Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Γνωμικό #91

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2008/10/11

«Ήσυχα θα πεθάνουν, ήσυχα θα σβήσουν εις το όνομά σου, και πέρα από τον τάφο δεν θα βρουν τίποτα παρά μόνο θάνατο.  Αλλά θα κρατήσουμε το μυστικό, και για τη δική τους ευτυχία θα τους δελεάζουμε με την επουράνια, αιώνια ανταμοιβή.»

—Фёдор Михайлович Достоевский (Fyodor Michailovich Dostoyevsky, Φιόντορ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι) (1821-1881) Ρώσσος συγγραφέας, διά στόματος του Μεγάλου Ιεροεξεταστή, στο μυθιστόρημα Αδελφοί Καραμάζωφ.

Το πρωτότυπο: «Тихо умрут они, тихо угаснут во имя твое и за гробом обрящут лишь смерть. Но мы сохраним секрет и для их же счастия будем манить их наградой небесною и вечною.»

Ολόκληρη η παραβολή του Μεγάλου Ιεροεξεταστή στα Ελληνικά βρίσκεται εδώ: Ασκήσεις Ύφους – Ντοστογιέφσκι: Η Παραβολή του Μεγάλου Ιεροεξεταστή (Ευχαριστώ, TheStr4ng3r.)

Το αρχείο των γνωμικών φιλοξενείται στο atheoi.ORG: Αρχείο γνωμικών

Copyright © 2008 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

30 Σχόλια προς “Γνωμικό #91”

 1. Mandarin said

  Διόρθωσε το τυπογραφικό «θα καρατήσουμε το μυστικό»

 2. Ενημέρωση: Διόρθωσα το «καρατήσουμε» σε «κρατήσουμε». Σε ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη, Mandarin. Είναι αξιοθαύμαστο πως ο συγγραφέας μίας λέξης αδυνατεί να δει το λάθος που περιέχεται σε αυτήν. Κοιτούσα για πολλά δευτερόλεπτα το παραπάνω σχόλιο του Mandarin προσπαθώντας να καταλάβω για ποιό ορθογραφικό μου μιλάει.

 3. Νίκος said

  Να υποθέσω ότι το συγκεκριμένο βρίσκεται σχεδόν κολλητά (στο μυθιστόρημα Αδελφοί Καραμάζωφ) με το «αν κάποιος μου αποδείξει πως ο Χριστός και η αλήθεια δεν έχουν καμιά σχέση, εγώ θα προτιμούσα να είμαι με το μέρος του Χριστού κι όχι της αλήθειας»;

 4. avonidas said

  @ Νίκος

  Όχι. Η φράση που αναφέρεις είναι από επιστολή του Ντοστογιέφσκυ. Καμία σχέση.

 5. Π said

  https://diagoras.wordpress.com/2008/09/18/quote76/#comment-6598
  https://diagoras.wordpress.com/2008/09/22/quote79/#comment-6650

  Και επειδή το παράθεμα είναι λίγο παραποιημένο, να πώς ακριβώς είναι στην αγγλική μετάφραση των επιστολών του Ντ.:

  «If anyone could prove to me that Christ is outside the truth, and if the truth did exclude Christ, I should prefer to stay with Christ and not with truth.»

 6. Π said

  Άσχετο: Διαγόρα, τα πόστερ στην αριστερή μπάρα είναι κολλημένα το ένα με το άλλο από προτίμηση ή όχι; Αν όχι, βάλε στο text widget αυτό ανάμεσα στους κώδικές τους:
   

 7. Π said

  Α, δεν πέρασε.. Μία προσπάθεια ακόμα:
   

 8. Π said

  Σιχτίρ… Αυτό, αφού του αφαιρέσεις όλα τα spaces:
  & n b s p ;

 9. Π said

  Ξανασιχτίρ! Το ανωτέρω, χωρίς spaces, μέσα σε tags για άνοιγμα και κλείσιμο παραγράφου.

 10. LoL, Π! Η πλάκα είναι ότι ακόμα και το πρώτο πέρασε, απλά… δεν φαίνεται επειδή είναι κενό!

  Τα πόστερ στην αριστερή μπάρα είναι κολλημένα για άγνωστους λόγους. Θυμάμαι ότι πριν από καιρό προσπάθησα να καταλάβω τι ζόρι τραβάει η WordPress και βάζει κενό ανάμεσα σε κάποια, αλλά κολλάει κάποια άλλα, και δεν μπορούσα να καταλάβω. Αφού μου το επισημαίνεις, πάει να πει ότι υπάρχει εκεί έξω τουλάχιστον ένας άνθρωπος που το παρατηρεί, οπότε θα το ξανακοιτάξω. Σε ευχαριστώ.

 11. Π said

  Ωραία τότε. Τα κολλημένα δεν είναι ωραία, γι’ αυτό το είπα.

  Η WP κάνει ό,τι της πεις. Tις πρώτες τέσσερις εικόνες τις έχεις βάλει με διαφορετικό τρόπο από τις υπόλοιπες – ο κώδικάς τους περιλαμβάνει αυτήν την εντολή (για περιθώρια πάνω και κάτω):

  hspace=»10″ vspace=»10″

  Αντί λοιπόν για τον απλό κώδικα που σου έγραψα (που είναι γενικά για κενή γραμμή), μπορείς να πας στο text widget και να προσθέσεις αυτήν την εντολή στον κώδικα των υπολοίπων εικόνων (με space πριν και μετά, είτε αμέσως μετά το «img» είτε πριν την αγκύλη που κλείνει τα στοιχεία του).

 12. Π said

  Ώπα! Με κανονικά quotes, όχι τα stupid ‘smart’.

 13. Νίκος said

  @avonidas #4
  Ναι, το θυμηθηκα…
  Το σκεπτικό παραμένει παραπλήσιο, αυτό του παυσίλυπου. Της ελπίδας για ευδαιμονία μόλις περάσεις το κατώφλι του θανάτου.
  Η μεγάλη αισχρή απάτη του χριστιανισμού, είναι η εξής:
  Σου δημιουργεί την εντύπωση ότι μετά θάνατον υπάρχουν δύο οδοί, αυτή του παραδείσου και αυτή της κόλασης. Και σου λέει ότι έχει το μυστικό για την οδό του παραδείσου. Και το μυστικό είναι να μπεις στο πελατολόγιο του μαγαζιού. Η πιό απροσχημάτιστη έκφανση αυτού, ήταν όταν έλεγαν πριν τετρακόσια χρόνια (οι …τρισκατάρατοι παπικοί) ότι «Ο ήχος των χρημάτων στο παγκάρι ανοιγει την πόρτα του παραδείσου».
  Το ίδιο ισχύει και σήμερα, Δυτικά και ακόμα περισσότερο Ανατολικά (…ακούς ΘΒ;), μόνο που ένεκα του κατά 5% αυξημένου IQ, τηρούνται λίγο περισσότερο τα προσχήματα.
  Και φυσικά αποσιωπούν το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δύο οδοί, αλλά αδιέξοδο, γιατί τότε δεν θα είχε λόγο κανείς να περάσει από το παγκάρι.
  Το θέμα που θα ήθελα να συζητήσουμε εδώ, είναι πόσο διαφορετικά νιώθει ένας που πιστεύει σε παράδεισο και κόλαση, και ένας που δεν πιστεύει.
  Εγώ προσωπικά, όσο νεώτερος νέος πίστευα στην ύπαρξη παραδείσου και κόλασης, ζούσα σε μία υποβόσκουσα αγωνία.
  Τώρα, έχω συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι είμαι μία μηχανή που αντέχει 80 χρόνια, σιγά-σιγά φθείρεται και μετά πάει για απόσυρση. Και το μόνο που με ενδιαφέρει για το μετά, είναι τα παιδιά μου να ευημερήσουν και να αφήσω μία καλή εντύπωση σε αυτούς που με γνώρισαν.
  Εσείς τι λέτε;

 14. batcic said

  @Διαγόρας
  Για τα θέματα html υπάρχει ένα εξαιρετικό εργαλείο το οποίο λέγεται Firebug και είναι Addon για τον Firefox (Στο συστήνω ως δεινός web developer!). Αφού το εγκαταστήσεις, μόλις επισκεφτείς τη σελίδα που σε ενδιαφέρει, το ανοίγεις (από κάτω δεξιά, το σηματάκι με το έντομο), πατάς το κουμπί Inspect (το πρώτο πάνω αριστερά) και μετακινείς το mouse πάνω από τα σημεία της σελίδας που σε ενδιαφέρουν, στην συγκεκριμένη περίπτωση πάνω από τα poster. Ο html κώδικας εμφανίζεται στο σύνολο του και κάνοντας κλικ σε κάποιο στοιχείο (π.χ. στο poster για την απόλυτη βλασφημία) ο κώδικας του στοιχείου επιλέγεται αυτόματα μέσα από τον συνολικό.

  Anyway, για να μην επεκταθούμε παραπάνω, αν θελήσεις οποιαδήποτε βοήθεια, στείλε μου email.

 15. batcic said

  @Νίκος

  Τώρα, έχω συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι είμαι μία μηχανή που αντέχει 80 χρόνια, σιγά-σιγά φθείρεται και μετά πάει για απόσυρση. Και το μόνο που με ενδιαφέρει για το μετά, είναι τα παιδιά μου να ευημερήσουν και να αφήσω μία καλή εντύπωση σε αυτούς που με γνώρισαν.

  Σωστότατος! Θα πρόσθετα μόνο το ότι και εγώ, ως μηχανή προδιαγραφών 80 χρόνων, ενδιαφέρομαι πολύ, πέρα από το μετά, για το τώρα! Πως θα είναι παραγωγικό (είμαι καλή μηχανή), ευχάριστο για μένα και τους απέναντι μου και δημιουργικό. Και λυπάμαι τους άλλους φουκαράδες που σταματούν τη ζωή τους κηνυγώντας το Holly Grail.

  Εμείς το βλέπουμε στον Indiana Jones και διασκεδάζουμε, και ακόμα καλύτερα στους Monty Python και λυνόμαστε στα γέλια. Κάποιοι άλλοι δυστυχώς το έχουν πάρει πιο σοβαρά και, όπως πάντα, χωρίς καμία απόδειξη!!!!!!!

 16. Νίκος said

  …σαν τον βρασίδα ένα πράγμα…
  Και βέβαια, χειρότεροι από αυτούς που αναλώνουν την ζωή τους για την αναζήτηση του παραδείσου είναι αυτοί που προσποιούνται ότι το κάνουν, ενώ κυνηγούν το επι της γης φαγοπότι…κύριε εφραίμ…και γελάνε με τα κορόιδα που σταυροκοπιούνται από το πρωί μέχρι το βράδι, για μια θέση στον εξώστη του παραδείσου…ντροπή…

 17. batcic said

  @Νίκος
  Un-fucking-believable! 16 εκατομμύρια € το μήνα από ενοίκια! Και κάτι καημένες γριούλες να παίρνουν σύνταξη 400 € και να τα αφήνουν ευρώ – ευρώ στο παγκάρι τους. Και να έχεις και τα Θουβούδια εδώ πέρα να σου μιλάνε για ηθικές. Το παίρνεις το στυλιάρι στο χέρι ή δεν το παίρνεις;;;

 18. @Batcicucciolo

  θες να τ ακουσεις μάλλον πρωινιάτικο.
  ΟΚ ,τα ρέστα μου.
  αντιγράφω από σχόλιο στο pressgr:
  «ρε καραγκιοζάκο
  όπου και να γυρίσεις το μάτι σου στην Ελλάδα θα δείς τα σκατά των βιομηχάνων ,των εφοπλιστών και των εργολάβων.
  κι αν τα μοναστήρια κι οι εκκλησιές έχουν χτήματα τα έχουν απο αιώνες.
  αυτός ο Μπόμπολας,ο Κόκκαλης και οι ρέστοι πού στο διάολο τα βρήκαν ολα αυτά που μάζεψαν σε δυο -τρεις δεκαετίες;
  μήπως τους τα έδωσε με χαριστικό τρόπο το ελληνικό δημόσιο;
  έχεις καταλάβει, γυφτάκο,ότι καθε μέτρο που περνάς στους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους το πληρώνεις χρυσό στο Μπομπολιστάν και το Λαμπρακισταν;
  Διαμαρτυρήθηκες,ανόητε,για τα 3,5 χιλιαρικα (10ευρω) που σε χρεωσε ο εκσυγχρονιστης Σημιτάκος για να περασεις τα 2,5 χλμ από το Ριο στο Αντιρριο;
  Διαμαρτυρήθηκες για τους τραπεζίτες σαν τον Λάτση που σου τρωνε τη ζωη με τις χημικές βιομηχανίες και τις τοκογλυφιες τους;
  Διαμαρτυρήθηκες που ζεις σε μια σκατούπολη που δεν έχεθς αέρα ν ανασάνεις εσυ και τα παιδιά σου και για να παιξεις μπάλα πρεπει να πληρωσεις τον ιδιώτη στα 5Χ5;

  Ετσι οπως το πανε ρε,άμα δεν αντιδράσεις,για να πηδηξεις τη γυναίκα σου θα πληρωνεις διόδια στο Μπόμπολα,roaming στον Κόκκαλη και τόκο υπερημερίας στο Λάτση.

  Αει σιχτιρ,άμυαλο ανθρωπάκι!»

 19. Νίκος said

  Η ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ διαφορά, είναι ότι ο Λάτσης/Κόκκαλης/Μπόμπολας δεν διατείνεται ακτημοσύνη, αφοσίωση στο θεό, δεν λέει για μάτι βελόνας και παράδεισο, κλπ. κλπ.
  Τι είναι χειρότερο, να λες «είμαι επιχειρηματίας και ενεργώ έτσι», ή να λες «Οι ακτήμονες θα μπουν στον παράδεισο, αν έχεις λεφτά θα πας στην κόλαση, αδελφοί απαρνηθείτε τα πλούτη, χαρίστε τα στην εκκλησία να σωθείτε», και από πίσω να είσαι χειρότερος από επιχειρηματία. Και το «χειρότερος» το λέω μετά λόγου γνώσεως, καθώς πριν 6 (εξη) χρόνια μιλούσα με κάποιον προσωπικό φίλο του Βωβου, ο οποίος μου είπε το off the record του φίλου του : Εχω χτίσει την μισή κηφισίας, έχω βγάλει ένα σκασμό λεφτά, μόνο οι μοναχοί (του Βατοπεδίου) με έχουν πιάσει από τον λαιμό, και σχεδόν έχω μπει μέσα».
  Δεν σε άκουσα να λες για το «Εφραιμιστάν». Πιθανώς αν ήταν ζωντανός ο Παρασκευαίδης, να έχωνε τις μπηχτές του, καθώς δεν τα πήγαινε καλά με τον οικουμενικό, και θα την έλεγε στα σίγουρα. Ο νυν είναι φίλα προσκείμενος, και γενικώς κάνει γαργάρα, σαν και σένα. Να υποθέσω ότι τα συμφεροντά σου είναι να είσαι υποστηρικτής του Ιερώνυμου, εεε;;

 20. Οκ, διόρθωσα τις αποστάσεις ανάμεσα στα γραμματόσημα. Το πρόβλημα ήταν η έλλειψη hspace και vspace, ευχαριστώ για την υπόδειξη. Βέβαια, κάποια από τα πρώτα εξακολουθούν να απέχουν περισσότερο απ’όσο θα περίμενα, και δεν ξέρω γιατί. Αν βλέπει κανείς το λόγο, ας μου πει.

 21. @Νίκος

  τις business ο Εφραίμ τις έκανε με τους Μπόμπολες,τους Βωβούς,τους Βγενόπουλους, τους γερό Lada-δες και μερικούς από το κυπριακό εφοπλιστικό λόμπυ του Λονδίνου.

  ο Εφραίμ θα φυγει κι είμαι από τους πρώτους που φωνάζουν να τον διώξουν γιατί έτσι θα βοηθήσουν ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ,να ξαναθυμηθεί τα νιάτα του και το πώς ξεκίνησε,δίχως φιλοδοξίες και ιδιοτέλειες.

  αλλά κι όταν φύγει ο Εφραίμ,τα λαμόγια που προαναφέρθηκαν θα ζουν και θα βασιλεύουν για να τρώνε το σπιτάκι του φτωχού που δέν πλήρωσε δυό δόσεις του δανείου του,για να σου χρεώνουν 25% επιτόκιο στις πιστωτικές κάρτες και να παίρνουν τα λεφτά από τους φόρους σου για να χρηματοδοτούν τους αρειτζήδες του χρηματιστηρίου.

  έχει δίκιο για την επισήμανση της αντίφασης μεταξύ λόγων και έργων στους παπάδες.Το έκανε πρώτος ο Χριστός.
  μήπως το ίδιο δε συμβαινει με τον Αλαβάνο,που παριστάνει τον αριστερό,τον δηθεν κοπτόμενο για τα δικαιωματα των φτωχών κι εχει την μεγαλύτερη περιουσία από όλους τους πολιτικούς;

  μήπως ο Σημίτης δεν κατέσχεσε τα ρολόγια ενός ρολογά που του νοικιαζε ένα μικρομαγαζάκι και δεν πλήρωσε κάποια ενοικια;

  υποκρισία,αδερφέ, θα βρεις πλέρια και υπερχειλίζουσα σε όλους τους χώρους αλλά αν κοιτάξεις και μέσα σου θα βρείς μπολικη,όπως εξάλλου κι ο καθένας μας.

 22. avonidas said

  @ ΘΒ

  μήπως το ίδιο δε συμβαινει με τον Αλαβάνο,που παριστάνει τον αριστερό,τον δηθεν κοπτόμενο για τα δικαιωματα των φτωχών κι εχει την μεγαλύτερη περιουσία από όλους τους πολιτικούς;

  ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΧ ΑΑ ΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑ…ΑΧΑΧΧΧΑ… ΜΠΟΥΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  ΜΠΧΧΧΧΧΧΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑ ΟΥΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑ

  ΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧ ΑΧΑΧΑΧΑ ΑΧΑΧ ΧΑΑΧ ΧΑΧ ΑΧ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΧΑΧΑΧ ΑΧΑΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

  Καλό! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

  (Αγαπητό μου παιδί, το ότι ο Αλαβάνος έχει τη μεγαλύτερη φορολογική δήλωση από όλους (;) τους πολιτικούς θα έπρεπε να σε βάζει σε σκέψεις… αλλά τι λέω; Με τι;)

 23. @Avonida-κο

  εσύ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει
  κάνε μόνος σου τις συγκρίσεις:

  Αλέκα Παπαρήγα γενική γραμματέας ΚΚΕ

  Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δηλώνει:

  Συνολικό εισόδημα 10.398,86 ευρώ, βουλευτική αποζημίωση 83.266, 50 ευρώ (την οποία δίνει ολόκληρη για ενίσχυση του ΚΚΕ – μιας και σύμφωνα με την φιλοσοφία της τα χρήματα αυτά – όπως και τα χρήματα της χρηματικής αποζημείωσης όλων των βουλευτών του ΚΚΕ – ουσιαστικά ποτέ δεν άνηκαν στην ίδια αλλά στο κόμμα εξ’αρχής), ένα σπίτι στην Αθήνα 90 τμ και καταθέσεις 530 ευρώ.

  Αλέκος Αλαβάνος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος μαζί με τη σύζυγο του, έχουν συνολικά εισοδήματα 179.784,26 ευρώ.

  Από τη βουλευτική αποζημίωση του ύψους 93.266,50 ο κ Αλαβάνος , έδωσε 21.000 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του κόμματος του καθώς και 5.000 στην ΜΚΟ «Ελληνικό Καραβάνι».

  Έχει 3 ακίνητα στη Τήνο καθώς και το 12% συμμετοχή σε ένα ξενοδοχείο, 2 στην Αθήνα, 5 στα Χανιά 1 στο Ηράκλειο και 1 στις Βρυξέλλες.

  Έχει χαρτοφυλάκιο σε 9 εταιρίες: 970 μετοχές στην «Γιούρομπανκ», 1.027 «Άλφα Μπανκ», 1.750 «Βιοχάλκο», 234 «Εμπορική» 600 «Επιχειρήσεις Αττική» 3.750 «Μινωϊκές Γραμμές», 320 «Τιτάν» και 399 «Ιντεραμέρικαν»

  Καταθέσεις ύψους 474.380,00 ευρώ.

  Μαζί με τη σύζυγο του δύο αυτοκίνητα ενώ ένα τρίτο 1400 κ.ε το χάρισε στο σύλλογο Ρακοσυλλεκτών «Ερμής»

  ΠΟΛΎ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΣ Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!ΤΣ,ΤΣ,ΤΣ…

 24. Κάποιες αποστάσεις εξακολουθούσαν να είναι λάθος, (τουλάχιστον στο firefox που χρησιμοποιώ,) και δεν ήταν ζήτημα refresh. Επρόκειτο για την απόσταση κάτω από το «Λεξικό του Σκεπτικιστή» και την απόσταση κάτω από το «Απαλλαγή από Θρησκευτικά», τα οποία, σίγουρα όχι λόγω σύμπτωσης, είναι τα πιό φαρδιά «λαβαράκια». (Απόπειρα εύρεσης ελληνικού όρου αντί για το «μπανεράκια».) Το πρόβλημα διορθώθηκε αφαιρώντας το hspace=10 και αφήνοντας μόνο το vspace=10. Ευχαριστώ πολύ όσους έδειξαν ενδιαφέρον να με βοηθήσουν. Για να σας γλιτώσω από περιττό χάσιμο χρόνου στο μέλλον, να σας πω ότι είμαι κι εγώ αρκετά σχετικός με το αντικείμενο, και συνήθως το ζήτημα είναι περισσότερο να φέρει κανείς στην αντίληψή μου το γεγονός ότι κάτι είναι στραβό, παρά να το διορθώσω. (Εκτός κι αν η διόρθωσή του απαιτεί χρόνο που δεν διαθέτω.)

 25. Νίκος said

  @Διαγόρας
  κρατάς αποστάσεις όχι μόνο από τα λαβαράκια, αλλά και από τα φιοντοράκια.
  Το ξέσκισες το οφφ-τόπικ. Αυτοεξορίσου στο πτυελοδοχείο, να δείξεις ότι είσαι και αντικειμενικός.
  Αντε, γιατί θα ψηφίσω «πτυελοδοχείο για ψύλλου πήδημα» :-)

 26. avonidas said

  @ ΘΒ

  Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δηλώνει:

  Συνολικό εισόδημα 10.398,86 ευρώ, βουλευτική αποζημίωση 83.266, 50 ευρώ (την οποία δίνει ολόκληρη για ενίσχυση του ΚΚΕ – μιας και σύμφωνα με την φιλοσοφία της τα χρήματα αυτά – όπως και τα χρήματα της χρηματικής αποζημείωσης όλων των βουλευτών του ΚΚΕ – ουσιαστικά ποτέ δεν άνηκαν στην ίδια αλλά στο κόμμα εξ’αρχής), ένα σπίτι στην Αθήνα 90 τμ και καταθέσεις 530 ευρώ.

  Τι μ’ λες, ωρέ; Καταθέσεις 530 ευρώ;;; Είμαι δηλαδή 40 φορές πλουσιότερος από αρχηγό κόμματος, εγώ, ένας άσημος φοιτητάκος; Τσ, τσ, τσ… κάτι καθήκια σαν και μένα θα φταίνε για την οικονομική κρίση! Καλά, αισθάνομαι συντετριμμένος… θα πάω στην έρημο να νηστεύω και να προσεύχομαι, να με κάνουν και πίνακα του Ιερώνυμου Μπος :-)

  Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν ότι η συντρόφισσα Παπαρήγα:

  – Διάγει βίον πενίας
  – Δίνει ό,τι έχει και δεν έχει στον αγώνα
  – Πιστεύει ακράδαντα εις τον κομμουνισμόν, ενώ δεν έχει μείνει κολυμπηθρόξυλον εξ αυτού παγκοσμίως,

  προτείνω τα εξής:

  Αναγόρευση του ΚΚΕ σε γνήσιο συνεχιστή της πρωτοχριστιανικής Εκκλησίας (αφού και μάρτυρες διαθέτει, και πτωχούς και αυστηρή κοινοκτημοσύνη – και φυσικά, και ένα σωρό αιρετικούς…), αγιοποίηση του Νίκου Μπελογιάννη, ο οποίος στο εξής θα ονομάζεται «πρωτομάρτυρας Νικόλαος», αντικατάσταση του Ορθοδόξου υμνολογίου με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ο δε Αλαβάνος και η γυναίκα του να πάθουν ό,τι έπαθαν ο Ανανίας και η Σαπφείρα, για να σφίξουν οι κώλοι.

 27. Εγώ πάλι δεν κατάλαβα για ποιο λόγο ευχαριστείς εμένα! :P

 28. Αν δεις αυτό το σχόλιο θα καταλάβεις. Ίσως να πρόκειται για άλλον Stranger, στην οποία περίπτωση θα πρέπει να διορθώσω τον σύνδεσμο.

 29. Άλλος είναι… :P

 30. TheStr4ng3r said

  Οντως ;-) και μετανιωσα για το σχόλιο, δίότι απο τότε ο Θβ δεν έχασε ευκαιρια να παραθέτει αυτο το κειμενο ώς δηλωτικό των πάναγνων χριστιανικών πεποιθήσεών του :-) Με χαρακτηριστικότατη νεοελληνορθόδοξη ερμηνεία :-)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: