Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Έγινε η 2η αθεϊστική συνάντηση

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2009/01/17

fishbirds-500x540Έγινε το βράδυ της Πέμπτης, 15 Ιανουαρίου (προς ξημερώματα της Παρασκευής) η 2η off-line αθεϊστική συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν 13 άτομα.  Παρευρέθηκαν όλοι όσοι είχαν φωτογραφηθεί στο αφιέρωμα στους Έλληνες Άθεους που είχε το «Ε» της Ελευθεροτυπίας στις 11 Ιανουαρίου 2009, η αφεντιά μου, και άλλοι αναγνώστες του παρόντος ιστολογίου.  Ζητώ την κατανόηση ενός ή δύο ατόμων που εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν αλλά δεν μπορέσαμε να τους φωνάξουμε γιατί δεν υπήρχε πλέον χώρος.

Περάσαμε πολύ ωραία, είχε πολύ χιούμορ και ενδιαφέρουσες συζητήσεις, αναζητήσεις και μαρτυρίες.  Υπήρξε και μία πολύ μεγάλη αυλή στην οποία οι 3 (νομίζω) καπνιστές της παρέας μπορούσαν να ξεχαρμανιάζουν στα βιαστικά μέσα στο σκοτάδι, κοιτώντας μέσα από τις τζαμόπορτες τους υπόλοιπους να κάθονται μέσα αναπαυτικά και να συζητάνε, και συλλογιζόμενοι το ακριβές κόστος της συνήθειάς τους.  Υπήρξε μπόλικο φαγητό, ποτό και γλυκά, τα οποία τιμήθηκαν δεόντως.  Υπήρξε και ένα πιάνο.  Τελικά προκύπτει ότι στους κύκλους μας έχουμε πολλούς μεταφραστές, πολλούς που ασχολούνται με τη μουσική, και κάποιους μάλιστα που συνδυάζουν και τα δύο.  Άλλα επαγγέλματα που εκπροσωπήθηκαν από τουλάχιστον δύο μέλη της παρέας είναι οι προγραμματιστές και οι οικονομολόγοι.

Συζητήθηκαν πολλά και διάφορα θέματα, από φιλοσοφικά έως οργανωτικά, αν και εγώ νομίζω πως ακόμα και μόνο με κοινωνικές συναναστροφές να είχε καταναλωθεί η βραδιά, δεν θα είχε πάει χαμένη.

Όποιοι θέλουν από αυτούς που παρευρέθηκαν ας αφήσουν σχόλιο παρακάτω λέγοντάς μας πως βρήκαν τη συνάντηση, τι τους άρεσε, τι δεν τους άρεσε, αν θα ξαναρχόντουσαν, αν θα συμβούλευαν τους πάντες να κρατηθούν μακριά, κλπ.

Να ξεκινήσω εγώ λέγοντας ότι πέρασα καλά και θα ήθελα οπωσδήποτε να το επαναλάβουμε όσο το δυνατόν πιό γρήγορα.

Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος σε τέτοιες συναντήσεις ας δώσουν το στίγμα τους σε σχόλιο σε αυτό το άρθρο, δηλώνοντας χονδρικά την περιοχή που μένουν, όπως είχε γίνει πριν από σχεδόν ένα μήνα στο «2ο Ανοικτό Άρθρο – Ελεύθερο θέμα».  Όποιος θέλει ας δηλώσει επίσης αν μπορεί να φιλοξενήσει μία συνάντηση, και αν ναι, συνολικά πόσα άτομα μπορεί να δεχθεί.

Εγώ είμαι στα βόρεια προάστια της Αθήνας και μπορώ να δεχθώ γύρω στα 15 άτομα, αλλά μόνο Κυριακή από το μεσημέρι ως το απόγευμα, γιατί έχω μωρό στο σπίτι, και με την προϋπόθεση ότι οι γειτόνισές μου (ξέρουν ποιές είναι) θα φέρουν σκαμνιά και «πουφ» γιατί βέβαια δεν έχω τόσα καθίσματα.  Διαθέτω και μπαλκόνι «σπέσιαλ» για τους καπνιστές.

Μπορώ να αναρτήσω κάποια άρθρα, ένα για το κάθε ένα από τα πιό σημαντικά ζητήματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση και στα οποία δεν καταλήξαμε κάπου, έτσι ώστε να τα συζητήσουμε on-line, και πιό εμπεριστατωμένα.  Παρακαλώ πείτε μου μέσω email ποιά ζητήματα θα θέλατε να δείτε να συζητώνται, και παρακαλώ να είστε περιφραστικοί, μην αναφέρετε μία ξερή λέξη πιστεύοντας ότι δεν μπορεί παρά να καταλάβω / θυμηθώ τι εννοείτε.

Copyright © 2009 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

22 Σχόλια προς “Έγινε η 2η αθεϊστική συνάντηση”

 1. antonis said

  Εγώ σίγουρα, αλλά μένω Σαλλλλλονίκη…:(

 2. Έρεβος said

  Εγώ πάλι όχι. Προτιμώ να παραμείνω ένας …ανένταχτος άθεος.

 3. Και εγώ (ξανα)δηλώνω ενδιαφέρον για συνάντηση, αν και για λίγους μήνες ακόμα θα πηγαινοέρχομαι στην επαρχία με ακαθόριστο πρόγραμμα.

 4. nextmind said

  Εγώ ήμουν στην συνάντηση και φυσικά δηλώνω την συμμετοχή μου και την συμπαράσταση μου στην επόμενη. Μπορεί η έμφυτη παρορμητικότητα μου να μην είναι αποδεκτή από τους μετριοπαθέστερους της σύναξης, αλλά με άκουσαν και τους άκουσα. Δεν με ενδιαφέρουν τα παραπολιτικά και οι σεμνότυφοι σχολιασμοί αλλά πρέπει να πω ότι αναδύεται κάτι που εγώ τουλάχιστον βρίσκω ενδιαφέρον. Θα είμαι εκεί λοιπόν, και θα κάνω ότι χρειαστεί για να συνεχίσει την περιστροφή του αυτό το πολύχρωμο γαϊτανάκι.

  @Αντώνη
  Στη θέση σου θα το έκανα το ταξιδάκι. Ίσως αν υπάρχουν κι άλλοι εκ Θεσσαλονίκης να μπορείτε να μοιραστείτε τα έξοδα και την ταλαιπωρία.

  @Ερεβος
  ανένταχτος ή προφυλακισμένος της αγοραφοβίας?

 5. πέρασα ωραία, χάρηκα που ξαναείδα κάποια άτομα και που γνώρισα νέους. εννοείται είμαι μέσα και σε επόμενες συναντήσεις.

  @nextmind — υπάρχει δύναμη και ενδιαφέρον στη διαφορετικότητα. μη με πάτε σε χώρο γεμάτο μονοτονία κονφορμιστών… δεν αντέχω.

 6. Αντώνη, ένας από τους σκοπούς για τους οποίους καλώ άπαντες να δώσουν το στίγμα τους είναι για να καταστήσω δυνατή τη δημιουργία ανεξάρτητων συναντήσεων σε κάθε μέρος της Ελλάδας όπου υπάρχει ικανός αριθμός ενδιαφερόμενων. Σε λίγο καιρό, καθώς πληθαίνουν οι κύκλοι μας, ακόμα και στην Αθήνα θα αρχίσει να έχει νόημα να γίνονται ξεχωριστές συναντήσεις για βόρεια, νότια, ανατολικα και δυτικά προάστια, και σπανιότερα συναντήσεις όλων μαζί σε νοικιασμένες αίθουσες.

  Έρεβε, η επιλογή σου είναι σεβαστή, και η παρουσία σου στα ιστολόγια μας τιμά έτσι κι αλλιώς. Πάντως θα σε συμβούλευα να καλοσκεφτείς το αν η συμμετοχή σου σε μία τέτοια συνάντηση θα αποτελούσε καθ’οποιονδήποτε τρόπο «ένταξη», καθώς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανενός είδους φορέας, κανένας ηγέτης, καμμία ταμπέλα, όλα είναι υπό διαμόρφωση και υπό διαπραγμάτευση, κι έτσι ο καθένας με τη συμμετοχή του σε αυτό το πρώϊμο στάδιο μπορεί να επηρεάσει την πορεία των πραγμάτων. Συζητάμε ακόμα και θέματα όπως το αν θα θέλαμε να είμαστε γνωστοί στην κοινωνία ως άθεοι ή ως σκεπτικιστές ή ως κάτι άλλο.

  Nextmind, με πρόλαβε η toomanytribbles.

 7. Έρεβος said

  @nextmind
  «ανένταχτος ή προφυλακισμένος της αγοραφοβίας?»
  και
  @Διαγόρας ο Μήλιος
  «…Πάντως θα σε συμβούλευα να καλοσκεφτείς το αν η συμμετοχή σου σε μία τέτοια συνάντηση θα αποτελούσε καθ’οποιονδήποτε τρόπο «ένταξη», καθώς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανενός είδους φορέας, κανένας ηγέτης, καμμία ταμπέλα, όλα είναι υπό διαμόρφωση και υπό διαπραγμάτευση, κι έτσι ο καθένας με τη συμμετοχή του σε αυτό το πρώϊμο στάδιο μπορεί να επηρεάσει την πορεία των πραγμάτων. Συζητάμε ακόμα και θέματα όπως το αν θα θέλαμε να είμαστε γνωστοί στην κοινωνία ως άθεοι ή ως σκεπτικιστές ή ως κάτι άλλο.»

  Φίλοι μου καλοί,
  Στη μικρή κοινωνία του χωριού μου εδώ (εδώ=Κρήτη) είμαι γνωστός άθεος, άρα δεν διακατέχομαι από κανενός είδους αγοραφοβία. Εκείνο που με κάνει διστακτικό είναι η ένταξή μου σ’ ένα οργανωτικό σχήμα, όπως αφήνει να εννοηθεί η ανάρτηση του Διαγόρα («Συζητήθηκαν πολλά και διάφορα θέματα, από φιλοσοφικά έως οργανωτικά…»). Αν είναι να δημιουργήσουμε μια αντιεκκλησία στη θέση της εκκλησίας, δεν με αφορά. Αν, όμως, μείνουμε μια παρέα, μια λέσχη, ένα club, ή όπως αλλοιώς ονομαστεί, στην οποία θα ανταλλάσουμε απόψεις, θα διευρύνουμε τους ορίζοντές μας κ.λπ., τότε ναι… Ενδιαφέρομαι. Αν και πρακτικά είναι εξαιρετικά δύσκολη η συμμετοχή μου λόγω απόστασης.
  Φιλικά πάντα

 8. Kι εγώ απο Κρήτη αλλά…καπνίζω σαν φουγάρο.
  Το γεγονός αυτής της μεταχείρησης προς τους καπνιστάς αποδυκνύει πως…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.

 9. Νίκος said

  Ημουν και εγώ. Τα άτομα ήταν περισσότερα από την προηγούμενη φορά. Αιστάνθηκα ανθρώπους της «συχνότητάς» μου, πέρα από την κοινή αντίληψη για το θέμα του αθεϊσμού. Γόνιμη συζήτηση, και καλές προτάσεις. Η ζύμωση με το τι σκέφτεται ο διπλανός, είναι καλή για όλους μας. Η ώρα πέρασε χωρίς να το καταλάβεις, και αυτό είναι πάντα καλό σημάδι.
  Ευχαριστούμε τον οικοδεσπότη άλλη μία φορά για την περιποίηση. Αν κουρδίσει το πιάνο, μπορούμε να την επόμενη φορά να το κάνουμε πιό multimedia το σκηνικό.

  Διαγόρας είπε:

  Να ξεκινήσω εγώ λέγοντας ότι πέρασα καλά και θα ήθελα οπωσδήποτε να το επαναλάβουμε όσο το δυνατόν πιό γρήγορα.

  Αυτό ήταν σαφές, την προηγούμενη φορά δεν σε κάλυψε το προφιτερόλ, ενώ προχτές με τις πίτσες… «περασα καλά»… :-Ρ
  Αναμένω την επόμενη συνάντηση όπου και να είναι. Το καλοκαίρι που έχω «ελευθέρας» από γυναικόπαιδα, θα μαζευτούμε σε μένα.

  Το έρεβος, και στην κλητική «έρεβος» παραμένει.

  @nextmind
  Μην χαλιέσαι από μόνος σου, ιδίως όταν και οι άλλοι δεν χαλιούνται. Η διαφορετικότητα πρέπει να δείξει σημαντική ενόχληση προς τους άλλους για να κληθεί να απολογηθεί. Keep going.

 10. nextmind said

  Νικο
  Δεν ξέρω πως διάολο κατάφερα να φανεί ότι κάτι δεν μου πήγε καλά … Έγραψα τα περί μετριοπάθειας για να δείξω ότι αφού κατάφερα να είμαι ανεκτός (και να γουστάρω) εγώ που δηλώνω στουρνάρι, τότε λίγοι άνθρωποι θα τραβήξουν το οποιοδήποτε ζόρι σε αυτή την παρέα.
  Είπα πως θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να συμπαρασταθώ σ’ αυτή την προσπάθεια και το εννοώ. Και αυτό δεν είναι μια άκριτη απόφαση ενθουσιασμού.

  (και να φανταστείς ότι φόραγα την καλή μου φάτσα, τρομάρα μου!)

  ΥΓ
  Η πίτσα δεν ήταν και τόσο σόι κι΄ας λέει ο Διαγόρας… την επόμενη φορά θα μιλήσω εγώ με τον πιτσαδόρο ή θα φέρω παϊδάκια.

  @αλέξανδρος ανδρουλάκης
  Πού να στα λέω… ήμουν ένας από τους καπνεξόριστους της βεράντας

 11. Astron said

  Ήμουν κι εγώ στη συνάντηση. Όπως πάντα είχε πολύ ενδιαφέρον η κουβέντα. Η γνωριμία με ανθρώπους που σκέπτονται με τρόπο συγγενικό πάντα δίνει τροφή για πολλές σκέψεις.
  Θα ήθελα ακολουθώντας την προτροπή του Διαγόρα στο ποστ, να θέσω κάποιους προβληματισμούς που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης και έχουν να κάνουν και με αυτά που γράφει παραπάνω ο Έρεβος.

  Για εμένα αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον είναι να γνωρίσω, να ακούσω και να ανταλλάξω απόψεις με άτομα τα οποία για τον ένα ή τον άλλο λόγο (προσωπικό, επιστημονικό, ορθολογιστικό) κατέληξαν στην αμφισβήτηση της θρησκείας. Ίσως ακόμα πιο πολύ, να με ενδιαφέρει να κουβεντιάσω με άτομα τα οποία δηλώνουν αγνωστικιστές και βρίσκονται πάνω σε μια λεπτή γραμμή, διατηρώντας ίσες αποστάσεις απ’ την αθεΐα και την θρησκεία.
  Η ανταλλαγή απόψεων και η διεύρυνση των οριζόντων μας πάνω σε αυτά τα ζητήματα είναι από μόνη της απολαυστική.

  [το υπόλοιπο σχόλιο αφαιρέθηκε από τον Διαγόρα για να μεταφερθεί σε ξεχωριστό άρθρο]

 12. Παρακαλώ όποιους προβληματισμούς τυχόν έχετε που χωράνε συζήτηση να μου τους στέλνετε μέσω email, ώστε να ξεκινάω ένα νέο άρθρο για τον καθένα, γιατί αλλιώς η παρούσα συζήτηση θα γίνει αχταρμάς. Για τον προβληματισμό του Astron παραπάνω δημιούργησα αυτό το νέο άρθρο: «Έχει νόημα η δημιουργία ενός αθεϊστικού φορέα;»

 13. Sober said

  Και εγώ απο Θεσσαλονίκη είμαι και θα με ενδιέφερε να παρευρεθώ σε κάποια συνάντηση. Αν κάποια συνάντηση γίνει στην Αθήνα και με βολεύει η ημερομηνία θα προσπαθούσα να έρθω.
  Αν και διαβάζω το site αρκετό καιρό, δεν έτυχε ποτέ να συμμετάσχω σε κάποια συζήτηση. Χαιρετισμούς σε όλους

 14. Σνιφ, ήθελα κι εγώ να έρθω αλλά δεν ήμουν Αθήνα… Πότε κανονίζουμε την επόμενη; Μες στην εβδομάδα; Ε; :)

 15. batcic said

  Όπα, τι έγινε ρε παιδιά;;; Τρία άτομα από Θεσσαλονίκη;;; Την προηγούμενη φορά που είχα ρωτήσει, δεν είχε απαντήσει κανένας! Μήπως να κανονίσουμε αρχικά κανέναν καφέ οι Θεσσαλονικείς (για να δικαιολογήσουμε και την παράδοση της Φραπεδούπολης);

 16. Sober, χαίρομαι πάντα όταν βλέπω σχόλια από νέα πρόσωπα. Χαίρομαι επίσης που απ’ότι φαίνεται υπάρχει ικανός αριθμός ατόμων στη Θεσσαλονίκη για να δημιουργήσετε τοπικό πυρήνα και να κάνετε τις συναντήσεις σας χωρίς να εξαρτώσαστε κάθε φορά από τις συγκυρίες για να παρευρεθείτε στις δικές μας συναντήσεις. Βεβαίως και όταν θα είναι να γίνει η επόμενη συνάντηση θα κυκλοφορήσω την πληροφορία, έτσι ώστε όποιος θέλει από Θεσσαλονίκη να μπορέσει να παρευρεθεί. Επίσης, αν κάποιος θελήσει να οργανώσει συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, ας επικοινωνήσει μαζί μου για να του δώσω όσες επαφές έχω μαζέψει.

  Απ’την άλλη μεριά, Sober, πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι εκ των πραγμάτων, άτομα με γνωστή διαδικτυακή προσωπικότητα έχουν προτεραιότητα σε κάθε θέμα έναντι ατόμων που ακούμε για πρώτη φορά, και γενικά διαφορετική μεταχείριση από αυτούς. Άυτό έχει σημασία επειδή προς το παρόν οι συναντήσεις μας γίνονται σε σπίτια, και ο καθένας από εμάς που προσφέρεται να φιλοξενήσει μία συνάντηση θέλει να έχει κάποια μικρή έστω ιδέα περί του ποιόντος του καθενός που θα βάλει μέσα στο σπίτι του. Μία μικρή έστω ιδέα αποκτάται κάνοντας μία αναζήτηση για ένα nickname σε ένα ιστολόγιο και βλέποντας τι έχει γράψει μέχρι στιγμής κάποιος, και πόσο. (Και ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο σε κάποια στιγμή να έχουμε να κάνουμε και με «βαλτούς», δείτε τα ευτράπελα για τα οποία έγραψε ο Ανορθόδοξος εδώ κι εδώ.)

  Αν αργότερα αρχίσουμε να κάνουμε συναντήσεις σε νοικιασμένες αίθουσες δεν θα έχουμε βέβαια πλέον κανέναν έλεγχο επί τούτου, αλλά ενόσω τον έχουμε τον έλεγχο νομίζω ότι καλό θα ήταν να τον διατηρήσουμε. Υπάρχει φυσικά και το ενδεχόμενο της συνάντησης για καφέ, που έγραψε παραπάνω ο Batcic. Αυτό ίσως να λύνει μερικά προβλήματα.

  Αν τυχόν σε παραξενεύει που ο Astron παραπάνω ήταν στη συνάντηση αλλά δεν έχουμε δει προηγούμενο σχόλιό του, να σου εξηγήσω ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Astron έχει δραστηριοποιηθεί στο facebook και σε διαβεβαιώνω πως είναι γνωστός.

  Θα σε συμβούλευα λοιπόν αν ενδιαφέρεσαι να δραστηριοποιηθείς μαζί μας να προσπαθήσεις να κάνεις γνωστή τη διαδικτυακή σου προσωπικότητα αρθρογραφώντας και σχολιάζοντας.

  Θα με ενδιέφερε να ακούσω και γνώμες άλλων πάνω σε αυτό το θέμα: τα βλέπετε λογικά αυτά που γράφω, ή σας ακούγονται σαν φιλυποψία;

 17. Nespa said

  Ο ένας εκ των δύο Διαγόρα φαντάζομαι ήμουν εγώ.. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επιτυχία κι αυτής μας της συνάντησης, άσχετα αν δεν παραβρέθηκα.. Σαφώς και θα με ενδιέφερε η ειδοποίηση για μια επόμενη συνάντηση στο μέλλον..

  Εδώ στην Καλαμάτα είμαστε γύρω στα 3-4 άτομα οι άθεοι που γνωρίζω εγώ προσωπικά, δυο εκ των οποίων παρακολουθούν τους ιστοχώρους του Διαγόρα, του Ροίδη και των Αθέων..(εκτός εμένα :p)

  Πάντα μια διαπροσωπική συνάντηση και συζήτηση είναι πολύ πιο ωφέλιμη και μας μένει περισσότερο από μια ηλεκτρονική ανταλλαγή μηνυμάτων..

  Και σίγουρα δεν είναι ανάγκη να μαζευόμαστε κάθε φορά όλοι μαζί.. όποτε όποιος περάσει π.χ. από την Αθήνα και νομίζει ότι προβαίνει μπορεί να ενημερώσει τον/τους άλλους για μια συνάντηση, ένα καφέ στην τελική..

  Άνοιξη κατεβαίνω Κρήτη.. από ποια μέρη είναι οι Κρητικοί της παρέας;;

 18. AFAIA said

  A little philosophy inclineth man’s mind to atheism, but depth in philosophy bringeth men’s minds about to religion.

  Francis Bacon

 19. Αφαία, δεν καταλαβαίνω τι θες να μας πεις με το παραπάνω, και γιατί το γράφεις στην παρούσα συζήτηση, όπου είναι προφανώς εκτός θέματος.

  ————————————
  2009-01-19, 15:38

  Ενημέρωση: Διόρθωσα τη φωτογραφία που κοσμεί το άρθρο, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να δει μεγέθυνση κάνοντας κλικ. Έχει ενδιαφέρον.

 20. Διαγόρα σχόλιο 19: πιασ’ τ’ αυγό και κούρεφτο.

 21. mitsakos said

  Εύχομαι τα καλύτερα και για την συνέχεια των συναντήσεων. Συμφωνώ με το Διαγόρα ότι όσοι είμαστε καινούργιοι στη παρέα θα πρέπει πρώτα να γνωριστούμε καλύτερα πριν πάμε σε μαζώξεις σε σπίτια. Πάντως εγώ είμαι από νότια προάστια αν φτάσουμε στο σημείο να οργανωθούμε και ανά περιοχή στην Αθήνα :) Η δυνατότητα που έχω για να φιλοξενήσω συνάντηση είναι πολύ περιορισμένη. Αλλά στο νότο έχουμε φοβερές καφετέριες…

 22. Sober said

  Batcic, γνωρίζω πολλούς άθεους στη Θεσσαλονίκη, σχεδόν όλοι οι φίλοι μου είναι άθεοι ακόμα και οι συνεργάτες μου στη δουλειά. Σε μια πόλη βυθισμένη στη θρησκολειψία και στο συντηριτισμό της εξουσίας της (Παπαγεωργόπουλος, Ψωμιάδης, Άνθιμος κτλ), μπορώ να θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχισμένο που κατάφερα και βρήκα προοδευτικά άτομα.
  Γενικά έχω παρατηρήσει δύο πράματα. Πρώτον, οποτε γνωρίζω έναν άθεο και μιλάω μαζί του, νοιώθω πάντα ένα συναίσθημα ότι μιλάω με έναν φίλο που τον γνωρίζω πολλά χρόνια («like a friend you’ve always known» που λέει και ο Graffin). Είναι αυτό που αναφέρθηκε και σε κάποιο σχόλιο παραπάνω, το αισθάνεσαι ότι έχεις να κάνεις με άτομα της ίδιας συχνότητας.
  Το δεύτερο είναι ότι δεν έχω γνωρίσει ακόμα γυναίκα που να είναι άθεη ή άθρησκη και απο την άλλη να μη πιστεύει σε αστρολογία, μαντεία, παραφυσικά, μετα θάνατον ζωή ή κάτι παραπλήσιο.
  Σε συζητήσεις θα αρχίσω να συμμετέχω. Συμμετείχα παλαιότερα κάποιες φορές στο blog του Νίκου Δήμου με το nickname Νηφάλιος. Έχω και facebook και μπορεί ελεύθερα όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου, το email μου είναι hardcode.01@gmail.com
  Κάποιες φορές ήθελα να γράψω σχόλιο αλλά έχω μεγάλο πρόβλημα με τα trolls. Παρατήρησα ότι και εδώ έχει κολήσει ένα απίστευτα ενοχλητικό troll και χαλάει την εικόνα. Θα προσπαθήσω να το αγνοώ.
  Χαιρετισμούς σε όλους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: