Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Γιατί προτιμώ gmail και gtalk

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2009/01/20

Σήμερα θα γράψω για ένα τεχνολογικό θέμα, πράγμα που δεν συνηθίζω.  Απλά, καθώς όλο και περισσότερα άτομα δικτυώνονται μαζί μου, και η διαχείριση της επικοινωνίας γίνεται όλο και πιό πολύπλοκη, έχει προκύψει η ανάγκη να πω κάποια πράγματα για να μην τα επαναλαμβάνω συνέχεια.

Γιατί προτιμώ το gmail έναντι οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας email.

  • Δεν είναι microsoft.

  • Είναι 100% web-based, πράγμα που σημαίνει ότι:

    • Δεν χρειάζεται εγκατάσταση.

    • Είναι προσβάσιμο από οποιονδήποτε υπολογιστή.  (Σπίτι, γραφείο, επίσκεψη, ταξίδι, κλπ.)

    • Δεν χάνω όλες τις επαφές μου και όλα τα παλιά μου μηνύματα αν πάθει κάτι σοβαρό ο υπολογιστής μου.

    • Δεν χρειάζεται να μεριμνώ για τη μεταφορά των επαφών μου και των παλιών μου μηνυμάτων κάθε φορά που αλλάζω υπολογιστή.

  • Προσφέρει πολύ καλές δυνατότητες αναζήτησης κειμένου μέσα σε όλα τα μηνύματα email που έχω ανταλλάξει από τότε που άρχισα να το χρησιμοποιώ.

  • Υποστηρίζει pop3 για να μπορεί κανείς να κατεβάζει το ταχυδρομείο του σε τοπικό email client, (ας πούμε στο outlook, ) πράγμα που είχα εκτιμήσει ιδιαιτέρως όταν αποφάσισα να αρχίσω να χρησιμοποιώ gmail,  γιατί έκανε τη μετάβαση ανώδυνη, αν και τώρα τελευταία έχω σταματήσει να κάνω ακόμα κι αυτό, γιατί σε τελική ανάλυση τα μηνύματα μου είναι άχρηστα στο outlook.

  • Υποστηρίζει προσωπικό domain name και email forwarding, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί gmail χωρίς να φαίνεται πουθενά αυτό, (εκτός από τους headers στον πηγαίο κώδικα των μηνυμάτων,) πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει ότι οι τύποι δεν προσπαθούν να εγκλωβίσουν το χρήστη στο δικό τους προϊόν, πράγμα που είναι από μόνο του λόγος για να πει κανείς «να πάτε να πνιγείτε» σε όλους εκείνους που δεν προσφέρουν τέτοιες δυνατότητες, προσπαθώντας να εγκλωβίσουν τους χρήστες στο προϊόν τους.

  • Υποστηρίζει τροφοδοσία περιεχομένου για το inbox (δηλαδή το inbox ως RSS.)

  • Έχει όλες τις ρυθμίσεις όπως κωδικοποίηση χαρακτήρων κλπ. σωστές από την αρχή, και έτσι δεν πάσχει από την πληθώρα εκείνη των προβλημάτων που μαστίζουν διάφορους ταλαίπωρους που δεν μπορούν να διαβάσουν μηνύματά γιατί βλέπουν κολυβογράμματα, ή τα διαβάζουν μεν αλλά κάθε τι που στέλνουν είναι σε ιερογλυφικά, ή αναγκάζονται να γράφουν το subject line σε greeklish γιατί αλλιώς εμφανίζεται σαν ορνιθοσκαλίσματα, κλπ.  (Τέρμα τα «Re: ΆÎ¯Îºà ŽÃƒ‚·» και τα «Re: Î ÎµÏ Î¯ Ï€Ï Î¿Î´Î¿ÏƒÎ¯Î±Ï» και τα «ïíåéñåýïìáé íá êÜíù êÜôé ðïõ èá äþóåé óôçí Åêêëçóßá áöïñìÞ íá ìå áöïñßóåé.».)

Γιατί προτιμώ το gtalk έναντι του ms messenger

  • Δεν είναι microsoft.

  • Κρατάει ιστορικό όλων των στιγμιαίων μηνυμάτων, και το κρατάει για πάντα.

  • Είναι ολοκληρωμένο με το gmail (κοινά contacts, κοινό ιστορικό, κοινή αναζήτηση, και πρόσβαση και στα δύο από την ίδια σελίδα.)  Ειδικά η κοινή αναζήτηση είναι τρελά χρήσιμη όταν ξέρεις ότι έχεις αναφερθεί στο παρελθόν σε κάποιο θέμα, αλλά δεν θυμάσαι αν ήταν μέσω email ή μέσω chat, ή αν θες να δεις όλα τα μηνύματα που έχεις ανταλλάξει με κάποιο πρόσωπο, ασχέτως του αν τα μισά ήταν μέσω email και τα άλλα μισά μέσω chat.

  • Είναι 100% web-based, πράγμα που σημαίνει ότι:

    • Δεν χρειάζεται εγκατάσταση.

    • Είναι προσβάσιμο από οποιονδήποτε υπολογιστή.  (Σπίτι, γραφείο, επίσκεψη, ταξίδι, κλπ.)

    • Δεν χάνω όλο το ιστορικό των στιγμιαίων μηνυμάτων μου αν πάθει κάτι σοβαρό ο υπολογιστής μου.

    • Δεν χρειάζεται να μεριμνώ για τη μεταφορά του ιστορικού των στιγμιαίων μηνυμάτων μου κάθε φορά που αλλάζω υπολογιστή.

  • Δεν έχει χίλια-δυό μπιχλιμπίδια και καραγκιοζάκια που ειλικρινά δεν χρειάζομαι και μου προκαλούν ζαλάδα μόνο και μόνο που τα βλέπω μπροστά μου.

  • Δεν έχει διαφημίσεις. (Αγκρρρ.)

  • Το χρησιμοποιεί ήδη πολύς κόσμος.  Όχι τόσοι όσοι χρησιμοποιούν ms-messenger, αλλά αρκετοί ώστε να είναι βιώσιμο.

  • Ανέφερα ότι δεν είναι microsoft ;

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν «messenger τέλος, από εδώ και πέρα μόνο gtalk», αλλά ας τα έχουν υπόψιν τους όσοι χρησιμοποιούν και τα δύο, για να ξέρουν πως προτιμώ το gtalk.

Copyright © 2009 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

21 Σχόλια προς “Γιατί προτιμώ gmail και gtalk”

  1. Ξέχασες να αναφέρεις και τα καλά του google reader.
    The best! The best! The best!

  2. Εννοείται ότι χρησιμοποιώ και google reader, αλλά αυτό είναι μία προσωπική επιλογή η οποία δεν αφορά κανένα από τα άτομα με τα οποία επικοινωνώ, και δεν έχω να κερδίσω τίποτα από το να προσηλυτίσω κόσμο στη χρήση του google reader. Αντιθέτως, τα παραπάνω περί gmail και gtalk αποσκοπούν στο να αυξήσουν τον αριθμό των γνωστών μου που χρησιμοποιούν gtalk αντί για άλλο messenger, γιατί το gtalk με βολεύει πολύ.

    Και επίσης δεν είναι microsoft.

  3. draminos said

    Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω, αλλά αν κάποιο site μου ζητάει για οποιοδήποτε λόγο το e-mail μου, και μετά με πρήζουν με spam, τους δίνω το 10 minute mail. http://www.10minutemail.com/10MinuteMail/
    Το δοκίμασα, και ξεμπέρδεψα με πολλούς φορτικούς που θέλουν το λογαριασμό μου.

    Είναι εκτός των άλλων και στα ελληνικά για όποιον δεν πολυκαταλαβαίνει αγγλικά.

  4. Α, πολύ ωραίο το 10 minute mail, Δραμινέ. Παλιότερα ήξερα το 2Prong, αλλά δυστυχώς αυτό δεν υπάρχει πλέον.

  5. nting said

    Πάντως κράτα το ότι κατά καιρούς έχουν χαθεί μηνύματα από λογαριασμούς gmail ή όταν αν έχεις τα μηνύματά σου μόνο εκεί κινδυνεύεις να ανακαλύψει κάποιος τον κωδικό σου κάποια στιγμή και να στα σβήσει όλα.

    Επίσης με ανησυχεί η ιδέα το google (ή κάθε google) να έχει όλες τις επικοινωνίες μου αποθηκευμένες. Πες ότι αύριο σου κάνει κάποιος μια μήνυση και καταφέρνει δικαστικά να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά σου δεδομένα για να αποδείξει κάτι, αυτό σημαίνει πως τα ΠΑΝΤΑ θα περάσουν στα χέρια της αστυνομίας.

    Επίσης το facebook κρατάει για τουλάχιστον 2 χρόνια κάθε επικοινωνία, αλλαγή προφίλ, φωτογραφίας, κλπ που έχεις καταχωρίσει ακόμα και αν για σένα φαίνεται διαγραμμένη. Κάθε facebook application που ενεργοποιείς αποκτά άμεσα πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά σου δεδομένα εκτός από την email σου (φωτογραφίες, κλπ) και κάθε facebook application που ενεργοποιεί επαφή/φίλος σου διαβάζει όλα τα δεδομένα που μπορεί να διαβάσει και ο φίλος σου για σένα.

    Για άλλο ξεκίνησα, αλλού κατέληξα, πάντως το θέμα είναι πως όλα αυτά κάποια στιγμή θα γυρίσουν εναντίων μας…

    (Δεν είμαι τεχνοφοβικός, άλλωστε και εγώ gmail χρησιμοποιώ, απλά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν τις επιπτώσεις)

  6. Nting, δεν νομίζω πως είσαι τεχνοφοβικός, μάλλον παρανοϊκός είσαι, με την ιατρική έννοια της παράνοιας, η οποία είναι «ψυχιατρική πάθηση που χαρακτηρίζεται από σοβαρά, χρόνια αισθήματα καταδίωξης, δυσπιστίας, φιλυποψίας κλπ» αν κρίνω από το email που καταχώρισες μαζί με το σχόλιό σου (@nowhere.com).

    C-:= Αστειεύομαι, μην βαράς!

    Ορθά είναι όλα αυτά που λες, βέβαια. Ο αντίλογος, που δεν τα αναιρεί, παρά προσπαθεί να δείξει ότι δεν είναι και τόσο σημαντικά, έχει ως εξής:

    Εκτιμώ ότι περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να χάσει κανείς μηνύματα λόγω δυσλειτουργίας του (κατά κανόνα) κακώς συντηρημένου προσωπικού του υπολογιστή, παρά από δυσλειτουργία του gmail.

    Όποιος δραστηριοποιείται στον συναρπαστικό και ιδιαίτερα επικερδή τομέα του εγκλήματος καλά θα κάνει να κρατάει όλα τα δεδομένα του στο σπίτι του, με κάποιο λογισμικό που να προσφέρει strong encryption και plausible denial. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, που τα περιεχόμενα του inbox μας δεν μας στέλνουν στη φυλακή, δεν υπάρχει πρόβλημα με το να δίνουμε σε κάποια εταιρεία να φιλοξενεί το inbox μας.

    Αντιθέτως, σε κάποια υποθετική περιπέτεια που θα μπορούσε να έχει ο καθένας μας με τον ελληνικό νόμο, όπου κάποιοι μπουνταλάδες μπάτσοι θα μπουκάρουν μέσα στο σπίτι μας και θα κατάσχουν τον υπολογιστή μας επειδή κάποιος-που-δεν-γνωρίζουμε-άφησε-ένα-σχόλιο-στο-ιστολόγιό-μας-με-σύνδεσμο-προς-κάποιον-άλλο-για-τον-οποίο-δεν-ακούσαμε-ποτέ, περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να παραμείνουν ασφαλή τα δεδομένα μας έχοντάς τα στο google παρά στον προσωπικό μας υπολογιστή.

  7. Διαγόρα με το yahoo mail που χρησιμοποιούσα είχα απελπιστεί από τα spam. Τώρα με το gmail όλα δουλεύουν ρολόι. Επίσης επειδή αναφέρθηκες στη microsoft θέλω να πω ότι ενώ χρησιμοποιώ αποκλειστικά mozilla firefox αναγκάζομαι να κοιτάω συνέχεια πώς φαίνεται η σελίδα μου από τον explorer κάθε φορά που δημοσιεύω ένα πόστ επειδή ένα 20-30% των αναγνωστών μου χρησιμοποιούν explorer ο οποίος τη μια δεν μου εμφανίζει όλα τα πόστ που έχω στην πρώτη σελίδα μου ενώ άλλες φορές δεν εμφανίζει την μπάρα δίπλα με τις συνδέσεις κτλ. Άσε που όλα στη σελίδα μου φαίνονται χειρότερα. Έτσι ενώ δεν θέλω να μπλέκω με τον explorer έχω αναγκαστικά προβλήματα με αυτόν.

    Και τα windows έχουν πολλά προβλήματα. Νομίζω ότι έχεις δίκιο που λες συνέχεια για την microsoft. Με το mozilla δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα, ούτε μια φορά!

  8. gd047 said

    Συμφωνώ απολύτως με τις προτιμήσεις του Διαγόρα και προσπαθώ να πείσω και τους γνωστούς μου χρησιμοποιώντας παρόμοια επιχειρήματα.

    Αυτό που θα περίμενα να υποστηρίζει το gtalk και δεν το κάνει είναι η συνδιάλεξη. Βαρέθηκα να κάνω copy paste σε παράθυρα όταν συζητάμε 3-4 άτομα μαζι. Για να δουμε..

  9. Explorer; Τί είναι αυτό; Έχω ξεχάσει την ύπαρξή του εδώ και χρόνια (ευτυχώς), netscape αρχικά και mozilla firefox πλέον.. Αλλά με το yahoo mail δεν είχα ποτέ πρόβλημα, ούτε και τώρα, ελάχιστα spam, το έχω λατρέψει. Και ναι, το msn είναι microsoft και αυτό είναι τραγικό αλλά και το google δεν το έχουν άγιοι, τα ίδια χάλια είναι κι αυτό, στο εξωτερικό είχε γίνει χαμός κάποια φάση (δεν ξέρω τί έφτασε εδώ). Δεν έχω πρόβλημα με το gmail, που πρόσφατα άρχισα να χρησιμοποιώ, αλλά πόσους λογαριασμούς να έχει ένας άνθρωπος;;; (τώρα πλέον είμαι στους 3 νομίζω). Και πόσα chat ανοιχτά ταυτόχρονα; Όλοι οι γνωστοί μου στο msn είναι (γι’αυτό και άφησα το icq…) κι αυτό είναι ένα θεματάκι..

  10. Νίκος said

    Ο καθείς με τα βιώματά του και τους κύκλους που κομπιουτεροανδρώθηκε(!) και ζει.
    Στην εταιρεία που δούλευα έπαιζε στα τελευταία χρόνια έπαιζε skype, και εχω φέρει πολλούς γνωστούς μου εκεί. Τον explorer τον έχω ξεχάσει 4-5 χρόνια και παίζω α-πο-κλει-στι-κά FFox, και mini opera στο κινητό. Για τους gmailάδες, συνιστώ το gmail mobile για το κινητό τους, ελαφρύ και λειτουργικότατο.

  11. Πάντως χαίρομαι πολύ που ακούστηκαν μερικές νέες φωνές σε αυτό το άρθρο. Draminos, Nting, Gd047, να φανταστώ πως παρακολουθείτε από αθεϊστικό ενδιαφέρον, αλλά είστε συνηθισμένοι να σχολιάζετε μόνο τεχνολογικά θέματα και γι’αυτό δεν σας έχουμε ξανακούσει μέχρι στιγμής;

    Για κομπιουτεράδες τα πάτε πολύ καλά πάντως, ούτε greeklish βλέπω, ούτε περιττή χρήση ξένων λέξεων… μπράβο! Πρόσθετοι βαθμοί (όπως λέμε και στα ελληνικά, «μπόνους πόιντς») στον Gd047 που ξόδεψε πάμπολλα μικροδευτερόλεπτα για να βρει και να πει τη λέξη «συνδιάσκεψη» αντί για «conference». Οι περισσότεροι κομπιουτεράδες που ξέρω δεν θα έλεγαν «συνδιάσκεψη» ακόμα κι αν πέρναγε απ’το μυαλό τους η λέξη: πρόκειται για ένα ευρέως διαδεδομένο στην Ελλάδα σύνδρομο που χρήζει κλινικής ψυχιατρικής μελέτης.

    Ελπίζω κι εγώ να προστεθεί η δυνατότητα συνδιάσκεψης στο gtalk. Όταν γίνει αυτό, θα είναι τέλειο. Τώρα, είναι απλά πάρα πολύ καλό.

  12. nting said

    Ναι η αλήθεια είναι ότι σε παρακολουθώ καιρό. Ο λόγος που δεν βλέπεις συχνά σχόλιά μου είναι ότι συμμετέχω μόνο όταν έχω κάτι να πω (και χρόνο και διάθεση να το κάνω).

    Επίσης συνηθίζω να χρησιμοποιώ διαφορετικά ψευδώνυμα από blog σε blog (και πολλές φορές και στο ίδιο blog – αν και στο δικό σου δεν έχει γίνει αυτό) αφήνοντας όμως το ίδιο (σχεδόν πάντα ψεύτικο) email οπότε ο διαχειριστής ξέρει αν θέλει με ποιον έχει να κάνει. Φυσικά δεν χρησιμοποιώ την δυνατότητα αυτή για να παραβιάσω το netiquette.

    Ο λόγος είναι ότι δεν είμαι blogger και δεν έχω λόγο το κάθε σχόλιό μου να συνδέεται με το πρόσωπό μου, εκτός αν το επιθυμώ εγώ.

    Θεωρώ την ανωνυμία του ίντερνετ το πιο μεγάλο δώρο στην σημερινή κοινωνία και έχω (πιθανώς) πολλά πράγματα να χάσω στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή αν ταυτολογηθούν οι απόψεις μου με το πρόσωπό μου σε ένα δημόσιο μέσο όπως το internet. Άλλωστε και εσύ κάποιο παρόμοιο λόγο θα έχεις για να μπλογκάρεις με ψευδώνυμο και αν και οι γύρω σου ξέρουν τις απόψεις σου, δεν θα ήθελες να βρεθεί κάποιος αύριο και να πει το όνομά σου, που δουλεύεις και που μένεις.

    Η ευκολία με την οποία μπορεί σήμερα κάποιος να κάνει το ψυχολογικό προφίλ κάποιου ατόμου (μαζί με άλλα προφίλ συμπεριφοράς, απόψεων, κλπ) από τις καθημερινές ευκολίες του google/facebook/bloging κλπ με τρομάζει και το έχω αποδείξει πολλές φορές σε άτομα που ενώ δεν τα γνώριζα έμαθα πράγματα για αυτούς που ούτε οι ίδιοι ξέρουν ότι υπάρχουν δημόσια – χωρίς καν τεχνικές χάκινγκ. Στο μέλλον να είσαι σίγουρος ότι όλες αυτές οι πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν εναντίων μας, όχι γιατί είμαι πεσιμιστής ή αλλά γιατί η ιστορία το έχει αποδείξει πολλές φορές. Δεν θέλω να καταχραστώ τον χώρο σου και να πάω την συζήτηση αλλού, πάντως αυτό ήδη γίνεται και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται περισσότερο και με ακόμα πιο βίαιο τρόπο (http://www.timesonline.co.uk/tol/news/politics/article5439604.ece)

    Το πιο πιθανό είναι ότι ακούγομαι παρανοϊκός όπως μου καταλόγισες (σε κάθε αστείο υπάρχει μια μεγάλη δόση αλήθειας) χωρίς να είμαι περισσότερο από εσένα – δεν έχω χρόνια αισθήματα καταδίωξης, δυσπιστίας, φιλυποψίας. Δεν θεωρώ ότι καταδιώκομαι και δεν δυσπιστώ απέναντι στο πρόσωπό σου (αλλιώς θα ήμουν εδώ να γεμίζω τελικά σεντόνι με μπλα μπλα; ) απλά δεν θέλω να το κάνω πιο εύκολο σε όποιον θελήσει να μάθει περισσότερα για τον πραγματικό εμένα.

    Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζω πολλά πράγματα για το πως δουλεύουν τα πράγματα στην τεχνολογία και ο λόγος που μάλλον και οι υπόλοιποι χρησιμοποιούμε ελληνικά και όχι greeklish είναι πιθανώς το καλύτερο βιοτικό επίπεδο.

    Χαριτολογώντας από την πλευρά μου θα σε «κατηγορήσω» για υπεροψία και τάσεις κλινικού ναρκισσισμού γιατί από την μια κατηγορείς τους κομπιουτεράδες πως πάσχουν από σύνδρομα χρήσης ξένων όρων που χρήζουν κλινικής ψυχιατρικής μελέτης και στο κείμενό σου διαβάζω πλήθος όρων που αποδίδονται εύκολα στην ελληνική όπως web-based, domain name, email forwarding, inbox, contacts, chat…

    Ειλικρινά φιλικά και χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης :-)

  13. Nting, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, και για τις επισημάνσεις σου.

    Αν εισήγαγες την πραγματική σου διεύθυνση email θα την έβλεπα μόνο εγώ, οπότε με το να μην την εισάγεις δείχνεις καχυποψία μόνο προς εμένα. Δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν το παίρνω κατάκαρδα, το μόνο θύμα είναι οι «λεπτότητες», τις οποίες είναι προσωπική μου επιλογή να τις σώζω όταν μπορώ τις κακόμοιρες. Επίσης με το να μην εισάγεις την πραγματική σου διεύθυνση email χάνεις τη δυνατότητα να λαμβάνεις αυτόματες ειδοποιήσεις μέσω email για κάθε νέο σχόλιο που αναρτάται στη συζήτηση, και είμαι σίγουρος πως θα μπορούσες να βρεις έναν τρόπο ώστε να εισάγεις κάποια διεύθυνση email που να καταλήγει σε εσένα χωρίς «να το [κάνεις] πιο εύκολο σε όποιον θελήσει να μάθει περισσότερα για τον πραγματικό [εσένα]».

    Για το άρθρο των Times, τι να πω, φρίκη, αίσχος, αιτία για επανάσταση και βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης, κλπ. Για την ανωνυμία συμφωνούμε στα βασικά αλλά διαφωνούμε σε κάποια δευτερεύοντα μεν, άξια λόγου πλην δε, σημεία. Για τους δικούς μου λόγους να είμαι ανώνυμος είχα σκοπό να γράψω σε μελλοντικό άρθρο, αλλά μιά και το έφερε η συζήτηση, ας ανταλλάξουμε κάποιες γνώμες εδώ.

    Τελικά, υπάρχουν δύο ξεχωριστά ζητήματα: το ένα είναι η απόκρυψη της πραγματικής ταυτότητας του διαδικτυακού πολίτη, πράγμα που συμφωνώ ότι είναι ένα ιδανικό άξιο υπεράσπισης με νύχια και με δόντια, και μάλιστα βασικό εχέγγυο για την ελευθερία της άποψης και για τη δημοκρατία. Το άλλο είναι η συσχέτιση όλων των συνηθειών και των εκφάνσεων της ιδιοσυγκρασίας ενός διαδικτυακού πολίτη, και η δυνατότητα συγκρότησης του «ψυχολογικού προφίλ» του, «μαζί με άλλα προφίλ συμπεριφοράς, απόψεων, κλπ» όπως είπες. Αυτό δεν νομίζω πως είναι απευκταίο, αντιθέτως βοηθάει στον εμπλουτισμό της εμπειρίας των διαδικτυακών συναναστροφών του καθενός, γιατί καταλήγουμε να συναναστρεφόμαστε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και όχι απομονωμένα αιωρούμενα αποσπάσματα προσωπικοτήτων.

    ———————————-
    2009-01-21, 9:02

    Όσο για τους ξένους όρους, έχεις δίκιο, θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερη δουλειά.

  14. batcic said

    GMail το καλύτερο, με εκπληκτικό antispam!
    GTalk επίσης!

    Και επειδή συμφωνώ με τον Διαγόρα στα ζητήματα του free και του web-based (η πρόσβαση στις πληροφορίες μας από οποιονδήποτε υπολογιστή είναι ότι καλύτερο), έχω να συστήσω και τα παρακάτω:

    http://www.meebo.com
    Αν θέλετε να έχετε GTalk, MSN, Yahoo Messenger και προσωπικό chat στο blog σας ή την ιστοσελίδα σας για όσο είστε online, το MEEBO είναι απλά το καλύτερο. Μέσω μιας μόνο ιστοσελίδας κάνετε chat με όλα τα παραπάνω, και μπορείτε να δημιουργήσετε και chat rooms.

    del.icio.us
    Όλα τα bookmarks σας online! Για τον firefox κατεβάστε και το add-on Delicious Bookmarks για την πανεύκολη προβολή και διαχείριση τους. Τα bookmarks σας μπορείτε να τα έχετε άλλα δημόσια (public) και άλλα ιδιωτικά (private). Τα δημόσια εννοείται ότι αποτελούν ένα εκπληκτικό και πιο αξιόπιστο ψαχτήρι από μόνα τους, για όλη την κοινότητα του Delicious. Επίσης έχεις τη δυνατότητα ορισμού ετικετών (tags) για κάθε bookmark, για την εύκολη αναζήτηση τους, όπως π.χ. μέσω θεματονεφέλώματος (βλ. Διαγόρας πάνω αριστερά).

    http://www.clipmarks.com
    Ισχύει ότι και για το del.icio.us με την διαφορά ότι αντί να κρατάς σαν bookmarks σελίδες, μπορείς να κρατάς συγκεκριμένα κείμενα μέσα στις σελίδες αντί για τις ίδιες τις σελίδες (εννοείται ότι έχεις πρόσβαση και στις σελίδες). Ιδιαίτερα χρήσιμο σε άτομα σαν και μας, που μας ενδιαφέρουν συγκεκριμένες διατυπώσεις, εκφράσεις και κείμενα. Επίσης με ετικέτες (tag-based).

    Διαγόρα, αν και έξω από τη συνηθισμένη θεματολογία σου, οφείλω να ομολογήσω ότι είναι αρκετά χρήσιμο θέμα.

  15. vildanden said

    «Εννοείται ότι χρησιμοποιώ και google reader, αλλά αυτό είναι μία προσωπική επιλογή η οποία δεν αφορά κανένα από τα άτομα με τα οποία επικοινωνώ, και δεν έχω να κερδίσω τίποτα από το να *προσηλυτίσω* κόσμο στη χρήση του google reader. Αντιθέτως, τα παραπάνω περί gmail και gtalk αποσκοπούν στο να αυξήσουν τον αριθμό των γνωστών μου που χρησιμοποιούν gtalk αντί για άλλο messenger, γιατί το gtalk με βολεύει πολύ.»

    Κάπως έτσι σκέφτονται και οι χριστιανοί ;-)

  16. batcic said

    @Διαγόρας
    Αν αρχίσουν οι αναγνώστες σου να χρησιμοποιούν meebo, θα μπορούν να γίνονται συνομιλίες από gtalk σε messenger και msn και τούμπαλιν! Χωρίς εγκαταστάσεις, και με πρόσβαση από οπουδήποτε!!! Οπότε δεν χρειάζεται π.χ. να εγκαταλείψει κάποιος το αγαπημένο του MSN ή οτιδήποτε άλλο…

  17. Πωπω! Συζήτηση τύπου φόρουμ PC Master ξεκινήσατε! Το κακό είναι που δεν υπάρχει αντίλογος… Πού είναι ο ΘΒ να μας πει για τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα του χριστιανικού ορθόδοξου (microsoft γαρ) MSN!!

  18. Στα (κρυφά) υπέρ του gmail προσθέτω και το ότι δεν εσωκλείεται η IP του αποστολέα στον κώδικα του μυνήματος, οπότε αφαιρείται από τον παραλήπτη η δυνατότητα να επιδίδεται σε tracking.
    Αν έχει σοβαρό λόγο, και το χρόνο, μπορεί να απευθυνθεί στη google για να μάθει IP αποστολέα.
    Είναι ο μόνος mail provider από τους γνωστούς που παρέχει αυτή την δεικλίδα ασφαλείας.

    (Το επίσης σημαντικό ότι υποστηρίζει προσωπικό domain name, το έμαθα από το ποστ εδώ, αν και χρησιμοποιώ από παλιά το gmail, που ήταν σε δοκιμαστική περίοδο και για να το αποκτήσεις έπρεπε να βρεις πρόσκληση)

  19. cosgr said

    Όπως είπε και ο batcic, καταπληκτικό το φιλτράρισμα για spam που παρέχει το gmail.

    Γενικά τις υπηρεσίες που μας παρέχει η google δωρεάν, οι άλλοι τις μοσχοπουλούν.

  20. batcic said

    Σχετικά με αυτά που έχω γράψει για το Meebo προσθέστε πλέον ότι εκτός από τα MSN, GTalk και Yahoo IM μιλάει και με τα ακόλουθα:

    MySpace
    ICQ
    Jabber
    Flixster
    Piczo
    Wadja
    Zorpia

    και last but not least Facebook!!!!!

  21. Ενημέρωση: Πρόσθεσα την παράγραφο που ξεκινάει με «Έχει όλες τις ρυθμίσεις όπως κωδικοποίηση χαρακτήρων κλπ. σωστές από την αρχή, […]» στο τέλος της ενότητας «Γιατί προτιμώ το gmail έναντι οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας email.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: