Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Γνωμικό #23

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2008/05/25

«Αν δεν ήμουν άθεος, θα πίστευα σε έναν θεό που επιλέγει να σώζει ανθρώπους με βάση τις ζωές τους συνολικά και όχι δείγματα από τα λόγια τους. Νομίζω πως θα προτιμούσε έναν ειλικρινή και δίκαιο άθεο από έναν τηλε-ευαγγελιστή του οποίου η κάθε λέξη είναι Θεός, Θεός, Θεός, και κάθε πράξη είναι ατιμία, ατιμία, ατιμία.»

Isaac Asimov (Ισαάκ Ασίμωφ, Άιζακ Άσιμοφ) (1920 – 1992) Ρωσικής καταγωγής Αμερικανός συγγραφέας Επιστημονικής Φαντασίας και χημικός.

Το πρωτότυπο: «If I were not an atheist, I would believe in a God who would choose to save people on the basis of the totality of their lives and not the pattern of their words. I think he would prefer an honest and righteous atheist to a TV preacher whose every word is God, God, God, and whose every deed is foul, foul, foul.» Προέρχεται από τη βιογραφική έκδοση «I. Asimov: A Memoir» που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 1994.

Τα πιό πρόσφατα γνωμικά βρίσκονται εδώ: Γνωμικά

Copyright © 2008 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Τροφοδοσία περιεχομένου (RSS feed)
Κάθε άρθρο σε αυτό το ιστολόγιο
Κάθε σχόλιο σε αυτό το ιστολόγιο
Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου

Ένα Σχόλιο προς “Γνωμικό #23”

  1. stardust30 said

    Αν δεν ήμουν άθεος, θα πίστευα σε ένα Θεό που δεν ανατρέπει τους φυσικούς νόμους αυτού του κόσμου, για να τιμωρήσει κάποιους που δεν του δίνουν την πρέπουσα λατρεία, ή να επιβραβεύσει κάποιους που ακολουθούν τον λόγο του κατά γράμμα. Θα πίστευα σε ένα Θεό που δεν απαιτεί ιερατείο να τον εκπροσωπεί, ούτε κτιστούς ναούς για να «εδράζεται», ούτε καταπιεσμένους πιστούς που θα του χαρίζουν την περιουσία τους ή τα παιδιά τους για να έχουν την έυνοιά του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: