Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Σχόλιο: η Γνήσια Ελληνική Γιορτή

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2007/12/07

Στο άρθρο της Μεγαλοκοπέλας Η γνήσια ελληνική γιορτή μαθαίνω πως η επερχόμενη 9η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα (κατά) της διαφθοράς. Θέλω λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας ένα περιστατικό από τη ζωή μου.

Τις προάλλες είχε έλθει στην εταιρεία στην οποία εργάζομαι ένας υψηλά ιστάμενος σε κάποια δημόσια ή ημι-δημόσια υπηρεσία η οποία διαχειρίζεται πολλά χρήματα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, και μέρος της επίσκεψής του το πέρασε σε έναν χώρο αναμονής δίπλα στο γραφείο μου, περιμένοντας να τον δει κάποιος.

Περιμένοντας ο τύπος είχε μία κλήση στο κινητό, και καθώς (ο χωριάτης) φώναζε, μπορούσα να ακούσω κάθε του λέξη. Ο τύπος λοιπόν εξηγούσε στον συνομιλητή του ποιός είναι εκείνος που κάνει τα ρουσφέτια του τάδε πολιτικού, (δεν συγκράτησα το όνομά του,) και που ακριβώς θα τον βρεί. Εντελώς ξεδιάντροπα, μέσα στη μέση ενός χώρου στον οποίο εργάζονται δεκάδες άτομα, ξεφώνισε τη λέξη ρουσφέτι πάνω από δέκα φορές, σε συνδυασμό με ονοματεπώνυμα μάλιστα, και κάθε φορά με την απόλυτη φυσικότητα και ειλικρίνια με την οποία μιλά κανείς για το αντικείμενο της δουλειάς του.

Το ψωμοτύρι του.

Το μέσο του βιοπορισμού του.

Το καθίκι.

Αυτή, κυρίες και κύριοι, είναι η κατάσταση της διαφθοράς στην Ελλάδα.

Για σχολιασμό, δείτε το άρθρο της Μεγαλοκοπέλας.

Copyright © 2007 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Τροφοδοσία περιεχομένου (RSS feed)
Κάθε άρθρο σε αυτό το ιστολόγιο
Κάθε σχόλιο σε αυτό το ιστολόγιο
Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: