Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Περί Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2008/07/15

Έλαβα μέσω email και αναρτώ τα πρακτικά του 1ου Πανελλήνιου Συνέδριου με Διεθνή Συμμετοχή για τις Επιπτώσεις της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 24 & 25 Μαΐου 2008, γιατί πιστεύω πως αυτά είναι πράγματα που πρέπει να διαδίδονται.

Αρχείο PDF (767ΚΒ)

Για όσους δεν έχουν το χρόνο να διαβάσουν τα πρακτικά, ο Παντελής Αϊναλής (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών) συνοψίζει τα πιο σημαντικά σημεία:

 • 6πλάσιες αποβολές για μαγνητικά πεδία 16mG από πυλώνες.
 • 69% παιδική λευχαιμία για αποστάσεις <200 μ από πυλώνες.
 • Νομικό χάος που επιτρέπει στις εταιρείες κινητής τηλκεφωνίας να εγκαθιστούν κεραίες χωρίς άδειες για ορισμένο χρονικό διάστημα και να μην τις απομακρύνουν ακόμα και με καταδικαστική απόφαση!
 • Τεχνικές λύσεις ώστε να έχουμε κινητή τηλεφωνία με πολύ χαμηλά όρια ακτινοβολίας.
 • Εντυπωσιακό και παράδοξο πρόσφατο εύρημα που δείχνει ότι ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός σπάει πιο εύκολα στο 1/1000 της έντασης της ακτινοβολίας του κινητού τηλ.
 • Τα ηλεκτρικά πεδία, τα παλμικά (κινητή τηλ., ασυρ. Ιντερνετ) και οι χαμηλές συχνότητες είναι πιο δραστικά για την βιολογία του ανθρώπου διότι αλλάζουν τις ενδοκυτταρικές συγκεντρώσεις.
 • Εντυπωσιακή έρευνα για τα μέλη πολλών ‘επιφανών’ επιτροπών και τη σχέση τους με τη βιομηχανία των επικοινωνιών, οι οποίες εγκρίνουν τα επίσημα όρια και ανακοινώνουν ‘έρευνες’ που αθωώνουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
 • Επίσημα αναγνωρισμένη στη Σουηδία η ηλεκτροευαισθησία ορισμένων ατόμων (έχουν και παγκόμια οργάνωση) και επίσης παρουσιάστηκε ένας πιθανός μηχανισμός (μειωμένο ασβέστιο στα κύτταρα) που εξηγεί την ευαισθησία τους έναντι των άλλων ανθρώπων (δεν είμαστε όλοι ίδιοι).
 • Αλλοιώσεις στον εγκέφαλο ποντικιών ακόμα και για τιμές SAR < 1 (ή για αποστάσεις < 100μ από κεραίες κινητής τηλ.
 • Ανώμαλη ανάπτυξη εμβρύων (αποβολές, δυσμορφίες, καθυστέρηση) όρνιθας έως και 62,78% καθώς και πρώιμοι και όψιμοι θάνατοι εμβρύων αρουραίων και μη αντιστρεπτή στειρότητα σε μη θερμικά παλμικά μικροκύματα.
 • Το ανθρώπινο σώμα αποτελεί μια καλή κεραιά επειδή τα αιμοφόρα αγγεία του είναι γεμάτα με αγώγιμο υγρό.
 • Μείωση της ανδρικής γονιμότητας από τη χρήση κινητών τηλ. για μερικές ώρες ημερησίως.
 • Σύνδεση του παιδικού αυτισμού , ο οποίος παρουσιάζει αύξηση 6000% τα τελευταία χρόνια , με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών και των ασύρματων δικτύων (Wi-Fi).
 • Να διαβάσουν οι γιατροί την δράση των ‘πρωτεΐνων θερμικού σοκ’ η οποία μπορεί να είναι η εξήγηση του παράδοξου που ανέφερα στο Νο. 5.
 • Τα ασύρματα τηλέφωνα και δίκτυα (Wi-Fi) μπορεί να είναι το ίδιο βλαβερά.
 • Η ακτινοβολία μπορεί να κάνει το νερό βιολογικά ενεργό με σοβαρές επιτπώσεις στη δημόσια υγεία!
 • Πολλές αναφορές για καρκίνο, σπάσιμο DNA, κτλ. που τα θεωρώ ήδη γνωστά.

