Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Γελοιογραφία: Η Βίβλος, ασύγκριτη.

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2008/11/21

Η Αγία Γραφή

Κάνοντας κλικ ανοίγει σε «θεόρατο» ;-) μέγεθος.

Η αντιγραφή είναι ελεύθερη, αρκεί κάθε αντίγραφο να συνοδεύεται από αναφορά στην παρούσα σελίδα.

Το πρωτότυπο (στα αγγλικά) προέρχεται από το LOLgod

Το κείμενο της εικόνας, προς εξυπηρέτηση των μηχανών αναζήτησης:

Η ΒΙΒΛΟΣ -Επειδή όλα τα επιτεύγματα της επιστήμης δεν συγκρίνονται με τη σοφία κάποιων πρωτόγονων που θυσίαζαν αγελάδες και είχαν την εντύπωση ότι όλα τα ζωϊκά είδη ζούσαν σε απόσταση περπατήματος από την κιβωτό του Νώε.

Copyright © 2008 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

21 Σχόλια προς “Γελοιογραφία: Η Βίβλος, ασύγκριτη.”

 1. Θολοκουλτουριαραίε Διαγόρα, τίποτα δεν είναι αδύνατον δια τον Θεούλην! Τι είναι άραγε δι’ Αυτόν να ΤΗΛΕμεταφέρει άπαντα τα ζώα (εκτός από κάποια που ξέχασε, όπως τους… δεινόσαυρους) ώστε να ευρίσκονται πλησίον της κιβωτού;
  Μετανόησε τέκνον, όσο είναι ακόμα καιρός…
  Ακόμα κι αν είναι αλήθεια αυτά που λες, προτιμώ να είμαι με τον ΧΡΙΣΤΟΝ, παρά με την αλήθειαν (κλοπιράιτ μπάι Θου Βου) :) :) :)

 2. Iokaste said

  Ανορθόδοξε σου έχω και καλύτερο, και μετά να δεις, μόνο με τον Χριστό θα είσαι και την αλήθεια θα την ξεχάσεις μια και καλή.

  Κουίζ γνώσεων:

  1) Μετά τον κατακλυσμό πόσες γυναίκες είχαν απομείνει στον κόσμο; Και πόσοι και ποιοι άντρες; Τώρα πόσοι είμαστε; Κάποιος καλοπερνούσε εκεί πέρα μου φαίνεται…

  2) Μας θυμίζει καμιά άλλη ιστοριούλα αυτή που υπήρχε μόνο 1 γυναίκα και 3 άντρες; (θα δώσω και βοήθεια, ήταν και συγγενείς της). Αχ βρε, ροζ ιστορίες το κάναμε το βιβλιαράκι…

  Αχ και διαβάστε αυτά τα 2, είναι μικρά αλλά στο πρώτο τυφλώθηκα (δεν ήξερα ότι όταν έγινε ο κατακλυσμός ήταν 480 ο Νώε, ρε ντούρος ο παππούς!!) και το 2ο λέει κάτι ενδιαφέρον για την δουλεία (δεν έχει πηγές όμως).

  http://www.jesuslovesyou.gr/Bible_club/Encyclopedia/People/Men/N/Noah.htm

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CF%8E%CE%B5

 3. ΑΠΟΚ.17;16 said

  Ο Τρόπος προσέγγισης, και αναζήτησης της Φύσης , και της Βίβλου(Αγία Γραφή) ως αποδεικτικά στοιχεία ύπαρξης δημιουργού δεν βοηθά η προκατάληψη στην έρευνα. Στο κάτω κάτω της γραφής, η ήρθαμε τυχαία η προήλθαμε όπως λέει η Βίβλος, δεν αξίζει μια απροκατάληπτη έρευνα;

 4. Iokaste said

  Εννοείται, κάθε έρευνα πρέπει να είναι απροκατάληπτη (αν και καταλαβαίνω πως αυτό δεν είναι πάντα εύκολο).

 5. Ω, ΑΠΟΚ! Που ήσουν βρε ψυχή! Καιρό είχαμε να σε δούμε! Είχα πεθυμήσει τα σχόλιά σου που θυμίζουν χρησμούς της Πυθίας και χρειάζεται να τα διαβάζει κανείς τρείς ή τέσσερεις φορές για να βεβαιωθεί ότι δεν διαβάζει στραβά, παρά στραβή είναι η σύνταξη.

 6. avonidas said

  @ Ιοκαστη

  1) Μετά τον κατακλυσμό πόσες γυναίκες είχαν απομείνει στον κόσμο; Και πόσοι και ποιοι άντρες; Τώρα πόσοι είμαστε; Κάποιος καλοπερνούσε εκεί πέρα μου φαίνεται…

  Ε, όχι, τα παραλές, άλλωστε ήταν κι οι γιοι του Νώε και οι γυναίκες τους. Ε, τα παιδιά τους βέβαια δεν θα είχαν και πολλές επιλογές συντρόφου, αλλά αυτά έχει η ζωή…

  Σκέψου όμως, πόσο μεγάλη θυσία έκαναν όλοι αυτοί για μας, αφού «η συνουσία δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν»… τους κακόμοιρους τους ανθρώπους!

  Αχ βρε, ροζ ιστορίες το κάναμε το βιβλιαράκι…

  Για ακόμη περισσότερες, ακόμη πιο ροζ ιστορίες στη Βίβλο, μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ

 7. @Iokaste #2

  να σε βοηθήσω με τις πηγές που ψάχνεις για την δουλεία και τον ρατσισμό:

  «Nature has made a race of workers, the Chinese race, who have wonderful manual dexterity and almost no sense of honor…A race of tillers of the soil, the Negro; treat him with kindness and humanity, and all will be as it should; a race of masters and soldiers, the European race. Reduce this noble race to working in the ergastulum like Negros and Chinese, and they rebel… But the life at which our workers rebel would make a Chinese or a fellah happy, as they are not military creatures in the least. Let each one do what he is made for, and all will be well»

  http://en.wikipedia.org/wiki/Ernest_Renan

  ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ 3:28
  «ουκ ενι ιουδαιος ουδε ελλην ουκ ενι δουλος ουδε ελευθερος ουκ ενι αρσεν και θηλυ παντες γαρ υμεις εις εστε εν χριστω ιησου»

 8. Αδελφέ (εν Χριστώ) Θου Βου
  Α, ο Παύλος…

  Προς Ρωμαίους 13:
  1 Πασα Ψυχη Ας Υποτασσηται Εις Τας Ανωτερας Εξουσιας. Διοτι Δεν Υπαρχει Εξουσια Ειμη Απο Θεου. Αι Δε Ουσαι Εξουσιαι Υπο Του Θεου Ειναι Τεταγμεναι 2 Ωστε Ο Εναντιουμενος Εις Την Εξουσιαν Εναντιουται Εις Την Διαταγην Του Θεου. Οι Δε Εναντιουμενοι Θελουσι Λαβει Εις Εαυτους Καταδικην. 3 Διοτι Οι Αρχοντες Δεν Ειναι Φοβος Των Αγαθων Εργων Αλλα Των Κακων. Θελεις Δε Να Μη Φοβησαι Την Εξουσιαν, Πραττε Το Καλον, Και Θελεις Εχει Επαινον Παρ Αυτης. 4 Επειδη Ο Αρχων Ειναι Του Θεου Υπηρετης Εις Σε Προς Το Καλον. Εαν Ομως Πραττης Το Κακον, Φοβου. Διοτι Δεν Φορει Ματαιως Την Μαχαιραν.

  Προς Εφέσιους 6:
  5 Οι Δουλοι Υπακουετε Εις Τους Κατα Σαρκα Κυριους Σας Μετα Φοβου Και Τρομου, Εν Απλοτητι Της Καρδιας Σας Ως Εις Τον Χριστον. 6 Μη Κατ Οφθαλμοδουλειαν Ως Ανθρωπαρεσκοι, Αλλ Ως Δουλοι Του Χριστου Εκπληρουντες Το Θελημα Του Θεου Εκ Ψυχης.

  Και… άλλα πολλά χριστιανικότατα!
  Για λεπτομέρειες εδώ

 9. Παρέμβηκα στο παραπάνω κείμενο και μετέτρεψα τα κεφαλαία σε μικρά γράμματα, γιατί τα κεφαλαία με κάνουν να παθαίνω αλλεργικές κρίσεις και να χρειάζομαι διάφορα «σκληρά» για να συνέλθω. Παρακαλώ, όχι κεφαλαία! Ανορθόδοξε, αν δεν θες τα πεζά γράμματα παραπάνω να χάσκουν έτσι όπως είναι χωρίς τόνους, στείλε μου ξανά το κείμενο με τόνους. Αν δεν σε νοιάζει, το αφήνουμε ως έχει.

 10. greek said

  Αυτό το σχόλιο μεταφέρθηκε στο Πτυελοδοχείο γιατί παρέβαινε τους Όρους Χρήσης.

 11. EvanT said

  Κανένα πρόγραμμα για disemvoweling ελληνικού κειμένου υπάρχει; Του προηγουμένου σχολίου το ζητά ο οργανισμός του.

 12. Μην ανησυχείς, το προηγούμενο σχόλιο θα βρίσκεται σε λίγο στο πτυελοδοχείο, είμαι αργός γιατί συζητάω συγχρόνως και με την Αόρατη Μελάνη στο chat.

  ————–

  Αγαπητέ «greek», αν επαναδημοσιεύσεις το παραπάνω πόνημά σου σε μικρά γράμματα, θα μπω στον κόπο να το διαβάσω για να διαπιστώσω αν έχει σχέση με το παρόν άρθρο. Αν δεν έχει σχέση, θα ξαναπάει στο πτυελοδοχείο. Αν έχει, τότε θα παραμείνει εδώ, και ίσως το συζητήσουμε.

 13. greek said

  Αυτό το σχόλιο μεταφέρθηκε στο Πτυελοδοχείο γιατί παρέβαινε τους Όρους Χρήσης.

 14. Abravanel said

  Αγνοώντας τον τηλεθεατή του Χαρδαβέλα να προσθέσω αυτά:

  Λογική της Βίβλου
  Θρησκεία – όχι πολύ πετυχημένο
  Εβραισμός

  και επιτρέψτε μου να προσθέσω τις μυστικές μεθόδους του σιωνιστικού μασωνικού λόμπυ:
  Γιατί οι ελοίμ κερδίζουν.

 15. LOL, Abravanel! LOL!

 16. Σόρυ Διαγόρα για τα κεφαλαία, απλά δεν γνωρίζω να χρησιμοποιώ πολυτονικό. Άλλη φορά θα στα στέλνω σε μικρά (έστω και μονοτονικά)…

 17. @Ανορθόδοξος

  ο απ.Παύλος έφαγε ξύλο από τις εξουσίες και στο τέλος έφαγε και το κεφάλι του αφού δεν τις υπάκουσε.
  συνεπώς ή δεν ξέρει τι λέει ή αυτός ξέρει πολύ καλά τι λέει και δεν ξέρεις εσύ.
  διαλέγω την πρώτη εκδοχή,αφού είναι πιο συμβατή με την ιστορική πραγματικότητα.

 18. Ανορθόδοξε, τα μικρά έστω και σε μονοτονικό είναι βέβαια προτιμότερα από τα κεφαλαία. Πάντως, για να μην παιδεύεσαι, μπορείς να βρεις αυτά τα κείμενα στο Δίκτυο σε πολυτονικό και να τα μεταφέρεις με αντιγραφή και επικόλληση. Για παράδειγμα, ρίξε μιά ματιά εδώ: imgap.gr – Αγία Γραφή. Μόνο μην δώσεις σημασία στην «ερμηνευτική απόδοση» του Ιωάννη Θ. Κολιτσάρα, τα χαπάκια για το Alzheimer’s του ήταν ληγμένα, δίνε όμως δικές σου ερμηνείες στη Δημοτική γιατί η γλώσσα της αγίας γραφής είναι ακαταλαβίστικη για πολλούς. Έτσι κι αλλιώς, ένα από τα «όπλα» μας είναι ότι η κα «επικρατούσα» μιλάει μία γλώσσα ακαταλαβίστικη, ενώ εμείς μιλάμε μία γλώσσα κατανοητή, κι έτσι καλό είναι, πιστεύω, να κάνουμε χρήση αυτού του «όπλου».

 19. Φίλε Διαγόρα
  Ευχαριστώ για το λινκ, θα το χρησιμοποιώ στο μέλλον.

  Φίλε ΘΒ
  Τρεις ορθόδοξες παρθένες κορασίδες καθόντανε, της Παρασκευής το γάλα και… στην κορφή κανέλλα!!

 20. Κώστας said

  .. δίνε όμως δικές σου ερμηνείες..
  @ Διαγόρα από τη Μήλο

  Χα χα, καλά είπες να δώσει τις δικές του ερμηνείες και αυτός. Τι..δηλαδή.. έχει τίποτα λιγότερο από όλους τους άλλους που λένε και αυτοί τα δικά τους…μπράβο !

 21. vloutis said

  To θέμα παίρνει διάφορες ερμηνείες κι ο καθένας, με όποια υπερασπίζεται… βολεύται κι όλας.

  Μόνο …αυτόπτης μάρτυρας μπορεί να μας πει τι συνέβει μέσα στην κιβωτό.

  Κι αυτό, αν τον αφήσει… Νώε!

  vloutis.wordpress.com
  vloutis.blogspot.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: