Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Της Εθνικής προσβολής (με βιντεάκι!)

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2008/11/14

Ο Τζ�ρεμι Κλάρκσον στο YouTube

Ο Τζέρεμι Κλάρκσον στο YouTube

Αρκετός θόρυβος γίνεται τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα, αλλά και ανάμεσα στους Έλληνες της Αγγλίας, σχετικά με τον Τζέρεμι Κλάρκσον, (Jeremy Clarkson) Άγγλο τηλεπαρουσιαστή και δημοσιογράφο που συμμετέχει στην εκπομπή Top Gear του BBC και γράφει εβδομαδιαία άρθρα στις εφημερίδες The Sun και The Sunday Times. Ο λόγος είναι ένα πρόσφατο άρθρο του στην Εφημερίδα The Sun, στο οποίο έγραψε ότι οι Ελληνίδες έχουν μουστάκια και ότι η Ελλάδα είναι μία τουαλέτα.

Πολλοί αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, αλλά κανείς δεν παραθέτει.  Με κάποιες επιφυλάξεις λοιπόν για την εγκυρότητα της πηγής μου, η οποία είναι απλά… το google, ακολουθεί το επίμαχο άρθρο, και πριν από αυτό, η διαφήμιση του ΕΟΤ στην οποία αναφέρεται:

Η διαφήμιση του ΕΟΤ στην Αγγλία

Άρθρο του Κλάρκσον στη The Sun

Το άρθρο του Κλάρκσον στη The Sun της 8ης Νοεμβρίου 2008

Το παραπάνω άρθρο περιέχει πράγματι και τα δύο στοιχεία που του καταλογίζονται: λέει ότι οι Ελληνίδες έχουν μουστάκι, και ότι η Ελλάδα είναι μία τουαλέτα.  Θεωρώ ότι με αυτό το άρθρο ο Κλάρκσον έχει υπέρβει τα όρια του κόσμιου, και έχει μάλλον κάνει κατάχρηση της όποιας ασυλίας δικαιούται να απολαμβάνει η σάτιρα από διάφορες βαριές κατηγορίες όπως αυτή του ρατσισμού.

Παρ’όλα αυτά, δεν θεωρώ ότι μία αποτυχημένη απόπειρα σάτιρας εκ μέρους κάποιου  αρθρογράφου της αλλοδαπής αρμόζει να γίνει εθνικό θέμα, δεν νομίζω πως αξίζει να αναλωνόμαστε με το τι είπε ο τάδε ή ο δείνα εναντίον της αθώας, έντιμης, και ως συνήθως ανυπεράσπιστης πατρίδας μας, και για να σας πω την αλήθεια, μου θυμίζει λίγο τις αντιδράσεις των ισλαμιστών που κάθε τόσο και λιγάκι βρίσκουν κάποια αφορμή για να θεωρήσουν ότι θίχθηκε η θρησκεία τους και να βγουν στους δρόμους αλαλάζοντας. Αν τίθεται κάποιο ζήτημα ρατσισμού, οι Αγγλικές αρμόδιες υπηρεσίες είναι μιά χαρά ικανές να το διακρίνουν και να το αντιμετωπίσουν καταλλήλως χωρίς τη βοήθειά μας, και εκτός από περιττές, οι αντιδράσεις των θιγόμενων Ελλήνων και μάλλον και δείγματα μικροπρέπειας και διανοητικής ανωριμότητας, (θέλουν βλέπετε να τον διώξουν,) καθώς προσδίδουν στο έγκλημα πάρα πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που πραγματικά έχει: πρόκειται για έναν τύπο που δεν του πέτυχε η σάτιρα, όχι κάποια… οργανωμένη συνωμοσία κάποιων μεγάλων συμφερόντων εναντίον της χώρας μας.

Μέσα σε όλη αυτή τη γενική κατακραυγή που παρατηρείται αυτές τις μέρες ανάμεσα σε ελληνικούς κύκλους προς το πρόσωπο του Τζέρεμι Κλάρκσον κυκλοφορεί επίσης ως ανθελληνικό και ένα αγνώστου ημερομηνίας βίντεο στο YouTube, από άγνωστη εκπομπή που παρουσιάζει ο ίδιος.  (Αν κανείς γνωρίζει λεπτομέρειες, ας μας διαφωτίσει.) Αυτό νομίζω πως αξίζει να το παρακολουθήσουμε, γιατί βγάζει πράγματι γέλιο, και γιατί δείχνει πόσο εύκολο το έχουν διάφοροι να κατηγορήσουν κάποιον για ανθελληνισμό:

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ προσωπικά δεν βρήκα τίποτε το «ανθελληνικό» αυτό το βίντεο.  Βλέπω απλά έναν τύπο που κάνει σάτιρα, και μάλιστα σχετικά καλής ποιότητας σάτιρα, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι στην εκπομπή έχει προσκεκλημένο που αντιπροσωπεύει τη χώρα την οποία σατιρίζει, και αντί να τον εξευτελίσει, τον αφήνει να του βγει από πάνω. Όσο καυστικά και να είναι αυτά που λέει ο Κλάρκσον σε αυτή την εκπομπή, νομίζω ότι το καθένα τους αφορά κάποιο στοιχείο της χώρας μας που επιδέχεται σάτιρα. Το άρθρο λοιπόν ήταν μεμπτό, το βιντεάκι όμως όχι, και επιπροσθέτως νομίζω ότι στα Ελληνικά μουμουέ ακούγονται κάθε τόσο και λιγάκι τα εξ’αμάξης για αρκετούς ξένους λαούς, χωρίς να είναι στο παραμικρό τόσο επιτυχημένα όσο η σάτιρα αυτής της εκπομπής, χωρίς καν να έχουν κάποιο έρεισμα στην πραγματικότητα, πολλές φορές μάλιστα χωρις να είναι σαφής κάποια πρόθεση σάτιρας, ούτε καν ως πρόφαση. Οι Άγγλοι, οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι κλπ. δεν ξεσηκώνονται βέβαια κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στα Ελληνικά ΜΜΕ,  ούτε καν οι εξ αυτών στην Ελλάδα παρεπιδημούντες, ούτε το κάνουν θέμα, καθώς γενικά τους διακρίνει κάποια αξιοπρέπεια, και το είδος εκείνο της αταραξίας που αποκτά κανείς με την ενηλίκωση.  Ή που θα έπρεπε να αποκτά.

Σημειωτέον ότι ο Τζέρεμι Κλάρκσον έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν την κοινή γνώμη με διάφορες καυστικές εκφράσεις του, όπως π.χ. όταν είπε κάτι που ουσιαστικά ισοδυναμούσε με το να αποκαλεί όλους τους φορτηγατζήδες δολοφόνους πορνών.  Διαβάστε σχετικό άρθρο: The Sun: For truck’s sake … it’s only a joke (Για όνομα του Φορτηγού… είναι απλώς ένα αστείο.) Άρα, ενδέχεται η πρόκληση της κοινής γνώμης να είναι ο τρόπος που επιλέγει ο Κλάρκσον για να αυξήσει τη δημοσιότητα γύρω από το πρόσωπό του, και οι απανταχού ελληνόφρωνες πέφτουν στην παγίδα του και συνεπικουρούν σε αυτό, περίπου όπως είχαν πέσει πριν από ενάμιση χρόνο στην παγίδα της «New Open World Corporation» με τα περίφημα «Επτά Νέα Θαύματα».

Υ.Γ.
Ευχαριστώ την toomanytribbles που βοήθησε στο να βρεθεί το άρθρο.

Ενημέρωση 2008-11-16, 01:03: Ένα ακόμα άρθρο που βρήκα να πραγματεύεται το θέμα από την ίδια σκοπιά με τη δική μου, με πολύ περισσότερη ανάλυση: Οταν δεν ξέρεις ποιός είσαι, σε ενοχλούν τα «πειράγματα» των ξένων

Copyright © 2008 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

26 Σχόλια προς “Της Εθνικής προσβολής (με βιντεάκι!)”

 1. SimonSays said

  Δεν υπάρχει πουθενά πάντως στη σελίδα thesun.co.uk κάτι παρόμοιο. Επίσης σε ευρέσεις google το email του φέρεται να είναι jeremy.clarkson@the-sun.co.uk. To header της εικόνας δεν δείχνει ολόκληρη την ημερομηνία, παρά μόνο το κείμενο που είναι στο email.

  Η αυθεντικότητα είναι τουλάχιστον αμφισβητίσιμη θα έλεγα. Σε ποιό κανάλι υπήρχε αυτό στις ειδήσεις αλήθεια;

 2. Δε θα έλεγα ότι το βίντεο προσβάλει. Ο τύπος σατιρίζει κυρίως θέματα τουρισμού και το πως φαίνεται η Ελλάδα εξωτερικά.

  Βρήκα κάτι σχετικό με το άρθρο:

  Έχω βρει λίγα αποτελέσματα μέσω google κυρίως σε blog, συμπεριλαμβανομένου του παραπάνω, αν θέλετε να τα δείτε πηγαίντε

 3. argosholos said

  Τι εθνική ανασφάλεια πια! Όλοι οι Νεφελίμ δεν έχουν άλλη δουλειά, παρά να συνωμοτούν εναντίον μας…
  Τώρα στο βίντεο: ειδικά οι μίνι φούστες των τσολιάδων με τις φουντίτσες στις παντόφλες τους είναι πράγματι αστείες! Από εκεί και πέρα ο τύπος λέει τις γνωστές αγγλικές μλκίες που μερικές βγάζουν γέλιο και μερικές είναι εντελώς χαοτικές σε στυλ του περιοδικού MAD ή στη καλύτερη περίπτωση των Monty Pythons.
  Προσωπικά θα με πείραζε αν ο Χριστόδουλος για παράδειγμα, έλεγε τους άγγλους αδελφές και γι’αυτό θεωρώ το βίντεο αρκετά κακόγουστο. Αλλά τίποτε παραπάνω! Slowly the much oil!

 4. Idom said

  Επίσης πολλές Αγγλίδες αφήνουν τα πόδια τους… ακούρευτα!

  Ε, ρε κάτι πόλεμοι στερεότυπων…

  Idom

 5. Νίκος said

  Ο Στέλιος όμως, κύριος
  – τι λένε οι έλληνες για τους βρετανούς;
  – οτι είναι snobbish και stiff upper lip.

  Λες και είναι το πρώτο που λένε. Νομίζω ότι το πρώτο που λένε οι έλληνες για τους Αγγλους (ανεξάρτητα βαθμού αλήθειας) είναι ότι είναι αδελφές.

 6. Δεν το είδα το βίντεο ούτε το άρθρο γιατί κολλάει η σύνδεση και δεν κατεβαίνουν αλλά αναρωτιέμαι πώς έπρεπε να αντιδράσουν οι Βρετανοί όταν επί μία ολόκληρη σεζόν ο Μητσικώστας εμφάνιζε τον Τόνι Μπλερ σαν κραγμένη αδερφή. Και φυσικά δεν σατίριζε τον ίδιο (οικογενειάρχη με τέσσερα παιδιά) αλλά στο πρόσωπό του (υποτίθεται ότι) σατίριζε τους Βρετανούς χρησιμοποιώντας τη γνωστή εξίσωση Βρετανός=ομοφυλόφιλος. Ίσως θα έπρεπε να μας κηρύξουν πόλεμο.

 7. Π said

  Ούτως ή άλλως αυτόν τον τύπο δεν είναι να τον παίρνει κανείς στα σοβαρά. Ένας πλούσιος καρατσόγλανος είναι, με εκπομπή όπου παρουσιάζει (ευτελώς) αυτοκίνητα (ή καταστρέφει αυτοκίνητα για πλάκα), και με μανία να προκαλεί. Άγγλος χιουμορίστας, που είδα σε ένα φιλμάκι στο Youtube, είπε χαρακτηριστικά (μετά από απόσπασμα που δείχνει τον Clarkson να λέει ότι το τάδε υπεραυτοκίνητο έπιασε τα 0-100 σε 2 κόμμα κάτι δεύτερα) ότι ο Clarkson έπιασε τα 0-14 σε 48 χρόνια, και ότι γι’αυτό ακριβώς είναι δημοφιλής για άντρες η εκπομπή του: βγάζει τον 14χρονο μέσα τους, αυτόν που θέλει να οδηγεί απίθανα αυτοκίνητα, να κάνει χαβαλέ και να λέει μαλακίες.

  Έχει πει:

  «Τι νόημα έχουν οι λωρίδες για τα λεωφορεία; γιατί δηλαδή να πηγαίνουν οι φτωχοί γρηγορότερα από εμένα;»

  «[Οι μοτοσυκλετιστές] είναι παρείσακτοι εκεί που είναι μέρος για τα αυτοκίνητα, δεν πληρώνουν διόδια άρα δεν έχουν δικαίωμα να είναι στο δρόμο, μερικοί μάλιστα νομίζουν ότι οδηγούν τόσο γρήγορα που δεν μας εμποδίζουν: πατάτε τους για να αποδεικνύεται το λάθος τους.»

  Μεταξύ των αγαπημένων καμωμάτων του είναι οι χονδροειδείς βολές: έχει πει ότι καλύτερα να πάθεις γρίππη των πουλερικών παρά να έχεις μια Corvette, ότι καλύτερα να τον στειρώσουν παρά να αγοράσει ένα Ford, για άλλο Ford ότι τον κινητήρα του δεν θα τον χρησιμοποιούσε ούτε η Moulinex, για μια Buick ότι τη φτιάξαν ηλίθιοι, για ένα Audi ότι θα ταίριαζε μόνο στον Χίτλερ, ότι αν πεις σε παρέα πως οδηγείς Nissan είναι σα να τους λες ότι έχεις ebola και τώρα θα φτερνιστείς, ότι λέγοντας πως το Renault Espace είναι το καλύτερο από τα πολυμορφικά είναι σα να λες ότι έχεις σύφιλη, το καλύτερο από τα αφροδίσια, για ένα Suzuki ότι πρέπει να το αποφεύγεις όπως θα απέφευγες σεξ χωρίς προφύλαξη με πόρνη από την Αιθιοπία, για μια BMW ότι είναι το αυτοκίνητό σου αν είσαι ψυχοπαθής που νομίζεις ότι είσαι ένα κρεμμύδι, για μια Lotus ότι είναι σα να βλέπεις τα κουζινικά της γιαγιάς σου, για μια Πόρσε ότι καμήλα με ουλίτιδα είναι πιο ελκυστική και πληγή με γάγγραινα πιο όμορφη, για άλλη Πόρσε ότι προτιμότερο να γλύψεις όλο τον ιδρώτα από την πλάτη ενός σιχαμένου κωμικού μετά από live show παρά να την οδηγήσεις, για άλλη Πόρσε ότι δεν θα μπορούσε ούτε ένα λαδωμένο ραβδί από τον κόλο γουρουνιού να τραβήξει, ότι το Detroit το’φτιαξε ο διάολος τη μέρα που ξεκουραζόταν ο θεός, ότι οι άνθρωποι της Hyundai τρώνε σκύλους, ότι της BMW είναι ναζί, για ένα μαλαισιανό αυτοκίνητο ότι είναι φτιαγμένο σε ζούγκλα από ανθρώπους που φοράνε φύλλα για παπούτσια, ότι οι Κινέζοι δεν έχουν ψυχή – τελειωμό δεν έχει! Λίγες μέρες πριν από αυτό για την Ελλάδα, είπε (οδηγώντας ένα φορτηγό) ότι είναι δύσκολη δουλειά να’σαι φορτηγατζής: «άλλαξε ταχύτητα, άλλαξε ταχύτητα, άλλαξε ταχύτητα, κοίτα τον καθρέφτη, σκότωσε πουτάνα, άλλαξε ταχύτητα, άλλαξε ταχύτητα, σκότωσε πουτάνα»…

 8. vloutis said

  Είναι ένας …τζερεμές αυτός ο Τζέρεμι…

  Την καλημέρα μου.

  vloutis.wordpress.com
  vloutis.blogspot.com

 9. JustAnotherGoneOff said

  «Ούτως ή άλλως αυτόν τον τύπο δεν είναι να τον παίρνει κανείς στα σοβαρά»
  Μα εκεί είναι το κλειδί για να σπάσει κανείς πλάκα μαζί του κι εγώ γελάω πολύ όπως με τις θανατηφόρες ατάκες που κατέγραψες. Έχει πει και χειρότερα αλλά που να τα θυμάμαι. Κι όπως συνόψισες μετά: «βγάζει τον 14χρονο μέσα τους, αυτόν που θέλει να οδηγεί απίθανα αυτοκίνητα, να κάνει χαβαλέ και να λέει μαλακίες». Έτσι είναι ακριβώς, σιγά την εθνική προσβολή και πίτσες μπλε δλδ, απλά έχει ανάγει την γραφικότητά του σε επάγγελμα και πουλάει καλά.
  ΥΓ. Η απάντηση του Χατζηιωάννου για τις φιλενάδες του Κλάρκσον ήταν όλα τα λεφτά.

 10. τέτοιους λαλάκες αποικιοκράτες πρέπει να τους δίνουν στους βασανισμένους Αboriginals να τους «περιποιούνται» κατά τα κανιβαλικά έθη των προγόνων τους.

  βέβαια,έχει και κάποια ελαφρυντικά :αν βλέπεις ήλιο μια φορά κάθε τρίμηνο κι οι γυναίκες της γειτονιάς σου κατεβαίνουν σαν τρελές κατά Μεσόγειο μεριά μήπως και δούν χαρά στα σκέλια τους,το χάνεις το ακατοίκητο…

 11. Idom said

  Π γεια χαρά!

  Χμμμ… καρατσόγλανο τον παρουσάζεις, αλλά σε βλέπω πολύ ενημερωμένο για τα χονδροειδή που λέει!
  Τελικά, όλοι κρύβουμε έναν 14χρονο μέσα μας. Χε, χε! :-)
  (Για τις κυρίες δεν ξέρω ποια είναι η αντίστοιχη ηλικία…)

  Τελικά ΠΟΙΟ αυτοκίνητο τού αρέσει; Αυτός ΤΙ αυτοκίνητο έχει;

  Idom

 12. Έχοντας ζήσει γιά κάποιο σημαντικό διάστημα στη Βρετανία είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω εκπομπές του Τζέρεμι στην τι-βι. Τυπικό ηλίθιο βρετανικό χιούμορ. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Περισσότερο γελάς με τις αστείες φλεγματικές φάτσες που βλέπεις και λιγότερο με την ουσία των όσων λένε. Χιούμορ.

 13. Ζορμπά, χαίρομαι που σε βλέπω να με ξανατιμάς με την παρουσία σου και να ξανασχολιάζεις εδώ. Ελπίζω να βρήκες ικανοποιητικά σουλουπωμένο εκείνο το παλαιότερο άρθρο που είχε προκαλέσει εκείνο το σχόλιό σου.

 14. @αγαπητέ Διαγόρα, καλώς σε βρήκα. Απολαμβάνω να διαβάζω κάθε φορά τα ενδιαφέροντα γνωμικά που συλλέγεις – κάποια τα βρίσκω εξαίρετα, με κάποια ίσως να διαφωνώ σε φιλοσοφικό επίπεδο, όλα όμως αποτελούν καλές αφορμές γιά συζήτηση. Αυτό που άλλωστε είναι και η ουσία των ιστολογίων, η ανταλλαγή απόψεων.

 15. Ένα ακόμα άρθρο που βρήκα να πραγματεύεται το θέμα από την ίδια σκοπιά με τη δική μου, με πολύ περισσότερη ανάλυση: Οταν δεν ξέρεις ποιός είσαι, σε ενοχλούν τα «πειράγματα» των ξένων

 16. omadeon said

  Διαγόρα, έτσι είναι, κι ακόμη χειρότερα. Δηλαδή…. μετά το Καζακστάν, που παρεξηγήθηκαν μερικοί εκεί πέρα λόγω του κωμικού Μπόρατ (που τους έκανε σάτιρα), η Ελλάδα διεκδικεί τη δεύτερη θέση στο διεθνή Παρεξηγιάρικο Κρετινισμό.

  Δηλαδή, η αιτία της παρεξήγησης είναι αν έχουν οι Ελληνίδες… μουστάκι? Κι αν σου πω ότι στατιστικά έχουν πολύ συχνότερα μουστάκι από τις Αγγλίδες θα με πεις ανθέλληνα? Ρε τι πάθαμε.

 17. Π said

  @Idom: Γειά! Λες να παραγγέλνω τις εκπομπές του από την Αγγλία; Ούτε που τον ήξερα τον τύπο, απλώς μου κίνησε την περιέργεια το ποστ του Διαγόρα και γκούγκλισα ολίγον. Όσο για την ερώτηση: “I’d like to consider Ferrari as a scaled down version of God.”

 18. Προσωπικά εμένα μου άρεσε αυτό που είδα, και με έκανε και να γελάσω. Η σάτιρα κάνει ακριβώς αυτό: Παίρνει το ελάσσων και το κάνει μείζων. Το θέμα είναι αν θα πέσεις στην παγίδα και κολλήσεις. Όσο για το ποιος κάνει την σάτιρα, μ’ αφήνει επίσης αδιάφορο. Δεν με νοιάζει αν είναι ένας απλός άσημος κωμικός ή ένας «λεφτάς». Σε ένα πραγματικά δημοκρατικό καθεστώς, δεν μας ενδιαφέρει το στόμα που εκφέρει, αλλά το τι εκφέρει. Τέλος, να αναφέρω πως ως περιστασιακά εργαζόμενος σε ξενοδοχείο, δίνω κάθε δίκιο στους ξένους να μας κοροϊδεύουν και να μας αποκαλούν κομπογιαννίτες. Σόρρυ αν την «σπάω» σε μερικούς, αλλά η αλήθεια να λέγεται.

 19. Ανώνυμος said

  Για τις ελληνίδες με μουστάκι, όπως το πάρει κανείς και προφανώς εδώ πρόκειται για σάτιρα όχι και τόσο επιτυχημένη γιατί δεν ξέρω αν αυτή η ατάκα βγάζει γέλιο….
  Αλλά σε ότι αφόρα τα περί τουαλέτας κάθε άλλο παρά για σάτιρα πρόκειται γιατί έτσι έχουνε τα πράγματα χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής!
  Μήπως εμείς οι ίδιοι δεν βλέπουμε την κατάντια μας? έχουμε μετατρέψει τα δάση μας σε σκουπιδότοπους, τις παραλίες σε απέραντα τασάκια με γόπες και κάθε οδούς απορρίμματα, για να μην μιλήσουμε για την ανεξέλεγκτη δόμηση την κατάσταση στους δρόμους …….
  dionisis

 20. Po said

  παλιά που έβλεπα την εκπομπή του με τα αυτοκίνητα, εκθείαζε συνεχώς τα βρετανικά, ιδιαίτερα το Λαντ Ρόβερ, δεν ήταν ποτέ σοβαρός, αλλά και να ήταν, λοιπόν, τι.

  πάντως δεν έγινε κάτι που να δικαιολογεί τον όποιο «θόρυβο».

  τενεκέδες υπάρχουν άφθονοι παντού, δείτε τα δικά μας πρωινάδικα/μεσημεριάτικα και βραδινά…

 21. Μόλις συνειδητοποίησα ότι ο γνωστός μας stardust30 έχει επίσης γράψει άρθρο για το ίδιο θέμα, και δεν καταλογίζει κανένα ελαφρυντικό στον Τζέρεμι Κλάρκσον. Εδώ: Paradise Lost Blog – Clarkson you are a jackass (from the Greeks)

 22. stardust30 said

  Κατ’ αρχήν σ ευχαριστώ για το link. Θα το πω κι εδώ όπως το είπα στο μπλογκ μου. Ο άνθρωπος αυτός ήταν αξιοσέβαστος στον χώρο του- στην παρουσίαση των αυτοκινήτων- όμως με ενόχλησε σφόδρα η φράση του πως «η Ελλάδα είναι τουαλέτα».
  Όχι δεν είμαι ελληνάρας (ούτε θα γίνω) όμως αγανακτώ όταν καταλογίζουν τέτοιες εκφράσεις στη χώρα όπου ζω. Όχι δεν είμαστε το πιο όμορφο κράτος στον κόσμο, αλλά το να δυσφημεί τη χώρα μας ως τουριστικό προορισμό πιστεύω πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να το κάνει κανένας παρουσιαστής. Δεν με ενόχλησε το (σαχλό) αστείο περί φουστανέλας και τσαρουχιών αλλά αυτό με την τουαλέτα το βρίσκω τουλάχιστον αρρωστημένο. Άλλωστε αυτά για την φουστανέλα τα έλεγε ενώ ήταν ο «δικός μας» εφοπλιστής καλεσμένος στην εκπομπή του.
  Και με ενόχλησε αυτό που είπε γιατί τον είχα σε εκτίμηση όσον αφορά τις γνώσεις του για τα αυτοκίνητα. Φυσικά θα πει κανείς πως οι γνώσεις δεν πάνε πακέτο με τον καλό χαρακτήρα του ανθρώπου και θα έχει και δίκιο..

 23. o Alexandros said

  Για το αρχείο, παραθέτω το link σε μια πρόσφατη παρουσίαση του Top Gear στο Time, όπου γίνεται αναφορά στο ζήτημα των …φορτηγατζήδων και της γενικότερης στάσης του παρουσιαστή:
  http://www.time.com/time/nation/article/0,8599,1860544,00.html

 24. Grotesque Soulthorn said

  Χαχαχα! Καταπληκτικός ο Clarkson. Ανέκαθεν είχε humor. Σαφώς δεν το λέει σοβαρά. Δεν πιστεύω πως έχει διεξάγει επιστημονικές μελέτες για το αν οι Ελληνίδες έχουν μουστάκια ή για το κατά πόσο η Ελλάδα μοιάζει με τουαλέτα :ρ Όποιος προσβάλλεται από αυτό το κειμενάκι (ακόμη κι αν πρόκειται για fake) έχει σοβαρό πρόβλημα.

  Ο Τζακ Κέρουακ αναφέρει στο βιβλίο του «Στον δρόμο», αν θυμάμαι σωστά, ότι οι Έλληνες είναι ο πιο άσχημος λαός του κόσμου. Μάλλον το ανώτερο Ελληνορθόδοξο ΔΝΑ μας δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στον ξένο επισκέπτη

 25. Επ, καλώς τον Grotesque Soulthorn. Είχα παραλείψει να σε καλωσορίσω την προηγούμενη φορά που είχες περάσει από εδώ, (στο «Νέα αίτηση ΑΣΕΠ»,) οπότε το κάνω τώρα.

  Έχω διαβάσει κάπου, δεν θυμάμαι που, ότι η ασχήμια σε κάποιους λαούς είναι αποτέλεσμα της πρακτικής του αναγκαστικού γάμου που επέβαλλαν ή εξακολουθούν να επιβάλλουν οι λαοί αυτοί στους νέους τους επί σειρά αιώνων. Το σκεπτικό είναι ότι όταν η αναπαραγωγή είναι έτσι κι αλλιώς εξασφαλισμένη μέσω προσυμφωνημένου γάμου, οι ασχημομούτσουνοι/ες έχουν τόσες πιθανότητες να περάσουν τα γονίδιά τους στις επόμενες γενεές όσες και οι όμορφοι/ες, ενώ όταν η αναπαραγωγή δεν είναι εξασφαλισμένη, ένα ικανό ποσοστό των ασχημομούτσουνων αναπόφευκτα μένει στο ράφι, κι έτσι μειώνονται ή αποβάλλονται σιγά σιγά τα γονίδια της ασχημομουτσουνιάς από τη γενετική δεξαμενή του λαού. Αναρωτιέμαι αν πράγματι στέκει αυτό. Γνωρίζει κανείς; Εμείς πάντως έχουμε ασκήσει την πρακτική του υποχρεωτικού γάμου για πολλούς αιώνες στο παρελθόν.

  Φυσικά, είναι άστοχο να πει κανείς ότι είμαστε ο πιό άσχημος λαός του κόσμου, και μάλλον παράλογο να πει κανείς ότι υπάρχει κάποιος λαός στον κόσμο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο πιό άσχημος, αλλά έτσι κι αλλιώς, ως Έλληνας παντρεμένος με Βορειοευρωπαία και γνωρίζοντας επίσης μερικούς Ευρωπαίους παντρεμένους με Ελληνίδες σου εγγυώμαι ότι το ΕΛληνορθόδοξον ΔΝΑ μας δεν αφήνει καθόλου αδιάφορους τους ξένους. Αυτό που τους αφήνει αδιάφορους είναι η ιδέα μας περί αισθητικής στις πόλεις μας και γενικά σε ότι αγγίξουμε.

 26. Καλώς σας βρήκα Διαγόρα και υπόλοιποι συνβλόγερς. Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι οι Έλληνες είναι πράγματι ο πιο άσχημος λαός του κόσμου αν και δεν το έχω σκεφτεί και πολύ. Εσύ ψήφισες Βόρεια Ευρώπη κι εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου. Το θέμα είναι πως απ’ ότι κατάλαβα οι Έλληνες έχουνε βγάλει το στερεότυπο του κακομούτσουνου στον υπόλοιπο κόσμο. Ως οπαδός του humor τύπου Cartman (από το South park) δεν θα μπορούσα να μη γελάσω με τα σχόλια του Clarkson. Το video είναι ακόμα καλύτερο. Από κάποιες εκπομπές Top Gear που έχω παρακολουθήσει, ο τύπος συνηθίζει τέτοιου τύπου σχόλια για τους πάντες και είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι δεν τα εννοεί (ντρέπομαι μόνο που γράφω κάτι τόσο αυτονόητο). Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξοργισμένοι ‘μορφονιοί που απαντούν (λες και θα δει ποτέ τις απαντήσεις ο Clarkson) σε στυλ : όταν εσείς τρώγατε βελανίδια κτλ…
  Απορώ τι θα έτρωγαν οι κάτοικοι του σημερινού Ελλαδικού χώρου όταν αυτοί έχτιζαν το Stonehedge. Αυτή όμως είναι μια άλλη συζήτηση. Ήθελα απλά να κάνω φανερό πόσο Ανθέλλην είμαι:p

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: