Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

ΕΕΔΑ εναντίον θρησκευτικού όρκου

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2008/06/11

Από το ιστολόγιο e-LEFT μαθαίνω ότι η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) τοποθετήθηκε αναφορικά με την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου και την αντικατάστασή του από τον πολιτικό όρκο. Το άρθρο (όπου μπορείτε και να σχολιάσετε) βρίσκεται εδώ: e-LEFT: Η Ε.Ε.Δ.Α. υιοθετεί απόφαση για την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου

Όποιος είναι βιαστικός μπορεί να πάει κατ’ευθείαν στον ιστότοπο της ΕΕΔΑ, όπου θα βρει απόφαση και δελτίο τύπου: http://www.nchr.gr

Αυτό συνέβη στις 2008-05-29, αλλά δεν είδα κανένα ιστολόγιο να το αναφέρει εκτός από το e-LEFT.

Ενημέρωση 2008-06-11 12:50: μόλις είδα πως αναφέρεται σήμερα και στου Ροΐδη.

Ενημέρωση 2008-06-11 13:20: επίσης το αναφέρει και ο Greek Rider, ο οποίος δεν περιορίζεται σε απλή αναφορά της είδησης, και παραθέτει και τις δικές του σκέψεις στο ζήτημα. Κάνω μία παρατήρηση: προφανώς όλοι οι παραπάνω διαβάζουν Ελευθεροτυπία, κι έτσι η καθυστέρηση της Ελευθεροτυπίας να δημοσιεύσει την είδηση μετατίθεται στην ιστολογόσφαιρα με επιπλέον μία μέρα καθυστέρηση. (Και μιά και κάνω αυτή την παρατήρηση, ανοίγω και τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.)

Copyright © 2008 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Άρθρα μέσω RSS
rss Σχόλια μέσω RSS
Άρθρα μέσω email
Σχόλια μέσω email

6 Σχόλια προς “ΕΕΔΑ εναντίον θρησκευτικού όρκου”

 1. Διαγόρα την είδηση την είδα πρώτα από την Ελευθεροτυπία, αυτή την πρωτοδημοσίευσε, το λίνκ που ανέφερα της ΕΕΔΑ ήταν λάθος ενώ δεν ανέφερα από παράλειψη το λίνκ της Ελευθεροτυπίας όπου και το είχα πρωτοδιαβάσει. Έτσι σήμερα πρόσθεσα στο ποστ μου τα υπόλοιπα ποστ: το δικό σου, του Ροίδη και του E-left καθώς και το σωστό της ΕΕΔΑ, καθώς βέβαια και της Ελευθεροτυπίας που πρώτη το δημοσίευσε. Η απόφαση της ΕΕΔΑ έχει ημερομηνία 29/05/08 όμως το δημοσίευσε πρόσφατα στις 9-6-08 και όχι 29-06-08. Την αναφορά που έκανα στο δικηγόρο δεν την πρωτοδιάβασα χτες στην Ελευθεροτυπία αλλά όπως αναφέρω και στο πόστ την είχα πρωτοδιαβάσει τον Φεβρουάριο, κατά τις 20-25 (μπορεί και πάλι στην Ελευθεροτυπία).

  Αν και δεν είμαστε επαγγελματίες καλό είναι να προσέχουμε και να αναφέρουμε προσεκτικά τις πηγές μας.

  Πάντως, αυτή η είδηση κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι πρωτοσέλιδο.

 2. […] — Update: Καλοί φίλοι και αξιόλογοι Ιστολογοι που επίσης έχουν αναρτήσει το θέμα είναι οι: Greek Rider και ο Διαγόρας ο Μήλιος. […]

 3. Φαντάζομαι πως δεν ήταν πρωτοσέλιδο επειδή δεν είναι παρά μία γνωμάτευση. Ελπίζω πως αν και όταν το κράτος θα συμμορφωθεί με αυτή τη γνωμάτευση, εκείνη η είδηση θα γίνει πρωτοσέλιδο.

 4. νομίζω πως η κουβέντα είναι σχεδόν άνευ αντικειμένου.
  υπάρχουν πολλοί συνειδητοί χριστιανοί οι οποίοι διαφωνούν με τον όρκο και δινουν διαβεβαίωση στη συνειδηση τους ,οπως κάνουν και οι ιερωμένοι.

  η διαφορά μας είναι η εξής:οι συνειδητοί χριστιανοί θεωρούν τον όρκο ως πράξη αντιθετη σττις εντολές του Χριστού,οι περισσότεροι αδιαφορούν και δεν έχουν κανενα προβλημα να ψευδομαρτυρήσουν υπο οιεσδήποτε συνθήκες ενώ οι φωταδιστες βλέπουν την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου ως βήμα για το αθρησκο κράτος,το οποίο αποτελεί γι αυτούς τη νέα γη της επαγγελίας.

 5. Το «Άθρησκο Κράτος, Ενδεχομένως να ΕΙΝΑΙ η γη της Επαγγελίας.

  Π.Ζάρρου

 6. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΓΙΑΧΒΕ!
  http://athriskos.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=556

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: