Γνωμικό # 74
Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2008/09/16
«Όλοι τείνουν να πιστεύουν αυτό που ποθούν, από λαχείο μέχρι διαβατήριο για τον παράδεισο· στον οποίο, από περιγραφές, δεν βλέπω τίποτα ιδιαίτερα ελκυστικό.»
—Lord Byron (Λόρδος Μπάιρον, Λόρδος Βύρων) (1788 – 1824) Άγγλος ποιητής, απο τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ρομαντισμού, και φιλέλληνας.
Το πρωτότυπο: «All are inclined to believe what they covet, from a lottery-ticket up to a passport to Paradise; in which, from description, I see nothing very tempting.»
Το αρχείο των γνωμικών φιλοξενείται στο atheoi.ORG: Αρχείο γνωμικών
Copyright © 2008 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης
Άρθρα μέσω RSS
Σχόλια μέσω RSS
Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email
koum said
Μπορεί να ικανοποιεί λίγο τον αθειστικό μας εγωισμό αυτό το γνωμικό και να γελάμε και λιγάκι αλλά δεν είναι και τίποτε σπουδαίο από τη στιγμή που δεν υπάρχει σοβαρός και σκεπτόμενος άνθρωπος που να πιστεύει σε παράδεισο και φούμαρα. Άρα πως γίνεται να πιστεύει σε παραμυθένιες περιγραφές;
Αν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει τόπος ανταπόδωσης για πράξεις που κάναμε στην καθημερινότητα μας έχοντας μάλιστα τη δικαιολογία ότι είμαστε ατελείς και πεπερασμένοι άνθρωποι κατά τους εκκλησιαστικούς τύπους.
pølsemannen said
Μα τι λέτε;
72 παρθένες με κατάλευκο δέρμα, μαύρα μάτια και ΜΕΓΑΛΑ στήθη δεν είναι ελκυστικές;
(Τα στοιχεία των παρθένων από την μετάφραση του Κορανίου των εκδόσεων «ΚΑΚΤΟΣ»)
cyrus said
Έχετε τα στοιχεία τους, κ. Πεταλωτά Κενταύρων; Τηλέφωνα και διευθύνσεις, γρήγορα!
Iokaste said
koum,
Πολλοί πιστεύουν πως υπάρχει παράδεισος, τώρα αν είναι σοβαροί και σκεπτόμενοι δεν ξέρω, αλλά πάντως είναι πολλοί…
koum said
Αν ήταν σκεπτόμενοι δε θα πίστευαν σε αναπόδεικτα πράγματα. Η σκέψη προϋποθέτοι αποδεικτικούς συλλογισμούς.
Iokaste said
Κoum
ααααχ, το πρόβλημα όμως είναι ότι είναι πολλοί! Και καταλαβαίνεις τί σημαίνει αυτό ε;
Πολλοί άνθρωποι που δεν θα μπουν στην διαδικασία του να βρουν αποδεικτικούς συλλογισμούς και να το σκεφτούν πολύ γενικότερα = ελεγχόμενη μάζα = η εκκλησία κάνει ό,τι γουστάρει = στην καλύτερη εκδοχή μας σπάνε τα νεύρα (ας μην πάω στην χειρότερη εκδοχή..)!! Δεν ακούγεται και πολύ αισιόδοξο ε;
(αν και πιστεύω ότι σκεπτόμενοι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν σε αναπόδεικτα πράγματα, άβυσσος το μυαλό του ανθρώπου.. το πρόβλημα με τους παραπάνω ανθρώπους είναι ότι όντως στην πλειοψηφία τους δεν θα μπουν καν στην διαδικασία να σκεφτούν, γιατί η θρησκεία είναι.. θρησκεία οπότε δεν την αμφισβητούμε (;;;) και ότι αυτό που πιστεύουν θέλουν να το πιστεύω κι εγώ θέλω δεν θέλω…)