22 Οκτωβρίου: Επέτειος της δημιουργίας του Σύμπαντος
Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2008/10/22
Λοιπόν καλά μου παιδιά, σήμερα έχουμε την επέτειο της δημιουργίας του σύμπαντος από τον μεγαλοδύναμο. Ναι βέβαια, δεν σας κάνω πλάκα. Βλέπετε, ο αρχιεπίσκοπος του Armagh (Άρμαγκ) και πάσης Ιρλανδίας James Ussher (Τζέιμς Άσερ) (1581-1656) το μελέτησε πολύ το πράμα, έμαθε την Αγία Γραφή απ’έξω κι ανακατωτά, έμαθε κι όση ιστορία μπορούσε κανείς να μάθει εκείνη την εποχή, έμαθε κι αριθμητική, το σκέφτηκε για μερικά χρονάκια, έκανε τους υπολογισμούς, ήπιε και καμπόσες Guiness, και έγραψε ένα σοβαρότατο (χωρίς ίχνος χιούμορ) σύγγραμμα με τίτλο «Annals of the World» (Χρονικά του Κόσμου) στο οποίο περιγράφει το προϊόν των κόπων του, το απόσταγμα της σοφίας του, το επίτευγμα της θεολογικής επιστήμης:
O κόσμος δημιουργήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 4004 προ Χριστού, στις 6 η ώρα το απόγευμα.
Ο σεβασμιότατος δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για ώρα Ιερουσαλήμ ή για ώρα Γκρίνουιτς.
(Κι εδώ που τα λέμε, μία τέτοια διευκρίνηση δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα αφού θα προϋπέθετε διάφορες αιρετικές αντιλήψεις, όπως –άκουσον άκουσον– μία σφαιρική γη που περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της.)
Οποιαδήποτε στοιχεία έχουμε στη διάθεσή μας που δεν συμφωνούν με το πόρισμα των πολύχρονων και επίπονων μελετών του σεβασμότατου αρχιεπισκόπου, όπως απολιθώματα ηλικίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών και πετρώματα ηλικίας δισεκατομμυρίων ετών, έχουν πλαστοποιηθεί και τοποθετηθεί στο διάβα μας επίτηδες από τον σατανά για να μας ξεγελάσει και να μας κάνει να νομίζουμε άλλα αντί άλλων.
Copyright © 2008 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης
Άρθρα μέσω RSS
Σχόλια μέσω RSS
Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email
batcic said
@Διαγόρας
Αρχικά να πω ότι μου έλειψε πολύ το μπλογκ σου, αλλά τρέχω και δεν φτάνω στη δουλειά το τελευταίο δεκαπενθήμερο.
Έχεις γίνει αφόρητα κουραστικός με τα ίδια και τα ίδια. It’s the Flying Spaghetti Monster! Αυτό επηρεάζει τα πάντα και δεν είναι σωστό να παραπλανείς έτσι τον κόσμο…
Διαγόρας said
Κατανοητόν, Batcic. Να σου πω ότι κι εσύ μας έλειψες. Αλλά ο βιοπορισμός έχει βέβαια προτεραιότητα.
Το ιπτάμενο σπαγετοθήριο πάντως είναι από άλλο ανέκδοτο, η δική του
μυθολογίαγραπτή παράδοση δεν εφάπτεται της μυθολογίας της χριστιανικής θρησκείας. Κάποια στιγμή θα γράψω άρθρο και γι’αυτό, για να επιδοθούμε και λίγο σε μακαρονειολογικές συζητήσεις.Π said
Στο λινκ που έβαλες λέει ότι ήταν 22 Οκτ. σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο. Για το τωρινό, 20 Σεπτεμβρίου.
batcic said
@Διαγόρας
Thanks! Το δικό μου πάντως δεν είναι βιοπορισμός, μάλλον ως μαζοχισμός χαρακτηρίζεται…
Νίκος said
@Διαγόρας
BTW, μήπως ξέρεις το FSM τι σάλτσα εμπεριέχει; Πρόσεξε, αν πεις κάτι άλλο από το σωστό, θα θεωρηθείς αιρετικός!
@batcic
αν είναι κάτι ενδιάμεσο, έχει όνομα, λέγεται μαζοπορισμός
Διαγόρας said
@Νίκος
Αυτό που έγραψες μου θυμίζει κάτι που μου είπε ένας συνάδελφος σήμερα. Το έγραψα στο αγγλικό μου ιστολόγιο, ας το γράψω κι εδώ:
Υπάρχει ένας τρόπος, τον οποίο υποδεικνύουν χιλιετίες παράδοσης, μέσω του οποίου οι ευσεβείς Χριστιανοί μπορούν να ξεκαθαρίσουν τη διαφωνία σχετικά με την ακριβή ζώνη τοπικής ώρας της στιγμής που έλαβε χώρα η δημιουργία: μπρούν να διαιρεθούν σε διάφορες σέκτες βάσει αυτής της διαφωνίας και να κηρύξουν πόλεμο ο ένας στον άλλο.
Ως συνήθως, όποιος νικήσει είχε δίκιο.
Αμήν, αλληλούια!
Εμείς νομίζω πως δεν θα επαναλάβουμε το λάθος τους και δεν θα τα χαλάσουμε ως προς την ακριβή σύσταση της θείας σάλτσας του ιπτάμενου σπαγετοθήριου.
———————
2008-10-22, 14:24
@Π
Μη μου το χαλάς το όνειρο, επάρατε σχολαστικιστή! =:-D Φυσικά και το διάβασα το κείμενο, αλλά όταν το διάβασα ήταν αρχές Οκτωβρίου, και ο Σεπτέμβρης είχε ήδη περάσει. Τι ήθελες να κάνω; να περιμένω έναν ολόκληρο χρόνο πριν γράψω το άρθρο;
Τέλος πάντων, αφού «μερικοί το προτιμούν σχολαστικιστικό», να το θέσω κι εγώ ως εξής: σκέψου ότι οι όποιες ανακρίβειες του Ιουλιανού ημερολογίου κατέστησαν αναγκαία την αντικατάστασή του με το Γρηγοριανό το 1582 θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν επί δυόμισυ από την ανάποδη για το έτος 4004 π.Χ., οπότε νομίζω ότι οι υπολογισμοί του Άσερ δεν έχουν νόημα ούτε με το ένα, ούτε με το άλλο ημερολόγιο. Το μόνο που έχει σημασία τελικά είναι η φιλολογική άποψη του ζητήματος, η οποία ικανοποιείται μόνο με πιστή αναφορά στην ημερομηνία έτσι όπως τη διατύπωσε ο Άσερ στο πρωτότυπο κείμενό του.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
Άθεος said
Εγώ πάντως περίμενα να πάει 6:00 η ώρα το απόγευμα για να σας ευχηθώ… Χρόνια Πολλά!
Νίκος said
…μόνο που το wordpress παίζει την χειμερινή ώρα, και το σχόλιό σου γράφει 17:00 :-Ρ
Abravanel said
O κόσμος δημιουργήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 4004 προ Χριστού
Υπερβάλλεις – ο κόσμος δημιουργήθηκε πριν 5679 χρόνια.
ellinaki said
Καταρχάς θέλω να δηλώσω τη βαθύτατη συγκίνησή μου καθώς 22 Οκτωβρίου είναι και τα δικά μου γεννέθλιά μου. Ως εκ τούτου από εδώ και στο εξής απαιτώ να μου μιλάτε όλοι με σεβασμός καθώς αυτοανακυρήσομαι Αρχιερέας του Σύμπαντος λόγω αυτονόητων στοιχείων που μου δίνουν αυτή την ιδιότητα.
Κατά δεύτερον, σίγουρα το σύγγραμμα λεγόταν «Annals of the World» και όχι «Anals of the World»; Ρωτώ γιατι η θεματολογία μάλλον προς το δεύτερο δείχνει.
pølsemannen said
Το καταπληκτικό είναι ότι ακόμα και σήμερα αρκετοί πυροβολημένοι κυρίως στις ΘΗΠΑ πιστεύουν στο ηλικίας 6.000 συν πλην κάτι ψιλά ετών σύμπαν. Θεωρώ ότι φταίει η μπίρα Guiness, που δεν έχει ακόμα κριθεί παράνομη.
(Annals όχι Anals! Ευτυχώς αυτό ο μακαριστός το έγραψε σωστά).
Π said
@Διαγόρα
Πολύ μου το χαλάς το όνειρον, επάρατε αιρετικέ! Όχι μόνον αρνείσαι την αδιαμφισβήτητον θεοπνευστίαν του υπό του Αγίου Πνεύματος εμφορουμένου αρχιεπισκόπου, αλλά και εορτάζεις τα πάνσεπτα τούτα γενέθλια εις εσφαλμένην ημερομηνίαν, μιαρέ παλαιοημερολογίτα! Χαρακτηριστική δε του συνήθους παραλογισμού των αθέων η αντίφασις να εορτάζεις και ταυτοχρόνως να βλασφημείς λέγων ότι «οι υπολογισμοί του Άσερ δεν έχουν νόημα ούτε με το ένα, ούτε με το άλλο ημερολόγιο». Και όπως όλοι οι διαστρεβλωταί άθεοι, παραποιείς και τας γραφάς εις ην ώραν ανενδοιάστως ισχυρίζεσαι ότι τας ανέγνωσας.
Ελπίζω να σε αποκάλυψα.
Ανορθόδοξος said
Στην Αμερική όχι απλά υπαρχουν κάποιοι που το πιστεύουν αυτό, αλλά σε αυτούς συγκαταλέγεται και η υποψήφια αντιπρόεδρος Σάρα Πέιλιν. Επίσης, σκοπεύουν να δημιουργήσουν και μουσείο, όπως επίσης και παιδική κατασκήνωση (υπάρχουν ήδη σχολεία), όπου θα διδάσκονται οι αρχές του «δημιουργισμού» ή του «ευφυούς σχεδίου».
bright said
«O κόσμος δημιουργήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 4004 προ Χριστού, στις 6 η ώρα το απόγευμα. »
Ντάλα μεσημέρι που όρεξη για κοσμογονίες ας πέσει λίγο ο ήλιος και βλέπουμε.
Τώρα πως περίμενε να χαμηλώσει στον ορίζοντα ο ήλιος, αφού αυτός είναι μέρος του κόσμου που θα δημιουργούσε αργότερα από το μεσημέρι, όπου τότε αυτός ήταν ψηλότερα στον ορίζοντα (πριν τον δημιουργήσει);
Θα ήθελα να μου απαντήσει ένας τελειόφοιτος της θεολογικής. Τώρα αν και αυτος δυσκολεύεται ας προωθήσει την ερώτηση στον καθηγητή(!!!!) Ρωμανιδη.
atheofobos said
Ο Αγγλοσάξων αρχιεπίσκοπος θεώρησε ότι η σωστή ώρα για να δημιουργηθεί ένας κόσμος δεν μπορεί να είναι παρά στις 6 το απόγευμα που είναι ιερή ώρα.(tea time!)
Διαγόρας said
Ενημέρωση: διόρθωσα το «γεννηθεί ένας θεός» σε «δημιουργηθεί ένας κόσμος» στο παραπάνω σχόλιο του Αθεόφοβου, όπως μου ζήτησε ο ίδιος.
The Mortgage said
@Ανορθόδοξος
Δυστυχώς το μουσείο των δημιουργικών(στών) κατασκευάστηκε στο Κεντάκι και τα σχολικά λεωφορεία κατακλύζουν το parking land.
Η προ 5679 ετών γέννεση του σύμπαντος αποτελεί πίστη της πλειοψηφίας των Αμερικανών που δραστηριοποιούνται έντονα προκειμένου να επιβάλουν τις απόψεις τους.
http://uk.youtube.com/watch?v=LfsoL8rwr2c
Κάθε αλήθεια έχει ένα αντίβαρο ψεύδους.
Ι.Μ.Δικαιάκος
The Mortgage said
Φυσικά υπήρξαν και κάποιες αντιδράσεις ανθρώπων που αρνούνται να δουν τη χώρα τους να βυθίζεται στο σκοταδισμό του θεού της ερήμου και των αποστόλων του.
http://uk.youtube.com/watch?v=Sxr6xzmDgxQ
Ι.Μ.Διακαιάκος
bright said
@Ανορθόδοξος
Η θεολογική “εξήγηση” περί της ύπαρξης του σύμπαντος είναι αντιστοίχως παρόμοια με την “εξήγηση” που δίνουν οι μεγάλοι στα νήπια για τον ερχομό των μωρών «τα φέρνει ο πελαργός»
Έτσι προτείνω η πελαργογεννετικη (κλαδος του ευφυούς σχεδιασμού) να εισαχθεί στο διδακτικό πρόγραμμα των σχολείων, μη μας προλάβουν πάλι τα αμερικανάκια.
Διαγόρας said
Wh00ps, παραλίγο να το ξεχάσω: χρόνια πολλά,
Ελληνάκιμέγα Αρχιερέα του Σύμπαντος!stratis_vip said
Συλλογισμός – πρόταση προς την Ιερά Σύνοδο™.
Την 22η ημέρα του Οκτώβρη ξεκίνησε η δημιουργία του κόσμου.
Άρα, αυτή είναι και η πρώτη ημέρα, «κατά τας γραφάς».
Οπότε η έβδομη μέρα, που ξεκουράστηκε ο θεός (αλήθεια κουράζεται ο θεός;), ήταν η 28 Οκτ.
Λογικό άλμα: μετά την 25 Μαρτίου και η 28 Οκτωβρίου αποκτά τη θεολογική της υπόσταση!
Πρόταση: Η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940, να αναβαθμισθεί σε Εθνικοθρησκευτική και η επίσημη δοξολογία της να περιλάβει και το μέγα αυτό γεγονός, το οποίο και πρέπει να δοξασθεί σε ήχο πλάγιο τρίτο.
Ζ said
@Π
ρε παιδια με μπερδεψατε.ιουλιανο δεν ειναι το παλαιο ημερολογιο?αν λεει 22/10 τοτε με το παλαιο ειναι 8/10 δηλαδη 13 μερες πριν ΠΩς το βγαλατε 30/9?
Comte de Toulouse said
και μην μιλήσουμε για αναγωγή ιουλιανού/γρηγοριανού προς τα πίσω, με «φάγωμα» 3 ημερών ανά 400 χρόνια για το ιουλιανό…οι 13 μέρες σαου πάνε περίπατο, Ζ!!