Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Ο Θεός ακούει… Slayer

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2007/10/02

Διασκεδαστική φωτογραφία από γιγάντια διαφήμιση θρησκόπλητων στις ΗΠA. Η διαφήμιση προφανώς βρίσκεται στην άκρη κάποιου δρόμου και λέει με τεράστια γράμματα «GOD LISTENS» (Ο θεός Ακούει.) Κάποια ανατρεπτικά στοιχεία έχουν προσθέσει με σπρέι «TO SLAYER!» (τους Slayer.)

 

 

(Μία επίσκεψη στον ιστότοπο των Slayer αρκεί για να καταλάβει ακόμα και ο πλέον άσχετος ποιό είναι το αστείο στην όλη υπόθεση.)

godlistenstoslayer.jpg

Το ότι η διαφήμιση βρίσκεται στις ΗΠΑ το ξέρουμε γιατί:

  1. Μόνο εκεί οι θρησκόπληκτοι έχουν τόσα χρήματα, τόση ματαιοπονία, και τόσο αυτοδίκαιο θράσος ώστε να πληρώνουν γιγαντιαίες διαφημίσεις εν είδει εδαφικών κατουρημάτων, (πιό δόκιμο όρο, κανείς;) και

  2. Μόνο στις Η.Π.Α. οι πινακίδες κυκλοφορίας (διακρίνεται μία μικρή λευκή με κόκκινα γράμματα) περιέχουν λόγια αντί για σύμβολα, και μάλιστα πολύ περισσότερα απ’οτι χρειάζεται («Απαγορεύεται η στάθμευση οποιαδήποτε ώρα»)

Copyright © 2007 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Τροφοδοσία περιεχομένου (RSS feed)
Κάθε άρθρο σε αυτό το ιστολόγιο
Κάθε σχόλιο σε αυτό το ιστολόγιο
Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου

5 Σχόλια προς “Ο Θεός ακούει… Slayer”

  1. Έλα βρε Σάϊμον, ξέρω γιατί η πινακίδα διευκρινίζει το «any time», αλλά το πρόβλημα με τις πινακίδες στην Αμερική παραμένει. Είναι βέβαια για άλλη συζήτηση, αλλά μιά και το πιάσαμε, ας το παιδέψουμε λίγο.

    Οι ΗΠΑνοί πολύ απλά δεν κατανόησαν ποτέ την αξία του εικονιδίου και παραμένουν (στρουθοκαμηλικά) πιστοί στη δύναμη του γραπτού (ολογράφως) λόγου. Πιστεύω πως έρευνες έχουν αποδείξει πως τα αντανακλαστικά μας αντιδρούν πιό γρήγορα όταν το ερέθισμα είναι ένα εικονίδιο απ’οτι όταν είναι μία γραπτή φράση, επειδή όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να το τεκμηριώσω αυτό, άσε το, και σκέψου το άλλο: οι ΗΠΑνοί δέχονται επισκέπτες στη χώρα τους, χωρίς να απαγορεύουν την είσοδο σε όσους δεν τυγχάνουν να ομιλούν αγγλικά, και αναγνωρίζουν (τυπικά τουλάχιστον) κάποιες διεθνείς άδειες οδήγησης, πράγμα που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή υπάρχουν οδηγοί στους δρόμους των ΗΠΑ που δεν μπορούν να διαβάσουν τα σήματα.

    Και αν νομίζεις ότι τα σήματα είναι έτσι κι αλλιώς αυτονόητα ακόμα κι όταν δεν περιέχουν εικόνες παρά λέξεις, να σου πω ένα περιστατικό που μου αρέσει να αναφέρω ως ανέκδοτο από τα φοιτητικά μου χρόνια εκεί: (σημειωτέον πως πηγαίνοντας εκεί ήξερα ήδη πολύ καλά αγγλικά:) τις πρώτες δέκα φορές που είδα αυτή την ηλίθια τεράστια κίτρινη πινακίδα σε σχήμα ρόμβου που λέει «PED XING» δεν κατάλαβα καθόλου τι εννοούσε, κι έτσι την αγνόησα απόλυτα. (Δεν κατάλαβα καν πως επρόκειτο για πινακίδα κυκλοφορίας.) Την ενδέκατη φορά που την είδα, μου έφεξε η διαπίστωση πως μάλλον σήμαινε πως πλησίαζα την κινέζικη συνοικία της πόλης.

    Και για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει «PED XING», να σας εξηγήσω πως τελικά έμαθα πως σημαίνει «PEDestrian CrossING», δηλαδή «Διάβαση Πεζών.» (Ναι, φυσικά το crossing γράφεται με «c» και όχι με «x», αλλά τι ψάχνετε τώρα, έτσι γουστάρουν να το γράφουν αυτοί εκεί.)

  2. SimonSays said

    Απ’ότι διακρίνω αρχικά ήταν επιγραφή για χριστιανικό ραδιοφωνικό σταθμό (WLW). Υπάρχουν άλλες που δεν έχουν καν την επίφαση αυτή.

    Όλως τυχαία σήμερα η οργάνωση Freedom From Religion Foundation ανάρτησε την πρώτη μη-θεϊστική πινακίδα τέτοιου τύπου στην πόλη Madison του Wisconsin (εκεί είναι η έδρα της): http://sev.prnewswire.com/advertising/20071001/DCM03401102007-1.html#

    Ο τίτλος: Beware of Dogma :)

    ΥΓ Η πινακίδα στάθμισης διευκρινίζει το «any time» γιατί υπάρχουν μέρη με αντίστοιχες πινακίδες πράσινες όπου η στάθμευση απαγορεύεται μόνο συγκεκριμένες ώρες. Ομολογουμένως υπάρχει ποικιλία στο συγκεκριμένο είδος: http://mutcd.fhwa.dot.gov/HTM/2003r1/part2/fig2b-16_longdesc.htm Προσωπικά είμαι υπέρ της *απόλυτης* σαφήνειας σε όλες τις πινακίδες (ειδικά αυτές που βλέπουν οδηγοί κινούμενων οχημάτων) γιατί το αμάξι έχει τη δυνατότητα να γίνει φονικό όπλο στα χέρια των άσχετων. Αυτό βέβαια είναι για άλλη συζήτηση.

  3. SimonSays said

    Τι μου θυμίζεις βρε Διαγόρα…και εμένα με ταλαιπώρησε για πάνω από ένα χρόνο αυτή η συντομογραφία, με ακριβώς την ίδια λάθος ερμηνεία (κινέζοι) για ένα διάστημα! Το «PED» το αποκρυπτογράφησα γρήγορα βάσει της εικόνας που υπάρχει. Όταν γραφόταν στην άσφαλτο μεν είχα άγρια μεσάνυχτα.:)

    Αυτό το «Χ» με μπέρδεψε μια και στην περίπτωση του «Merry X-Mas» προφέρεται αλλιώς..κάτι ξέρει η γυναίκα μου και με νομίζει ότι είμαι εξωγήινος (alien):)

  4. SimonSays said

    A…και θυμήθηκα ότι η παρερμηνεία πέρι ασιατών (όχι κινέζων απαραίτητα) είχε ξεκινήσει γιατί στη γειτονιά που έμενα υπήρχαν πολλοί κορεάτες! :-)

  5. Shipwrecked Frontier Pioneer said

    Ναι, με ειχε προβληματισει και εμενα το PED XING, μου πηρε κανα μηνα για να το καταλαβω (αλλα το καταλαβα μονος μου σε μια στιγμη …εχμ…. θείας φώτισης!!!). Παλι καλα που δεν οδηγουσα.

    Πάντως σε ενα θεο μεταλλα εγω θα πιστευα :-D

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: