Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Δημοσκόπηση: πως βλέπετε τον μετριασμό σχολίων

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2008/10/13

Τώρα πλέον που όχι μόνο έχει καταλαγιάσει η καταιγίδα των ύβρεων, αλλά την έχουμε αφήσει πίσω μας εδώ και αρκετές μέρες ώστε οι όποιες εντάσεις και συναισθηματικές φορτίσεις είχαν αναπτυχθεί τότε να μην επηρεάζουν πλέον την κρίση μας, καιρός είναι να συλλέξω μερικές γνώμες σχετικά με το πάντα επίκαιρο ζήτημα του μετριασμού των σχολίων.

Αν έχετε κάποια γνώμη που δεν καλύπτεται από τις διαθέσιμες επιλογές, παρακαλώ συμπληρώστε κάτι εκεί που λέει «Other» και εξηγήστε τις σκέψεις σας αναλυτικότερα σε σχόλιο.

Copyright © 2008 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

6 Σχόλια προς “Δημοσκόπηση: πως βλέπετε τον μετριασμό σχολίων”

 1. ψήφισα #5 γιατί έχει παραγίνει το κακό.

 2. LoL, Θου Βου, μιλάμε, LoL!

 3. Abravanel said

  Κοίτα, το Πτυελοδοχείο υπήρξε μια έξυπνη ιδέα που αντιγράφηκε από πολλούς, (me included), αλλά προσωπική πείρα δείχνει οτι είναι χρήσιμο μόνο αν είσαι πάνω από τον υπολογιστή ώστε να προλαβαίνεις το flaming ή ενεργοποιήσεις το moderation. Αναμένω με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα trend setter Διαγόρα!

 4. Π said

  Ακόμα γελάω με το #1! Twelve points από μένα, ΘΒ!

 5. Έχω ενεργοποιημένο τον μετριασμό (αλήθεια, είναι δόκιμη η χρήση αυτής της λέξης με την έννοια του «moderation»;) για μηνύματα από πρωτοεμφανιζόμενους σχολιαστές, τακτική στην οποία έχω κατασταλάξει ως έχουσα τον καλύτερο δυνατό λόγο αποτελεσματικότητας προς μπελά. Αυτό δουλεύει επειδή αν κάποιος είναι να αφήσει σχόλιο ποιότητας πτυελοδοχείου, στο 99% των περιπτώσεων αυτό θα είναι το πρώτο σχόλιο που θα αφήσει. Από εκεί και πέρα, αν κάποιος ξεκινήσει με καθώς πρέπει σχόλιο και μου τα χαλάσει αργότερα, θα χειριστώ την περίπτωσή του όταν προκύψει. Μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, και αν οι όροι χρήσης παραμείνουν ως έχουν αναμένω ότι κάτι τέτοιο θα συμβαίνει τόσο σπάνια ώστε να μην αξίζει να το συζητάμε καν.

  Έπειτα, ακόμα και αν κάποιο στραβό σχόλιο παραμείνει σε ένα άρθρο για κάποιο χρονικό διάστημα πριν μεταφερθεί στο πτυελοδοχείο, δεν χάθηκε κι ο κόσμος, αφού έτσι κι αλλιώς όταν το σχόλιο αυτό θα πάει στο πτυελοδοχείο δεν θα εξαφανιστεί, απλά θα βγει απ’τη μέση. Μάλιστα, είμαι σίγουρος πως το «απόκομμα» που αφήνω στο αρχικό άρθρο που λέει «αυτό το σχόλιο μεταφέρθηκε στο πτυελοδοχείο γιατί παρέβαινε τους όρους χρήσης» κινεί την περιέργεια όλων, κι έτσι τα σχόλια που πηγαίνουν στο πτυελοδοχείο σίγουρα διαβάζονται.

  Απ’ότι ξέρω, εκτός από εμένα, πτυελοδοχείο μέχρι στιγμής χρησιμοποιείς εσύ Abravanel, (με τον τίτλο «troll’s nest»,) ο Pølsemanen, και το φόρουμ Γνώμη. Κανείς άλλος;

  Πάντως, σε κάποιο «exeisminima.gr» υπάρχει σχόλιο από κάποιον Σωτήρη Καραμαγκιώλη που φαίνεται να έχει ημερομηνία 2008-02-07 και προτείνει τη δημιουργία πτυελοδοχείου, ενώ το δικό μου το πτυελοδοχείο φαίνεται να εγκαινιάστηκε στις 2008-03-21, σχεδόν δύο μήνες αργότερα, άρα ίσως και να μην είμαι ο πρώτος που είχε την ιδέα, αν και ορκίζομαι ότι δεν είχα καν ακουστά το «exeisminima.gr» τότε.

 6. Με χαροποιεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία φαίνεται να αναγνωρίζει ότι καλώς έχουν τα πράγματα ως έχουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τόσες ψήφους ενάντια στα trolls. Μέχρι στιγμής έχουμε μία απάντηση στο «Other», η οποία λέει «Oi trolls να βρουν επιτέλους στέγη, στο πτυελοδοχείο».

  Νιώθω την ανάγκη να κάνω μία διευκρίνηση:

  Ευτυχώς, τα trolls που επισκέπτονται τούτο το ιστολόγιο δεν είναι το είδος εκείνο που αρέσκεται στο να γράφει βρισιές, κατάρες, σεξιστικές και ρατσιστικές δηλώσεις, και γενικά λόγο που σπείρει μίσος και διχόνοια και σε προκαλεί να λάβεις μέτρα. Ευτυχώς, τα δικά μας trolls είναι πολιτισμένα και έχουν καλούς τρόπους, γνωρίζουν γράμματα και ξένες γλώσσες, είναι διαβασμένα, και συμπεριφέρονται με σχετική ωριμότητα και ευγένεια, η οποία μερικές φορές μάλιστα ξεπερνάει την ευγένεια μερικών-μερικών από εμάς. Με άλλα λόγια, το κάθε ένα από τα trolls μας εδώ είναι παιδί μάλαμα, και δεν καταλαβαίνω καθόλου γιατί επιθυμείτε να τα εξοστρακίσετε.

  Τώρα, ακόμα κι αν αποφασίζαμε πως ο εξοστρακισμός των trolls είναι θεμιτός, (πάνω απ’το πτώμα μου,) για να σας δείξω πως αυτό θα ήταν εύκολο μεν στα λόγια αλλά καθόλου εύκολο στην πράξη, πείτε μου σας παρακαλώ: με βάση ποιό αντικειμενικό, αμετάβλητο, και αξιόπιστο χαρακτηριστικό θα μπορούσα να αποφασίσω αν ένας σχολιαστής είναι troll ή όχι;

  Εντύπωση μου κάνει επίσης το γεγονός ότι η επιλογή #9 για παρατηρήσεις όταν παραβιάζονται οι συστάσεις έχει λάβει πολύ λίγες ψήφους, παρ’ότι εγώ εκτιμώ πως είναι η επιλογή που θα επέφερε τη μεγαλύτερη δυνατή ευταξία με τη μικρότερη δυνατή θυσιαζόμενη ελευθερία του λόγου. Μα καλά, μόνο δύο αναγνώστες συμφωνούν μαζί μου;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: