά μου να ψηφίζω επειδή του την βάρεσε κι είναι μισογύνης πχ και να χρειάζεται να ξαναγίνουν όλοι οι αγώνες από την αρχή. Μερικοί πολύ «έξυπνοι» χρησιμοποιούν την έννοια της δημοκρατίας για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα εκμεταλλευόμενοι την άγνοια του κόσμου και δεν θέλω να μπω στο παιχνιδάκι τους σαν το πρόβατο…

 91. @Iokaste

  Πιστεύεις ότι κινδυνεύουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα;
  Πιστεύεις ότι κινδυνεύει η ζωή ή η ελευθερία κάποιου από ένα δημοψήφισμα;
  Δηλαδή αν τεθεί ερώτημα σε δημοψήφισμα για το εάν πρέπει να ψηφίζουν οι γυναίκες ή εάν οι έγχρωμοι συμπολίτες μας πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα, κινδυνεύουμε να οπισθοδρομήσουμε προς απολυταρχικές αντιλήψεις;
  Δεν έχω τέτοια αίσθηση.

  Και επαναφέρω το παραπάνω ερώτημα στο οποίο ,προφανώς δυσκολεύεσαι να απαντήσεις:
  Εάν θίγομαι ,προσωπικά, από την παρουσία του σταυρού στην Ελληνική σημαία μπορώ,ως μειονοτικός,να ζητήσω να κατέβει από τα σχολεία,τα δημόσια κτίρια κλπ;
  Και θα πρέπει να μού κάνουν το χατήρι;Αν όχι γιατί;

  Για το σχολείο λες:«υποτίθεται πως έχουμε δεχτεί όλοι ότι εκεί διδάσκονται επιστήμες».

  Σκοπός της παιδείας κατά το Σύνταγμα είναι:«η ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και η διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.»

  Τό όλοι έχουμε δεχτεί δεν μού λέει κάτι.Το «πώς και τι» με ενδιαφέρει όμως, και ρωτώ αν εγώ ,ως μειονοτικός -Τούρκος Θράκης,αντιδαρβινιστής,άθεος- έχω δικαίωμα να απαιτήσω να αλλάξει το σχολείο για να αρέσει σε μένα.
  Κι αν το έχω μήπως αυτό λέγεται μειονοκρατία και είναι ιδιάζων φασισμός;

 92. Γιατρός Του Ικα said

  Οκ,δεν απαντάς.Δικαίωμά σου.Άκου λοιπόν τη δική μου ιστορία.

  Πρίν από κάποιον καιρό συνοδεύω,περήφανος πατέρας,τον γιό μου στην πρώτη μέρα του στο δημοτικό σχολείο.Όντας πολίτης® του Ελλαδιστάν (αν και μάλλον γιαλαντζή Έλληνας),ήξερα ότι εκείνη την ημέρα στο σχολείο γίνεται αγιασμός.Αν ήμουν ταλιμπανίσκος της δεκάρας ίσως να είχα αποφασίσει να στερήσω από το παιδί μου αυτή την εμπειρία,αλλά δεν λειτουργώ έτσι.Την μέρα που θα πρωτοπήγαινε σχολείο ο γιός μου την περίμενε πως και πως και δεν θα ήθελα να του την στερήσω βασισμένος στα δικά μου «κολλήματα»*.Τέλος πάντων,όλοι μαζεμένοι στο προαύλιο του σχολείου,παιδιά,γονείς,δάσκαλοι περιμένουμε τους παπάδες να ξεκινήσουν τα μαγικά τους και εγώ,ως συνήθως παρατηρώ το πλήθος.Τα παιδιά έχουν ήδη ταχθεί κατά τάξεις και πίσω από τα παιδάκια της πρώτης είμαστε κάποιοι από τους γονείς τους.Παρατηρώ κάποια στιγμή λοιπόν ανάμεσα σ’αυτούς και δύο κυρίες που η εμφάνισή τους προδίδει την καταγωγή τους από την Ινδική χερσόνησο (sic!).

  Περίεργος καθώς είμαι (ίσως σε βαθμό αδιακρισίας) τις πλησιάζω,»καλημέρα»-«καλημέρα» (καθαρά Ελληνικά αλλά με προφορά).»Να σας ρωτήσω κάτι;Είσαστε από την Ινδία;»-«Ναι»-«Καλως ήρθατε».Ακολουθεί νεύμα κεφαλής και χαμόγελο.
  Τα παιδιά τους (δεν ήταν δύσκολο να τα ξεχωρήσεις) συμμαθητές του γιού μου.Κάποια στιγμή ξεκινάει η τελετή του αγιασμού και γίνονται εκεί και κάτι προσευχές.Τα δασκαλεμένα ελληνόπουλα ξεκινάνε τα ακανόνιστα σταυροκοπήματα και με μιά καθυστέρηση ολίγων δευτερολέπτων ακολουθούν και τα ινδάκια.Όταν τελείωσε ο αγιασμός ξαναπλησιάζω τις κυρίες.»Συγγνώμη,να ρωτήσω κάτι ακόμη;Είστε Χριστιανοί;»-«Όχι»,συνοδευόμενο από χαμόγελο και κούνημα των ώμων πρός τα πάνω.

  Τι λες Θ.Β.,τα παιδάκια αυτά είχαν δικαίωμα επιλογής;Όταν είσαι έξι χρονών,δεν νιώθεις καμιά υποχρέωση να γίνεις μάρτυρας της όποιας πίστης σου,ειδικά όταν είσαι μετανάστης και χαμένος στο διάστημα.Το μόνο που θές είναι να ενσωματωθείς,ή για να το πώ σε επίπεδο που να μπορείς να το καταλάβεις ακόμα και σύ(είμαι αισιόδοξος,ναι),να σε παίζουν τα άλλα παιδάκια και να μη σε βάλει στο μάτι ο δάσκαλος.Ένα παιδάκι δηλαδή εξαναγκάζεται να συμμετέχει σε διαδικασίες με τις οποίες δεν έχει καμία σχέση,μόνο και μόνο επειδή εσύ και οι ομοιδεάτες σου θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμά τους να τελούν τα μαγικά τους σε χώρους και διαδικασίες που ανήκουν σε όλους και στις οποίες συμμετέχουν και άνθρωποι που δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

  *Αν και όπως θα έχει γίνει φανερό σε όλους,δεν πιστεύω στο Θεό,δεν έχω κάνει ποτέ (αντι)θρησκευτική κατήχηση στο παιδί μου,γιατί δεν θέλω να εκμεταλλευτώ την έμφυτη ευπιστία του παιδιού προς τον γονιό για να του επιβάλλω τις προσωπικές μου απόψεις.Βλέπεις,έχω την «περίεργη» άποψη ότι το παιδί μου πρέπει να γίνει ένας αυτόνομος άνθρωπος που θα σχηματίζει απόψεις μόνος του και όταν θα είναι σε θέση να τις κρίνει.Οι άλλοι βέβαια δεν βασανίζονται από τέτοιες ευαισθησίες και ήδη έχουν φροντίσει να τον «διαφωτίσουν».Όταν λοιπό ν με ρωτάει αν υπάρχει Θεός,Χριστούλης κλπ,του λέω τη γνώμη μου,με την οποία βέβαια ως καλός εξάχρονος σπεύδει να συμφωνήσει (άλλωστε η ιδέα αόρατων οντοτήτων που καραδοκούν κάπου στην τέταρτη διάσταση του προκαλεί άγχος).
  Και εγώ ο βλάκας τον αποτρέπω και του λέω ότι είναι πολύ μικρός για να έχει άποψη για αυτά τα θέματα και ότι θα αποφασίσει μόνος του όταν θα μεγαλώσει.Αν δεν του έχουν γεμίσει οι άλλοι το κεφάλι με σκατά εν τω μεταξύ.

  Υγιαίνετε.

 93. ΘΒ είπα επανειλημμένα πως δεν σημαίνει ότι για να ικανοποιηθούν τα δικαιώματα της μειονότητας θα αγνοηθούν τα δικαιώματα όλων των άλλων, εγώ δεν τα βλέπω όλα άσπρο μαύρο, βλέπω κι άλλα χρώματα. Τώρα αν εσύ βλέπεις μόνο δύο ή απλά σ’αρέσει να παραποιείς αυτά που λέμε και να καταλαβαίνεις ό,τι θες δεν φταίω εγώ. Δεν έχω χρόνο να σου κάνω μαθήματα νομικής τώρα ούτε και να παίζω με τις λέξεις όπως εσύ, γιατί πρέπει να φύγω, αλλά αν προλάβω θα σου πω 2 πράγματα πιο μετά και θα απαντήσω και στις ερωτήσεις σου…

 94. @Ιka

  Και οι ξένοι παίχτες των ποδοσφαιρικών ομάδων ,όταν γίνεται αγιασμός στην αρχή της χρονιάς μετέχουν χωρίς κάποιο πρόβλημα.
  Κι αν πάς στην Ινδία σε κάποιο φεστιβάλ πιθανόν να σου βάλουν στο μέτωπο εκείνη την κόκκινη βούλα.
  Ε και;Αν θέλεις το δέχεσαι αν δε θέλεις λές «ευχαριστώ, δε θα πάρω».

  Το μόνο που θές είναι να ενσωματωθείς,ή για να το πώ σε επίπεδο που να μπορείς να το καταλάβεις ακόμα και σύ(είμαι αισιόδοξος,ναι),να σε παίζουν τα άλλα παιδάκια και να μη σε βάλει στο μάτι ο δάσκαλος.Ένα παιδάκι δηλαδή εξαναγκάζεται να συμμετέχει σε διαδικασίες με τις οποίες δεν έχει καμία σχέση,μόνο και μόνο επειδή εσύ και οι ομοιδεάτες σου θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμά τους να τελούν τα μαγικά τους σε χώρους και διαδικασίες που ανήκουν σε όλους και στις οποίες συμμετέχουν και άνθρωποι που δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

  Τα πιστεύεις αυτά ή τα λες για πλάκα;
  Άκουσες κάποιον μετανάστη να διαμαρτύρεται για θρησκευτική καταπίεση στα σχολεία ή μήπως αναλάβετε εργολαβικώς την εκπροσώπηση οποιουδήποτε σάς φαίνεται οτι μπορεί να χρησιμεύσει στην αντορθόδοξη εκσταρατεία σας;
  Γνωρίζω προσωπικά παιδάκια από άλλες χώρες που δεν είχαν και δεν έχουν πρόβλημα ούτε με τον αγιασμό,ούτε με τις εικόνες.
  Αν πήγαινες στη Θράκη θα έβρισκες πολλούς να ενοχλούνται από την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου.Τι λες ;Να την καταργήσουμε και την γιορτή αυτή με κάποια «πολυπολιτισμική»;

 95. Γιατρός Του Ικα said

  Μιλάμε για βιασμό παιδικών συνειδήσεων Θ.Β. όχι για μαντράχαλους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές,που για τα λεφτά θα κα΄νουν και κωλοτούμπες.Χαζός είσαι και δεν καταλαβαίνεις;Τα παιδάκια δεν ενοχλούνται;Τι λες μωρέ;

 96. Μιλάμε για βιασμό παιδικών συνειδήσεων Θ.Β. όχι για μαντράχαλους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές,που για τα λεφτά θα κα΄νουν και κωλοτούμπες.Χαζός είσαι και δεν καταλαβαίνεις;Τα παιδάκια δεν ενοχλούνται;Τι λες μωρέ;

  Λέω ότι λες ανοησίες και χοντράδες.
  Ετσι απλά.
  Αν κάποιος ενοχλείται-γονιός ή παιδί-μπορεί να εκδηλώσει την απαρέσκεια του και να απαλλαγεί από κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα.
  Δε θα κατεδαφίσουμε το σχολείο επειδή κάποιος πάσχει από κλειστοφοβία και τον ενοχλούν οι τοίχοι του.
  Για δε το πόσο ενοχλούνται τα παιδιά από την παρουσία θρησκευτικών συμβόλων:
  http://www.lifo.gr/content/i146/x8/1235
  Και βιασμός είναι αυτό που προσπαθείτε να κανετε εσείς, η ελάχιστη ελιτίστικη μειονότητα δηλαδή να επιβάλλετε με διάφορα τερτίπια και με το στανιό σε όλους εμάς τους «αμόρφωτους φαντασιόπληκτους» τις ακραίες απόψεις σας.

 97. Γιατρός Του Ικα said

  Υποθέτω λοιπόν ότι είσαι άτεκνος και δεν έχεις ιδέα πως βιώνει ένα παιδί τις επιρροές από το περιβάλλον του.
  Ή είσαι αναίσθητος και δεν σε νοιάζει επειδή για σένα πάνω απ’όλα είναι ο θρησκευτικός σου φανατισμός.

  Ακραίες απόψεις το μην κάνει το σχολείο θρησκευτική κατήχηση;

  Εδώ δεν μιλάμε για ενόχληση Θ.Β.Μιλάμε για την ανάγκη οι κρατικοί θεσμοί να είναι ιδεολογικά ουδέτεροι γιατί απευθύνονται σε όλους.

  Σ’αυτό γιατί αντιδράς λυσσαλλέα;Δεν έχεις εμπιστοσύνη στην πειστική δύναμη της θρησκείας σου και χρειάζεσαι να υπάρχει έμμεσος αλλά σαφής καταναγκασμός σε παιδάκια που δεν μπορούν να κρίνουν ή σε γονείς που δεν θέλουν να περιθωριοποιηθούν τα παιδιά τους;

  Δεν τίθεται (και ποτέ δεν τέθηκε από μένα) θέμα μειονοτήτων που θέλουν να επιβάλλουν την θέλησή τους στη μειοψηφία.Ούτε με τι ενοχλούμαστε εμείς οι άθεοι ή όχι.Λέμε απλά ότι το σχολείο και το κράτος είναι απαράδεκτο να δείχνει προτίμηση σε μιά ιδεολογία γιατί έτσι ασκεί έμμεση και άμεση προπαγάνδα υπέρ αυτής της ιδεολογίας.Το κράτος μεροληπτεί,είναι τόσο δύσκολο να γίνει αυτό αντιληπτό;Σε μιά δημοκρατία η εξουσία ασκείται από την πλειοψηφία αλλά επιβάλλει στον εαυτό της όρια.Και ένα από αυτά τα όρια είναι και το εξής:Δεν μπορεί μιά θρησκευτική πλειοψηφία να κάνει κατάληψη στο κράτος και να χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς του για να κάνει προπαγάνδα.

  Όταν το κράτος βάζει τα παιδιά να κάνουν προσευχή στο σχολείο δεν κάνει προπαγάνδα υπέρ της ορθοδοξίας;Είναι δημοκρατικό αυτό;Αν στο σχολείο διδασκόταν ως μοναδική αλήθεια,όχι ως θεωρία,η άποψη ότι δεν υπάρχει θεός,σε μιά κοινωνία που η πλειοψηφία (έστω υποθετικά) θα ήταν άθεοι,η χριστιανική μειοψηφία τι γνώμη θα είχε γι’αυτό το κράτος;θα το θεωρούσε δημοκρατικό;Αν στο δικαστήριο σε μιά νιτσεϊκή κοινωνία σε έβαζαν στο δικαστήριο να ορκιστείς στο «Λυκόφως των ειδώλων» δεν θα αγανακτούσες ακόμη και αν σου δινόταν η δυνατότητα (τα τελευταία χρόνια) να μην το κάνεις δεν θα αγανακτούσες με το ότι εξ αρχής θα εμφανιζόταν αυτή η προοπτική από το κράτος που θα άνηκε και σένα;Θεωρείς ότι οι μειοψηφίες είναι πολίτες δευτέρας καταηγορίας που πρέπει να ανέχονται με τον τσαμπουκά τα θρησκευτικά σύμβολα της πλειοψηφίας εκεί που δεν οφείλουν να βρίσκονται;

  Tέλος πάντων.Πολύ φοβάμαι ότι κακώς κάνω και ανοίγω διάλογο μαζί σου.

 98. Γιατρέ μου, συγχαρητήρια για τη νηφάλια διατύπωση θέσεων που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς ο βρασμός του αίματος στις φλέβες μας να αποτυπώνεται πλέον του δέοντος στο γραπτό!

 99. @Γιατρός Του Ικα
  ειμαι, παρακολουθω, ενημερωνομαι, υποστηριζω, εχω αποψη αλλα το οποιο Δογμα με κανει να φευγω …

  @Deltatango
  με χαρα θα το διαβασω, το στελνεις αν θες στην ηλεκτρονικη μου γραμματοθυριδα (d.georgalas@gmail.com) η αν εχεις συνδεσμους για αυτο θα χαρω να τους δω

  @batcic
  τα παιδια μου με υπευθηνη δηλωση δεν παρακολουθουν το μαθημα των Θρησκευτικων
  την περασμενη Τριτη ενωπιον του Δικαστηριου δεν εδωσα ορκο στην καινη διαθηκη
  τα σταυρουδακια τα σβησα και περασα μια λακα και δεν μπορουν να τα ξαναβαλουν
  αρα ο καθενας μπορει να κανει κατι…

  αποψη μου οτι η οποια δραση σε αυτο το θεμα δημιουργει εντυπωσεις Δογματος….
  και πιστευω οτι μπορω να εχω αποψη ή οχι;

  @ΘΒ
  οταν ξυπνησεις θα ειναι αργα, οι περισσοτεροι αγιοι δεν ηταν ποτε χριστιανοι απλα παγανιστες με μεγαλη δυναμη που το παπαδαριο το εκμεταλευθηκε αναλογα και εξυπνα.. (ψαξε αν θες)

  καπου διαβασα (εγραψες ) οτι εισαι νεκροθαφτης και υποστηριζεις το επαγγελμα σου, δυο ερωτησεις λοιπον
  ηρθε κανενας πελατης σου να σου πει για τον Πετρο, τον παραδεισο, την κολαση;
  και μηπως «αναιστει» κανενας απο αυτους που εξυπηρετησες;
  ρωταω;

 100. Deltatango said

  Διαβάζω κατά καιρούς τον ΘΒ και σήμερα κυριολεκτικά έπεσα από τα σύννεφα με όσα έγραψε περί θαυμάτων, αγιασμών και λοιπά.

  Αγαπητέ ΘΒ,
  πηγή της περί Θεού ιδέας υπήρξε μια τραγική φάρσα που η μοίρα σκάρωσε στην ανθρωπότητα.
  Θα σου πω μια ιστοριούλα της οποίας κάθε πτυχή μπορώ να τεκμηριώσω.

  Κάποτε λοιπόν, πολύ παλιά, η φυλή των Α συνάντησε την φυλή των Β, οι οποίοι ήταν μεν πολύ πιο ρωμαλέοι από τους Α, αλλά δεν διέθεταν την προηγμένη τεχνολογία εκείνων ούτε τα φονικά τους ένστικτα.
  Οι της φυλής των Α υποδούλωσαν την φυλή των Β. Άρπαξαν τις γυναίκες τους και τις χρησιμοποίησαν για να παράγουν δούλους, γονιμοποιώντας τις βεβαίως οι ίδιοι. Τα παιδιά που γεννιούνταν, όταν μεγάλωναν αρκετά, τα υπέβαλαν σε εξέταση, και όσα διατηρούσαν χαρακτηριστικά της φυλής των Β τα εξόντωναν.
  Οι της φυλής των Β, μαζί με τους δούλος Α+Β που είχαν εντωμεταξύ προκύψει, κάποτε εξεγέρθηκαν και ανάγκασαν τους Α να απομακρυνθούν σε τόπους που θεωρούσαν ασφαλείς. Πίσω τους άφησαν μερικούς έμπιστους να τους εκπροσωπούν.
  Οι έμπιστοι αυτοί ενεργούσαν ως ενδιάμεσοι μεταξύ των Α, οι οποίοι υποτίθετο ότι συνέχιζαν να κατέχουν την εξουσία, και των Β. Μετέφεραν δηλαδή τις επιθυμίες των Β στους Α και τις εντολές των Α στους Β (έτσι περιγράφει τις δραστηριότητές τους ο Πλάτων). Όπως καταλαβαίνεις αυτοί οι ενδιάμεσοι ήταν οι περίφημοι Αγγελιοφόροι.
  Συμπεριφέρθηκαν όμως οι Αγγελιοφόροι πολύ πιο απάνθρωπα από τους Α, σε σημείο που οι Β άρχισαν να απαιτούν παρουσία των Α για βελτίωση της κατάστασης. Οι Α όμως είχαν ήδη φύγει τραβώντας προς τα βόρεια, ή τους είχαν ήδη εξοντώσει οι Αγγελιοφόροι, οι οποίοι είπαν στους Β ότι οι Α κατοικούσαν πλέον μακριά, στις κορυφές των βουνών.

  Ανεξέλεγκτοι πλέον εντελώς, αποθρασύνθηκαν και πίεσαν τους Β σε σημείου που ετοιμάζονταν να ανεβούν στα βουνά να βρουν τους Α. Τότε οι Αγγελιοφόροι τους είπαν το μόνο που απόμενε να τους πουν: τους είπαν ότι οι Α είχαν ανεβεί στον ουρανό!

  Μετά από αυτό οι Αγγελιοφόροι έγιναν κάτοχοι μιας υπεράνθρωπης, υπερφυσικής δύναμης, την οποία οι σημερινοί απόγονοί τους, οι αντιπρόσωποι των Α, συνεχίζουν, δυστυχώς, να κατέχουν.
  Α=Homo sapiens sapiens (λευκή φυλή)=θεοί,
  Β=Homo sapiens Neandertalensis=Γίγαντες,
  A+B=Εσύ κι εγώ!

  Όταν αυτή η θεωρία φτάσει να διδάσκεται στα σχολεία τότε και μόνο τότε η θρησκεία θα γίνει απολίθωμα.

 101. Sober said

  @Γιατρό του Ικα

  «Tέλος πάντων.Πολύ φοβάμαι ότι κακώς κάνω και ανοίγω διάλογο μαζί σου.»

  Ένας καλός φίλος είχε πει ότι σε ένα διάλογο με έναν χαζό, δε μπορείς να ξεχωρίσεις το χαζό. Που σημαίνει ότι αρχίζοντας το διάλογο, πέφτεις αναγκαστηκά στο επίπεδό του και για να συνενοηθείς πρέπει και εσύ να κάνεις το χαζό. Σε έναν τέτοιο διάλογο εννοείται ότι θα σε νικήσει και ο λόγος είναι απλός. Αυτός επειδή ήταν χαζός μια ζωή, έχει μεγαλύτερη εμπειρία απο σένα που γίνεσαι χαζός μόνο κατά τη διάρκεια του διαλόγου.

 102. Νίκος said

  Και επαναφέρω το παραπάνω ερώτημα στο οποίο ,προφανώς δυσκολεύεσαι να απαντήσεις:
  Εάν θίγομαι ,προσωπικά, από την παρουσία του σταυρού στην Ελληνική σημαία μπορώ,ως μειονοτικός,να ζητήσω να κατέβει από τα σχολεία,τα δημόσια κτίρια κλπ;
  Και θα πρέπει να μού κάνουν το χατήρι;Αν όχι γιατί;

  Και για να γελάσει το χειλάκι σας λίγο, δίνω λίνκ
  http://osdir.com/ml/recreation.humor.sidesplitters/2005-12/msg00006.html
  (όχι κοπυπέϊστ, γιατί είναι στα αγγλικά και ο γενικός δραγουμάνος εδώ πέρα καιροφυλακτεί να πτυελοδοχίσει τους ολίγον διαφορετικούς από την μάζα :-)

  ————————————
  2009-02-20, 20:56

  ΘΒ, αντιγράφω από το λίνκ http://www.lifo.gr/content/i146/x8/1235 που παρέθεσες

  Δεν είχαμε καμία οικονομική βοήθεια από την εκκλησία. Δεν πήραμε ποτέ λεφτά, παρόλο που χτυπάμε συνέχεια πόρτες. Εκκλησία όμως δεν είναι μόνο η διοικούσα, εκκλησία είναι ο απλός ο λαός. Και κάθε φορά που έχανε την εμπιστοσύνη του εμείς είχαμε πολύ περισσότερη βοήθεια, γιατί ο κόσμος έψαχνε να βρει αποκούμπι. Να βρει κάτι καθαρό που να αξίζει, να μην απελπιστεί. Να μη φύγει η ελπίδα.

  (Η υπογράμμιση δεν είναι δική μου)

  Η συγκεκριμένος ιερέας αποπνέει ειλικρίνεια. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που έχουν όρεξη για κοινωνικό έργο, χωρίς αναγκαστικά να περιβάλλονται τον μανδύα της θρησκείας. Η επίσημη εκκλησία όμως…
  Μου θυμίζει το Βατοπαίδι, που όταν πρωτοβγήκε το σκάνδαλο, ο κοιλαράς ασκητής (οξύμωρο σχήμα δεν το λένε αυτό στην γραμματική;) ψέλλισε κάτι για «η μονή έχει κάνει κάποιες φιλανθρωπίες με αυτά τα λεφτά», αλλά μόλις τον στριμώξανε επί του θέματος, πήρε το μπουκαλάκι με το hexalene από τον ΘΒ, και το έκανε γαργάρα.

  ————————————
  2009-02-20, 20:59

  Να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά στους παρεπιδημούντες ομολογητές ότι οι γριούλες «ενισχύουν την αποπεράτωση των ναών», αλλά τα εμπορικά κέντρα κτίζονται από την «Χριστος Α.Ε.Ε.Ε.» σε dt για να μην έχουμε «διαφυγόντα κέρδη». Λιγο hexalene κανείς;

 103. Ανώνυμος said

  “τα άσχημα νέα είναι ότι ο Θεός δεν υπάρχει. Τα καλά όμως είναι ότι δεν τον χρειάζεστε”.

  γιατί βρε παιδιά τόση φασαρία για κάτι που δεν υπάρχει;
  εάν εσείς δεν τον χρειάζεστε μεγιά σας με χαρά σας, μην ασχολείστε,
  αφήστετο σ’ αυτούς που τον χρειάζονται, και υπάρχουν πολλοί.

 104. resident said

  Στον γιατρό για το σχόλιο 97,συγχαρητηρια.

 105. Λοιπόν, το παρακάτω περιστατικό συνέβη
  πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια. Για
  λόγους που δεν είχαν να κάνουν με δικές
  μου επιλογές, βρέθηκα εκείνη τη μέρα, περίπου
  προ τετελεσμένων γεγονότων: αγιασμός και
  πολλά παιδιά ηλικίας 9-10 χρονών μεταξύ
  των οποίων και δύο μουσουλμάνες. Παίρνω
  λοιπόν τον παππά παράμερα προτού
  αρχίσει, και τον ενημερώνω σχετικά
  παρακαλώντας τον να μη φέρει τα
  συγκεκριμένα παιδιά σε δύσκολη θέση.
  Ε λες και τού ’πα τού άρρωστου: «Πήγαινε
  πρώτα εκεί»! Κόλλησε μπροστά τους κι
  άρχισε να τα ραντίζει ψέλνοντας τους σε
  απόσταση αναπνοής! Το ένα κοριτσάκι
  απλώς χαμογελούσε αμήχανα, το άλλο
  όμως έκανε βήμα πίσω για να αποφύγει τον
  παππά, ο οποίος αντί να σεβαστεί
  το αυτονόητο, δεν έλεγε να ξεκολλήσει!
  «Πάτερ…», προσπάθησα να αποτρέψω
  το κακό, «τα παιδιά είναι…». «Δεν πειράζει»,
  συνέχισε απτόητος.«Ένας είναι ο Θεός.
  Ο ίδιος για όλους τους ανθρώπους».
  Μιλάμε ήθελα να τον πετάξω απ’ το
  μπαλκόνι! Πραγματικά απίστευτο!
  Περιττό βέβαια να πω ότι μετά αναγκάστηκα
  να ζητήσω συγγνώμη απ’ τα παιδιά. Το ένα
  είπε: «Εντάξει, δεν πειράζει. Δεν έγινε
  τίποτα.», το άλλο όμως ήταν εμφανώς
  συγχυσμένο. Ε αυτή -αν θυμάμαι καλά-
  ήταν και η τελευταία φορά που
  συμβιβάστηκα με τέτοιου είδους
  τετελεσμένα γεγονότα…

 106. Deltatango said

  @Demetrios The Traveller

  Μπορείς να ακολουθήσεις τα λινκ που έβαλε ο Διαγόρας στο σχόλιο 54. Μια γενική ιδέα παίρνεις από το σχόλιο 100 και μπορείς να επισκεφτείς και το site μου.

 107. @Γιατρός

  ΜΠΡΑΒΟ! Εκτός από τις τέλειες απαντήσεις και για την ψυχραιμία σου όπως είπαν και άλλοι.

  Ακολουθεί σεντονάκι για τον ΘΒ. Όσοι μη πιστοί μην προσέλθετε…

  Κατ’αρχήν ο Γιατρός τα είπε όλα. Αλλά θα σου απαντήσω, μη νομίζεις κιόλας ότι σε αποφεύγω βρε!! :)
  Α και απάντα μωρέ στην ερώτησή του για το λόγο που φοβάστε τόσο πολύ το να σταματήσει η κατήχηση στα σχολεία!! Θέλω να ακούσω την απάντηση!!!

  Είπες:
  «Πιστεύεις ότι κινδυνεύουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα;»

  Όχι, ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί λογικοί άνθρωποι στον κόσμο. Πιστεύω ομως πως όποιος τολμάει να αμφισβητεί το δικαίωμα της ισότητας (και άλλα φυσικά) είναι μεγάλος καραγκιόζης και επικίνδυνος για την ανθρωπότητα (hitler ας πούμε;)… Προσωπική άποψη όμως, εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος να συμφωνείς, εσύ μπορείς και να διαφωνήσεις αν θες.

  «Και επαναφέρω το παραπάνω ερώτημα στο οποίο ,προφανώς δυσκολεύεσαι να απαντήσεις: Εάν θίγομαι ,προσωπικά, από την παρουσία του σταυρού στην Ελληνική σημαία μπορώ,ως μειονοτικός,να ζητήσω να κατέβει από τα σχολεία,τα δημόσια κτίρια κλπ; Και θα πρέπει να μού κάνουν το χατήρι;Αν όχι γιατί;»

  Δεν δυσκολεύομαι καθόλου (πάνω που είχες χαρεί ε;), δεν έχω δυσκολευτεί ποτέ να απαντήσω σε ερώτησή σου :).. Απλά θεώρησα πως σου απάντησα (επίσης θεωρώ πως έμμεσα η απάντηση του Γιατρού κάλυπτε και την ερώτηση που έκανες σ’εμένα – θα μου πεις τώρα εδώ απευθείας απαντάμε και δεν το καταλαβαίνεις, θα κάτσεις να σκεφτείς τα έμμεσα;;)

  Ας ξανα-απαντήσω λοιπόν.. Βέβαια είναι προφανώς άσκοπο γιατί πάντα ή ακούσια ή εκούσια παραποιείς την απάντηση και διαβάζεις μόνο μια γραμμή από τα σεντόνια που γράφω, αλλά έχω χρόνο και καλή διάθεση τώρα οπότε ας πάει στο καλό….

  Σου είπα επανειλημμένα πως δεν υποστηρίζω ότι πρέπει η μειοψηφία να κάνει ό,τι θέλει (σε παρακαλώ δηλαδή, μην το αγνοήσεις για χιλιοστή φορά). Αλλά ούτε και η πλειοψηφία μπορεί να κάνει τα πάντα εκμεταλλευόμενη την μειοψηφία. Τα όρια που ανέφερε ο γιατρός; Πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και εκτίμηση (μα πόσες φορές πρέπει να τις πω αυτές τις λέξεις για να τις προσέξεις;;). Προφανώς αυτό σου είναι δύσκολο να το καταλάβεις και προτιμάς να προσπαθήσεις να με «παγιδέψεις» με «πονηρές» ερωτήσεις.

  Άλλο ένα κρατικό σύμβολο κι άλλο ένα θρησκευτικό. Κάποιος που επιλέγει (τονίζουμε το επιλέγει) να ζήσει στην Ελλάδα (μόνιμα) γίνεται έλληνας αλλά δεν είναι υποχρεωμένος να γίνει και Χριστιανός. Η θρησκεία είναι προσωπική υπόθεση (την οποία αισχρά και κατ’ εξακολούθηση εξισώνεις με κρατικές υποθέσεις). Για μένα η διαφορά είναι τεράστια και ξεκάθαρη, αν για σένα δεν είναι το θέμα είναι πολύ βαθύτερο και δεν μπορώ να στο εξηγήσω σε ένα σχόλιο (όσο μεγάλο σεντόνι και αν είναι).

  Σκοπός της παιδείας κατά το Σύνταγμα είναι:«η ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και η διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.»

  Συμφωνώ σε όλα εκτός από το θρησκευτικής (αυτό λέγεται κατήχηση γαμώτο, πότε θα δούμε πίσω από τις ωραιοποιημένες λέξεις;;;). Αυτό έρχεται και σε αντίθεση με το ελεύθερους, εκτός αν με το ελεύθερους εννοεί απλά να μην είναι στην φυλακή κι όχι ελεύθερους να σκέφτονται. Επίσης η θρησκευτικότητα είναι κάτι προσωπικό και θα πρέπει να αναπτύσσεται μετά από προσωπικό ψάξιμο κι όχι μετά από κατήχηση και προπαγάνδα (δεν ξέρετε άλλο τρόπο όμως ε;). Σοκάρεσαι που διαφωνώ με το σύνταγμα; Όπως είπα και στον Τάσο είμαι υπέρ των αλλαγών, όταν αυτές γίνονται με γνώμονα πάντα τον αμοιβαίο σεβασμό και την διαφύλαξη των δικαιωμάτων όλων (άγνωστες λέξεις;).

  «Τό όλοι έχουμε δεχτεί δεν μού λέει κάτι.Το «πώς και τι» με ενδιαφέρει όμως, και ρωτώ αν εγώ ,ως μειονοτικός -Τούρκος Θράκης,αντιδαρβινιστής,άθεος- έχω δικαίωμα να απαιτήσω να αλλάξει το σχολείο για να αρέσει σε μένα.Κι αν το έχω μήπως αυτό λέγεται μειονοκρατία και είναι ιδιάζων φασισμός;»

  1ον, ναι βεβαίως και είναι φασισμός! Αλλά εγώ δεν είπα αυτό που αναφέρεις εσύ εδώ!

  2ον, το να λέει η πλειοψηφία θα κάνω όοοο,τι θέλω χωρίς να σκέφτομαι την μειοψηφία δεν είναι φασισμός;

  3ον, αν ήσουν στην πλευρά της μειοψηφίας τα ίδια θα έλεγες;

  Γενικά, τρεις λαλούν και 2 χορεύουν. ΣΤΑΜΑΤΑ να μεταφράζεις ό,τι λέω όπως σ’αρέσει και όπως θα ήθελες να ήταν για να μπορέσεις να αποδείξεις ότι είμαι ελέφαντας. Δεν είμαι, λυπάμαι που σε στεναχωρώ. Τις παραφράσεις κατά πως σας συμφέρει να τις κάνετε στα ιερά βιβλία σας, εγώ είμαι εδώ και δεν θα σου επιτρέψω να τσακίζεις τα λεγόμενά μου για να εξυπηρετείς τους σκοπούς σου. Οπότε για χιλιοστή πρώτη φορά:

  ΔΕΝ υποστηρίζω ότι πρέπει η μειοψηφία να κάνει ό,τι θέλει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να την έχουμε και στα σκουπίδια. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ, υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Άμα θες να τις μάθεις βγάλε καμιά παρωπίδα, διάβασε κάνα σχετικό βιβλίο (και νομικά εεε; Και νομικά, όχι μόνο ευαγγέλια!!), ααααα ψάξε και σε κάνα λεξικό τις λέξεις δικαιώματα και αμοιβαίος σεβασμός!! Άντε γιατί δεν μπορώ να τα εξηγήσω όλα εδώ, αν ήθελα να διδάξω θα γινόμουν δασκάλα…

  Α επίσης δεν ενοχλούμε ως άθεη (με αφορμή κάτι που ανέφερε ο Γιατρός). Ενοχλούμαι ως άνθρωπος. Και όταν ήμουν Χριστιανή με ενοχλούσε η ασυδοσία της εκκλησίας και η παρεμβατικότητά της στις κρατικές υποθέσεις. Είχα βλέπεις μια βαθιά θρησκευτικότητα που δεν μπορούσε να δεχτεί την εμπορευματοποίηση της θρησκείας μου από ένα σάπιο ιερατείο…

  Ουφ, αυτά. Τέλος.

 108. @Ιka

  Ακραίες απόψεις το μην κάνει το σχολείο θρησκευτική κατήχηση;

  Κατήχηση μπορεί να θεωρηθεί και ο δαρβινισμός ή η διδασκαλία της ιστορίας ή το νέο μάθημα της σεξουαλικής αγωγής.
  Ήδη υπάρχουν μαθητές που ζητούν εξαίρεση από τη βιολογία.
  Μεθαύριο θα έλθει και η γλώσσα και πάει λέγοντας.

  Εδώ δεν μιλάμε για ενόχληση Θ.Β.Μιλάμε για την ανάγκη οι κρατικοί θεσμοί να είναι ιδεολογικά ουδέτεροι γιατί απευθύνονται σε όλους.

  Ανάγκη τίνος;Των δέκα αθέων που μαζεύεστε κατά καιρούς;
  Ανάγκη των σταλινικών;
  Ανάγκη των μεταναστών;
  Κι η ανάγκη ημών των μερικών εκατομμυρίων οι θεσμοί και η παιδεία του ελληνικού κράτους να είναι αυτό που οι ιδρυτές του θέλησαν;
  Μειονοκρατία επειδή έτσι σάς αρέσει;

  @Ιοkaste

  H θρησκεία δεν υπήρξε ποτέ ατομική υπόθεση.Είναι πολιτισμικό και κοινωνικό χαρακτηριστικό.Έτσι ήταν ανέκαθεν και έτσι θα συνεχίσει να είναι.Η θρησκεία-ατομική υπόθεση είναι συνώνυμο της ιδιωτείας=βλακεία.

  Άλλο ένα κρατικό σύμβολο κι άλλο ένα θρησκευτικό.

  Eλα που η ελληνική σημαία έχει τον σταυρό τού Χριστού πάνω της!Τι να κάνουμε ,να την βγάλουμε ή είναι ακόμα νωρίς;
  Πότε το προγραμματίζετε;

  Κάποιος που επιλέγει (τονίζουμε το επιλέγει) να ζήσει στην Ελλάδα (μόνιμα) γίνεται έλληνας αλλά δεν είναι υποχρεωμένος να γίνει και Χριστιανός

  Ούτε είναι υποχρεωμένος να μάθει ελληνικά.Ουτε να διδαχθεί την ιστορία μας,ούτε να γιορτάζει με τις γιορτές μας.Όμως αυτές του τις επιλογές δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να θέλει να τις επιβάλλει ετσιθελικά,με το φερετζέ των «μειονοτικών δικαιωμάτων»,στην πλειοψηφία.

  Εκτενέστερα αργότερα.

 109. Γιατρός Του Ικα said

  Σ’αυτά που μου απάντησες.

  1ον,άλλο επιστήμη και άλλο θρησκεία.Μη κάτσουμε πάλι να λέμε τις διαφορές,είναι κουραστικό.
  2ον η ανάγκη προκύπτει από τα άλλα που σου είπα.Η ανάγνωση είναι χρήσιμη ικανότητα.Προσπάθησε να την κατακτήσεις σε επαρκές επίπεδο.

 110. @Ika

  1.Σκοπός της παιδείας κατά το Σύνταγμα είναι:«η ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και η διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.»

  Για εσας η θρησκeυτική συνείδηση θεωρείται άχρηστη δηλαδή έρεχεστε σε ευθεία αντίθεση με το ισχύον Σύνταγμα.Μέχρι, λοιπόν,αυτό το Σύνταγμα να αλλάξει μπορείτε να εκθέτετε τις απόψεις σας,να διαμαρτύρεστε αλλά οφείλετε να το σέβεστε.

  Και δεν κατάλαβα:κάποτε η επιστήμη δίδασκε πως το κάπνισμα ωφελεί την υγεία και ο θηλασμός βλάπτει.
  Όταν κάτι θίγει την προσωπικότητα μου δε με ενδιαφέρει ποιος απόφοιτος πανεπιστημίου το διδάσκει:φυσικός,βιολόγος,κοινωνιολόγος,θεολόγος,φιλόλογος,νομικός ή ότι άλλο.
  Έτσι διατηρώ ακέραια την δυνατότητα μου να απέχω από οποιαδήποτε διδασκαλία νομίζω,ως μειονοτικός ορθόδοξος, πως θίγει την προσωπικότητα μου.

  2.

  Όταν το κράτος βάζει τα παιδιά να κάνουν προσευχή στο σχολείο δεν κάνει προπαγάνδα υπέρ της ορθοδοξίας;Είναι δημοκρατικό αυτό;Αν στο σχολείο διδασκόταν ως μοναδική αλήθεια,όχι ως θεωρία,η άποψη ότι δεν υπάρχει θεός,σε μιά κοινωνία που η πλειοψηφία (έστω υποθετικά) θα ήταν άθεοι,η χριστιανική μειοψηφία τι γνώμη θα είχε γι’αυτό το κράτος;θα το θεωρούσε δημοκρατικό;

  Δεν βάζει κανέναν να προσευχήθεί με το ζόρι.Όποιος θέλει απέχει και αυτό το κάνουν ορισμένοι αλλοεθνείς και αλλόπιστοι συμπολίτες μας.
  Εσείς οι αθεϊστές λέτε ότι τα αθεϊστικά συμπεράσματα σας προκύπτουν από την θεά σας επιστήμη.Συνεπώς όταν και εάν έρθει εκείνη η μαύρη η ώρα και αναλάβετε τις ευθύνες της χώρας, προφανώς στοχεύετε να επιβάλλετε την διδασκαλία του επιστημονικού υλισμού-αθεϊσμού,καθώς στο δικό σας μυαλό θεωρείται αυτονόητη η αλήθεια του.
  Εξάλλου η απαγόρευση στα σχολιαρούδια στη Γαλλία να φορουν μαντίλα ή σταυρό δείχνει την ολοκληρωτική νοοτροπία αρκετών εξ ημών.

  Πώς το λέει η παροιμία :«Θέλει η επι χρήμασι εκδιδομένη γυνή να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει»;Ε,κάπως έτσι.

 111. Ωωωχ

  Ξέφυγαν οι αγκύλες…
  Διαγόρα Πρόθεση μου ηταν να μπουν με έντονη γραφή τα
  «η ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και η διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.»

  και

  «η απαγόρευση στα σχολιαρούδια στη Γαλλία να φορουν μαντίλα ή σταυρό δείχνει την ολοκληρωτική νοοτροπία αρκετών εξ ημών.»

  Αν μπορείς τα διορθώνεις.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλημερίζω σε! :)

 112. Sober said

  Ρε συ ΘΒ, διόρθωσε το ρολόι σου, πάει μερικούς αιώνες πίσω.

 113. Γιατρός Του Ικα said

  1oν:Ναι,διαφωνούμε με την εν λόγω επιταγή του συντάγματος και την θεωρούμε αντιδημοκρατική.Ταυτόχρονα βέβαια ως ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης θα μπορούσε να θεωρηθεί και η ολόπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση των μαθητών για όλες τις θρησκείες ώστε να αναπτύξουν αυτόνομα θρησκευτική συνείδηση και όχι η προπαγάνδα υπέρ μίας από τις θρησκείες,έστω και της κυρίαρχης.

  2ον:Ναι,τα παιδιά τα βάζουν να προσευχηθούν με το ζόρι και σου εξήγησα τον μηχανισμό.Άλλο δεν έχω να πώ.Αν η εξήγηση αυτή δεν σε ικανοποιεί,λυπάμαι δεν έχω άλλη.

  Στα περί επιβολής θρησκευτικών απαγορεύσεων που δήθεν είναι στις προθέσεις μας,απαξιώ να απαντήσω για χιλιοστή φορά.Εκεί που χρωστάς θα μας πάρεις και το βόδι.

  Στα περί επιστήμης,αργότερα,τώρα δεν προλαβαίνω (και ψιλοβαριέμαι κιόλας).

 114. Στα περί επιβολής θρησκευτικών απαγορεύσεων που δήθεν είναι στις προθέσεις μας,απαξιώ να απαντήσω για χιλιοστή φορά.Εκεί που χρωστάς θα μας πάρεις και το βόδι.

  Γιατί το προσπερνάς τόσο εύκολα;
  Είνα ψέμμα ότι στη Γαλλία απαγορεύουν στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους να φορούν μαντήλα ή σταυρό;
  Και αν συνέβη στην ανεκτική κατά τεκμήριο Γαλλία,γιατί να μη συμβεί και εδώ;
  Διάβασες τι έγραψε ο U….G που επιθυμεί να απαγορευθεί η ανοικοδόμηση τρούλων και καμπαναριών;
  Το πάθος σας και η υστερική σας νοοτροπία μάλλον προς αθεοφασισμό προσανατολίζει,βεβαίως με επιτηδευμένο επικάλυμμα πολυπολιτισμικότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του τύπου:«ο μουσουλμάνος μετανάστης στεναχωριέται που ακούει την καμπάνα,που βλέπει τον σταυρό στις εκκλησίες και στη σημαία ΑΡΑ πρέπει να σεβαστούμε το ζόρι που τραβάει και να τα καταργήσουμε».

 115. Γιατρός Του Ικα said

  @«ο μουσουλμάνος μετανάστης στεναχωριέται που ακούει την καμπάνα,που βλέπει τον σταυρό στις εκκλησίες και στη σημαία ΑΡΑ πρέπει να σεβαστούμε το ζόρι που τραβάει και να τα καταργήσουμε».

  Αυτό το βγάζεις από το μυαλό σου,κανείς μας δεν είπε κάτι τέτοιο.Για τις καμπάνες το μόνο που έχουμε πεί είναι ότι πρέπει να σέβονται τις ώρες κοινής ησυχίας.Εκείνο που πρέπει να γίνεται σεβαστό δεν είναι οι ευαισθησίες του καθενός αλλά το δικαίωμά του να ζεί σε ένα κράτος που δεν προπαγανδίζει υπέρ μίας θρησκείας σε βάρος των άλλων.Είμαι κάθετα αντίθετος στο να περιορίζεται η έφραση κάποιων επειδή κάποιοι άλλοι διαφωνούν ή ενοχλούνται.
  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανέχομαι τις θρησκευτικές απόψεις της πελιοψηφίας να γίνονται επίσημες κρατικές διαδικασίες.Το τι κάνει κάθε πιστός ή εκκλησία δημόσια ή ιδιωτικά είναι δικό του/της θέμα και αναφαίρετο δικαίωμα στο βαθμό που σέβεται τους νόμους και δεν καταπιέζει (πραγματικά όχι κατά φαντασίαν) τους άλλους.
  Αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία είναι απαράδεκτο.Δεν μπορώ να απολογούμαι συνεχώς για πράγματα με τα οποία έχω δηλώσει πολλές φορές ότι διαφωνώ κάθετα.Δεν είναι μόνο κουραστικό,είναι και προσβλητικό.

 116. Θου Βου, σε καλημερίζω κι εσένα.

  Μέχρι, λοιπόν,αυτό το Σύνταγμα να αλλάξει μπορείτε να εκθέτετε τις απόψεις σας,να διαμαρτύρεστε αλλά οφείλετε να το σέβεστε.

  Για πες μου δηλαδή, πως το εννοείς το «να το σέβεστε»; Μας είδες να παραβιάζουμε κάπου το Σύνταγμα; μας είδες να κάνουμε κάτι έξω από τα πλαίσια της έκθεσης των απόψεών μας και της διαμαρτυρίας;

  Και δεν κατάλαβα:κάποτε η επιστήμη δίδασκε πως το κάπνισμα ωφελεί την υγεία και ο θηλασμός βλάπτει.

  Το να λες τέτοια πράγματα είναι το λιγότερο πρόστυχο. Το ότι κάποιοι ελάχιστοι επιστήμονες σε κάποιες περιορισμένες χρονικές περιόδους και κάποιες περιορισμένες περιοχές του κόσμου πληρώθηκαν για να πουν κάποιες παλαβομάρες δεν μας λέει απολύτως τίποτα για το τι «δίδασκε κάποτε η επιστήμη». Αλλά μιά και σ’αρέσουν οι προστυχιές, πάρε λίγη προστυχιά ως απάντηση: Η θρησκεία σου διδάσκει ότι η γη είναι επίπεδη και ακίνητη, ότι ο ήλιος περιστρέφεται γύρω της, ότι τα άστρα είναι κάτι σαν φρουτάκια που κρέμονται απ’το «στερέωμα» του ουρανού, ότι ο σπόρος της μουστάρδας είναι ο μικρότερος απ’όλους τους σπόρους, ότι το κουνέλι είναι μυρηκαστικό, ότι υπάρχουν τετράποδα έντομα με φτερά, ότι η τιμή του π είναι 3 αντί για 3.14159…, ότι 7,500+8,600+6,200=22000, και πολλά άλλα ευτράπελα που δεν έχω χώρο να απαριθμήσω εδώ. Και αυτούς τους ισχυρισμούς δεν τους έκανε απλά κάποτε, παρά τους κάνει ακόμα και σήμερα, γιατί οι γραφές τηρούνται στο σύνολό τους, δογματικά, αναλλοίωτες. Το ότι δεν διαλαλούνται αυτά ανοικτά, και δεν βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, οφείλεται μόνο σε μία προσωρινή νάρκωση του θρησκευτικού σθένους των πιστών, και στο γεγονός ότι αποτελούν πλέον –ευτυχώς– μία θλιβερή μειοψηφία.

 117. Συνεπώς όταν και εάν έρθει εκείνη η μαύρη η ώρα και αναλάβετε τις ευθύνες της χώρας, προφανώς στοχεύετε να επιβάλλετε την διδασκαλία του επιστημονικού υλισμού-αθεϊσμού,καθώς στο δικό σας μυαλό θεωρείται αυτονόητη η αλήθεια του.

  Άλλη μία προστυχιά. Ας συνεχίσουμε λοιπόν τις κόντρες με τις προστυχιές: η δική σου η θρησκεία, Θου Βου, προτρέπει τους ανθρώπους να σκοτώνουν τους συνανθρώπους τους αν εκείνοι δεν πιστεύουν στον δικό τους θεό. Και δεν το έκανε αυτό κάποτε, το κάνει ακόμα και σήμερα, γιατί οι γραφές τηρούνται στο σύνολό τους, δογματικά, αναλλοίωτες. Και το έχουμε δει, παραστατικά, γλαφυρά, ολοφάνερα, με ανατριχιαστική λεπτομέρεια, κατά τη διάρκεια της ιστορίας, όποτε η θρησκεία σου είχε το πάνω χέρι. Συνεπώς, ξαναπάρετε ποτέ το πάνω χέρι, θα συμβούν τα ίδια.

 118. @Διαγόρα

  Για πες μου δηλαδή, πως το εννοείς το «να το σέβεστε»; Μας είδες να παραβιάζουμε κάπου το Σύνταγμα; μας είδες να κάνουμε κάτι έξω από τα πλαίσια της έκθεσης των απόψεών μας και της διαμαρτυρίας;

  Πιθανόν κάποιοι ομοϊδεάτες σας-με βεβαιότητα δηλώνουν άθεοι,λάτρεις του Τζιπάκου και οπαδοί του χωρισμού Εκκλησίας-κράτους- να ήταν από αυτούς που βεβηλώνουν εκκλησιές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις τελευταίες εβδομάδες.

  Για τις «προστυχιές»:δε με αγγίζουν.Εξάλλου μόνος σου χαρακτήρισες το περιεχόμενο των συγκεκριμένων παρεμβάσεων σου και δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου.
  Αναμένω μίαν απάντηση από εσάς τους επιστημολάτρες γιατί εσείς δικαιούστε να απέχετε από τα θρησκευτικά και εγώ,ως μειονοτικός ταλιμπάν ορθόδοξος,δεν έχω δικαίωμα να απέχω από το μάθημα τής φυσικής,της βιολογίας,της σεξουαλικής αγωγής,της ιστορίας εφόσον θεωρώ ότι το περιεχόμενο της διδασκαλίας τους στα σχολεία είναι σε αντίθεση με τη συνείδηση μου.

  @Ika

  πρέπει να ανέχομαι τις θρησκευτικές απόψεις της πελιοψηφίας να γίνονται επίσημες κρατικές διαδικασίες

  Γιατί έτσι αποφάσισαν οι ιδρυτές αυτού τού έρμου κράτους και έτσι επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών σου.
  Αυτό που αρνείστε να παραδεχτείτε ,εθελοτυφλούντες,είναι ότι ο θρησκευτικός αποχρωματισμός της δημόσιας ζωής είναι κάτι που ουδέποτε συνέβη στον ελληνικό χώρο, όσο υπάρχει ιστορική μνήμη, και πως εάν επιβληθεί κάτι τέτοιο σημαίνει ενστερνισμός από την ελληνική πολιτεία του φωταδιστικού αξιώματος ότι δήθεν «η θρησκεία είναι ατομική υπόθεση».

  Kαι ναι,δεν επιθυμούμε αποκοπή του κράτους από την Εκκλησία,ούτε τα «άθεα γράμματα» σας και θα παλέψουμε ,όσο μοπορούμε ,να μη περάσουν οι σχεδιασμοί σας (που συμπίπτουν με του Στέητ Ντηπαρτμεντ,τι παράξενο!).
  Προς στιγμήν φαίνεται οι συσχετισμοί να μάς ευνοούν.
  Αν αλλάξουν,και πάλι δε χαλιόμαστε καθόλου.Επιβιώσαμε και με Νέρωνες,και με Σταυροφόρους,και με Αληπασάδες και γενίτσαρους και με Στάλιν και Τσαουσέσκου.

  «Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν. Κι όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν» που είπε κι ο μπαρμπα Γιάννης Μακρυγιάννης.

 119. Γιατρός Του Ικα said

  Πεστα Θ.Β.,ούτε εγώ δεν θα μπορούσα να τα πώ καλύτερα.

 120. Νίκος said

  Ανώνυμος είπε επί του:
  “τα άσχημα νέα είναι ότι ο Θεός δεν υπάρχει. Τα καλά όμως είναι ότι δεν τον χρειάζεστε”.

  γιατί βρε παιδιά τόση φασαρία για κάτι που δεν υπάρχει;
  εάν εσείς δεν τον χρειάζεστε μεγιά σας με χαρά σας, μην ασχολείστε,
  αφήστετο σ’ αυτούς που τον χρειάζονται, και υπάρχουν πολλοί.

  Αντε να στο μεταφράσω, για να καταλάβεις για ποιό λόγο η «φασαρία»:
  “τα άσχημα νέα είναι ότι ο Θεός δεν υπάρχει. Τα ασχημότερα νέα όμως είναι ότι κάποιοι με νύχια και με δόντια παλεύουν για να πιστεύουμε ότι υπάρχει, και για αυτό τον λόγο απαιτούν να το διδασκόμαστε από τα γενοφάσκια μας επί χρόνια και χρόνια, να το λουζόμαστε -θέλοντας και μη- καθημερινά και παντού, ώστε όταν θα το έχουμε χωνέψει καλά, να μας απομυζούν και να μας εξουσιάζουν βασιζόμενοι σε αυτήν την αντίληψη που μας έχουν φυτέψει στο μυαλό εξ απαλών ονύχων. »
  Στην εγκυκλοπαίδεια, στο λήμμα «πειθήνιο όργανο», έχει την φωτογραφία ενός χριστιανού.

 121. Στην εγκυκλοπαίδεια, στο λήμμα “πειθήνιο όργανο”, έχει την φωτογραφία ενός χριστιανού

  Πώς τον έχει;Στο Κολοσσαίο να τον τρώνε τα θηρία,στο Βυζάντιο να τον φυλακίζουν οι εικονομάχοι ή να τον σφάζουν οι σταυροφόροι,στη σκλαβιά να τον ανασκολοπίζουν οι πασάδες ή στα γκουλάγκ του Στάλιν να του κάνουν αθεϊστική «αναμόρφωση» μετά ψυχοφαρμάκων;

  Γίνεσαι λίγο σαφέστερος εάν θέλεις; :P

 122. Νίκος said

  Πώς τον έχει;Στο Κολοσσαίο να τον τρώνε τα θηρία,στο Βυζάντιο να τον φυλακίζουν οι εικονομάχοι ή να τον σφάζουν οι σταυροφόροι,στη σκλαβιά να τον ανασκολοπίζουν οι πασάδες ή στα γκουλάγκ του Στάλιν να του κάνουν αθεϊστική «αναμόρφωση» μετά ψυχοφαρμάκων;

  Τον έχει μπροστά στο παγκάρι να «λαδώνει» για την σωτηρία του :-)

 123. Μούτρο said

  @ΘουΒου

  «Πώς τον έχει;Στο Κολοσσαίο να τον τρώνε τα θηρία,στο Βυζάντιο να τον φυλακίζουν οι εικονομάχοι ή να τον σφάζουν οι σταυροφόροι,στη σκλαβιά να τον ανασκολοπίζουν οι πασάδες ή στα γκουλάγκ του Στάλιν να του κάνουν αθεϊστική «αναμόρφωση» μετά ψυχοφαρμάκων;»

  Όοοοοοοχι, πανοσιολογιότατε.
  Τον έχει με τη μορφή του Πατριάρχη στο Φανάρι επί τουρκοκρατίας…

 124. Gizas said

  … μην τα βαζεις με εναν βλακα ….θα σε ριξει στο επιπεδο του και θα σε νικησει λογω εμπειριας. θΒ τι πινεις και δεν μας δινεις;

 125. @Gizas

  … μην τα βαζεις με εναν βλακα ….θα σε ριξει στο επιπεδο του και θα σε νικησει λογω εμπειριας. θΒ τι πινεις και δεν μας δινεις;

  πώς να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου;μού το απαγόρευσες εξαρχής,με την πρώτη σου φράση.
  Καλή σταδιοδρομία…στη ΜENSA :P

  @Μούτρο

  Εγώ θα έλεγα ότι τον έχει με τη μορφή του Βενιαμίν μητροπολίτη Ιασίου και με του Χρυσόστομου μητροπολίτη Σμύρνης.
  Ψάξε να βρείς ποιοί ήσαν αυτοί και αν έχει μείνει μέσα σου κάποιο ίχνος εντιμότητος θα δείς την, άβολη για τους αθεϊστές και αντορθοδόξους,αλήθεια.

 126. Gizas said

  τον αυνανισμο πολλοι αγαπησαν τον αυνανα κανεις.

 127. Νίκος said

  Θου Βου είπε:

  Εγώ θα έλεγα ότι τον έχει με τη μορφή του Βενιαμίν μητροπολίτη Ιασίου και με του Χρυσόστομου μητροπολίτη Σμύρνης.
  Ψάξε να βρείς ποιοί ήσαν αυτοί και αν έχει μείνει μέσα σου κάποιο ίχνος εντιμότητος θα δείς την, άβολη για τους αθεϊστές και αντορθοδόξους,αλήθεια.

  Αγαπητέ,
  Δεν μιλώ για τους άλλους, αλλά για μένα: Δεν έχω την παραμικρή διάθεση να ψάξω για τον βίο των ανωτέρω. Να δεχτώ ότι θα βρώ ότι ήταν εφάμιλλοι του Γρηγορίου του Ε’ (μικρή ειρωνεία αυτό, σόρρυ). να το πιστέψω; Ας το πιστέψω ότι ήταν το καμάρι της ορθοδοξίας, άγιοι, μάρτυρες.
  Ο,τι και να μου πεις, δεν μπορείς να μου αποδείξεις δώσεις καν ενδείξεις ότι θεός υπάρχει, και μάλιστα είναι αυτή η καρικατούρα της Εβραϊκής μυθολογίας συνδυασμένη με «μπαχαρικά» που δεν απεδέχθησαν οι Εβραίοι.
  Τι ελαφρυντικά δίνουν κάποιοι καλοί και εξαίρετοι άνθρωποι (δες παρόμοιο παράδειγμα εδώ) όσον αφορά τον θεσμό που πρεσβεύουν, επειδή ήταν κάπως; Πόση αλήθεια του πιστώνουν; Ααααα, ξέχασα, ο Ντοστογιέφσκι… Και γιατί θέλεις παρέα να «ζήσεις τον μύθο σου στον Χριστιανισμό»; Ζήστον, και άσε τα αναπτυσσόμενα παιδικά εγκεφαλάκια να μην πέσουν σε τέτοια ναρκωτικά!

 128. Μούτρο said

  Πάλι ρίχνεις τη μπάλλα έξω από το γήπεδο. Ρε συ, εγώ σου μίλησα για Πατριάρχη κι όχι για κάτι παρακατιανούς Ιασίου και Σμύρνης…

 129. Προφανώς έχεις ήδη λάβει τις αποφάσεις σου σύμφωνα με τις προσωπικές σου προλήψεις και δεισιδαιμονίες.
  Γι αυτό δε σε ενδιαφέρει καμμία ιστορική αλήθεια παρά μόνο αυτό που νομίζεις γι αλήθεια κοιτώντας τον παραμορφωτικό καθρέπτη του αντιχριστιανικού φανατισμού σου.

 130. ithaca12830 said

  Συμφωνώ. Μόνο που τα νέα από την πρωτοπόρο στον τομέα Βρετανία δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά για την απήχηση των άθεων/αγνωστικιστών.
  http://ithaca12830.wordpress.com/2009/02/24

 131. Γιατρός Του Ικα said

  Το ότι το ένα τρίτο των ανθρώπων θεωρούν ότι η θρησκεία δεν έχει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική ζωή δεν είναι ενθαρρυντικό;Δεν ξέρω,ζήτημα ερμηνείας φαντάζομαι.Εμένα πάντως δεν μου φαίνεται και ιδιαίτερα άσχημο ποσοστό.

 132. ithaca12830 said

  To 1/3 σε μια χώρα πολυπολιτισμική (sic) χώρα δεν μου φαίνεται ικανοποιητικό ποσοστό. Οι, δε, απόψεις περί επιστροφής στις παραδοσιακές (αποικιοκρατικές/βικτωριανές;) αξίες που στηρίζει το 60% δεν μου προξενούν αισιοδοξία.

 133. Δε μου λες ρε Θου Βου, γιατί κάτι δεν έχω καταλάβει τόσον καιρό… Εσύ άλλη δουλειά από το να γράφεις σεντόνια με βλακείες όπου δεις ιστολόγιο που ξεφεύγει απ’το μαντρί του ανύπαρκτου Εβραίου Μαραγκού-Σούπερμαν που λατρεύεις (πρόβλημά σου που λατρεύεις κάτι που δεν υπάρχει δηλαδή, αλλά θα ήσουν αβλαβής αν δεν πάσχιζες, κάνοντάς μας τα αναπαραγωγικά όργανα Ζέπελιν, να μας πείσεις για τις ηλιθιότητες που πιστεύεις) δεν έχεις; Πώς ζεις δηλαδή; Όλη μέρα σ’ένα κομπιούτερ είσαι και κάνεις κήρυγμα; Γιατί αν δουλεύεις (λέμε τώρα) και την ώρα της εργασίας σου κάθεσαι κι ασχολείσαι με κόσμο που έχει γραμμένα στα παλαιότερα των υποδημάτων του αυτά που λες και πιστεύεις, τότε και ηλίθιος είσαι και κακός στη δουλειά σου, οπότε κινδυνεύεις με απόλυση – που βέβαια το να απολυθείς και τη θέση σου να πάρει κάποιος που θα τιμά το ψωμί που τρώει είναι φυσική επιλογή, σύμφωνα με την Εξέλιξη των Ειδών. Αλλά αν πληρώνεσαι για να μας τα κάνεις Ζέπελιν, τότε ρε αδερφάκι μου είσαι και πολύ γκάου, πολύ καμμένος και πολύ γλίτσας.

 134. Αριστείδης said

  Mr Θου Βου

  γιατί δεν απάντησες στο πολύ ωραίο link που παρέθεσαι ο αξιότιμος Sober για να σε αποστομώσει οριστικά.

  Sober είπε
  2009/02/18 στο 15:40

  “ενώ στην Ελλάδα η Ορθόδοξη Εκκλησία υπήρξε πάντοτε στο πλευρό των καταπιεσμένων”

  http://hellenicnews.wordpress.com/2007/07/11/%C2%A872-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%AD%CE%BE%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80/

  Τέτοια να λες να γελάμε και λίγο

 135. Φοβάμαι τον Ρασσιά του «Ύπατου Συμβούλιου Εθνικών» και του «Ανανεωτικού Ρεύματος» (που κάνει την καταγγελία),που θέλει να επαναφέρει την λατρεία των αρχαίων θεών,τον Καλόπουλο και τον φωσφόρο του , τον ,παλαιόθεν αθεογιουσουφιστή και εσχάτως συκο-φάντε μπαστούνι, Νίκο που μαζί με τον παραπάνω Αιρετικό αποκαλύπτουν τις σκοτεινές προθεσεις και πηγές χρηματοδότησης μου.

  Οι αθεολογούντες τελικά έχετε πλάκα.Μέχρι και με τους νεοπαγανιστές και τους σατανιστές προτίθεστε να συμμαχήσετε ενάντια στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

  Των οποίων τα ψεύδη γνωρίζω καλά και δεν προτίθεμαι να πάρω στα σοβαρά κανέναν δυστυχή Sober.

  Προτιμώ να απολαμβάνω τις ετερόκλητες συμμαχίες :)

 136. Γιατρός Του Ικα said

  Να μη σου πώ και με τον ίδιο τον Άρχοντα του ψεύδους….χαχαχαχα!!!

  Βραδιάτικα.

 137. Sober said

  http://www.gerotsakouli.gr/

  Ε ναι λοιπόν! Είναι όλα ένα ψέμμα που το σκηνοθετήσαμε εμείς. Όλοι αυτοί που παίζουν στα video είναι ηθοποιοί, οι αστυνομικοί, οι κάτοικοι, ο νομάρχης. Εγώ ήμουν αυτός που έπαιζε τον παπά. Οι παράγκες δεν υπήρχαν, εμείς τις στήσαμε, είναι όλα ψέυτικα σκηνικά. Νοικιάσαμε και τις μπουλντόζες, εμείς εκτυπώσαμε τα εξώφυλλα των εφημερίδων. Όλο είναι μια συνομωσία για να προκαλέσουμε πλήγμα στην ορθόδοξη εκκλησία και να επαναφέρουμε τον δωδεκαθεϊσμό και τα ομοφυλοφιλικά όργια, γιατί χωρίς αυτά είμαστε δυστυχείς. Όμως για άλλη μια φορά ο δαιμόνιος πράκτορας ΘΒ, με την επιφώτηση του αγίου πνεύματος, αποκάλυψε το ραδιούργο σχέδιό μας. Η μετάβαση στον νεοπαγανισμό ματαιώνεται.

 138. http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2203&Itemid=2

 139. Sober said

  http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=25333

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=12128&subid=2&tag=8334&pubid=1570562

  http://www.inout.gr/showthread.php?t=18903

  http://roides.wordpress.com/2008/01/24/240108/

  http://orfni.blogspot.com/2008/10/blog-post_4117.html

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=06.11.2008,id=53839952

  http://www.trikaland.gr/200810113951/eidiseis/topika/apo-ta-oikopeda-sta-dasi-fileta.html

  http://www.12830.gr/kataggelies/h-mhtropolh-lamias-diekdikei-th-dytikh-athhna.html

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=15585096,94909256,21255368,8010504,13795464,37534280,43451336,51276104,65470152,72959048,87141832

  http://dikaiopolis.pblogs.gr/2008/11/359528.html

  http://www.sporeas.com/to_Top-10_ton_xryson_Monastirion.htm

  http://www.dwdekatheon.org/orthodoksiekklisia/42-orthodoksiekklisia/950-xtizontai-ta-vatopedina-oikopeda.html

  Υπάρχουν και εκατοντάδες ακόμα link αλλά μου φαίνεται προς το παρόν ότι αυτά είναι αρκετά

 140. Sober said

  10 λεπτά με ένα απλό search:

  http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=25333

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=12128&subid=2&tag=8334&pubid=1570562

  http://www.inout.gr/showthread.php?t=18903

  http://roides.wordpress.com/2008/01/24/240108/

  http://orfni.blogspot.com/2008/10/blog-post_4117.html

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=06.11.2008,id=53839952

  http://www.trikaland.gr/200810113951/eidiseis/topika/apo-ta-oikopeda-sta-dasi-fileta.html

  http://www.12830.gr/kataggelies/h-mhtropolh-lamias-diekdikei-th-dytikh-athhna.html

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=15585096,94909256,21255368,8010504,13795464,37534280,43451336,51276104,65470152,72959048,87141832

  http://dikaiopolis.pblogs.gr/2008/11/359528.html

  http://www.sporeas.com/to_Top-10_ton_xryson_Monastirion.htm

  http://www.dwdekatheon.org/orthodoksiekklisia/42-orthodoksiekklisia/950-xtizontai-ta-vatopedina-oikopeda.html

 141. […] Ιουνίου 25, 2009 Άθεα λεωφορεία – Τώρα και στη Νέα Υόρκη! Posted by undantag under Uncategorized Leave a Comment  Ίσως θυμάστε τις αντίστοιχες περιπτώσεις της Μ. Βρεττανίας (2) (3) ή της Ιταλίας. […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: