cosmo.gr: Ανεπιθύμητος στη Βρετανία ο Ολλανδός ακροδεξιός Βίλντερς
Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2009/02/12
Δημοσίευση : 11/02/2009 21:36
Επικαλούμενο λόγους δημόσιας ασφάλειας, το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα του Ολλανδού ακροδεξιού βουλευτή Γκερτ Βίλντερς, ο οποίος έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων με την επίμαχη ταινία του «Fitna» που συνδέει το Ισλάμ με την τρομοκρατία.
Να σημειωθεί ότι ο Βίλντερς έχει παραπεμφθεί σε δίκη στην Ολλανδία για υποκίνηση μίσους εξαιτίας εμπρηστικής ταινίας που εξισώνει το Ισλάμ με τη βία και το φασισμό.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο: Ανεπιθύμητος στη Βρετανία ο Ολλανδός ακροδεξιός Βίλντερς
Για τους αγγλομαθείς, η ίδια είδηση στο BBC: Dutch MP banned from entering UK
(Εν τω μεταξύ, το Έθνος Online χτενίζεται.)
Copyright © 2009 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης
Άρθρα μέσω RSS
Σχόλια μέσω RSS
Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email
Διαγόρας ο Μήλιος said
Είναι πολύ κρίμα που η Ευρώπη από τη μιά μεριά κάνει ως επί το πλείστον όλα τα χατήρια του Ισλάμ, ενώ από την άλλη στα πλαίσια εντελώς άστοχων προσπαθειών να περιορίσει τα προβλήματα περνάει φασιστικούς νόμους όπως αυτούς που απαγορεύουν τα θρησκευτικά σύμβολα και τις θρησκευτικές ενδυμασίες στα σχολεία, και εν τω μεταξύ οι φωνές που ακούγονται πιό πολύ ενάντια σε όλη αυτή την παράνοια είναι μερικών «γραφικών» ακροδεξιών όπως ο Γκερτ Βίλντερς.
Panos said
Πού είναι οι ιδέες του Διαφωτισμού; Σιγά σιγά η Ευρώπη γίνεται χειρότερη από την θεοκρατική Ανατολή.
Ανώνυμος said
Θα ακουστώ σαν τον ΘΒ αλλά ρίξε εδώ μια ματιά: http://en.wikipedia.org/wiki/Geert_Wilders#Political_principles
Ο κος. Βίλντερς είναι υπέρμαχος (ανάμεσα σε άλλες ακρότητες) της απαγόρευσης της μαντήλας σε δημόσια κτίρια, άρα δεν ξέρω κατά πόσο είναι ενάντια στην παράνοια.
Θα μου πεις από τη μία: Αξίζει κάποιος να δέχεται απειλές για τη ζωή του βάσει μόνο των ιδεών;
Από την άλλη όμως είναι αρχηγός κόμματος, και υποτίθεται ότι οφείλει να κρατήσει ήπιους τόνους απέναντι στις μειονότητες. Με παρόμοιες εκφράσεις ξεκίνησαν σε άλλες χώρες πογκρόμ και επελάσεις, άρα είναι λογικό να υπάρχει βίαιη αντίθεση στο ενδεχόμενο να έρθει στην εξουσία.
SimonSays said
Εγώ ήμουν ο ανώνυμος παραπάνω.
Θου Βου said
Ασφαλώς στην Αγγλία δεν προκειται να απαγορευθεί ποτέ η είσοδος στον Avigdor Liberman,ο οποίος διακηρύσσει ότι «θα προωθήσει νόμο βάσει του οποίου θα… απελάσει 1.200.000 Παλαιστινίους με ισραηλινό διαβατήριο!»
Το φασιστικό κόμμα του ήρθε τρίτο στις προσφατες εκλογές του Ισραήλ με 15 έδρες.
http://theamapati.wordpress.com/2009/02/08/delastik/
Διαγόρας ο Μήλιος said
Η παράνοια έχει δύο αντίθετες όψεις: η μία όψη της παράνοιας είναι ότι η Ευρώπη πολλές φορές κάνει τα χατήρια του Ισλάμ, υποκύπτει σε απειλές, κάνει παραχωρήσεις, και όλα αυτά μέσα στα πλαίσια της επιλογής της οδού της ελαχίστης σύγκρουσης. Η αντίθετη όψη της παράνοιας είναι η απαγόρευση των θρησκευτικών συμβόλων, κλπ. Οι γραφικοί ακροδεξιοί όπως ο Γκερτ Βίλντερς αντιτίθενται μόνο στην πρώτη όψη της παράνοιας. Δυστυχώς δεν υπάρχουν και πολλοί (που να ακούγονται και) που να αντιτίθενται στη δεύτερη όψη της παράνοιας.
SimonSays said
Τι να σου πω, δεν ξέρω κατά πόσο η Ευρώπη κάνει χατίρια στο ισλάμ άρα πάω πάσο. Εδώ στις -τάχα μου- ανεξίθρησκες ΗΠΑ πάντως φτάσαμε 2006 για να εκλεχθεί ο πρώτος μουσουλμάνος στην βουλή των αντιπροσώπων όταν υπάρχουν 7-8 μουσουλμάνοι κάτοικοι.
@ithaca said
Ο tempora o mores. Την καλησπέρα μου
Ζαπηοδ said
Η πολύ έντονη -και απολύτως δίκαιη- αντίδρασή μας στην αντιδημοκρατική απαγόρευση των θρησκευτικών συμβόλων πρέπει πάντως να έχει μπερδέψει τους τυπάκους που θέλουν να σχηματοποιούν τους άθεους σε τακτοποιημένα «κουτάκια» αντιπαλότητας.
Από την μια θέλουν να μας αποδώσουν χαρακτηριστικά απογόνων του σταλινισμού που απεργάζονται την καταπίεση και εξόντωση των θρησκευόμενων, ανάλογη των κομμουνιστικών δικτατοριών, και από την άλλη μας βλέπουν να αντιδρούμε σε πολύ «ελαφρότερες» παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πιστών, όπως την απαγόρευση των σταυρών και της μαντίλας στα Γαλλικά σχολεία.
Ίσως πάλι να το αποδίδουν σε συνωμοσία που εξυφάναμε για να τους παραπλανήσουμε από τα… σκοτεινά μυστικά μας σχέδια :P
Θου Βου said
Για τον υφέρποντα φασισμό των απογόνων του «διαφωτισμού»:
http://agent000.wordpress.com/2009/02/12/%CE%BF-%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%8A%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B6%CE%AE%CE%BB%CE%BF%CF%82/
Γιατρός Του Ικα said
Περίεργο βρε παιδιά,εμείς εδώ που απεργαζόμαστε να κλείσουμε τις εκκλησιές και να ξουρίσουμε τους παπάδες,χαρακτηρίζουμε φασιστικούς τους νόμους που απαγορεύουν τα θρησκευτικά σύμβολα στους δημόσους χώρους;Πείτε και σε μένα γιατί μπερδεύτηκα,είπατε τίποτα στις συναντήσεις που εμένα μου διαφεύγει;
Aαααα…κατάλαβα.Το κάνουμε για ξεκάρφωμα…οκ.
Ιοκάστη said
Γιατρέ άλλο τα σύμβολα να τα φοράει κάποιος, δεν μπορείς να απαγορέψεις σε κανέναν αν φοράει σταυρό πχ. Άλλο όμως να τα κρεμάνε στους τοίχους ή να γίνεται δημόσια προσευχή από όλους σ’ένα σχολείο.
Ζαπηοδ said
Ιοκάστη, το πρόβλημα με την Γαλλία είναι οι ακρότητες που οδηγούν, ουσιαστικά, στην απαγόρευση εκδήλωσης της θρησκευτικότητας σε πολλούς δημόσιους χώρους. Όπως η απαγόρευση στους μαθητές συμβόλων και ενδυμασιών που υποτίθεται ότι αντίκεινται στην «laïcité» (σταυροί, μαντήλες κ.ο.κ.). Αυτά είναι εντελώς αντίθετα στο πνεύμα του διαφωτισμού και της ελευθερίας πεποιθήσεων που διακήρυξε, και γι’αυτό πρέπει να τα πολεμήσουμε σθεναρά. Η ελευθερία πεποιθήσεων δεν διυλίζεται από τον βαθμό συμφωνίας μας με αυτές. Κι ας είναι ανόητες.
Ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός και η δημόσια προσευχή, στα οποία αναφέρεσαι, είναι πολύ διαφορετικά, γιατί εκεί, ουσιαστικά, μιλάμε για επιβολή πεποιθήσεων από το σχολείο, όχι αυτόβουλη συμμετοχή από τους μαθητές.
———————————-
2009-02-13, 3:10
Γιατρέ, θα εισηγηθώ την άμεση εκδίωξή σου από την Εβραιομασσονική συνωμοσία για τον Νέο Διωγμό Των Χριστιανών, καθώς ξεσκέπασες την μπλόφα μας χωρίς ενδοιασμό.
Από την στάση σου στην συνέχεια θα εξαρτηθεί αν θα εξαπολύσω την μήνιν των νεφελίμ και της λευκής αδελφότητας εναντίον σου, ή θα αρκεστώ στην πρόταση απλής διαγραφής. ;-)
Γιατρός Του Ικα said
Ναι Ιοκάστη,αυτό εννοώ,δεν έγινα σαφής.
@Ζαπηοδ
Το μόνον έγκλημά μου η αφέλια εστί.Μήπως συνεχίζεται με την προσδοκία μου για έλεος από τον Σκοτεινότατο;
———————————-
2009-02-19, 3:02
Πρός χάριν ενημέρωσης η ταινία του Βίλντερς: Fitna,η ταινία
Δεν επικροτώ την ισοπεδωτική οπτική του σκηνοθέτη για όλο το Ισλάμ,ξέρω ότι για να είναι ολοκληρωμένη η εικόνα θα έπρεπε να έχουμε εικόνες και από το Ιράκ και την Παλεστίνη,ούτε εξισώνω τα ιμπεριαλιστικά και τα σιωνιστικά εγκλήματα με την ισλαμική τρομοκρατία (αν και δεν απέχουν και πολύ),αλλά έχει και κάποια δίκια η ταινία.
Προσοχή η ταινία έχει πολύ σκληρές εικόνες.
Όσον αφορά δε τις δικές μου απόψεις για την σχέση της θρησκείας με την τρομοκρατία,θα έλεγα ότι συμφωνούν περισσότερο με τις απόψεις του Scott Atran.Δείγμα εδώ: Ομιλία του Atran στο Beyond belief 2
Το βίντεο είναι διάρκειας περίπου 40 λεπτών,είναι κατά τη γνώμη μου μιά πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση-ανάλυση της ισλαμικής τρομοκρατίας και των αιτίων της από έναν από τους κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο και επιπλέον δηλωμένο άθεο.Άρα η διαφωνία του με τον Harris που εδώ εκπροσωπεί την γραμμή Hitchens είναι αξιοσημείωτη.
———————————-
2009-02-19, 3:06
Δεν ξερω,δεν δουλεύουν τα links.Οπότε ορίστε το πρώτο για την ταινία του Bιλντερς http://www.themoviefitna.com/fitna-the-movie/
Και το δεύτερο για την ομιλία του Atran: http://video.google.com/videoplay?docid=5701806759199654816&hl=el
Διαγόρας ο Μήλιος said
Γιατρέ του ΙΚΑ, σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Όσο για τους σύνδεσμους που δεν δουλεύουν, αν τυχόν δοκίμασες να αντιγράψεις το παράδειγμα που υπάρχει στην ενότητα «Μορφοποιώντας το Κείμενο» της σελίδας «Οδηγίες Χρήσης» και να το χρησιμοποιήσεις αυτούσιο, τότε πράγματι δεν δούλευε, (έπρεπε να αντικαταστήσει κανείς τα «έξυπνα» εισαγωγικά που βάζει η WordPress με απλά,) και μόλις τώρα το διόρθωσα ώστε να δουλεύει.