Με τις υγείες μας…

Copyright © 2008 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
rss Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

20 Σχόλια προς “Περί Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας”

 1. Δεν είναι θαυμάσιο;
  Η ιστορία με το τσιγάρο επαναλαμβάνεται.
  Και όλοι είναι ευχαριστημένοι.
  Πώς;
  Η κινητή τηλεφωνία και η γκατζετομανία βοηθά την «οικονομιική ανάπτυξη».Δουλέυουν οι βιομηχανίες,οι αλυσίδες λιανικής και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με χιλιάδες υπαλλήλους!
  Και το κράτος παίρνει το μερίδιο του,με το τελος κινητής τηλεφωνίας και την φορολογία των επιχειρήσεων,με το ΙΚΑ και το ΦΠΑ κ.ο.κ.
  Αυτό θα συνεχιστεί έως ότου οι ,συχνά κατευθυνόμενες, έρευνές επιβεβαιώσουν απολύτως την αιτιολογική διασύνδεση της ακτινοβολίας των κινητών με βαριές βλάβες στην ανθρώπινη υγεία.
  Έως τότε όμως ,και η βιομηχανία της υγείας θα έχει πάρει το μερίδιο της καθώς χιλιάδες θυμάτων θα έχουν νοσηλευθεί σε κρατικά και ιδιωτικά νοσοκομεία,καταναλώνοντας τόννους πανάκριβων φαρμακευτικών σκευασμάτων,υποβαλλόμενοι σε πανάκριβες εξετάσεις και επεμβάσεις.
  Κατόπιν-αν βεβαίως υπάρχει ανθρώπινη ζωή στον πλανήτη,εξαιτίας των παρενεργειών της εφαρμοσμένης επιστήμης- οι κυβερνήσεις και οι βιομηχανίες θα πουν «Ευρηκα» και θα πουν ΟΧΙ στην χρήση κινητών σε δημόσιους χώρους .Μετά,ως δια μαγείας, θα ανακαλύψουν νέες συσκευές που δε θα είναι,κατα τα λεγόμενα τους, τοσο επιβλαβείς.
  Κι έτσι θ αρχίσει το νέο γαϊτανάκι της εθιστικής γκατζετομανίας.
  Βεβαίως,εν τω μεταξύ ,θα έχουν πουλήσει τις παλιές στους τριτοκοσμικούς ιθαγενείς οι οποίοι νοιώθουν κι αυτοί τυχεροί κι ευτυχισμένοι καθώς ο «πολιτισμός» της Κοκα Κόλα και των αδελφών της καταδέχεται να μπει στις αχυροκαλύβες τους!

  Αχ, πόση ακτινοβολία (και βρωμόνερα και βρωμαέρια και βρωμόσπιτα) γύρω μου κι εντός από των επιστημών την μεγαλωσύνη!

 2. Καλά τα λέει ο Θου Βου…

  …. άντε λοιπόν, πίσω στα καλύβια μας, ή μάλλον στα σπήλαια! Με τα τσιμπούρια, τους ανωφελείς κώνωπες και τις ταινίες των εντέρων, με τη χολέρα και την ευλογιά, χωρίς έλεγχο γεννήσεων ούτε προγεννητικό έλεγχο, χωρίς αυτισμό αλλά με σύνδρομο Down και μεσογειακή αναιμία και όλα τα αγαθά της φύσης που μας έχουν στερήσει οι άθλιοι και σατανικοί επιστήμονες.

  Γιατί όπως όλοι ξέρουμε, δεν υπάρχει μέση λύση, α όχι: ή θα το φάτε όλο το πακέτο, με την κάθε λογής ρύπανση και εκμετάλλευση, ή θα τα αρνηθείτε όλα, καλά και κακά μαζί. Ποιος είπε ότι υπάρχει γκρίζο; Να μην το ξανακούσω! Μόνο άσπρο και μαύρο!

 3. o πιο μακρόβιος πληθυσμός στον πλανήτη είναι οι κάτοικοι του συμπλέγματος των Ιαπωνικών νησιών της Οκινάουα

  ο καρκίνος είναι άγνωστος,το ίδιο και οι καρδιαγγειακές παθήσεις,το ιδιο και η κατάθλιψη δλδ οι μάστιγες του «αναπτυγμένου» κόσμου.

  http://www.okicent.org/study.html

  Μελάνη,αν μέση λύση εννοείς το ειδεχθές θέαμα που αντικρύζεις όταν ανεβεις στον Λυκαβηττό ,να με συγχωρείς αλλά δεν θα πάρω.

  Αλήθεια δεν εχεις καταλάβει ακόμα πως το πακέτο το τρώμε όλο με ευχαρίστηση και ζητάμε και περίσσευμα;η επιστήμη του νευρομάρκετινγκ βλέπεις είναι πολύ αποτελεσματική,πολυ πιο αποτελεσματική από οποιαδήποτε ιδεολογία ή θρησκεία.

 4. Τα αρνητικά που παράγει η επιστήμη (και η θυγατέρα της, η τεχνολογία) ανακαλύπτονται και αντιμετωπίζονται ΠΑΝΤΑ από την ίδια την επιστήμη (και σε καμία περίπτωση από προσευχές και συναφή). Άσε που σε σύγκριση με τα θετικά που προσφέρει, τα αρνητικά είναι ελάχιστα. Ο μόνος λόγος που ζούμε μετά τα 30-40 (μέσος όρος ζωής στις αρχές του 20ου αιώνα) είναι (ναι, το μαντέψατε) η επιστήμη.

  Όπως λέει και η Αόρατη Μελάνη, ο κόσμος δεν είναι μαύρο-άσπρο. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα… Πονάει δόντι κόψει κεφάλι;

 5. ναι,ε;
  όταν ολόκληρος ο πλανήτης κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση λόγω της εφαρμοσμένης επιστημης,όταν για πρωτη φορά στη γνωστή ανθρώπινη ιστορία έχουν λιώσει οι πάγοι του Βορείου Πόλου,όταν η υποσαχάρια Αφρική πεθαίνει από το ιατρογενές AIDS πόσο τυφλός,εγωϊστής και παράλογος μπορεί να είναι κάποιος για να καυχάται για τον νέο κόσμο που παράγει ο επιστημονισμός μας;

  «Κατά το τελευταίο παγκόσμιο οικονομικό forum στο Nταβός, μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης είχε για τίτλο: « Η κατάθλιψη θα είναι ο καρκίνος του 21ου αιώνα ;». Οι κοινωνίες μας έφτασαν στο σημείο σήμερα να δώσουν μορφή σε πρωτοφανή πολιτιστικά πρότυπα ενδόμυχης δυστυχίας , η οποία αναπτύσσεται και παίρνει διάφορες μορφές σε ένα συνεχές που εκτείνεται από την απάθεια μέχρι τη βία.»

  (ALAIN EHRENBERG «H ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ»)

 6. Iokaste said

  Όχι μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλύτερο, πονάει δόντι ας ξεπαστρέψουμε την ανθρωπότητα, όλη μωρέ, αφού όλο βλακείες κάνουμε έτσι κι αλλιώς.

  Ρε ΘΒ, αντί να μας ενδιαφέρει να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους ώστε να μην είναι θύματα της κάθε νέας κοτσάνας και μόδας που κυκλοφορεί και να μάθουμε να εκμεταλευόμαστε τα καλά της επιστήμης και να μην την χρησιμοποιούμε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, η λύση που μας προτείνεις είναι απλά να απορρίψουμε την επιστήμη;;;; Δεν λέω ίσως να ήταν η πιο εύκολη λύση αλλά δεν νομίζω ότι είναι και η καλλίτερη, ούτε πως είναι και εφικτή βέβαια…

  Εμένα μ’αρέσει που μπορώ να γυρίζω σ’όλο τον κόσμο, και που μπορώ να μιλάω με τους γονείς μου όπου και αν είμαι. Μου αρέσει που μπορώ να μαθαίνω για το διάστημα, κι ακόμη περισσότερο μου αρέσει που μπορώ να μαθαίνω για την γη, γιατί συμβαίνουν διάφορα φυσικά φαινόμενα (κι έτσι δεν χρειάζεται να λατρεύω τον ήλιο σαν θεό πια – σου περνάει από το μυαλό ότι χωρίς την επιστήμη που τόσο αντιπαθείς αυτό θα πίστευες κι εσύ σήμερα;; Ότι ο Δίας μας στέλνει κεραυνούς και άλλα τέτοια χαριτωμένα;), για το πως λειτουργεί το σώμα μου και για πολλά άλλα θέματα. Μ’αρέσει που η ιατρική κάνει «θαύματα» τώρα πια, και που όλα μπορούν να στα εξηγήσουν με κάθε λεπτομέρεια και ξέρουν ακριβώς πως τα κάνουν και γιατί. Κι αυτά είναι ένα πολύ απλό και απειροελάχιστο δείγμα των όσων μας έχει δώσει η επιστήμη, αλλά θα μείνω εκεί προς το παρόν.

  Τώρα αν εσύ μόνο τα άσχημα βλέπεις τότε σοβαρά υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Και όσο για το Okinawa, το έχω ξαναπεί κάπου αλλού, οι άνθρωποι εκεί είναι παγανιστές και δεν τους έχουν αγγίξει οι μονοθεϊστικές θρησκείες, μήπως είναι αυτό το μυστικό της μακροζωϊας τους; ;)

  Ας μην βλέπουμε τα πάντα φιλτραρισμένα όπως μας βολεύει..

 7. Όπως σου έχω ξαναπεί ΘΒ, αγνοείς την ουσία αυτών που λένε οι συνομιλητές σου, διαστρεβλώνεις τα λεγόμενά τους και επαναλαμβάνεσαι…

  Αλήθεια, γιατί δε μετακομίζεις στην Οκινάουα; Αν δεν έχουν ορθοδοξία εκεί μπορείς να φτιάξεις την Πρώτη ΟρθοδοξοΘουΒούδια Εκκλησία της Οκινάουα. Σκέψου το.

 8. η επιστήμη, επίσης ,σου έχει δώσει και τα 90 εκατομμυρια νεκρών του Β παγκοσμιου πολέμου και τις πυρηνικές καταστροφές σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι.
  η επιστήμη επιτρέπει πλέον το παγκόσμιο φακέλλωμα και τον έλεγχο συνειδήσεων μέσω μιας ποικιλίας τεχνικών προετοιμάζοντας το έδαφος για τις στυγνότερες μορφές δικτατοριών (βλ.Γκουαντανάμο)

  και ναι,στην Οκινάουα οι κάτοικοι είναι παγανιστές, δλδ πιστευουν σε πνευματα,καλα και κακά,θεούς του δάσους και των νερών κλπ.
  ωστόσο η θρησκευτική αυτή πίστη θεωρείται σημαντικό στοιχείο τη ψυχικής,σωματικής και κοινωνικής ισορροπίας σε όλες τις μελέτες που έχουν γίνει.

  ας τρέξει λοιπόν κάποιος ευαγγελιστής του αθεϊστικού παραλογισμού να τους ενσπείρει το μικρόβιο του δυτικού επιστημονισμού ώστε να τους προλάβει μη και πεθάνουν στις παγανιστικές τους αυταπάτες.

  βέβαια θα γίνουν καταθλιπτικοί,τρελοί και δυστυχισμένοι αλλά αυτό δεν εχει μεγάλη σημασία.έτσι δεν είναι;
  εξάλλου τι θα τα κανουμε τοσα ψυχοφάρμακα που εφευρίσκουμε;

 9. Iokaste said

  Δεν τίθεται τέτοιο θέμα, δεν πιστεύω πως νοιάζει κανέναν άθεο ή άθρησκο το αν θα πεθάνουν στις παγανιστικές τους αυταπάτες. Ας πεθάνουν όπως και όποτε θέλουν. Μόνο οι Χριστιανοί θα σκεφτόντουσαν κάτι τέτοιο και μόνο αυτοί θα προσπαθούσαν να επιβάλλουν την θρησκεία τους στους άλλους.

  Και με την ευκαιρία, το να ασχολείται κανείς με την επιστήμη δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και παγανιστής…

  Όσο για τους νεκρούς και τις καταστροφές… Κάνεις τεράστιο λάθος, δεν τα προκάλεσε η επιστήμη, αλλά ο άνθρωπος με την ανικανότητά του να ενεργήσει σωστά, γιατί είμαστε το χειρότερο από όλα τα ζώα… Ας «σκοτώσουμε» το μέσο όμως για άλλη μια φορά κι όχι την πραγματική πηγή του προβλήματος ε;

 10. φτάσαμε στο συμπέρασμα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο και κοινά αποδεκτό εξ αρχής:
  «είμαστε το χειρότερο από όλα τα ζώα»

  δυστυχώς όμως αυτο δεν εννοούμε να το αποδεχθούμε και έτσι παραπαίουμε στις αυτηδονιστικές μας ονειρώξεις περί υπερανθρώπου.
  όσο λοιπόν παραμένουμε εκουσίως στην κατάσταση τού «χειρότερου από όλα τα ζώα»,τα προϊόντα της πονηρής μας σκέψης μας θα έχουν εξ αρχής πονηρούς σκοπούς και καταστροφικές εφαρμογές.
  όταν ,εάν και εφόσον η συνείδηση μας,ατομική και συλλογική,θεραπευθεί από τον καρκίνο της ιδιοτέλειας ίσως κι η επιστήμη να παυσει να είναι εργαλείο καταστροφής.
  έως τοτε μπορουμε να αναρωτιόμαστε αν είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε…

 11. resident said

  «είμαστε το χειρότερο από όλα τα ζώα»

  Ναι,αλλά η «θρησκεία της αγάπης»ενδιαφέρεται μόνο για το ανθρώπινο είδος.Τα άλλα ζωντανά τα έχει στο φτύσιμο και για σφάξιμο.Σιγά μην ασχοληθεί με αυτά.Τι έχει να κερδίσει από τα πραγματικά ζώα η θρησκεία της ανιδιοτελούς αγάπης?

 12. resident said

  Ωραίος ο θου βου!Είναι τόσες ώρες στο υπολογιστή και κατηγορεί την επιστήμη μέσα από τον υπολογιστή.
  Μόλις κάνει η δέη ένα μπλακαουτ θα σου πω τι εστί επιστήμη…

 13. Iokaste said

  Δεν γίνεται ΘΒ να σταματήσει η πρόοδος επειδή δεν μπορούμε να φερθούμε σαν άνθρωποι… Είναι παράλογη αυτή σαν σκέψη, και είναι και λάθος όλος ο συλλογισμός σου κατά την γνώμη μου, δεν θέλουμε να γίνουμε υπεράνθρωποι, απλά είμαστε περίεργα όντα και θέλουμε να μαθαίνουμε συνεχώς, να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας, να καταννοούμε τα πάντα. Αυτό δεν γίνεται να σταματήσει, κι ούτε θα έπρεπε να σταματήσει. Είναι η φύση μας…

  Πρέπει να διορθώσουμε τους εαυτούς μας, όχι να απαγορέψουμε ό,τι μας ενοχλεί κι ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε, αυτό φασιστοφέρνει λιγάκι σαν άποψη δεν νομίζεις; Άλλοστε δεν νομίζω ότι είναι τόσοι πολλοί αυτοί που χρησιμοποιούν την επιστήμη με λάθος τρόπους, απλά είμαστε πολλοί αυτοί που αδιαφορούμε και δεν κάνουμε κάτι ουσιαστικό, που απλά ακολουθούμε σαν πρόβατα ή άντε γκρινιάζουμε κι όλας που και που αλλά όχι σ’αυτούς που θα έπρεπε…

 14. Υπεράνθρωπος, υπερφίαλος, υπερεγωιστής, υπέρ-τα-πάντα και φυσικά υπέρλογος.
  μερικά επίθετα με τα οποία περιγράφουν οι θεϊστικές προπαγάνδες τους θεούς.
  Δεν Φταίνε οι επιστήμες του ανθρώπου αλλά ο ευτελής προσδιορισμός της αξίας της επίγειας ζωής από τους χαχόλους του θεού.
  Μιας και θα ζήσουμε αιώνια στον παπαράδεισο μαμηστε ελεύθερα ότι φτάνει το αενάως προεκτεινόμενο πουλί σας.
  Έ ρε Δογματική θεομαμακία που σας δέρνει.

 15. SimonSays said

  Να και τι λέει η Βικιπαίδεια για το θέμα πάντως: http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_phone_radiation_and_health

  Προσωπικά μου κάνει εντύπωση ότι χορηγός του συνεδρίου δεν ήταν το Υπ. Υγείας αλλά το Υπ. Παιδείας. Απ’όσο γνωρίζω ‘the science is still out’ για τα κινητά τουλάχιστον (για τους πυλώνες λίγοι αμφιβάλλουν).

 16. Μετά φόβου μη βγω πολύ εκτός θέματος… Ιοκάστη, γιατί λες ότι είμαστε το χειρότερο απ’ όλα τα ζώα; Δεν συμφωνώ. Δεν είμαστε ούτε χειρότεροι ούτε καλύτεροι. Οι χιμπατζήδες κάνουν θηριωδίες αντάξιες των ανθρώπων, οι μακάκοι το ίδιο (αναφέρω στενούς συγγενείς μας, αλλά η κατάσταση δεν περιορίζεται σ’ αυτούς). Σαδιστικούς φόνους, ομαδικούς βιασμούς… Πολλά ζώα επιδεικνύουν σκληρότητα και αναλγησία στη συμπεριφορά τους – καθώς επίσης και στοργή, και τρυφερότητα, και αφοσίωση.

  Δεν είμαστε ούτε «καλοί» ούτε «κακοί», ούτε καλύτεροι ούτε χειρότεροι από άλλα ζώα. Απλά, με τα τεχνολογικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, οι πράξεις μας έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο, και γι’ αυτό μοιάζει να είμαστε «χειρότεροι» (ή «καλύτεροι»). Απλά φαινόμαστε, δεν είμαστε.

  Όπως σωστά είπες, είμαστε πλάσματα από τη φύση μας περίεργα, όπως όλες οι μαϊμούδες – και αυτό ούτε μπορεί, ούτε πρέπει να αλλάξει. Δεν έχει καν νόημα να μιλάμε για αλλαγή. Προσοχή στις πράξεις μας, προσοχή στις εφαρμογές της τεχνολογίας; Απαραίτητο. Κατάργησή της τενολογίας; Άτοπο.

 17. stardust30 said

  @ Αόρατη Μελάνη,
  Πιστεύω και εγώ πως ο άνθρωπος είναι το χειρότερο ζώο.. Ξέρεις κάποιο άλλο ζώο που να καταστρέφει το περιβάλλον για χάρην της διασκέδασής του; Μήπως κάποιο άλλο ζώο δηλητηριάζει τους γύρω του απλά και μόνο για να αποκομίσει μεγαλύτερα ωφέλη το ίδιο;
  Δεν μπορούμε να καταργήσουμε την τεχνολογία – αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να την χρησιμοποιούμε έχοντας ως γνώμονα την οικολογική μας ευαισθησία και ως προτεραιότητα την υγεία των καταναλωτών.
  Το να αλλάζω π.χ. κάθε τρεις και λίγο υπολογιστή ή κινητό για να υπερφορτώνω το περιβάλλον με τοξικές ουσίες που θα καταλήξουν στα παιδιά μου τα οποία θα πεθάνουν από καρκίνο είναι τουλάχιστον ανεύθυνο εκ μέρους μου. Η ανακύκλωση είναι ευθύνη όλων μας.
  Έτσι και τα κινητά. Το να παίρνεις πχ στο παιδί σου απ’ τα 8 του χρόνια κινητό είναι ανεύθυνο.
  Βέβαια για όσους δεν το έχουν πάρει είδηση το περιβάλλον καταστρέφεται με εκθετικούς ρυθμούς. Οι πληθυσμοί των ζώων μειώνονται μέρα με τη μέρα, η βιοποικιλότητα του πλανήτη πάει κατά διαόλου και οι τοξικές ουσίες καταλαμβάνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και μπαίνουν στην τροφική αλυσίδα.
  Αλλίμονο στις γενιές που έρχονται.. Χαίρομαι που θα πεθάνω πριν την καταστροφή τους

 18. καλησπερα
  1.στην Ιαπωνια δεν υπαρχουν Παγανιστες αλλα Ανιμιστες…
  αλλο το ενα αλλο το αλλο…
  2.καθε τεχνολογικη εφευρεση εχει εναν συγκεκριμενο σκοπο, η καταχρηση της οδηγει σε επιπλοκες, καλο θα ηταν να διαβαζουμε τις οδηγιες χρησης και ασφαλειας που εχουν ολες οι συσκευες που λειτουργουν με ηλεκτρισμο…
  αν δεν το κανουμε δικο μας το προβλημα και οχι της συγκεκριμενης τεχνολογιας/μηχανης κλπ
  3.ΘΒ την ειπες παλι….
  το προσδοκιμο στην Ιαπωνια ειναι ψηλο οχι για αυτα που λες αλλα γιατι ο τροπος διατροφης τους ειναι πιο σωστος απο τον δικο μας… ψαξτο, εισαι αλλωστε ειδικος στις ερευνες, ως πρακτωρ!

 19. @Traveller

  δεν μιλάμε για την Ιαπωνία γενικώς αλλά για τους κατοίκους των νησιων της Οκινάουα οι οποίοι είναι πολυνησιακής και όχι ιαπωνικής καταγωγής.
  η διαιτα των κατοίκων παίζει σπουδαίο ρόλο αλλά δεν είναι ο μονος παράγοντας της μακροβιότητας.
  η θρησκεία τους λέγεται σοσενσουχάι, περιέχει στοιχεία προγονολατρείας-ανιμισμού και παγανισμού-λατρειας πνευμάτων.

  «κάθε τεχνολογική εφευρεση εχει συγκεκριμένο σκοπο»
  δε μου λές εμένα του ταλιμπαν :η βιομηχανία οπλικών συστημάτων , η οποία και παράγει τα σπουδαιότερα τεχνολογικά επιτεύγματα,μέρος των οποίων εντάσσεται με φειδώ στην καθημερινότητα μας, ποιο άλλο σκοπό έχει πέραν του ολέθρου και της καταστροφής;

  είμαστε μάστορες σε όλα ,πράγματι.Αλλά στον στρουθοκαμηλισμό και τον ναρκισσισμό δεν παιζόμαστε!!!

 20. Iokaste said

  @ Αόρατη Μελάνη

  Συμφωνώ απολύτως με το σχόλιο του stardust30, πιστεύω πως είμαστε χειρότεροι από τα άλλα ζώα για διάφορους λόγους, κυρίως γιατί όταν βιάζουμε/σκοτώνουμε κάποιον ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε και τι επιπτώσεις έχει αυτό στον άλλον, γιατί όταν δίνουμε μισό δολλάριο μισθό σ’ένα κορίτσι 17 χρονών για να δουλεύει 12 ώρες για εμάς μόνο και μόνο για να έχουμε 150% κέρδος ξέρουμε πολύ καλά τι κάνουμε, όταν καταστρέφουμε τον πλανήτη ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για το μέλλον μας κ.ο.κ.

  Αλλά ναι, εννοείται πως δεν πιστεύω πως πρέπει να καταργηθεί η τεχνολογία και η επιστήμη, αν είναι ποτέ δυνατόν. Να γίνουμε πιο υπεύθυνοι ως καταναλωτές και ως άτομα χρειάζεται…

  @Demetrios the Traveller

  Έχεις δίκιο, και στο νησί για το οποίο μιλάμε η θρησκεία που ακολουθούν είναι σαμανισμός-ανιμισμός, απλά οι παγανιστές που γνωρίζω χρησιμοποιούν τον όρο με πολύ χαλαρό τρόπο, δηλαδή είτε με σαμανισμό να ασχολούνται, είτε με την αρχαία ελληνική θρησκεία, και από όπου και να είναι, χρησιμοποιούν τον όρο παγανισμό γενικά για να περιγράψουν τι πιστεύουν και έτσι τον χρησιμοποιώ κι εγώ.

  @ΘΒ

  Δεν είναι ναρκισσισμός να θες να μαθαίνεις και να ανακαλύπτεις καινούρια πράγματα. Ούτε και να θες να ξεπερνάς τα όριά σου συνεχώς. Άσε που τον ναρκισσισμό τον υποστήριξαν πολύ οι Χριστιανοί που έβαλαν τον άνθρωπο στο κέντρο του κόσμου και όλα τ’άλλα σε δεύτερη μοίρα. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι προτείνεις. Να απορρίψουμε πλήρως την τεχνολογία και την επιστήμη και να κάνουμε τι; Να μένουμε σε καλύβες και να μετακινούμαστε με άλογα; Ναι η βιομηχανία όπλων είναι καταστροφική αλλά είναι δικό μας λάθος που βρίσκει τέτοια ανταπόκριση, αυτό πρέπει να αλλάξουμε, όχι να γυρίσουμε στις σπηλιές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: